PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel vectra gt iticiler

MİRZA7879
14-04-2009, 17:47
Merhabalar.

1994 model vectra gt(c20xe) aracim özellikle sabahlari çalişirken dizel motormuş gibi çalişiyor ve arabanin çekişi çok düşük. Birde motorun içerisinde kayiş sesi gibi bi ses geliyor. Yaklaşik bir ay önce ustaya gösterdiğimde sesin iticilerden geldiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi. Bu konudaki fikirlerinizi söylermisiniz. Bide bu durum aracim performansini etkiler mi..

ermaneray
14-04-2009, 21:14
c20xe nın kıymetını bil valla anlayan arkadaşlarımız var konuyu görsünler yeter ;)

MİRZA7879
15-04-2009, 09:16
Anlayan arkadaşlar vardir mutlaka ama dün yazdim problemimi yol göstermediler bi türlü.

ibrahim_67
15-04-2009, 09:40
opel garaja gidersen sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenirsiniz c20xe sfi motorlardan herkes anlamaz bilmediğin yere ve bu motorları iyi bilmeyen yere götürme bence

weSti555
15-04-2009, 09:45
Aracınızın çalışma sesini dinlemeden bir yorum yapmak zor.

MİRZA7879
15-04-2009, 10:37
Hafta sonu gelecem inşallah opel garaja.
Görüşmek üzere..

writer
09-07-2009, 16:39
sonucu burayada yazarsaan sevinicem

bugraGT
09-07-2009, 21:40
benimde bi ara çok canımı sıkmıstı bu ses dikişi makinesi sesi traktör sesi dizel sesi her gören değişik benztmeler yapıyodu lpg takılırken kendilğinden düzeldi sans işi dmekki iticiler değilmiş.

Bur4q
21-07-2009, 22:23
Arkadaşım. Bugün tesadüf eseri senin konunla çok alakalı bi abimden iticileri ile ilgili yaşadığı bir problemi dinledim. Arabası Corsaymış. onunda yağ değişimi sonrası iticilerinden sorun gelmiş. Bi servise gitmiş değişmesi gerektiği söylenmiş. Ama ordaki bi adam ona BOR power denilen zımbırtıyı tavsiye etmiş ve "Şansımızı deneyelim, Motorun yağ değişiminde attığınız katkı kurumu temizlemiş bu yüzden iticilerinizi tutan kurumlar çözülmüştür. İticileriniz ses yapmaya başlamıştır. Bor power koyalım eğer düzelmezse değiştiririz ancak biz genelde %90 işe yaradığını gördük demiş" Aracı 97 modelmiş. Daha sonra koymuşlar ve adam 2 gün kadar beklemesini sonra geçiceğini geçmezse geri gelmesini söylemiş. Ve ses 2 gün sonra kesilmiş. 3. yağ değişiminde bu zımbırtıdan tekrar koymuş ve arabanın çekişide artmış. Ben dün bir Corsa CDTI aldım. Yanlış anlaşılmasın ben henüz bu zımbırtıyla tanışmış değilim. Ancak yağ değişimimde bu zımbırtıdan bende koydurmak istiyorum. Denemek senin elinde. Sonuçta yanlış bilmiyorsam iticiler nerden baksan 300TL masraf demek. Umarım işine yarar.. Kazasız belasız günler..

Poem
08-08-2009, 16:51
O ses benim arabada da oluyor soğukken. İticilerden dendi bana da. Ancak ustası söküp temizlerse ve iyi ustaysa sorun halloluyormuş diye duydum temizlemenin kurtardığı da oluyormuş yani.