Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra Classic Mi Corolla Mi????
mematibaş
10-12-2006, 18:22
lütfen objektif olalımm!!!!:alkis:
Eğer bir arabadan beklentin sağlamlık-yol tutuşu-frenler ise her zaman için astra classic corolla dan üstündür
ama teknoloji diyosan belki corolla olabilrr
ama herzaman alman japondan iiidirr:D
o yüzden bnm oyum astra classic e
ayrıca ASTRA CLASSİC HB , COROLLA dan çok daha çekici ve karizmatik duruyorr
ASTRA CLASSİC BİR EFSANEDİR!!:good:
astrammm
10-12-2006, 18:49
ASTRA CLASSİC bence...... ama toyota hıcte fena degıl varsa öyle önemlı bı kotu yanı soyleyın
Astra ! :rock :good: :alkis:
tolerans
10-12-2006, 19:34
eee tabii Astra..
serkan75
10-12-2006, 21:30
ben her ikisinide kullandım, 95 model corollam vardı yeni nesiller hakkında pek fikrim yok ama tam 5 yıl kullandım corollayı bana en ufak bir pürüz ve sorun çıkartmadı satmak istediğim zaman da anında sattım. astrayı 3 aydır kullanıyorum sağlam güzel bir araba ama japon arabasına alıştıktan sonra sert süspansiyonlara alışmak çok zor geliyor.. umarım zamanla astramada alışırım.
kutluhan23
10-12-2006, 21:51
walla sorunsuzluk abidesi corolla ilk kasa ama sonlar ne alemde bilmiyom
classik astrada çok ii . aa ibre astrayı gösteriyo
Astra yol tutuşta rakipsiz, konfor, fren sağlamlık konusunda ise yeni corolla ile yeni astra classic arasında bence fark yok. corollanın ise motor teknolojisi (performans ve yakıt tüketimi olarak) astradan biraz daha iyi.
Eğer corolla hb 1.6 vvti sol ise astra classic ona nazaran çok vasat kalır ama astra elegance 2002 dersen astra derim.Kalite olarakta corolladan üstündür.
tabikide Astra Classic elegance ama Njoy farlı toyota corolla da fena bi araba değil son kasası ama Bizde astra var diye söylemiyorum süper araba ama ses yalıtımı bakımından toyota corolla daha iyi teyzemin oğlunda var otomatik kullandım tabiki sağlamlık malzeme kalitesi teknoloji güven hepsi Astra da
fastest89
10-12-2006, 22:49
astra clasic amcamda corolla var devamlı 5.vites dişlisi bozuluo şanzımanı 3 kez açıldı şu sıralrda vitesten atmaya başlamışş tekrar.Ayrıca amortisörleride çok çabuk arızalanıyomuşş.
mematibaş
10-12-2006, 23:23
arkadaşlar bana göre
astra classc Hb , corolla lara görre çok daha karizmatik duruyorr
adamlar öle bir kasa üretmşlerr,yıllar geçti ama G kasa hala çok çekici ve karizmatk(tabii bence sadece HB lerii)
astra klasik sınıfının en iyi aracı hiç kafana takma gözün kapalı gidip al boraymış focusmuş hikaye corollayı saymıyorum bile hatta sedan hb alma
bende 98 corolla vardı eski kasa ve yol sesinin fazlalığı dışında süper bir arabaydı....120.000 km kullandım ve periyodik bakımı dışında hiç bir şey yapmadım...Astra'ya binince kaliteli hissi oluyor insanda ama corollaya göre daha problemli bence...Ancak yeni corollalar beş para etmez bence...o yüzden astra yeni corollalara göre çok çok iyi...
BY_Corsa
11-12-2006, 17:20
Ben Corolla da kullandım model yılına göre degişir tabiki,Astra classic problemleri çözülmüş bir araba ama Toyota da dünyada en sorunsuz 2. el ödüllerini topluyor.2000 yılından bu yana yanlış hatırlamıyorsam Toyota 3. kere makyajlandı, Astra Classic hala aynı,çünü o bir klasik :) İhtiyaca göre karar vermek lazım
yusufaltintepe
11-12-2006, 18:34
astra :good:
faithless1905
11-12-2006, 18:43
Bence de Astra ama yol sesi toyota da daha az...
birazda güvenlik yönüne bakmak lazım
SERKAN_61
11-12-2006, 19:27
astra tabikide
cutebadboy
12-12-2006, 09:52
amcamda eskiden 2001 model bi corolla vardı.yayla yolunda sürmüştüm ve sanki ilk virajda kendimi uçurumun dibinde bulacam gibi olmuştu.yol tutuş namına hiçmi bişey olmaz bir arabada.kuzenimde geçen sene aldı 0 bir corolla onunda dierinden pek farklı olduğu söylenemez.araba yolda bi oyana bi buyana zıplıo sürekli.İnsan kendini güvende hissedemiyor gerçekten.yol tutuş ve güven bakımından Astra rulezzzz.
burak_1987
12-12-2006, 11:48
astra classic derim. ben yeni sedan corolla'nın dizeli bi arkadaşta vardı. bindim. iç kalite iyi gibiydi. çünkü fazla ilgilenemedim çünkü geceydi bindiğim zaman. ama o motor o kasayı hakkaten zor kaldırdı. araç 1450 kilo kadardı yanlış hatırlamıyosam. o da şikayetçi. 97 veya 98 corolla'ları vardı o daha sağlamdı. genede opel astra classic derim. efsane çünkü o
AStra klasik daha iyi görünmesine rağmen teknoloji ve sorunsuzluk konusunda toyotaya daha fazla güveniyorum. kısacası ben toyotayı seçerdim
toyota yaana atılmaz bence. opel in ve bir çok dünyaca ünlü markanın anavatanı olan almanya da toyota parasının karşılığını veren, müşterisini en memnun eden otomobil seçildi. hemde 5 aracıyla birden. anket de 5 yaşını doldurmuş araçlar arasında yapılmıştı. yanlış hatırlamıyorsam amerika da da yapılan bir ankette 1- mercedes seçilmişti. arkasından da 4 tane japon geliyordu ve ilki de toyota idi. :) 1,4 lt motor (dizel ve benzinli)lebilir ama 1,6 sı iş görür. kalite olarak ise bence gerçekten çok iyi.megane,307 vb. araçların yerine hiç düşünmeden bi corolla yı alabilirim:good:
Gecen yazı corolla 1,6 2001 model ile geçirmiştim yaz boyunca arabayı satmak için uğrastım gerçekten motoru ve gidişi çok güzel açıkcası kasası çok hafif olduğundan araba uçuyor zaten 110 hp 1000 kg etlik kasaların ilk ışıklarında vectra 1.6 elegance la kalkmıstım pazar sabahı aracı oto pazarına götürüyorum açıkcası vectra baya bi arkamda kaldı fakat 140 dan sonra gazı bıraktım çünkü o sürat için güvenli bir araç değil araçta oturaklılık namına bir şey yok tabii vectra 150 civarı beni geçti adam güvenli bir şekilde gidiyor..farkda burda belli oldu.
bilgeaydos
13-12-2006, 04:02
ikiside güzel ama bencede astra
masrafı yok sorun yok toyota alınır ama sağlamlaştırmak lazım o arabayı ,birde vurdunmu bir yere haşat olmasın içinde can var nede olsa
getrag84
14-12-2006, 09:56
her zaman astra:good: :good:
kalite hissi yol tutuş konfor almanlarda. astra
yapiressami
30-12-2006, 00:57
yaaa corolla daha iyi diyebilen astra ya tercih ederim diyen çıkmazki zaten malzeme ortada corollada sınıfının en iyisi oke ama astra nın adı yeter bende astramı almadan önce araştırdım tamam sert süspansiyonu en önemli kusuru ama yine herzaman asta
Dostum Astra Classic tam bir efsane bana göre ben 4 sene kullandım ve hiç bir şikayetim olmadı. Yol tutuşu süper bir araçtır ben satın aldıgımda classic ibaresi yoktu benimkli 2001 modeldi sonradan classic oldu ama biraz yakıt tüketimi fazla idi. Toyotayı bilmem ama japon arabalarınıda hiç güvenmem özelliklede kaportolarına. Bence Almandan şaşma.
1993-1998 arası üretilen Corollalar oldukça sorunsuz dümdüz araçlardı, çünkü otomobilde size sadece mekanik değil, elektronik ve teknolojik bir araç kullandığınızı hissettirecek ayrıntılara çok fazla (neredeyse hiç) yer verilmemişti. Bu araçların, dizaynının göze hitap etmesi, iç mekanının geniş ve kullanışlı olmasının yanı sıra, o dönemde emsal fiyattaki araçlara göre daha iyi işçiliğin ürünü oluşu, Türkiye ve dünya piyasasında tutunmasını sağladı.
Ancak, 1999 yılında üretilen kasa tam bir fiyaskoydu. Aracın dış görünüşü berbat, içi ise dar ve kasvetli idi, üstüne üstük eski modellere göre konsoldaki düğmelerin sayısı bile azaltılmış, tam bir ekonomi sınıfı araba üretilmişti. Hedef kitle olarak da, önceki kasayı şirket aracı olarak uygun gören firmalar ve orta direkteki daha az paraya daha kaliteli ve daha az yakıt tüketen araçlara binmek isteyen insanlar seçilmişti. Ama görüldü ki, ürünün ucuz ve kaliteli olmasının yanı sıra, göz zevki ve keyif de önemliydi. Bundan sonra yok akıllı motor, yok bilmem ne diye bi sürü pazarlama stratejisi güdüldüyse de, Türk insanı Corolla'dan soğumuştu. Şu an Türkiye pazarındaki sıfır Corolla'lar, avrupa için üretilen modellerden, yani Japon'lar artık, Türkiye'yi Ortadoğu Ülkeleri sınıfından çıkardılar, dolayısı ile de, yeni Corolla'lar yine 1. sınıf teknoloji ürünü ve iyi işçilik ve kaliteli malzeme ile üretilmiş araçlar. Sözün özü 1999-2004 aralığında üretilen Corolla'ları alırken biraz düşünün, ama Opel her zaman aynı kalite ve konforu muhafaza etti. Şahsen ben 1993 model bir Vectra'da da, 1999 model bir Vectra'da da, 2005 model bir Vectra'da da, Vectra hissi, hazzı ve keyfi yaşayabiliyorum, ancak aynı şansı ne yazık ki Corolla bize tanımadı.
kesinlikle ve şiddetle astraaaa:D :rock
http://img104.imageshack.us/img104/7370/wolfside2001lk5.gif
mematibaş
04-01-2007, 12:20
teknoloji olarak corolla 2006 lar olabilir amaa yol tutuşu ve sağlamlık astra da
çünkü o bir ALMAN ve o bir efsaneee
unutmayalımkii teknoloji hayat kurtarmıyor!!!!
invisibleagle
04-01-2007, 16:02
Arabada en ufak tık ses bile yok.Bence teknolojiye bakarsak Corolla.Fakat güzellik bakımından Astra
zeytinci
05-01-2007, 22:43
Corolla
efekentli
11-02-2007, 22:23
bence de öyle.hem mazda hem mercedes bindim.mercedesten sonra gelie astra benim için.30 tane arabam oldu en az.her markadan.ama dediğim gibi.
bence motor ve mekanik olarak felann corolla daha sağlam ama astrada corollodan geri kalmaz yanii!ama konfor konusunda kesinlikle astraaa!almanın verdiği konforu kesinlikle japon veremezzz!gösteriş olarakta astra daha doolğun ve daha güzel duruyoo!ben astra diyorumm yanii!
KentucKy
12-02-2007, 01:37
AStra klasik daha iyi görünmesine rağmen teknoloji ve sorunsuzluk konusunda toyotaya daha fazla güveniyorum. kısacası ben toyotayı seçerdim
dostum aynen katılıyorum ama şurda ayrıldığımız bi nokta var teknoloji alamanda.japon incik cıncık koymuyo arabaya:):):)
tabi bu kıyası astra klasiğin tertibi olan corollayla yapıyorum yeni nesille değil:)
Dogrusunu söylemek gerekirse Toyota Corolla.
sogunduz
16-02-2007, 15:27
Bence de ASTRA CLASSIC II
mf.savas
19-02-2007, 00:14
bence de Astra
thundercat
23-02-2007, 20:37
astra classic bu işi almanlara bırakmak lazım çünkü
KesinLikLe Astra....
NjoY oLuncada artı bi güzeL :D deyme keyfime :D
haydarman
06-03-2007, 22:07
mekanik yönünü önemsiyorsan alman, elektronik yönü önemli dersen japon derim...
corolla sorunsuz bi araç die bilirim
kagan-opel
08-03-2007, 12:11
toyotada fena değil ama astra gibisi yok...
tween&ozy
15-03-2007, 00:10
astra tabiki.. arkadaşımın toyotasını kullanınca sanki virajdan kopcakmışım gibime geliyo.. astranın yol tutuşuna yaklaşamaz bile..
tarıkyılmaz
22-11-2007, 04:30
uzatmaya gerek yok bence astra astra astraaaaaa ! yerim toyotasını bırakalım japonlar video camera yapsın
mustafa1339
22-11-2007, 11:01
toyota bizim astralara göre daha sorunsuzdur
37OPEL37
24-11-2007, 00:22
astra
kaderaniz
24-11-2007, 12:54
Diğer konuları bilmem ama konfor (süspansiyon) açısından corolla astradan daha üstün. Sert süspansiyon astrayı bitiriyor. Babamda 94 corolla ben de 2004 astra var. Corolladan sonra astra bana çok sert geldi. Konfor bir hayli farklı.
Yol tutuş, mekanik, elektronik şu bu gibi konuları bilmem. Ancak corollanın 94 de yakaladığı konfor 10 yaş daha genç astradan üstün.
mustafa57
24-11-2007, 13:59
bende araba almadan önce çok kararsız kaldım. ilk tercihim coralla (2003-2007 model arası sedan kasa) 2. tercihim astra clasik 3. tercihimde megan dı (2. eli iyi olduğu için)
şlimdi astra aldım çok sert bi araba lastik havalarını 30-31 bastığımda tavşan gibi zıplayarak gidiyorum
gözüm hala corallada kaldı. sanırım hepimiz opelci olduğumuz için astrayı çok abartıyoruz.
Bence corolla
exclusive
25-11-2007, 13:05
;) astra
turkerrr
26-11-2007, 02:32
corrolla motor olarak çok seri 1.6 110 bg düzlükte astrayı yer ama yol tutuşunu bilemicem hiç kullanmadım
coldekiadam
26-11-2007, 02:55
Konuyu açan arkadaş ihrac edilmiş siteden arkadaşlar. Yorum eklemeye gerek yok sanırsam.
Kasırga&Burak
26-11-2007, 09:01
Abi walla corolla aldınmı astradan aldığın zevki alacağını zannetmiyorum.
:good: Astraya binmek ayrıcalıktır :good:
mustafa57
26-11-2007, 09:26
Abi walla corolla aldınmı astradan aldığın zevki alacağını zannetmiyorum.
:good: Astraya binmek ayrıcalıktır :good:
şu astranın bi ayrıcalığını göremedim ben. bu kadarda övgüyü hakedecek bi araba olduğunu düşünmüyorum. çok sert bi araba
Bence astra nın yol tutşu herşeye değer
Astra diyorum. :good:
Astraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
Kasırga&Burak
27-11-2007, 22:42
şu astranın bi ayrıcalığını göremedim ben. bu kadarda övgüyü hakedecek bi araba olduğunu düşünmüyorum. çok sert bi araba
Ben yol tutuşu ve konforu için söledim zaten abi peki memnun olmadığın nesi var acaba yani gerçi bu konu çok açıldı ama olsun yani merak ettim. Mesela esk.den kayseriye durmadan gittik 650 km son susturucunun ucunda gerçi nikalaj var ama o kadar farketmiyo neyse Kayseriye girerken organizenin orda abi babam ışıklardan kalkarken abi yemin ediyom abart ekzoz taksam öle ses alamzdım dedik heralde susturucu delindi zannettik çünkü araba çekiştende düştü dedik dinlenelim öle sonra gideriz dedik neyse indik aşağıya abi o hırçın ses gitmiş yerine uysal bi ses gelmiş bende :sorry: anlamadım nolduğunu dönüştede gerçi uzun süre 200 le gitti ama esk.re girerken benzin ışığı yandı yani ama herşeyi kafaya takarsan bincek araç bulamazsın öle diilmi
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net