PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : astra f klasik sorun tavan döşemesi

deniz_serdar
06-05-2009, 16:09
tavan döşemem sarkma yaptı bally ile yapıştırsam kanımca leke leke olur siz ce napmalıyım

DOĞANAY06
06-05-2009, 16:27
evet bızde denemiştik bally ıle yapıştırmayı ama nokta nokta iz kaldı bizde kendı halıne bıraktık nerde track orda bırak olayı :))))))))

eskikasa
06-05-2009, 19:15
kumaş yapıştırıcıları emer de çift taraflı bantlar oluyor ince ama banyolarda falan kullanılandan değil, onlardan bulmak lazım, tekstilciler aksesuarcılar kullanıyor ama piyasada bulunur mu bilmiyorum
aynı sorun bende de oldu da
perde gibi inecek yakında

deniz_serdar
06-05-2009, 21:19
Günümüzde birçok tavan kaplaması 5-10 yıl süre zarfında sarkma eğilimi göstermektedir. Bu sarkmanın en yaygın sebepleri arasında ekonomik ömrünü doldurma, yanlış temizleme ürünü ile temizlik yaptırma, güneşin UV ışınlarından dolayı tavan kumaşının arkasındaki süngerin eriyerek toz haline gelmesi, aracın uzun zaman boyunca aşırı sıcakta kalması, sigara nikotini ve aracın camlar açık bir şekilde uzunca bir süre kullanılması sayılabilir. Sarkmış bir tavanın kumaş kısmının yeniden yapıştırılması söz konusu değildir. Çünkü tavan kumaşının arka kısmındaki sünger kısım eriyerek toz haline gelmiştir. Dolayısıyla tavanın, araç içerisinden çıkartılarak itinayla temizlenmesi , zımparalanması ve zemindeki bozuklukların giderilmesi gerekmektedir. Bu işlemin yapımı aşamasında son derece dikkatli olunmalıdır. Sökme ya da temizleme esnasında oluşabilecek herhangi bir hasarın geri dönüşü olmayabilir. Daha sonra mevcut tavan kumaşınıza en uygun renk kumaş seçilerek yeniden kaplanması ve aracın içine tekrar monte edilmesi gerekir.

bornovalım
06-05-2009, 21:48
şırıngaya uhu doldur neresi sarkıksa enjekte et. denemekte fayd var. eğer ki gözden çıkartmışsan tabi

tarıkyılmaz
21-05-2009, 12:47
benimkinde de var sarkmalar özellikle yanlarda ve köşelerde ! çok sinir bozucu çok çirkin duruyor acaba yenisi ne kadardır?

deniz_serdar
25-05-2009, 00:44
150 300 arası

tunerrus
25-05-2009, 23:55
klasik sorun mu ufak bi köşesi bile kalksa tamam diycemde :D maşallah tık yok :D

bornovalım
02-06-2009, 16:49
geçen sene değiştirdiydim 130 tl ye

u555
11-03-2010, 03:03
Kesinlikle aynı sorun bendede var.Acaba konuyu açan arkadaş bi çözüm buldumu.Bayağı bir zaman geçmiş ama...

tunerrus
14-03-2010, 03:15
klasik sorun mu ufak bi köşesi bile kalksa tamam diycemde :D maşallah tık yok :D

Ben bu mesajı yazdım bir kaç ay sonra sürücü tarafın güneşliğinin ordan camın başlangıç hizasından açıklamaya başladı :D

deniz_serdar
14-03-2010, 09:03
Ben bu mesajı yazdım bir kaç ay sonra sürücü tarafın güneşliğinin ordan camın başlangıç hizasından açıklamaya başladı :D
alican getir sökelim kaplıyalım yeni gibi olsun

06onur006
14-03-2010, 15:23
tavan döşemem sarkma yaptı bally ile yapıştırsam kanımca leke leke olur siz ce napmalıyım
90 tl ye yeni döşeme yapıyorlar zaten 10 numarada oluyor yeni tavan döşemesi yaptır tavanı suyla köpükle yıkarsan neyap et sarkacaktır onun özel spreyi var

ilkem07
17-03-2010, 11:59
Arkadaşlar tavan döşemesi değilde komple sarkma var benimkinde nasıl anlatsam kumaşın altındaki malzeme varya sert onunla birlikte sarkmış tavan zma en uufak leke ız falan yok.

tunerrus
18-03-2010, 11:29
alican getir sökelim kaplıyalım yeni gibi olsun

Biraz daha büyüsün düşünürum değiştirmeyi Deniz abi bakalım sarksın biraz daha :D

Vectrali
18-03-2010, 13:14
benim önerim: eğer yenisine yada dösemeciye cok para vermek istemiyorsanız tavan dösemesini düzgünce sökün kumaşını kaldırıp yeni kumaş alın düşeme malzemeleri satanlarda ince süngerli istenilen renk ve desende kumaşlar mevcut 1 kiloluk yada yarım kıloluk bally alıp sürün mukavvaya belli bi süre bekledikten sonra yapıştırın.kumaştan bally taşmayacaktır.aracın içinde bi kac gün bally kokar ama idare edin.kolay ve uygun çözüm. kumaş 10-15 tl bally 5 tl :D

VuRGuN
18-03-2010, 15:55
arkadaşlar benim başımada geldi. komple tavan kumaşını söktürdüm yeni bir kumaş ve güzel bir usta buldum bana biraz pahalıya maloldu ama sorun yok şu an. orjinalden de bir farkı yok. 1 yıl önce 150 tl ye mal oldu bu bana

ÇAVDAROĞLU
18-03-2010, 16:14
Tavan kumaş değişimi yapacak arkadaşların linki incelemesinde fayda var. Yaptıracağınız döşemeci eğer Bally i fırçayla sürüyorsa hemen ordan uzaklaşın. Özel bir kompresör yardımıyla püskürtüyorsa ve eski kumaşın altındaki çürüyen sünger kısmını çok iyi temizledikten sonra ince zımparayla pürüzleri tam olarak gidererek yapıştırıyorsa orada yaptırın. Şekil "BEN" de görüldüğü gibi 130 lira verirsiniz tavanınız pütürlü kalır yekpara olmaz. Aşağıdaki linki iyi inceleyin!http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=1239593

ALYhsan
19-03-2010, 16:48
benim çok ufak kabarcıklar var dikkatli bakılmadıkça belli de olmuyor ama ileride ne olur bilmem :D