Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir sorum var..?
Aracım henüz 15 günlük ve toplamda 120 km katettim.
Kullanma klavuzunda belirttiğine göre ilk 1000 km'de çeşitli hızlarda aracımızı sürebileceğimizi ancak gaz pedalına sonuna kadar basmaktan ve ani frenlerden kaçınmamız gerektiğini vurguluyor.
Şimdi gelelim asıl meseleye..?
Motor açma mevzuuna :)
Sizce kaç km'den sonra motor açma işlemini uygulamalıyım?
Aydınlatırsanız sevinirim.
bu konuda teknik bilgim yok ama kendi düşüncemi söyleyebilirim bende yeni meriva aldım daha iki aylık aynı şeyleri benim arabanın kitapçığında da yazıyor ben 7000 bakımından sonra yapmayı düşünüyorum
corsa_tolga
14-08-2006, 18:33
basabildiğin kadar bas...bide benden bi uyarı bizim motorların sıfırı ilk 5000-6000kmye kadar yağ eksiltiyo sık sık kontrol et bence....
KA®ANLIK
14-08-2006, 22:33
Motorlar artık fabrikadan hazır halde çıkıyor diye biliyorum...
Ama yine de bir ALIŞMA babında 3000km civarı çok çok fazla zorlama...
ama dediğim gibi motorlar artık fabrikalardan rodajlı çıkıyor...
Fabrikalar Verilerine sadık kalması adına Halk tipi kullanımı için
en az 3000 km verirler .
Ama Bu sana bağlı .
Nascar arabalarının mesela en büyük özelliği Motor yapılır yapılmaz allah ne derse Gidiyolar .
Bu tarz motorlar Çokı çabuk devirlenir Çok güzel sürate çıkarlar
AMA MOTOR ÖMÜRLERİ HEP KISADIR .
uFAK BİR hİKAYEDEN SONRA
karar sizindir .
ben yarın bizim corsanın yağına bi bakim en iyisi:) 4000 oldu artık
evet içine çamaşır suyuda atki motor bembeyaz olsun .
selamlar,
araç motorları rodaj döneminde fazla zorlanmamalıdır, çünkü segman, silindir ve sübaplar ilk 1000 km. de birbirine sürtünerek alışmak zorundadır. bu dönemde uzun süre sabit hızla gidilmemeli ve yüksek devirlere çıkılmamalıdır. ilk 1000 km den sonra araçta genel bir kontrol yapılır ve kontrol sonrasında aracın motorunu istediğiniz gibi açabilirsiniz. özellikle 3. viteste 4000-6000 devirde kullanarak aracın motorunu optimal biçimde açabilirsiniz..
Experience
22-08-2006, 17:10
vecba;
Opelim net' hoşeldin.Foruma mesaj yazmadan önce kendini üye arşivi ana başlığı altında tanıtmalısın.Anlayışın için teşekkurler
selamlar;
öncelikle aracını kazasız belasız kullanmanı temenni ederim.Bende 2 ay önce aldım opelimi sanırım seninkide 1.3 cosmo gaza sonuna kadar basmak konusunda haklısın araba dizel ve 1.3 olmasından ötürü gazı gec yiğiyor ilk aldığım günlerde bayırlarda falan kalıyordum servisi aradım banada sonuna kadar basmamam gerektiğini söylediler yedirmen gerekiyor gazı.
motor acma meselesine gelince arkadasların dediği gibi motor acık geliyor ben test ettim sahsen arabada 5 kişi vardı 200 gördüm yani bi sorun yasamazsın sende umarım...
hayırlı olsun güle güle kullan.
selamlar;
öncelikle aracını kazasız belasız kullanmanı temenni ederim.Bende 2 ay önce aldım opelimi sanırım seninkide 1.3 cosmo gaza sonuna kadar basmak konusunda haklısın araba dizel ve 1.3 olmasından ötürü gazı gec yiğiyor ilk aldığım günlerde bayırlarda falan kalıyordum servisi aradım banada sonuna kadar basmamam gerektiğini söylediler yedirmen gerekiyor gazı.
motor acma meselesine gelince arkadasların dediği gibi motor acık geliyor ben test ettim sahsen arabada 5 kişi vardı 200 gördüm yani bi sorun yasamazsın sende umarım...
hayırlı olsun güle güle kullan.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve güzel temennilerin için...
(Bu arada benim araç 1,6 Cosmo)
fcuhadar
22-08-2006, 20:06
Cimix ben bunu bilen bilmeyen herkese sordum serviste dahil buna.Motor zaten dünya kadar testten geçiyor zaten belli bir süre kullanılıyorda.Yani motor bize zaten açık geliyor.Ben direk yürüdüm valla bişede olmadı
Cimix ben bunu bilen bilmeyen herkese sordum serviste dahil buna.Motor zaten dünya kadar testten geçiyor zaten belli bir süre kullanılıyorda.Yani motor bize zaten açık geliyor.Ben direk yürüdüm valla bişede olmadı
Evet ben dün tatilden döndüm.
Yollarda maaşallahı vardı gerçekten.
Yokuş bayır hiç farketmiyor devirde düşme ve tık yok inanın.
1,6 araçlar iyidir güzeldir ama aşırı bir performans beklenmez tabiki ancak gerçekten motor bana bi değişik geldi, yeni nesil motor diye bunlara diyorlar herhalde.
Hadi bakalım 150 km'yi gördük ancak daha fazla zorlamak istemedim...
Daha fazla hıza ihtiyacım da hiçbir zaman olmayacak zaten.
Tüm dostlarıma ilginizden ötürü teşekkür ederim.
Benim araçta 4 aylık Cihan ama hiç fabrika talimatlarına uymadım.
Uymayacağımda onu yapma bunu yapma diye yazıyorlar ama sebep yazmıyorlar.Ben bu durumdan acayip rahatsızım Yani olası bir durumda kanunen yaptırım uygulayabileceği hiç bir şey yok.
Bu arada aracım 10.000 i aştı 19/08/2006 İstanbul-Konya arasında aşırı sürati hiç sevmediğim halde aracımı test etme fırsatımda oldu.210-220 aralığına kadar gidiyor.Tabi bu hıza ulaşana kadar bayağı bir kasıyor (easytronic)
Süratten kaçın,ama motordan hiç korkma derim ben
OpelTeam
26-08-2006, 01:23
arkadaşlar motor rodajı araba eskiyip hurdaya gidene dek sürüyor oyüzden ilk 250 000 km boyunca fazla sıkıştırmamak gerekir daha sonra istediğiniz gibi gazlarsınız tabii halen araç sizdeyse....
şaka tabiiki motorlar artık araç üstüne takılmadan dışarıda çalıştırılarak rodajı yapılıyor o yüzden aslında belli bir süre yoktur istediğiniz gibi gazlayın derim ama benzin fiyatlarına bakınca yinede rodaj gerekiyormuş gibi kullanın derim...
tarihbilimi
26-08-2006, 14:38
arkadaşlar, sizce 1.3 cosmo dizel mi yoksa focus ghia 1.6 dizel mi? 1.3 astra dizel çekiş açısından çok mu kötü? yokuş yukarı çıkarken belirgin bi performans zorlanması gösteriyor mu?
selamlar
abi bende 1.3 cosmo var açıkcası yokuslarda araba zor cekiyor ilk günlerde kaldığım falan da oldu yokuslarda gazı yedirerek kalkıyorsun.fakat yokusta 1. vitesten 3000 devirde 2 ye attığın da zorlanmıyor...benim beklediğimden iy araba 1.3 olmasına rağmen. ford arabasını daha önce hiç kullanmadım onun için bişey söyleyemeyeceğim ama sonucta 1.6 yani kesin fark vardır.
Yaw ben 1,6 dizel hiç duymadım... Yanlışınız olmasın!!!
evrimatan
26-08-2006, 20:01
VAR VAR PEUGEOT'UN 307 DE 1.6 DİZEL MESELA AMA FORD'U BİLMİYORUM. Çekişe Gelince Bende Corsa Var Gazı yedirirseniz problem yok o kadar da zor bişey değil. Sonuna kadar basma yeter.
hem 307 de hemde 407 de 1.6 dizel var.ford ta da focus ta da var fiesta da var.fiesta 1.6 sport die cıkardılar.110 hp.
VAR VAR PEUGEOT'UN 307 DE 1.6 DİZEL MESELA AMA FORD'U BİLMİYORUM. Çekişe Gelince Bende Corsa Var Gazı yedirirseniz problem yok o kadar da zor bişey değil. Sonuna kadar basma yeter.
He he bende arabalar hakkında bişeyler biliyorum zannediyordum...
Nedendir bu dizel araçlarda gaz yedirmeden hız kazanmadan çekişte tam manasıyla performans alınamama sebebi..?
Acaba dizel araç seçerken de yüksek motor gücü (mesela 120 hp) 1,9 TDI gibi kodları göz önünemi almalıyız.
Onlarda o kadar uçuk fiyatlardalar ki, olay astarı yüzünden pahalı bir hale geliyor.
hem 307 de hemde 407 de 1.6 dizel var.ford ta da focus ta da var fiesta da var.fiesta 1.6 sport die cıkardılar.110 hp.
O zaman 110 Hp'lik 1,6 Dizel Sport Fiesta kategoride rakiplerinden 1 adım önde gibi gözüküyor.
Ama yine de Fiesta alacak olanlar iki üç kere düşünmeliler lakin bu sene makyaj tazeledi seneye komple gövdeyi değiştirebilirler.
:eek:
valla arabayı yeniliyorlar anlasılan st modelinden sonra birde 1.6 sport dizel cıkarıyorlar ama bunların ne yapacağı belli olmaz tabi.bakalım bekleyip göreceğiz.
focus 1,6 tdci gayet başarılı ve aracı güzel taşıyan bir motor memnun kalırsın
abi gazı köklemeyin diyolar ama arabanın içi dolu olunca yokuş yukarı köklemeden çıkılmıyo ki nasıl olcak bu iş
astracı_ss06
15-09-2006, 01:18
arkadaşlar, sizce 1.3 cosmo dizel mi yoksa focus ghia 1.6 dizel mi? 1.3 astra dizel çekiş açısından çok mu kötü? yokuş yukarı çıkarken belirgin bi performans zorlanması gösteriyor mu? 1.3 olduguna bakma hiçbirsekilde devirden düsme gibi bişey yok bnde combo 1.3 cdtı aynı motor var arabayı yüklü kullanıyorz corsadanda agır zati hiç devirden düşmüyo turbo dizel 2500 d\dk yı görünce otomatik turboya gacer ve bu anda 95 hp lik güc üretir ayrıca 2005 yılında 1.0 1.4 litre arası dünyanın en iyi dizel motoru seçilmistir
focus 1,6 tdci 110 hp,peugeot,volvo 1,6d bunlar aynı motoru kullanıor diye biliyorum hatam var sa düzeltin.
Aracı aldığım ilk gün sehirdısına gittim geldim 180 gördüm devir 4500 cvrında idi.(Corsacdti)Hiç dikkat etmedim acıkcası.Motor acma konusuna gelincede bildiğim kadarı ile yuksek devirlerde uzun sure yol almak gerikiyormus,ani hızlanıp yavaslamalar,top hız görüp hemen hız kesmeler yapılmaması gerkiyormus diye biliyorum.
abi bence basma km devir ondan sonra yavaş yavaş en güzeli böyle
verderveremem
16-09-2006, 00:03
birde bastınmı yakıt tüketimi direk etkisini gösteriyor. normalde 100 km ile bilgisayar 5 veya 6 gösterirken 200'ü aştınmı 20 lt. leri buluyor. hız-tüketim ikilisi doğru orantılı değil yani :)
weSti555
17-09-2006, 00:46
arkadaşlar motor rodajı araba eskiyip hurdaya gidene dek sürüyor oyüzden ilk 250 000 km boyunca fazla sıkıştırmamak gerekir daha sonra istediğiniz gibi gazlarsınız tabii halen araç sizdeyse....
şaka tabiiki motorlar artık araç üstüne takılmadan dışarıda çalıştırılarak rodajı yapılıyor o yüzden aslında belli bir süre yoktur istediğiniz gibi gazlayın derim ama benzin fiyatlarına bakınca yinede rodaj gerekiyormuş gibi kullanın derim...
cok guldum super
en iyisi gaz pedalıyla aramızda güzel bir dostluk ilişkisi kurmak hatta Rondaj Forever diyelim tam olsun :) :)
anadolukartali
18-09-2006, 16:24
Yaw ben 1,6 dizel hiç duymadım... Yanlışınız olmasın!!!
var var ford fusıon bile 1.6 dizel 93 hp yaptı, focus 1.6 dizel 110 hp, focus c-max 1.6 dizel 110 hp motor seçenekleri mevcut hepsini test ettim çok iyide performansları var en iyisi c-max diyorum ben çünkü o kasaya o performans beni şaşıttı:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net