Orijinalini görmek için tıklayınız : f18wr yerine f20 seri şanzuman takılması
Makyajsız kasa 2.0 vectralardaki şanzumanlar f18wr olup oranları çok uzundur. bu ne demek oluyor mesela 1. vitesde 6700 devir çevirdikten sonra o anda 2ye attığınızda devir 3500e düşer.. ama seri şanzumanda 2ye attığınızda 4500de yakalarsınız böylede daha hızlı hızlanırsınız... Ayrıca f20lerin tork dayanımı daha yüksek olduğundan dolayı bu işlemi gerçekleştirdim çünkü 2 kere difransiyeli kırdım f18de...
f20 ve f18lerin havuzu farklı ama şanzumanların iç kısımları aynı... Bu değişim işlemi için şanzumanı komple indirmeye gerek yok.. öncelikle arabanın beşiği aşşağı indirilip aksları söküyor ve difranseli çıkartıyoruz ardından da f18in içini çıkartıyoruz...
aşşağıdaki fotoda f18 ve f20 beraberler... sağdaki f20... gördüğünüz gibi f20nin üst tarafında biraz fazlalığı var.. orası baskı balataya doğru olan taraf... şanzumanların sadece orası farklı... f20nin o fazlalığını kesiyor ve güzelce taşlıyoruz..
http://img29.imageshack.us/img29/4156/dsc2732.jpg (http://img29.imageshack.us/i/dsc2732.jpg/)
bundan sonrası şanzumanı geri toplamak... artık yapılcak değişiklik yok direk oturuyor...
alttaki fotoda f20nin oturduğunda kapağını kapatmadan önceki foto... gördüğünüz gibi direk oturdu...
http://img231.imageshack.us/img231/4263/dsc2750.jpg (http://img231.imageshack.us/i/dsc2750.jpg/)
sadece içlerini değiştirmiyoruz difransiyellerini de değiştiriyoruz... f20nin diferansiyelde yerine direk oturuyoruz... alttaki foto f20nin diferansiyelin oturduğu foto..
http://img40.imageshack.us/img40/103/dsc2753.jpg (http://img40.imageshack.us/i/dsc2753.jpg/)
herşey bittikten sonra arabanızdaki farka inanamayacaksınız... ben en düşük son dişli oranını kullanıp daha yüksek son sürat amaçladım.. f18lerle 5. vitesi bitirebilseniz 290gibi bir rakama denk geliyor ama tabiki de vectralarda öle bir güç söz konusu değil... f18deki 5. vitesin amacı hızlanmaktan çok yakıt ekonomisidir... benim taktığımda f20 en uzun oranlısı olduğu halde 5. vitesde 6700 devirde 260 gibi bir rakama geliyor... f18e göre daha kısa öle olduğundan 5. vites 90-100le giderken birazcık daha fazla yakıt yakabilir ama aradaki farka değer bence...
toprakozz
02-08-2009, 02:21
performans için güzel çalışma.güle güle kullan.
hep merak etmişimdir Vectra A larda hangi şanzuman var?
ethembozkurt
02-08-2009, 02:35
oooo süper olmuş eline sağlık. iyi günlerde kullan...
performans için güzel çalışma.güle güle kullan.
hep merak etmişimdir Vectra A larda hangi şanzuman var?
vectra a gtlerdeki şanzuman f20... ecotec olan 95 model vectra gtlerden f18 çıkıyor olması lazım... 2.0 8v olanlardan f16 çıkıyor olması lazım..
Çok iyi bi çalışma arkadaşım. Şanzımanı kaça aldın sorabilir miyim parça fiyatını yani .Bi de işçilik ne kadar para verdin. Benim araç 97 makyajsız olduğuna göre f18 şanzımanlı.
Çok iyi bi çalışma arkadaşım. Şanzımanı kaça aldın sorabilir miyim parça fiyatını yani .Bi de işçilik ne kadar para verdin. Benim araç 97 makyajsız olduğuna göre f18 şanzımanlı.
benim eski şanzumanı verdim üstüne 250 lira verdim f20yi aldım... işçilikte 300-350 arası tutar normalde, benimki arkadaş işi oldu çünkü...
hayırlı olsun can umarım memnun kalırsın :)
kanka sizin şanzımanlar da hidrolik bilyamı?
muratezcan
18-08-2009, 18:17
Can hayırlı olsun, güle güle kullan, küçük fiyata büyük keyif.
Araça küçük dokunuşlara devam seni zevkle takip ediyoruz.
Selamlar
teşekkür ederim.. hidrolik bilyalı olup olmadığına emin deilim... telli olabilir onların debriyaj... ama debriyajı değiştirmediğimiz ve f20nin sadece içini f18e uyarladığımız için sorun olmuyor... f20lerin volanları da bildiğiniz gibi değişik... bir tek f20ler hızı difransiyelden okuyor onun için difranyelinde fazladan bir dişli var ama hiçbir işe yaramıyor zararı da yok bizim arabalara taktığımızda...
vites oranlarını da denedim yazayım onları
1. vites: 65-70 arasında
2. vites:105
3. vites:155
4. vites:205
5. vites:255i biraz geçmiştim daha gitmiyordu devir kesiciye de girdi sanırım...
artı eksi 3-4km oynayabilir yazdıkarımla çünkü devir kesiciye girdi mi hız ta sabit durmuyor...ama arabanın eskisine cidden çok farkı var çok daha seri...birtek geri vitesi çok uzun olduğu için geri giderken bazen sıkıntı olabilir araba çekmeyebiliyor ona da aragaz tarzı çözümler buldum:) (arabada 268-272 derece egzantrik var ondan dolayı alt devirlerim biraz ölü geri vites sorunu bu yüzden...)
kanka f17 daha bi kısa diye biliyorum.. 1.8 bertoneyle bile çok tatlı oluyor..
f23 le f20 arasındaki farkada bakmak lazım.. madem deştik konuyu.. ben biraz araştırayım :D :D
f18(+)cr
1. 3,583
2. 2,143
3. 1,481
4. 1,121
5. 0,892
r 3,333
------------------
f20cr
1. 3,545
2. 2,158
3. 1,478
4. 1,129
5. 0,886
r 3,330
http://img512.imageshack.us/img512/629/364205medium202qb3.jpg
kanka f17 daha bi kısa diye biliyorum.. 1.8 bertoneyle bile çok tatlı oluyor..
f23 le f20 arasındaki farkada bakmak lazım.. madem deştik konuyu.. ben biraz araştırayım :D :D
ben f18i bile 2 kere kırdım.. üstünden çıkanda kırık çıktı zaten f17yi daha rahat kırardım sanırım.. bende de var bir foto şanzuman oranlarıyla ilgilini onu da koyayım :D
http://i55.photobucket.com/albums/g122/Gaz-M/ratios.gif
f17nin ilk vitesi daha kısaymış ama öle olunca 2ye attığında gene alt devirdne yakalar f17cr için sölüyorum diğeri zaten uzun oranmış :) şimdi benimki birinci vitesinde alt devirlerinde biraz ölü ama 30-40dan sonra güzel açılıyor araba 2ye attığında da 4000-4100 arasında yakalıyor eskisinde 3400-3500 civarında yakalıyordu... son dişli çok önemli birde bu işlerde ben en uzununu altım 3.42 bendeki... iyi mi ettim kötü mü ettim emin deilim aslında ama uzun yolda rahat oluyor 5.vites 2bin devirde 80 yapıor. 3.72leri vardı birde onlardan alsam %10 yaklaşık daha kısa olurdu herhalde ama ekonomiyi tam olarak kaybederdim artık uzun yolda :)
senator84
20-08-2009, 10:22
arkadaşlar bende cdx var. 4 üncü vitese kadar denedim aracı
1. 60-70
2. 110
3. 160
4. 220
hangi şanzuman var acaba. bir arkadaşın daha cdx vardı. onun 1.vites 90 2.vites 135 3 ile 4 benimkiyle aynı bu farklılık nerden kaynaklanıyor acaba bilen varmı?
1. 60-70
2. 110
3. 160
4. 220
hangi şanzuman var acaba. bir arkadaşın daha cdx vardı. onun 1.vites 90 2.vites 135 3 ile 4 benimkiyle aynı bu farklılık nerden kaynaklanıyor acaba bilen varmı?
kaç model cdx?
1. 60-70
2. 110
3. 160
4. 220
sadece otomatik vitesler 1de 90 yapabilir o da 3de 160 değil 180 civarı yapıor olması lazım... sizin araç 2.0 mı 2.5 mu merak ettim... 1de 70 2de 110 yapması ilginç ama sölediğiniz şanzuman nerdeyse benimkiyle aynı oluyor ki öle bir seçenek yok vectra blerde(gtler dışında). 1. vitesed 55-60 arası yapıorsa büyük ihtimal sizde yeni kasa cdx var 2.0 motor ve f23 şanzuman var üstünde...
sadece otomatik vitesler 1de 90 yapabilir o da 3de 160 değil 180 civarı yapıor olması lazım... sizin araç 2.0 mı 2.5 mu merak ettim... 1de 70 2de 110 yapması ilginç ama sölediğiniz şanzuman nerdeyse benimkiyle aynı oluyor ki öle bir seçenek yok vectra blerde(gtler dışında). 1. vitesed 55-60 arası yapıorsa büyük ihtimal sizde yeni kasa cdx var 2.0 motor ve f23 şanzuman var üstünde...
can kardeşim f23 2 de 103 bilemedin 105 yapıyor.. 110 görmez..
ben abartmaları da kattım içine :D bende önceden f18 vardı 1de 55-60 arası 2de de 110-115 arası birşeyler yapıordu ama güzel birşey mi deil :) güzel olsa nie deiştireyim :D insanlar genelde daha yüksek hızlara çıkınca aynı vitesde arabası daha hızlı sanıyor ama yanılıyorlar :)
ya benim de alt devirler aslında hiç canlı değil.. araç önce gitmeyip sonra birden akmaya başlıyor.. sanki v-tec açıyor :D:D
senator84
21-08-2009, 12:10
benim araç 2000 model 2.0 cdx. makyajlı kasa diye geçiyor sanırım
senator84
21-08-2009, 12:12
arkadaşlar cdx kullanan yok galiba aranızda 2000-2001 model.. varsa onlar ne demek istediğimi gayet iyi anlamışlardırç düz modellerler karıştırmayın ben aracı alırken spor şanzıman sadece bu modelde mevcut diye almıştım.
arkadaşlar cdx kullanan yok galiba aranızda 2000-2001 model.. varsa onlar ne demek istediğimi gayet iyi anlamışlardırç düz modellerler karıştırmayın ben aracı alırken spor şanzıman sadece bu modelde mevcut diye almıştım.
madende senin arabadan kullanıyor... f23 şanzuman var sizin arabada.. 1. sayfadaki şanzumanların oranlarından kendininkine bakabilirsin... uzun şanzımandan kısa seri şanzumandan uzundur...
BBERKAYY
24-08-2009, 17:25
Çok güzel düşünmüşsün
Göründüğü kadarıyla f18 ile f20 arasındakı fark 2 ve 3. vites oranları bıraz kısa kalıo birde ayna mahruti.Gerçekten kıskandım güle güle kullan.Maşallah diyelim ayna mahrutiye motor kulaklarına =)
Çok güzel düşünmüşsün
Göründüğü kadarıyla f18 ile f20 arasındakı fark 2 ve 3. vites oranları bıraz kısa kalıo birde ayna mahruti.Gerçekten kıskandım güle güle kullan.Maşallah diyelim ayna mahrutiye motor kulaklarına =)
evet aynen öle.. ayna mahruti farkından dolayı 1. vitesi daha uzun diğerleri daha kısa... her zamanda 4bin devirin üstünden yakalıyor wr şanzımana göre çok daha seri hızlanılıyor...
selim çakır
24-08-2009, 18:37
abi bu işlem vectra c olurmu sadece gurup dişlisini deyiştirmeyle ve ayna mahruti ıle en azından kalkışlar cok canlanırmı:confused: anlayan varmı abiler mesala f 28 herhalde 6 iler bunu alıp vectra c kasanın şanzımanına monte edebilme şansım varmı bu durumda baskı balatanın ömrü uzarmı kısalırmı kalkışlar zayıf olunca bayağı baskı balatayı yoruyoruz haliyle.valla tork artışı sağlarsa ciddi ciddi yaparım ben bu işi.cance araştır benim şu işi gurup dişlisini alırız cıkmacıdan orası kolay ustana sor bakalım bize ne önerir ciddi cekiş kuvveti sağlar diyorsa girerim ben bu işe
BBERKAYY
26-08-2009, 05:02
Olmaz.
abi bu işlem vectra c olurmu sadece gurup dişlisini deyiştirmeyle ve ayna mahruti ıle en azından kalkışlar cok canlanırmı:confused: anlayan varmı abiler mesala f 28 herhalde 6 iler bunu alıp vectra c kasanın şanzımanına monte edebilme şansım varmı bu durumda baskı balatanın ömrü uzarmı kısalırmı kalkışlar zayıf olunca bayağı baskı balatayı yoruyoruz haliyle.valla tork artışı sağlarsa ciddi ciddi yaparım ben bu işi.cance araştır benim şu işi gurup dişlisini alırız cıkmacıdan orası kolay ustana sor bakalım bize ne önerir ciddi cekiş kuvveti sağlar diyorsa girerim ben bu işe
f28in sizi bloğa olcağını sanmıyorum... 6 vitesli şanzumanla değiştirmek isterseniz şanzumanın kutusunuda değiştirmek gerekir ki onuda oturtmak dert olabilir... sizin aranız yeni olduğu için bu şanzumanların olcağını sanmıyorum... 6 vitesli m32 şanzumanlar var astra gtclerden çıkıyor onlar belki sizinkilere olabilir...
muratezcan
28-08-2009, 13:59
Can kısa vitesi kolu uygulamasınıda yaptın mı?
http://www.vvoc.com/forum/showthread.php?t=45638
Selamlar,
Can kısa vitesi kolu uygulamasınıda yaptın mı?
http://www.vvoc.com/forum/showthread.php?t=45638
Selamlar,
evet bunu yapalı 2 sene olmuştur belki :D
muratezcan
28-08-2009, 16:26
www.vvoc.com (http://www.vvoc.com) da vectra b ile ilgili yapamadığın çok az şey kaldı galiba. Astra vites kolunu takınca geçişler % kaç kısaldı.
tam olarak short shifter gibi değil aslında bu... onlarda kol çok ileri geri gitmiyor ama vites araları birbirine çok yaklaşıyor 3e gireceğin 1e girme olasılığı baya var onlarda... bu öle değil çubuk kısaldığı için yollar arası mesafe pek değişmiyor ama eskisi kadar çok ittirmek zorunda kalmıyorsun... %25-30 arası kısalmıştır tahminimce... ayrıca görüntüsüde çok daha güzel oluyor eskide çok uzundu dolmuş vitesi gibi :D
muratezcan
28-08-2009, 17:40
tam olarak short shifter gibi değil aslında bu... onlarda kol çok ileri geri gitmiyor ama vites araları birbirine çok yaklaşıyor 3e gireceğin 1e girme olasılığı baya var onlarda... bu öle değil çubuk kısaldığı için yollar arası mesafe pek değişmiyor ama eskisi kadar çok ittirmek zorunda kalmıyorsun... %25-30 arası kısalmıştır tahminimce... ayrıca görüntüsüde çok daha güzel oluyor eskide çok uzundu dolmuş vitesi gibi :D
Birkaç foto eklermisin.
Birkaç foto eklermisin.
kusura bakma biraz geç oldu ama unutmuştum aklıma gelince foto çektim ve ekliyorum...
http://img142.imageshack.us/img142/7957/photo0030s.jpg (http://img142.imageshack.us/i/photo0030s.jpg/)
muratezcan
18-09-2009, 09:06
Teşekkürler
arabaya çok güzel serilik veren bir uygulama... performans isteyen arkadaşların yapmasını şiddetle öneririm... yaklaşık 4 aydır bende ve her türlü zorlamalarıma rağmen kıramadım şanzumanın hiçbir yerini :) f18wrden kesinlikle çok daha kaliteli bir şanzuman... vites oranları da çok daha güzel arabayı kullanmak daha keyifli hale geldi...
psicomega
19-12-2009, 01:55
yokuşlarda da daha avantajlı oluyo sanırım? benim aklımı karıştırdılar; alanya hedefte biri R25şanzuman dedi benim araç için, birisi R 23 dedi, ben bilmiyorum acaba hangisidir? 1. vites 58 2.98 3. 159 4. 209 5. 235"den sonrasını görmedim. bana çok kısa gibi geliyo oranlar hemen bitiyo.
yokuşlarda da daha avantajlı oluyo sanırım? benim aklımı karıştırdılar; alanya hedefte biri R25şanzuman dedi benim araç için, birisi R 23 dedi, ben bilmiyorum acaba hangisidir? 1. vites 58 2.98 3. 159 4. 209 5. 235"den sonrasını görmedim. bana çok kısa gibi geliyo oranlar hemen bitiyo.
sizinki arkadan itiş olduğu için şanzumanları farklı sizin şanzumanlar hakkında çok fazla bilgim yok... ama bu yazdığınız gibiyse oranları uzun oranlı demektir sizin şanzuman... uzun oranlı demek vitesler arasındaki oranlar çok farklı demektir... kısa oranlı olanlarda oranlar birbirine daha yakındır... mesela ben 2den 3e attığım zaman daha üst devirden yakalar sizde ise daha alt devirde yakalar... sizinki biraz daha ekonomik olabilir uzun yolda çünkü son vitesiniz çok uzundur... benimki ise daha çok performansa yönelik...
pek ilgi yok bu konuya ama ilgisini çekebilir arabayı sportif kullanan arkadaşların biraz yukarı çıksın (:
güzel bir proje bence bununda sabit konulardan birisi olması lazım...
cdx değerlerini azcık abartmışta yazmış üstad :D
cdx değerlerini azcık abartmışta yazmış üstad :D
bu her zaman oluyor zaten baktım değerler fazlaysa ben kafamda biraz düşürüp bu kadar yapıyordur diyorum :D
can herşey güzel ama olayın maliyet kısmını göremedim ben. bu işlemler ki proje diyelim hadi (tamam gülme) ne kadara mal oldu ? sanırım ağustos ayında yaptın bunları ama hatırlarsın .parça fiyatları işçilik fiyatları ve ne kadar zaman harcadın ?
bu arada yine çok güzel bir diy konusu olmuş. ellerine sağlık.
can herşey güzel ama olayın maliyet kısmını göremedim ben. bu işlemler ki proje diyelim hadi (tamam gülme) ne kadara mal oldu ? sanırım ağustos ayında yaptın bunları ama hatırlarsın .parça fiyatları işçilik fiyatları ve ne kadar zaman harcadın ?
bu arada yine çok güzel bir diy konusu olmuş. ellerine sağlık.
maliyet kısmını yazmadım... ama bilerek yazmadım çünkü çıkma parça kullandığımız için herkes aynı fiyata bulamayabilir benimki zaten ucuza mal oldu... şanzumanı 250 liraya aldım... işçilik de bir baskı balata değiştirme kadar verdim...
Benim aracım 100. yıl ve f23 şanzıman ama hangi f23 onu bilmiyorum...
f23ün tipleri yok zaten 1tip var...
diferansiel dişlileri de değiştimi yani mahruti hayırlı olsun bunda ep 80 mi kullandın yoksa 75/90 mı önemini biliyosun diimi
diferansiel dişlileri de değiştimi yani mahruti hayırlı olsun bunda ep 80 mi kullandın yoksa 75/90 mı önemini biliyosun diimi
difransiyel mecburen değişiyor f16-f18wr-f18cr birbirine uyuyor ama f20nin difrensiyeli farklı...
ep80 kullandım...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net