PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok derin çizik yardım

Sanchez
14-10-2009, 17:20
Arkadaşlar arabamın sağ arka kapıdan ön kapıya boyban boya çizdiler,pasta cila imkansız kurtarmaz. çizik çok derin boya yaptırmadan nasıl kurtarabiliriz?Çizik giderici kalemler yada byolar falan var onlar bi yararı olurmu acaba. Bilgisi olan varsa yardım etsin.

umit1984
14-10-2009, 17:29
benim bildiğim en iyi çözüm auto king :D aynı sorun vardı hallettiler...
reklam olmadı değilmi yöneticiler kızmasın sonra

http://img203.imageshack.us/img203/4301/dsc01395.jpg

flashtan tam çıkmamış ama bayağı derindi ve flashın vurduğu yerde büyük bir çizik vardı

Sanchez
14-10-2009, 17:31
aouto king okde acaba çözerlemi çizik çok derin çünkü.bu reismdeki çizik benmkinin yanında sıyrık gibi duruyo:):):adam az daha zorlasa delip geçicekmiş yani hesapla

karakaya83
14-10-2009, 17:43
kalemle falan çözülmez arkadaşım boyat gitsin orjinal falan takılma öle şeylere boyanın bi önemi yok mesela ben arabam kazasız olmsına ragmen komple byattım maksat yeni gözüksün diri gözüksün yani diycem orayı kalemle falan kapasan yamalı gibi durur o daha kötü bence

Sanchez
14-10-2009, 18:12
saol kardeşim ama o komplw boyalı arabanı satmak siterken nasıl satacaksın merak ediyorum.neyse ama boyatmayı istemiyoprum

yakuzz
14-10-2009, 20:54
eğer kaportada göçme yoksa rütuş boyasıyla doldurarak çiziği kapat, bir gün sonrada ince pastayla o bölgenin üzerinden geçip hem fazlalılığı al, hemde bir miktar etraftaki boyayı aşındırıp, çizikle eşitle.. yalnız asla eskisi gibi olmayacağınıda unutma..

rütuş boyasını ise ya servisden al, yada işinin ehli olan bir boyacıdan aracın boya kodunu vererek al. biraz ondan, biraz bundan ekleyip rengi tutturmaya çalışan saçma sapan boyacılara itibar etme.

ayrıca fazlada geç kalma. birsüre sonra paslanma yapabilir..

Mel-a-ku
14-10-2009, 21:24
oyle bır ıntıba yaratmışlar kı uzerımızde resmen boya yapmaya korkuyoruz. korkmayın arkadaşlar. o arabalar sızın. satacagınız gunu bekleyerek kullanmayın şu arabaları. boyatın temiz binin.

Mustafaeren
14-10-2009, 21:52
usta aracın ne renk guzel bı usta bul lokal boya yaptır fotolarını cek satarkende bı sorun olmaz ya tamam o kadar para vermıssın o cızenlere zaten en ıyı duygularımızı gonderıyoruz ama neymıs yok boyalıymıs fleanmıs dıyede cızık cızık araba ıle dolasamamda yanı

Sanchez
16-10-2009, 00:27
yardımzlarınıza saolun arkadaşlar.melaku dediğini nbi deneyelim ama ondanda belli bi yıkamadan sorna çıkıyo filan diyolar .neyse teşekkürler beylerrr.ama o çizeni yakalasam en samimi duygularımla:(:(:( yaa çzieersinde kardeşim bagaj kağaını çizdin boydan boya yetmedi bide sağ arka kpıdan ön kapının ortasına kadarda boyban boyamı çizilir yaaaa

cihanreis
19-10-2009, 03:53
bu kişiler böle kardeşim zamanında benim de eski arabamı komple çizmişlerdi komple boyattım sıfır gibi oldu ya boyatıcaksın yada öle bineceksin kardeş rutuş fln arkaşların dediği gibi yamalı gibi durur ve tazikli suya fazla dayanamaz... saygılar

opc line
20-10-2009, 23:08
benimde basima benzeri bir olay geldi bulundugum sehirde boyacida calisan bir tanidik vardi götürüp gösterdim hallederiz dedi hadi bakalim dedim cünkü cizik derin di ve enaz 25-30 cm uzunluktaydi.önce cizigi rütus yapti daha sonra cok ince bir zimparayla (makineyle)zimparaladi aman ne yapiyosun dedim yok abi sikma canini herzaman yapiyoruz dedi neyse zimparaladigi yeri cilaladi sonra 3-5 kez tekrarladi zimpara cila derken inanin 2 metreden bile bakildiginda anlasilmaz olmustu gerci kimse anlayamadi ama ben biliyordum:D böyle bir uygulamayi yapacak kadar güvenilir bir boyaci taniyorsan denemeye deger derim..

RespecT
20-10-2009, 23:59
benimde basima benzeri bir olay geldi bulundugum sehirde boyacida calisan bir tanidik vardi götürüp gösterdim hallederiz dedi hadi bakalim dedim cünkü cizik derin di ve enaz 25-30 cm uzunluktaydi.önce cizigi rütus yapti daha sonra cok ince bir zimparayla (makineyle)zimparaladi aman ne yapiyosun dedim yok abi sikma canini herzaman yapiyoruz dedi neyse zimparaladigi yeri cilaladi sonra 3-5 kez tekrarladi zimpara cila derken inanin 2 metreden bile bakildiginda anlasilmaz olmustu gerci kimse anlayamadi ama ben biliyordum:D böyle bir uygulamayi yapacak kadar güvenilir bir boyaci taniyorsan denemeye deger derim..

Dolgun rötüş-su zımparası ve cila.Bu yöntemle birçok çizik giderilebiliyor.Ama çok derinse kurtarmayabiliyor.Denemeye değecek bir yöntem.Sonuçta Auto-king cilerinde yaptığı budur.

hakaniko
21-10-2009, 18:57
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=48163

Durumda bi değişiklik yok. Hala bu şekilde duruyor. Paslanmaz inşallah.

ALPER01
21-10-2009, 23:54
Bencede boyat gitsin.ama fotoğrafları elinde dursun.

ophelci
29-10-2009, 10:13
arkadaşım benimle iltibata geçermisin ...

The Day Walker
31-10-2009, 16:34
walla o çiziklerden benim aracımda da dolu we her baktıkça arabamdan soğuyorum...değişen parça yok ama keşke değiştirselermiş...çelik jantlara kadar öyle :( ön camın yukarı tarafından çürümeyede başlamış :( yapacak bişeyim yok komple boyatcam ben.ortalama olarak ne kadar a mal olur komple boya_?

HaCkİm_78
02-12-2009, 09:21
Arkadaşlar arabamın sağ arka kapıdan ön kapıya boyban boya çizdiler,pasta cila imkansız kurtarmaz. çizik çok derin boya yaptırmadan nasıl kurtarabiliriz?Çizik giderici kalemler yada byolar falan var onlar bi yararı olurmu acaba. Bilgisi olan varsa yardım etsin.
Arkadaşım skoda turkey forumunda irfan bey var oraya bi sor istersen. Arkadaş tam bir profesyonel olmuş bu konuda linki veriyorum.sana yardımcı olacaktır kesinlikle.
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=3366