Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisayarla ilgili takıldığınız bişey olursa..
scream2323
06-12-2006, 11:52
pc nizle ilgili takıldığınız bişey olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.
www.uzaybilgisayar.tk (http://www.uzaybilgisayar.tk)
walla iyi denk geldin kardeş... ben bi bilgisayar alacam ama masa üstümü laptopmu karar veremedim... sende bişe rica etsem. bana şöle 1.500 ila 1.000 ytl civarında birkaç alternatif sunsan olabilirmi? bu istediğim masa üstü için... şimdiden tşk..
arkadas bu vistayi biraz anlatabilirmisin ozellikleri fln ne
scream2323
07-12-2006, 10:21
arkadaşlar daha en az 6 ay kadar deneme aşamasında olucak ve tam olarak ne olduğu bilinmiyo yani kullanıcıların ne gibi sorunlarla karşılaşıcağı belli değil çok fazla yama kullanmak gerekebilir. ocakta çıkması kesinleşti xp ye devam edelim arkadaşlar kıymetini bilelm vista çıksın hackerler maymun etcekler zaten hepsi 4 gözle bekliyo :)
scream2323
07-12-2006, 10:26
walla iyi denk geldin kardeş... ben bi bilgisayar alacam ama masa üstümü laptopmu karar veremedim... sende bişe rica etsem. bana şöle 1.500 ila 1.000 ytl civarında birkaç alternatif sunsan olabilirmi? bu istediğim masa üstü için... şimdiden tşk..
Yanlış anlamanı istemem ama hiç bir zaman para belirterek lışverişe kalkma. sisteme gelince oyun için pc alıyosan masaüstünden şaşma derim. o dedğin rakamlara harika bi pc toplanır. ama bana göre çok yüksek olur işte paraya yazık :) çift çekirdeklilerden uzak dur. genelde problem çıkarıyo çoğu proğramla uyum saglamıyo makineler.
scream2323
07-12-2006, 10:28
AMD ATHLON 3000 64 BİT
ASUS ANAKART SOC 939
512 DDR RAM
120 GB HARDDİSK
128 MB EKRAN KARTI
DVD-CDWRİTER COMBO
CARD READER
ATX KASA
17 LG FLAT MONİTÖR
MULTİMEDYA KLAVYE
OPTİC MOUSE
SPEAKER
5+1 SES KARTI O/B
ETHERNET KARTI O/B
990 YTL
scream2323
07-12-2006, 10:31
PENTİUM 4 3.0 SOC 775
PENTİUM 4 ANAKART
512 DDR RAM
120 GB HARDDİSK
128 MB EKRAN KARTI
DVD-CDWRİTER COMBO
CARD READER
ATX KASA
17 LG FLAT MONİTÖR
MULTİMEDYA KLAVYE
OPTİC MOUSE
SPEAKER
5+1 SES KARTI O/B
ETHERNET KARTI O/B
990 YTL
imagoodman
07-12-2006, 12:58
ya sana zahmet su format olayını adım adım yazsana nasıl atılır?98 yana pc kullanıyorum ama ogrenemedım su olayı:Dbı arkadasım bı kagıda yazıp basıtce vermıstı bı kere yapmıstım olmustuda ama kagıdı kaybettım sen de basıtce adım adım anlatırmısın.bızde uygulasak sonra:D
Format problem değil de sonrası çok fena...
scream2323
07-12-2006, 20:21
abi formattan sonra bilgisayarına driver larını tanıtman gerek bunun içinde kullandığın board ekran kartı ses kartı ve aklıma şuan gelmeyen ne varsa hepsinin driverini önce bi kontrol et cd ler varsa format at yoksa atma derim :) format atman için öncelikle bana hangi işletim sistemini kuracağımızı söylersen daha iyi anlatabilrim
Yanlış anlamanı istemem ama hiç bir zaman para belirterek lışverişe kalkma. sisteme gelince oyun için pc alıyosan masaüstünden şaşma derim. o dedğin rakamlara harika bi pc toplanır. ama bana göre çok yüksek olur işte paraya yazık :) çift çekirdeklilerden uzak dur. genelde problem çıkarıyo çoğu proğramla uyum saglamıyo makineler.
Kardeş sen ne diyorsun: "Çift çekirdeklilerden uzak dur!" da ne demek. Şu anda en popüler işlemciler ve sen uzak dur diyorsun. Bi kere çift çekirdekle uyumsuz hangi program var bana söyler misin? Bu çift çekirdek olayı bir yazılım değildir ki uyumsuzluk yapsın. Bu bir işemci. Hem de çift çekirdekli.. Yakında 3-4 çekirdekli işlemciler çıkacak. Sen gelmiş çift çekirdeklilerden uzak dur diyorsun..:mad:
scream2323
08-12-2006, 01:23
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=%C3%A7ift+%C3%A7ekirdek+uyumsuzluk&meta=
scream2323
08-12-2006, 01:29
senin işlemci yapmıyo olabilir ki ben sadece bi uyarı geçtim bunda gerilecek bişi yok akşama dek bana gelen sorunlardan aklımda kalanı ilettim.autocad,fhotoshop gibi bi çok grafik destekli proğramda problem çıkarıyo niyetim çift çekirdekli satışlarını etkilemek değil veya eski işlemci tavsiye edince bana reklam parası vermiyolar. sadece paylaşmak istedim
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=%C3%A7ift+%C3%A7ekirdek+uyumsuzluk&meta=
Bunlar hep AMD cilerin yaptığı yorumlar. ! Çift çekirdekli de nası bi sorun olabilir: Şu andaki işletim sistemleriyle ve günümüz programlarıyla çift çekirdekli işlemcilerden çok yüksek performans beklemek yanlış olur. Ancak 64 bitlik programlar ve işletim sistemleri çıktığı zaman çift çekirdekli işlemcilerin performanslarını göreceğiz.(bu işlemci amd'de olue intel de). Yalnız bu çift işlemci işlemcilerle aynı anda bir çok programı çalıştırabiliriz. Yani vidoe işlerken, aynı zamanda media playerdan müzik dinleyebilir ya da internetten dosya aktarımı yapabiliriz. Bunları yaparken de performans kaybınız olmaz.
Çift çekirdekli işemcilerde( core 2 duo) güç tüketimi de minimuma inmiştir.
Kısacası bu performans olayını(diğer işlemcilerle kıyaslama açısından) özel grafik programlarıyla uğraşanlara, video işleyenlere bırakmalıyız. Ya değilse word açmakla, internetten dosya indirmekle çift çekirdekli işlemcileri test etmek mümkün değildir.
senin işlemci yapmıyo olabilir ki ben sadece bi uyarı geçtim bunda gerilecek bişi yok akşama dek bana gelen sorunlardan aklımda kalanı ilettim.autocad,fhotoshop gibi bi çok grafik destekli proğramda problem çıkarıyo niyetim çift çekirdekli satışlarını etkilemek değil veya eski işlemci tavsiye edince bana reklam parası vermiyolar. sadece paylaşmak istedim
Paylaşımın için teşekkürler ama sadece bir yerde yorum okuyarak çift çekirdeklilerden uzak durun demek yanlış. Ben de sadece yorumumu yaptım.
Yine de paylaşım için bir kez daha taşekkür ederim.;)
kardşm ben bilgisayarımı satacağım da kaça satcağımı bilmiyorum. bana yardımcı olursan sevinirim. özelliklerini yazıyorum ne kadar eder?
AMD Athlon 64 processor 2800+
1.8 ghz
ASUS K8S-MX anakart
256 ram
40 gb harddisk
on board ekran ve ses kartı
fax modem+ ethernet
52x LG cd-rom
14" beko monitör
şimdiden teşekkürler.
kardşm ben bilgisayarımı satacağım da kaça satcağımı bilmiyorum. bana yardımcı olursan sevinirim. özelliklerini yazıyorum ne kadar eder?
AMD Athlon 64 processor 2800+
1.8 ghz
ASUS K8S-MX anakart
256 ram
40 gb harddisk
on board ekran ve ses kartı
fax modem+ ethernet
52x LG cd-rom
14" beko monitör
şimdiden teşekkürler.
Kardeş 200-300 ytl ye ihtiyacın varsa sat ama ben satmanı önermem. Başka bir bilgisayar alacağın zaman birbirine bağlar, aynı anda ikisini de kullanırsın. Yazık boşuna satma çünkü makina para etmez. Şu anda piyasada o kadar çok kampanya var ki.. Az paraya çok güzel bilgisayarlar almak mümkün. Bu benim yorumum. Arkadaşlar ne der bilemem.
laptop a nasıl format atarım.hiç denemedimde .masaüstünden bi farkı varmı acaba?
laptop a nasıl format atarım.hiç denemedimde .masaüstünden bi farkı varmı acaba?
Masaüstü ile aynı ! Hiç bir farklılık yok...:good:
ya bu benim kullanmadığım bilgisayar. 2 tane var bende
350 ye bi alıcım var hiç kaçırmadan veryeyim ozman
paylaşımın için sağol kardşm...paraya ihtiyacım var aracıma tesisatı çakacaz nasipse..:D
resat_ozcelik
09-12-2006, 23:27
slm arkadas sıteye daha yenı uye oldum ve ılk msj.sana yazıom yazını okurken dıkkatatımı ceken cıft cekırdeklı pc lerden uzak dur demıssın.daha bende laptop u satıp masa ustu almayı dusunuyordum.sana soracagım su cıft cekırdeklerde tam olarak ne gıbı sorun cıkıo bu konuda bana yardımcı olursan cok sevınırım sımdıden tesekkurler
scream2323
10-12-2006, 02:07
çift çekirdekli alın arkadaşlar bi problem yok ben zaten bilmiom ölesine yazmıştım
daha ii bu işten anlayıpta içinde tutan açılamayan arkadaşlar varmı die bakmak için yazmıştım ben ii paylaşımlar cümleten
imagoodman
10-12-2006, 11:52
kardes ben Xp kullanıyorum ve tum drıverlerım mevcut.oncekı sahfaları kısaca yazarsan sevinirim
scream2323
11-12-2006, 02:03
1-bilgisayarın açılırken ilk etapta cd sürücüsünü görmesi gerekir.
(eger xp cd si takılı oldugu halde direk geçiyosa: açılışta bios ayarlarına girip cd rom veya write ne kullanıyosan göstermen gerek)
2- bilgisayarına xp cd ni takıp açtıgında: cd den ön yükleme için bir tuşa basın diye bi seçenek gelcek 4 saniye içinde bi tuşa basman gerekiyo
3- önüne bi yazı gelcek f8 e bas geç
*4- format atmak istedigin diski seç sil de tuşlar altta yazıyo olcak
5- şifresi varsa cd nin. şifre istemek için arada duraksıycak yoksa başka yapacak bi işlem yok. zaten yazıları dikkatli okursan kur seni kendide yönlendiricek.
intel in eski çift çekirdekli işlemcilerinde sorun yaşarsınız arkadaşlar. yani pentium4 d serisi işlemcilerde fazla güş harcadıklarından ısı problemi oluyor ve pc de bi yerden sonra kasılmalar, kitlenmeler olabiliyor.ama yeni core2duo serisi ve amd nin 939 socket işlemcilerinde bu tarz hiç bir problem yok gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz:good:
ayrıca ön tarafta bir kaç pc fiyatı dikkatimi çekti. burda bu fiyatları veren arkadaşa f/p ürünlerini vermesini tavsiye ederim. bir kaç dolar farkla çok daha iyi performans alınabilir. lütfen bunlara dikkat. kimse yanlış anlamasın kimseyi kırmak yada üzmek gibi bir niyetim yok bunlar sadece benim görüşlerim
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net