Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigarayı bırakmak mı?yoksa sigaranın insanı bırakması mı?
Ben bırakmaya çalışıyorum.Bırakan ,başarılı olan,nasıl bıraktığı konusunda tavsiyerlerde bulacak olan arkadaşlar ??
prens2381
26-04-2009, 19:54
hiç bırakmaya çalışmadım..!
burak loves opel
26-04-2009, 20:01
Sigara içiyorsunuz ve canınız aşırı derecede istiyor. Eğer evdeyseniz camı açın, başınızı çıkartıp derin derin nefesler alın. Sürekli yapın ve başka şeyler düşünün mutlu olmaya çalışın. Ben köyde yaptım bunu. Hava zaten mis gibi. Nefes alıp verdikçe benim sigara isteğim giderdi. Şimdi hiç içmiyorum. Canım istemiyor aklıma bile gelmiyor..
kesin çözümü bulan bana da anlatırsa sevinirim... temiz hava bol oksijen güzel ama, ya sonrası? en iyi çözüm sürekli uğraşacak bir şeyler bulmak aslında ama bir şeyler ters gittiği anda sinirden bir sigara yakıyorum bütün çaba boşa gidiyor.
bizim peder de temiz hava bulunca böyle yüksek yerlere falan cıkınca içiyor..
yoksa hayatta içmez..bazen birlikte karsılıklı içiyoruz:D
sadi paşam senin yaş kaç içme zararlı şeyler:D
Sigara içiyorsunuz ve canınız aşırı derecede istiyor. Eğer evdeyseniz camı açın, başınızı çıkartıp derin derin nefesler alın. Sürekli yapın ve başka şeyler düşünün mutlu olmaya çalışın. Ben köyde yaptım bunu. Hava zaten mis gibi. Nefes alıp verdikçe benim sigara isteğim giderdi. Şimdi hiç içmiyorum. Canım istemiyor aklıma bile gelmiyor..
abi bi kere bence sen hiç konuşma :) bigün bırakmaya niyetlenmiştim senin imzandaki fotoda şöför tarafındaki cepte 3 4 paket sigara arka arkaya dizilmiş.. birden canım çekip gidip almıştım paket :D yani o anki bahanem sen olmuştun abi..
bu arada bi amca bana nane şekerini önerdi.. zaten bi süre sigara içmediğimizde ağzımızın kuruduğunu böle bi garip olduğunu hisseder artık içmeliyim deriz.. bu nane şekeri o duyguyu bastırabilir gibi gelio banada.. ama bi mevlit şekeri babında bi yerden bulup başlayamadım :)
sadi paşam senin yaş kaç içme zararlı şeyler:D
derler insanıyız biz be alemin kralı biz içmesek kim içsin?:D
AsABi KaRTaL
26-04-2009, 21:33
5 Yaşımdayken Bi Fırt Aldım Yengemin Sigarasından O Günden Beri Ağzıma Bi Kere Bile Sürmedim Allaha Şükür
Ben hasta olduğumda bırakmıştım..Zaten canım istemiyordu hastayken,tadı olmuyordu malum......Prensipliydim sigara içerken...Evde;camda da olsa,balkonda da olsa kesinlikle içmezdim zehiri...Zaten canımda istemezdi evde olduğumda...Hasta olduğumda 3 gün evden çıkmayınca unuttum kendilerini..Sonra ilk çıktığımda dışarı,arkadaşımın teklifi ile aklıma geldi ...Bir fırt çektim''tadı yine bozukk''...''Aman'' dedimm ''salaklmıyım ben bu saatten sonra başlayayım'' deyip fırlatıp attım lanet şeyi...O gün bu gündür Nefes almaya başlayalı,yani mazoşist olmayı bırakalı tam tamına 3 sene olmuş....
Allah bırakmak isteyenlere İrade ve Sabır,Zararının farkında olmayanlara ise Feraset versin inşallah.....
vectra delisi
27-04-2009, 00:19
Ne o beni bırakabiliyor ne de ben onu bırakabiliyorum.
ırmscher
27-04-2009, 00:27
bir sabah kalktıgımda ben bunu içmiycem dedim ve bir daha içmedim kötülüklerini düşün ve içmediginde sendekı rahatlıgı gör bu ıkısının arasındakı fark zaten senı tiksindircek he agzıan 1 kere sürersen devamı gelır azaltayım bırakırım öyle bısey yok dırek kesıceksın ve ıcınde ona karsı nefret beslemen lazım
http://www.youtube.com/watch?v=MYXsl9kCLVw
http://www.youtube.com/watch?v=tlqbB9AeGEw
Belki bu linkler biraz yardımcı olur..
amelıyat oldugumda bırakmıstım ben. amelıyatta burundan verılen narkoz yuzunden cıgerlerım 1 hafta yanmıştı. tabı o 1 hafta boyunca sıgaranın s si aklına gelmıyor adamın. ondan sonrada zaten icmedim birden kendı kendıne bırakmıs oldum yani :)
yanlız bıraktıktan sonra daha once alamadıgın seylerın kokusunu almaya baslıyorsun. cok garip bi olay.
m__sonmez
27-04-2009, 08:57
amelıyat oldugumda bırakmıstım ben. amelıyatta burundan verılen narkoz yuzunden cıgerlerım 1 hafta yanmıştı. tabı o 1 hafta boyunca sıgaranın s si aklına gelmıyor adamın. ondan sonrada zaten icmedim birden kendı kendıne bırakmıs oldum yani :)
yanlız bıraktıktan sonra daha once alamadıgın seylerın kokusunu almaya baslıyorsun. cok garip bi olay.
buna +1903 diyelim ha ameliyat sebebimide söliyim akciğer den iç kanama yaşadık sigaranın etkilerinden dolayı 2 ad dren takıldı ama gelin bide bana sorun sigarayı bıraktım hayat sanki yeniden başladı
Geçmiş olsun ...
O.A.G sigara içmenin alemin kralı olmakla bir ilgisi yoktur.Çok gençsin daha çabuk bırakırsın.Sonra yaşın ilerleyince benim gibi bırakmanın bin türlü çaresini düşünürsün.
Kendime güveniyorum.Usta bir şöför degilim ,ama amaçlarımın ustası olayım en azından ..
beyaz guvercin
28-04-2009, 12:03
bende 2002 de ameliyattan sonra bıraktım çok şükür
Combo_Murat
28-04-2009, 12:13
1 yıl bıraktım... Su içerek bıraktım... Sigara aklıma gelince sürekli yanımda bulunan sudan içiyordum. Bir de Kabak çekirdeği fazlaya kaçmamak şartıyla
İnanılmaz değişiklik olmuştu
Ama gel gelelim, ani bir sinirlenme sonrasında yaktığım bir sigara sonrasında devamı geldi
Ben sabah kalkar kalkmaz sigara içenlerdendim. Bir iki sigara içmeden kahvaltı yapamazdım. Şimdi kanser hastasıyım. 11 aydır tedavi goruyorum. Yiyosa bırakma hadi dedi doktor mecburen bıraktım.
Sevgiler
bende bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum maalesef işimiz stresli :S
Herşey kafada bitiyor bence insan kafasına koyduysa ve iradeliyse bırakır bende unv. yıllarında az cok iciyordum birazda ortam gereği unv.den sonra sadece yemeğin üzerine içmeye basladım şimdilerde ise kahveyle birlikte içiyorum kahve icmesem sigarada icmiyorum yani olsada olur olmasada olur oldu benim hayatımda artık.
bahanelerle içmeye devam ediyorum ben de.. iş stresi, maddi durumlar.. borçlar hesap kitap, genelde hep sıkıntılardan...
ama en çok içtiğim zamanlar dışarda geçen saatler... şu aralar dışarıya para harcamıyorum harcayamıyorum dolayısı ile paket 2 gün dayanırken artık 4-5 gün dayanıyor..
Bağımlılıktan kurtulmak tamamen irade meselesidir,kimse kendisinini kandırmasın,ne kadar iradene sahip olabilirsen o an bağımlılıktan kurtulursun.
Geçmiş olsun ...
O.A.G sigara içmenin alemin kralı olmakla bir ilgisi yoktur.Çok gençsin daha çabuk bırakırsın.Sonra yaşın ilerleyince benim gibi bırakmanın bin türlü çaresini düşünürsün.
Kendime güveniyorum.Usta bir şöför degilim ,ama amaçlarımın ustası olayım en azından ..
dertler insanıyız biz be alemin kralı,biz içmesek kim içsin??:D
bu cümle ile sizin yazdıgınız mesaj arasında bir ilişki kuramadım ben??
:mad::mad:sigaradan nefret ediyorum evde yanımda içirtmiyorum arabaya paketini bile sokmuyorum:D yazık yaaa :( içmeyin sora çıkıyor acısı
Mel-a-ku
25-05-2009, 02:38
21 yaşımdayım ve 7 yıldır içiyorum malesef. son 1 senedir olayı alışkanlıktan çok keyif işine çevirdim. günde 1 bilemedin 2 tane içiyorum. gece dışarı çıkarsam 3-4 ü buluyor bu rakam. sanırım günde 1 paket içerken bu noktaya getirebilmek büyük başarı. ve 4 ay oncesine kadar da sureklı nargıle içerdim 2 günde 1 , onu da bıraktım. çok rahatım.
Burak_61
26-05-2009, 22:39
bende inandım :D:D:D:D
bıcozz cıdden bıraktımm :D
_SeRcAn_
26-05-2009, 23:24
Ne o beni bırakabiliyor ne de ben onu bırakabiliyorum.
aynen abi ;);)
lise 2de başladım içmeye nasıl pişmanım nasıll ama şimdi bırakamıyorum günde 1 paket içiyorum :( :( :(
son 2 haftadı günde 2 paket gidiyo özellikle geceleri birini yakıp birini söndürüyorum :( :(
vectra delisi
26-05-2009, 23:30
aynen abi ;);)
lise 2de başladım içmeye nasıl pişmanım nasıll ama şimdi bırakamıyorum günde 1 paket içiyorum :( :( :(
son 2 haftadı günde 2 paket gidiyo özellikle geceleri birini yakıp birini söndürüyorum :( :(
Kardeşim vala bende başladığım güne lanet olsun diyorum. Ama benden sana bi tavsiye günde 2 paket içiomuşsun bunu azalt. Hem cebine hem kendine zarar. Bende lise 1 de başladım hiç bi arkadaşımda içmezdi ama keşke bende onlar gibi olsaydım.:(
_SeRcAn_
26-05-2009, 23:34
Kardeşim vala bende başladığım güne lanet olsun diyorum. Ama benden sana bi tavsiye günde 2 paket içiomuşsun bunu azalt. Hem cebine hem kendine zarar. Bende lise 1 de başladım hiç bi arkadaşımda içmezdi ama keşke bende onlar gibi olsaydım.:(
daha içime çekmeyi bilmiodum saolsunlar arkadaşlarım öğretti çok ii arkadaşlarım war :mad: gerçi kendime kalmıstı istesem başlamazdım bu gün tam 2 paket bitti hep kendim içmişim inanamıyorum kendime lanet ediyorummmmmm........:mad::mad:
8 sene bilfiil içtim, günde 2,5-3 paket içerken aniden bıraktım. takriben 3 yıl oldu ağzıma dahi sürmedim. kendimi kasmadım, "illa bırakmalıyım" demedim. bakkala gidip paket almadım ve içmedim.. çok canım istediğinde soda içtim. bir ara sapıtıp günde 25-30 soda içtiğim de oldu, ama hafif bir mide kanamasından sonra onuda bıraktım. şimdi ise bazen rüyalarımda içiyorum, başkada işim olmaz.
vectra delisi
26-05-2009, 23:52
En iyisini yapmışsın Mustafa abi inş. bırakmak isteyen herkez bırakır.
En iyisini yapmışsın Mustafa abi inş. bırakmak isteyen herkez bırakır.
eyvallah ; inan isteyen rahatlıkla bırakır. sigara fizyolojikden ziyade psikolojik bağımlılık yapan bir alışkanlık. nikotin açlığı en fazla baş ağrısı yapar ki buda basit bir parasetamolle engellenir. ama ağız alışkanlığı fena birşey; bu yüzden illa ki başka birşeyle ikame edilmesi gerekiyor sigaranın. yemek sonralarında sigara yerine soda içmek, can sıkıntısı hasıl olduğunda soda içmek , sigarasızlığın aşırı kendisini hissettirdiği durumlarda soda içmek bana iyi geldi. ama soda, meyvasız ve şekersiz yani sade olmalı. yoksa kısa zamanda 150kg olmak içten bile değil.
vectra delisi
27-05-2009, 00:27
eyvallah ; inan isteyen rahatlıkla bırakır. sigara fizyolojikden ziyade psikolojik bağımlılık yapan bir alışkanlık. nikotin açlığı en fazla baş ağrısı yapar ki buda basit bir parasetamolle engellenir. ama ağız alışkanlığı fena birşey; bu yüzden illa ki başka birşeyle ikame edilmesi gerekiyor sigaranın. yemek sonralarında sigara yerine soda içmek, can sıkıntısı hasıl olduğunda soda içmek , sigarasızlığın aşırı kendisini hissettirdiği durumlarda soda içmek bana iyi geldi. ama soda, meyvasız ve şekersiz yani sade olmalı. yoksa kısa zamanda 150kg olmak içten bile değil.
Vala bilgisayarın başında boş otururken filan baya içiyorum bende ama içmediğim zaman çereze saldırıorum.:)
boş bi paketim var, işe gelirken sabah içine 3 sigara koyuyorum, ama genelde 3 tane yetmiyor.. 1 tane de arkadaştan alıp yakıyorum, akşam eve gidince yemekten sonra, daha sonra arada 1 tanede daha ve yatmadan önce 1 tane ..
günü 6-7 sigara ile kapatmaya çalışıyorum.. paketi yanıma alsam 2 ye katlarım heralde
şu an için böyle.. inşallah ilerde daha da aşağı çekerim.. tamamen bırakmak zor gibi :/
bırakmayı gerçekten isteyenlere nikotin bantı ve sakızı var tavsiye ederim.
10 gün kullandım 15 gün sigara içmedim 16. gün bir tane içsem ne olur deyip yine başladım:Ddediğim gibi gerçekten bırakmak isteyenler için benim gibi gönülsüz başlarsanız tekrar başlamanız kaçınılmaz.kutusu 20 lira 7 bant var ve bir hafta kullanıyorsunuz.kullanmak isteyenlere bazı ince detayları anlatabilirim
rockSEWER
27-05-2009, 22:57
Hep Bırakıcam , Sigara Almazsam Kesin Bırakırım Diyordum Hep Uyguluyordum, Bügün Bıraktım Deyip 2 Gün Boyunca İçmeyip Tekrar İçiyordum :) Bir Cok Makale, Yazı Okudum Ve Bırakanların Cogunlugunun Kendilerini Bir Güne Odakladıgını Ve O Şekilde Sigarayı Bıraktıklarını Okudum,
Geçen Sene Sigaranın Kapalı Mekanlarda İçilme Yasağı 19 Mayısta Yürürlüğe Girdi Bildiginiz Üzere Bende Bugünü Kendime Sigara Bırakma Günü Olarak Belirledim.Cafede, restauranta Vb. Gibi Yerlerde Sigarayı İçemeyeceksem Bunun Yüzündede Rahatımı Bozup Gidip Dısarıda İçeçeksem , Ve Herkesin İçinde Garip Bi Durumda 2. Sınıf Gibi Gözükeceksem Ben Bu Mereti İçmem Dedim Geçen Sene 19 Mayıs Sigara Yasağıyla İlişkimi Bitirdim. Hiçte Zorlanmadım :) Tam 1 Yıl 8 Gündür Sigara İçmiyorum.
Aylık Sigaraya 150 Lira Veriyordum, Birazda Harlamalarımı Keserim Bi Araba Alırım Dedim Ve Aldım :)
Hem Cebe , Hem Sağlıga Büyük Zararı Var Hiç Aramıyorsunuz Kafanızda Bitirmişşeniz:). Yalnız Beni Kandırdılar :D Bakıyorum Halen İçiliyor Kapalı Mekanlarda Sigara İlk Zamanlar Cezası Falan Var Diyorlardı Boşu Boşuna Bana Bıraktırdılar Ya :D:D:D
_SeRcAn_
27-05-2009, 23:01
opelim.net olarak sigara içenler olarak sigarayı bırakalım mıı ????
sigarayı bırakmak en iyisidir ama hic bırakamayanlar için en iyi yol önce azltmak sonra bırakmak örneğin ben günlük 1, 1.5 paket kullanırdım bırakmak istedim olmadı
bende azaltma yoluna gittim birer tane birer tane kısarak gunde bir pakette indim
azltmaya karar vermiştim azaltacaktım ve oylede yaptım yavaş yavaş azalttım derken gunde 6,7 ye kadar düşürdüm ve son hamleyi yapma zamanı geldi bıraktım 1 ay hiç içmedim bir sabah ellerim ve vucudumun bazı bölgelerin şişmeler oldu doktura gittim sigaradan kaynaklanmış olabilr dedi durumu anlattım iyi bir yol secmişsin ama
devam etmen gerek dedi dahada azalt sonra tekrar bırakmayı dene gunde 1,2 ye kadar düşür dedi oylede yaptım bazen gunde bir bazen hic içmedim şimdi halen oyleyim en fazla içtiğim gun üçü gecmiyorum bazende hiç içmiyorum sizde bu yola bırakabilirsiniz en azından deneyin kaybedecek birşeyiniz yok kazanacağınız cok şey var
sigarayı iradenizle bırakabilirsiniz başka hiçbirşeyle değil eğer siz beyninize içmeyecegim diye hükmederseniz içmessiniz ,içersenizde o sizi zamanından daha once bırakabilir emin olun dumansız bir yaşam daha ne olsun?
izmirlicem
01-06-2009, 18:34
valla ben çok içiodum bi ara,moralim baya iyi oldu 2 hafta bıraktım ve hiç aramadım.moralim bozuldu geri başladım.bırakmak istiosanız moraliniz iyi olucak mutlu olcaksınız stres yapmayacaksınız hiç birşeyi ozaman kesin bırakırsınız
ozgurcoban07@hotmail.com
01-06-2009, 18:37
wala ben kalp hastanesinde çalşyrm bütün kardiyolog ve cerrahlar içio, ve dedikleri de şu "sigarayı bırakıp 10 sene mutsuz yaşayacağıma bırakmam 6 sene mutlu yaşarım:) pek destekleyici olmadı ama:)))
burak loves opel
01-06-2009, 19:12
Yaklaşık 25-30 senedir günde en az 1-1.5 paket sigara içen amcama sigarayı bıraktırmaya çalıştım. Birgün geldi dediki: " Aslan yeğenim yanına zor geldim. Düz yol bana yokuş gibi geliyor. Evde otururken deprem oluyormuş gibi hissediyorum. Gözümün önü kararıyor. Yaşayan ölü gibiyim. Hadi bana aşağıdan Muratti alda gel.:)" Bende: "Peki amcacım yeterki sen mutlu ol." dedim ve aldım geldim şimdi daha mutlu. Ölümün yaklaştığını biliyor ama bırakmayı asla düşünmüyor.
Ben bırakalı çok oldu zaten bir dönem içmiştim. 1-2 ay sürdü. Hafta bir-iki gün 3-4 tane içerdim. Sonra paket almalara başladım. Daha sonra birgün içerken dedim kendi kendime:"Ulan ne diye içersinki şunu, ne gerekle? İçiyorsunda ne oluyor?" Ağzımdakini söndürdüm paketi çöpe salladım. Sonra bir-iki kez arkadaşımla tek - tük tellendirdim. En sonunda hiç içmemeye başladım. Kimseden istemedim. Ondan bundan fırt çekmedim. Şu an hiçte canım istemiyor. Düzenli sporumuda yapıyorum. İçerken 50 metrede tıkanırdım. Şimdi 5 kilometre koşabiliyorum aynı tempoda ve vücudumu çok rahatlamış hissediyorum. Allah yardımcısı olsun içenlerin.
yüksek yerlere çıktıkça filan içesi geliyor adamın..
blackout_vectra
03-06-2009, 10:49
tam 15 sene içtim(günde 2 paket) evet tamamıyle irade meselesi, hiç bi psikolojik destek bilmem ne almadan bıraktım,,2 sene oldu bırakalı iyikide bırakmışım ve herkesede bırakmasını tavsiye ederim... zaten sen onu bırakmazsan gün gelir o seni bırakır ama bırakmadan önce de sana bi güzel çektirir...nasılmı bıraktım? paketin yarısı doluydu kıvırdım buruşturdum çakmakla beraber fırlattım attım, o gün bugündür içmiyorum,,,yanlız abur cubur çok yemeye başlıyo insan, 12 kilo almışım,,ona dikkat.. :)
astramonster
03-06-2009, 11:06
bende bugün bırakmaya karar verdim. 2 kutu naneli sakız aldım hayırlısı bakalım.
Mel-a-ku
07-06-2009, 00:05
bende bugün bırakmaya karar verdim. 2 kutu naneli sakız aldım hayırlısı bakalım.
napıcaksın abi bırakıp. bak philip morris üzülür ama:o
LordScorpion
07-06-2009, 00:26
Ben sigarayı SSV (Sigarayla Savaşanlar Vakfı) sayesinde bıraktım. 1,5 Ay oldu bırakalı ve SSV'nin verdiği hizmet özellikle sigarayı bırakmanın zor olduğu ilk 2 gün çok işe yarıyor. Ondan sonrası kolay zaten.
Aklıma gelmiyor mu? Her zaman gelmiyor açıkçası.. Ama daha çok yeni bıraktım zaten. Zamanla bu hatıraların da silineceğinden eminim. El alışkanlığı kalmadı mesela, en kolay bundan kurtuldum. Ama yemekten sonra, kahve ile beraber gibi durumlarda hatırlatıyor bazen kendisini.. Kahve içmeyi kestim ama yemek konusunda yapacak birşey yok :)
Eminim bir müddet sonra bu da kalmayacak ve kurtulmuş olacağım bu zıkkımdan. Ama önerim, olur da bırakırsanız sakın hata yapıp 1 tane içeyim birşey olmaz demeyin... Gerisi geliyor kendiliğinden.. Tecrübe ile sabittir..
_SeRcAn_
07-06-2009, 00:30
walla ben bırakıcam bu mereti hele son 15 gündür 2 pakete çıktı deli gibi birini yakıp birini söndürüyorum ama 14 haziran öss den çıkıtğım gün son 1 tane içip bırakmayı düşünüyorum umarım başarılı olurum :) :)
bırakmaya hıc nıyetım yok..o benı bırakıncaya kadar devam :)
aynen öyle 10 sene mutsuz yasayacagıma 6 sene mutlu yasarım..
seviyorum bu sigarayı ben ya =)
vectra delisi
08-06-2009, 00:59
Aynen abi vallahi.
astramonster
08-06-2009, 09:07
az yaşamak sorun değil de yaşarken sürünmek kötü eşim eczacı hastaların halini görüyorum felç olma riskin var kanser olma riskin var kemoterapilerde sürünüp yavaş yavaş ölmek var o zaman keşke bıraksaydım dememek için bu melaneti en erken zamanda bırakmak lazım.
:kop: :kop: :kop:
az önce itiraf.com da bi itiraf okudum o geldi aklıma :D sigarayı bırakan bir çiftin hikayesi
heheheh :D :D :D :D :D
[quote=ozgurcoban07@hotmail.com;967229]wala ben kalp hastanesinde çalşyrm bütün kardiyolog ve cerrahlar içio, ve dedikleri de şu "sigarayı bırakıp 10 sene mutsuz yaşayacağıma bırakmam 6 sene mutlu yaşarım:) pek destekleyici olmadı ama:)))[/quote
sevdikleri ne olacak?
10 sene sevdikleri ile uzun uzun yaşayacagına 6 sene yaşayıp mutlu geberecek..
ardındaki eşi,çocugu,sevdikleri ne olacak?
İçmeyin şu sigaraları yaa:(
hayır iç ama az iç illaki içeceksen:D
hayır iç ama az iç illaki içeceksen:D
bi arkadaşımızda ismi lazım değil baş harfi furkan sigarayı mı savunuyor:D için ama az için :D azı çoğu oLmaz komple bırakın rahatlayın dimi furkan:D
valla arkadaslarla biyerlere giderken herkes koyuyor masaya paketi ile cakmagını o pakketten cıkarıp yavaşça çık diye tek seferde yakıyorlar ya ona bayılıyorum:D
sonra al kanka ölmezsin bi taneden diyolar:D
bende 'işinde ol dostum' diyorum içmezsen içme diyolar:D
ama bi ara moralim asırı bozuktu kadir sen bilmezsin forum bilir benim'ask'denen illetli günlerimi o zaman 1-2 paket 2-3 saatte bitebiliyordu:D
faithless1905
10-06-2009, 15:32
bir sabah kalktıgımda ben bunu içmiycem dedim ve bir daha içmedim kötülüklerini düşün ve içmediginde sendekı rahatlıgı gör bu ıkısının arasındakı fark zaten senı tiksindircek he agzıan 1 kere sürersen devamı gelır azaltayım bırakırım öyle bısey yok dırek kesıceksın ve ıcınde ona karsı nefret beslemen lazım
Bende bir yıl önce bir akşam yeni paket aldım eve geldim. İçinden bir tane yaktım içerken " len ben sana ne kadar muhtaçmışım azıcıkta sen bana ol " dedim. Bir daha da ağzıma sürmedim.:cool:
ben yaklaşık 3 yıl önce bırakmıştım,nasıl edeyim kurtulayım veya azaltayım işe yaramaz kesip atacaksın..
blackout_vectra
11-06-2009, 10:18
içmeyin arkadaşlar içmeyin..kendi sağlığınızı yakınlarınızı düşünün
ben yaklaşık 3 yıl önce bırakmıştım,nasıl edeyim kurtulayım veya azaltayım işe yaramaz kesip atacaksın..
:cool::cool:
"Sigarayı içerken ben seviyorum keyif alıyorum bırakmak istemiyorum dediğim günleri umuyorum geride bırakıyorum!!
Yaklaşık 3 ay oldu bırakalı:)
Bu arada büyük bir acı yaşadık ,en yakın arkadaşımın kanser olduğunu ve yazıkki kurtarılamayacağını öğrendik.Hani çok sıkınıtlı idim tekar başladımlara yenilmektense tersine onkolojide refaketci günlerimde ,genç yatan kanser hastalarını gördüğümde yine yeniden doğru karar verdiğimi anladım.
Arkadaşlar; %3 kanser için kesin etki Sigara ve kanser dediğimiz iletin biraz olsun yakınımıza gelebileceğini hatta başımıza gelebileceğini cidden bilirseniz bu oranın ne kadar büyük olduğunu görürsünüz..Şimdilerde yemek yiyemeyen ,yürüyemeyen ve hatta uyuyamayan arkadaşım da bunu bilse idi eminimki uzak kalıcaktı...LÜTFEN yeniden DÜŞÜNÜN ve Bırakın hayatın en büyük KAZIĞI SİGARAyı! Hepinize SAĞLIKLI bir yaşam dilerim"
5 yıl önce sigarayı çok seviyorum ve asla bırakmayacam diyordum. günde de 3 pakete yakın sigara içiyordum. Hamile kalınca kendi sağlığımı tehlikeye atarım kimse karışamaz ama bir bebeğe bunu yapamam deyip anında bıraktım. evimde arabamda özellikle oğlumun yanında yasakladım. Ama geçen hafta çok sıkılıp bunaldığım bir anda elimde bir paket sigarayla buldum kendimi. bir hafta yaklaşık 2 paket sigara içtim.
turgutoprak
11-06-2009, 21:56
ben 8 ay önce bıraktım ama meret beni bırakmıyor. şimdi bile canım istedi :(
izmirlicem
30-10-2009, 20:30
kesin çözümü bulan bana da anlatırsa sevinirim... temiz hava bol oksijen güzel ama, ya sonrası? en iyi çözüm sürekli uğraşacak bir şeyler bulmak aslında ama bir şeyler ters gittiği anda sinirden bir sigara yakıyorum bütün çaba boşa gidiyor.
aynen
ugurserhan
01-11-2009, 18:14
Sigarayı bırakmanın bir fizibilitesi,önhazırlığı maalesef olmuyor.Rejime başlama iradesi ile hemen hemen aynı.Sigarayı bırakan bir eczacıı abim şu an 62 yaşında ve bırakalı 20 sene olmuş ve yemin etmiş 65 yaşına gelince tekrar başlayacağım diye.Ben yıllarca içtim ve 2 sene önce sabah 6 da kalktım küllüğü yanıma alıp pencere kenarına iliştim.Bir nefes çektim o ana kadar bırakma gibi bir düşüncem yoktu ve sonuna kadar sömürecekken ikinci nefesi alamadığımı farkettim.Hırıltılı nefes alışlarımı sanki yanında biri varmış gibi rahatsızlık verdiğini hiç bu kadar net fark etmemiştim.Söndürdüm.Hırs yapmadım,paketim her zaman gözümün önündeydi.1 hafta sonunda canım çekti bir dal aldım yakmadan agzımda tuttum boş ve yanmadan içer gibi yaptım.Ucundan yaktım nefesi içime çekmeden dışarı bırakınca genizde bir rahatsızlık verdi söndürdüm.Kendimi şartlandırdım.Kimseye birşey ispat etmek zorunda değildim.İstersem yine içebilirdim buna kim karışabilirdi ki ,ben bile karışamazdım.Aradan geçen 1-2 ay sonra yanımda içenleri uyarıp "ne anlıyorsunuz şu zıkkımı içmekten" ukalalığında olduğumu ve içmeyenlerden daha bir sorumlu sağlık neferi olduğumu fark ettim.Bu insanları bıraktırma sorumluluğundan mı yoksa benim içmeme özlemimden mi çok düşündüm.Bu ay tam 2 sene dolu dolu sigarasız geçti.Belirgin olan hırıltıların geçmesi,bağışıklığın güçlenmesi yıllarca içilmiş bi akciğerin hemen temizlenmesini beklemek hayalcilik olur.Sözün dahada özü bırakmaya şartlandırmazsanız bir süre çevreye söylemezseniz,bıraktığınızda yine içebileceğinizi bu kararın tamamen size kaldığını kendinize inandırır ve iradenizi rahat bırakırsanız bu mümkün oluyor.Her sağlığın bir artısı oluyor tabi benim yaklaşık 15 kilo bir artış oldu :) sigarasız bir ömür diliyorum.
sevgiler saygılar
Tam 20 yil, gunde en az 1 paket icitim. Son 2,5 senedir icmiyorum. Biraktim demiyorum, icmiyorum diyorum cunku hala canim istiyor. Nasil mi biraktim. Ilk once neyi biraktiginizi iyi anlamaniz lazim. Biraktiginiz sey duman, nikotin, ve el aliskanligi. Herkes nikotine takiliyor ama nikotin iclerinde en masum olani.Digerlerinden vazgecmek daha zor. Zaten ayni anda bircok seyden vacgecmek gerektiginden zor geliyor birakmak. Ben nikotinli agizliklardan kullandim. Sakizdi, bantti denedim, bir etkisini goremedim. Ama nikotinli agizliklar cok etkili oldu. El hareketi ve nikotini aldigim icin agizliklar sayesinde ilk once sicak dumandan ayri kalmaya alistim. Sonra dozu azalta azalta nikotindende ayri kalmaya alistirdim kendimi. en sondada agizliktan vazgecip agzimda kurdanla dolasmaya basladim. Bu sayedede biraktim. Ama ne olursa olsun cok zor bir period. Istedigin kadar disaridan yardim al, olay gene sende bitiyor. Ayrica bir seyi daha farkettim, sigara icme istegi insana belirli araliklarla dalga dalga geliyor. Eger o dalga geldigini hissettiginde kendi kendini 5-10 dakka dayanmaya ikna edebilirsen bu muddet sonunda istek belki gecmiyor ama en azindan etkisini kaybediyor. Simdi ise kendimi eger icersem o 2,5 seneye yazik olacak, herkes benim gibi birakmak isterken tekrar baslamak aptallik olur diyerek ikna ediyorum. Hatta su yaziyi yazarken bile gene dalga dalga geliyor istek )))) sonucta Cok zor bir olay. Ama imkansiz degil.
kendım ıcmıyorum ama sevgili ebeveynlerım içiyorlardı...ama suanda sadece 1i içiyor oda annem :D babam çok şükür ramazan ayından beri kullanmıyor...günde 1.5 2 3 paket içtiğini biliyorum...yeni evimize eşya almıştık onun borçları falan biraz sıkılmıstı ramazandan once oda ramazanın bahanesıyle bıraktı şuanda gayet rahat ama ben hala alışamadım :) her an yakacakmış gibi geliyor ama gayet azımlı birde ağzının ıçı yara olmasa daha iyi olacak ama :D
şaka falan derken ayda 150 200 lıra karı var bu arada :)
Njoy - 57
05-11-2009, 14:09
Sigara ile 18 yıl önce tanıştım . 2-3 dal ile başladım sonralarda en az günde 1 paket oldu . Spor yaptığım için çok zararı olmaz diyordum . Bırakırım ümidi ile hep azaltmaya çalıştım .
Ve nihayet Bu yıl Ağustos ayının 20 sinde Ramazan Başlangıcında BIRAKTIM.
2,5 ay oldu . Zaman zaman aramıyor değilim . Başka şeylerle uğraşarak kendime unutturuyorum .
İnşallah bir daha içmeyeceğim .
VAKVAK95
27-12-2009, 15:31
bunun bana göre en etkili ve kesin çözümü beyinde.Sağlam bir hipnoz ile sigaraya tiksinti mesajları verilebilir ve bırakmak daha kolay olurdu.Ama Konyada sağlam bir hipnoz hocası bulamadım. :cry:
Cem Öktem
24-01-2010, 21:14
Hipnoz la alakası yok. Kendin isteyeceksin. Ben bıraktım , kafam rahat. Çok daralırsam yakıyorm birtane ;) Ama kilo almamaya çalışmak lazım. =)
Arkadaşlar 5 saat sonra yani 03:25 te sigara içmeyeli tam 48 saat olacak. Kendimi tutamıyorum. Var mı tavsiyesi olan :(
alpmurat
24-01-2010, 23:36
Ben bir aşam cok fena öksürdüm ve nefes alamadım sabah cok hasta olmuştum bir daha içmicem dedim kendi kendime. 1 sene boyunca hiç canım istemedi. 1 tane bile içmedim.
Sonra 1 sene sonra bir arkadaşım askerden geldi hep beraber toplandık bir yerde içerken garson geldi ve abi sigaranı düşürmüşsün yere diye 1 paket marlbora koydu yanıma masada kimse sigara içmiyordu veya bırakmışlardı. Ben gayri ihtiyari bir tane yaktım başladım içmeye kafada iyi tabi 1 akşamda tüm paketi bitirdim. sabah olduğunda bakkala kendimi sigara almaya giderken gördüm. O gün üzerinde 1 sene geçti. o gün o garson uzatmasa içmeyecektim.
Şuan için AF'dan okula geri dönüş yaptım 4. sınıfın 1 dönem derslerini almadan 2. dönem derslerini almaya başladım ve çok sıkıntıya girdiğim için fosur fosur içiyorum. Araya yaz tatili girdi. Yazın kız arkadaşım çok rahatsız olduğu için içmedim kız arkadaşım izmirde oturduğu için haftada 2 gün sigara içmemeye başladım sonra azalttım. Fakat şuan 4. sınıfın 1. dönemini alıyorum ve Final haftası fosur fosur yine içiyorum. İnşallah 1 ay sonra bu meretten kurtulmayı planlıyorum. Olay tamamen kendimizde bitiyor beynimizde. Kendinize genelde yapacak yoğun işler bulun ben iş esnasında hiç sigara içmem. ben hayatımda hiç bırakmayı denemeyen insan olarak bir gece yarısı bıraktım 1 sene içmedim. bakalım ne yapacağız.
tnng yln
30-01-2010, 22:11
Birakalim tam 15 gün oldu...nefes aldiğimi hissediyorum ona vereceğim parayala bu ay aracima otokoruma yaptirmayi düşünüyorum..
KKAggressor
12-09-2010, 01:57
13 yıl içtim :D ancak son 3 yılı kendimi bırakmaya odakladım , kafamda bitirmee çalıştım, son 3 yıl sigarayı her canım çektiğinde yakmadım , her kafam bozulduğunda yakmadım , her yemekten sonra her kahve içişimde yada her çay içişimde bir sigara YAKMADIM , başka zamanlarda içtim sigarayı , sonra bir gün paketim bitti ( 10 ay önce ) şimdi gidip kim yeni paket alıcak dedim ve bıraktım 11.11.2009 da bıraktım :D o gün bugündür 1 taneden bişey olmaz deyip içmedim , çünkü biliyorum 1 taneden çok şey oluyor.
yaklaşık 15-16 yıl ciddi boyutta sigaraya kölelik ettikden sonra en sonunda ALLAH'ın yardıyla kendimi azad ettim çok Şükür tek yolu var oda bırakmaya odaklanmak ve kesinlikle bırakmayı istemek ALLAH herkezi kurtarsın İNŞALLAH..Erdem kardeşiminde dediği gibi bir taneden çok ama çok şey oluyor 28.12.2009 dan beri bende bir tek olsun içmedim içmemde içmemeye kararlıyımda :D
yeni astramı aldığım zaman bırakıcam dedim. bıraktım. 5 gündür içmiyorum. içenlerin yanından geçerken allahım bir zamanlar ben de mi böyle kokuyormuşum diyip kendimden utandım:(
Utanılacak rekor bendeymiş. Bir iki bırakma eylemini saymazsak 30 sene civarında sigarayla arkadaşlık yaptım. Sigara tüketimimi çok çok özel durumlar haricinde günde ortalama yarım paketle sınırlamaya çalıştım. Bu sene şubat ayında kendisi ile yollarımı ayırdım. Kimseye akıl verecek değilim ama sigara içen arkadaşlara tek bir şeyi önerebilirim; asla aç karnına sigara içmeyin.
Burak K.
13-09-2010, 01:36
Garip bir şey.. :confused:
sabah kahvesi
13-09-2010, 21:54
ben 34 yaşımdayım ve daha 1 tane sigara içmiş değilim...hiç sigara içmedim ben.ve bizim evde Rahmetli babam içerdi ,annem ve kardeşim yer gibi içiyorlar...
Burak K.
14-09-2010, 00:59
ben 34 yaşımdayım ve daha 1 tane sigara içmiş değilim...hiç sigara içmedim ben.ve bizim evde Rahmetli babam içerdi ,annem ve kardeşim yer gibi içiyorlar...
Ebru abla kardeşin kaç yaşındaa ??
1,5 senedir içmiyordum 1 ay oldu gene başladım ya acayip pişmanlık duyuyorum vicdanım manyak rahatsız....
bugün 7. günüm. sigara içmemek ne kadar güzelmiş yaa.
Bende bırakıp bırakıp içenlerdenim 1 ay içmem diğer ay içerim günde en fazla 4 tane içerim ama bu sefer kurban bayramında bırakacam
neden kurban bayramı derseniz eti mangala attıktan sonra cebimde paketi cıkaracam varsa içinde kırıp atacam va içmeyecem öyle birgünde bırakacamki dönüpte üstüne olsada icsem diyeceğim birgün olmasın diye kurban bayramında bırakacam
Cem Öktem
14-09-2010, 13:00
3 sene içtim. Şimdi çok kafama esince akşamlardan 1-2 tane içiyorum. Ama çevre çok önemli. Fenerbahçeye her gittiğimde içiyorum mesela. Ama tamamen bırakmak gerek.
Ozgurruh
14-09-2010, 15:11
Arkadaşlar bu sigara gerçekten hem içeni hemde çevredekileri çok rahatsız ediyor. Düşünsenize iş yerinde 4 kişi ofiste çalılşıyoruz. Arakdaşalr balkonda içip geliyor ama gelince çok pis kokuyorlar. Kendilerine de diyemiyorum tabi ama. en azından bunu düşünerek bırakın. Kimse size yaklaşamıyor kokudan.
hakikaten çok doğru diyorsun yaa. ben içerken kendimi çok kötü hissediyordum. bu koku için bıraktım zaten.
gizemliyolcu
13-10-2010, 03:36
Nikotin bandı sayesinde sigarayı bıraktım 4 yıl oluyor ama hayla çok sinirlendiğimde elim sıgarayı arıyor..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net