Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaja basınca gelen ses hakkında
arkadaşlar benim arabamda, debriyaja bastığım zaman özellikle de uzun yoldan gelmişsem, veya şehir içinde çok dur kalk yapmışsam, arabanın altından bir tıkırtı geliyor. Sanki bir dizel motorun dikiş makinesi gibi çalışmasının biraz daha tiz verisyonu diyebilirim. Bir süre sonra debriyaja basmayada gerek kalmıyor, ses sürekli olarak devam ediyor.
Servise sorduğumda debriyaj pulu veya debriyaj çatalı ses yapıyordur, bunun için şanzıman inmeli, ama sesten başka bir zarar vermez açmaya gerek yok dediler.
Ben bunu birde size danışmak istedim.
Bu ses 2001 model passattan geliyor, ve yaklaşık 3 yıldır var. Ama sürekli olarak yinelemiyor, sadece uzun süreli kullanımlar sonunda oluyor.
Debriyaj pedalına hafiften dokunduğunda ses gidiyormu ?
Çatalın arasında mutlaka bir yay olması lazım geri götür getir. Ama sizin Debriyajlar sanırım hidrolik .Eger öyle ise Çatalın oturduğu Yarım yuvarlağın altındaki boşluk devamlı zırıltı yapar.
Aslında Şanzumanın inmesi Çok büyük bir sorun değil ama Çatal için değilde pul içinse o aradan çıkartılmak için Şnzumanın inme ihtimali yüksek .
Ama ben derim ki YAY var ise çatal ile şanzuman arasında onun bi yerine takılıp takılmadığı yada gevşemediğinden emin olunmalı.
tamam abi çok teşekkürler. Bi kontrolden geçicek arabam zaten Kıbrıs'a gitmeden önce ben. Aracı eylül sonunda Kıbrıs'a götürcem.
bir de bedriyaj balatasını test etmek için, el frenini çektik baya bir gaza abandık sonunda balata kokuları geldi doğal olarak. Testi yapan arkadaşta, balatanın kokusu normal var daha değişmesine baya dedi:)))) Bu normal mi abi?
o arkadaşın kim ilker bu arada?
KA®ANLIK
14-08-2006, 03:02
bizim arabaya da bi test yapsın çok merak ediyorum debriyajın durumunu :)
da onu yaparken zaten debriyajın yarısını yer :)
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Ne kokusu almış bu ASBESTİN kaliteli olup olmadığının kokusunu mu ?
Anlaşıldı Neden böyle hoş seslerin geldiği :mad:
walla bilmem, acı bir balata koktu, sonra iyiymiş balatan dedi. Skoda yetkili servisteki bir Usta onurcm.
:rolleyes: Onur siz o USTAYA Bİ UĞRAYIN:rolleyes:
yahu
ben daha ne diyeyim :(
bugün yine uğrarım ben:) inşallah kavramada sorun yaşamam bunun üzerine, o günden beri kullanmadım arabayı zaten
setapxxx
15-08-2006, 11:13
debriyaja basınca ses kesiliyosa debriyaj rulmanın arızalı demektir.buda şanzuman incek ve debriyaj seti(baskı,balata,rulman)değişecek gecmiş olsun
abi yok debriyaja basınca geliyo ses, dün tekrar dikkat ettim de, debriyajdan çekiliyken ses yok. tam basmaya da gerek yok, ayağımın ağırlığını biraz verince üstüne tıkırtı başlıyor.
setapxxx
15-08-2006, 12:41
pedal ayağının altında titreme yapıyomu?
setapxxx
15-08-2006, 14:25
debriyaj seti değişecek başka birşey değil arıza
baskı balata, debriyaj balata, volan hepsi değişti. ABi bu volan dişlisi neden yanar ki, neden zarar görür onu anlamadım. Parçayı inceledim resmen yanmış gibi duruyodu ya.
bir de bedriyaj balatasını test etmek için, el frenini çektik baya bir gaza abandık sonunda balata kokuları geldi doğal olarak. Testi yapan arkadaşta, balatanın kokusu normal var daha değişmesine baya dedi:)))) Bu normal mi abi?
:rolleyes: :rolleyes:
kaptım olayı:) o ustayı ben var yaaa:D
Çatalın yayına baktınızmı ?
Çatalın oturduğu yerler boşkuklar hepsi alınacak .
Set değişecek ise (sen diyorsun yeni değişti)
Bidaha değiştir demeye yüzüm varmıyor.
Çatalın oturduğu Yer Onun pulları vsvs O boşluklar alınacak .
AMa bunun için İndirmeden imkan varsa çok güzel
yoksa inecek .
AMA BEN ÇU YAY DİYORUM SIKIMI YAY !
evet ona da baktım, o da değişti, Ankara'dan çıkma parça buldu Jocco'nun ustası, yenilerine gerek yok sen bana bırak dedi. Jocco'yu tanımasaydım çok para gitcekti.
setapxxx
19-08-2006, 12:16
volant mı?volant kolay arıza yapmaz ama.rulman değişmedimi abi
yay sıkı mı bilmiyorum, bugün gittiğimde sorarım bir daha, set hiç değişmemişti abi ya, işte şimdi değişiyor
eski debriyaj ve baskı balatamın görünüşü;
http://i36.photobucket.com/albums/e37/ilkerce/eski.jpg
bu da yenisi;
çatal filan komple set olarak geldi, gerginlikleri ayarlanacak yenilerinde.
http://i36.photobucket.com/albums/e37/ilkerce/Photo-0055.jpg
eskiler gerçekten çok kötü görünüyor.. hadi geçmiş olsun ilker.. ;)
corsa_tolga
19-08-2006, 14:59
O Problemi Duymuştum Ayiricidan Yapiyormuş Bi Lontrol Ettir Istersen Abi
ses kalmadı daha, 430 km test ettim en ufak ses yok:)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net