PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yükseklerden geçme problem. çÖzüm önerileriniz..

sinan38
09-05-2009, 17:16
Ben özellikle Piknik yerlerine gittiğimde...Hep Geçemeyeceğim yerler oluyor..:mad::mad:..Aceba basit kaldıraç araca takılabilirmi..:o.araç nasıl yükselir...:(:(.Takoz atmadan...Amatsörlerle oynamadan....Neler yapılabiri...:sorry:

deniz_serdar
09-05-2009, 19:24
biraz paraya kıyarsan hidrolikli amortisör takımları var ama bi vectra parası verirsin başka türlü çözüm yok malesef bende yaşıyorum aynı sıkıntıyı

savaş
09-05-2009, 20:15
En ucuz metod yüksek/çukur yerlerden geçerken aracın içindekilerini indirmek.

ast_özgür
10-05-2009, 16:23
savaş arkadaşa katılıyorum içindekilerini indir yoksa değer altııı :):):):):)

sinan38
11-05-2009, 07:25
:mad:Denedik hemde defalarca içeride kaynana:mad: olunca sızım sızım sızlanıyorlar.:mad:....

s3f!k
11-05-2009, 07:59
vitolarda vardı bir sistem içerden düğmeyle ayarlanıyordu.maliyet ve sistemi nasıl bilmiyorum ama:D

bu arada çukurlarda yada tümseklerde mümkün olduğunca çapraz geçin her lastik ayrı ayrı girsin.sürtme olayı en aza iner böylece.

turkerrr
11-05-2009, 12:57
alan müsaitse çapraz geçmek iyi çözüm ama kısıtlı alanda çapraz geçmek zor olur pek fazla yapcak bişey yok vectrayı satıp yüksek bir araç alın çok büyük problemse...

yakuzz
11-05-2009, 14:48
aynı dert zaman zaman bende de hasıl oluyor, lastik ölçüleriyle oynamayı düşündüm ama en fazla 2cm farkedermiş.. öyle zamanlar oluyorki torosu mumla arıyorum valla.. ford transitin geçemediği yerlerden , yayıla yayıla geçerdi

ozgur_dezen
12-05-2009, 00:46
citroen c5 alin benim kayinpeder de var valla araba suv tarzi gibi oluyor :D

emre12
12-05-2009, 09:56
arkadaşlar kesin çözüm:
1972 model renault 12 TL tipi binek aracıma geçen sene yeni ön yay takmıştım bu sene arkaya yeni SW yayı ve arka amortisörlere ek 5cm aparat.(toplam 85 tl)
Sonuçlar:
1-temiz 25cm beton mantar üzerine park edebilme
2-kaldırımı yol seviyesine kadar düşük tretuvar taşı üzerinden atlayıp kaldırıma park edebilme
3-arabadakiler napıyosun derken Off-road tadında piknik deneyimi:)
4-yeni zift dökülmüş yolda yolla tarla arsındaki çakıllardan 3km gidipzift temizleme derdinden kurtulmak(E5 yeniçağa mengen ayrımı mengen tarafına 3km mesafe serme asfalt çalışması geçen sene) :)

s3f!k
12-05-2009, 11:41
arkadaşlar kesin çözüm:
1972 model renault 12 TL tipi binek aracıma geçen sene yeni ön yay takmıştım bu sene arkaya yeni SW yayı ve arka amortisörlere ek 5cm aparat.(toplam 85 tl)
Sonuçlar:
2-kaldırımı yol seviyesine kadar düşük tretuvar taşı üzerinden atlayıp kaldırıma park edebilme
4-yeni zift dökülmüş yolda yolla tarla arsındaki çakıllardan 3km gidipzift temizleme derdinden kurtulmak(E5 yeniçağa mengen ayrımı mengen tarafına 3km mesafe serme asfalt çalışması geçen sene) :)

:kop::kop:ne desem bilmiyorum.en temiz çözüm:D hazır ikinci el bitmişken gidip ikinci araç yapmak lazım eşek niyetine:D:kop:

.:Rivendell:.
12-05-2009, 17:47
arkadaşlar kesin çözüm:
Sonuçlar:

arkadaşım bi foto falan varmı tososun merak etim mümkünse mantar üzerine park edilmiş olusun:D

eskikasa
12-05-2009, 18:38
:mad:Denedik hemde defalarca içeride kaynana:mad: olunca sızım sızım sızlanıyorlar.:mad:....

kaynana varsa olay fena :p
suv lerde bi yükseklik seçeneği falan bişiler var ama sonradan yapma bişey olmaz sanırım.
piknik falan ortamıysa, arabayı kascak cinsten yere gelince arkaya dönüp;
burdan sonra eşeklerle devam edicez diyorum ben :)

savaş
13-05-2009, 21:01
Tesadüf galiba benim araç da kayınvalidem binince çekişten düşüyor.:kop:

sinan38
13-05-2009, 23:51
Çok düşündüm arkaya Küçük kirikolardan koymayı düşündüm...:):)..ama dört adet koyma gerekirmiş...:sorry::sorry:.
Herbirini bir koldan idare etmek mümkün değilmişşşş..:eek::eek:.. Arka çekiş olsa idi..bir adet belki kurtarı imiş..:o:o.vb,vb,...... Ama araştırmaya devam.....:cool::cool::cool:

Kunteper Canavarı
14-05-2009, 10:24
lada cip alcan pikniğe onla gitcen offroad bile yaparsın.

ich
17-05-2009, 17:11
Tesadüf galiba benim araç da kayınvalidem binince çekişten düşüyor.:kop:

hanımlarınızın okuma ihtimalini gözden çıkarmayın derim ben :D

savaş
17-05-2009, 17:24
hanımlarınızın okuma ihtimalini gözden çıkarmayın derim ben :D

Eşim, kalbimde kötülük olmadığını, şakacı olduğumu bilir. Ciddiye alsayı vay halime :kop:

emre12
22-05-2009, 15:18
arkadaşım bi foto falan varmı tososun merak etim mümkünse mantar üzerine park edilmiş olusun:D

http://img403.imageshack.us/img403/6843/sagcap2wt0.jpg

yayları ilk değiştiğinde 6-7 ay önce çekmiştim 1500 km dir yıkanmamış tozlu halidir

Any1sT0pMe
31-05-2009, 22:27
alın bi citroen 90 model Bx kasa bakın bakalım gölete bile girersiniz be :) önceleri bilmediğimden hep kendi kendime sorardım normalde aracın tekerleği yani arka tekerleğinin nerdeyse yarısı görünmez çamurluk içine girer hep derdim bu aracın lastik patladımı arka lastiklerden biri yani aracın sahibi naneyi yedi diye :) ki yakın zmana kadar bilmiyordum meğersem hidrolik amortisör ancak hidrolik ünite felan var aracın içerden takviye gbi bi kol var ileri itince önler kalkıyor hele bide gaza basınca daha çabuk kalkıyor arkaya çekince arkalar kalkıyor torsiyon nerdeyse ters dönücek gibi oluyor yani :) ama eski haline gene aynı koldan yapıyordu adam ama nasıl yapılıyor bilmiyorum citroenin o aracı tam köy aracı araç 1.5 motor benzinli BX modeliydi çok deli arabalar :)

emre12
21-02-2010, 21:02
aynı dertten sonunda merivaya karter koruması taktırdım ve ilk servisten aldığım gün olmak üzere bugüne kadar iki kere lazım oldu
ilkinde karter koruması takıldı gaziantepte servisten aldım marşa basıp merkezde katlı otoparka girdim park noktalarındaki lastik dayanması için olan boruyu çok yüksek yapmışlar oturdu ilk marşta siftahı yaptım mecburen geri geri park ettim:)
ikinciside gece yoluma küçük tilki çıktı hayvan arabayı farkedip pıstı yolun ortasında durdu direk tampona vurmadan alta karter korumasına.
durdum indim uzaktaki arabanın ışığında sülliyeti biraz belli oluyordu yol üstünde hareketsiz duruyordu yürüyerek geri gidemedim o halde hayvanı görmek istemedim sonra arabanın önüne geçtim baktım tampon duruyor vicdan azabı içinde devam ettim.

ahh o gün gece 1972 renault 12mi kullanıyor olsam tilki pısınca kesin değmeden üzerinden geçer hayvan sağ ben selamet vicdan azabı duymadan devam edebilirdim

seagate
29-03-2010, 23:56
Helezon yaylarının altına takoz koyuyorlar aracın yükselmesi için maliyeti ucuz ama süratli gittiğinde ve viraja sert girdiğinde biraz sakıncalı.

caner118
25-05-2010, 23:35
1- aracım van. eşim yanıma kaynanam arkaya:))
2- aracım yüksek rahatım ama sizinkilerden çok da yüksek değil.
ama mercedeslerin stationlarında otomatik amatisör var. yanılmıyorsam 2000 avro civarında. onşarı taktırabilirseniz aracınız yüklendiğinde seviyesini koruyor.

palamut
26-05-2010, 00:16
ahahaha benim bi fikrim var turkish hydro gibi :D öncelikle 4 tekere gazlı amortisör takıyosun :D sonra bu amortisörlerin hepsinin kule tarafına gelen ucuna bir tekerlek sibobu kaynattırıyosun arabayada çakmaktan elektrikle çalışan tekerlek kompresoru koydunmu :D aracına göre iş görecek kadar falan kaldırırsın pompanın gücüne göre :D citroen de dynaltoyla uğraşsın gerçi yol tutuş facialarına ve toplu ölümlere yol açabilir ama piknik için iyi fikir

caner118
28-05-2010, 12:30
ahahaha benim bi fikrim var turkish hydro gibi :D öncelikle 4 tekere gazlı amortisör takıyosun :D sonra bu amortisörlerin hepsinin kule tarafına gelen ucuna bir tekerlek sibobu kaynattırıyosun arabayada çakmaktan elektrikle çalışan tekerlek kompresoru koydunmu :D aracına göre iş görecek kadar falan kaldırırsın pompanın gücüne göre :D citroen de dynaltoyla uğraşsın gerçi yol tutuş facialarına ve toplu ölümlere yol açabilir ama piknik için iyi fikir

Süpersin kardeşim!! katışıksız Türk mucidisin !:)))

falcon_78
30-05-2010, 23:32
tek çözümü izci programındaki mustafa abinin yaıp sattığı araçlardan birini almak olacak inşallah reklama girmez
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-jimny-ozdaglar-dan-22binde-suzuki-jimny-4wd-cd/detay

mezarcı
02-06-2010, 20:46
vitolarda vardı bir sistem içerden düğmeyle ayarlanıyordu.maliyet ve sistemi nasıl bilmiyorum ama:D

bu arada çukurlarda yada tümseklerde mümkün olduğunca çapraz geçin her lastik ayrı ayrı girsin.sürtme olayı en aza iner böylece.
xxl vıtolarda ve vıyanolarda standard dıye bılıyorum bıkeresınde korugu bozulan 112L vıtoda raslamıstım 1300lıra ya malolmus

impressio
03-06-2010, 00:42

Kaynananın ellerinden öpüyorum ama, izdivaç programı aklına geldi mi hiç ? :D Hem araba kurtulur hem sen :kop:

maverick_ozel
04-01-2012, 11:52
benim bir önceki aracım modifiyeli bir kadett idi oldukca alcaktı herkesi indiriyordum bazen yinede gecmiyordu arkadan ordu dahi gelse ben geriye takıp dönüyodum cok gidilcekse taksiyle gidilir ;)

nzm66
12-01-2012, 18:33
çapraz geçmeyi düşünmüşsünüzdür ama airsüspansiyon taktırılamaycagına göre ya capraz gecmek ya da düzlük yerlerden başka bi yere gitmememk

ünal
13-01-2012, 16:18
Ben lastiğin bir numara büyügünü taktım...195/65-15..Normalden biraz yüksek attı araba.Yinede gözümün tutmadığı yere sokmam arabamı...İnsin yürüsün ahali...:)