PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Ampul

skyeye
12-12-2006, 11:00
Arabadanın şu anki angelları 8 bi tarafta, 8 diğer tarafta olmak üzere 16 dipsiz led'den oluşuyor.Orjinali sarı gösterge ampulüydü, rengi beyaza çevirmek için değiştirdim, renk de gayet güzel oldu ama şimdi de led olduğu için ışıkları ileri verdiğinden nokta nokta görünüyor...Led yerine kullanabileceğim, ışığı ileriden çok yana veren beyaz renk gösterge ampulü duyan ya da bilen var mı?Ya da ledlerin tepesini ışığa karşı dayanıklı gri boyayla boyasam sizce çözüm olur mu?

marikan
12-12-2006, 11:34
ama çok küçük noktalar koyarsan belki olur. büyük olursa ışığı çok etkiler. bide ledlerin arası sık olursa dediğin olmaz diye düşünüyorum ama onuda değiştirmek imkansız heralde demi?

skyeye
12-12-2006, 11:44
ama çok küçük noktalar koyarsan belki olur. büyük olursa ışığı çok etkiler. bide ledlerin arası sık olursa dediğin olmaz diye düşünüyorum ama onuda değiştirmek imkansız heralde demi?

Zaten yuvalar var ampullerin girdiği, o yuvalar haricinde biyerden ışık veremiyosun...

ELEGANCE
12-12-2006, 12:35
şimdi farınızdaki angel halkanın yapısını bilmiyorum ama fikir yürütmek gerekirse ledler ışığı sadece belirli bir açıda ileri dağıttığı için kafasını boyarsanız ışık dağıttığı sınırlı açıyı kapatmış olacaksınız ve yanlara zaten ışık dağıtmadığı için karanlık kalacak diye düşünüyorum. daha geniş açılı ledler kullansan? çözüm olabilirmi acaba? flattop gibi?

skyeye
12-12-2006, 13:02
şimdi farınızdaki angel halkanın yapısını bilmiyorum ama fikir yürütmek gerekirse ledler ışığı sadece belirli bir açıda ileri dağıttığı için kafasını boyarsanız ışık dağıttığı sınırlı açıyı kapatmış olacaksınız ve yanlara zaten ışık dağıtmadığı için karanlık kalacak diye düşünüyorum. daha geniş açılı ledler kullansan? çözüm olabilirmi acaba? flattop gibi?

Flattop'ları ben de düşündüm ama onlarda mavi(eflatuna çalan) var, beyaz (bu da mavi ne hikmetse) yoktu.Bidaa bi bakiim.Tepesini boyama mantığına far ampullerini baz alarak düşündüm ama dediğin gibi sonuç hüsran olabilir.Belki reflektör görevi yapacak parlak bi boya bulabilirsem...

ELEGANCE
12-12-2006, 13:07
Belki reflektör görevi yapacak parlak bi boya bulabilirsem... evet belki böyle bir şey olabilir ama zor gibi... Biliyosundur gerçi www.ledmar.com (http://www.ledmar.com) 'a bir göz atabilirsin.

skyeye
12-12-2006, 14:41
evet belki böyle bir şey olabilir ama zor gibi... Biliyosundur gerçi www.ledmar.com (http://www.ledmar.com) 'a bir göz atabilirsin.

Eyw, bak ledmar aklıma gelmemişti.Geniş açılı beyazlar var onlar işimi görür... Saol tekrar :good:

ELEGANCE
12-12-2006, 15:02
rica ederim... olursa paylaşırsan sevinirim.

ELEGANCE
12-12-2006, 15:12
bu arada aklıma başka birşey daha geldi ama çok zahmetli olur pek olmaz gibi... Uygun ampül bulunmazsa son çare olarak düşünülebilir. Ampüllerin önüne akrilik çubuktan (şeffaf yuvarlak jaluzi çubuğu gibi) uygun ebatta/çapta çubuk ayarlayıp çubuğun arkasını zımparalamak ve yapıştırmak... Sağlıklı olurmu bilmem ama ışık düzenli dağılır.

skyeye
12-12-2006, 15:35
bu arada aklıma başka birşey daha geldi ama çok zahmetli olur pek olmaz gibi... Uygun ampül bulunmazsa son çare olarak düşünülebilir. Ampüllerin önüne akrilik çubuktan (şeffaf yuvarlak jaluzi çubuğu gibi) uygun ebatta/çapta çubuk ayarlayıp çubuğun arkasını zımparalamak ve yapıştırmak... Sağlıklı olurmu bilmem ama ışık düzenli dağılır.

Yok o olmaz, ben sana düzeneği anlatayım biraz...

Kısaların ve uzunların çevresinde angellar için plastik halkalar var ve 5 adet yuva kısların arkasında 5 adet yuva da uzunların arkasında var.Ledler bu yuvalara giriyor ve önündeki plastik halkaya ışık veriyor.Ledler ışığı yana değil de ileri verdiği için 2 mavivaribeyaz halkanın üzerinde daha koyu mavivaribeyaz 8 adet nokta oluyor ki sinirlerimi zıplatan da bu noktalar...

ELEGANCE
12-12-2006, 15:46
evet doğru söylüyosun bu olmaz... Veya tıpkı philips diamondvision ampüller gibi standart sarı ampüllere o mavi film çekilmiş, beyaz ışık veriyor onun gibi bir şey varsa eğer eski ampüllere yapılıyorsa bu da olur (bunu zaten sende söylemişsin). Ama ilk konuştuğumuz gibi geniş açılı led daha iyi sonuç verir, bu konuya yönelmekte fayda var. Sonucu paylaşırsan banada faydası dokunur, kolay gelsin, görüşmek üzere...

coddy
12-12-2006, 23:38
arkadaşlar daha önce yazmıştım fark etmediniz sanırım ledler açılıdır açısı geniş olanlardan alırsan işini görür yada 100 derecelik flux ledlerden alıp yapın

skyeye
13-12-2006, 01:16
Sokete girmesi lazım, dolayısı ile plastik pabuç da takacağımdan flux olmaz muhtemelen.Ledmar'la konuştum, hafta sonu 170 derece olanlar gelecekmiş, ondan alacam...

bkaraman
13-12-2006, 01:23
Ermancım (clear merceksiz) olan eski tip beyaz led ler var onlardan kullan işini görürsün istersen kaç milim ve kaç adet olduğunu söyle ben sana ayarlarım

skyeye
14-12-2006, 10:42
Ermancım (clear merceksiz) olan eski tip beyaz led ler var onlardan kullan işini görürsün istersen kaç milim ve kaç adet olduğunu söyle ben sana ayarlarım

Eyw abi, çap 5mm gibi görünüyor, yanlız bendekiler soket gibi biyere gireceğinden plastik bir pabucu var.Bi de bacaklarından bi tanesine bişey lehimlemişler(direnç?) Bunu elektronikçide mi yaptırabilirim? Bana 16 tane lazım ama bozulur vs. diye almışken 30 tane falan alacam ben...

marikan
16-12-2006, 18:28
Eyw abi, çap 5mm gibi görünüyor, yanlız bendekiler soket gibi biyere gireceğinden plastik bir pabucu var.Bi de bacaklarından bi tanesine bişey lehimlemişler(direnç?) Bunu elektronikçide mi yaptırabilirim? Bana 16 tane lazım ama bozulur vs. diye almışken 30 tane falan alacam ben...

söktüklerinden bi tanesini de götür elektronikçiler ayarlar... herlde dirençtir... üzerinde halka şeklinde renkler var mı???