Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrik kesmeme
yasinunal
14-02-2009, 14:38
arkadaşlar 95 model vectra gt sahibiyiz ve arabayı geçen sene nisan ayında aldık ecotec motorlu araç redline na geldiğinde elektirik kesmiyor acaba sebebi nedir yardımıc olurmsunuz ayrıca motora zararı olurmu kırmızıda kullanmanın :confused::confused::confused:
oflicorsa
14-02-2009, 16:25
lpg mevcutmu aracta
yasinunal
15-02-2009, 09:05
evet sıralı sistem lovato yeni takıldı 2-3 aylık benzindede kesmiyor işin açıkcası
lpg den dolayı yapar o işi.
kesici kalkıyor o tip motorlarda lpg montajı sonrası anlamsız bi şekilde
bendede aynısı var benimkinde çok seri bi şekilde çalışıyor kesici:) bence sizinkini eski sahibi iptal ettirmiş olabilir
yasinunal
16-02-2009, 09:43
ilginizden dolayı teşekkür ederim bu kesici yeniden takılamazmı veya kesici nasıl çalışıyo ateşleme bobininden mi kesiyo elektriği yoksa benzinimi kesiyo
lpg mevcutmu aracta
carlos seniiiiiiii.... :D corsada da kesmiyordu emreyi ne keklemiştik çip var die :kop:
lpg de normal..
Bence çok abartmazsan sıkıntı olmaz. hatta drag gibi agresim kullanım sırasında cevireceğin 1000 devir çok ciddi bir avantajda sağlar diye düşünüyorum.
lpg yi taktırdığın yere git laptop a taksınlar ve devir kesici değerini değiştirsinler. hallolur ama sen bunlara gerek kalmadan pek o devirlerde dolaşma olsun bitsin :)
yasinunal
16-02-2009, 23:36
yok zaten o kdar zorlamam arabayı ama devir kestiğinde çıkan ses hoşuma gidiyor o yüzden sromuştum :D:D:D
kesici çok zararlı zaten motora. o yüzden bence elletme hiç. keşke benimkide çalışmasa:)
yasinunal
17-02-2009, 22:05
o zaman hiç ellettirmeyim böle kalsın :)
teşekürler ilgilendiğiniz için
oflicorsa
17-02-2009, 23:49
kesici çok zararlı zaten motora. o yüzden bence elletme hiç. keşke benimkide çalışmasa:)
kesici olmassa neler olacagını tahmin ediyormusun 1 viteste felan cevirirsin 9000-10000 sonra hopp subablarr yok :D şakaya gelmez
yasinunal
18-02-2009, 02:30
kesici olmassa neler olacagını tahmin ediyormusun 1 viteste felan cevirirsin 9000-10000 sonra hopp subablarr yok :D şakaya gelmez
ozaman nasıl halldecez bu devir kesici olayıını :confused: :cry:
ozaman nasıl halldecez bu devir kesici olayıını :confused: :cry:
yaa sende o kadar devir çevirme.. lpg den o işte aracını benzine al daha sonra da bak kesici çalışıyormu? çalışmıyorsa o zaman dert etmen gerekir.
yasinunal
18-02-2009, 12:16
benzinde de kesimiyor daha önce belitmiştim bende o yüzden kafaya takıyorum :(:(
ne guzel hondalarla kapışırsın o zaman bak.. 8-9 10 ne verdiyse yardır işte.. fabrika yapımı chip işte en guzeli.
yahu ozaman aracına profesyonel bir müdahale şart. sen en temizi opel garaja bir uğra.. tech1 de falan baksınlar elbetteki bir çözümü vardır. burdan ne söylesek boş..
yasinunal
19-02-2009, 12:28
tmm fırsatını bulduğumda mutlaka gidecem zaten tanışmak için bu da bi bahanem olur işte herkeze tekrar teşekkür ederim :)
benim arkadaşın corsası 1.4 16v oda kesmiyor :D biriside subab keser deyip duruyor
weSti555
20-02-2009, 17:13
Yasin müsait bir zamanda uğrayabilirsen kontrolünü yapalım.
opc line
22-02-2009, 15:07
Yener cigim saka yapiyorsun her halde ..arkadaslar bilgi almak icin yaziyorlar bu tür sakalar arkadaslari yanlis yönlendirebilir .. hiz kesici arac icin gercekten cok koruyucu bir sistemdir ..
Merhaba,
Aracinizin rev limiteri (Eger ikinci sahibi iseniz ve siz yaptirmadi iseniz) Daha onceki kullanici tarafindan ECU epromunuzdaki yazilimi degistirmek sureti ile (Chip Tunning) yapilarak kaldirilmis olabilir. Ancak Genelde yazilimlar Yabaci menseili sahislar tarafindan yapildigindan Kimse bu riski almaz. Dolayisi ile Kullanmis oldugunuz yazilim Standard ise LPG sistemi uygulayicisinin program mudahelesi ile kaldirilmis olabilir.
Bunu kaldiran LPG sistem uygulayicisinin
Eger yapti ise Bulunup Durumun ONA duzelttirilmesi gerekir .(Nasil boyle birsey yaparsin HESABINI SORMAK ADINA)
2 Bir onceki sahibine konu danisilir.
Yukrida bahsettigim olaylar sadece Bunun hesabini sormak adina.
Sonucta sizin bu sekilde bu araci kullanmaniz nekadar uzarsa .Okadar erken supap egme ,kapak catlatma,pistonlarin supapa vurmasi vs vs vs tarzi (Aciklamaya gerek duymadigim ama sonucuna ne sekilde katlanabileceginiz konusunda maddi olarak bildigim ve manevi olarak bilmedigim bir konu)
Sonucta Siz araci zorlamadiginizi ve dikkatli davrandiginizi yazmissiniz.Bunuda farkettiginize gore durumu duzeltmenizde Ivedi olarak yarar var.
Benzindede Rev limite girmemesinin sebepleri
sistem (LPG) sonucta calisiyor ve devrede ama sadece normal yakit sisteminden puskurtmesine olanak veriyorda diger aksamlari hala kontrol ediyor ise .Rev limiter devrede olamayacak.
LPG montaj yapan kurum kurulus yetkilisi LPG yi taktiktan sonra sizden onceki arac sahibinin .Cekisten dustu vs vs Gel usta sunu acik hareketlendirelim dedi ise Bilincli olarak kaldirmis olabilir.(Hala bu KONUDA üzüntülüyüm Nasil yapar)
Veya Aracinizda yazilim ayni gene eski kullanici chip tunning yaptiriyorum diye o aralari odeyip sadece rev limiteri kaldiran sahisa Paralari bayildi (sonucta arac daha fazla devir CEVIRIYOR )
Yada yada sizin su anda kullandiginiz yazilim 8600 luk ve kapak supap yay islemi gormesi gereken bir motor icin hazirlanmis ama maalesef yarar olur guzel olur diye Etraftan ondan bundan dagilmis bir yazilim olabilir.
Yazilim isi yapiyordur ama siz zaten fazla devir cevirmediginiz icin Asil ulasilmasi gereken devirlere ulasmadiginiz icin farketmiyorsunuzdur.
Dolayisi ile oncelikle LPG ci ile (Hesap sormayacaksaniz Normal bir ayni firma LPG ustasi ile ) REv limitere baktirin varsa boyle bisey hemen maximum DEGERLERI NEYSE
O devir araliginda calistirtin.
Ariza Giderilmedi :
EEE anlattiginiz gibi yaptik ettik limitorude ayarlattik ama hala sorun devam
Epromu cikartiyorsunuz Gerekli Arkadasa gidiyorsunuz Yazilim yapan arkadas tarafindan limitorun kacta oldugu tespit ediliyor.Yapabiliyorsa kendisi limitoru ayarliyor yapamassa TRde yapan herhangibir yazilim isini yapan diger arkadasa gidilip duzellttirilecek .Veya araciniza uygun bir standard yazilim kullanilacak ama ozamanda Lpg ayarlarinizin tekrar emule edilmesi gerekiyor.
Kisaca:
LPGci ayari duzeltir (OLMADI)
Yazilim kontrol edilir (Edecek sahis beceremedi)
Standard veya istege bagli hazir baska bir Limitorlu yazilim eklenir sorun ortadan kalkar.
yasinunal
05-03-2009, 14:36
teşekkür ederim yazdıklarınız için lpg den olduğunu sanmıyorum lpg yi taktırdıktan sonra olmadı zaten aldığımızda dedim bi bakıyım bastım yolda devir kesmedi sonra zaten lpg taktırdık aynı devam etti öğrenci olduğumdan fırsatını bulamadım yoksa opel garage ye gidecem sorun için
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net