PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Easytronik araba nasıl kullanılır.?

hozcanak
09-06-2009, 08:37
Arkadaşlar bende corsa 1.3 easytronik var. Arabayı aldım çok güzeldi ama araba 1.3 gitmez diye çelişkideydim kulannınca çok atak olduğunu anladım ve ogün bugün arabayı çok fazla sakin kullanmıyorum. Yani gaza basıyorum kalkışlarda pati yapmıyorum ama diğerleri kalkana kadar ben öndeki ışığa gidiyorum. Sonra bugünlerde motor tarafında ses geldiğini farkettim teknik seervis kısmına yazdım. Acaba bu benim arabayı hızlı kullanmamdanmı kaynaklandı. Gerçi bende 94 1.6 corallla vardı normal vites onu daha sert kullanıyordum 4-5 devire geliyordu. Bunu sadece gaza biraz fazla basıyorum oda 3 bin devir civarlarında vites değiştiriyo otomatik zaten.
sonuçta easytronik vites sakinmi kullanılmalı tavsiyesi olan varmı?

mratoz
18-06-2009, 17:36
Arkadaşlar bende easytronik konusunda sıkıntılıyım astra g sedandan eşimin araç ihtiyacından dolayı corsa 1.2 easy'ye geçiş yaptık.Tabi astradaki rahatlığı ben bulamıyorum ama eşim memnun ilk bi kaç gün acemi şoför gibiydim fakat olayı az çok çözdük.Benim sorularım şunlardır.

1.Vites topuzundaki mandal ne işe yarar auto moddan manuel moda veya diğer durumlara N ve R durumlarına geçerken kullanmak gereklimi?

2.Auto'da kullanırken Manuele sürüş esnasında geçmek sıkıntı yaratırmı? Bazen yaylalık yere çıktığımız için vites küçültmek gereken yerler oluyor.

Sorularım acemice olabilir kusura bakmayın kullanım klavuzuda bulamadım internette tecrüeli arkadaşlar kullanımla ilgili bilgilerini aktarırsa çok yararlı olur.Herkese kazasız belasız günler

sertancay
04-07-2009, 09:12
1. oradaki mandal sadece geri vitese geçerken kullanılıyor...
2. hiç bir sıkıntı yaratmaz sadece geri vitese takmayınız :)

hakank
04-08-2009, 21:09
yeni üye oldum. Sorun ne oldu çözüldü mü? Ben de tıpkı senin gibi kullanıyorum.

hakank
04-08-2009, 21:11
acaba dizel arabaları yeni dizel teknolojisi olduğu için benzinli gibi mi kullanmak gerekir yoksa daha devirli mi? bilgisi olan arkadaşlardan rica olunur

ufha1
04-08-2009, 23:29
2006 1.3 cdti enjoy sahibiyim araştırmalarım sonucu aracı devirli kullanmamız tavsiye ediliyor..

hakank
05-08-2009, 19:12
teşekkür ederim.

wikican
06-08-2009, 10:17
Eski usta bir taksiciyle muhabbetime göre dizel araçları mümkünse sakin kullanmak tavsiye ediliyor. Özellikle ilk kalkışlarda sakin kalk fazla yüklenme sonra istediğin kadar bas tavsiyesi oldu.

ama bizim araçlar oldukça iyi ben de aynı şekilde kullanıyorum. hızlı kalkıp seri kullanıyorum. Bundan dolayı bir sorun olacağını hiç zannetmiyorum, yağına suyuna, ön takımların ayarlı olmasına vs. bakın istediğiniz kadar seri kullanın.

easy sizin için 2750 devir civarında vitesi değiştirir.bu en idealidir. 3000 devirden sonra motor normalin üzerinde yakıt tüketir.

isokur
06-08-2009, 10:31
Eski usta bir taksiciyle muhabbetime göre dizel araçları mümkünse sakin kullanmak tavsiye ediliyor. Özellikle ilk kalkışlarda sakin kalk fazla yüklenme sonra istediğin kadar bas tavsiyesi oldu.

ama bizim araçlar oldukça iyi ben de aynı şekilde kullanıyorum. hızlı kalkıp seri kullanıyorum. Bundan dolayı bir sorun olacağını hiç zannetmiyorum, yağına suyuna, ön takımların ayarlı olmasına vs. bakın istediğiniz kadar seri kullanın.

easy sizin için 2750 devir civarında vitesi değiştirir.bu en idealidir. 3000 devirden sonra motor normalin üzerinde yakıt tüketir.

ama 3000den sonra zevk verir. :)

zafzaf00
06-08-2009, 12:06
ama 3000den sonra zevk verir. :)
3000 den sonra benzinlinin zevki olur dieselinki chiplenmişse bide 1500 3500 arasıdır. :)

hakank
06-08-2009, 17:42
easytronic arabayı spor modda kullanan var mı? neye dikkat ediyorsunuz?

celalettin aktaş
17-08-2009, 22:41
valla spor modda kullanmasan iyi edersin zira yakıt sarfiyatı çok artıyor ama zevkide başka oluyor hani.valla ben yolda boşada alıyorum. boştan vitesede alıyorum. araç gaz kesene kadarda basıyorum 33000 de kulağına kurşun henüz bir sıkıntı yok.

0mercan
18-08-2009, 19:01
pardon da spor mod nasıl oluyor ?? otomatikten manuele geçiş gibi mi oluyor?

mertkan67
20-10-2009, 18:39
Hayır sport mod demek istediler easytronik viteslilerde sport sürüş modu vardır sport butonu bu aracın daha yuksek devirlerde vites atmasını ve daha atak ve daha seri sürüş imkanı verir.

chnync
21-10-2009, 09:41
easytronic fazla sıkıştırmaya zorlamaya gelmez bilginize

mertkan67
26-10-2009, 21:17
easytronic fazla sıkıştırmaya zorlamaya gelmez bilginize
++++++

caglarrr
07-12-2009, 02:34
arkadaşlar tüm yazılanları okudum bende bir easytronic sahibiyim çok fazla araştırdım bu tip şanzıman sistemini sıkıştırmaya kesinlikle gelmez başınıza bela açarsınız arızasınıda öyle her usta yapamaz (yetkili serviste dahil) size tavsiyem sakin kullanın özellikle motorunuz ısnana kadar ve yolda boşa atmayın dizel motorlar ayağınızı gazdan çektiğinizde pistonlara mazot gitmediği için hiç yakmaz boşa atarsanız 0.7-0.9 lt arası yakar bilginize.. teşekkürler

hmzkcz
07-12-2009, 19:58
yolda boşa atmayın dizel motorlar ayağınızı gazdan çektiğinizde pistonlara mazot gitmediği için hiç yakmaz boşa atarsanız 0.7-0.9 lt arası yakar bilginize.. teşekkürler

sadece dizellerde değil yeni nesil tüm araçlarda yani benzinlilerdede çut-off die bi sistem var dediğiniz gibi viteste gaza basılmadığında 0 yakıtla yol alınıyor

cihat acar
01-01-2010, 21:09
merhaba 2005 veya 2006 astra enjoy easytronıc almayı dusunuyorum kıme sorsam manuel olanların cok ıyı oldugunu tavsıye edıldıgını duydum easytronıc kullanana rastlamadıgım ıcın fıkır sahıbı olamadım bu konuda detaylı bılgı yazabılırsenız sevınırım

aeroSOUL
02-01-2010, 04:13
walla 1.0 benzinli corsa c easytronik kullanıyorum o vites bana dayandı ise sağlam olduğunu söyleyebilirim :) motorun verdiği gücün yetersiz olmasından dolayı + - sistemini sollamalar yokuşlar ve kritik pozizyonlarda kullanmaktayım şehir içi genelde auto modu kullanıyorum memnun sayılırım.Ama bir olayını sevmiyorum oda autoda iken saçma sapan viteslere atmasına deliriyorum mesela araç kendi kendine ekonomik kullanıma geçiyor ve vites 2 olması gerkirken 4,3 olması gerekirken 5 e atabiliyor servisin dediğine göre bu normalmiş beyin değişmesine rağmen aynı uygulamayı sürdürmekte bu olayın olumsuz yanı gazı köklediğnizde aracın çekişini ciddi şekilde engelliyor ve sollama veya kritik pozisyonlarda size zaman kaybı ve çok daha tehlikeli bir olaya sebebiyet vermesi olasılığı var.+ - stildede aslında sorun yok değil vites atması biraz gecikmeli oluyor.Devir kısmına gelince performans istiyorsan + - ile redline a kadar çıkarmak lazım ekonomik kullanımda 3000 devirde auto zaten vitesi atıyor tabi benim kullandığım vites kendi kendine işler yapıyor dedi isem abartmıyorum + - de ne kadar performanslı kullanyorsanız autoya geçince yüksek devirde vites atmaya başlıyor araç sanki son kullanılan stili ayarlıyor ona yakın değişitiriyor eğer gaz pedalını yarımdan daha az basarsanız birsüre boyuncada böyle devam ederseniz auto kullanımını ekonomik sitile alıyor ve gaza dibine kadar basmadanda performaslı sitile geçmiyor.Bunlar benim tecrubelerim bütün easytroniklerde aynı mı bilemiyorum herkez tabi yaşamamış olabilir :)

tyson__0645
03-01-2010, 13:38

tuşa bastığınız an araç süspansiyonları sertleştiriyor ( yol tutuşunu güçlendirme amaçlı) vites küçültüp gaz veriyor ve daha sonra ki vites aralıklarını uzatıyor...

sertancay
10-01-2010, 19:20
walla 1.0 benzinli corsa c easytronik kullanıyorum o vites bana dayandı ise sağlam olduğunu söyleyebilirim :) motorun verdiği gücün yetersiz olmasından dolayı + - sistemini sollamalar yokuşlar ve kritik pozizyonlarda kullanmaktayım şehir içi genelde auto modu kullanıyorum memnun sayılırım.Ama bir olayını sevmiyorum oda autoda iken saçma sapan viteslere atmasına deliriyorum mesela araç kendi kendine ekonomik kullanıma geçiyor ve vites 2 olması gerkirken 4,3 olması gerekirken 5 e atabiliyor servisin dediğine göre bu normalmiş beyin değişmesine rağmen aynı uygulamayı sürdürmekte bu olayın olumsuz yanı gazı köklediğnizde aracın çekişini ciddi şekilde engelliyor ve sollama veya kritik pozisyonlarda size zaman kaybı ve çok daha tehlikeli bir olaya sebebiyet vermesi olasılığı var.+ - stildede aslında sorun yok değil vites atması biraz gecikmeli oluyor.Devir kısmına gelince performans istiyorsan + - ile redline a kadar çıkarmak lazım ekonomik kullanımda 3000 devirde auto zaten vitesi atıyor tabi benim kullandığım vites kendi kendine işler yapıyor dedi isem abartmıyorum + - de ne kadar performanslı kullanyorsanız autoya geçince yüksek devirde vites atmaya başlıyor araç sanki son kullanılan stili ayarlıyor ona yakın değişitiriyor eğer gaz pedalını yarımdan daha az basarsanız birsüre boyuncada böyle devam ederseniz auto kullanımını ekonomik sitile alıyor ve gaza dibine kadar basmadanda performaslı sitile geçmiyor.Bunlar benim tecrubelerim bütün easytroniklerde aynı mı bilemiyorum herkez tabi yaşamamış olabilir :)

valla allah bir daha easytronic vites kısmet etmesin :)
araç üç yılda iki defa vites arızası yaptı yollarda perişan etti ve gözüm gibi baktığım corsa mı sattım çünkü 1200 tl masraf çıkardı...
arkadaşlar opel araçlara bakarken beni görünce şaşırdın herhalde yine mi opel alacaksın diyorlardı...

efedkr
15-01-2010, 20:27
2006 corsa 1.3cdti easytronic var bendede ve sıkışık trafikte çok sarsıyo özellikle 1. viteste.. yazılım güncellemesi mevcutmu bu araç için?

babakral55
22-03-2010, 20:26
Bende 2009 mod astra sedan var çok memmunum.Sadece rampalarda sorun yaşıyorum birden 2 yerine 1 e atıyor ve haliyle çok bagırıyor.bende manuel kullanıyor o zaman ama rahatlıgına bir şey demem ve bu saatten sonra normal bir vites araba kullanabilecegimi sanmıyorum

EnjoY34
22-03-2010, 21:30
easytronic hakkında çok şikayet gördüm vites değişimi sırasında çok sarsıntı falan oluyormuş.

efedkr
22-03-2010, 21:53
sadece sıkışık trafikte sarsıntı yaşıyorum ben.. 1-2 arası geçişte.. eğer sakin kullanırsam hiç sarsıntı olmuyor..3-4-5te zaten hiç hissedilmiyor bile..

bth
23-03-2010, 12:15
aynen bende de var o sorunlar 1 2 kesinlikle sarsıyor yüksek viteslerde herhangi bi sorun yok . o yüzden mümkün olduğunca manuel şeklinde kullanmak minimum sarsıntı sağlar .

DarkMagic
23-03-2010, 17:00
Bilgim yok ama bende şikayetler duydum..

falcon_78
23-03-2010, 17:31
bende de 1.3 easytronic araç var bu vites şeklini kendi haline hiç bir zaman bırakmadım yani her zaman ben vites lerini değiştirdim genelde vites seçimlerini bocalıyor hele yokuşlara yavaş yaklaşıp devir 1500 civarında kalıyorsa vites küçültmüyor hemen müdahale etmezseniz arkadan siyah dumanlar çıkıyor orada ya roketleyeceksiniz yada vitesi geri çekip vites küçültüceksiniz bu arada c kasa corsaların easytronic vitesli modellerinde spor modu yoktur sadece kar modu vardır
ama şunu söylemeliyim ki aracın vteslerini kendiniz değiştirip kullanıyorsanız bir sıkıntı yaşamazsanız nede olsa tam otomatik bir vites değil bu vites şekli size vites değiştirme imkanı veriyor aynı zamanda bu vites şekli aynı zaman da çok dur kalkı sevmez geçen hafta bartındaydım bir konvoya takıldım aşağı yukarı 15 20 dakika çok yavaş bir şekilde dur kalk yaptım araçtan duman çıktı debriyaj balatası çok ısındı ve duman attı bir kenara çektim 15 dakka sonra devam ettim bir sıkıntı olmadı
arasıra kalkışlarda benim aracımda silkeleme yapıyor ilk iki vites geçişlerin belli ediyor kafalar rep yapar gibi bir ileri bir geri 2. vitesden sonra bu durum ortadan kalkıyor ama bu durum genelde hızlı kalkışlarda oluyor sakşn bir kalkış yapıyorsanız o silkeleme pek hissedilmiyor

EnjoY34
23-03-2010, 19:26
opelde bu şikayetleri göz önüne alarak yeni active select şanzımanı çıkardı. insignia ve astra j de sunulamkta...

falcon_78
23-03-2010, 22:42
her şey para ile ilgili bu fiyat sınıfta ve modelde olan dizel ve otomatik araçlardabenzer sıkıntılar vardır (dizel otomatik) hem ekonomi ve konfor ancak bu kadar olur sıkıntı yok corsa easytronice devam

sozberk
24-03-2010, 15:17
bende de 1.3 easytronic araç var bu vites şeklini kendi haline hiç bir zaman bırakmadım yani her zaman ben vites lerini değiştirdim genelde vites seçimlerini bocalıyor hele yokuşlara yavaş yaklaşıp devir 1500 civarında kalıyorsa vites küçültmüyor hemen müdahale etmezseniz arkadan siyah dumanlar çıkıyor orada ya roketleyeceksiniz yada vitesi geri çekip vites küçültüceksiniz bu arada c kasa corsaların easytronic vitesli modellerinde spor modu yoktur sadece kar modu vardır
ama şunu söylemeliyim ki aracın vteslerini kendiniz değiştirip kullanıyorsanız bir sıkıntı yaşamazsanız nede olsa tam otomatik bir vites değil bu vites şekli size vites değiştirme imkanı veriyor aynı zamanda bu vites şekli aynı zaman da çok dur kalkı sevmez geçen hafta bartındaydım bir konvoya takıldım aşağı yukarı 15 20 dakika çok yavaş bir şekilde dur kalk yaptım araçtan duman çıktı debriyaj balatası çok ısındı ve duman attı bir kenara çektim 15 dakka sonra devam ettim bir sıkıntı olmadı
arasıra kalkışlarda benim aracımda silkeleme yapıyor ilk iki vites geçişlerin belli ediyor kafalar rep yapar gibi bir ileri bir geri 2. vitesden sonra bu durum ortadan kalkıyor ama bu durum genelde hızlı kalkışlarda oluyor sakşn bir kalkış yapıyorsanız o silkeleme pek hissedilmiyor

küçük bir düzeltme yaplım: otomatik vites elle vites değiştirmeye izin verir. 1.2.3. vitesler hatta kaç ileriyse o kadar manuel karşılık otomatik viteste bulunur. vites hız limitlerine uymak şartıyla manuel olarak değiştirilebilir.

yaniss
24-03-2010, 21:01
opelin easytronic vitesleri iğrenç ve sureklı sorun cıkartıyor

erol ckmk
27-03-2010, 23:23
sakin kullanımda vites değişimlerinde pek sarsıntı yaşamıyorum. şimdilik hiç şikayetim yok. fakat merak ettiğim bir konu var,
manuel vites araç kullanırken 1. vitesi kalkışta kullanır 3-4 metre sonra ikinci vitese geçerdim, easytronik viteste araç sabah kalkışta en az 50 metre 1.viteste devam ediyor, bu bir sıkıntımıdır , araca zararı varmıdır, yoksa normalmidir acaba ?

efedkr
28-03-2010, 20:55
sakin kullanımda vites değişimlerinde pek sarsıntı yaşamıyorum. şimdilik hiç şikayetim yok. fakat merak ettiğim bir konu var,
manuel vites araç kullanırken 1. vitesi kalkışta kullanır 3-4 metre sonra ikinci vitese geçerdim, easytronik viteste araç sabah kalkışta en az 50 metre 1.viteste devam ediyor, bu bir sıkıntımıdır , araca zararı varmıdır, yoksa normalmidir acaba ?

anlattığın durum bir problem değildir, soğuk havalarda aracın vitesi geç atar, bunun sebebide ısınana kadar zehirli gaz salınımını düşürmek içindir.. kullanım kılavuzundada yazıyor zaten.. bu tarz durumlarda ben manuel kullanıyorum, 2. viteste gidebileceğim yeri 1. viteste gitmiyorum..

erol ckmk
29-03-2010, 13:56
teşekkürler.

danger16
20-09-2010, 12:57
Easytronic li olan arkadaslar zorlamaya gelmez easytronic vites, debriyajini yakarsiniz , not: Easytronic vites diğerlerine göre çalişma sistemi farklidir.

Morenmula
22-09-2010, 22:20
valla allah bir daha easytronic vites kısmet etmesin :)
araç üç yılda iki defa vites arızası yaptı yollarda perişan etti ve gözüm gibi baktığım corsa mı sattım çünkü 1200 tl masraf çıkardı...
arkadaşlar opel araçlara bakarken beni görünce şaşırdın herhalde yine mi opel alacaksın diyorlardı...

Siz o 1200 TL masraf ettiğiniz corsanızı 6 ay da bir şanzıman yağını ve filtresini değiştirttinizmi ?

Morenmula
22-09-2010, 22:21
opelde bu şikayetleri göz önüne alarak yeni active select şanzımanı çıkardı. insignia ve astra j de sunulamkta...

Evet...:good:

Karaca06
22-09-2010, 23:00
Astralarda makyajdan sonra easytronic şanzumanlar geliştirildi ve arıza yapma ihtimali minimuma indirildi..

okican
22-09-2010, 23:02
Siz o 1200 TL masraf ettiğiniz corsanızı 6 ay da bir şanzıman yağını ve filtresini değiştirttinizmi ?nerde yazıyor bu şekilde bir değişim???

Morenmula
23-09-2010, 15:09
nerde yazıyor bu şekilde bir değişim???

10.000 - 20.000 km de bir değiştirilir diye duymuştum. Otomatik Severler Derneğinden... :)

okican
23-09-2010, 16:02
10.000 - 20.000 km de bir değiştirilir diye duymuştum. Otomatik Severler Derneğinden... :)Duyum olarak kalsın:D
ÖZellikle tam otomatik vites kutuları 100 binden önce yağ değişimi amaçlı pek açılmaz.Easytronic ise zaten yarı otomatik.Servis manuelinde bu km aralıklarında bir yağ değişimi yok.
Easytronic için en iyisi nazik kullanmak gibi görünüyor.

Morenmula
24-09-2010, 20:50
Duyum olarak kalsın:D
ÖZellikle tam otomatik vites kutuları 100 binden önce yağ değişimi amaçlı pek açılmaz.Easytronic ise zaten yarı otomatik.Servis manuelinde bu km aralıklarında bir yağ değişimi yok.
Easytronic için en iyisi nazik kullanmak gibi görünüyor.

Saolun... Beni vatandaşı ynlış bilgilendirmekten kurtardınız. Teşekkürler...:)

burak loves opel
01-10-2010, 19:03
10.000 - 20.000 km de bir değiştirilir diye duymuştum. Otomatik Severler Derneğinden... :)
10-20 binde bir değişmez şanzıman yağı. Değişim kilometresi 60 bindir.

palamut
01-10-2010, 19:07
şanzuman da mekanize edilmiş manuel şanzumandır 80binde bi değişir opel bu şanzumanada atf koymuşsa 75-90 koyun

blucerchiati
03-10-2010, 00:22
kısa mesafe dur kalkta arabanın balataları cok ısınıyor. yani bu istanbulun en berbat trafiğinde ve eğimli yerde. bilen bilir boğaziçi köprüsüne çıkarken altunizadeye gelmeden hafif bi yokuş çıkarsınız, işte o yokuşu keşmekeş bi trafikle 45dakkada çıkarsanız (normalde 15 20saniyede geçilecek yeri) easytronic olmasındanmıdır bilinmez ama yukarıda ki bir arkadaşın belirttiği gibi şanzıman ısınır ve kokulu bir duman yükselir yapmanız gereken en yakın yere çekip 15 20dakka beklemek. eet fazla zorlamaya gelmez easytronik :) ben genelde manuel olarak kullanıyorum otomatik kısmını sadece telefonla konusurken kullanıyorum. kalkışlar çok sıkıntılı olabiliyor. özellikle işlek bir yola girerken gazı köklemeniz gerekebiliyor içerdekilerde bilmediği için bu durumu düzgün kullan gibi tepkiler alabilirsiniz :)

Morenmula
03-10-2010, 12:34
10-20 binde bir değişmez şanzıman yağı. Değişim kilometresi 60 bindir.
Evet bende yeni öğrendim teşekkürler kardeşim...

onur_35
05-10-2010, 16:19
Bende aynı sorunu yaşıyorum vites geçişlerinde öne doğru bi yığılma oluyor ,ancak ayağım artık ona göre alıştı 3000devre yaklaştımı hafifçe "hadi vitesi değiştir bakalım " dermiş gibi :D ayağımı gazdan çekiyorum vites değişiyor ve devam böylece yığılmada olmuyor :)

falcon_78
05-10-2010, 21:42
kısa mesafe dur kalkta arabanın balataları cok ısınıyor. yani bu istanbulun en berbat trafiğinde ve eğimli yerde. bilen bilir boğaziçi köprüsüne çıkarken altunizadeye gelmeden hafif bi yokuş çıkarsınız, işte o yokuşu keşmekeş bi trafikle 45dakkada çıkarsanız (normalde 15 20saniyede geçilecek yeri) easytronic olmasındanmıdır bilinmez ama yukarıda ki bir arkadaşın belirttiği gibi şanzıman ısınır ve kokulu bir duman yükselir yapmanız gereken en yakın yere çekip 15 20dakka beklemek. eet fazla zorlamaya gelmez easytronik :) ben genelde manuel olarak kullanıyorum otomatik kısmını sadece telefonla konusurken kullanıyorum. kalkışlar çok sıkıntılı olabiliyor. özellikle işlek bir yola girerken gazı köklemeniz gerekebiliyor içerdekilerde bilmediği için bu durumu düzgün kullan gibi tepkiler alabilirsiniz :)

evet bu yaz tatilden gelirken istanbul trafiğinde ben aynı sıkıntılar yaşadım bizim easytronicler dur kalk sevmiyorrr

okican
05-10-2010, 22:01
Bende aynı sorunu yaşıyorum vites geçişlerinde öne doğru bi yığılma oluyor ,ancak ayağım artık ona göre alıştı 3000devre yaklaştımı hafifçe "hadi vitesi değiştir bakalım " dermiş gibi :D ayağımı gazdan çekiyorum vites değişiyor ve devam böylece yığılmada olmuyor :)
bravo. easytronic ayakla aynen bu şekilde idare ediliyor.

escalade
29-10-2010, 22:07
Benim corsa 1.3 cti auto modda iken ara ara 3000 ile 4500 devir arasına bir sıçrama oluyor. Normalde 3000 e gelmeden vites atıyor ama bazen 3000 de sanki balata kaçırıyor gibi motor sesi artıyor devir saati 4500 e vuruyor öyle vites atıyor. baskı balata sıfırlandı ve şanzıman beyni tamiri yeni yapıldı. eskiden de vardı bu sorun.

efedkr
29-10-2010, 22:46
vites değişimlerinde siz gazı köklesenizde araç yakıtı keser, tam olarak kesemediği durumlardada ani devir artışı oluyodur diye tahmin ediyorum, hafif eğimli yokuş çıkarken çok nadir benim araçta da oluyor..

ecendi
01-12-2010, 00:25
Merhabalar,
Bende de 1.3 cdti easytronik astra var:1-2-3 arasi degisimlerde manuel modde vitesi ben atarken mesela 1'den 2'ye-2'den 3'e vites kutusundan tukur diye vites degisirken bir vuruntu geliyor cogu zaman oluyor bu cok az zamanda sessiz sekilde degisiyor vites.Sizin araclarda da boyle bir ses geliyor mu?

efedkr
01-12-2010, 00:46
en çok 1. viteste yaşanıyor o vuruntu, şanzımana alıştığınız zaman sorunu kendi kendinize çözersiniz zaten :D vites değişimlerinde gazı bırakınca sorun olmuyor..

buqra1907
01-12-2010, 13:35
Dizel 3000den Sonra Tadı Cıkar

zero34
15-04-2011, 02:13
merhaba
opel astra hb 1.3 cdti easytronic vites aracım var.manuelde kullanırken ayağımızı gazdan çektikten sonramı vites değiştiriliyor bilgisi olan varmı?birde kırmızı ışıkta falan dururken vites hangi konumda olmalı?
Teşekkürler.

schumici
15-04-2011, 02:56
merhaba
opel astra hb 1.3 cdti easytronic vites aracım var.manuelde kullanırken ayağımızı gazdan çektikten sonramı vites değiştiriliyor bilgisi olan varmı?birde kırmızı ışıkta falan dururken vites hangi konumda olmalı?
Teşekkürler.
manuel kullanımda vites kendiliğinden yükselmez ki, sadece yavaşlarsanız otomatik olarak düşer ama manuel modda kalmaya devam eder. yani gaza tekrar yüklendiğinizde vites değişmez siz değiştirmelisiniz.

ben kırmızı ışıklarda dururken vitesi N konumuna getiriyorum. kesin bi bilgim yok ama mantıken şöyle düşünüyorum; bu şanzımanlar otomatikleştirilmiş manuel. vitesteyken frene bastığımda o zaman debriyaj kullanımda oluyor. eğer boşa alırsam debriyaja basmasına gerek kalmaz. bu da debriyajımın ömrünü uzatır. tekrar belirtmek isterim ki kesin olarak demiyorum. sadece mantığımla yola çıkarak bu kanıya vardım.

zero34
15-04-2011, 03:07
tam olarak sormak istediğim şuydu aslında mesela 1. viteste iken 2 ye geçmek istediğimde ayağımı gazdan çekip sonramı vites yükselticem? yoksa ayağım gazda iken yani ayağımı gazdan çekmedende vites yükseltebilirmiyim? veya tam tersi vites düşürken de geçerli bu denge tam olarak nasıl olmalı?

schumici
15-04-2011, 03:08
tam olarak sormak istediğim şuydu aslında mesela 1. viteste iken 2 ye geçmek istediğimde ayağımı gazdan çekip sonramı vites yükselticem? yoksa ayağım gazda iken yani ayağımı gazdan çekmedende vites yükseltebilirmiyim? veya tam tersi vites düşürken de geçerli bu denge tam olarak nasıl olmalı?
ayağınızı bir miktar gazdan çekip vites değiştirmeniz daha yararlı olur. aksi takdirde daha sarsıntılı oluyor vites geçişleri

zero34
15-04-2011, 03:21
çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için.Malesef kitapçağında bununla ilgili hiçbir bilgi yok yani en sağlıklı bilgiyi servisten almak lazım anlaşılan.servisten bu konu ile ilgili yani manuel kullanımda araç nasıl kullanılmalı vites geçişleri nasıl yapılmalı,otomatikte iken araç nasıl kullanılmalı gibi...forumda bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim.forumlarda aradım ama genel bilgiler dışında kullanış ilr ilgili bilgi bulamadım.

schumici
15-04-2011, 10:26
çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için.Malesef kitapçağında bununla ilgili hiçbir bilgi yok yani en sağlıklı bilgiyi servisten almak lazım anlaşılan.servisten bu konu ile ilgili yani manuel kullanımda araç nasıl kullanılmalı vites geçişleri nasıl yapılmalı,otomatikte iken araç nasıl kullanılmalı gibi...forumda bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim.forumlarda aradım ama genel bilgiler dışında kullanış ilr ilgili bilgi bulamadım.
benim size nacizane tavsiyem aracınızın vitesini her türlü değiştirmeyi deneyin. çünkü hangisinin en sağlıklı en konforlu olduğunu öğrenmenin en sağlıklı yolu sizin kendinizin vites geçişlerini hissederek öğrenmek. tamam easytronicler biraz hassastır ama 1-2 zorlamaylada inmez aşağı kesinlikle. manuelde vites değiştirirken farklı gaz kombinasyonları deneyin, ister basılı tutun, ister biraz çekin, ister tamamen çekin, hangisinin daha sağlıklı ve konforlu olduğunu hissederseniz onunla yola devam edin

Serhat_Nrgl
15-04-2011, 10:53
Bu şanzuman manuel şanzuman gibi çalışır.. Dışarda olan insan bunun otomatik olduğunu anlamaz çünkü vites geçişlerini bile duyar..cam acıkken sizde duyabilirsiniz..
Bizim şanzumanımızda bizim yerimize debriyaja basıp vitesi atan bir robot görev yapar..
Açacağı şanzuman masrafı normal şanzuman ile aynıdır hemen hemen.. Onun haricinde hidrolik bir sistemle çalışan robotoun masrafı olabilir oda çok ahım şahım bir masraf değildir kanımca..
Farkederseniz aracın kapısını atığınızda bir ses gelir.. Orda araç eksik olan havasını tamamlar ve vites geçişleri için kendini hazırlar..
Easytronik şanzuman kullanmasını bilene masrafsız ve çok konforlu olabilir...
Ama kimileri için bundan uzakta kalabilir..

Ayağınızı gazdan cekme olayına gelince çekmezseniz sizin için bir sorun çıkarmaz sadece sarsıntılı bir geçiş olur çünkü araçlarımız elektornik gaz pedalına sahip olduğu için otomatik gazı kesip vites geçişinden sonra tekrar veriyor..Buda gaza basalı duruyorsanız sarsıtı yaratabilir ama hafif ayak çekilerek yapılan geçişler çok konforludur ve anlaşılmaz olur...

zero34
15-04-2011, 16:19
arkadaşlar şimdi çok daha iyi oldu açıklamalarınız verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.dediğiniz gibi her iki şekildede denedim ve ayağımı hafif çekip vites yükselttiğimde vites geçişi çok yumuşak ve hiç hissetmedim.otomatik kullanımdan daha çok keyif verdi.ayrıca hız düştüğünde otomatik olarak vitesi küçültmesi süpper yav valla daha da sevmeye başladım aracımı.

inkero
23-01-2012, 22:21
Ben de dizel bir aracı baya parçasını değiştirmiş biri olarak Şu şekilde kullanmayı tavsiye ederim:

1) Aracı yarım kontak yapıp airbag ve KM nin üstündeki ışık söndükten sonra kontağı tamamen çevirin.

2) aracınızı asla gaza basarak ısıtmayın trirtronik viteste hiçbir mansı yok. sadece 30 -40 sn rölantide çalışsın yeter.

3) İlk kalkışta yavaş kalkmanızı tavsiye ederim yoksa Volantı bitirirsiniz ve hiç tahmin etmediğiniz rakamlar karşınıza çıkar ÖRN: http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=83097 bizzat benim başıma gelenler:)

4) Dizelde Max. Tork 1500 ile 3500 devir arasında elde edilir. 3500 devirin üstünde Benzinli araçlardaki gibi değildir.hiçbir verim alamazsınız

5) Aracı kontağını kapatmadan önce 30 sn rölantiden çalıştırınki turbo yağlansın.

Aklıma gelenler bunlar umarım faydalı olur. Linktemi yazımı okursanız Opel Corsa ile başınıza neler gelebileceğini görebilirsiniz.

hilmiusta
01-02-2012, 20:06
arkadasla ben grande punto kulanıcısıyım onu satıp otomatık enjoy yada cozmo dızel otomatık almayı dusunuyorum fakat sanjuman sorunu cıkar dıye korkuyorum bı turlu cesaret edemıyorum sızden bu konu hakkında bılgı almak ıcın sıtenıze uye oldum yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tsk ederım

Ozgurruh
01-02-2012, 21:17
Beyler,
Bu easytronic'te benim kafamı en çok kurcalayan, yokuşta kalkış kısmı. Şimdi ben Astra Sedan Easytronic almayı düşünüyorum. Şu anda manuel astra kullanıyorum, şükür geriye hiç kaçırmadım ama easytronic'te bu olay nasıl oluyor ? Manueldeki gibi frenden ayağımızı çekip hemen gaza bassak da kayma genede oluyor mu çok merak ediyorum ?

german24
02-02-2012, 13:57
Beyler,
Bu easytronic'te benim kafamı en çok kurcalayan, yokuşta kalkış kısmı. Şimdi ben Astra Sedan Easytronic almayı düşünüyorum. Şu anda manuel astra kullanıyorum, şükür geriye hiç kaçırmadım ama easytronic'te bu olay nasıl oluyor ? Manueldeki gibi frenden ayağımızı çekip hemen gaza bassak da kayma genede oluyor mu çok merak ediyorum ?

Easytronic şanzımanlı modellerde HSA yani Yokuşta Kalkış Desteği vardır. Aracı 3 sn gibi tutar, bu sayede geriye kaçırma durumu olmaz.

Ozgurruh
04-02-2012, 12:41
Sırf eşim için almayı düşünüyorum da, cevap için teşekkürler :D

semia
12-02-2012, 19:44
bu arada yokuş yukarı destek yokuş aşağıda tutuyor geri fitese taktığınızda 2-3 saniye kaydırmıyor