Orijinalini görmek için tıklayınız : Beklentisiz Sevmek
Hiç beklentisiz sevdiniz mi?Yani bugün telefon etmedi demeden, şu an nerede acaba diye kendi kendinizi yemeden, yaş günümü hatırlayacak mı acaba diye bir beklenti içine girmeden...sevdiniz mi hiç? Onun, size ait bir mal olmadığını kabul edip , onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi? Yanında ki kız arkadaşına aldırmamayı öğrenip, ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan,- bitecekse biter , bunu ben değiştiremem , beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi -diye düşünüp. Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçe bildiniz mi hiç? Hiç beklemeden çalan bir kapıda Onu karşınız da görmek ne güzeldir bilirmisiniz?Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden.. Ve beklemeden gelen bir 'seni seviyorum 'mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiniz için değil,O istiyor diye yapıldı mı tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmemin tadına bakabildiniz mi hiç? Bugün beni hatırlamadı yerine..-hiç beklemiyordum , senin geleceğini -diyebilmek ne güzeldir oysa.. Onu boğmadan, kendinizi boğmadan , sevebilmek ne güzeldir.. Sahiplenme duygusundan uzak, sevmemim ,sevilmemim tadına varabildiniz mi hiç? Yapılmamış davranışlar, söylenmemiş sevgi sözcükleri ile kendi kendimizi aşk çıkmazında kaybedeceğinize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin..Ben beklentisiz seviyorum.. Niye aranmadım diye düşünüp kendini kendinizi yiyeceğinize hiç beklenmedik bir 'seni özledim 'mesaji ile aşk ı yakalayın.. Beklentisiz sevin.. Ben beklentisiz seviyorum.. O sizin sevgiliniz oldu için değil.. Ona tapulu malınız gibi. Cantanız, arabanız gibi davranma hakkınız olduğunu düsünmeden. .Onu sevdiğiniz,onun da sizi sevdiği için ,sevin.. Sevgi ye karışan beklenti denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından.. Göreceksiniz ki O zaman aşk başka bir güzel.. Göreceksiniz ki , O zaman sevgili daha bir romantik.. Göreceksiniz ki O zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat, Yıllanmış şarap gibi, Beklenti zehrine karışmadan bir başka döndürüyor insanın başını.. Ben beklentisiz seviyorum..Onun nerede olduğunu merak etmiyorum.. Beni bugün neden aramadı diye geçirmiyorum içimden, aramadığı zamanlar da.. Geleceğe dair hayallerimde yok zaten.. Ben sevgiyi yaşıyorum.. Onun yanımda olduğu anlar o kadar değerli ,o kadar kıymetli ki.. Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları.. Beklentisiz seviyoruz.. Sevdiğimiz için seviyoruz.. Hayalsiz,,geleceksiz,beklentisiz.. Anlık seviyoruz..
Deneyin..
Beklentisiz, sevmeyi deneyin bir gün..
Beklentilerle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız.
okan çok güzel bir yazı bu.. bizimle paylaştığın için ellerine sağlık..
angelacelya
13-08-2006, 23:38
beklentisiz sevmek... çok doğru ama bence nereden baktığın önemli bunu yorumlarken.
insan ne kadar beklentisiz olabilir size bir soru?içinizde gerçekten beklentisiz birşeyler yapabilen oldu mu?geleceğe dair hayaallerinden vazgeçen mutsuzdur diye düşündüm bir an;beklentisiz sevmek bunu doğurduysa o zaman doğru bir şey de olmayabilir belki ne dersiniz??
opelcalibra_1
14-08-2006, 00:18
beklentisiz sevmek... çok doğru ama bence nereden baktığın önemli bunu yorumlarken.
insan ne kadar beklentisiz olabilir size bir soru?içinizde gerçekten beklentisiz birşeyler yapabilen oldu mu?geleceğe dair hayaallerinden vazgeçen mutsuzdur diye düşündüm bir an;beklentisiz sevmek bunu doğurduysa o zaman doğru bir şey de olmayabilir belki ne dersiniz??
soru 1'e cevap : Sordugun soru insandan insana değişir bence. İnsanın yaşama bakış açısıyla alakalı bir durum. Benim karşımdaki kişiden 2 tane beklentim olurki kesin o da aynı seyleri bekler . 1)saygı 2)dürüstlük .... Başka birşey beklemek çıkarcılıktır diye düşünüyorum..:rolleyes:
soru 2'ye cevap: Yukarıda saymış olduğum saygı ve dürüstlük dışında beklentim hiç olmadı ....;)
soru 3'e cevap : Bazı şeyleri tam anlamıyla kazanmak bazen bir takım şeylerden vazgeçmeni gerektirebilir. Burda önemli olan dogru seçimi yapmaktır. :cool:
angelacelya
14-08-2006, 00:51
cevap 3 e cevap:)
bazı şeyleri kazanmak derken aklıma yine bi beklenti durumu geldi benim.bence sevgiyi aşkı kalıplara koymak yanlış.beklentili sevse nolurki biri beni???mesela benim de onu sevmemi beklese ne olur?? bu beklentinin neresi kötü??sevgi de beklenti muhakkak vardır olmalıdır da bana göre.beklenti ile kişisel çıkar ayırt edilmeli sadece.:))
yaşa ne yaşıyorsan yeterki gönlünce yaşa.
başlığa cevap : HAYIR ! :D
opelcalibra_1
14-08-2006, 01:18
cevap 3 e cevap:)
bazı şeyleri kazanmak derken aklıma yine bi beklenti durumu geldi benim.bence sevgiyi aşkı kalıplara koymak yanlış.beklentili sevse nolurki biri beni???mesela benim de onu sevmemi beklese ne olur?? bu beklentinin neresi kötü??sevgi de beklenti muhakkak vardır olmalıdır da bana göre.beklenti ile kişisel çıkar ayırt edilmeli sadece.:))
yaşa ne yaşıyorsan yeterki gönlünce yaşa.
soru 1'e cevap : Beklentili severse çıkarcılık olur..
soru 2'ye cevap : Senin onu sevmeni beklemesi normal bi durum cıkarcılıaga girmez.. Dolayısıyla no problem ama sevgi beklemek ne kadar dogru tartışılır...
soru 3'e cevap: Maddi bi beklenti varsa durum kötü olur bence ilişki maddiyata göre ilerler gibime geliyor.... Manevi beklentiler herkeste vardır herkes karsısındakinden birseyler bekler ama iş maddi boyuta girince sapıtır...
örnek vermek gerekirse benim kız arkadasımdan 2 tane beklentim var aslında bunlar benim beklentilerim değil prensibim biri saygı digeri dürüstlük..
bunun dışında en ufak bir beklentim yok ne maddi ne manevi.. İlişkiyi bi ikisi yürütür.. Dünyanın en büyük aşkı olsa bile bi zaman sonra sevgi biter önemli olan saygının bitmemesidir.. Saygının olmadıgı yerde hiç birsey olmaz. Sevgin bitmiş olsa bile seni alışkanlıkların ilişkide kalmanı sağlar....:cool:
KA®ANLIK
14-08-2006, 01:50
Bu devirde kim BEKLENTİSİZ sevilmeyi hakediyor ki?
opelcalibra_1
14-08-2006, 02:07
Bu devirde kim BEKLENTİSİZ sevilmeyi hakediyor ki?
Engin bence soruyu yanlış sordun ....:D
Bu daha mantıklı olurdu bence ; ;)
Bu devirde kim beklentisiz seviyor ki ?:cool:
Bu devirde kim çıkarlarına göre hareket etmiyor ki ? :cool:
Bekleme Yapmayalım.. :rolleyes:
KA®ANLIK
14-08-2006, 02:15
Engin bence soruyu yanlış sordun ....:D
Bu daha mantıklı olurdu bence ; ;)
Bu devirde kim beklentisiz seviyor ki ?:cool:
Bu devirde kim çıkarlarına göre hareket etmiyor ki ? :cool:
valla burada olaya yorum girer, herkes farklı yorumlar yani :]
Ama ben derim ki:
Bu devirde kimse BEKLENTİSİZ SEVİLMEYİ haketmiyor, ki bence sevgide BEKLENTİ olmalı. Seviyorsan sevilmelisin...
Önemli olan beklentiler sevgiye leke vuracak şeyler olmasın...
Ne demiş Şebnem Ablamız:
Denizleri Seviyorsan
dalgalarıda seveceksin,
sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin
korkarak yaşıyorsan,
YALNIZCA HAYATI SEYREDERSİN...
opelcalibra_1
14-08-2006, 02:17
valla burada olaya yorum girer, herkes farklı yorumlar yani :]
Ama ben derim ki:
Bu devirde kimse BEKLENTİSİZ SEVİLMEYİ haketmiyor, ki bence sevgide BEKLENTİ olmalı. Seviyorsan sevilmelisin...
Önemli olan beklentiler sevgiye leke vuracak şeyler olmasın...
Ne demiş Şebnem Ablamız:
Denizleri Seviyorsan
dalgalarıda seveceksin,
sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin
korkarak yaşıyorsan,
YALNIZCA HAYATI SEYREDERSİN...
:eek:
o kadar uykum geldiki engin valla cevap için düşünemiyorum bile ben yatıyorum sana yarın cevap wericem :rolleyes:
abi tam bana yazılmış bi yazıt yaa valla
Genelde Lise zamanlarında fazlası ile olurdu bu sanırım . Eminim hepimizin başından geçmiştir.
Sevgi okadar farklı ki ..Yukarıda herkesin dediği gibi evet kişiden kişiye değişiyor.
Ben gerçekten bazen kilitleniyorum ......Eskiyi anımsadıkça ......
İnsanın sevdiğine saçını süpürge etmesi kadar güzel birşey yok TABIKI DEYECEKSE DİYENLER OLACAK.Herşey karşılıklı diyenler olacak. Seviyorsanız ve sevdiklerinize istediklerini hatta istediklerinden fazlasını hakettiklerinden fazlasını veriyor iseniz (Hakettiklerinden fazlası lafı Bu yazıya ters düşer aslında) ama genede dediğim gibi haketmediği halde sizdeki değer yargıları ona karşı hep had safada ise . Nekadar ,Bunaldım ,bıktım , yeter desede . Gün gelir sizden sonrakilerle yaşadıklarının muhakemesini yapar . Ve sizi mutlaka AH çekerek HATIRLAR...
Herşey doğal olsun içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın .
ONU KAZANMAK İÇİN DEĞİL ,ONU SEVDİĞİNİZ İÇİN Saçınızı süpürge edin ......................
Genelde Lise zamanlarında fazlası ile olurdu bu sanırım . Eminim hepimizin başından geçmiştir.
Sevgi okadar farklı ki ..Yukarıda herkesin dediği gibi evet kişiden kişiye değişiyor.
Ben gerçekten bazen kilitleniyorum ......Eskiyi anımsadıkça ......
İnsanın sevdiğine saçını süpürge etmesi kadar güzel birşey yok TABIKI DEYECEKSE DİYENLER OLACAK.Herşey karşılıklı diyenler olacak. Seviyorsanız ve sevdiklerinize istediklerini hatta istediklerinden fazlasını hakettiklerinden fazlasını veriyor iseniz (Hakettiklerinden fazlası lafı Bu yazıya ters düşer aslında) ama genede dediğim gibi haketmediği halde sizdeki değer yargıları ona karşı hep had safada ise . Nekadar ,Bunaldım ,bıktım , yeter desede . Gün gelir sizden sonrakilerle yaşadıklarının muhakemesini yapar . Ve sizi mutlaka AH çekerek HATIRLAR...
Herşey doğal olsun içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın .
ONU KAZANMAK İÇİN DEĞİL ,ONU SEVDİĞİNİZ İÇİN Saçınızı süpürge edin ......................
abi harbi harbi edebiyat parçaladın yaa yazı çok hoş
biliom sevmek güzel bi şey ben bu zamana kadar yaşadıklarımdan söylersem yani bu zmana kadar hep karşılıksız sevdim karşılıksız sevmenin tadı daha bi güzel o kız için her şeyi yapı veriorsunuz her gün onu düşünüorsunuz aklınızdan hiç çıkmıo acaba ne yapıo acaba o da beni sever mi die düşünüorsunuz bu da size yargılama yapmanızda yardımcı oluo sadece o kız belki ileride okur die şiirler yazıorsunuz aldığınız eşyanın adını değiştirip kızın adını koyuyorsunuz kız geldiği bi zaman ona vermek için her akşam o da sizi sevsin die dua ediosunuz buna inanarak kızın sizi sevdiğinizi düşünüorsunuz kız sizin yanınıza geldiği zaman ona yaklaşmaya çalışıorsunuz fakat hep o kaçıo tutamıorsunuz gün gelio kız sizi sevemeyeceğini söylüor siz o an yıkılıorsunuz adını koyduğunuz eşyayı bi zarfa koyup mektup yazıp kıza veriorsunuz şiirleri yırtıp atıorsunuz sonra da o kızı unutmaya çalışıorsunuz ki işte en zor yanı da budur en sonda rest çekiorsunuz hayata neden hep ben die olmayacak duaya neden amin dedimki die ama iş işten geçmiş oluo
angelacelya
14-08-2006, 10:46
siz siz olun kkimseye saçınızı süpürge etmeyin derim ben.bi kere taviz ver.....tamamdır sonu gelmez.insanoğlu böyledir ....en iyisi de en kötüsü de
angelacelya
14-08-2006, 10:48
muzzy ben çok merak ediyorum kız meselen nooldu anlaşılan reddetti.pembe dizi burda bitti mi yani
hayır pembe dizinin devamı şu an ne düşünüorsunuz adlı konu içerisinde:D
KA®ANLIK
14-08-2006, 11:41
siz siz olun kkimseye saçınızı süpürge etmeyin derim ben.bi kere taviz ver.....tamamdır sonu gelmez.insanoğlu böyledir ....en iyisi de en kötüsü de
+9932
Değmez, kimseye değmez...
angelacelya
14-08-2006, 11:46
+9932
değmez olur mu tabiki değer.ama saçını süpürge etmek doğru değil.karşılıklı güzel şeyler yaşarken zaten yapacağın şeyleri zevkle yaparsın.sevmek güzel şey güzel..
KA®ANLIK
14-08-2006, 11:47
BEKLENTİSİZ sevmekten bahsediyorsak.
DEĞMEZ...
He eğer ki karşılıklıdan bahsediyorsak,
SONUNA KADAR...
bir de bu süpürge meselesinden geldi aklıma, severken neden bu kızlar karşısındakini süründürmeye bayılırlar anlamadım:)
Kendileri de sever ama illa ki bi sürünme dönemi geçirtirler bize. Süpürge olduk ya
opelcalibra_1
14-08-2006, 11:48
+9932
Engin açtırcan azımı sonra aksama kadar susmicam :)
dur biseyler yiyip kendime gelip biraz ayiliiim görürsün sen :D :D
KA®ANLIK
14-08-2006, 11:54
Engin açtırcan azımı sonra aksama kadar susmicam :)
dur biseyler yiyip kendime gelip biraz ayiliiim görürsün sen :D :D
kendine gelecek, akşama kadar konuşacak birşey yok ortada levent.
sadece herkesin görüşü farklı olabilir konuda. olay bu. :]
Ben diyorumki, BEKLENTİSİZ sevmek DEĞMEZ! Kimseye DEĞMEZ...
ama karşılıklı ise, sonuna kadar... forever, her türlü :]
opelcalibra_1
14-08-2006, 12:07
kendine gelecek, akşama kadar konuşacak birşey yok ortada levent.
sadece herkesin görüşü farklı olabilir konuda. olay bu. :]
Ben diyorumki, BEKLENTİSİZ sevmek DEĞMEZ! Kimseye DEĞMEZ...
ama karşılıklı ise, sonuna kadar... forever, her türlü :]
Niye değmez Engin anlatırmısın bana ?:cool:
angelacelya
14-08-2006, 12:08
bir de bu süpürge meselesinden geldi aklıma, severken neden bu kızlar karşısındakini süründürmeye bayılırlar anlamadım:)
Kendileri de sever ama illa ki bi sürünme dönemi geçirtirler bize. Süpürge olduk ya
karşısındakinin sevgisinden emin olmadığı için.güvenemediği için..ona güven verdikten sonra bak bi de
karşısındakinin sevgisinden emin olmadığı için.güvenemediği için..ona güven verdikten sonra bak bi de
haklısın
angelacelya
14-08-2006, 12:16
sev bakalım dostum
sev sevebildiğin kadar
benden izin sana dostum
sev sevebildiğin kadar
madem ki gönlünde yıldızlı bir gelecek var..
haklısın
oo süper... Bunu sen yazdınsa tebrik ederim.
angelacelya
14-08-2006, 12:18
pardon yanlış yere yazdım. aklıma geldi şiir yazayım dedim.sevgi emek ister iletişim ister kırılgandır karşılığı varsa tamam demek yatmez göstermek gerekir.sadakat ister.ille de sadakat ister.
pardon yanlış yere yazdım. aklıma geldi şiir yazayım dedim.sevgi emek ister iletişim ister kırılgandır karşılığı varsa tamam demek yatmez göstermek gerekir.sadakat ister.ille de sadakat ister.
bugün herkes çok duygusal ya:) ama çok güzel yazmışsın kutlarım
angelacelya
14-08-2006, 12:21
bugün herkes çok duygusal ya:) ama çok güzel yazmışsın kutlarım
teşekkürler.şiiri ben yazmadım çaktırma:)
bugün 14 şubat mıdır nedir her kezz çok duygusal alın bakalım o zaman
sevmek bir ömrün yarısıdır
aşk ise onu tamamlayan yansımadır
fakat hayat senindir
bu iş burada bitmelidir:D
bugün 14 ağustos:) bir bağlantı olmalı
ewt 14 şubat sevgililer günü 14 ağustos aşık olmak isteyenler günü:D
angelacelya
14-08-2006, 12:55
14 ağustos mu?? inanmıyoruum günler ne çabuk geçiyor
14 ağustos mu?? inanmıyoruum günler ne çabuk geçiyor
katılıom günler çok hızlı hareket edio
opelcalibra_1
14-08-2006, 14:01
katılıom günler çok hızlı hareket edio
hatta günlerden bitanesi dün bana makas attı 300 beygirmiş :D :D :p
ooo çok hoşş demek makasta atabiliorlar birini de ben havuzda gördüm salto atıodu :D:D:P
KA®ANLIK
14-08-2006, 16:57
Niye değmez Engin anlatırmısın bana ?:cool:
Leventcim anlarsın, yavaş yavaş... anlarsın...
ewt abi hiç değmezmiş onu bende anladım ama çok geç olmuştu:D
opelcalibra_1
14-08-2006, 19:32
Leventcim anlarsın, yavaş yavaş... anlarsın...
öpüle öpüle öpmeyi ögrenirsin hesabı :D :D :D
öpüle öpüle öpmeyi ögrenirsin
:D:D:D:D:D:D
kim kimi öpüyor yahu eheheeeeeeeee
öpen öpene abi valla bu sitenin bu halini rtük görürse vay halimize:D
senin sayende muzzy:) hehe
NighTFLighT
15-08-2006, 15:30
okan bu yazıyı başka 1 yerde daha okumuştum....ama bildiğim halde,başlığından tanıdığım halde tekrar okudum...
ben çok isterdim böle beklentisizce sevmek
ama olmuyor işte
gözün hep saatte,kulağın hep anahtar sesinde ve telefonda oluyor malesef :(
paylaşımın için teşekkürler
aaaaaaaaaaah aaaaaaaaaaaaaaah!
onur_arslan_59
13-06-2007, 22:20
paylasım için saol
M.YILDIZ
13-06-2007, 22:25
paylasım ıcın tesekkurler cok guzelmiş ve cok anlamlı
harika yazı..paylaşım için teşekkürler
Güzel bi yazı...Yüreğinize sağlık
KentucKy
16-06-2007, 00:46
Anne baba kardeş evlat sevgisini bir yana bırakırsak.%99 insan karşılıksız sevmez illa bi karşılık bekler.Evlilik karşılığı nebiliyim çocuk yapma karşılığı en kötü ihtimalle anlayış bekler karşı taraftan
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net