Orijinalini görmek için tıklayınız : calibranın kötü yanları nelerdir
fikretkapti
19-12-2006, 19:11
arkadaşlar calibranın olumsuz yönlerini varsa tabii öğrenmeye çalışıyorum.daha öncede aynı başlığı atmıştım fakat dosya kilitli görünüyor birtürlü yorumları okuyamıyorum.tekrar denemekte fayda var diye aynı konuyu tekrar açmak istedim.
fikretkapti
19-12-2006, 19:12
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
kötü yanı yok ki..sadece park ederken bazen burnunu kestiremiyorsun.aracın arkası sanıldığının aksine çok geniş
hangi Calibra ?
V6
1.8
2.0
2.0 t?
.....?
1.8 cali yokki okan yapma
Valla ben de görmemiştim ama bi araştıriim dedim, bu siteye göre Calibra'nın 1.8'i var...
http://www.kreis-tuning.de/index.php?id=249&type=4
ya skyeye fabrikasyon eminim ki yok
http://www.calibraclub.com/
bu siteye girin solda calibra yazısına basın görün sonra da bg sini
boyle bisuru cali sitesi var
kardeş senin dediğin sonradan 1.8 e döndürme falandır
Calibra ve bu tür araçlar herşeyden önce gönül işidir.Biniciside meraklısıda eksisini görmez-önemsemez.
Herşeyden evvel akıcı ve imrendiren bakışları toplayan bir tasarım.Rakiplerine göre en dayanıklı ve tutumlu motorlara sahip.
ağırlıktan dolayı hoppa bir araba değil ve yolda tutuyor frende.
hırpalamadan biniyorsanız ve temiz-bakımlı da bir araç i,se büyük bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum.İmrendirerek baktıran bu güzel piyasada çok olmadığı için özellikle dış mekanik parçalarda pahalı-zor bulunan kalemler olabiliyor.zaten meraklısı olunca parçayıda nerede bulabileceğini az-çok biliyorsun ama tampon-far-çamurluk kapı gibi parçalar bulunsada pahalı olabiliyor.Eğer Turbo versiyon ise Turboya has arka aktarım ve F28 şanzıman sistemini iyice kontrol ettirmek lazım.Motor konusunda ise astra-vectra-kadett ile aynı motorlar olduğu için pek sorun yok.
Ama herşeyden önce ve sonra KEYFİNE DEĞER :)
Calibra binicisi olmadan bu kadar izlenim aktarabildim.yanlışım varsa Calibra sahibi arkadaşlar düzeltsinler.
respect emreye aynen katılıyorum...........keyfe keder problemler bende de var far falan...ama millet hasta sevgilime:D :D opelin efsanevi bi üretimi haliyle gurur duyuyosun binince. eğer param az diyosan sfi al
turbo olmayandan hem daha bol parçası vardır hem de motor aynen vectra problem olmaz oburunde sayısız difransiyel körüğü efendim turbo paliymiş bimnemne....hem sfi daha bol bulunur hem daha da az yakar
1.5 lt benzin farkı var 100 km başına..:D
yıldırım
26-12-2006, 23:08
2.0t 4x4 kullanmışlığım war subaru ayarında bi makina tavsiye ederim: )
Güzel araba imiş
Ben öyle duydum .
Çok fazla şey yazamıyorum.
Ama keyifli araba imiş.
Güzel araba imiş
Ben öyle duydum .
Çok fazla şey yazamıyorum.
Ama keyifli araba imiş.
Okan abi senin Calibra ayrı bir keyifli tabi.Standart ile karıştırmamak lazım.Nede olsa :
Powered By Hayvan Tuning :)
calibra_06
18-01-2007, 02:22
arkadaşlar bende bi calibra kullanıcısı ve hastasıyım. bende 156 beygirlik sfi makina var. kullanımı çok keyifli bütün gözler sizde,yol tutuşu harika konforlu.dış aksamındaki parçalar biraz pahalı ama bu opel tofaş değil ki.yani arkadaşlar kısaca efsane anlatılmaz yaşanır.tavsiye ederim..
opelcalibra_1
18-01-2007, 18:48
1.8 cali yokki okan yapma
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
yok mu ?
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
fuatserim
23-01-2007, 21:52
Merhaba bende 4 yıl 94 model calibra turbo 4x4 kullandım.arabamı satalı 1 sene oldu.Tek kelime ile mükemmel bir arabaydı ama yaşı itibariyle bi hayli sorunlar yaşadım.Alacağın arabanın çok temiz olmasına dikkat et ve sanayilerde ellenmiş olmasın...
yıldırım
24-01-2007, 10:31
Merhaba bende 4 yıl 94 model calibra turbo 4x4 kullandım.arabamı satalı 1 sene oldu.Tek kelime ile mükemmel bir arabaydı ama yaşı itibariyle bi hayli sorunlar yaşadım.Alacağın arabanın çok temiz olmasına dikkat et ve sanayilerde ellenmiş olmasın...
duyduğuma göre şanzıman sorunu oluyormuş dişlisi kırılınca eskisi gibi gitmiyormuşş;)
duyduğuma göre şanzıman sorunu oluyormuş dişlisi kırılınca eskisi gibi gitmiyormuşş;)
Hali ile Yavruyu kırarsan 4 cekerini iptal etmek zorunda kalıyorsun:o
sonrada 2 ceker olunca yürümüyorsun bolbol patinaj çekiyosun.
Yapalım diyosun yapamıyosun.
sonrada amannnnnnnn boşver diyorsun.
Ama demeyenler birkaçbin ytl harcayıp komple altını sıfırlıyormuş:o :kop:
CaLiBraCı
13-03-2007, 22:22
bizdede calibra 2.0 war önden çekiyo onla bile 6.3 saniyede 100 km ye çıktık videosunu bile izletebilirim buydun bakın ..
http://www.youtube.com/watch?v=FhOdF5u6eOY
buda diyer video
http://www.youtube.com/watch?v=rQKQPCyD1-I
aaRDaa06
27-08-2007, 19:03
slmlar bende 92 2.0lt 4*4 calibra turbo var Araçda garip bişi var tüpte gidiyor ancak benzinde nedense 3000 deviri geçmeyip sonra stop ediyor Bi bilen varsa lütfen yardım etsin bana Not olarak eklemek istiyorum genelde aracı zorladığım zaman oluyor Ama bugüne kadar böyle bi sorun yoktu Uçaktı resmen makine şimdi traktör gibi bağırıyo sadece :(
eskikasa
27-08-2007, 19:28
şimdi calibra sever abilerimiz tavsiye ediyolar demekki
ben de delisiyim araçların,
arabayı satıp sıfır bişey alacağıma bitane bulsam da alsam dediğim çok oluyor.o gün geldiğinde sizlerden birilerinin kesinlikle yardımını isticem haberiniz olsun :D :D
eski de konuymuş yav,
sonradan farkettim :D :D
Enolaguy
28-12-2007, 00:33
50 araba kullandim desem yeridir ama calibranın hakikaten kotu denebilecek bir tarafi yok az yakan ve hızlı gidebilen bir motora sahip son üretim yılının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen çizgileri eskimiş değil çok sağlam ve kolay paslanmayan bir karoseri var uzun boyuna rağmen kısa dönüş çapına sahip spor olduğu kadar da konforlu olabilen bir 0. 26 aerodinamik katsayısına sahip bir otomobil ve daha önemlisi Opel hala ondan iyi bir coupe yapabilmiş değil motoru ile oynandığı zaman 550 HP lere ulaşıyor bunları OPC serisi bile henüz başarabilmiş değil o nedenle orijinal olması şartıyla gözü kapalı alınabilir.
vallahi kardeşim orjinalini nerde bulacaksın sanırım istanbulda en dirilerinden biri metin kıruc kardeşimizdeydi beyaz bir kr edition onu kacırınca 2 ay uyuyamadım ama sonuçta 12-17 yasında makınalar ..... ama sağ ve ya sol ön tarafına gecıp kuyruguna doğru bakacaksın yemınle o guzellıkte kasa hala yok ya da ben asıgıyım goremıyorum dıyorlar ya askın gozu kör, atla deve degıl al bin son sahıbı ol parca sıkıntısı da olmasa ne ıyı olurdu ya neyse gulu seven dıkenıne katlanır.
Arkadaşlar, 2007 yılının aralık ayında gümrükten almış olduğum Calibra mı satmak yada modeli yüksek HB bir araba ile takas etmek istiyorum.
Aracımın ön tamponu hariç her yeri orjinal,
* 2.500 cc, V6 motor,
* orjinal deri döşeme,
* elektrikli ısıtmalı koltuklar,
* yol bilgisayarı,
* TC tuşu
* klima
* çift airbag,
* vs. vs.
Aracım metalik koyu yeşil, lacivert ve hiç bir yerinde çizik dahi yok.
Araç Türkiye trafiğine 05.01.2008 yılında çıkacak.( Daha yeni plaka çıkartıyorum. 1 aydır trafiğe kapalı alanlarda keyif sürüşleri yaptım )
Kasırga&Burak
11-01-2008, 10:18
Ya byler zaten bnde onadn korkuyom işte aslında parça sorunu olmacağını bilsem bizimkine bile senelerce bineriz ama işte belli bi senden sonra parça sıkıntısı çekilebilirnir öle diilmi
ibrahim_67
12-01-2008, 19:49
parça sıkıntısı diye bişey yok tamam yetkili servislerde yok ama almanyadan birilerinin vasıtasıyla getittirebiliyorsun sen arabayı al ben gerekli telefon numaralarını veririm calibra aşkı bende 3 senedir var ama vectra gt ye biniyorum calibrayıda aldık ama hevesini alamadık arabamıda seviyorum ama calibra bi başka
Enolaguy
13-01-2008, 00:56
parça sorunu yok yetkili servise gidiyorsun oradan yazdırıyorsun 15 günde elinde ... Ne istersen iste var ve fiyatları da vectra ile aynı yalnız aynaları, ve farları pahalı ama calibranın diğer opellerle bana kalırsa ilgisi bile yok çünkü o daha çok kendine has tarzı olan bir otomobil.
Tamamına yakını almanyada küçük bir kısmı ise finlandiya da üretilmiş ama opelin babası olarak bilinen omega bile her ülkede üretilmiş durumda ve bu nedenle calibra omega dan bile daha yüksek montaj ve malzeme kalitesine sahip olarak üretilmiş durumda.
ByHickimse
13-01-2008, 02:36
arkadaslar sorun cikartmayan arabami var allah askina calibrayi tartisiyorsak soyleyeym citti proplemi eksoz ve tm calibralar bu proplemi kesinlikle yasamistir bununda cozumu opeltime servisinde mehmet bey, neden mehmet bey drseniz calibra ruhunu tasiyan ve severek yapan bir usta. Ben calibra icin evimi sattim alabilmek icin, vardi bitane olmadi ben calibra ustune tanımiyorum bakmiyolar arabaya, araba sefkat ister yakitina kadar arkasındaym,
Allah nasip ederse herkese hssettircem calibra ruhunu
NASIL BAKARSAN ONU GORURSUN, BAKTİNİZ BİCME BAGLI BU
İi forumlar
Calibra bir hayat tarzı , vuruk hali bile güzel
ByHickimse
15-01-2008, 01:43
burakcm sana katiliyorum
Ezbere al calibrayı eğer orası burası ellenmemişşe , amele işi aksesuardan arınmış durumdaysa yağ yakmıyosa ağır vuruğu yoksa .
ByHickimse
15-01-2008, 22:09
ölüsü bile harıkalarla dolu bence
DerKommisar
20-01-2008, 15:43
Calibra gönül işidir , bir calibraya nasıl bakarsan ve onu nasıl kullanırsan sana öyle hitap eder . Devamlı eksikliklerini görüp moralini bozarsan ondan nefret edersin ama 2 tane kamyonu karşıdan otobus gelirken sollarken aldığın haz tarifsizdir . Kronik problemi sadece farların zayıf aydınlatmasıdır.
Sevgiler
Calibra gönül işidir , bir calibraya nasıl bakarsan ve onu nasıl kullanırsan sana öyle hitap eder . Devamlı eksikliklerini görüp moralini bozarsan ondan nefret edersin ama 2 tane kamyonu karşıdan otobus gelirken sollarken aldığın haz tarifsizdir . Kronik problemi sadece farların zayıf aydınlatmasıdır.
Sevgiler
far dedın de Eren, hakıkaten ne yapacagız bu far ısını gece onunu gorebılene askolsun xenon mecbur takacagız anlasılan
arkadaslar sorun cikartmayan arabami var allah askina calibrayi tartisiyorsak soyleyeym citti proplemi eksoz ve tm calibralar bu proplemi kesinlikle yasamistir bununda cozumu opeltime servisinde mehmet bey, neden mehmet bey drseniz calibra ruhunu tasiyan ve severek yapan bir usta. Ben calibra icin evimi sattim alabilmek icin, vardi bitane olmadi ben calibra ustune tanımiyorum bakmiyolar arabaya, araba sefkat ister yakitina kadar arkasındaym,
Allah nasip ederse herkese hssettircem calibra ruhunu
NASIL BAKARSAN ONU GORURSUN, BAKTİNİZ BİCME BAGLI BU
İi forumlar
şu opeltime mehmet ustayı bana bi tarif etsene yeri yurdu nerdedir? :D:D:D
DerKommisar
22-01-2008, 21:24
Farları abi zenon yapacaz , yolu yok ( no way out , xenon) aynen boyle ingiliz sitesinde demişler d:
Anlayacagınız , allah vergisi merceklerimizi taçlandırma vakti gelmiştir. Lakin Bana tampon lazım ki arabanın önünü toparlayabiliyim.
Opel time d: serviste tampon varmıdır acaba yeliz hanımda?
Farları abi zenon yapacaz , yolu yok ( no way out , xenon) aynen boyle ingiliz sitesinde demişler d:
Anlayacagınız , allah vergisi merceklerimizi taçlandırma vakti gelmiştir. Lakin Bana tampon lazım ki arabanın önünü toparlayabiliyim.
Opel time d: serviste tampon varmıdır acaba yeliz hanımda?
bu hafta senın ısı cozecegım soz umarım tampon saglamdır
DerKommisar
24-01-2008, 17:04
Cengiz abicim ilgine sağol . Arabanda ihtiyaç olursa sen de bana haber et
rica ederim Eren bu arac ınternette olan kırmızı calıbraymıs ve sahıbı aracı parca parca degıl de komple satıyormus 4500 ytl ye ustelık ön tamponu da kırık bu bilgileri 1 saat önce amca oğlundan aldım telefonla sordu arkadasına ama cumartesı İbrahımle bulusup Kadıköyde bir yere daha bakacagız onun da haberi var onunla da konusmussun umarım oradaki saglamdır ya da vardır tampon bakalım kısmet
ayrıca Burak ıcın de birkaç şey bakacagım bu hafta merak etmeyın mutlaka haber verırım sıze
DerKommisar
25-01-2008, 11:35
4 buçuğa ibo biraz zor satar zaten kırmızıyı . Tampon bi tarafa araba ön cama kadar girmiş
4 buçuğa ibo biraz zor satar zaten kırmızıyı . Tampon bi tarafa araba ön cama kadar girmiş
katılıyorum kardeşim 3 daha verir yürüyenini alırım
DerKommisar
25-01-2008, 13:57
Calibranın kötü yanını soranlara söylüyorum kötü yanı yoktur.
calibra_06
31-01-2008, 01:44
calibraa harika bişeyy
sanırım seyir halinde cam kontrolleri biraz zor oluyor .
sanırım seyir halinde cam kontrolleri biraz zor oluyor .
Katılıyorum ama o sırada elin ne cama gidiyo ne baska bıyere hele hızlı gıderken dıreksıyonu bırakmak amanınnnn
ama evet cam kontrolu yanlarda olacaktı
calibra_ank
25-05-2008, 19:06
Calibra Gercekten Guzel Bir Arac Ezik Olmayanini Bulursaniz Memnun Kalirsiniz 4*4 Alacaksan Yavru Sanzuman Uzerinde Olup Olmadigina Ve 4 Cekerin Calisip Calismadigina Dikkat Etmelisin
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net