Orijinalini görmek için tıklayınız : acıl yardım ıstıyorum :(
aracımı (corsa c 1.7 dti) gecen sabah çalıştırdığımda km.nin olduğu yerse saatın gosterıldıgı yerde (ınsp) yazısının olduğunu fark ettim ama 3 4 saniye içinde eski hale dönüp saat yada km yazdı fakat aracımda herhangi bır aksı durum gozlemedım bu durum yaklaşık 1 haftadır böyle arabanın kontağını cevırdıgımde yazı cıkıyo bekliyorum sonuyo dıger ısıklarda sonenen kadar marsa basıyorum bu nedir acaba 1.5 senedir araba benim fakat yeni oldu ınanın servise gıdemıyorum korkudan bu yazı nedir acaba???
Bakım zamanı gelmiş araç kaç bin de?
99000 kardeşim ilk defa gördüm ama 72 bindeydi aldığımda
erduvenci
26-10-2009, 23:12
bakım zamanın yaklaşmıs sanırım 500 km kalmıs bizim 1,3 lerde cıkıyor..
bakım zamanın yaklaşmıs sanırım 500 km kalmıs bizim 1,3 lerde cıkıyor..
yanı motorda sorun oldugundanmı yoksa sadece hatırlatma maksadındamı??
erduvenci
26-10-2009, 23:22
evet hatırlatma zamanında.servise girince sıfırlıyorlar..
km yi gösteren yerde benimde çıkıyo Insp yazısı.. eskiden yoktu diye hatırlıyorum.. galiba ilk 15.000 bakımında servis 30.000' e ayarladı ve 30.000' den beri o yazı var, araç 46.000 oldu , yani bi sorun habercisi değil heralde ama emin de deilim
Nikkfurie
27-10-2009, 03:06
aracımı (corsa c 1.7 dti) gecen sabah çalıştırdığımda km.nin olduğu yerse saatın gosterıldıgı yerde (ınsp) yazısının olduğunu fark ettim ama 3 4 saniye içinde eski hale dönüp saat yada km yazdı fakat aracımda herhangi bır aksı durum gozlemedım bu durum yaklaşık 1 haftadır böyle arabanın kontağını cevırdıgımde yazı cıkıyo bekliyorum sonuyo dıger ısıklarda sonenen kadar marsa basıyorum bu nedir acaba 1.5 senedir araba benim fakat yeni oldu ınanın servise gıdemıyorum korkudan bu yazı nedir acaba???
400 tl sıkışmış üstad sizin ekrana:) servise gidince çıkarırlar ordan düzelir;)
İLKERNAVDAR
27-10-2009, 08:10
servis zamanı geldiğini belirtiyor geçen hafta bende aynısı olmuştu silmek için anahtarı tak gaza ve frane basarken km sıfırlama duğmesinede basılı tut kontağı cevir marşa bas silinir
kara_büyü
27-10-2009, 08:17
arabanız yıllık bakım zamanım geldi beni servise götür diyor..
eğer bakımlarını siz takip ediyorsanız problem yok. sadece hatırlatma yapıyor. herhangi bi özel yada yetkili servis de silebilir hatta istediğiniz km ye geldiğinde hatırlatma yapmasını sağlayabilirsiniz.
servis zamanı geldiğini belirtiyor geçen hafta bende aynısı olmuştu silmek için anahtarı tak gaza ve frane basarken km sıfırlama duğmesinede basılı tut kontağı cevir marşa bas silinir
çok teşekkür ederim kardeşim ..
erkan_iron
07-11-2009, 03:17
insıp yazısını silmek basit aslında yani en azından combo 1,3 de kontak anahtarı takılı degilken km sıfırlama tusunu basın kontak anahtarını cevirin tabi hala km tusuna basılı durumda olcak motor ısıkları yanınca ınsıp yazısı bi 15 000 km boyunca yanmıyo bilginize
çok teşekkür ediyorum sizlere arkadaşlarım...
erdinccatal
02-12-2009, 12:14
Merhaba arkadaşlar;
bu bahsettiğiniz yazi bütün corsalarda mevcutmudur?
Benim araçta böle bir yazi görmedim ben hiç ama arkadaşimda pego 307 var onda kontak anahtarini çevirdiğinde 3-4 sn süre ile bu yazi çikio ve yaninda da 1000, 10000 gibi rakamlar çikio arkadaşim bunun servis km sini gösterdiğini söledi ama bende çikmio ayni şekilde!!! Bu yazi nasil çikio mesela servise kaç km kaldi göremiyormuyuz sadece servis zamani geldiğinde mi çikio bu yazi...
opcomla baktığımda görüyorum. gösterge menüsünde günlük geri sayımı var. yılda bir kez çıkıyor. aynı demo programlar gibi düşünün. ilkerin dediği gibi silinir ama tüm modellerde geçerli değildir. astra h gibi bazı arabalarda bu ışık opcomla söndürülülebilir. servisler unutabiliyor bazen benim 120bin bakımından bir hafta sonra yandı. kendim söndürüdüm.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net