Orijinalini görmek için tıklayınız : calibranın kötü yanları nelerdir
fikretkapti
19-12-2006, 18:11
arkadaşlar calibranın olumsuz yönlerini varsa tabii öğrenmeye çalışıyorum.daha öncede aynı başlığı atmıştım fakat dosya kilitli görünüyor birtürlü yorumları okuyamıyorum.tekrar denemekte fayda var diye aynı konuyu tekrar açmak istedim.
fikretkapti
19-12-2006, 18:12
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
kötü yanı yok ki..sadece park ederken bazen burnunu kestiremiyorsun.aracın arkası sanıldığının aksine çok geniş
hangi Calibra ?
V6
1.8
2.0
2.0 t?
.....?
1.8 cali yokki okan yapma
Valla ben de görmemiştim ama bi araştıriim dedim, bu siteye göre Calibra'nın 1.8'i var...
http://www.kreis-tuning.de/index.php?id=249&type=4
ya skyeye fabrikasyon eminim ki yok
http://www.calibraclub.com/
bu siteye girin solda calibra yazısına basın görün sonra da bg sini
boyle bisuru cali sitesi var
kardeş senin dediğin sonradan 1.8 e döndürme falandır
Calibra ve bu tür araçlar herşeyden önce gönül işidir.Biniciside meraklısıda eksisini görmez-önemsemez.
Herşeyden evvel akıcı ve imrendiren bakışları toplayan bir tasarım.Rakiplerine göre en dayanıklı ve tutumlu motorlara sahip.
ağırlıktan dolayı hoppa bir araba değil ve yolda tutuyor frende.
hırpalamadan biniyorsanız ve temiz-bakımlı da bir araç i,se büyük bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum.İmrendirerek baktıran bu güzel piyasada çok olmadığı için özellikle dış mekanik parçalarda pahalı-zor bulunan kalemler olabiliyor.zaten meraklısı olunca parçayıda nerede bulabileceğini az-çok biliyorsun ama tampon-far-çamurluk kapı gibi parçalar bulunsada pahalı olabiliyor.Eğer Turbo versiyon ise Turboya has arka aktarım ve F28 şanzıman sistemini iyice kontrol ettirmek lazım.Motor konusunda ise astra-vectra-kadett ile aynı motorlar olduğu için pek sorun yok.
Ama herşeyden önce ve sonra KEYFİNE DEĞER :)
Calibra binicisi olmadan bu kadar izlenim aktarabildim.yanlışım varsa Calibra sahibi arkadaşlar düzeltsinler.
respect emreye aynen katılıyorum...........keyfe keder problemler bende de var far falan...ama millet hasta sevgilime:D :D opelin efsanevi bi üretimi haliyle gurur duyuyosun binince. eğer param az diyosan sfi al
turbo olmayandan hem daha bol parçası vardır hem de motor aynen vectra problem olmaz oburunde sayısız difransiyel körüğü efendim turbo paliymiş bimnemne....hem sfi daha bol bulunur hem daha da az yakar
1.5 lt benzin farkı var 100 km başına..:D
yıldırım
26-12-2006, 22:08
2.0t 4x4 kullanmışlığım war subaru ayarında bi makina tavsiye ederim: )
Güzel araba imiş
Ben öyle duydum .
Çok fazla şey yazamıyorum.
Ama keyifli araba imiş.
Güzel araba imiş
Ben öyle duydum .
Çok fazla şey yazamıyorum.
Ama keyifli araba imiş.
Okan abi senin Calibra ayrı bir keyifli tabi.Standart ile karıştırmamak lazım.Nede olsa :
Powered By Hayvan Tuning :)
calibra_06
18-01-2007, 01:22
arkadaşlar bende bi calibra kullanıcısı ve hastasıyım. bende 156 beygirlik sfi makina var. kullanımı çok keyifli bütün gözler sizde,yol tutuşu harika konforlu.dış aksamındaki parçalar biraz pahalı ama bu opel tofaş değil ki.yani arkadaşlar kısaca efsane anlatılmaz yaşanır.tavsiye ederim..
opelcalibra_1
18-01-2007, 17:48
1.8 cali yokki okan yapma
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
yok mu ?
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
fuatserim
23-01-2007, 20:52
Merhaba bende 4 yıl 94 model calibra turbo 4x4 kullandım.arabamı satalı 1 sene oldu.Tek kelime ile mükemmel bir arabaydı ama yaşı itibariyle bi hayli sorunlar yaşadım.Alacağın arabanın çok temiz olmasına dikkat et ve sanayilerde ellenmiş olmasın...
yıldırım
24-01-2007, 09:31
Merhaba bende 4 yıl 94 model calibra turbo 4x4 kullandım.arabamı satalı 1 sene oldu.Tek kelime ile mükemmel bir arabaydı ama yaşı itibariyle bi hayli sorunlar yaşadım.Alacağın arabanın çok temiz olmasına dikkat et ve sanayilerde ellenmiş olmasın...
duyduğuma göre şanzıman sorunu oluyormuş dişlisi kırılınca eskisi gibi gitmiyormuşş;)
duyduğuma göre şanzıman sorunu oluyormuş dişlisi kırılınca eskisi gibi gitmiyormuşş;)
Hali ile Yavruyu kırarsan 4 cekerini iptal etmek zorunda kalıyorsun:o
sonrada 2 ceker olunca yürümüyorsun bolbol patinaj çekiyosun.
Yapalım diyosun yapamıyosun.
sonrada amannnnnnnn boşver diyorsun.
Ama demeyenler birkaçbin ytl harcayıp komple altını sıfırlıyormuş:o :kop:
CaLiBraCı
13-03-2007, 21:22
bizdede calibra 2.0 war önden çekiyo onla bile 6.3 saniyede 100 km ye çıktık videosunu bile izletebilirim buydun bakın ..
http://www.youtube.com/watch?v=FhOdF5u6eOY
buda diyer video
http://www.youtube.com/watch?v=rQKQPCyD1-I
aaRDaa06
27-08-2007, 18:03
slmlar bende 92 2.0lt 4*4 calibra turbo var Araçda garip bişi var tüpte gidiyor ancak benzinde nedense 3000 deviri geçmeyip sonra stop ediyor Bi bilen varsa lütfen yardım etsin bana Not olarak eklemek istiyorum genelde aracı zorladığım zaman oluyor Ama bugüne kadar böyle bi sorun yoktu Uçaktı resmen makine şimdi traktör gibi bağırıyo sadece :(
eskikasa
27-08-2007, 18:28
şimdi calibra sever abilerimiz tavsiye ediyolar demekki
ben de delisiyim araçların,
arabayı satıp sıfır bişey alacağıma bitane bulsam da alsam dediğim çok oluyor.o gün geldiğinde sizlerden birilerinin kesinlikle yardımını isticem haberiniz olsun :D :D
eski de konuymuş yav,
sonradan farkettim :D :D
Enolaguy
27-12-2007, 23:33
50 araba kullandim desem yeridir ama calibranın hakikaten kotu denebilecek bir tarafi yok az yakan ve hızlı gidebilen bir motora sahip son üretim yılının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen çizgileri eskimiş değil çok sağlam ve kolay paslanmayan bir karoseri var uzun boyuna rağmen kısa dönüş çapına sahip spor olduğu kadar da konforlu olabilen bir 0. 26 aerodinamik katsayısına sahip bir otomobil ve daha önemlisi Opel hala ondan iyi bir coupe yapabilmiş değil motoru ile oynandığı zaman 550 HP lere ulaşıyor bunları OPC serisi bile henüz başarabilmiş değil o nedenle orijinal olması şartıyla gözü kapalı alınabilir.
vallahi kardeşim orjinalini nerde bulacaksın sanırım istanbulda en dirilerinden biri metin kıruc kardeşimizdeydi beyaz bir kr edition onu kacırınca 2 ay uyuyamadım ama sonuçta 12-17 yasında makınalar ..... ama sağ ve ya sol ön tarafına gecıp kuyruguna doğru bakacaksın yemınle o guzellıkte kasa hala yok ya da ben asıgıyım goremıyorum dıyorlar ya askın gozu kör, atla deve degıl al bin son sahıbı ol parca sıkıntısı da olmasa ne ıyı olurdu ya neyse gulu seven dıkenıne katlanır.
Arkadaşlar, 2007 yılının aralık ayında gümrükten almış olduğum Calibra mı satmak yada modeli yüksek HB bir araba ile takas etmek istiyorum.
Aracımın ön tamponu hariç her yeri orjinal,
* 2.500 cc, V6 motor,
* orjinal deri döşeme,
* elektrikli ısıtmalı koltuklar,
* yol bilgisayarı,
* TC tuşu
* klima
* çift airbag,
* vs. vs.
Aracım metalik koyu yeşil, lacivert ve hiç bir yerinde çizik dahi yok.
Araç Türkiye trafiğine 05.01.2008 yılında çıkacak.( Daha yeni plaka çıkartıyorum. 1 aydır trafiğe kapalı alanlarda keyif sürüşleri yaptım )
Kasırga&Burak
11-01-2008, 09:18
Ya byler zaten bnde onadn korkuyom işte aslında parça sorunu olmacağını bilsem bizimkine bile senelerce bineriz ama işte belli bi senden sonra parça sıkıntısı çekilebilirnir öle diilmi
ibrahim_67
12-01-2008, 18:49
parça sıkıntısı diye bişey yok tamam yetkili servislerde yok ama almanyadan birilerinin vasıtasıyla getittirebiliyorsun sen arabayı al ben gerekli telefon numaralarını veririm calibra aşkı bende 3 senedir var ama vectra gt ye biniyorum calibrayıda aldık ama hevesini alamadık arabamıda seviyorum ama calibra bi başka
Enolaguy
12-01-2008, 23:56
parça sorunu yok yetkili servise gidiyorsun oradan yazdırıyorsun 15 günde elinde ... Ne istersen iste var ve fiyatları da vectra ile aynı yalnız aynaları, ve farları pahalı ama calibranın diğer opellerle bana kalırsa ilgisi bile yok çünkü o daha çok kendine has tarzı olan bir otomobil.
Tamamına yakını almanyada küçük bir kısmı ise finlandiya da üretilmiş ama opelin babası olarak bilinen omega bile her ülkede üretilmiş durumda ve bu nedenle calibra omega dan bile daha yüksek montaj ve malzeme kalitesine sahip olarak üretilmiş durumda.
ByHickimse
13-01-2008, 01:36
arkadaslar sorun cikartmayan arabami var allah askina calibrayi tartisiyorsak soyleyeym citti proplemi eksoz ve tm calibralar bu proplemi kesinlikle yasamistir bununda cozumu opeltime servisinde mehmet bey, neden mehmet bey drseniz calibra ruhunu tasiyan ve severek yapan bir usta. Ben calibra icin evimi sattim alabilmek icin, vardi bitane olmadi ben calibra ustune tanımiyorum bakmiyolar arabaya, araba sefkat ister yakitina kadar arkasındaym,
Allah nasip ederse herkese hssettircem calibra ruhunu
NASIL BAKARSAN ONU GORURSUN, BAKTİNİZ BİCME BAGLI BU
İi forumlar
Calibra bir hayat tarzı , vuruk hali bile güzel
ByHickimse
15-01-2008, 00:43
burakcm sana katiliyorum
Ezbere al calibrayı eğer orası burası ellenmemişşe , amele işi aksesuardan arınmış durumdaysa yağ yakmıyosa ağır vuruğu yoksa .
ByHickimse
15-01-2008, 21:09
ölüsü bile harıkalarla dolu bence
DerKommisar
20-01-2008, 14:43
Calibra gönül işidir , bir calibraya nasıl bakarsan ve onu nasıl kullanırsan sana öyle hitap eder . Devamlı eksikliklerini görüp moralini bozarsan ondan nefret edersin ama 2 tane kamyonu karşıdan otobus gelirken sollarken aldığın haz tarifsizdir . Kronik problemi sadece farların zayıf aydınlatmasıdır.
Sevgiler
Calibra gönül işidir , bir calibraya nasıl bakarsan ve onu nasıl kullanırsan sana öyle hitap eder . Devamlı eksikliklerini görüp moralini bozarsan ondan nefret edersin ama 2 tane kamyonu karşıdan otobus gelirken sollarken aldığın haz tarifsizdir . Kronik problemi sadece farların zayıf aydınlatmasıdır.
Sevgiler
far dedın de Eren, hakıkaten ne yapacagız bu far ısını gece onunu gorebılene askolsun xenon mecbur takacagız anlasılan
arkadaslar sorun cikartmayan arabami var allah askina calibrayi tartisiyorsak soyleyeym citti proplemi eksoz ve tm calibralar bu proplemi kesinlikle yasamistir bununda cozumu opeltime servisinde mehmet bey, neden mehmet bey drseniz calibra ruhunu tasiyan ve severek yapan bir usta. Ben calibra icin evimi sattim alabilmek icin, vardi bitane olmadi ben calibra ustune tanımiyorum bakmiyolar arabaya, araba sefkat ister yakitina kadar arkasındaym,
Allah nasip ederse herkese hssettircem calibra ruhunu
NASIL BAKARSAN ONU GORURSUN, BAKTİNİZ BİCME BAGLI BU
İi forumlar
şu opeltime mehmet ustayı bana bi tarif etsene yeri yurdu nerdedir? :D:D:D
DerKommisar
22-01-2008, 20:24
Farları abi zenon yapacaz , yolu yok ( no way out , xenon) aynen boyle ingiliz sitesinde demişler d:
Anlayacagınız , allah vergisi merceklerimizi taçlandırma vakti gelmiştir. Lakin Bana tampon lazım ki arabanın önünü toparlayabiliyim.
Opel time d: serviste tampon varmıdır acaba yeliz hanımda?
Farları abi zenon yapacaz , yolu yok ( no way out , xenon) aynen boyle ingiliz sitesinde demişler d:
Anlayacagınız , allah vergisi merceklerimizi taçlandırma vakti gelmiştir. Lakin Bana tampon lazım ki arabanın önünü toparlayabiliyim.
Opel time d: serviste tampon varmıdır acaba yeliz hanımda?
bu hafta senın ısı cozecegım soz umarım tampon saglamdır
DerKommisar
24-01-2008, 16:04
Cengiz abicim ilgine sağol . Arabanda ihtiyaç olursa sen de bana haber et
rica ederim Eren bu arac ınternette olan kırmızı calıbraymıs ve sahıbı aracı parca parca degıl de komple satıyormus 4500 ytl ye ustelık ön tamponu da kırık bu bilgileri 1 saat önce amca oğlundan aldım telefonla sordu arkadasına ama cumartesı İbrahımle bulusup Kadıköyde bir yere daha bakacagız onun da haberi var onunla da konusmussun umarım oradaki saglamdır ya da vardır tampon bakalım kısmet
ayrıca Burak ıcın de birkaç şey bakacagım bu hafta merak etmeyın mutlaka haber verırım sıze
DerKommisar
25-01-2008, 10:35
4 buçuğa ibo biraz zor satar zaten kırmızıyı . Tampon bi tarafa araba ön cama kadar girmiş
4 buçuğa ibo biraz zor satar zaten kırmızıyı . Tampon bi tarafa araba ön cama kadar girmiş
katılıyorum kardeşim 3 daha verir yürüyenini alırım
DerKommisar
25-01-2008, 12:57
Calibranın kötü yanını soranlara söylüyorum kötü yanı yoktur.
calibra_06
31-01-2008, 00:44
calibraa harika bişeyy
sanırım seyir halinde cam kontrolleri biraz zor oluyor .
sanırım seyir halinde cam kontrolleri biraz zor oluyor .
Katılıyorum ama o sırada elin ne cama gidiyo ne baska bıyere hele hızlı gıderken dıreksıyonu bırakmak amanınnnn
ama evet cam kontrolu yanlarda olacaktı
calibra_ank
25-05-2008, 18:06
Calibra Gercekten Guzel Bir Arac Ezik Olmayanini Bulursaniz Memnun Kalirsiniz 4*4 Alacaksan Yavru Sanzuman Uzerinde Olup Olmadigina Ve 4 Cekerin Calisip Calismadigina Dikkat Etmelisin
Ya byler zaten bnde onadn korkuyom işte aslında parça sorunu olmacağını bilsem bizimkine bile senelerce bineriz ama işte belli bi senden sonra parça sıkıntısı çekilebilirnir öle diilmi
kardeş, bu güne kadar hiç parça sorunu yaşamadım ne aradıysam buldum. ankara ostim veya istanbulda bulunuyo parçaları
kötü yanı na gelince bi tek kelebek camı :))
binerken bi gün gözüme kaçacak diye korkuyom
Calibranın kötü yanı bağımlılık yapıyo. Hayatının düzenini altüst ediyor. Çünkü ister istemez aşık ediyo seni kendine :)
Birde Motoru herkes ellemese :) Her bilen yapariz motoru demesede 204 bg lik makinayi sifir bile toplasa 170 hplerde cikartip al sifir motor iste demese :)
Ahhhhh ahhhhh az araba kaldi azzzzz
serdarin var
kadirin var
ozgurun
tahsinin eski araba
erdemin
korkutun
eeee bukadar iste
icemaker
05-02-2010, 18:28
Katılıyorum ama o sırada elin ne cama gidiyo ne baska bıyere hele hızlı gıderken dıreksıyonu bırakmak amanınnnn
ama evet cam kontrolu yanlarda olacaktı
Katılmıyorum çünkü,
Calibra kullananlar bilirki eliniz o düğmelere bir süre sonra alışır ve cam düğmesini otomatik olarak tıpkı vites topuzunda olduğu gibi bakmadan anında bulursunuz... Aynı zamanda araba kullanırken direksiyonu zaten sol el ile tutarsınız çünkü sağ el aynı zamanda vites atmak zorundadır dolayısıyla sol el direksiyonu tuttuğu için boşa çıkmaz sonuçta sol el ile camı açmak için sağ eli direksiyona götürme zorunluluğu bana düğmelerine alıştığım bir calibradaki kumandalardan her zaman zor gelmiştir ;)
icemaker
05-02-2010, 18:32
Calibranın kötü yanını soranlara söylüyorum kötü yanı yoktur.
Fanatizm olacak belki ama olsun +1 ;)
gsi.mert
14-04-2010, 18:01
sadece arkası atıyo diyolar ne kadar doru bilemem kullanmadım
calibranın arkasında oturanın kafası tavana değer çocuk bile olsa :D
inip binerken cam açıksa 2 parça olan ön camın küçük parçasının köşesi gözünüze girer kör bile olabilirsiniz.
camdan sigara çırpma gibi bi imkanınız yoktur ya arkaya gider ya aracı kül bulutu kaplar yada kolunuzu arkaya bükerken kramp girer.
iç mekanı vectra gibi kalasa benzer vectradan daha basık olduğundan o göğüs iyice yukarda ve kütük gibi gözükür
bagajının yükleme eşiği en üsttedir ağır büyük cisimler taşımanız imkansızdır
arkaya inip binme astra gsidaki gibi sorunsuz ve pratik diildir işkencelidir ön emniyet kemerleri takmak çıkartmak cam butonlarının yeri genel olarak can sıkıcı bi araçtır calibra.
kasası güzel diye arabanın bütününe katlanılmaz.
edit : arkası atıyo diyenler yalan söylemiş özellikle tam bağımsız arka süspansiyonluları vectra astra kadett gibi ortak platform kardeşlerinden çok daha iyi yol tutar
TorkTeknik
18-04-2010, 18:30
calibranın arkasında oturanın kafası tavana değer çocuk bile olsa :D
inip binerken cam açıksa 2 parça olan ön camın küçük parçasının köşesi gözünüze girer kör bile olabilirsiniz.
camdan sigara çırpma gibi bi imkanınız yoktur ya arkaya gider ya aracı kül bulutu kaplar yada kolunuzu arkaya bükerken kramp girer.
iç mekanı vectra gibi kalasa benzer vectradan daha basık olduğundan o göğüs iyice yukarda ve kütük gibi gözükür
bagajının yükleme eşiği en üsttedir ağır büyük cisimler taşımanız imkansızdır
arkaya inip binme astra gsidaki gibi sorunsuz ve pratik diildir işkencelidir ön emniyet kemerleri takmak çıkartmak cam butonlarının yeri genel olarak can sıkıcı bi araçtır calibra.
kasası güzel diye arabanın bütününe katlanılmaz.
edit : arkası atıyo diyenler yalan söylemiş özellikle tam bağımsız arka süspansiyonluları vectra astra kadett gibi ortak platform kardeşlerinden çok daha iyi yol tutar
katılıyorum, ayrıca eklemek istediklerim
aracın 2 teker arası mesafesi oldukça uzak olduğundan dolayı yol tutuşu hiçte mükemmel değildir. Yüksek yol tümseklerinde herzaman için eksozu sürtme şansınız vardır (bu yüzden aracı düşürmek 2 defa handikap). Aracın ön çamurluklarının ET si okadar boktandırki asla istediğiniz güzel ofsetli bir jantı takamassınız ya gider amortisöre değer, ya kalipere. Tüm karoser parçaları altın değerindedir, aracın kendi piyasası yoktur am parçları kara borsa gider.
calibranın iyi yanları kötü yanlarından bayaa az bence :D
Katılmıyorum çünkü,
Calibra kullananlar bilirki eliniz o düğmelere bir süre sonra alışır ve cam düğmesini otomatik olarak tıpkı vites topuzunda olduğu gibi bakmadan anında bulursunuz... Aynı zamanda araba kullanırken direksiyonu zaten sol el ile tutarsınız çünkü sağ el aynı zamanda vites atmak zorundadır dolayısıyla sol el direksiyonu tuttuğu için boşa çıkmaz sonuçta sol el ile camı açmak için sağ eli direksiyona götürme zorunluluğu bana düğmelerine alıştığım bir calibradaki kumandalardan her zaman zor gelmiştir ;)
Vallaha biz alisamadik siz alismissiniz Tebrik ediyorum :)
katılıyorum, ayrıca eklemek istediklerim
aracın 2 teker arası mesafesi oldukça uzak olduğundan dolayı yol tutuşu hiçte mükemmel değildir. Yüksek yol tümseklerinde herzaman için eksozu sürtme şansınız vardır (bu yüzden aracı düşürmek 2 defa handikap). Aracın ön çamurluklarının ET si okadar boktandırki asla istediğiniz güzel ofsetli bir jantı takamassınız ya gider amortisöre değer, ya kalipere. Tüm karoser parçaları altın değerindedir, aracın kendi piyasası yoktur am parçları kara borsa gider.
Vallaha inan bizler neler neler taktik Hic biyere bisey degmedi .
308 lik diskte takildi onlarda degmedi .
Arti Bahsedilen calibra Turu ne ?
Yolu TUTMAYAN ?
4X4 MU ?
:))))))))))))))))))))))))))))))))
EREN SAKAMI YAPIYOSUN ?
TorkTeknik
26-04-2010, 14:53
Abi; ben resimleride atayım sizlere. 9x17 RH gerçek alman jantları aldım. Hiçbir şekilde olmuyor. Sonra araştırdımki; calibranın önüne zaten ofsetli jant oturtman çok zor. Ön arka aynı ofset çok çok zor. Yurt dışında bile önlere en fazla 8.5 ofsete geçebiliyorlar, çamurluk içi zaten müsait değil. 19 inç jantta takarsın ama ofsetsiz olduktan sonra bir görselliği yok...
bende katılmıyorum yaklaşık 10/12 calıbram oldu 1994 senesinde 1992 4x4 turbom vardı o zamanlar ferrarıye bakar gibi bakarlardı gene öylede eğer calıbra calıbraysa ki sonra 91 c20xe 93 c20xe 94 c20xe 96 turbo vsvsvs
söylemek istediğim siz nasıl kullanır nasıl viraja girersiniz bilmem ama ben 94 den sonrakılerde hep arkayı düşürdüm yol tutuşu (virajlarda ) anca yakaladım evet astra gsı ile calıbra arkayı atar biraz sert ve süratli girdiğinizde bu kötü ama arabayı tanıyanlar için farketmez birde ultra kullananlar kesin indiricek benden tavsiye
bu konuda vectra a nın üstünede tanımam arka konusunda hele gt tek geçerim ve astra h ı
ewet o kadar yıllr binmeme rağmen gözüm 2 kere bandajlı gezdiğim çok olmuştur
1. kapı kelebek camı
2.sigara külü :):)
haala yakalanamamış bi rüzgar akışı mükemmel aero.... sürtünme katsayısı düşük vsvsvs güzel tarafları da çok az diil
bende katılmıyorum yaklaşık 10/12 calıbram oldu 1994 senesinde 1992 4x4 turbom vardı o zamanlar ferrarıye bakar gibi bakarlardı gene öylede eğer calıbra calıbraysa ki sonra 91 c20xe 93 c20xe 94 c20xe 96 turbo vsvsvs
söylemek istediğim siz nasıl kullanır nasıl viraja girersiniz bilmem ama ben 94 den sonrakılerde hep arkayı düşürdüm yol tutuşu (virajlarda ) anca yakaladım evet astra gsı ile calıbra arkayı atar biraz sert ve süratli girdiğinizde bu kötü ama arabayı tanıyanlar için farketmez birde ultra kullananlar kesin indiricek benden tavsiye
bu konuda vectra a nın üstünede tanımam arka konusunda hele gt tek geçerim ve astra h ı
ewet o kadar yıllr binmeme rağmen gözüm 2 kere bandajlı gezdiğim çok olmuştur
1. kapı kelebek camı
2.sigara külü :):)
haala yakalanamamış bi rüzgar akışı mükemmel aero.... sürtünme katsayısı düşük vsvsvs güzel tarafları da çok az diil
cam butonlarına yine çözüm var ayna kontrolünün yerine falan konuyo da :D şu ön camı tek parça açılır yapmak mümkün müdür?
bu konu büyülü yazmayın yazanların çoğu banlanmış. 2006 dan beri:D
cam butonlarına yine çözüm var ayna kontrolünün yerine falan konuyo da :D şu ön camı tek parça açılır yapmak mümkün müdür?
vallaha almanyada bi calıbra görmüştüm o kelebek camı manuel aşağı açılıyodu bi dahada göremedim netdede araştırdım neyin mekanizmasını neye göre nereye uydurmuş nası becermiş haala çözemedim yerde yokki + direk var ???
ama olduğu şüpesiz gözümle gördüm ama ???
Herkese iyi günler.
Üye tanıtımı yapacaktım konu kapalı olunca yapamadım. Ben de ilk mesajımda yazıyorum.
Hakan YÜKSEL
Adana
Serbest meslek 28
Doğan SLX 99
Bu konuyu seçme sebebim calibrası olan herkes bu konuya giriyordur sanırım.
Dün bir arkadaşımın evinin önünde yatan bir calibra vardı onu gördüm. Kendisi ile biraz konuştum o da bir arkadaşından aldığını bozuk olduğunu ve öylece durduğunu söyledi. Araba gerçekten de hor kullanılmıştı. Ben oldum olası bu arabaları severim. O halde görünce dayanamadım. Akü yardımı ile çalıştırıp dükkanıma getirdim.
Şimdi dünden beri düşünüyorum bunu toplamaya çalışsam ne kadara mal olur. İç döşemeler koltuklar sıkıntı değil. Ama motor çalıştıktan sonra vitese takıp hareket etmeye çalışında araba zorlanıyor. Ateşlemede bir sorun var sanırım.
Genel olarak arabanın sorunu şunlar;
Sol on far kırık, dikiz aynaları kırık, kapı döşemeleri ve koltuklar harap, on tampon kırık, cam kenar çıtaları tamamen değişmeli, beyninde sorun var, bunların dışında motor çalışıyor ama çozemediğim bir kaç sorun var onları da ustaya göstereceğim.
Bu parçaları toplayıp bu arabayı eski ihtişamlı günlerine getirmem zor olurmu sizce?
Arabaya binince gezmenin verdiği keyif çoğu otomobilde yoktur eminim.
Bir de bu arabanın motor özelliklerini bilmiyorum. Kaç ps motor gücü vs. Aldığım arkadaş ta bilmiyorum. Bunlar arabanın neresindedir bir bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılar.
gsi.mert
29-05-2010, 00:32
fıatı neymiş bu aracın ona görede malıyet çıkarman lazım 8/9/10 ada varda netde ama ne durumda bilinmez ?
Fiyatınca 4bin diyor ama masrafı çok fazla olduğundan durum vahim.
TorkTeknik
30-05-2010, 16:24
bence hiç girme. ömür boyu binerim diosan başka. Ancak masraf eder çok zarar etmeden satarım gene diorsan böle bişi mümkün değil
orjinal sol ön far-sisli 200 TL- sissiz 150 tl. (çıkma)
orjinal dikiz aynaları 200 tl takım (çıkma)
kapı döşemeleri ve koltuklar 700 tl (çıkma)
kapı çıtaları tamamı 200 tl (çıkma)
ben bu fiyatlara bu saydıklarımı temin edebilirim.
tesisatıyla komple beyin de bulabilirim fiyatı sormam gerek kısaca calibra ile alakalı ne lazımsa temin ederim özel mesaj da yazmıştım ama sanırım okumadınız ya da oralı olmadınız bu fiyatlarda benım 1 lira karım olmaz kar amacı için uğraşmam zaten,yardımcı olabılırsem sadece sevinirim, Türkiye'deki çıkmacıları çok iyi tanıyan ve verecekleri fiyatları iyi bilen biri olarak...o da bulabilirseniz şayet
vallaha almanyada bi calıbra görmüştüm o kelebek camı manuel aşağı açılıyodu bi dahada göremedim netdede araştırdım neyin mekanizmasını neye göre nereye uydurmuş nası becermiş haala çözemedim yerde yokki + direk var ???
ama olduğu şüpesiz gözümle gördüm ama ??? abi arabayı satmazsam ben de öyle yapacağım biraz zormuş ama bizim calibracı ismail yaparız sorun değil abi diyor bakalım bu yaza halledeceğiz sanırım, ben de nefret ediyorum o cam açıkken araca binmeye calısan insanın gözünü rahatlıkla çıkarabilecek o çıtadan,sol kolumu özgürce çıkarıp sigara içmemi engelleyen o çıtadan :D
bence hiç girme. ömür boyu binerim diosan başka. Ancak masraf eder çok zarar etmeden satarım gene diorsan böle bişi mümkün değil
katılıyorum binecekseniz olur ama yok yapar satarım dersenız bu durumda pek kar edeceğinizi sanmam
Sayın C.C özel mesajınız okudum ve bana çok faydası oldu. İlgilenmedim sanmayım ona göre düşünmeye başladım. Mesajda dediğiniz gibi farlara döşemelere kafa yormuyorum. Bir şekilde hallolur. Lakin motordaki problemi çozmem lazım. Usta var ilgileniyor elimizde kalma ihtimali bile var. Çunku motoru çok hor kullanmışlar. Durum böyle olunca önceliği ona verdim. Beyin de ve ateşlemede problem var. Çalışırken çok iyi ancak vitese takıp haraket edince araba çok zorlanıyor motor komple kapanıyor. O sebepten işim ustaya kaldı eğerki motor işi tamam olursa zaten gerisi zamanla halledilir.
İlginize teşekkürler saygılar.
o sorun sadece ateslemeden ya da beyınden kaynaklı olmayabilir sensörleri de kontrol ettirin arac belli devirden sonra kasıyorsa kendını gıtmıyorsa sensör arızası da olabilir yani büyük gibi görünen bir arıza bazen ummadık basit birşeyden de kaynaklı olabiliyor umarım ustanız iyidir, kolay gelsin,bir de şayet binecekseniz alın uğraşın derim 4000 e sayıyorlarsa şayet size en fazla 8000 tl ye mal olur bence motoru da dahil ki hem ne yaptığınızı bilir içiniz rahat şekilde kullanırsınız hem de şahin parasına güzel ve keyifli bir makina sahibi olursunuz
garanti24
08-06-2010, 12:09
Bende bu calibra 4x4 araçlara yakından ilgileniyorum, fakat satılık olan kimi aradıysam 4x4'ün çalışmadığını söylüyorlar, genelde çok yaktığı için söktük abi, fakat istersen şaftı sana veririz sen taktırırsın gibi aptalca şeyler söylüyorlar, bu yavru şanzıman çok zor mu bulunur veya tamiri mümkün değilmidir yada çokmu pahalı, çevremdeki çoğu kimse 4x4'ten uzak dur diyor
Bende bu calibra 4x4 araçlara yakından ilgileniyorum, fakat satılık olan kimi aradıysam 4x4'ün çalışmadığını söylüyorlar, genelde çok yaktığı için söktük abi, fakat istersen şaftı sana veririz sen taktırırsın gibi aptalca şeyler söylüyorlar, bu yavru şanzıman çok zor mu bulunur veya tamiri mümkün değilmidir yada çokmu pahalı, çevremdeki çoğu kimse 4x4'ten uzak dur diyor
4x4 ü çalışan birkaç satılık calibra var fakat fiyatları doğal olarak hoşaf olmuş muadillerine kıyasla ve haklı olarak baya pahalı,yavru şanzuman bulunuyor bulunmasına fakat biraz masraflı oluyor sanırım, calibra alınacaksa 3 e 5 e bakılmamalı bence,masrafsız ve temiz olanına hak ettiği para verilmeli...
calibra 833
13-06-2010, 23:30
bende 1991 calibranın ön koltukları ve dikiz aynaları mevcut arayan arkadaşlara yardımcı olurum :))
coldekiadam
13-06-2010, 23:56
Calibra konusu dönüyorsa ortada, tek bildiğim bir araba vardır. Gerisini bilemem.
Bu aracı bilenler zaten iyi bilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-calibra-turkiyede-tek/detay?
Calibra konusu dönüyorsa ortada, tek bildiğim bir araba vardır. Gerisini bilemem.
Bu aracı bilenler zaten iyi bilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-calibra-turkiyede-tek/detay?
:good:aynen katılıyorum
:rulet::rulet::rulet::rulet::rulet::rulet::rulet:: rulet::rulet::rulet:
TorkTeknik
14-06-2010, 17:52
bende 1991 calibranın ön koltukları ve dikiz aynaları mevcut arayan arkadaşlara yardımcı olurum :))
ii bir fiyat verirsen seni parçalardan kurtarırız :D
2001 yılında almıştım. Hor kullanılmamış bir araçtı. 4 yıl kadar kullandım gayet güzeldi bakımları vs en ufak ekstradan masraf çıkarmadı hani gerçekten yaşamak gerekiyor sevmek gerekiyor ama gel gelelim en ufak problemlerde inanılmaz faturalar çıkıyordu karşıma. Bir turbo arızası ile başladı bitirdi beni getirtmek tamir masrafı derken beyinde sorun çıktı yakıt zamanlama problemi oldu eksozun içinde patladı arka susturucu parçalandı yaptırırken nerdeyse başka bir aracın fiyatına denk gelen maliyetler çok seri şekilde soğuttu beni. Dışarıdan bakınca hoş güzel ama cebi gerçekten yakan bir araç. Avrupada bir çok ülkede hurdacılarda her parçasını temin edebiliyorsunuz çok ucuza ama burada bunu kullanmak iyi bir cesaret gerektiriyor. Bir yerden sonra iş inada biniyor keyfini sürmek isterken aman problem çıkmasın bir sorun çıkarmasın diye bakmaya başlıyorsunuz iş başka boyuta taşınıyor elden çıkarmayıda kabullenemiyorsun. Almadan bu araca bulaşmadan önce ben bu aracın nazına ne derece katlanırım diye kendinize bir sormak gerekiyor. Acaba biri araca çarparmı dokundururmu diye park ederken yer aramak çokta hoş bir durum değil iş maddi boyutun dışında kaporta değişimlerinde parça bulup toplamak çok sıkıntılı. Aracın önü uzun olduğundan park sırasında farları açmakta fayda var önünü kestiremiyorsunuz. Biraz koleksiyoncu ruhlu olmak gerekiyor. Sadece ulaşım için kullanılacak bir araç değil böyle bir şey arıyorsanız bundan uzuk durun derim.
icemaker
31-08-2010, 11:02
Calibra günlük kullanılacak bir otomobil değil çoktan klasik adayı oldu bile ama ben sorunlu olduğuna inanmıyorum çünkü otomobil aslında sıradan bir arıza yapıyor ama onarıma gidince ustalar genellikle daha çok bozuyorlar on tane yerine parmak atıyorlar ve ondan sonra tabiiki dikiş tutmuyor işin dramatiği ise bu tüm diğer opeller gibi calibra içinde geçerli bir durum ama parçaları daha zor ulaşılır durumda olunca sorun dahada ağır atlatılıyor .
Orijinal ise sorunlu olduğuna inamıyorum dedim çünkü bende 17 yaşında bir calibra var 17 yıldır bende 300.000 KM de ve daha üst kapağı bir kere açılmadı 17 yılda bozulan tek parça ise fren müşürü ve benzin regülatörü altına orta yerinden kriko vurmaya şanzımana ATF koymaya yağ karter tapasını takarken diş sıyırmaya hava filtresi değiştirirken kapağını kırmaya polen filtresi değiştiriken tırnağını ters takmaya kadar bir yığın işlemden nasibimi alarak ustalardan zor korudum o ayrı :)
icemaker
09-09-2010, 16:39
Vallaha biz alisamadik siz alismissiniz Tebrik ediyorum :)
Siz alışacak kadar kullanmamışsınızdır ondandır :)
valla viraj girişi hızlanma frenleme ilgi çekme herşey mükkemmel sadece farları az göstrio 1000k xenon taktım biraz daha ii ama kronik bu ha bide göğüs ön çıtası krılıyo bu aralr bulmak sıkıntılı bnkini 17 parçadan tek hale getırıp carbon kapladımm ama calibra herşeye değer
Arkadaşlar, 2007 yılının aralık ayında gümrükten almış olduğum Calibra mı satmak yada modeli yüksek HB bir araba ile takas etmek istiyorum.
Aracımın ön tamponu hariç her yeri orjinal,
* 2.500 cc, V6 motor,
* orjinal deri döşeme,
* elektrikli ısıtmalı koltuklar,
* yol bilgisayarı,
* TC tuşu
* klima
* çift airbag,
* vs. vs.
Aracım metalik koyu yeşil, lacivert ve hiç bir yerinde çizik dahi yok.
Araç Türkiye trafiğine 05.01.2008 yılında çıkacak.( Daha yeni plaka çıkartıyorum. 1 aydır trafiğe kapalı alanlarda keyif sürüşleri yaptım )
hoca fiyat ne istiyosun?
vectra a 2000 16
calibra 8v ve ecotec 136 harıç
kadet gsi
omega a 3000 12
bunlar bınılecek aractır kaliteli kupon adam aracıdır zıpır cocuklardan almazsanız sorun yasamazsınız parca arayan bulur buldurulur sorun degıl asla
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net