Orijinalini görmek için tıklayınız : tavan döşemesi
deniz_serdar
14-09-2009, 20:42
evet arkadaşlar bugün tavanımı kendim yeniden kapladım.
gereken araç gereçler
1. bir adet makas
2. bir tane 500 gram bally
3. 3 numara fırça
4. falçata
5 2.10 cm tavan döşemesi kumaşı
6. tornavida ve anahtar takımı
7. zımpara
toplam maliyet kumaş metresi 15 tlden 2 metresi 30 tl
bally 10 tl toplamda 40 tl döşemecinin istediği fiyat 200 tl karımız 160 tl
yapılacak işlem gayet basit
önce tavanımızı sökerek işe başlıyoruz kapıreklerindeki vidalar ve el tutamaklarını söktükten sonra tavan kendini zaten bırakıyor. tavanı aldıktan sonra tavan döşemesini söküyoruz. karşınıza erimiş sünger çıkacak süngeri zımpara ile kazıyoruz taki altındaki fiber parçacıkları çıkana kadar
sonra tavanı bi güzel fırçalayıp üstünü temizledikten sonra tavan kartonunu düz bir satıha yaptırıp bally yi sürüyoruz fırçayla. güzelce ballyledikten sonra kumaşımızı kartona düzgünce seriyoruz ortadan kenarlara doğru kıvrımlara dikkat ederek bastırıyoruz.
falçata yardımı ile el tutamaklarının yerini açıyoruz.
aracınız sunrooflu ise ki benimki öyle :D sunroof kumasını çıkartmak için sürgüye sunroofu oturtan siyah klipsleri düz tornavide ile söküyruz aynı işlemi sunroofada uyguluyoruz.
sonra söküm işlemini tersten başlıyarak bitiriyoruz.
gerçekten yapmak isteyen arkadaşlar olursa konuyla ilgili hertürlü yardıma açığım gelin birlikte kaplıyalım.
deniz_serdar
14-09-2009, 21:02
haftaya zemin döşemesini değişecem
buralp41
14-09-2009, 23:59
Kolay gelsin...
su taban ızelasyonu ıcın kullanılan sert hafıf mazeme varya ısmı strofom gıbı bıseydı yanılmıyosam onunla cok daha ıyı ses ve ısı yalıtımı saglaya bılirdın sert tavan zemın ıcınde tavsıyem pestıl zıftlı kece var onu yap curuklerı sesı unut tam yalıtım memnun kalırsın ısallah guzel sonuc alırsın kolay gelsın
deniz_serdar
15-09-2009, 00:58
polikarbon köpük tarzı bişi var ondan yapmayı düşünüyorum
Webeffect
15-09-2009, 01:21
helal olsun. elinizden geliyorsa boyle birşey döşemeciye hiç gerek yok..
ama 200 lira zaten fazla istemis. ben 120 liraya yaptirmiştim. 4 ay once.
taban dösemesinide bekleriz :)
deniz_serdar
15-09-2009, 10:34
helal olsun. elinizden geliyorsa boyle birşey döşemeciye hiç gerek yok..
ama 200 lira zaten fazla istemis. ben 120 liraya yaptirmiştim. 4 ay once.
taban dösemesinide bekleriz :)
sunroof olduğu için 200 istemişti normalde 150 dedi
bektas_butun
16-09-2009, 11:12
:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:
tebrikler.. büyük cesaret ve büyük başarı..
bu tür çalışmalar benide cesaretlendiriyor..
kara_büyü
16-09-2009, 11:16
helal olsun diyorum..
şimdilik benim tavan iyi.. ama takipteyim :)
polikarbon köpük tarzı bişi var ondan yapmayı düşünüyorum
polukarbon tabanda olurmukı bıldıgımız oluklu kartonun plastık versıyonu deyılmı neyse guzel sonuc alrısan bızde yaparık kolay gelsın
Deniz , benim ihtiyacım vardı böyle bir paylaşıma.Ama erimiş tavan süngerini anlayamadım...aynı süngeri tekrar çekiyormusun..? yoksa tavana direk kumaşı uygulama'mı yapıyorsun...? Bu kadar basit olduğunu düşünmemiştim....kumaşı temin ettiğim anda hemen uygulamaya geçicem.....
Paylaşım için teşekkürler...:)
bektas_butun
17-09-2009, 14:05
evet aynı soru benimde aklımda...
tekrar sünger koyuyormusun
deniz_serdar
18-09-2009, 00:33
tekrar sünger koymuyorsunuz yeni aldığınız döşeme zaten süngeriyle birleşik geliyor
Galiba döşemecilerden temin edicez....Kafaya taktım ......yapıcam....:D
deniz_serdar
18-09-2009, 11:29
araç döşeme kumaşı satanlar var sanayilerde ordan temin edebilirsiniz
hakan5408
19-09-2009, 15:11
birkaç tane foto olsaymış daha iyi olcakmış ama genede bu kadarıda yeter paylaşım için teşekkürler
senol1979
23-09-2009, 08:34
Eline sağlık Deniz. Ama foto ekleseymişin daha da bir güzel olurdu.
ethembozkurt
27-09-2009, 18:24
fotoğraf ekleseydiniz daha iyi paylaşım olurdu.
deniz_serdar
27-09-2009, 22:15
halıflex dusundunmu
halıfleksi nereye döşemeyi düşünüyorsun taban içincse bası katlı yerler var şekil vermesi zor olur
tarıkyılmaz
28-09-2009, 02:02
vectra c için orjinal kumaşın aynısından bulamıyorum! nerde bulabilirim bilen var mı? benimkinin de kumaşı sarktı !
deniz_serdar
28-09-2009, 20:18
sanayilerde döşeme kumaşı satan yerler var bende orjinal desenden bulamadım orjinali kremdi siyah kapladım ben
elinize saglı tavan çok kirliydi temizledim ama acayip sesler geliyor yalıtım için bende sölerim belki.
ama beni asıl düşündürren taban kaplamam sürücü tarafı çok kötü durumda yolcu tarafıda kapardı.
yeni bi malzeme alsam o şekli veremem gibime geliyor.
deniz_serdar
29-09-2009, 10:00
elinize saglı tavan çok kirliydi temizledim ama acayip sesler geliyor yalıtım için bende sölerim belki.
ama beni asıl düşündürren taban kaplamam sürücü tarafı çok kötü durumda yolcu tarafıda kapardı.
yeni bi malzeme alsam o şekli veremem gibime geliyor.taban kaplamasını inceledim bası yerlere sıcak press uygulanması suretiyle kavisler verilmiş bunu alet edevat olmadan verilmesi zor iyi bir temizlikle toparlaNAbilir yırtık yoksa
halıfleksi nereye döşemeyi düşünüyorsun taban içincse bası katlı yerler var şekil vermesi zor olur
aynen tabıkı tabana durun benım yaptıgımdan bı parca varsa resmını koyuyım
06BB0504
01-10-2009, 13:06
elinize saglik cesaretinizden dolayi tebrik ederim. bende tavan dosemesini antrazit yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. bi de tavan sök tak falan sonradan bozuk yollarda giderken tıkırtı yapar mi?? istanbul da www.artcar.com (http://www.artcar.com) adresinden biraz inceledim 250 TL yaziyodu. isciligi iyi olan baska tavsiye edebileceginiz yer var mi?? ankara olursa daha iyi olur ama istanbul da olabilir...
http://img121.imageshack.us/img121/7933/resim001od.jpghttp://img28.imageshack.us/img28/3498/resim002o.jpg
deniz_serdar
01-10-2009, 21:32
elinize saglik cesaretinizden dolayi tebrik ederim. bende tavan dosemesini antrazit yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. bi de tavan sök tak falan sonradan bozuk yollarda giderken tıkırtı yapar mi?? istanbul da www.artcar.com (http://www.artcar.com) adresinden biraz inceledim 250 TL yaziyodu. isciligi iyi olan baska tavsiye edebileceginiz yer var mi?? ankara olursa daha iyi olur ama istanbul da olabilir...tavan ses yapmaz olay basit aslında haftaya ankaraya gelcem yaparız birlikte ama kesin değil gelmem
tavan sesyapmaz deme denız yamurda doseme olmasın ıcerdekı gurultuyu goresın
http://img121.imageshack.us/img121/7933/resim001od.jpghttp://img28.imageshack.us/img28/3498/resim002o.jpg
Arkadaşlar ; bu döşemenin tavan döşemesi olduğuna eminmisiniz...??? :confused: sanki normal koltuk döşemesi gibi geliyor bana...? Tavan döşemesi sanki daha farklı...
Tavan sert bir karton üzeri ince bir kumaşla kaplı...?
Sert karton üzeri süngerli kumaş...??? düşünüyorum.....???
eskikasa
02-10-2009, 13:49
deniz kapılarda da tavanla a ynı renk olan yerler var, onlar da bu kadar kolay değişir mi dersin?
ben de döşemelik kumaş bakmaya gidicem sanırım ;) yapmışken komple siyah mı yapsak diyorum
Arkadaşlar ; bu döşemenin tavan döşemesi olduğuna eminmisiniz...??? :confused: sanki normal koltuk döşemesi gibi geliyor bana...? Tavan döşemesi sanki daha farklı...
tavan orjınal dosemesı satan yapan yarler var asabı gıdıp 250 300 vermeden busekılde 40-50ye malettım benımkı sadece tavsıye ben kendım uyguladım memnunum bu sıyeh mazeme ıle sert tavan uzerınde ıyı durdu (desen aynı deyıl tabı) senınde dedıgn gıbı sert uzerıne yumusak bı form verdı bu mazeme kapı ıc dosemelerınde kullanmayı dusundugumden desenlı aldım dıyer grı olanı gouse kapladım benım tabanda zıftlı kece var kus serısınde olan keceye benzer altı yarım parmak zıft pestıl olanından
deniz_serdar
02-10-2009, 21:08
deniz kapılarda da tavanla a ynı renk olan yerler var, onlar da bu kadar kolay değişir mi dersin?
ben de döşemelik kumaş bakmaya gidicem sanırım ;) yapmışken komple siyah mı yapsak diyorum
kapılar tavandan daha basit çünkü kalıp çıkartma daha kolay ve alan küçük olduğundan olmadımı yeniden yaparsın ama tavan ortalama 1.5 metre kare
deniz_serdar
02-10-2009, 21:15
kumaşa entegre şekilde sünger zaten tavanda sert karton üzerine çok ince fiber
Aracın tavanıyla , tavan ızgarası arasında boşluk'mu var..?.yoksa arasında başka birşey varmı...? malzemeyi temin etmeden sökmek istemiyorum...arada boşluk varsa yalıtım amacıyla birşeyler düşünebilirim....
deniz_serdar
03-10-2009, 11:23
tavan üstünde kemerler var sıra sıra onların içinde kendi izolasyonu var ziftli bir kağıt 2 mm kalınlığında :) ama istersen sen yapabilirsin yer var müsait
kutlu_han
06-10-2009, 23:11
süpersin hocam. tebrik ediyorum...
deniz_serdar
06-10-2009, 23:20
süpersin hocam. tebrik ediyorum...
teşekkürler
eskikasa
07-10-2009, 11:23
malzeme bulayım da bi karartayım şu arabanın içini artık :)
elinize saglik cesaretinizden dolayi tebrik ederim. bende tavan dosemesini antrazit yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. bi de tavan sök tak falan sonradan bozuk yollarda giderken tıkırtı yapar mi?? istanbul da www.artcar.com.tr (http://www.artcar.com.tr) adresinden biraz inceledim 250 TL yaziyodu. isciligi iyi olan baska tavsiye edebileceginiz yer var mi?? ankara olursa daha iyi olur ama istanbul da olabilir...
artcarın uygulamaları çok hosuma gidiyor param olsa gidip oraya yaptırcam alcantra siyah tavan
deniz_serdar
13-10-2009, 23:46
alacantrada döşersin zor değilki kumaş bulman önemli olan
eskikasa
14-10-2009, 11:44
Deniz senin aldığın döşemedeki sünger kalınlığı ne kadar?
alcantra kumaş alıp yapışkanlı süngerle lamine edip sonra senin yaptığın gibi tavana uygulanabilir.
deniz_serdar
14-10-2009, 11:58
toplamda 7 mm filandır süngeri fazla kalın değildi yapılır zor bişey değil ama alacantra kumaş bulmak lazım
eskikasa
14-10-2009, 13:15
piyasada bulunur alcantra
koltuk döşeme-perde vs. her tarafta kullanılıyor
aytekin abinin paylaştıgı bu linkte çok faydalı bilgiler buldum tavan için açmısken ses ısı akustik yalıtım yapılabilir işin güzel yanı ürünler yerli ama uluslar arası pazarda satıs ypan büyük firmalar
aynı ürünler araç yalıtımı diye satılsa fiyatları 5-10 kat artar galiba
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net