PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : comboya netbook

overhaulin42
27-02-2009, 14:48
Herkese merhabalar,sonunda güzel forumunuza üye oldum,combo sahibiyim,netbook olayımı sizlerle paylaşmak istedim...

cihazın altınaki plastik ayakları çıkararak 4 adet delik deldim ve cihazın alt ebatında bir saç kestim bunu oraya monte ettim,tavandakı aparat resimde görüldüğü gibi kızak görevi görüyor,sürgülü olarak cıkarıp takabiliyorum,usb tip microsoft marka çok kaliteli bir 4-1 hoparlörüm vardı,3 yıldır arabamda onu dinleme hayalleri kurardım:)ve sonunda amacıma ulaştım;ses mükemmel...şimdilik kablosuz trackball mouse kullanıyorum ama 8.9 inch dokunmatik cam arayışlarım sürüyor bulmak üzereyim:)usbden çalışan bu cam sayesinde dokunmatik ekrana çevirebileceğim.
netbook la yaptıklarım (centrafuse ile )
bluetooth handsfree (eller serbest konuşma imkanı)
navigasyon(malesef tr harıtasını bulamadım)
dvd
mp3
sıcaklık ölçer
araç motor bilgilerine ulaşma
radyo tv
internet
camera
cihaz 12 v ile çalıştığından invertöre veya konvertöre gerek duymadım.

dikiz aynası konusunda dusunduklerım:1-aracın arkasına baglıyacagım kamera goruntusunu ekranın uzerıne (3cmfalan)aktarmak.
2-veya ekranın altına ınce bir ayna kestirmek.
değişik fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

BURAK53
27-02-2009, 15:10
elınıze saglık emegınız guzel olmusta netbook tavanda görunce bıan tuaf duruyo gözume ama iş göruyosa sorun yok sızın acınızdan hayırlı olsun :)

Combo_Murat
27-02-2009, 15:28
Başka paylaşımlarınız varsa COMBO ile ilgili olarak sizi

Üye Otomobilleri bölümünde ki COMBO bölümüne bekliyoruz yorumlarınızı ve yazılarınızı

Sevgilerle

efeeryurt
27-02-2009, 15:31
bravo, çok güzel bir çalışma olmuş..

elinize, emeğinize sağlık..

KötüKedi
27-02-2009, 15:43
icat,mucit.düşünce ödülleri yarışması düzenlenseydi forumda oyumu senin için kullanırdım emin olabilirsin.dikiz aynası düşüncen harika.

SeSSiz
27-02-2009, 15:59
Şoktaım.!=)) HoşGeldiniz Combo Garage^ye ßekliyoruz.! Güzel ßir Düşünce Güzel ßir iş.!

marikan
27-02-2009, 16:46
ilginç. ama görenler için arap yağı meselesine dönebilir:D daha orjinal olabilirdi bence (mesela sdc ekranı oraya monte etmek gibi)

emeğinize sağlık..

overhaulin42
27-02-2009, 17:19
yorumlar için tşk ederim,arap yağı meselesine gelince bu cihazı 480 tl 6 taksıte almıştım..bol bulma meselesi değil yani,araca ek olarak herhangi bir delik delmedim;tavan lambasını sökünce 2 monte deliği zaten hazır durumdaydı,saçı oraya monte ettim sadece.

senol1979
27-02-2009, 17:48
Güzel bir çalışma olmuş. İzninizle bende size bir öneride bulunayım. Pc üzerindeki klavyenin görünmemesini sağlarsanız daha iyi bir görüntü olur. Bir lcd tv vs. gibi durur. Bunun içinde 1mm kalınlığında herhangi bir levha kullanabilirsiniz.
Bu arada Centrafuse yazılımı pc yi kasıyor mu? Yoksa fazla bir kasma olmuyor mu? Pc nin işlemler esnasındaki performansı nasıl. ( Centrafuse açık - kapalı ) Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Çalışmanız için tebrikler.

ERGÜ
27-02-2009, 17:51
güzel bir çalışma ilk defa görüyorum sizin işinizi görüyorsa gerisi tefarruat tebrikler

overhaulin42
27-02-2009, 19:49
çalışmayı beğenmeniz beni mutlu etti,centrafuse programı pc yi hiç kasmıyor(atom 1.6-1gb ram-8.9"-16 gb ssd)sadece ilk açılırken biraz bekletiyor bende pcyı kapatmayıp sleep moduna alıyorum,cf programı acıkken yada kapalıyken pc performansı cok degısmıyor gayet stabil,klavyeyi kapatmayı duşundum ama çıkabilir olmasıda benim için önemliydi(cafeye falan gittiğimde orda kullanmak için)cihazda bluetooth yok usb bluetoothta cihazın dısında kötü gözüktüğünden bt aparatını ve mouse aparatını cihazın içine sığdırdım:)

marikan
27-02-2009, 20:26
yanlış anlaşılmasın. günümüzde aracın tavanında monte edilmiş bi netbook gören bi insan öle düşünür die düşündüm ben sdc. bana kalsa daha fazlasını yapardım:D:D

overhaulin42
27-02-2009, 21:50
icat,mucit.düşünce ödülleri yarışması düzenlenseydi forumda oyumu senin için kullanırdım emin olabilirsin.dikiz aynası düşüncen harika.

onure oldum çok tşk ederim.:rolleyes:

baymustang
27-02-2009, 22:25
yaa inanmıyorum abi 3 senedir hayalimde olan şeyi sen ilk başardın. belki inanmıcaksın bu işi yapmaya başladım. ses sistemi hazır, ups hazır, yakında op-com alıcam bi o kaldı inanamıyorum...

ELR
27-02-2009, 23:39
Herşey çok güzelde aklıma takıldı bunun ekran nasıl bu şekilde doğru gösteriyor.

alper a
28-02-2009, 00:23
Şarj olayı olayı Nasıl ?? Dokunmatik Ekranı Alıp Netbooka Baglasak Faydalı Bir eser olurmu ?? Torpidoda Olsa Mesela Dokunmatik Ekrandan Kontrol Etsek :)

overhaulin42
28-02-2009, 00:25
netten ekran kartının bır programını buldum 90-180-270-360 d. döndürmek mümkün;onu bulamasaydım eger bu uzakdogu lcd tvlerde bulunan civalı sistem vardı,(ekranı ters döndürürsenız civa tüpün içerisinde alta düşüyor ve devreyı tamamlıyor ekran dönüyor)bundan yapıcaktım.

Vectrali
28-02-2009, 00:28
bırader emeğine saglık süper olmus sende benım kafadasın :) teknolojıyı tam anlamıyla mobil kullanmaya devam!!! başarılarının devamını diliyorum...

overhaulin42
28-02-2009, 00:31
Şarj olayı olayı Nasıl ?? Dokunmatik Ekranı Alıp Netbooka Baglasak Faydalı Bir eser olurmu ?? Torpidoda Olsa Mesela Dokunmatik Ekrandan Kontrol Etsek :)

2.5 saate kadar bataryaömrü var,tavan lambasından aldıgım 12 v ile şarj ediyorum,dokunmatik cam henüz bulamadım bu boyutta ,ama bi başka düşüncemde dokunmatik camı buldugumda ekrana yapıştırmak değilde aracın daha kolay ulasabılecegım bır yere takmayı dusunuyorum yani el frenının oldugu yer gıbı mesela;elimi kaldırmadan aşagıdan kullanmak.

muratezcan
28-02-2009, 00:40
Montaj ve bağlantılarla ilgili daha fazla resimler var ise görmek isterim.
Güzel çalışma geliştirilmeye açık bir proje. Tebrikler.

alper a
28-02-2009, 00:41
İşte Dokunmatik Lcd Ekranlar Var Normal Teyp Boyutunda 7"lik.(Gerçi Comboda Orjinal Teyp Var O Yuzden Zor olur).Benim Arabada Normal teyp Takmaya Müsait oldugu için Oyle bir Sistem Düşünebilinir.

lazkoqat
28-02-2009, 00:51
arkadasım oncelikle armıza hosgelsin diyorum.. calısmana gelince basarılı olmus ellerine saglıuk guzel calısma. basarılarının devamını diliyorumm.. aracını da gule gule kazasız belasızz cezasız gunlerde kullanman dilegi ile

overhaulin42
28-02-2009, 16:33
çok tşk ederim,bana bunu neden paylaştın diyenler oldu,paylaşımların insanları yücelttıgını duşunuyorum,forumdaki amaçta bu zaten,sadece forumları okuyarak herhangi bir katkıda bulunmayan,paylaşımlarını kendisine saklayan biri olmak iyi değil.burdaki amacım cihazın mobil olarak kullanılabilirliğini yani çıkabilir olmasını sizlerle paylaşmaktı..

vectra delisi
28-02-2009, 16:56
Emeğinize sağlık.

WhiTeRaVeN
28-02-2009, 20:49
çıkabilir olmasından dolayı güzel bir olay. tebrik etmekten başka birşey diyemiyorum. ancak araçta sarsıntı olayından etkilenmesin PC.

baymustang
28-02-2009, 21:41
abi hemende saklamya gerek yok diyosun ya

semihx
01-03-2009, 14:27
öncelikle belirteyim, güzel calisma tebrik ederim

aklima takilan bisey var, tavana takili sac paneli sadece sacin ortasindaki 2 vida tutuyor sanirim. kasislerde, ekran ileri geri hareket etmiyormu ? yani laptop stabil mi orada ?

overhaulin42
01-03-2009, 15:33
Parçalar 3 kısımdan oluşuyor,tavana monteli saç,cihazın altındaki saç,ve tavandaki saçın içte kalan kısmında 4cm uzunluğunda 2 adet ([) şeklinde ayaklar.Önce güzel bir ölçü alarak kartondan prototip çıkardım,daha sonra bu ölçüleri cad programında çizerek(solid) saç işleme makinasına gönderdim o herşeyi yaptı sağolsun:)tavan saçındaki ray bükümlerini makinaya yaptırdım ki arada boşluk olup cihaz takıldığında boşluk olmasın ve kasislerde ses yapmasın,büküm açısı yaklaşık 30derece.En ufak bir ses sallanma vs olmuyor,ve netbook ssd(solid state disk)kullandığından ve işlemci fansız olduğundan sarsıntı problemi yok,tavandaki saçın arkasındada büküm olduğundan cihaz direkt oraya dayanıyor yani kayma vs olmuyor.Saç 1mm olduğu için havşa açma işlemi biraz zor oldu onuda matkapa büyük tığ takarak açtım(vida başları engel olmasın diye)tavan saçına perçinde atmayı düşündüm ama vazgeçtim.
Şunuda belirtmeden geçemicem baymustang(mustafa kardeşimle)görüştüğümde aynı sistemi kendısınınde yapacagını tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi;kendisi benden 1 adım öndedir bunu belirteyim:)

muratezcan
01-03-2009, 15:55
Bende bu konu ile ilgili netbooklara baktım SSD olarak:
http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK-PC/ACER/ASPIRE-ONE-A110-LNX-MAVI-p-25227-c-24.htm
500 tl

HDD olarak:
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37124
bu ürün bugün word kk ile 674 tl 5 taksit.

baymustang
01-03-2009, 18:19
Parçalar 3 kısımdan oluşuyor,tavana monteli saç,cihazın altındaki saç,ve tavandaki saçın içte kalan kısmında 4cm uzunluğunda 2 adet ([) şeklinde ayaklar.Önce güzel bir ölçü alarak kartondan prototip çıkardım,daha sonra bu ölçüleri cad programında çizerek(solid) saç işleme makinasına gönderdim o herşeyi yaptı sağolsun:)tavan saçındaki ray bükümlerini makinaya yaptırdım ki arada boşluk olup cihaz takıldığında boşluk olmasın ve kasislerde ses yapmasın,büküm açısı yaklaşık 30derece.En ufak bir ses sallanma vs olmuyor,ve netbook ssd(solid state disk)kullandığından ve işlemci fansız olduğundan sarsıntı problemi yok,tavandaki saçın arkasındada büküm olduğundan cihaz direkt oraya dayanıyor yani kayma vs olmuyor.Saç 1mm olduğu için havşa açma işlemi biraz zor oldu onuda matkapa büyük tığ takarak açtım(vida başları engel olmasın diye)tavan saçına perçinde atmayı düşündüm ama vazgeçtim.
Şunuda belirtmeden geçemicem baymustang(mustafa kardeşimle)görüştüğümde aynı sistemi kendısınınde yapacagını tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi;kendisi benden 1 adım öndedir bunu belirteyim:)

bi adım önde olan sensin ama

Any1sT0pMe
03-03-2009, 11:55
İşte Türkün zekası. çok güzel bir çalışma bence bu konuyla ilgili forumda Ar - Ge çalışmaları başlasa ne cevherler çıkacak :) emeğe saygı.... ekranı ters döndürmek basit ekran kartı driverı varsa açıları değiştirme özelliğide oluyor güzel düşünülmüş ancak sacla laptop tavana ağırlık yapmasın çünkü bağlanan kısım biraz zayıf fazla yüke gelemez en üst düzeye fazla ağırlık koymamak lazım Allah korusun çöker möker ...

commagene02
25-04-2009, 23:37
overhaulin42 kardeşim helal olsun. benimde düşünüp ama yapamadığımı yapmışsın. ellerine sağlık...

ankirali
04-10-2009, 22:52
çok orijinal olmuş.
Kesinlikle geliştirilmeli. Buna birde usb tv eklemek lazım.

kutlu_han
06-10-2009, 23:05
süper bişey olmuş. abi yol bilgisayarı dediğin böle olmalı. depodaki benzini göstermek ile yol bilgisayarı olmuyo.

şunu merak ediyorum, aracı kullanırken sıkıntı olmuyor mu?

overhaulin42
30-10-2009, 22:32
Öncelikle gecikme için özür dilerim,foruma uzun bir süre giremedim,evet usb tv ekledim ,geri vites kamerası,usb gps(navigasyon)..aracı kullanırken hiç bir sıkıntı yok ,yapacak arkadaşlara win7 ile birlikte dokunmatik ekranı destekleyen minibookları beklemeleri,fiyatlar gayet uygun hale gelecek kısa bir süre sonra..saygılar.

baymustang
30-10-2009, 23:34
kaç kaç hemen sen abi