Orijinalini görmek için tıklayınız : klima temizleme spreyi hoparlorü bozdu
Merhaba. bugun carpex ın klıma temızleme spreynı alıp havalandırma kanallarına sıktım kullanım kılavuzuna uygun olarak.ancak sanırım teybın uzerıne yogusmadan dolayı su damladı dıye sanıyorum. cunku teyp kısa aralıklarla pat pat dıye ses cıkarıyor ve sag kapıdakı hoparlore ses gıtmez oldu. acaba bu sorunu cozebılırmıyız teybın bır yerınde kısa devre mı vardır. ne kadar surer ve ne kadar tutar yaklasık olarak. bır de bunun dısında aracımın 45.000km bakımını yaptırmak ıstıyorum. aslında bu 4. bakımı aracım dızel oldugu ve Turkıye'dekı dızel yakıtların cok kalıtelı olmadıgına ınandıgım ıcın yaklasık 11.000-12.000km de bır bakım yaptıryorum. bır de sanırım fren balatalarının degısmesı gerekecek. bunun ucretı ne kadar tutar ve aracımı sabah bıraksam ne zaman alabılırım. son olarak da kart ıle odeme yapabılyor muyuz?
Sımdıden cok tesekkur ederım
Aracım 2007 astra 1.3 cdti
aynı ürünü 3-4 gün önce bende uyguladım bende bir sorun olmadı..şans herhalde
geçmiş olsun,
ben de bu konularda cahilim; havalandırma kanalıyla teybin bulunduğu yer aynı mıymış farklı zannediyordum nasıl aynı olabilir ilginç.
su yoğunlaşması ise, klimayı sıcakta, içerideki havayı kullanacak şekilde devirdaim pompasıyla bir müddet çalıştırın su buharı felan kalmaması lazım.
ama dediğim gibi buna anlam veremedim. teyp ile havalandırma arasında bağlantı olsa sıcak klima bütün teyiplere zarar verirdi.
Neyse madem o kanaldan teybe su gidebildi, sıcak çalıştırınca bir müddet suyun gitmesi lazım.
Su yoğunlaşması devrelere zarar verdi ise ona yapacak bişey yok. Suyun bir anlık iletkenliği belli voltaj sınırlarında çalışan devrelerde çok rahat bozulmaya neden olabilir. Özellikle belli devre elemanları voltaj konusunda çok hassaslardır. Suyu buharlaştırmanıza rağmen sorun geçmezse teybi söktürmeniz gerekecek sanırım.
tekrar geçmiş olsun.
weSti555
15-07-2009, 10:07
Öncelikle geçmiş olsun anladığım kadarı ile kullandığınız sprey teybinizin devrelerinin üzerine akmış, teyp çıkarılacak ve kontrol edilecek şuan bunu söyleyebilirim, eğer temizleyerek çalıştıramazsak opel teyp'lerinin tamirini yapan bir elektronikçi var sizi oraya yönlendirebiliriz.
45.000 m bakımı için ise yaklaşık 200 TL civarında tutuyor, bakım süresi yaklaşık olarak 30 dakika.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net