PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : üniversiteli öğrenci efsaneleri:)

ilkerce
13-08-2006, 09:52
ODTÜ Felsefe öğrencilerini en çok zorlayan hocalardan biri
yıllık olan dersinin final sınavında sınıfa gelmiş ve sınav sorusu
olarak tahtaya, "Why?" (Neden?) yazmış. Öğrenciler ilk önce ne yazacaklarını şaşırmışlar, sonra herkes birşeyler yazmaya başlamış. Yalnız bir öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş. Öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: "Why not?" (Neden olmasın ki?) Bu öğrenci sınavdan "100" almış.

Aynı hoca başka bir sınavda "risk nedir?" diye soruyor. Yine bir öğrenci sınavın ilk 10 saniyesinde teslim ediyor kağıdını.Kağıdın üst kısmında sadece isim-soyadı yazıyor, gerisi ise bomboş beyaz yaprak. En altta ise "İşte risk budur" diye yazıyor. Ve sonuçta da sınıftaki en yüksek notu alıyor.

Hocanın bir sonraki sınavında yine "Risk nedir?" sorusuyla karşılaşan
öğrencimiz tekrar boş kağıt verince bu sefer 0 alıyor. Tabii koşa
koşa hocaya gidip sebebini soruyor. İşte cevap: "Aynı şartlar
altında, aynı riski iki kere almak aptallıktır!"
Hocamız bir başka sınavda derse giriyor ve tek soru soruyor:"Atatürk ne yaptı?". Bütün öğrenciler harıl harıl yazmaya başlıyor, kağıtları dolduruyorlar. Sınav sonucunda herkes ortalama notlar alıyor.Bir öğrenci ise 100 alıyor. Bu öğrencinin cevap kağıdında şu yazıyor: "Ne yapmadı ki!

Bu tür öğrenciler ve değerlendirmeler Hukuk Fakültelerinde yok mu? Elbette var. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde

Hocanın biri sınavda, o günlerde devam etmekte olan bir davanın detaylarını vermiş ve sonucun ne olacağını sormuş. Tabii, bütün öğrenciler ha babam, de babam, sayfalarca yazmaya başlamışlar.
Ama bir öğrenci kağıdını sınavın ilk dakikasında vermiş. Ve buna rağmen 100 almış. Öğrencinin yanıtı tek cümleymiş: "Devam eden
dava hakkında yorum yapılamaz."

Bir efsane de tıpçılardan: Olay bir tıp fakültesinin anatomi
dersinde geçiyor. Okulun en iyi hocası, anatomi dersine ilk kez giren öğrencilerine; "Tıpta iki önemli şey vardır" demiş, "İlki,
hiç bi şeyden iğrenmeyeceksiniz!"Bunu söyledikten sonra işaret
parmağını önündeki kadavranın makatına sokmuş, şööyle bir
karıştırıp çıkarttığı parmağını hop diye ağzına sokmuş ve emmiş.
Ardından öğrencilerden de aynısını yapmalarını istemiş.
Genç tıp öğrencileri, kızara bozara aynı şeyi teker teker
yapmışlar. Bunun üzerine Hoca öğrencilerine dönüp; "İkinci önemli
şey ise çok dikkatli olmaktır" demiş ve eklemiş, "Mesela ben
demin hastanın makatına işaret parmağımı soktum ama orta parmağımı emdim!"...

Bir kız yurdunda kalan kızlar, artık temizlik görevlisine olan
kıllıklarından mıdır yoksa nerden çıktığı belli olmayan bir yurt
geleneğinden midir, her sabah dudaklarına ruj sürdükten sonra
aynaya öperek iz bırakıyorlarmış.

Yurt müdürü ne yaptı ettiyse bu alışkanlığı ortadan kaldıramamış.
Diğer yandan temizlik görevlileri de iyiden baş kaldırmaya
başlamışlar. Sonunda müdürün aklına parlak bir fikir gelmiş.
Hemen bir duyuru yapıp, kızları toplantıya çağırmış. Neyse
toplanmış bunlar. Müdür "Buyrun tuvalete" demiş.
Hep birlikte, temizlik görevlisinin beklediği umumi tuvalete girmişler.
Aynalarda sabahki ruj izleri hala duruyormuş.

Müdür "Arkadaşlar" demiş, "Bazılarınız dudaklarına ruj sürdükten
sonra aynaları öperek çıkması güç izler bırakıyor.
Temizlik görevlilerimiz bunları
temizlerken zorlanıyor. Sizleri görevlimizin bu temizliği
yaparken ne kadar zorlandığını bizzat görmeniz için topladım.
Bakın ve görün". Sonra görevliye bir işaret çakmış. Bizimki gayet
sakin bir şekilde tuvalet fırçasını almış, klozetteki suya
daldırmış ve aynayı temizlemiş. O günden sonra bir daha o yurtta tuvaletlerde dudak izine rastlanmamış

barcha
13-08-2006, 11:37
hehe süper ilkercim teşekkürler.. yalnız sınavlarda o tarz cevaplara 100 verecek hocalar dünya üzerinde bikaç tanedir.. :)

ilkerce
13-08-2006, 11:52
evet ya. Ama benim bi kuzenm var kocaeli üniversitesinde okuyordu, aynı bu şekil bir soru sormuş hocaları. İçeriği tam aklımda değil ama soruda bunu cevaplayıp geçme olasılığınız nedir diye bir soru sormuş cevabıda rakam olarak istemiş. Bizim ki de, yageçerim ya kalırım, bu yüzden şansım %50 yazmış:) ve geçmiş....

arifba
13-08-2006, 11:57
Bunlar harbi efsane ama kime sorsan bizim okulda oldu diyor..

zeytinci
13-08-2006, 11:58
güzelmiş saol :)

ilkerce
13-08-2006, 11:59
e orası öyle:)

opelcalibra_1
13-08-2006, 13:39

herkesin bi fantazisi var arif abi :D

bizim okulun ustunden superman gecti mesela arkadasından benim araba ,kovalamaca oynuyolarmıs :D :D

trckr
13-08-2006, 13:45
buda bi arkadaşımın başına gelmişti adam 3 soru sormuştu ve sorunun biri 60 puandı bu soruda bina elektrik tesisatının sıfırdan yapım aşamalarıydı herneyse cevabın ensonuna tesisat bittikten sonra evrakları ve projelerle tedaşa müracaat edilir yazılacaktı ben yadım 60 puan aldım ve sınavı geçtim diğer arkadaşlar herşeyi üç aşşağı 5 yukarı yazdılar ama bu en son cümleyi yazmadıklarından bütünlemeye kalmışlardı hocanın cevabı tedaşa müracaat etmeden lambaları nasıl yakabilirsiniz olmuştu :)))

ilkerce
13-08-2006, 14:16
o da güzelmiş:)

kadett
13-08-2006, 14:31
müttishhhhhhhhhhh

KA®ANLIK
14-08-2006, 01:54
Bende Üniversitede hocama TEZ KONUSU'nu seçtikten sonra gittim;

- "Hocam ben Tez konumu buldum..." dedim,
Neymiş hele söyle bakalım dedi hoca,
- ben büyük bi hışımla " Başarılı Ekip Oluşturma" dedim (insan kaynakları babında)

Hocanın Tepkisi:
Ne ekibi oluşturacan sen evladım? Konya Kaşık Ekibi mi oluşturacaksın, polis ekibimi oluşturacaksın?

dedi, odadaki bütün arkadaşlar kendimizi zor dışarı attık. 3 Gün gülmüştük katıksız ya :)

DipNot: Hoca Türkiye'nin önde gelen PARA profesörlerinden;
Prof. Dr. Cihangir Akın

Nası dumur olmuştum anlatamam ya :D

barcha
14-08-2006, 02:02

- ben büyük bi hışımla " Başarılı Ekip Oluşturma" dedim (insan kaynakları babında)

Hocanın Tepkisi:
Ne ekibi oluşturacan sen evladım? Konya Kaşık Ekibi mi oluşturacaksın, polis ekibimi oluşturacaksın?

dedi, odadaki bütün arkadaşlar kendimizi zor dışarı attık. 3 Gün gülmüştük katıksız ya :)

Prof. Dr. Cihangir Akın

:D

Neutral
14-08-2006, 05:09

Hocanın Tepkisi:

Prof. Dr. Cihangir Akın

pohahahahahaha :D

muzzy
14-08-2006, 08:25
mükemmel olmuş

angelacelya
14-08-2006, 10:52
bi efsane de benden:)) mukavemet diye bi dersimiz vardı bi sınavda arkalı önlü 6 kağıt teslim etmiştim ve 5 aldım:)yüz üzerinden tabi.hocanın değerlendirmeyi nasıl yaptığını ise hiç öğrenemedim...

muzzy
14-08-2006, 10:54
bi tane de benden sınıfın en ii matematikcisi benim yazılı vakti oldu
hiç kimsenin kopya çekemediği sınav salonuna gittik
merkez benim toplam 6 kişinin kağıdını ful yaptım hepsi de 5 aldı:D

ilkerce
14-08-2006, 11:05
bi tane de benden:), lise yıllarıydı... tarih dersinden sınava giriyorduk. Hocamız da aşırı milliyetçi kişiliğiyle tanınmış biriydi. Birkaç kazık sorunun ardından gelen bir soru da Türk'ün tarifini yapın olmuştu. Cevabı aynen hatırlıyorum.Herkez işte normal Türk tariflerinden, Oğuzlardan bahsederken ben; Zalimin zulmünü mazlumun üstünden kaldıran, islamla şereflenmiş soylu millet yazmıştım:) O dersi 5 le gecen bir tek bendim:)

muzzy
14-08-2006, 11:08
bizimde milliyetçi bi edebiyat hocamız vardı yazılı esnasında onun okuduğu bi gazete vardı onu alıp masaya koyuyorduk adam gazeteyi okurken bizde kopyanın dibine vuruorduk

ilkerce
14-08-2006, 11:11
ama üniversitede en sağlam kopyelerimi çektim:) kimse de yakalamadı

skyeye
14-08-2006, 11:14
Marmara Bahçelievler Kampüsü'nde okuyanlara bilir, efasane deyince Ergun Tuna'yı tek geçerim.Bir konu hakkında bu kadar çok şey bilip de üst üste 4 sene kalıp ancak 5.'de geçebilmek ancak bu hoca sayesinde mümkün olabilir.Bu arada ben bu dersten geçtiğimde yaklaşık 1.000 kişi sınava girmişti.Bunun ne anlama geldiğini şöyle izah edeyim, her sene yaklaşık 250 kişi başlar ve yaklaşık 200'ü mezun olur.Ben 95 girişliydim ve benimle beraber sınava giren 12 tane 89 girişli vardı.Pratik olarak 5 dönem öğrencinin mezun olabilmek umuduyla aynı anda sınava girdiğini söyleyebiliriz. :rolleyes:

ilkerce
14-08-2006, 11:16
abi yuh diyim:)

muzzy
14-08-2006, 11:20
aynısını bende diorum yani

ilkerce
14-08-2006, 11:22
bir de benden biişy var dinleyin:)

Diş hekimi bir arkadaşım anlattı; öğrencilik yıllarında bir hocaları varmış, ama genel cerrahmış bu hoca, uzmanlık alanıda halk arasında basur diye bilinen (hemeroid) bir hastalığın tedavisiymiş.
Neyse, öğrencinin biri uzmanlığını yapmış mezun olcak, en son bu hoca ve heeyt karışısında sınava tabi tutuluyo herşeyi biliyor en son cok basit bir soruya geliyor sıra.
Bu hocamızın da uzmanlık alanı gereği iki tane lakabı varmış. Birini sadece öğrenciler söyler ve bilirmiş, diğerini de doktorlar. Öğrencilerin bildiği lakap; G... T Osman (ismini unuttum da Osman die ben kafadan attım) Hocaların bildiği lakap ta Altın parmak Osman'mış. Hani hemeroid hastalığı parmakla tedavi edilirmiş ya o açıdan.
Neyse hocamız öğrenciye benim lakabım ne onu söyle mezun ol demiş. Öğrenci sadece öğrenciler arasında olan lakabı biliyor tabi, cocuk kızarmış bozarmış terlemiş yok hocam söylemem demiş. Hoca söyle yavrum utanma demiş, tabi Hoca altın parmak Osman'ı bekliyor:)
En sonunda ısrarlar sonucu G...T Osman'ı söyleyivermiş çocuk ve, onca prof.'tan oluşan heyetin önünde rezil olan hoca öğrencisini o dersten bırakmış:)

muzzy
14-08-2006, 11:23
ohannes burger yani

muzzy
14-08-2006, 11:24
ne hocalar var bea şu Türkiyede:D

muzzy
14-08-2006, 11:29
o zaman bi tanede benden
bizim bi hoca var tam bi öküzçelen bi şey bizim sağlık hocası
ben sağlıktan sınıfta kalmak üzereydim kurtarmak için dergi aldım
sınıfta hoca oturuo bizim arkadaş espiri yaptı buna sınıf güldü kadın gaza geldi bana da gülsünler die çocuğa "çok basitsiniz" dedi ben buna dayanamadım zaten kadına garezim var bende" basit olsak burada olmazdık" dedim kadın tabi buna bozuldu o sinirle de "dergi almış olsan bile sağlık dersinden kalacaksın ben bu okulda olduğum sürecede geçemeyeceksin" dedi bende tekrar laf attım "tamam siz beni bırakın bende haksızlık yaptığınız parayla not verdiğiniz için sizi şikayet ederim tüm yazılı kağıtlarımı da gösteriririm dedim" kadın bozuldu daha bi şey diemedi sonunda karneye baktığım zaman geçmiştim:D

ilkerce
14-08-2006, 11:31
waay adamım:) Gençliğe bak yaa haksızlığa tahammül yok:)

muzzy
14-08-2006, 11:32
tabi yok zaten o kadını dışarda bi buluyum etmediğim lafı bırakmayacam okulda ben o kadını ağlatıp dersten çıkartmıştım:D

ilkerce
14-08-2006, 11:37
aferim muzzy... Ayıp len ayıp, öğretmene öyle yapılmaz, aaaa!

muzzy
14-08-2006, 11:38
öğretmende bana yapmasın:D

korayhayirli
08-07-2008, 03:50
teşekkürler süpeeer :D

kustooo
08-07-2008, 08:33

hakkaten yaw. bu üniversite efsaneleri süper oluyo. kimse gerçek olduguna inanmıyo ama dilden dile dolaşıyo :D

çoğunuz bilirsiniz: bazı yerde tıp fakültesi diye geçer bazı yerde biyoloji genetik fln derler. bi spermin yapısında glikoz vardır geyiği var da şimdi ayıp olur burda :o

anladınız siz ;)

kustooo
08-07-2008, 08:38
o zaman bi tanede benden
bizim bi hoca var tam bi öküzçelen bi şey bizim sağlık hocası
ben sağlıktan sınıfta kalmak üzereydim kurtarmak için dergi aldım
sınıfta hoca oturuo bizim arkadaş espiri yaptı buna sınıf güldü kadın gaza geldi bana da gülsünler die çocuğa "çok basitsiniz" dedi ben buna dayanamadım zaten kadına garezim var bende" basit olsak burada olmazdık" dedim kadın tabi buna bozuldu o sinirle de "dergi almış olsan bile sağlık dersinden kalacaksın ben bu okulda olduğum sürecede geçemeyeceksin" dedi bende tekrar laf attım "tamam siz beni bırakın bende haksızlık yaptığınız parayla not verdiğiniz için sizi şikayet ederim tüm yazılı kağıtlarımı da gösteriririm dedim" kadın bozuldu daha bi şey diemedi sonunda karneye baktığım zaman geçmiştim:D

ah beee gençliğim aklıma geldi. ilk orta lise hiç hocalara ezilmedik hakkımızı savunduk (bu yüzden çok az hoca severdi de şimdi hepsi iyi anıyo ;) ) da şimdi eğilip bükülüyoruz allahın asosyallerinin karşısında :(

okul bozdu bizi be :D

MadeN
08-07-2008, 09:06
lan koray tam iki sene olmuş be olm ya!.. :D

eskikasa
08-07-2008, 09:08
bir de her okulda anlatılan içip içip sınava yetişemeyen 4 arkadaşın hikayesi vardı,
arabayla geliyoduk lastiğimiz patladı yolda kaldık derler hocaya
hoca da ayrıca sınava alalım sizi der, salonun dört köşesine dağıtır bunları ve başlarına birer asistan. sınav kağıdı gelince üzerinde tek soru;
-Arabanın hangi lastiği patlamıştı ?

eraynaim
08-07-2008, 09:22
Süper di iyimi çoğunu duymuştuk ama bir araya gelince çok iyi oluyor.

efeeryurt
08-07-2008, 09:30
lan koray tam iki sene olmuş be olm ya!.. :D

+1 ewt..! :confused:

MaX
08-07-2008, 09:39
Benim duyduğum başka bir üni.efsanesi de şöyle;
Bir üniversitenin yurdunda kızlar sürekli dudaklarına ruj sürüp tuvaletteki aynalara dudak izi yapıyorlarmış. Defalarca uyarılmalarına rağmen yapmaya devam etmişler. Birgün yurdun müdürü o kattaki kızların hepsini tuvalete çağırmış ve şöyle demiş; "Bakın kızlar uyarmama rağmen hala aynalara iz yapmaya devam ediyorsunuz ve temizlik görevlilerimiz bunları temizlemek için nasıl uğraşıyor bilemezsiniz" Ardından da görevliye seslenerek nasıl temizlediğini göstermesini ister. Görevli tuvalet fırçasını alıp klozete daldırır ve sonra aynayı bir güzel fırçalayıp temizler. Bunu gören kızlar sağa sola kusup kaçışır..

tjet
08-07-2008, 10:32
Bir efsanede benden. Felsefe dersinde hoca sınav yapar oturduğu sandalyeyi kürsünün üzerine koyup bana aslında burada bir sandalye olmadığını anlatın der öğrencilerden birisi tek cümlelik bir cevapla sınavı geçer.
cevap: Hangi sandalye

MBugra
08-07-2008, 11:26
Bizim üniversiteden gerçek bir olayı da ben anlatayım,

Makine Mühendisliğinde geçen bir olay. Mekanik bölümü öğrencileri bitirme projeleri için CNC yi kullanma izni alırlar ancak yaptıkları yanlış ayar yüzünden (dönen bölümde aluminyum malzemeyi sıkacak şekilde ayarlı makineye demir parça koymak) işlenecek demir parçası olanca hızıyla dönerken birden fırlar ve kurşun geçirmez diye geçen camı kırarak duvara çarpar. Tabi öğrenciler korkar (cam çok pahalıymış) ve olayı örtbas etmeye çalışırlar, sorumlunun kim oldunu söylemezler. Bunun üzerine bölüm hocasının final sınavında sorduğu soru aynen şöyledir.

"CNC nin camını kim kırdı, bu sorunu nasıl çözebiliriz?"

abdullah79
08-07-2008, 13:27
cok cok guzel eglencelı ya

korayhayirli
08-07-2008, 14:20

Makine Mühendisliğinde geçen bir olay. Mekanik bölümü öğrencileri bitirme projeleri için CNC yi kullanma izni alırlar ancak yaptıkları yanlış ayar yüzünden (dönen bölümde aluminyum malzemeyi sıkacak şekilde ayarlı makineye demir parça koymak) işlenecek demir parçası olanca hızıyla dönerken birden fırlar ve kurşun geçirmez diye geçen camı kırarak duvara çarpar. Tabi öğrenciler korkar (cam çok pahalıymış) ve olayı örtbas etmeye çalışırlar, sorumlunun kim oldunu söylemezler. Bunun üzerine bölüm hocasının final sınavında sorduğu soru aynen şöyledir.

owwwwwwww :D:D:D haşırt desem yeridir :D

tatlisert
08-07-2008, 18:45
gerçekten bu olayları bizlerde okulda duymustuk bende bi anımı anlatayım sizlere okulu bölüm birinciliği ile bitirdim sebebi yeni geldiğimiz bir mekanda çevre yapmaktansa oradan biran önce kurtulma stratejisini benimsedim ve inek derler ya aynen öle okul yurt sonra ev oldu tabiki öyle aktiftim hertürlü eğlenceyede katılırdım derslerimi engellemeyecek şekilde yine bir gün muhasebe final sınavıydı ben zaten bu dersten en yuksek olan 90ı vizede aldığım için sınıftakiler bana para teklif ettiler bende dedim o zaman yaz okulunda vereyim millette geçsin çan olayından dolayı benden sonra en yüksek alan 35-29 falandı. neyse sorulardan 13 tane soru işte 2 tane yazdım çıktım boş kağıt verdim resmen sıfır alacaktım. sınav sonuçları açıklandı herkes yine aynen ortalama 15-30 arası en son dedi fiak sen yine aynı herkes nasıl olur hocam o sıfır alacakmıs öle dedi dediler sorun deil o yalnıs yazsada onun olaya bakış açısını bilios çık tahtaya dedi 2 soru sordu bana bende yaptım tamam dedi faik paranıda güle güle kullan harca olum sen geçtin dedi sınıf 120 kişi idi çandan hesap yapmış nasıl yaptıysa hoca 30 dedi altını veremios dedi 30un altı kaldı sanırım biz 6 kişi geçtik herkes geri istedi parasını dedim siz teklif ettiniz siz verdiniz hediye geri istenmez dedim zaten zorla kabul ettirdiniz dedim o akşam hocay dedi faik yemeğe gidelim dedi bana tamam dedim yemeğe gittik hoca ile dedi oğlum iyi yapmışsın vermedin demi bu eşşeklerin parasını dedi ye onlarda akıllansınlar dedi dersi bunlara anlatan sensin soruları hazırlayan sensin bunlar gerçekten çok salak kim verdi bunlara bu akılı biliomusun dedi hoca bilmiorum dedim ben dedi hoca ikinci kez salak olduklarını anlasınlar diye ben verdim akılı kimsede benim verdiğim akılı unutmuslar kendileri akıl ettiler sanıolar dedi ne tuhaf durum dimi :):):)

tahtaravalli
09-07-2008, 12:28
bir tanede benden
üniversiteye yeni başlamıştık,çok muhabbet bir hocamız vardı.dersin birinde tahtaya bir soru yazdı.Bunu çözecek varmı diye sordu.Sınıfta ki hızlı !! kızlardan biri çıktı tahtaya soruyu çözmeye başladı.Biraz çözdükten sonra tıkanıp kaldı.Sağa sola bamaya başladı.
Hocada şöle dedi.
-ne oldu kızım mazotun mu bitti?

Ondan sonrasını siz düşünün 10 dakka gülmekten dersi dinleyememiştik

dewilking08
09-07-2008, 12:52
hihihihihihihi:)

buraqh
09-07-2008, 13:51
meşhur bilkent efsaneleri vardır bi de bilen bilir :D

ewo
09-07-2008, 13:58

inanmazsınız ama ben lisede okurken bizim okulda oldu bunlar :D

coyote
09-07-2008, 14:11
bi efsane de benden :D
derste asistan öğrencilere çıkışıyormuş "buraya eşşeği bağlasan 4 senede bitirir" demiş ve arka sıralardan öğrencinin teki de "2 sene daha bağlarsak asistan olur" demiş ve o öğrenci hala okuyormuş:D:D

eskikasa
09-07-2008, 17:18

:D:D:D soru bombaymış :D
piyasadan pleksiglass dan kestirilcek :D
kurşun geçirmez denen camlar kırık matkabı aynen geçiriyo zaten :D

kut83
09-07-2008, 19:12
bu hikayeler gerçekten bi efsane

Mel-a-ku
09-07-2008, 23:08
bende din dersinde soruların hepsıne , Allah büyüktür. O ne derse o olur tarzında şeyler yazardım. hiç 100 ün altına düşmedim. kim bilir sorular neydi ama :D

gTUNerkan
09-07-2008, 23:38
valla okuması baya keyifli:D

kustooo
10-07-2008, 00:34
bende din dersinde soruların hepsıne , Allah büyüktür. O ne derse o olur tarzında şeyler yazardım. hiç 100 ün altına düşmedim. kim bilir sorular neydi ama :D

he yaw en zevklisiydi din sınavları. özgün yorumunu yazıyosun not kaygın olmadan. hatta düşünüyosun butun dersler böyle olmalı daha öğretici olur diye. ama allahtan hiç yobaz din hocamız olmadı. hep ilahiyat fakültesi mezunu fln oluyodu. milletin ortaokul lise din hocalarını duyuyoduk çok yobazlar fln çıkıyodu. son ünite genelde Atatürk ile ilgili konular olurdu ve bi türlü yetiştiremezlerdi müfredatı :D

gerçi bizim de sapık din hocamız vardı hatun muhabbeti yapardı bizle bin şahit isterdi din hocası demeye o da ayrı hikayeydi bak :D:D:D

nightboy
10-07-2008, 01:19
:D:D

ugurdalkiran
10-07-2008, 01:27
birde benden gerçek bir anı
2 yıllıkta okuyoruz 1.sınıf ilk vize sorusunda tarih hocamız 5 tane soru sormuş

aşağıdaki boşlukları doldurunuz.

1 -atatürk ...........tarihinde doğmuştur
2 -atatürk............... tarihinde ölmüştür
3 -cumhuriyet .............. tarihinde kurulmuştur
4-23 nisan ....................bayramıdır
5-19mayıs..................... bayramıdır

kagıda baktım sorular bunlar döndüm hocaya hocam dedim bunlar ne ya valla utandım dedim üniversite öğrencisine bunlar sorulurmu dedim

bana aynen şyle dedi uğur sen yaz kagıdını ver bak görürsün okulun yarısı kalacak dedi aradan 2 hafta geçti hocayı gördüm ne oldu hocam dedim aramızda samimi öncedende tanırdım okulun %70 kaldı uğur dedi yuhhh dedim kendi kendime bu olay tamamen doğrudur

tatlisert
10-07-2008, 01:58

kagıda baktım sorular bunlar döndüm hocaya hocam dedim bunlar ne ya valla utandım dedim üniversite öğrencisine bunlar sorulurmu dedim

bana aynen şyle dedi uğur sen yaz kagıdını ver bak görürsün okulun yarısı kalacak dedi aradan 2 hafta geçti hocayı gördüm ne oldu hocam dedim aramızda samimi öncedende tanırdım okulun %70 kaldı uğur dedi yuhhh dedim kendi kendime bu olay tamamen doğrudur
gerçekten haklısın bende buna benzer bir bilgisayar sınavına birmiştim adam masa üstü penceresini kpoyalamıs yapıştırmış aynen ne görosanız yazın demiş ben dedim hocam ciddimsiniz dalgam geçiosunuz deidm o derstende 120 kişiden sanırım 30 kiş falan geçtik ben şaşırdım daha PCyi açmayı bilmeyenler bile varmış ve bunlar dersiniz ki doğu bölgesindekiler dersiniz hayır maalesef tam batı hatta 20si istanbul çıktı gülermisin ağlarmısın:):):)

kustooo
10-07-2008, 14:58

gerçekten haklısın bende buna benzer bir bilgisayar sınavına birmiştim adam masa üstü penceresini kpoyalamıs yapıştırmış aynen ne görosanız yazın demiş ben dedim hocam ciddimsiniz dalgam geçiosunuz deidm o derstende 120 kişiden sanırım 30 kiş falan geçtik ben şaşırdım daha PCyi açmayı bilmeyenler bile varmış ve bunlar dersiniz ki doğu bölgesindekiler dersiniz hayır maalesef tam batı hatta 20si istanbul çıktı gülermisin ağlarmısın:):):)

ya hadi bilgisayar fln neyse bilmeyen bilmez ekonomik durumla orantılı bişi biraz ama o tarih sınavı nedir yaw? mankenlerle fln dalga geçmek için sorarlar da böyle soruları bilemeyeni yerden yere vururlar. nerde kaldı üniversite öğrencisi...:(:(:(

korayhayirli
11-07-2008, 04:55
teşekkürler hepinize :D

sitkiuysal
11-07-2008, 12:29
matematik bölümü öğretim görevlisi gıt notlu hoca,kendi cevap kağıdına 70 vermiş bir de farkında değil ya dönmüş sınıfa:

"kim bu gerizekalı hem 70 alıyo hemde kırmızı tükenmez kalemle yazıyo salak" demiş. :):) sınıfın durumunu sormayın alttan alanlarla yeni bir bölüm oluşturulur hem normal hem de ikinci öğretim olan :D

not: rakam sallamadır belki 60 falanda olabilir........

SANCAR
13-07-2008, 06:48
Makarna süzüyordum malum öğrenci züzgeci (kız çorabı)..Derken çorap yırtıldı tüm makarna lavabonun içine.Lavabo malum tertemiz???.:( ..Sonra ne mi oldu..Makarnayı lavabo içinde şööööyle bir karıştırıp soslu makarna diye arkadaşlara yutturdum..:o

gdonmez77
13-07-2008, 18:27
Bilkent İktisat bölümünde Economic Theory dersi. Benim işletmede okuduğum sırada meşhur bir hoca vardı (CIA ajanıymış falan derlerdi) psikopat bi tipti. Sınavdan 10 dakika önce gelip sıraların oturma düzenini değiştirirdi. 20 kişi 1 duvar boyu diğer duvara yüzleri dönük, karşıdada yüzleri onlara dönük bi 20 kişi daha. 35-40 kişi ikiye bölünmüş şekilde yüzyüze sınava giriyordu. İşin daha komik tarafı, bu hocanın sınavında hoca sınava süre limiti koymazdı, ve sınavda başka bir gözetmen olmadığı halde yarım saatliğine sınıftan dışarı çıkardı. Bilenler bilir, zaten kimse soruları yapamadığı için kimse kopyaya yeltenmezdi. Zaten sınav open book (kitap serbest) olurdu. Buna rağmen 100 üzerinden 30 falan ancak alınırdı.
Not: Bu efsane değil gerçek. :D

maliyeci
15-07-2008, 19:22
Olay sanırım uludağ üniversitesinde geçiyor. Bizim 4 kafadar pekde ümitleri olmayan ekonometri sınavına hiç çalışmıyorlar. Pekde zeki olmasalar gerek bahane olarak

'' - Hocam sınava gelirken sapa bir yolda arabamızın lastiği patladı'' diyorlar.

Hoca şaşırtıcı bir şekilde gençlerin mazeretini kabul ediyor ve

'' - Haftaya aynı saatte burda olun sizi sınava alıcam'' diyor

Tabi bu 4 kafadar 1 hafta dersleri hatim ediyorlar, harıl harıl çalışıyorlar.
Büyük anfiye girdiklerinde hoca anfinin her köşesine bir uyanığı oturtuyor. Gençleri birbirlerini seçemeyecek mesafede oturtup kağıtları dağıttıktan sonra dört kafadara dönerek

''Açın'' diyor.
Gençler kağıtları açtıklarında dünyaları kararıyor

Rivayete göre koskoca A4 kağıtta tek bir soru varmış.

''Arabanın hangi lastiği patladı''

Sonrasını bilmiyorum...:D bilmekte istemiyorum...

freegane
16-07-2008, 02:44
yalan haber abi bunlar inanmayın. bu risk tarzı hikayelerin alayı yalan:)üniversitedeki ilk senemde bir dersin finalinde hoca herkesi geçirme amaçlı tek soruluk bi sınav yapmıştı. sınav sorusu: "Bilimsel araştırma yöntemlerinin toplum üzerindeki faydalarını tartışınız" Sınava girenler ilkokul anılarından, cumhuriyetin kuruluşuna, özgeçmişinden buraya nasıl geldiğine kadar bildikleri herşeyi yazıp sınav kağıdını dolduran öğrenciler geçti.benim canım çok sıkkındı ogün baş ağrısıda var kağıda "bilimsel araştırma yöntemlerinin toplum üzerindeki faydasını tartışma gerek bile yoktur" yazdım verdim kağıdı çıktım. 5. sınıfı bitirmiştik ki hoca emekli oldu ben o dersi 6. senemde verdim:D

MBugra
16-07-2008, 11:09
yalan haber abi bunlar inanmayın. bu risk tarzı hikayelerin alayı yalan:)üniversitedeki ilk senemde bir dersin finalinde hoca herkesi geçirme amaçlı tek soruluk bi sınav yapmıştı. sınav sorusu: "Bilimsel araştırma yöntemlerinin toplum üzerindeki faydalarını tartışınız" Sınava girenler ilkokul anılarından, cumhuriyetin kuruluşuna, özgeçmişinden buraya nasıl geldiğine kadar bildikleri herşeyi yazıp sınav kağıdını dolduran öğrenciler geçti.benim canım çok sıkkındı ogün baş ağrısıda var kağıda "bilimsel araştırma yöntemlerinin toplum üzerindeki faydasını tartışma gerek bile yoktur" yazdım verdim kağıdı çıktım. 5. sınıfı bitirmiştik ki hoca emekli oldu ben o dersi 6. senemde verdim:D

zuahahha :kop::kop: güzelmiş