Orijinalini görmek için tıklayınız : Dik Yokuşta Dur Kalk Yapmak
liberta12
10-07-2009, 16:38
arkadaşlar bende 2009 astra hb var.
ankara da bazı yerlerdeki yokuşlar baya dik. bitmek bilmiyor...
geçenlerde bir tanesine rastladım... trafiği de akşam vakti maşallah baya yoğundu... ilerlemek bilmiyodu... gittikçe daha da dik kıısımlarına denk geldim..
arabayı dur kalk yaparken istop etti defalarca... eee haliyle sinir stres olmaya başladım.... araba geriye kaçıyodu devamlı... yani babamla ecel terleri döktüm....
o günden beri yokuşlar stres yapmaya başladı bende....
yani bu tür yokuşlarda en çok karşılaştığım kavrama noktasına kadar debriyajı çeksem araç hala geri kayıyor... bu durumda aniden frenden çekip gaz veriyorum ama debriyajdan da cekiyorum yavasça ayağı araba istop ediyor.....
baya bişey okudum yokuşla alakalı... yalnız el freni ile de nereye kadar dur kalk yapacaz.... bana tavsiye de bulunursanız sevinirim.....
farukcagsak
10-07-2009, 16:42
arabaya alısmaktan baska careniz yok yada el frenini cekeceksiniz kalkarken eliniz el freninde debriyajdan ayagınız cekerken gaz vererek araç haraket edecegi noktada el freninin indireceksiniz baska bi yolu yok bunun yada otomatik arac alacaksınız.
BY_Corsa
10-07-2009, 17:23
arabaya alısmaktan baska careniz yok yada el frenini cekeceksiniz kalkarken eliniz el freninde debriyajdan ayagınız cekerken gaz vererek araç haraket edecegi noktada el freninin indireceksiniz baska bi yolu yok bunun yada otomatik arac alacaksınız.
+1 katılıyorum,üstelik de el freni kullanmak acemilik değildir, ben de dik yokuşlarda, baskı balataya yüklenmeyeyim diye el freni ile kalkıyorum
adnanguclu
10-07-2009, 17:25
Astra H, özellikle makyajlı kasaların sorunu bu bence.Dediğiniz gibi birde dik yokuşa denk gelirseniz dur kalk yapmak işkence oluyor çünkü araba gaz yemiyor.Bu sorun bende de vardı, serviste Ecu güncellemesini yaptırınca kısmen düzeldi.
miss gibi balata kokar :D
dtvolkan
10-07-2009, 17:53
bende elfrenin tuşuna basılı tutuyorum elimide .debriyajla kombine kullanıyorum yoksa kalkmak mümkün değil. accentimle oyun oynardım rampalarda:(
barıs_koc
10-07-2009, 18:06
otomatik alın. FROVER OV. :D:D
coldekiadam
10-07-2009, 18:37
en dik yokuşta bile el fireni kullanmam..Gerek yok..Debriyaj ve aynı anda frene basarım..kalkarkendefrenden ayağımı ufak ufak kalkdırırım ve orada incecik bir kavrama noktası var, araba istop edek gibi olur, o anda gaza basarım..Hem debriyajı yormamış olurum hem de kaydırmamış olurum hem de el freniyle uğraşmamış olurum;)
Deniz İçgüdel
10-07-2009, 18:38
aynen
japonlar motor, mekanik on numara ...almanlarda görsellik iç dizayn sağlamlık güzel..ikisinden birini galiba tercih etmek lazım bu aralar yepyeni debriyajımla klima açıken 1. viteste kalkış işkence, açık değilken alıştığım için ayarlıyorum
adnanguclu
10-07-2009, 20:55
en dik yokuşta bile el fireni kullanmam..Gerek yok..Debriyaj ve aynı anda frene basarım..kalkarkendefrenden ayağımı ufak ufak kalkdırırım ve orada incecik bir kavrama noktası var, araba istop edek gibi olur, o anda gaza basarım..Hem debriyajı yormamış olurum hem de kaydırmamış olurum hem de el freniyle uğraşmamış olurum;)
bizim gaz pedalı telli olsaydı bende kaldırırdım öle ama olmuyor ne yazık ki:mad:
coldekiadam
10-07-2009, 22:58
Gene de gaza basmadan debriyajdan ufak ufak çekince hemen stop etmez araba telli olmasa da.
Any1sT0pMe
10-07-2009, 23:38
mecbur yarım debriyajda tutacaksınki ayağını o sırada gaza yüklenmek lazım ama balatayı çabuk bitirir bu olay ancak dik rampalarda 1.3 cdti motorlar yetersiz kalıyor bence en güzel yöntem elfreni yada diğer yöntemle gerçi aynı kapı 3 pedal kullanarak kalkmak başka yapılacak birşey yok ... size tavsiyem yol boşken o rampalarda kendinizi alıştırmanız kavrama noktasını dik rampada belirlemeniz sizin açınızdan daha iyi olur diye düşünüyorum daha sonraları o gibi rampalarda ecel terleri dökmeden rahatça kasmadan kullanabilesiniz.. gerçi bunları yazdım ancak o tip rampalarda hiç deneme yapmadım bende defalarca stop ettireceğime eminim .... sanırım zamanla alışılıyor olsa gerek rampalar.
huzur otomatik viteste :) Şaka bir yana bana göre de en temiz yol el freni yardımıyla kalkmak.
Any1sT0pMe
11-07-2009, 00:00
bide 1.3 cdti motorlara beyin yazılımı attırmak şart chip tuning yani :)
ya acemılıkse acemılık kardesım cekerım el frenını kalkarım bı baskı balata 300 tl mıllet acemı demesın dıye balatamımı yıyecem cek el frenını kalk he el frensız aracımı gerı kacırmadanda kalkıyorum ama ne gerek var;)
eskikasa
11-07-2009, 11:06
elfreni varken balatanın canına okumayın mis gibi çekiyosun hem de beklemede ayak frende olmuyo bence en rahatı el freni
dtvolkan
11-07-2009, 11:08
ben acemi felan değilim. 12 yıldır aktif araba kullanıyorum. ama bu benim araba ile oyle ben ayarlarımda kalkar dinilecek gibi değil hele dolu ise el frensiz balatayı yemeden imkansız. ama 1.3 accentimle sana düz duvarda kalkış yapayım 1cm bile kaymadan. demek ki arabadan kaynaklanıyormuş...............
eskikasa
11-07-2009, 11:28
hocam araban vec. C, diğeri ise accent 1.3,
rampada seni geri doğru çeken kuvvet şimdiki arabanda öncekine göre çok çok yüksek
kavramanın motordan aktadığı güç iki arabada aynı dahi olsa dediğin fark normal
el freni acemilik diye bişey duymadım hiç ama ben sadece ehliyet sınavında kavramayla kalktım 10 yıl önceydi o da :)
dtvolkan
11-07-2009, 11:47
el freni rahat oluyor ben artık böyle yapıyorum:)
ben bilmem usta söför tak diee el frensiz kalkar:D
tunerrus
11-07-2009, 12:53
Buyrun gelin 1,3 dobloyla yokuşlara :D
Geçen kağıthaneye 40 tane 38cm hoparlör bırakıcam arkası komple dolu koltuk filan yatık cama kadar koli dolu. Doblonun motorunda problem var 2500 devre kadar düz yolda yük yokken bile gaz yemiyor. Dik bir yokuşta gidiyorum kaptırmışım 2. viteste ıkına ıkına çıkıyorum :D önüme çat diye kamyon atladı korna sellektör filan durmadı manevra yapıyor mecbur durdum. kamyon yaptı manevrayı kalktı gitti ben kaldım yokuşta :D kavramayı ayarladım gaza basıyorum araba geride kaymıyor ama ileride gitmiyor :D debriyajla gazı aynı anda kökledim devri yükselitip ayağımı gazdan çektim bu sefer patinaj çekmeye başladı :D millet bakıyor tip tip napıyor bu die :D Patinaj çeke çeke yanık lastik ve balata kokuları eşliğinde yokuşu çıktım :D El freni kullansamda hiç bir işe yaramıyacaktı çünkü motor çekmiyor :D
Sonra malları bırakıp şirkete gittim direk babama dobloyu direk satıyoruz 1,9 mu alıcan napıcan bilmiyorum ama derhal satıyoruz dedim. Tamam dedi :D şimdi yokuşta kalkmayan satılık bi doblomuz var :D
Mustafaeren
11-07-2009, 13:22
ben ılk ehlıyet aldıgımda cok korkardım yokuslardan zaten aracı bılmıyosun arac kullanmayı bılmıyosun ızmıde bılenler bılır esrefpasa yokusu var yokusun en ucundada trafık lambası var:) korktugu basına gelrmıs ya ınsanın hanı ALLAH tan arac cdtı dı kaldım ısıkta bole 3.5 3.5 atıyorum zar zor ayarladım debrıyajı kaymıyo arac arkaya ama yesıl bı yandıkı anammmmmmmm arac bagıra bagıra cıktı orayı;:) bana gorede el frenı acemılık degıldır ama her yokustada kullanılmaz bence sonucta hıc bırımızde 4000 5000 motor araclar yok 1.3 1.6 cogumuzun aracı halıyle kalkmıyo yanı egerkı 4000 motor bı amerıkan olsa gaza basmadan dabrıyajla kalk sonucta...... ya otomatık yada el frenı o kadar:)
oguz_bio
11-07-2009, 14:53
Benim oksijen sensörü arızalı. Kavrama noktasında rolanti düşüp stop edebiliyor. Yokuşlarda büyük sıkıntılar çektikten sonra yolumu buldum. Çok dik yerlerde sağ ayağımın ucu frendeyken ayağımın dışıyla hafif gaza dokunuyorum. Devir 2000 lerdeyken rahat rahat kalkıyorum.
drawtime
11-07-2009, 15:24
El frensiz kalkmayla kaydırmadım ben demeyle usta şoförlük olmaz.Usta şoför dediğinin önceden sezişi iyi olucak her tehlikeyi daha erken algılayabilicek ki olası kaza durumların da kurtarma şansı yüksek olsun...
Ayrıca bayır da kalkarken en el freniyle kalkmak en mantıklısı param çok baskı balatayı 6 ayda birde değiştiririm 3 ayda birde diyosanız ayrı konu...
eskikasa
11-07-2009, 15:51
bide önündeki yokuşta kalkamıyosa çok sakat :D
bi teyze rampa üstü ışıklarda durdu önümde, yeşil yandı teyzede hareket yok, neyse korna falan yapmadım tabi korkmasın diye sonra baktım fren lambaları söndü ama hareket ters yönde :) yani üstüme üstüme geliyo, yürümeye de niyeti yok hiç, korna falan yapıyorum tık yok hala geliyo, sonra ben geri salmaya başladım allahtan arka boş, geri geri teyzeyle arayı açınca etrafından dolanıp gittim :D
Any1sT0pMe
12-07-2009, 22:23
bide önündeki yokuşta kalkamıyosa çok sakat :D
bi teyze rampa üstü ışıklarda durdu önümde, yeşil yandı teyzede hareket yok, neyse korna falan yapmadım tabi korkmasın diye sonra baktım fren lambaları söndü ama hareket ters yönde :) yani üstüme üstüme geliyo, yürümeye de niyeti yok hiç, korna falan yapıyorum tık yok hala geliyo, sonra ben geri salmaya başladım allahtan arka boş, geri geri teyzeyle arayı açınca etrafından dolanıp gittim :D
:):) abi çok sakata gelmişsin o zman :) valla bazı rampalar gerçekten çok dik yani hiç değilse yüzde 7 lik 8 lik rampalar tahminen yani :) hayatımda en dik rampayı Rize de gördüm bizim comboda doluydu babam debriyajdan çekmesine rağmen ayağını ki elfreni ile kalktı mecbur ama araç gene geri kaydı orası ayrı :) 3 bin 3500 devirle babamın ayağına baktım debriyajdan çekili araç biraz geri kaydı şaşırdım içimden dedim gitti baskı balata diye :D ama nasıl olduysa araç birden zıpladı kalktı o rampayı yürüyerek zor çıkmıştım biliyorum :) araba ilk kalkana kadar can çekişti ama sonra bi kalktıktan sonra o rampayı 2 yle çıktı tabi devrini aldıktan sonra 1.3 motor ilk kalkış biraz sıkıntı ama kalktıktan sonra o 170 nm lik torku hissettiriyor 2 yle banamısın demedi o rampa :) ama tabi cayır cayır duman attı o sıra oda başka bi konu :) Allah kimseyi dik bi rampada araç doluyken bırakmasın :) bazen elfreni dahi çözüm olmuyor onu öğrendim ... bizim combolara chip şart diyorum başka bişey demiyorum babamla aram olsa yaptırtcam chipi ama bakalım .... hadi size rampada kalmadan keyifli sürüşler :)
oguz_bio
12-07-2009, 23:46
Baskı balata deyip duruyorsunuz moralim bozuluyor. Eşime araç kullanmayı öğretme aşamasındayım, arabayı her kaldırışında içim cız ediyor. Baskı balata da ön lastiklerde harap oldu.
chevypolat
13-07-2009, 00:53
otomatik vites sevenler derneği hepinize işlerinizde kolaylıklar diler. yardım lazımsa dernek üyelerimiz rampada itebilir, el freninizi sizin yerinize çekebilir. ama debriyaj konusunda biraz acemiyiz beceremeyiz.
alınganlık yok dimi, şaka nihayetinde.
burak loves opel
13-07-2009, 01:24
Polat bizim ayağımızı frenden çekmemiz yeterli, kahvenide göstermeyi unutma :)
otomatik vites sevenler derneği hepinize işlerinizde kolaylıklar diler. yardım lazımsa dernek üyelerimiz rampada itebilir, el freninizi sizin yerinize çekebilir. ama debriyaj konusunda biraz acemiyiz beceremeyiz.
alınganlık yok dimi, şaka nihayetinde.
Çok güldüm buna:) Huzur otomatikte
batu-turk
13-07-2009, 12:16
ankarada geçenlerde tcdd yollarının ordan numune ve altındağ belediyesine kadar yoğun trafikte dur kalk yapa yapa çıktım vectra-a hiç sorun yapmıyor :) hatta yarım debriyajla rampada tuttuğumda oldu ama ne kadar doğru bilmiyorum
corsa1.012v
14-07-2009, 22:10
yokuslarda en mantiklisi el frenini kulanmak, aslinda en mantiklisi arabayi zorlamadan kaldirmak, benim arac 86000 km de ve baski balata hiq degismedim, hala cok iyi durumda
ya bu corsa 1.3 ler olum ya rampada arabayı kaldırıncaya kadar sırtımda 50 kg seker cuvalı var sankı :D
zafzaf00
15-07-2009, 14:49
benim 1.7 dti en dik yokuşta dahi rahatlıkla kalkıyo. kavramayı çabuk yakalamak önemli. dieseller benzinliden daha rahat kalkıyor zaten. el freni tabiki kullanılmalı ama çoğu corsada el frenleri 4 çentik çekiliyor oda en tepede zor tutuyor yokuşta kullanmak zor oluyor. diğer opellerde el frenleri nasıl bilmiyorum ama brodwaylerde volvolarda benim c3 de cırt diye çekiliyor ve yokuşta el freni rahat kullanılıyor ama 1.7 corsamda ıııhhhhh. bide kol dayama var üzerinde:)
sıkıntısız en dık rampalarda bıle kalkıyorum..baskı balatam yenı cillop gibi..
zaten arabada 1.7 sıkıntısız anında kelle sallıyor ve dırek kalkıo..
en guseli buyuk motor arac kullanmak :)
farukcagsak
15-07-2009, 15:27
sıkıntısız en dık rampalarda bıle kalkıyorum..baskı balatam yenı cillop gibi..
zaten arabada 1.7 sıkıntısız anında kelle sallıyor ve dırek kalkıo..
en guseli buyuk motor arac kullanmak :)
+1
ne kadar tork o kadar rahat kalkıs ;) gerci artık 1,7 leri de buyuk motor kabul etmeye basladık bakalım daha ne kadar kuculecek motor hacimleri :)
OpeLim44
15-07-2009, 15:28
Bu işten kurtulmak için baskı balatan zarar görmesin , geriye kaydırma yapmayım , el freni kullanmayayım diyosan bian önce KONYA ya taşınmak gerek bence:D:D:D:D
Any1sT0pMe
15-07-2009, 22:19
Bu işten kurtulmak için baskı balatan zarar görmesin , geriye kaydırma yapmayım , el freni kullanmayayım diyosan bian önce KONYA ya taşınmak gerek bence:D:D:D:D
Neden Konya da rampa yokmu:D:D
06 HK 256
15-07-2009, 22:41
konyanın bi ucundan bi ucu gözüküyo, rampa faln yok...
zafzaf00
16-07-2009, 12:55
:kop::kop::kop::kop:
orasıda heleki tuz gölü yolu uyutuyo be adamı .
sürtünme de olmasa al arabayı boşa adanaya kadar in:)
chevypolat
16-07-2009, 15:51
:kop::kop::kop::kop:
orasıda heleki tuz gölü yolu uyutuyo be adamı .
sürtünme de olmasa al arabayı boşa adanaya kadar in:)
hele bide eflatunlaşırya tuz gölü, çekerim kenara seyrederdim saatlerce. özledim memleketimi yav.
rockSEWER
16-07-2009, 20:13
aynen bende cok hafif cektiğinde tık diye ses geliyor lastiklerden sankı :) o anda hafif dokundugum anda gaza fırlaytıp gidiyor valla :)
nohackmove
17-07-2009, 14:22
valla evet bazen zorluk çıkabiliyor. ben yarı debriyajla araba hafif kıpırdamaya başlarken gaza biraz dokunuyorum ve araba ileri gitti gidecek olurken de elfrenini bırakıyorum. ama trafikte yokuşta durkalk yaparken bayağı bi zor oluyor.
Burak_61
19-07-2009, 23:08
hafif dikte yarım debriyaj cok dik el freni (L)
ersincura
21-07-2009, 19:58
ya arkadaslar adamın derdi bence dur kalkı becerip becerememsi degil altında toyota corrolla olsaydı kesinlikle stop ettirmezdi astra hb 2009 yani zxer16 ecotech motorun dandikliği arkadası stop ettiren bence 2009 hb si olan lar ayrı bi topik acıp opeli mahkemeye vermeli
aynen bende cok hafif cektiğinde tık diye ses geliyor lastiklerden sankı :) o anda hafif dokundugum anda gaza fırlaytıp gidiyor valla :)
okadar yaaa:D
cengiz29
23-07-2009, 15:38
tecrübe konuşuyor ben degil,öncelikle debrajını çok ama çok iyi tanımalısın mesala ben opel den önce 206 pejo kulanıyordum opele ilk bindim sanki debraj ayagımın altında boş bir pedal gibi hissetim hatta debrajında sorun var diye servisede götürdüm arkadaşşım bana debrajımın daha cok yeni oldugunu en güzel halinin bu oldugunu söylesede ben cok zor alışmstım,nednese şimdi çok hantal gelioyor. anlıcanı umuyorum orda milimetrik noktayı yakalamalısın dostum,el frennede gerek yok
nohackmove
23-07-2009, 18:34
ya arkadaslar adamın derdi bence dur kalkı becerip becerememsi degil altında toyota corrolla olsaydı kesinlikle stop ettirmezdi astra hb 2009 yani zxer16 ecotech motorun dandikliği arkadası stop ettiren bence 2009 hb si olan lar ayrı bi topik acıp opeli mahkemeye vermeli
Arkadaş yalnız değil....
Bilirsiniz otomatik vites arabalar asla geri kaçmaz D de iken dik yokuşta gaza dokununca araba ileri gider.
Arkadaşımda da eskiden 1.2 palio vardı otomatik ve gayet iyiydi.
şimdi Toyota Corolla HB aldılar 2009 model ve araba otomatik vites ve yokuş yukarı kalkışlarda geri kaçırıyor biraz.
Ve hızlanmıyor araç. ani hjızlanmalar için viteste bi özellik var arabaya geçici süre için güç takviyesi yapıyor.:kop:
onur_arslan_59
24-07-2009, 07:10
Ve hızlanmıyor araç. ani hjızlanmalar için viteste bi özellik var arabaya geçici süre için güç takviyesi yapıyor.:kop:
artık arabaları uzay araclarına benzettiler birsuru tus birsuru özellik:)
cihanreis
27-07-2009, 09:30
ne olursa olsun araç düz vites olcak
Burak_61
28-07-2009, 03:05
e30 alıp her yokuşta yan kalkmak en güzeli :D
cihanreis
28-07-2009, 03:19
:Dhafif dikte yarım debriyaj cok dik el freni (L)
bencede en mantıklı çözüm bu:kop:
maliyeci
01-08-2009, 19:33
Başka bir çözümde şehri değiştirmek. İnip inip çıkıyoruz bu Ankara hem arabaya hem kullanana eziyet...
ethembozkurt
02-08-2009, 03:11
eeee boşa dememişler ankaranın yolları taştan diye....
maliyeci
03-08-2009, 13:24
Bide taşradaki illerde 06 plaka hastalığı var. Araba Ankara plaka olunca daha değerli oluyomuş, buraya gelipte biraz kullansalar bidaha niyetlenmezler. Şu köprülü kavşaklar olmasa arabaya eziyette istanbulu sollamıştık heralde
El frenine hic gerek yok, el freni ile kalkis yapmak acemlik bence,
debriyaj + fren + gaz bunlar ile guzel bi karisim yapabilirseniz en dik rampalar bile duz yok gibi gelir size.
Tasviyem ,
biraz ayak egzersizi yapmaniz, pedallara ile motor arasindaki akustik sese kulak verip araciniza yon vermeniz en guzeli.
Sol ayaginiz debriyajda iken, sag ayaginiziin yarisi frende yarisini gazda tutun.kalkmaya niyet ettiginiz zaman debriyaji ceyrek pedal yukari kaldirip ayaginizin frende olan kismini yavas yavas kaldirip gaza yavas yavas yuklenirken sol ayaginizin debriyaj ile temasini kaldirin.ve gaza basin.
He bu isi biraz denedikten sonra yapabileceginize inaniyorsaniz arka lastige bir tane yumurta koyun.yumurta testi yapin.bakalim arabayi kaydirmadan kaldirabiliyormusunuz birde siz gorun...
liberta12
14-08-2009, 10:47
arkadaşlar bahsettiğim yokuş tarzı 30 derecelik yokuşlar değil... 45 derece rampalardan bahsediyorum.... yani el freni de dahil rampa manyaaa oldum.... araba harbi zorlanıyor...
sıradaki denemem şu yarım ayak fren yarım ayak gaz olayına girecem... bakalım durum ne olacak...
bıldıgım kadarı ıle turkıyede 45 derecelık yokuslar yok dostum.
sen nerden buldun bılmem ama olmadıgı kanısındayım.
kaldıkı her aracın kendıne aıt tırmanma derecesı var, bunu bazı araclarda teknık ozellıklerınde yazıyor.
45 lık acıyı cıkan bı aracta yok :d
yanı bugun sana bısey yok dostum:D
arazı aracları harıc bınek aracları kast ettım. yanlıs anlasılmasın demem
liberta12
14-08-2009, 21:36
vallahi ankarada gatanın yan tarafı var.... baya baya dik bir yokuş... görmeni tavsiye ederim...
muhakkak oyledırde, egım oranı %45 dııldır dostum.
bende etrafımda cok dık rampalar goruyorum, hatta aracım dedıgın gıbı tırmanırken bıle zorlanıyor ama bıde kenardakı tabelaya bakıyorum %10 veya %15 egım yada dık rampa yazıyor..:D
El frenini ve fren kullanmamaya özen gösteriyorum.
Her arabanın debriyajı farklıdır iyi tanımak lazım.
Ford'dan opele geçtiğimde stop ettirdiğim çok opelden forda geçincede ford zıplıyor:)
KötüKedi
15-08-2009, 09:50
en rahatı araba ne olursa olsun asılacaksın el frenine hiç acemilikle falan alakası yok.
baktın hem trafik hemde çok yokuş.baskı balata yemektense el frenine yapışırım daha iyi:D
yapma ya sınan abı
sen barı deme su el fren ısını
abı ne var su ıste,
ayagın frende ıken kalkıs yaparken 3 pedala bırden dokuncan azar azr
aynı otomotık vıtes gıbı hıc kaydrmadan kaldır arabayı
KötüKedi
15-08-2009, 13:42
bişey olduğundan değil .sadece alışkanlık. yoksa arabayı kaldırmak sorun değil.
benin babam uzun yol şöförü araba sürmeyi o öğretti. şöförlüğüme laf yok maşallah.;)
masallah
allah kazadan beladan korusun senı
KötüKedi
15-08-2009, 13:49
amin cümlemizi.
ama bu günden sonra el frenini kullanmayacağım.
baksana herkes karşı el frenine:D
umit1984
15-08-2009, 14:40
en rahatı araba ne olursa olsun asılacaksın el frenine hiç acemilikle falan alakası yok.
baktın hem trafik hemde çok yokuş.baskı balata yemektense el frenine yapışırım daha iyi:D
katılıyorum... baskı balata bilya aman işçilik bir sürü iş çıkar adamın başına en güzel el fireni...
yazık değilmi para verip alıyoruz :)
KötüKedi
15-08-2009, 15:01
katılıyorum... baskı balata bilya aman işçilik bir sürü iş çıkar adamın başına en güzel el fireni...
yazık değilmi para verip alıyoruz :)
:alkis:
ıyıde arkd lar el frenını kullanıgınız zaman zaten baskı balata da
zarar verıyorsunuz:D
el frenının faydası sağ ayagınızla fren pedalına basmamanızdan ve arabayı kaydırmamaktan baska ıse yaramıyor dııl mı
aslında en guzelı rampalarda kalkıslardan uzak kalmak
mumkun oldugunca rampada durup kalkmamak:D
aslında en guzelı rampalarda kalkıslardan uzak kalmak
mumkun oldugunca rampada durup kalkmamak:d
En iyisi valla :D
Mehmet Gazihan
16-08-2009, 16:22
debriyajı bi an önce bırakında..ne kullanırsanız kullanın (:
aynen katılıyorum el freniyle nereye kadar.
Arkadaş yalnız değil....
Bilirsiniz otomatik vites arabalar asla geri kaçmaz D de iken dik yokuşta gaza dokununca araba ileri gider.
Arkadaşımda da eskiden 1.2 palio vardı otomatik ve gayet iyiydi.
şimdi Toyota Corolla HB aldılar 2009 model ve araba otomatik vites ve yokuş yukarı kalkışlarda geri kaçırıyor biraz.
Otomatik arabalarda şanzıman için destek sistemi çoktur. Arkadaşımız SPORT tuşundan bahsediyor. Diğer taraftan kaygan zeminlerde üçüncü viteste kalkmayı sağlayan ilk kalkış yardımcısı da vardır. Zaten otomatik arabalarda kaldırma diye bir olay yok. vitesi ileri veya geri konumuna alınca kalkışı kendisi yapar.
:D Abi Hyatta eL Freni Ckmedm Ayaqıma güveniOrm Ufacık Titretiyim Bdha Soför kOltuğuna oturmam (:
herkes yapamaz bence
bencede en kolayı el freni yada kavramada tutarak kaymayı önliyeceksin
El frenini hiç denemedim,bugün deneyeceğim. Rize de yaşıyorum, bir çok yer dik yokuş ve keskin virajlarla dolu. kullanmak başlarda zor geliyordu ama zamanla alışılıyor. buralarda hızlı araba kullanabilen formula yarışlarına aday olabilir.:)
el frenini kullanmak en kesin çozüm..
bacadir68
21-08-2009, 14:20
ben ışıkta dahi dursam el frenini çekerim. bazılara acemilik olarak yorumlasa da ben halimden memnunun bilmem kaç sn neden ayagımı frenin üzerinde tutayım ki yada kalkarken kendimi neden kasayım ki ;)
astraGame
21-08-2009, 15:00
aslinda debriyaj ayarini biraz dahaasagidan kavramasi icin ayar yapilabilir bence hem arabada daha tatli bir kalkis olur hem yokuslarda yardimci olur...
Kim ne derse desin yokuşta el freni kullanmadan kalmak marifettir.Fakat el freniyle kalkmakta acemilik değildir,marifetsizlik oluyor galiba :D
Ben eL Frenini çekmeden kalkıyorum Bizim buralarda Ona Yarım Debriyaj diyorlar Ama el freniylede kalkıcagım yerlerde oluyor tabikide...
cihanreis
26-08-2009, 04:21
depriyaj kavrama mesafesi ayak alıştıkan sonra el freni okadarda önemli değil :D
corsa_72
26-08-2009, 10:35
peki arkadaşlar yarımotomatik arabalar bu rampalarda ne tür atraksiyonlar yapıyor merak ettim ben şahsen fren ve gaz kombinasyonu kullanıyorum bunun bir zararı olurmu acaba baskı balataya yoksa en sağlamı el freni mi dersiniz
Bende otomatik kullanıyorum,frenden çekip gaza basmak yeterli,öyle frene basıp kalkmaya gerek yok,çünkü araç geri çok az kaçar ya da hiç kaçmaz.....
ben geçen 1 sitenin kumsalına indim aşırı dikti el freni bile bayırda işe yaramadı kaydırıyodu aracı o kadar dik bayırı yarım debriyaj çıktım nasıl balata koktu korktum içim gitti arabaya :S bişey olmamıştr inş servise bakıma gittiğimde göstercem astra h lerde alışamadığımdanmı bilmiyorm trafikte her zaman 2 yi yemio ywaş gderkn gaz ymiyo araba.dururkende devirli kaldırmak lazm ufak bayırlarda fln titriyo araba
Cifteksoz
28-08-2009, 00:21
Bende daha yeni yeni araba kullanmaya basladıgımda doner kavsaklardan hep korkardım.
hatta ayagım bile titremisti bir keresinde enistem dur lem gaza bas ayagının titremesi dursun carptırcan bizi simdi levhaya diye bana teselli vermisti.
Simdi hatırıma geldide ne gunlerdi .
barıs_koc
28-08-2009, 00:26
hiç problem değil yokuşlar. frenden ayağını çek ve gaza bas. frover OTOMATİK :rock:rock
burak loves opel
28-08-2009, 12:10
Yaşa otomatik.
bi süre sonra sıkıyo otomatik ama ya :D
bi süre sonra sıkıyo otomatik ama ya :D
Çok büyük rahatlık ama ya. :D
Yoğun trafikte gerçekten büyük rahatlık :D
Ne el freni ne debriyaj
Otomatik vites rahat arkadaş..
Bülent5834
09-09-2009, 16:03
Astra H, özellikle makyajlı kasaların sorunu bu bence.Dediğiniz gibi birde dik yokuşa denk gelirseniz dur kalk yapmak işkence oluyor çünkü araba gaz yemiyor.Bu sorun bende de vardı, serviste Ecu güncellemesini yaptırınca kısmen düzeldi.
ne alaka makyajlı kasa adnan ilgilisi yok be abim
2005 ile 2007 araç aynı motor aynı özellik değilmi ?
Bülent5834
09-09-2009, 16:05
ben geçen 1 sitenin kumsalına indim aşırı dikti el freni bile bayırda işe yaramadı kaydırıyodu aracı o kadar dik bayırı yarım debriyaj çıktım nasıl balata koktu korktum içim gitti arabaya :S bişey olmamıştr inş servise bakıma gittiğimde göstercem astra h lerde alışamadığımdanmı bilmiyorm trafikte her zaman 2 yi yemio ywaş gderkn gaz ymiyo araba.dururkende devirli kaldırmak lazm ufak bayırlarda fln titriyo araba
1.3 cdti çip yaptırmazsanız bu sorunlar ile karşılaşırsınız
118 hp ne dik yokuşlar çıktım 1 hafta içinde banamısın demedi
peki arkadaşlar yarımotomatik arabalar bu rampalarda ne tür atraksiyonlar yapıyor merak ettim ben şahsen fren ve gaz kombinasyonu kullanıyorum bunun bir zararı olurmu acaba baskı balataya yoksa en sağlamı el freni mi dersiniz
bendeki corsa easytronic dik yokuşlarla 5-6 cm geri kaçıyor. bende dik yokuşlarda el freni kullanıyorum. öyle yorumlar okudum ki arabaya okuyup üfleyerek biniyor inerken de bugünde arıza yapmadık maaşallah diyorum.
bacadir68
09-09-2009, 18:34
tam otomatik değilse kaçırması normaldir...
alpmurat
09-09-2009, 23:17
4eva yarım debriyaj :) gecen el freni kullanayım dedim araba geriye kaydı sonrada gaza cok yüklendi araba baya bagırdı. esas böyle cok acemice oldu :) yarım debriyajda üstüme yoktur :) ne de olsa günde 100 km dağ bayır tırmanıyorum
çok az bir yokuşta bile el freni kullanın. motoru ve baskıyı yormaya hiç gerek yok. alışın hemde. en hafif meyilli yokuşta bile el freni kullanın hatta.
bazı yarışçılar düz yolda bile kalkarken el freni kullanıyor. yadırganacak birşey değil.
rehaizmir
17-11-2009, 00:52
çok az bir yokuşta bile el freni kullanın. motoru ve baskıyı yormaya hiç gerek yok. alışın hemde. en hafif meyilli yokuşta bile el freni kullanın hatta.
bazı yarışçılar düz yolda bile kalkarken el freni kullanıyor. yadırganacak birşey değil.
evet yokuşta kalmanın en iyisi el freni.
vectra delisi
17-11-2009, 03:04
Vectram manuel vites olduğu için yokuşlarda el freni kullanıyorum isteyen acemilik desin.:) Arabamı yormaya kıyamıyorum. Mercedeste ise yokuşu unutuyorum İzmirliler bilir evka1 den şahintepesine doğru giden yokuşu git git bitmez veya gültepe torostaki yokuşlar.:D
Mercedeste D konumunda bile araba banamısın demiyor yokuşuna görede 1 2 3 diye ayarlayınca yokuştamı gidiyorsun düz yoldamı gidiyorsun belli değil belki bundan arkadan itişinde faydas vardır, ama otomatik yokuşlarda eğimlerde gerçekten çok büyük avantaj.:)
ya da Wv grubu bir araç alacaksınız auto hold özelliği var mükemmel bişey ne öne nede arkaya kaydırma 1 milim bile yapmıyor.
Ya arkadaşlar düz vitesede otomatikteki gibi yokuşta geri kaçmayacak sistem olurmu ?olursa neden yapmıyorlar.
emrastra
29-01-2010, 00:30
vwlerde vites boştayken bile geri salmıyor ancak debriyaja dokanırsanız sistem devreden çıkyor...bizde doldur boşalt sistemini kullanıyoz opelde:D
deagle_07
30-01-2010, 14:16
aracımı ilk aldığım zaman neredeyse 2 ay yokuşta istop ettirodum arabanın çok ağır kasa oluşu ve 1.3CDTI motor konması çok saçma.nesseki yavaş yavaş alışıoruz
kenangocmen88
30-01-2010, 23:43
yokuşda tamamda ,düz yolda neden? anlamadım.
Şahsen benim bazı tik'lerim var bu tür konularda :) El freni ile kalkmak rahatsız ediyor beni,acemi hissediyorum kendimi.Halbuki alakası yok olay tamamen araçla ilgili.Şu anda aracım Combo 1.3 Cdti araç ağır motor'da düşük ve dizel olunca yokuşlarda nasıl can çekişiyorum anlarsınız sanırım :) Şimdi bazı arkadaşlar demiş sorun sürücüyle alakalı araca alışmalısın vs.Bazı araçlarda bu şekilde olabilir ama her araçta aynı şey geçerli değil.Şimdi benim Combo'yu sınırının biraz üstü bir rampada el freni olmadan kaldırma diye bir seçenek yok araç biraz kayıp gazı yese bile kendini toparlayamıyor ardından ve araç stop ediyor.Belli başlı abartısız rampalarda yarım debriyaj kurtarabiliyor işi ancak onuda yapmıyorum araca yazık.Ama Accent kullananlar bilir kasa hafif motor güçlü olduğu için rampada gezesi geliyor insanın bildiğimiz yokuşa yapışıp kalıyor araç. :)
Gizay İmren
20-02-2010, 01:02
Aracınızı bırıcı vıtese alıp gaz debriyaj ayarını tutturursanız gerıye de kaymaz ılerıde gıtmez. Bıraz zaman almasına ragmen bı sure sonra ayagınız alısıyor zaten. Kavrama noktasını nasıl bulucagınızı da şöyle yuzeysel tarıf etmeye calısayım. Yokustasınız ama daha frene basmadınız vitesini kuculttunuz 1. vitese takın aracınızı ve yavasca yokusa gelın ck az debrıyaja basıp cok azda gaza bastıgınızda dengede durdugunuzu anlıycaksınız. Ondekı arac kaydırırsa sız debrıyaja bıraz daha basıp gerı gıdersınız, yeşıl ısık yandıysa bıraz gaza basıp ayagınızı debrıjaydan cekersenızde ılerıye. Anlatabildiysem ne mutlu bana. Hayırlı akşamlar.
Gizay İmren
20-02-2010, 01:04
@Esat abi el freni demişsin ama ilk defa senden el freni çekin lafını duyuyorum. Ve bence el freni cekmek acemılıkle alakalı bana gore. Sakın ustunuze alınmayın ben oyle dusunuyorum.
bacadir68
20-02-2010, 01:18
bence de el freni çekmemek amelelikle alakalı. neden mi? işin yoksa ayagını frende basılı tut. hatta içimizde kesin vardır şöyle şahıslar. 60sn kırmızı ısıkta 1. viteste ayağı yarım debriyajda bekleyenler... :kop:
bacadir68
20-02-2010, 01:21
yokuşda tamamda ,düz yolda neden? anlamadım.
dur ben anlatayım. şimdi el frenini çekersin sonra gaza basarsın ve debriyajı öyle bir ayarlarsınki araç gitmeye çalısır ama el freni tutuyodur. bir elimizde el freninde tabi... sonra kalkıs anı geldiğinde tek yapmanız gereken el frenini olabildiğince çabuk bırakmaktır... gerisi en hızlı şekilde hızlanma ;)
Gizay İmren
20-02-2010, 01:30
3 tane elim olsa el freni çekerdim ama şu durumda aklımın ucuna bile gelmiyor el freni. El freni kolaylığa kaçıyor usta bırınınde ben el freni çektıgını duymadım. Belkıde benım şansımadır.
bacadir68
20-02-2010, 01:35
usta bırınınde ben el freni çektıgını duymadım. .
sen bizi dinlemiyorsun galiba... :kop: ;)
Gizay İmren
20-02-2010, 01:39
sen bizi dinlemiyorsun galiba... :kop: ;)
bazı arkadaşlar el freni çekiyoruz demişler ben o yüzden söyledim.
bacadir68
20-02-2010, 01:42
bazı arkadaşlar el freni çekiyoruz demişler ben o yüzden söyledim.
:) benden sana ufaktan takıldım yaavv :) bende el frenini bol bol kullanırım. sadece dönmek için kullanmam ;) onun için farklı yöntemler uygulamaya çalısıyorum. :D
Gizay İmren
20-02-2010, 01:47
Rahatınıza duskunsenız tabıkıde cekersınız el frenı nı ama arabayla oynamayı sevıyorsanız bence kavrama noktası yapmak daha iyi tabi bide kavrama yı dogru yapmak var herkezın yapabılıcegı bısey degıl bence. Vectra ıle baska nasıl yanlamayı dusunuyorsunuz :D Yanlamak için tek yol el freni yeni bir yontem bulursanız paylasın lutfen
bacadir68
20-02-2010, 11:10
rahatıma düşkün olmasam her çukura girdiğimde kafam tavana çarpacak şekilde dizayn edilmiş bir spor otomobil alır binerdim. vectra spor bir otomobil değildir ama illa önden çekişli bir araçla estetik bir şekilde virajlara girip çıkmak istiyorsan apaçi gibi el frenine asılmak yerine ileri sürüş teknikleri ile ilgili bir iki teknik öğren yada bil zaman zaman işine çook yarar ;)
Gizay İmren
20-02-2010, 16:51
Sadece aracımı istop ettiğimde el freni çekiyorum ben. El freni ile apaçhilik oluyorsa sızde yokusta el frenı cekıyorsunuz o zamn yokusta el frenı cekenlerde apachı. Bu arada bız opachı'yız
yahu niye uğraşıyorunuz dik yokuşta vites falan...
alın bir tane otomatik araba kendi ayarlasın yokuşu falan..P
:D
bacadir68
20-02-2010, 16:54
aramızda bir çizginin lafımı olur ha a ha o ;)
magic_ksk
25-02-2010, 00:26
debriyaj kavramadayken benim araçta geri kayıyor, o yüzden genellikle el freniyle ve aragazla kalkarım ben, ya da ayagımı frenden hemen çekip yüksek gaz vererek, bi yandan da yavaşça debriyajı kaldırarak,
alper inan
01-03-2010, 16:35
bütün araçlar yokuşta en azami ağırlıkta bile kalkabilecek şekilde dizayn edildiyse ki bence öyle. aracı sorunsuz şekilde kaldırmak sürücüyle alakalı bir durum olsa gerek.
ben el freni çekerek sorunsuz kalkarım... doğrudur kalkarsın
ben gaz debriyaj yapar balatanın anasını ağlatırım... doğrudur ağlatırsın
ben duruma göre el freni çeker duruma göre frene basılıyken debriyajın boşluğunu alır gazı vererek sakince kalkarım... sende haklısın
durum bundan ibaret sanki.
vectra38
01-03-2010, 23:01
Hill holder olsa hiç muhabbete yer kalmaz bu konuda. Uygulanabilir mi acaba?
yokuşta yarım debriyaj bekliyorum hızlı bir ayak hareketi milim kayma ve ilerleme :) tabi yüklenme oluyor haliyle ama olacak o kadarrr
bıldıgım kadarı ıle turkıyede 45 derecelık yokuslar yok dostum.
sen nerden buldun bılmem ama olmadıgı kanısındayım.
kaldıkı her aracın kendıne aıt tırmanma derecesı var, bunu bazı araclarda teknık ozellıklerınde yazıyor.
45 lık acıyı cıkan bı aracta yok :d
yanı bugun sana bısey yok dostum:D
istanbulda var. hemde alası. 45 derece neki :) bana 75 gelen rampa var. :D
Ayrıca şirket aracları dizel doblo ve fiestaları hiç bir şekilde el freni kullanmadan kaldırırım. elim ayagım alışkın. ama kendi aracım astra g 3 ay oldu el frensiz yokuşlarda kaldıramam. yahut baya kaydırırı deviri 4000in uzerine cıkarır öyle. hiç gerek yok el freni acemilikte eniyisi.
vectra38
17-07-2010, 09:51
EL freni en iyisi yoksa debriyaj yanıyor :(
Combo Grage
17-07-2010, 20:48
:D:D:D:D sürat yapcak mekan çok diyon yane:D
Combo Grage
17-07-2010, 20:50
EL freni en iyisi yoksa debriyaj yanıyor :(
aynen 3.5 ytl lik masraf nire 500 600 nire gidersede el freni aksamı gitsin hiç problem deil yürüme aksamına bişe olmaktansa bence
busenedeburdayim
23-10-2010, 19:24
el freni gereksiz,,45 derecelik rampa mı olur,,,en iyisi rampada hiç durmamak diyen kocaeli li arkadaş 10 günlüğüne trabzon da araba kullansan foruma yazdıkların kökten değişir
muratguv
23-10-2010, 20:00
gerektiğinde el frenini çekelim komplex yapmayalım
bacadir68
23-10-2010, 20:13
el freni gereksiz,,45 derecelik rampa mı olur,,,en iyisi rampada hiç durmamak diyen kocaeli li arkadaş 10 günlüğüne trabzon da araba kullansan foruma yazdıkların kökten değişir
el freni kesinlikle gereksiz... zaten onu başka amaçlar için koymuşlar oraya...
trabzonda o kadar zorlu yokuş mu var allah aşkına. ben aracın yokuşta hareketliyken patinaja düştüğünü bilirim... nerdesiniz ankaralı arkadaslar :)
araba cekmıyorsa yapıcak bırsey yok cekın el frenını rahat edın..
Morenmula
23-10-2010, 20:36
araba cekmıyorsa yapıcak bırsey yok cekın el frenını rahat edın..
Aynen...:)
Ben Tekirdağın ilçesinde oturuyorum burda 45 derecelik yokuş resmi yollayabilirim size 2 3 farklı yerden..gezmek zor gelmese çok daha fazlası var..Yokuşun düze çıktığı yerde yolu göremiyorum..Doğal olarak durmadan geçemiyorum resmen havaya bakıyorum :D
istanbul şişli carefour yokuşu
şişli etfal yokuşu
vs
vs
2 örnek şimdilik. hele carefour yokuşunda doblo ile çıkarken ustte ki cep bölmede kitap kalem ne varsa eğimden dolayı kafamıza düşüyor. ;)
Ozgurruh
24-10-2010, 09:07
Kasmaya bence de gerek yok. El freni en iyisi :)
battal gazi
24-10-2010, 10:07
ya da Wv grubu bir araç alacaksınız auto hold özelliği var mükemmel bişey ne öne nede arkaya kaydırma 1 milim bile yapmıyor.
Ben insignia ilk türkiyeye geldiğinde 1.6 115 beygir ve 1.6 180 hp turbolusunu ayrı ayrı test ettim,sanırım yanlış hatırlamıyorsam aynı özellik bu araçtada var.
bacadir68
24-10-2010, 10:33
birçok modelde hill holder sistemi zaten mevcut. ama sistem performansa yönelik değil... hızla kalkamıyorsunuz o ayrı bir konu :)
Bu Hill holder sistemi aracın kaymasını sadece 3-5 sn önlüyo dimi?
.:Rivendell:.
24-10-2010, 14:57
Evet oda yeterli olur zaten.
Ama dizel kullanıyorsam çekerim el frenini,isteyen acemi desin bana ne :D:D
3-5 saniye bi insan evladına yetmiyosa zaten mümkünse geçmesin şoför koltuğuna :D
Ben dana yeni yeni başladım el freni kullanmadan dur kalk yapmaya insanın güvenini yerine getiriyo :D yeterince hızlı davranırsanız zaten bi karışlık bi kaymayla devam ediyosunuz -ki bunun sorun olacağını sanmıyorum..
sıkışık trafikte devamlı el freni sıkıntı olur kanımca.. uzun yada 10 sn beklemeli rampalarda el freni mükemmel bi yardımcı :)
sıkışık trafikte devamlı el freni sıkıntı olur kanımca.. uzun yada 10 sn beklemeli rampalarda el freni mükemmel bi yardımcı :)
Bak buna katılırım işte yarım saat ayağımı frende tutacak değilim :D debriyajda hiç tutamam :D
doktor1968
29-10-2010, 21:51
45 derecelik yokuş olmaz diyen arkadaşları kastamonu merkeze beklerim :)
bende bu nedenle aracımı değiştiriyorum eşim yokuşlarda kalkışlarda sorun yaşıyor trabzonunda her yeri yokuş aracın kasa ağır yokuşta çekmiyor,balatalar koku yapıyor nasipse otomatik alacağız.1.6 180 hp otm.düşündük ancak oda çok yakıt tüketiyor.Heralde hafif kasa araç almak en mantıklısı:confused:
zafzaf00
04-11-2010, 12:32
Hürriyet mahallesinden çağlayan dereye arı eczanesine inen yokuşuda es geçmeyin. zaten tek yön iniş kullanılıyor şu an sanırım. zırt pırt değiştiğinden:) 2-3 sene önce bi kamyon inerken freni patlamış (araba zor iniyo kamyonun ne işi varsa artık) bi kaç kişiyide önüne katıp arı eczanesine dalmış ölümlü kazaya neden olmuştu...
çağlayan ve gültepe dereye inen yokuşlar Allah muhafaza... inerken kemer yoksa yandaki yolcu arkasına yaslanamıyor o derece artık:)
Navigasyon yaparken il il sokak sokak gezerken yokuşlara geldiğimizde araçtan inip bi bakıyorduk nasıl diye çünkü birkaç kere başaşağı çok dik yokuşlarda bi baktık merdiven :) hadi çıkabiliyosan çık geri geri... çekici getir çektir daha iyi:)
Bu 1.3 90hp HB Astralar bu 45 lik yokuşlarda ileri yada geri çıkışlarda sorun yaşıyomu?
Yaşasın yokuşta kalkış desteği
gorkem_gokay
11-11-2010, 22:54
el freni rahat oluyor ben artık böyle yapıyorum:)
+1 alışana kadar bende öyle yapardım
alıştıktan sonra yarım debriyaj yetiyor...
Yusuf ÖNGÜN
12-11-2010, 13:40
Hürriyet mahallesinden çağlayan dereye arı eczanesine inen yokuşuda es geçmeyin. zaten tek yön iniş kullanılıyor şu an sanırım. zırt pırt değiştiğinden:) 2-3 sene önce bi kamyon inerken freni patlamış (araba zor iniyo kamyonun ne işi varsa artık) bi kaç kişiyide önüne katıp arı eczanesine dalmış ölümlü kazaya neden olmuştu...
çağlayan ve gültepe dereye inen yokuşlar Allah muhafaza... inerken kemer yoksa yandaki yolcu arkasına yaslanamıyor o derece artık:)
Navigasyon yaparken il il sokak sokak gezerken yokuşlara geldiğimizde araçtan inip bi bakıyorduk nasıl diye çünkü birkaç kere başaşağı çok dik yokuşlarda bi baktık merdiven :) hadi çıkabiliyosan çık geri geri... çekici getir çektir daha iyi:)
Zafer abi ben Hürriyet mahallesinde oturuyorum ve yokuşu sık sık kullanıyoruz gerçekten dediklerin doğru o yokuştan aşağı inerken harbiden çok korkutucu oluyor :(
zafzaf00
29-01-2011, 14:12
yusuf yaşın 13mü yanlışmı yazılmış yoksa:) bu yaşta trafiğe çıkmıyosundur umarım:) heleki o yokuşlarda.
Bende evlenmeden önce 30 yıl mahallede oturdum. annemler hala orda eski güven marketin karşısında oturuyorlar. mahallede hemen hemen herkesi tanırdık. eskilerindenmisiniz mahallenin.
İstanbul/Nişantaşındaki o dik rampaları el freni cekmeden kaldırabılıcek adam tanımıyorum.. 1.3cdti leri gectim onlar zaten alt devirllerde 2000 devire getırmessen hıc kalkmıyorda, taksiciler eralarda bıle el frenı cekıyor.. Ya aldıgın arabada yokus kalkıs sıstemı olucak yada artıstlıge gerek yok el frenı cekıcen..
exclusive
29-01-2011, 18:38
yokuşlarda kalkarken dizeller daha iyi.. ben focusla 2.0 vectradan rahat kalkıyorum..
Morenmula
29-01-2011, 18:49
yokuşlarda kalkarken dizeller daha iyi.. ben focusla 2.0 vectradan rahat kalkıyorum..
Diesel Power...:)
Yokuşta kalkış desteği var hiç böyle bir dert yok.
Sağ ayağınızı hem fren hemde gaza aynı anda hükmetmeye alıştırırsanız hiç bir sorununuz kalmaz.
rebel_police
01-02-2011, 12:38
onun ince bi ayarı var...orayı tutturdumu iki iç açısının toplamı bir dış açıya eşit olan yokuşlardan bile çıkarsın... ;) ara sıra in çık yokuşları...ayağın alışsın....
duranburakbilgin
02-02-2011, 00:25
debriyajdan kaldır gaza bas hareketini pratikleştirmek gerek.
ben 1 haftadır fiorino kullanıyorum 1.3 dizel kapalı kasa :D ama koltuklu, içinde 100 kg ya yakın eşya vardı dik bi yokuşta durdum, araç tek bir cm bile geri kaçmadan kalklı gel gelelim benzinli araçlarda bir türlü öyle olmuyor. dizelin bu yönünü seviyorum
Morenmula
08-02-2011, 14:17
onun ince bi ayarı var...orayı tutturdumu iki iç açısının toplamı bir dış açıya eşit olan yokuşlardan bile çıkarsın... ;) ara sıra in çık yokuşları...ayağın alışsın....
:) :good:
liberta12
21-05-2011, 12:14
Sağ ayağınızı hem fren hemde gaza aynı anda hükmetmeye alıştırırsanız hiç bir sorununuz kalmaz.
bunu biraz açsan.
Diesel Power...:)
Dizellerin torku yüksek olduğu için yokuşlarda harikadır.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net