PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Felipe Massa ya geçmiş olsun...

Al Paciona
27-07-2009, 10:33
Cumartesi günü sıralama turlarında, kendisinden 4,5 sn önde olan Brawn GP sürücüsü Barichellonun aracının arkasından bir yayın fırlaması sonucunda çok talihsiz bir olay yaşandı.

Söz konusu 800 gr ağırlığındaki yay Felipe Massa nın kaskına isabet etti. O anda bilicini yitiren pilot büyük bir hızla lastik bariyerlere çarparak durabildi. Başına aldığı 2 ağır darbenin ardından acilen hastanede ameliyata alınan Massa nın kafatasında kırıklar olduğu ve 2 gün suni komada tutulacağı açıklandı.

Kendisine acil şifalar diliyoruz. Umarız en kısa sürede pistlere geri döner.

Netten kaza anı video ve resim linkleri;

http://www.turkiyef1.com/haber/18212/Felipe-Massa-siralama-turlarinda-kaza-yapti

http://www.haberciniz.biz/haber/felipe-massa-kaza-ani-foto-672384.html

eskikasa
27-07-2009, 10:37
talihsiz bir kaza, inşallah ciddi bir sorun çıkmaz.

MBugra
27-07-2009, 10:39
Acil şifalar dilerim, duyduğumda ilk inanamamıştım çarpan bir parçanın kaskın içinde kafatasını çatlatacağına ama kaskın fotoğrafını görünce durumu anladım. Aslında bilinci açıkmış ama kontrol amaçlı suni komada tutuyorlarmış. Umarım yakın zamanda iyileşir ve pistlere geri döner.

Al Paciona
27-07-2009, 11:43
Buğra cım inanılmaz bir kuvvet uygulamış olmalı o metal parça. bu kasklar çok ciddi darbelere dayanıklı ve fianın güvenlik testlerinden başarıyla geçiyorlar.

Milyonda bir ihtimal ama oldu işte. işin ilginç tarafı barichellonun aacından koptuğu noktayla massaya çarptığı nokta arasından oldukca uzun bir mesafe ve zaman var. nasıl denk geldi anlamadım ben.

Belki sezonun geri kalanında ferrari yönetimi SCHUMI yi yarıştırır yedek olarak süper olur yaw:D

KADIOGLU
27-07-2009, 11:56
Massa'yı duyunca çok üzüldüm, geçmiş olsun.
Geçenlerde de F2'de böyle bir olay olmuştu. Kaza yapan aracın kopan lastiği diğer araçtaki pilotun kafasına çarparak ölümüne sebep olmuştu

mstf
27-07-2009, 12:22
massa ya geçmiş olsun diyorum,üzücü bir olay. oldumu oluyor işte kimin aklına gelirki..

serbest
27-07-2009, 12:45
inşallah iyileşir tekrar yarışlara döner... istanbulu ve fenerbahçemizi seven sempatik biri. Allah şifa versin inşallah.

Type-r
28-07-2009, 20:29
Ben sıralamaları izlerken ne olduğunu anlamadım bile. Ağırlığı ne olursa olsun(abartılacak ağırlıklar hariç) o kasklara hiçbirşey olamaz. Ama işte olayın olduğu kısım kaska nazaran daha güçsüz olan sürücülerin kaskın üstü ile alt bölümünü ayıran sürücülerin görmesini sağlayan vizör bölgesinin sağ üst(sürücüye göre sol üst) bölümünde oldu. 800gr ağırlığındaki bir parça bile 240km/h ile giden bir kişiye çarptığı anda kaç "G" kuvvet uygulamışsa adamın sol gözünün üstüne darbe gerçekleştirmiş vede yarılmasına ,şişmesine sebeb olmuştur. Şaşılmayacak gibi değil geçmiş olsun massa. Raikkonen'ın başına falan gelse hiç üzülmem heleki Hamilton'a gelse Göbek atardım. :D

Formula1 pistlerindeki en samimi adamlardan biri seni seviyoruz Massa. :)

burakank
28-07-2009, 20:42
gercekten massa iyi adam,herkesle iyi anlasiyor.podyumda herkesi tebrik ediyor pozisyonu ne olursa olsun,ancak talihsiz kaza.bilinci acik ve buyuk ihtimalle yarislara geri doncekmis,sol gozunde ise herhangi bir gorme kaybi yokmus..ancak biraz zaman alcaktir bu durum..

Al Paciona
29-07-2009, 09:00
Dün akşam NTV de spor haberlerindeki gelişmeler beni çok heyecanlandırdı. Ferrari sezonun geri kalanında yarışacak pilot arayışına girmiş, bunun için efsane schumi nin adı geçiyormuş. menejeri teklif gelirse bunu değerlendireceklerini söylemiş.

Umarım geri döner, nooluur döööööööööööön:)

Type-r
29-07-2009, 09:26
İnşallah geri dönerde sezonun geri kalanında dahada büyük bir çekişme olur. Brawn GP'nin hegamonyası bitti gibi bişey Mercedes artık geri döndü gibi eğer böyle giderse Hamilton arayı kapatbilir. İnşallah Button şampiyon olur ama :D

burakank
29-07-2009, 11:02
İnşallah geri dönerde sezonun geri kalanında dahada büyük bir çekişme olur. Brawn GP'nin hegamonyası bitti gibi bişey Mercedes artık geri döndü gibi eğer böyle giderse Hamilton arayı kapatbilir. İnşallah Button şampiyon olur ama :D
niye herkes bu hegamonyaya takilmis durumda.zamaninda ferrariyi kaydirdilar,sonra 2 senelik renonun gidisine dur dediler,simdi de brawn'a takti millet..adamlarin paketi iyi.ayrica bu adamlar f1de imparatorluk kurmus degil ki,,,adamlar uzun suredir belki de hic boyle bisey yasamamislar,hemen ayagini kaydirma teknikleri gibi geliyor bana..birakin herkes kurallara gore uretim yaptikca kazansin..

viper&viper
29-07-2009, 13:30
Öncelikle Massa'ya geçmiş olsun. Ben sıralama turlarını canlı izlerken gördüm. Daha sebep anlaşılmamışken ilk ağır çekimde Massa'nın bilincini yitirdiğini anladım, kafa birden bire düşüp sallanmaya başlamıştı çünkü. İşin en ilginç yanı o parçanın ormanlık araziyi tamamen geçip Massa nın yoluna çıkmış olması. Son haberlere göre Massa nın kariyeri gözünün iyileşip iyleşmemesine bağlıymış.

Gelelim Schumi'ye. Evet büyük ve yetenekli bir pilot ama gelip de hemen kürsü çekişmesine girebileceğini sanmıyorum. Hem uzun süre uzak kaldığı için hem de ferrari'nin arabası kötü olduğu için. Maalesef formüla o kadar teknoloji ve araba bağımlı hale geldi ki, dünyanın en iyi pilotu olsa araba kötüyse podyuma çıkamıyor. Eskinin şampiyonları Alonso, Hamilton, Kimi nerede bu sene? Eskinin yetenekli ama orta sıra pilotu olan Button ise şampiyonluya gidiyor.

Nerdee o Senna'lı Prost'lu Nigel Mansel lı günler ahha ahh :(

Type-r
29-07-2009, 19:18
niye herkes bu hegamonyaya takilmis durumda.zamaninda ferrariyi kaydirdilar,sonra 2 senelik renonun gidisine dur dediler,simdi de brawn'a takti millet..adamlarin paketi iyi.ayrica bu adamlar f1de imparatorluk kurmus degil ki,,,adamlar uzun suredir belki de hic boyle bisey yasamamislar,hemen ayagini kaydirma teknikleri gibi geliyor bana..birakin herkes kurallara gore uretim yaptikca kazansin..

Aslında hegamonya olarak görmemek lazım. Ben geçmiştede Ferrari'nin o üst üste şampiyon olduğu senelerde hiç mutlu değildim. İzlediğim yarışlardan hiç zevk almazdım ki öylesine bakardım yarışlara. Yarışı kimin kazanacağını biliyorduk :D Schumi nin son yıllarında Alonso ile olan çekişmeleri zevk veriyordu. Daha öncede Juan pablo montoya olanlar.( Ne adamdı be :D )

Gelelim Brawn'a. Farkettiyseniz Button Şampiyon olur inşallah demiştim üstteki mesajımda. Ben tamamen onlara sempati duyuyorum. Ne zaman alt seviyedeki takımlar Demirbaşları geçmeye başlıyolar ezmeye başlıyolar ben daha çok mutlu oluyorum. Yarışa bir zevk geliyor. 1. adamım Alonso 2. Button. İnşallah Button şampiyon olurda senelerin verdiği yorgunluk ve tecrübeye değer. :D

savaş
29-07-2009, 21:36
İnşallah en kısa sürede tekrar eski sağlıklı günlerine döner. Onu tekrar pistlerde görmek isterim.

Al Paciona
29-07-2009, 21:40
Arkadaşlar EFSANE geri döndü. Massanın yerine sezon sonuna kadar yarışmayı kabul etti.Schumi ispanya daki yarışta gridde olacak:D benim için inanılmaz bir heyecan oldu.

Schumi bu sporda gerçekten bir numara. 1 aylık sürede içindeki inatcı hırsıyla iyice hazırlanıp ilk yarışında podyuma çıkacağına inananlardanım. Büyük bir heyecan ve rayting katacak yarışlara.

Pistlerde gerçek pilot görmeyeli uzun zaman olmuştu. umarım gelecek sezonda yarışmaya ikna ederler.

savaş
29-07-2009, 21:45
İyi haber.

Type-r
29-07-2009, 23:05
Bak şimdi bu habere çok sevindim yeniden rekabet başlıyor. İple çekiyorum Ağustos'un son haftasını :D