Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Çakar Fren Projesi
Alper-PD
05-08-2009, 14:04
Uzunca zamandır kafamda bir proje var. Comboların arka kapı üstte bulunan fren lambasına frene basıldığında F1 araçlarının arkasındaki sis lambaları gibi çakmasını istiyorum.
Bunun içinde öneri ve tecrübelerinize açığım. Nasıl yaparız nasıl ederiz bi paylaşırsak çok güzel olur.
http://img231.imageshack.us/img231/2107/n6123314597165176072.jpg
Fren lambasını söküp içine parlak led takacaksın, birde flip-flop devresi ekleyeceksin bu kadar...
Alper-PD
05-08-2009, 14:14
Ben biraz daha böle polis araclarında yada koruma araclarında olan cakarlar gibi olmasını istiyorum. Flip - flop devresi biraz yavas kalabilir sanırım.
Cakar ampullerı yerlestırcen devresınıde musaıt bıyere gızlersın 15 20 ytl cakar
Yani uğraşmak istemezsen hazır olanlardan alıp devresini kullanabilirsin...
Kullanılacak ampul gereğinden fazla kuvvetli olursa geceleri arkadaki aracın sürücüsünü rahatsız edebilir. Kulak çınlatma olayına maruz kalmamak için tedbirli olmak lazım :).
Alper-PD
05-08-2009, 16:13
Yok Savaş abi öyle bi amacım yok. Sadece hem önümüz kış hemde güzel duracağı kanısındayım. Yağmurda, siste, karda frene basıldığında daha bi belirgin olmasını istiyorum.
Combo_Murat
05-08-2009, 16:43
Alper yaptır bakalım nasıl oluyor
Bende yaptırırım sonra
Şeffaf renk kırmızı ledler var. Sayısını abartmazsan göz almaz ama çok şık olur...
madem böyle bi proje düşündün orjinal bişey olmalı alta tak bence
http://www.youtube.com/watch?v=BZ0FeSXer8s&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Emazdaclubtr%2Ecom%2Fforum% 2Faydinlatma%2Dsistemleri%2Fformula1%2Dtipi%2Dstop %2Dlambasi%2Dt14815%2E0%2Ehtml%3Bmsg297687&feature=player_embedded
http://www.eliftuning.com/x_dikdortgen_mavi_kirmizi_ledli_cakar_lamba_17273. php?urun_ad=D%DDKD%D6RTGEN+MAV%DD+KIRMIZI+LEDL%DD+ %C7AKAR+LAMBA
Uzunca zamandır kafamda bir proje var. Comboların arka kapı üstte bulunan fren lambasına frene basıldığında F1 araçlarının arkasındaki sis lambaları gibi çakmasını istiyorum.
Bunun içinde öneri ve tecrübelerinize açığım. Nasıl yaparız nasıl ederiz bi paylaşırsak çok güzel olur.
İşini görürse; http://www.sahibinden.com/kirmizi_yanip_sonen_flash_formula_araclarinin_fren _lambasi-44WQQaXQQ15351074WQQpXQQdisplayitem
Alper-PD
06-08-2009, 02:34
Ferrarilerdekiler çok deli valla yapıcaksan ölesini yapıcaksın!
Alper-PD
06-08-2009, 02:36
İşini görürse; http://www.sahibinden.com/kirmizi_yanip_sonen_flash_formula_araclarinin_fren _lambasi-44WQQaXQQ15351074WQQpXQQdisplayitem
Teşekkürler savaş abi. Bi araştırayım.
Alper-PD
06-08-2009, 16:40
İstediğim şeyde o zaten. Frene basıldığında dikkat cekmesini istiyorum. Gündüzleri frenlerin daha fazla dikkat cekmesini istiyorum.
ceterisparibus
06-08-2009, 16:50
Ne gerek var yaa, arkadakinin gözüne eziyet..
Ne gerek var yaa, arkadakinin gözüne eziyet..
Katılıyorum bence gereksiz olur bu tarz şeyler yerıne daha olumlu şeyleri para,emek ve vakit harcamanızı öneririm.
Şahsenn benım trafıkte arka sisini açanlara dahii tahammülüm yok yada far ayarı olmayanlara...Arka sisi açık adamın dibine girer uzunlarımı yakarım o derece kıl oluyorum amaçsız yere kullanılmasına...
Alper-PD
06-08-2009, 18:33
Ferrari'nin fabrika cıkış böyle bir özelliği bulunuyor. Bana göre gerekli. 2 defa kaza yaptım ikisinde de trafik ışıklarında dikkatsiz ve cep telefonuyla konuşulduğu için arkadan çarpma şeklinde oldu.
Dikkatsizce, kurallara uymaksızın, takip mesafesi diye birşeyin varlığından haberi olmayan insanlarla dolu bir trafikte bence çok yerinde gerekli olarak görüyorum.
Benim yapacağım uygulamayı beğenmeyen arkadaşların kaçında XENON denilen insanın gözünün içine işleyen ampulden yok???
bu malzemeyi bi süre önce japon pazarında görmüştüm. 3-4 lira bi fiyatı vardı. bisikletlerin arkasına takılmak için yapılmışbi ürün..
Bence gerenk yok gündüzleri işe yarar sadece frene basıLdığını görür arkadaki sürücü ama gece çok rahatsız eder...
Ledlerin sayısını ve gücünü abartmadığın sürece arkadakini rahatsız etmezsin, anladığım kadarıyla yanıp sönmesini istemendeki amaç da arkadan gelenin dikkatini çekmek.
Flip-Flop yavaş kalabilir ama 555 li frekansı yüksek bir kare dalga üreteci çıkışına anahtarlama hızı yüksek bir transistörle çok kolay yapabilirsin. 555 zamanlayıcı devre şeması internette dolu var.
Ferrari'nin fabrika cıkış böyle bir özelliği bulunuyor. Bana göre gerekli. 2 defa kaza yaptım ikisinde de trafik ışıklarında dikkatsiz ve cep telefonuyla konuşulduğu için arkadan çarpma şeklinde oldu.
Dikkatsizce, kurallara uymaksızın, takip mesafesi diye birşeyin varlığından haberi olmayan insanlarla dolu bir trafikte bence çok yerinde gerekli olarak görüyorum.
Benim yapacağım uygulamayı beğenmeyen arkadaşların kaçında XENON denilen insanın gözünün içine işleyen ampulden yok???
Hayır yanlışın var Ferrari'nin hiç bir modelinde fabrika çıkışı bu özellik bulunmuyor fakat istenildiği takdirde aftermarket olarak takılabiliyor ;)
Normalde F-1 araçlarında pistte yarış ortamında dikkat açısından kullanılmaya başlanan bu özellik normal şartlarda ve insanların bulunduğu bir trafik ortamında kullanılması ne derece gerekli bence tartışılır.
Xenon' a gelince kelvini yüksek olmadıkça,ciddi anlamda kötü bir uzakdoğu ürünü değilse ve far ayarın düzgünse yinede pek sorun teşkil etmiyor.Ama kalkıpta halojen fara hem kısa hem uzun 30 000 Kelvin xenon takıp gece gündüz ikisi bir açıp geziyorsan onada karşıyım..Esasında bu kadar uç bir örneğe gerek yok halojen olsun 6000 k dahi olsa ayarsız far oldumu karşıdaki için eziyet ve tehlikedir.
Yapacağın işlem için fikirlerimi söyledim bu arada yanlış anlaşılmasın asla kimseye neyi yapacağını söyleyemeyiz burası bir forum olduğu için fikirlerimi belirttim,ama unutmayın ki trafikte yanlız değiliz...
Ben size farklı bi fikir vereyim.
Eğer amaç fren esnasında arkadaki sürücünün dikkatini çekmekse, frene basıldığı anda 3. fren lamabası 2 veya 3 kez çakar, daha sonra sabit yanmaya devam eder. Zaten yeni araçlarda ani fren anında stop lambalarının hepsi birden anlık yanıp arkadaki sürücüyü uyarıyor. Belki trafikte rastlamışınızdır. Bence bu şekilde çok daha kullanışlı ve göz almaz. Hatta ve hatta ilk çakar da fren lambası daha parlak, sabit yandığında ise biraz daha parlaklığı düşük yanarsa bence asıl amacına ulaşmış olur uygulama..
Tabi bunun elektronik devresini tasarlamak kalır geriye...
sahibinden.com daki alete kablosuz denilmiş frene bastıgımızıa nasıl anlıcak galiba bi parcaya daha gerek var
Alper-PD
08-08-2009, 00:55
Elektrikci görüştüm. Onunda tavsiyesi "Abi 4'lüler için kullanılan flaşörden bağlayalım. Frene bastıgında 3. Fren lamban 4'lü gibi yanıp sönsün" dedi. Bakalım 10 TL gibi bi fiyata halledebileceğini söyledi.
şu pejodaki çok hoş olmuş
http://www.facebook.com/video/video.php?v=105293312380&ref=mf
frene basıldığında 3-4 defa çakıp, sonra sabit yanacak bir flash hem şık, hem dikkat çekici, hem rahatsız etmeyici, göz yormayıcı olacağından en güzel proje olur gibi gözüküyor.
Erkan DOĞU
15-08-2009, 11:15
frene basıldığında 3-4 defa çakıp, sonra sabit yanacak bir flash hem şık, hem dikkat çekici, hem rahatsız etmeyici, göz yormayıcı olacağından en güzel proje olur gibi gözüküyor.
Evet Ama nasil yaptırılacak?
Trafikte o kadar göz alan xenonlar varken, o kadar uzunlarla gezen araçlar varken arkadaşın arkaya yapacağı ışıkların pek zararlı olacağını pek sanmıyorum.....
beyaz guvercin
19-08-2009, 17:07
bi yerde okumuştum frene ani bastığında arkadakini uyarmak için 3 kere hızlı yanıp sönen bir sistem üzerinde çalısıyorlarmıs arkadaşın istediği böyle birşey sanırım
ben bu dedgınızı bır aracta gordum cok kotu bence hıc ugrasmayın fren yapıomusunuz yapmıosunuz belli değil arkadakı aracı cok rahatsız edıo
Bence arkadasın yapmak istediği F1 araçlarının arka kısmında olan,ya da ferrarilerin arkasında olan kırmızı yanıp sönen lamba,proshop un 106 larda felanda varya,bence çok güzel olur :D
Trafikte o kadar göz alan xenonlar varken, o kadar uzunlarla gezen araçlar varken arkadaşın arkaya yapacağı ışıkların pek zararlı olacağını pek sanmıyorum.....
Öle Deme Polisler Her Türlü Yazıyorlar Türk Polisi Hiç Bişeye Benzemez Bulur Bahanesini :D
Öle Deme Polisler Her Türlü Yazıyorlar Türk Polisi Hiç Bişeye Benzemez Bulur Bahanesini :D
eee bunları yapınca bu tür olaylarada hazırlıklı olcaz :D :D Ben bi egzoz yüzünden belki bir hırsızın görmediği muameleyi görüyorum....Ama çıkartmaya da niyetim yok,katlancaz nabalım :D
Bencede sağlıksız bir uygulama
BBERKAYY
24-08-2009, 17:41
Doyasıya küfür yiyebileceğin
Başka bir uygulama varmı bildiğin
Doyasıya küfür yiyebileceğin
Başka bir uygulama varmı bildiğin
bence 3 fren lambası gayet mantıklı arkadakı söför dalgınsa dırek anlar;)
dalgınlığıyla alakası yok adamlar gecen gün yayan çarşıda gezerken polis cocuga diyorki ''bu stop ne bu stop orjinali nerde bunun'' diyo çocukta ''kırıldı'' dedi bende oturup izledim nolucak diye polis dedi ''yalanınında biri bin para ben anlamıyorum sanki'' dedi çocukta iyice sinirlendi ''sanane lan sanane nerdeyse nerde napıcaksın bi zararımı var sana'' die bi bağırdı polis hiç bişi söylemeden ceza yazdı gitti cocukta neler neler dedi arkasından bu işlerden elimi ayağımı çektim artık çok soğudum polisler yüzünden yapmam hiç bişi arabama ORJİNALİ ile kullanıcaksınız diyorlar polis beyler :D
Polis istediğini yapsın modifiyeyi engelliyemezler,millet istediği küfürü etsin,ben kapımın önünden geçen düz borulu doğan şahinlere,belediyenin kapkara duman atan ikaruslarına, ya da dolmuşlarına bişi demiosam o da benm yaptıklarıma bişi demesin.
redshare
25-08-2009, 17:49
Polis istediğini yapsın modifiyeyi engelliyemezler,millet istediği küfürü etsin,ben kapımın önünden geçen düz borulu doğan şahinlere,belediyenin kapkara duman atan ikaruslarına, ya da dolmuşlarına bişi demiosam o da benm yaptıklarıma bişi demesin.
Hadi bosver yasal durumlari, topluma saygisizlik yapmaya hakkin yok bence.
Ismine modifiye denilen bu uc orneklerden cokca rahatsiz olan kisilerin varligi seni ilgilendirmiyor, rahatsiz edersem edeyim, "bana ne ki yaa" diye gecistiriyorsan, sana saygidan bahsetmeye luzum da yok zaten...
Yaniliyorsam soyleyin.
Yanılıyorsun arkadaşım,toplum o kadar saydığım gürültülü araçlardan rahatsız olmuyorda benim egzozumdan mı rahatsız oluyor?Ben gece sokak arasında egzozumla bağırta bağırta gezsem saygısızlıktır eyvallahda gündüz benim egzozumdan kim rahatsız olcak,benim egzozumu duymassın bile....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net