Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra C 1,6 TE
serdalergul
10-03-2009, 15:47
sayın arkadaşlar. 2004 model opel vectra elegance 1,6 16v otomobilimi alalı 2 ay oldu. arabamın arkasında sol tarafta gümüş şeritin üzerinde VECTRA yazıyor sağ tarafında ise TE yazıyor bu ( TE ) ne anlama geliyor bilen varmı. lütfen yardımlarınızı beklğyorum. saygılarımla.
eski sahibinin ad ve soyadının baş harfleridir :D yok öyle birşey ..
serdalergul
10-03-2009, 16:42
ama eski sahibinin adının ve soyadının baş harfleri öyle değilki.
O zaman eski sahibinin çocuklarının isimlerinin baş harfleridir :D
faithless1905
10-03-2009, 17:16
:) :)
Turbo Entercooler veya Turbo Enjeksiyon'da olabilir :kop:
TE büyük olasılıkla "Türk Erkekleri için" "Türk Erkeklerine" gibi bir anlama gelebilir opelin reklam politikası :D
"not: öyle bir şey yok" :D
serdalergul
10-03-2009, 17:45
sonradan yapıştırma harflere benzemiyor. türk erkekleri diyen arkadaş 2.0 T yazanlarda o zaman 2. türk versiyonu oluyor galiba.
serdalergul
10-03-2009, 17:47
turbolu bişey olabilir diye düşünüyorum. ama 1,6 motorlarda öyle bişey yok galiba.
sonradan yapıştırma harflere benzemiyor. türk erkekleri diyen arkadaş 2.0 T yazanlarda o zaman 2. türk versiyonu oluyor galiba.
ya abicim şaka yaptım alınmaya ne gerek var sende gül geç:D 2.türkerkeklerini bitişik yazmış olabilirler senin dediğinde :D
yahu abi sen bi foto koy.. ona göre bakalım.. ama hiç duymadım :D
" aynı zamanda üye arşivine kendinizi tanıtıp imzanıza ad ve soyad yazmanız gerekiyor "
2.2 yazmasından iyidir .. turbo edition o :)
anammm taş hatta kaya yok yok meteor :D :kop: :kop: :kop: :kop:
ule çeto ne güldüm yaw..
mantıklı yahu:D:D
ya eski sahibi yazmis .... bi deli bi kuyuya tas atar 40 akilli dusunur misali neyi tartisiyoruz :)
gentleman_
10-03-2009, 20:41
eski sahibinin ad ve soyadının baş harfleridir :D yok öyle birşey ..
O zaman eski sahibinin çocuklarının isimlerinin baş harfleridir :D
o kadar
buda olmazsa komsularının bas harflerıdır:alkis:
06BB0504
10-03-2009, 23:15
1.6 TE diye bisey yok... eski sahibi yapistirmisitr o harfleri...
ya olmaz arkadaşlar "Türk Erkeklerine" dir o.. Erkek adam vectra kullanır :D eheheh
ne demişler kadını etek gösterir erkeği ecotec :D
eski sahibine sorma istersen baya bi te dağarcığımız gelişiyor.
turkerrr
11-03-2009, 12:36
ya olmaz arkadaşlar "Türk Erkeklerine" dir o.. Erkek adam vectra kullanır :D eheheh
ne demişler kadını etek gösterir erkeği ecotec :D
kadına etek erkeğe vtec olmasın :D:D
kadına etek erkeğe vtec olmasın :D:D
yok be onu bizden çaldılar delikanlı.. senin yaşın yetmez onlar yokken biz vardık :P puhahaha :kop:
yok be onu bizden çaldılar delikanlı.. senin yaşın yetmez onlar yokken biz vardık :P puhahaha :kop:
:kop::kop::kop::kop:
serdalergul
13-03-2009, 12:55
arkadaşlar resmini ekliyorum.
4493
Resim eklediğin iyi oldu... Ama sen de haklısın harfler orijinal gibi hakkaten. Birde tam arkadan ve hafif uzaktan foto eklesen süper olur. Sanki T orijinal E çakma gibi geldi bana. Ama o iki harfin tesadüfen orada bir araya geldiği gerçeği yine değişmiycek emin ol...
| | bK | |
18-03-2009, 19:55
te.......? :D
Kapanmadan önce bu tip uygulamaya uygun harfleri cms shop ta görmüştüm.
darkmoon
19-03-2009, 02:28
arkadaşım opelde te uygulamasının bir açılımı yok olsa zaten bilirdik burda paylaşırdık
ben sana kısaca vectra modellerini sayıyım
edition,comfort,elegance,essential,gl,sun,td,cdti, cd,nb,s,tdi,100.yıl,cdx,gls,gt,sport,turbo
bizim c kasalarda essantial comfort elegance, Gts (turbo diye geçer türkyiede) var birde nb kasa var bildiğim kadarı ile mazotlular ayrı onlarda dti falan diye geçiyordu galiba ama te diye bir uygulama opelde benim bildiğim yok
benimde tahminim belki önceki sahibi belkide aracın kaçıncı sahibisiniz bilmiyorum ama daha önceki sahibi bir şeye ima olarak koymuş olabilir
ufak bir araştırmada yapdım google da bir iki yerde te diye kısaltma gördüm almanyada test aracı olarak kullanılan opeller te ibaresi altında satılıyormuş test arabası olduğu belli olsun diye bir kaç galeri sitesinde gördüm vectra c te nin yanında (test car) yazıyordu ama bunu bir iki galeri sitesinde gördüm o kadar o yüzden kesin bir şey değil ciddiye alma..
MerifasT
19-03-2009, 16:24
te.......? :D
:kop:
T harfi CDTİ in T sine beznio ama E orj deil galiba :D
Gts (turbo diye geçer türkyiede)
yardımcı olmaya çalışıyorsunuz biliyorum fakat türkiyedeki 3.2 GTS ler turbo değildir. yanlış bilgilendirme olmasın..:rolleyes:
39 derecelik V formlu, 6 silindirli, silindir sırası başına üstten çift eksantrikli, 24 supaplı ve elektronik enjeksiyonlu motordur bahsedilen.. atmosferiktir yani..
turbolarda ayrıca 2.0 TURBO yazısını görürsünüz..
o TE ninde bence bir anlamı yok..
aracınızın ruhsattaki tanımlamasını buraya yazarsanız bence bir anlamı olmadığı ortaya çıkacaktır..
bence o harfler orjinal vEcTra harfleri ve muhahakkak bırıısne jest yapmak ıcın koymus olabilir :) muhakak ısımle ılgılı bır sey turbo olsa arabanda anlarsın zaten bende de ısmım yazıyor o tur harflerle gercekcı durdugu ıcın mıllet aracın modelı zanendıyor :D :D
darkmoon
19-03-2009, 18:33
yardımcı olmaya çalışıyorsunuz biliyorum fakat türkiyedeki 3.2 GTS ler turbo değildir. yanlış bilgilendirme olmasın..:rolleyes:
39 derecelik V formlu, 6 silindirli, silindir sırası başına üstten çift eksantrikli, 24 supaplı ve elektronik enjeksiyonlu motordur bahsedilen.. atmosferiktir yani..
turbolarda ayrıca 2.0 TURBO yazısını görürsünüz..
o TE ninde bence bir anlamı yok..
aracınızın ruhsattaki tanımlamasını buraya yazarsanız bence bir anlamı olmadığı ortaya çıkacaktır..
bende biliyorum sende yardımcı olmaya çalışıyorsunda benim türkiyede turbo diye satılan gts ler dediğim 2.8 turbolu gts vectra c için
2.0 ları kast etmedim onlar zaten benim bildiğim vectra b lerde var c lerde de varsa bilmiyorum ama benim kast ettiğim hakiki gts 2.8 turbolu opc..
GTS OPC ve 2,8 active select, 2,0 turbo olanlar.. fakat 3.2 lerde GTS olarak geçiyor onlar V6
turkerrr
20-03-2009, 11:58
türkiyede vectra nın hb modeli gts olarak geçiyor opc, 2.2, 2.8 turbo, 2.0 turbo, 3.2 yani gts in hem atmosferik hemde turbo olanları piyasada mevcut
Terboo :D Turbonun kardeşi :D
TE :D bende insigniaların arkasında ınsallah 1.6 turbo falan yazarda cakmalaırndan alıp yapıtırırım :D
darkmoon
20-03-2009, 16:32
bence çok dalga geçiyorsunuz ilk sayfadan beri bakıyorumda dalga geçiliyor adam yeni almış arabasını ve bilmioyr bilmediği içinde sizlere danışıyor acaba bir anlamı varmı varsa nedir diye.. bir iki arkadaş dışında her kez kafa bulmuş adam o kadar dalga geçmenize rağmen fotosunuda çekmiş koymuş..
araç sahibi arkadaşım sen en güzeli üşenme aldığın şahsın bir hatrını sorma numarasıyla bir ara nasılsın falan filan sonra ya bu arada bu arabanın arkasında Te yazıyor nedir biliyormusun ben bir kaç kişiye sordum kimse bilmiyor hiç bir vectranın arkasında da görmedim falan de zaten o yaptırmışsa der ben yaptırdım şu nedenden dolayı.. eyer oda başkasından aldıysa arabayı bende öyle aldım falan der o zamanda hayla bu kadar hırslı ve istekliysen ilk sahibini bul ara anlat derdini sor anlamı nedir diye..
zaten o Te yazısı şayet arabayla ilgili bir şeyse ruhsattada yazar 1.6 Te yada elegance Te diye ama ruhsatta yazar bir yerinde eyer yazmıyorsa ki hiç sanmam yazmıyordur bence o zaman önceki sahibi bir amaçla bir nedenden dolayı yaptırmışdır.
şuda var belki önceden o harflerin önünde başka harflerde olabilir zamanla uçmuş kopmuş çıkmış olabilir yani arte gibi falan..
çok neden olabilir belki bazı galerilerin böyle huyları var mesela benim aracımın arkasında bagaj üstünde kabartmalı opel odak ın etiketi var çok çirkin ama çıkarttırmadım belki önceki sahibi aldığı yerde kendi galerisinin ismini yada başharflerini sattığı arabalara yapıştırmış olabilir..
yada önceki sahibinin belki semtinde yada iş yerinde aynı renk 2-3 vectra varsa kendi ve başka arkadaşları ayırt etsin diye böyle bir şeyde yapmış olabilir insalar genelde pek plakaya bakmazlar hani deriz ya geçen gün yolda seni gördüm yada şurda arabanı park halinde gördüm aracının şurasından sen olduğunu anladım falan.. adam plakanı hatırlamaz ama belli arabanda akılda kalıcı farklı yerler vardır ordan tanır o misal..
çok komplo teorisi ürettik :D.. umarım bu fenomeni çözersin bizede bildir bende merak ettim ama bende böyle bir şey yapıcam sattıkdan sonra aracın yeni sahibi böyel düşünsün anlamı ne diye :D bende MA yapıcam :D o sattığım arkadaşda sonra forumlarda böyle açıcak aracımda ma yazıyor ne anlama geliyor diye :D
:D bende MA yapıcam :D o sattığım arkadaşda sonra forumlarda böyle açıcak aracımda ma yazıyor ne anlama geliyor diye :D
YapMA bence yazık adama :D
darkmoon
20-03-2009, 17:01
yapıcam :D
beni ararsada bu arabanın arkasında ma yazıyor anlamı ne acaba derse diyicem bulmacanın çözümü sende dostum :D :D :D kapatıcam telefonu :D
yapıcam :D
beni ararsada bu arabanın arkasında ma yazıyor anlamı ne acaba derse diyicem bulmacanın çözümü sende dostum :D :D :D kapatıcam telefonu :D
Testere gibi oldu bulmacanın çözümü sensin fln :D
darkmoon
20-03-2009, 20:42
Evet olmadı aradımı açıcam teli bende aramanı bekliyodum neo :D :D :D birazdan kapın çalıcak Ma nın anlamını merak ediyorsan kırmızı tavşanı takip et diyicem :D:D Kapatıcam :D :D
ya bak geyik yapmayın ayıp mayıp dedim benide geyiğe sürüklediniz :D :D
Evet olmadı aradımı açıcam teli bende aramanı bekliyodum neo :D :D :D birazdan kapın çalıcak Ma nın anlamını merak ediyorsan kırmızı tavşanı takip et diyicem :D:D Kapatıcam :D :D
ya bak geyik yapmayın ayıp mayıp dedim benide geyiğe sürüklediniz :D :D
hahaha bizmi sürükledik :D Senin içinde varmış :D
vectra_c_481
22-03-2009, 01:27
arkadaşlar siz neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum.alt tarafı TE yazıyor.onu yazan kışı bır anlam ve manasını bıldıgınden yazmamış.sızın bu konu hakkında kafanızı karıştırmak ıcın yazış bence...:D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net