PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabamı yokuşta park ettiğimde el frenini çekmezsem araba yavaş yavaş gidiyor

ogrtmnm
20-01-2009, 12:24
2001 model Astra G arabamı yokuşta park ettiğimde el frenini çekmezsem vitesteyken yavaş yavaş gidiyor. Özellikle kışın el freni donacağından çekemiyorum ve arabayı bu problemden dolayı yokuşta park edemiyorum. GEçen gün okulda el frenini çekmemiştim öğrenciler arabayı iterek epey ileri götürmüşler. Bu problem neden kaynaklanmaktadır. Çözümü maliyetli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Tüm Opelcilere selamlar.

meftunn
20-01-2009, 12:46
ben pek anlamam ama yokuş biraz dikse araba kayar normal bişey bence..
hafif dik rampada burun aşağı geri vitese taktım elfreni çekmeden 2 3 sn de bir araba aşağı doğru gitti hafiften durdu o sıradada sanki hafiften çalışcak gibi yapıo araba ama çalışmıyo sonra işte çektim el frenini daha fazla zorlamadım..
ben düz yerde bile içim rahat etmiyo çekiorum elfrenini.. anca hava çok çok soğuk olcaksa çekmiorum

ogrtmnm
20-01-2009, 13:18
BAşka arkadaşımın astrası var onu denedik. Araba çok az hareket etti. Benim arabam arkadaşımınkine göre çok fazla hareket ediyor

canata7
20-01-2009, 14:50
Benim arabamda aynısını yapıyo yokuş aşağı parkederken tekeri kaldırma dayıyorum en temizi o

eRaGoN
21-01-2009, 17:12
benım arabada gidiyor ama geri yokuşlarda bırakacaksam arabayı kışın geri viteste bırakıyorum o zaman kayma olmuyo...

ogrtmnm
21-01-2009, 21:51
Başka araçlara göre belirgin olarak daha fazla hareket etmesi bence normal değildir. Bu konuda teknik birgi verecek bir arkadaşımız yok mu?

MOKIA
22-01-2009, 07:06
Araba kac binde debriyaj tam brakmıyor olmasın.
Baktırdınızmı debriyaj balatasına. yada nezaman değişti.?

zafzaf00
22-01-2009, 10:00
bende eski işte çalışırken pendik sırtlarında yokuş bi yerde hanımeli koparayım diye indim arabadan. bi baktım araba arkamdan zıplaya zıplaya geliyo. ford fiesta diesel. arkadaş da yan koltukta paniklemiş. hemen açtım kapıyı atladım arabaya komik bi hareketti:) neticede dik yokuşta viteste araba kayıyor. patronda sıfır volvo vardı bi onla deneyim yazarım...

ogrtmnm
23-01-2009, 00:35
Arabam 112 bin km de. Bugün yetkili servise sordum. Usta bunun olabileceğini normal bir durum olduğunu söyledi. Çok şaşırdım

az_ti_layk
23-01-2009, 21:55
kaçırıyor yav demekkii anarya vitese at sende bendede öle bir sorun vardı anaryaya takıyom sabit kalıyor

zafzaf00
29-01-2009, 17:32
patronun volvoda da denedim. araç 2000 km de onda da zıplaya zıplaya kaçıyor araba:) 1. viteste de geri vitestede. Dik yokuşta aracı yerinde bulmak istiyorsak vites + el freni. hatta tekeri kaldırıma dayamak gerekir.

ogrtmnm
31-01-2009, 13:56
ZAFZAF00 Teşekkür ederim.

zafzaf00
31-01-2009, 22:48
anarya (geri) viteste de gidiyor araba...
Rica ederim ogrtmnm

Any1sT0pMe
01-02-2009, 01:29
abi rampa dikse tabiki kayar kompresyon zayıf gelir motor 1.6 normal kayması normal motorlu her araç rampada küçük viteste kayar olay baskı balatasından değil cengiz abi motorun kompresyonuyla alakalı hem araç daha 112 bindeymiş normaldir her halükarda aracın önü rampa aşağı bakıyorsa geri vitese takın aracın önü(burnu) yokuş yukarı bakıyorsa 1.ci vitese takın ayrıca her zman elfrenini çekin çok don almadığı zamanlarda tabiki... çok km yapmış bi aracı dediğiiniz tüm rampalara koyun segmanlar ve silindirler aşındığından kompresyon kaçakları oluşur ve araç hiç durmadan kayar uzun lafın kısası aracın rampada kayması normal hem kasayı hemde rampaya direnç gösteriyor zaten araç ama kayar durur kayar durur yavaş yavaş ... tabi vites tork güç vitesinde olacak ( şanzımanda 1.ci vites dişlisi en büyük dişlidir sonra aynı büyüklükte bide geri vites dişlisi vardır .) korkulacak bişey yok yani ... saygılar...

zafzaf00
03-02-2009, 10:45
Geri viteste farketmiyor güzel kardeşim. siz el frenini daima çekin. don varsa zaten düz yerde bırakın rampada bide don olunca inmek kalkmak ayrı dert...

Any1sT0pMe
03-02-2009, 10:53
Zafer abi haklısın da 1.ci vites dişlisiyle geri vites dişlileri aynı orana sahip aralarındaki tek fark grup milindeki tüm dişliler helisel dişli geri vites dişlisi düz dişlidir ve geri geri giderken şanzımandan bi ses gelir (ıvvv diye sanırım ::) )o ses geri vites dişlisinin düz dişli olduğundan çıkan ses... ne olursa olsun küçük motor dik rampada isterse motor sıfır olsun kayıp duracaktır.. bana göre rampada kayması normal.... saygılar...

zafzaf00
03-02-2009, 17:28
Özkan kardeşim helisel dişliden girip mahruti den çıkıp kafa karıştırmayalım:) olay net araba sıfırda olsa eskide olsa dik rampada viteste bırakmak yeterli değil. el freni çekmek şart. sen niye geri vitese takıldın anlamadım ki:) sonuçta sende geri viteste bıraktığında burun aşağıda olsa araba kayar dememi destekliyorsan problem yok. Geri viteste kaymaz diye bir fikirde değilsin değilmi? ben iki türlüde denedim (1. viteste de geri vitestede) kaydı ve duracak gibide değildi 2 metre kadar gittim:)

Any1sT0pMe
03-02-2009, 18:20
Zafer abi yanlış anladın herhalde :D yukardaki yazımda açıkladım sanıyordum açıklayamamışım tam kusura bakma konuya gelince bende her türlü kayar diyorum ama genel prosedür öyledir ters orantılı yani :D ayrıca geri geri giderken şanzımandan vııvv diye ses gelir o sesin sebebini söylemek için grup miliinden bahsettim hazır konu oralarda diye onuda yazayım dedim :D sizinle hemfikirim anlıyacağın abi :) saygılar..

zafzaf00
04-02-2009, 00:21
Anlaşıldı Özkan kardeşim. Millet vitese güvenmesin arabayı aşağı mahallede bulmasın:)

Any1sT0pMe
04-02-2009, 01:48
Anlaşıldı Özkan kardeşim. Millet vitese güvenmesin arabayı aşağı mahallede bulmasın:)

:kop::kop::kop::kop: koptum abi ya :) düz de dahi olsa araç el freni çekmek gerek ne olur ne olmaz Allah muhafaza arkadan vuran bi araç sonra neler olur neler :) eskiden unutmam ford anadolularda el freni yoktu adam aracı rampada tek başına parkedemiyor kaldırım yoksa tek olunca araçtan inip koşa koşa taşı alıp koyuyordu aracın altına tabi o sırda araç tin tin gidiyordu ne gülerdim o zman :) bazen yardım ederdim :D

lampard
04-02-2009, 12:37
viteste kayması normal değil bence kompresyon düşmüştür ya da debriyajda sorun vardır ustalarımız daha iyi bilir gerçi+el freni donma konusunda da halatlarda paslanma eskime yoksa ve araç ıslak değilse sudan geçmemişse nemden dolayı kolay kolay donacağını zannetmiyorum arkadaşlar

ogrtmnm
04-02-2009, 19:17
Arkadaşlar bugün yetkili serviste bir ustaya sordum. Usta kendisi denedi ve "18 yıldır burada çalışıyorum ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum, daha önce böyle bir problemle karşılaşmamıştım" dedi.

Fætih
04-02-2009, 21:13
abi baskı balatayı degıstır kesın hallolur.daha oncde dedeım amacamın arabadada oldu ilk basta n oluyo demıstım 1 kayıyo gerı vıteste kayıyor.yanı tutunacak dıs kalmamıs.kavraması nasıl bu arada arabanın sondamı kavrıyor yanı..

BiRiL
06-02-2009, 23:43
Tek sorun Debriyaj balatasının aşınmasından baskı balata değiştirince sorun ortadan kalkar.
Arabayı yokuşlarda ve vites değişiminde fazla debriyajda tutmadan seri kavrama yaparak kullanılmalı Ani motor freni yapılmamalı seri bir şekilden 4-ten 3çe ve 3ten 2 ye motor freni sık yapılıyorsa buda baskı balatanın hızlı aşınmasına sebeptir.Kısaca Baskı balatası aşınan araçlarda oluyor normal şartlarda 40.000km gider bi balata 10.000km de kullanmaya bağlı...

Eski dedelerimizden kalma teknik ve bence en sağlam teknik arka tekerlere taş koyun :D birde her ihtimale karşı direksiyonu kaldırım tarafına tam kırık bir vaziyette bırakın. Çocuklar top oynarken araç altındaki taşı alırlar kale yapmak için :D filen o sıra araç kaçarsa kaldırıma dayansın =)

darkmoon
16-02-2009, 18:37
oldum olası arabayı dik yokuşa koymam zaten meyili yada düzlüğü görene kadar giderim yada sağda solda boşluk varsa düz bir yer oraya kafayı sokarım :D ne olucak yüz metre elli metre yürüyü verelimde aklımız arabada kalmasın

mesela arabaya güvenme kayıp kaymama mevzusu değil mesele arabayla o yokuşdan çıkan yada inen birinin vurması sürtmesi yada burdaki arkadaşlar gibi arabayı kapatır el frenini bile çeker vitese takar ama 4 teker nihayetinde fizik kanunları ortada arabada insan yapımı bir şey olur araba bir kayar bir gelirsiniz arabanızın üstünde başka bir araç :D :D

kadett
03-03-2009, 14:45
Merhaba ,
Aracinizi nekadardir Kullaniyorsunuz ?
Daha once bu sorun varmiydi yoksa vardida sizmi ilgilenmiyordunuzda artik bariz bicimde sorun artmaya basladi ?

1
Yaginizi Tamami ile Kontrol edin .TAMAMLAMA YAPMAYIN ESKI ISE MUTLAKA DEGISTIRIN
2 Sorun hala devam ediyor Aracin Bujilerini sokun Motor kompresyon testi yapin . Normal degerlerinizn altinda ise Kopmresor kacaginiz var
3:
Kompresor kacagi nereden acaba ?
A:Aracinizi devamli devirli kullaniyorsunuz Motorunuzda bugune kadar hic acilmadi bayagi eski Ama yag yakmiyor....
B:Araciniz Araliksiz Yag yakiyor duman hep var ve hic kesilmiyor.Ama kapaktan ses gelmiyor. SEGMANLARINIZ Yuksek ihtimal

c:Araciniz yolda yag yakmiyor ama arada sirada duman verip tekrar duzeliyor. Yaginiz gercekten eski Makina sicakken fazla inceldiginden sistem gerekli basinci tutamiyor

dAraciniz yolda yag yakmiyor ama arada sirada duman verip tekrar duzeliyor. Supap lastiklerinizden biri birkaci veya hepsi Sorunlu kaciriyorlar ve sistem kapaktan duyulmak kaydi ile Tiktikikitiki ses yapiyor ama bazen kesiliyor,

e:Supap kayitlariniz asinmis ve compresyon kaciriyorlar.

F olmaz ya Okadar olmaz ama : Usta egzantrikte triger ayarinda bir hata yapti .Egzantrikler supaplarin tam kapanmasina izin vermiyorlar arabada kompresyon kacagi Oluyor ama BULAMIYORUZ YAAA. Cunki sistem duzgun ama ayari hep bilemessiniz ne nerdedir.

Kisacasi
Yaginizi bir kontrol
motor komp testi
sonrasi
Kapak acilir supap ve supap lastiklerine bakilir
Bu siradada pistonlarin Blok icindeki Oynama mesafeleri kontrol edilir

Size KAPAK ACIN DEMIYORUM
Ama once Yaginiz ve kopmresyon testi yapilacak .Cok basitce .
Yukaridakileri Sadece Tavsiye olarak Okuyun
Yukarida yazilanlar size soyleneceklerin az bir bolumu .
Aracinizi gercekten cok ama cok dik bir yere koyuyorsunuz motor artik ne yapsin ama Genelde Araba KACMAZ

Yanlis yag grubu kullaniyorsunuz Belkide

MadeN
03-03-2009, 15:26
üstad büyüksün :)

Chatin
06-03-2009, 01:43
vaoauauv ve tanrı opel britannica ya açıl dedi...

zafzaf00
09-03-2009, 15:48
Merhaba ,
Aracinizi nekadardir Kullaniyorsunuz ?
Daha once bu sorun varmiydi yoksa vardida sizmi ilgilenmiyordunuzda artik bariz bicimde sorun artmaya basladi ?

1
Yaginizi Tamami ile Kontrol edin .TAMAMLAMA YAPMAYIN ESKI ISE MUTLAKA DEGISTIRIN
2 Sorun hala devam ediyor Aracin Bujilerini sokun Motor kompresyon testi yapin . Normal degerlerinizn altinda ise Kopmresor kacaginiz var
3:
Kompresor kacagi nereden acaba ?
A:Aracinizi devamli devirli kullaniyorsunuz Motorunuzda bugune kadar hic acilmadi bayagi eski Ama yag yakmiyor....
B:Araciniz Araliksiz Yag yakiyor duman hep var ve hic kesilmiyor.Ama kapaktan ses gelmiyor. SEGMANLARINIZ Yuksek ihtimal

c:Araciniz yolda yag yakmiyor ama arada sirada duman verip tekrar duzeliyor. Yaginiz gercekten eski Makina sicakken fazla inceldiginden sistem gerekli basinci tutamiyor

dAraciniz yolda yag yakmiyor ama arada sirada duman verip tekrar duzeliyor. Supap lastiklerinizden biri birkaci veya hepsi Sorunlu kaciriyorlar ve sistem kapaktan duyulmak kaydi ile Tiktikikitiki ses yapiyor ama bazen kesiliyor,

e:Supap kayitlariniz asinmis ve compresyon kaciriyorlar.

F olmaz ya Okadar olmaz ama : Usta egzantrikte triger ayarinda bir hata yapti .Egzantrikler supaplarin tam kapanmasina izin vermiyorlar arabada kompresyon kacagi Oluyor ama BULAMIYORUZ YAAA. Cunki sistem duzgun ama ayari hep bilemessiniz ne nerdedir.

Kisacasi
Yaginizi bir kontrol
motor komp testi
sonrasi
Kapak acilir supap ve supap lastiklerine bakilir
Bu siradada pistonlarin Blok icindeki Oynama mesafeleri kontrol edilir

Size KAPAK ACIN DEMIYORUM
Ama once Yaginiz ve kopmresyon testi yapilacak .Cok basitce .
Yukaridakileri Sadece Tavsiye olarak Okuyun
Yukarida yazilanlar size soyleneceklerin az bir bolumu .
Aracinizi gercekten cok ama cok dik bir yere koyuyorsunuz motor artik ne yapsin ama Genelde Araba KACMAZ

Yanlis yag grubu kullaniyorsunuz Belkide

kardeş bu kayma olayı oluyor. ben gördüğümü yazdım. sıfır arabada da denedim gene kaydı gene kayıyor. dik yokuşta her araba 1 de de geri viteste de kayar... yada 5 6 arabada denedim hepsinde kaydı...
kaymasıda normal bence...
kompresyon araba çalışınca devreye girer bildiğim kadarı ile. bu nedenle araba stop halinde iken nasıl kompresyon olacak. benmi yazdıklarını anlamadım sizmi anlatamadınız yada yanlış anladınız.

darkmoon
09-03-2009, 17:26
valla şimdiye kadar aldığım tüm araçlarda hepsi gidiyordu ancak gacırt diye el frenine asılınca duruyorlardı :D bir gün el freni elimde kalıcak ama bakalım ne zaman :D

ogrtmnm
12-03-2009, 10:49
Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 4-5 ay sonra triger kayışını değiştirmeyi düşünüyorum.Usta eğer baskı balatanın da değiştirilmesini gerek görüyorsa onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım o zaman da kayacak mı? Sabırsızlıkla bekliyorum.

ogrtmnm
12-03-2009, 10:53
Bu arada arabayı Kasım'da aldım. Daha öncesinde bu problem varmıydı, ne zaman başladı bilmiyorum. Ben aldıktan bir süre sonra fark ettim. Aldığımda daha don filan olmadığı için el frenini sürekli çekiyordum. Hava soğuyunca olayı fark ettim.

Sanchez
12-03-2009, 12:48
yorumsuz:D:D

onur37
15-03-2009, 08:45
önceki skoda aracımda bu durum başıma gelmişti hatta tüm yokuşlu yollarda düz park edecek yer arıyordum.Aracı frenciye getirdim yaptığı işlem;Würtz markalı sprey balata temizleyici ile temizlendi daha sonra da balatayı ayarladı.Sizin aracınızda Kesin böyle yapılıyor demiyorum ama benim aracıma bu şekilde tamir yapıldı ve el freninden gayet memnunum.
Yokuşlardan artık korkmuyorum yokuşlar benden korksun:)

zafzaf00
21-03-2009, 21:11
önceki skoda aracımda bu durum başıma gelmişti hatta tüm yokuşlu yollarda düz park edecek yer arıyordum.Aracı frenciye getirdim yaptığı işlem;Würtz markalı sprey balata temizleyici ile temizlendi daha sonra da balatayı ayarladı.Sizin aracınızda Kesin böyle yapılıyor demiyorum ama benim aracıma bu şekilde tamir yapıldı ve el freninden gayet memnunum.
Yokuşlardan artık korkmuyorum yokuşlar benden korksun:)

Onur problem el freni yada frenler değil normalde insanlar araçları yokuşlarda sadece 1. viteste yada geri viteste bırakıp aracın kaymayacağını sanıyorlar (el frenini çekmeden buraya dikkat et) böyle birşey olmaz dik yokuşta araç viteste bırakılınca kayar. olay bundan ibaret

Onur kardeşim bu arada bende Kastamonuluyum. Cide olucak köyü

hkndvc
25-03-2009, 00:54
patronun volvoda da denedim. araç 2000 km de onda da zıplaya zıplaya kaçıyor araba:) 1. viteste de geri vitestede. Dik yokuşta aracı yerinde bulmak istiyorsak vites + el freni. hatta tekeri kaldırıma dayamak gerekir.
ben onno ustanın bir yazısını okumuştum.volvo nun viteste iken kaçması en büyük problemi diyordu.genelde ağır arabalarda oluyor sanırım.

zafzaf00
30-03-2009, 13:11
yarın c3 te de deneyeceğim. ama şimdiye kadar kullandığım her araç dik yokuşlarda viteste kaçırıyordu...

şevko
04-04-2009, 16:15
zafzaf00 (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=1657) abi senin patron okumasın bu yazıları benim elemanım arabalarla böyle işler yapsa aman aman

zafzaf00
05-04-2009, 23:54
zafzaf00 (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=1657) abi senin patron okumasın bu yazıları benim elemanım arabalarla böyle işler yapsa aman aman
Patronla abi kardeş gibiyiz öyle birşey olmaz merak etme:) zaten ondan çok ben kullanıyorum:) ben yoksam o kullanıyor:) yaptığımda öyle araca hasar verecek bir işlem değil zaten.
öyle kalın arabayı bulduk diye teker öttürme dip gaz vs yapmıyoz. kendi arabama gösterdiğim özenin aynısını gösteriyoruz...
c3 de denemeyi unuttum yarın akşam unutmazsam denerim. ama tahminim onda da kayacak. zaten dik yokuşlarda dişlilerin aracı tutması imkansız gibi birşey. el fren aracı tutar sadece...

zafzaf00
15-04-2009, 11:28
Evet C3 de de oluyor. oda kayıyor. o zaman bu normal bir olay demekki. sıfır araba yeni debriyaj değişmiş araba eski araba hepsinde yaptı. konu açığa konuşmuştur tahminimce. Aksini ispatlayan olursa yazsın bizde öğrenelim. sonuçta dik yokuşlarda arabayı 1 yada geri farketmez viteste bırakıp el frenini çekmezseniz araç zıplaya zıplaya gider:)

Fætih
15-04-2009, 12:28
accent kaçırmıyor...Belkıde 960 kg olmasından kaynaklanıyordur...:D:D

zafzaf00
15-04-2009, 15:30
yokuş yeterince dikmi?? hafif yokuşta kaçmaz. bu konuda teknik açıklama yapacak yokmu yahu. normalmi değilmi:)

BiRiL
25-05-2009, 12:12
Bu konuya daha önce yorum yapmıştım ve genelde Debriyaj Balatası aşınmış araçlar kayar diye biliyordum.
Şimdi aldığım 3-4 aylık araçtada meydana gelince aracı servise götürme kararı aldım çünkü eski opelimde böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım (2000 astra sedan)

Çok dik bir yok değiş evin bulunduğu cadde aracı 1 viteste bıraktım stop ettim eve çıktım biyere gidecem diye elfreni çekmedim normalde hep çekerim 5dk sonra komşu zile bastı aracın kayıyor koş dedi indim hemen baktım araç yerinden oynamış tekrardan bi kaç deneme yaptık yokuşta evet araç 1nci viteste kayıyor yavaş yavaş komşunun 98 renosu bile kaymıyor dedim servise danışayım şunu olmaz böyle servisi aradım kontrol edelim bir getirin dediler öğleden sonraya randevu aldım bakalım neymiş bu kaymanın nedeni...

Aracı 2009 şubatta aldım 2100 km de

Any1sT0pMe
31-05-2009, 22:02
ya bu sorun değil çok dik rampada mesela ortalama 6 8 dereceli bi rampada kayar araç çünkü motor küçük geliyor yuvarlanma direnci + araç ağırlığı derken araç ileri giderr durur gider durur en küçük viteste yada geri viteste bu normaldir ama getiri 5 bin cc lik bi motoru koyun o dik dediğiniz rampanın oraya bakın bakalım kayacakmı :D kayarsa rampa sorunludur :) yani abiler kısaca normal o olaylar elfreni sonuna kadar çekiliykende kayma yaparsa elfren telini yada kampanadan ayarlatırsınız olur biter.. saygılar...

O.A.G
31-05-2009, 22:09
accent kaçırmıyor...Belkıde 960 kg olmasından kaynaklanıyordur...:D:D

hangi accent?
era şu an senin altındaki aractan bile agır faticiğim:D

patriot
01-06-2009, 01:32
ya bu sorun değil çok dik rampada mesela ortalama 6 8 dereceli bi rampada kayar araç çünkü motor küçük geliyor yuvarlanma direnci + araç ağırlığı derken araç ileri giderr durur gider durur en küçük viteste yada geri viteste bu normaldir ama getiri 5 bin cc lik bi motoru koyun o dik dediğiniz rampanın oraya bakın bakalım kayacakmı :D kayarsa rampa sorunludur :) yani abiler kısaca normal o olaylar elfreni sonuna kadar çekiliykende kayma yaparsa elfren telini yada kampanadan ayarlatırsınız olur biter.. saygılar...

ben çok dik bayırda bırakıyorum el freni çekmeden, hiç kaymıyor

araç 1.6 vectra nası olcak :D

İzmiRli
01-06-2009, 01:45
bizde 01 astra G 1.4 sedan vardı geçtiğimiz yaz arabayı dik veya çok az bi rampada bırakamıyorduk el freni de çekili vites te ama garç gurç diye tuaf tuaf sesler çıkarıp başlıyodu kaymaya burnunu yokuşa doğru yanaştıryorduk yani ön tarafı yokuşa doğru bakıyordu ozamanda kayıyordu ama kaymadığı zamanda da çalışmıyordu 2-3 defa öyle misafirliğe falan gittiğimizde bizi bırakmıştı yokuş yukarı durduğundan benzin gitmemiş olabilirmi acaba ben öyle düşünüyordum

Any1sT0pMe
01-06-2009, 21:47
ben çok dik bayırda bırakıyorum el freni çekmeden, hiç kaymıyor

araç 1.6 vectra nası olcak :D

bilmiyorum Eskişehirde ki rampaları ama İstanbuL da mahallelerin bazılarında öyle bi rampa oluyorki çıkması bi dert inmesi ayrı bi dert ... ama her kayan araba sorunludur diyemeyiz rampadan rampaya değişir .Bana sorarsanız normal kompresyon yani motor freni yetmeyip kayar araç tabi benim fikrim...

Any1sT0pMe
01-06-2009, 21:49
bizde 01 astra G 1.4 sedan vardı geçtiğimiz yaz arabayı dik veya çok az bi rampada bırakamıyorduk el freni de çekili vites te ama garç gurç diye tuaf tuaf sesler çıkarıp başlıyodu kaymaya burnunu yokuşa doğru yanaştıryorduk yani ön tarafı yokuşa doğru bakıyordu ozamanda kayıyordu ama kaymadığı zamanda da çalışmıyordu 2-3 defa öyle misafirliğe falan gittiğimizde bizi bırakmıştı yokuş yukarı durduğundan benzin gitmemiş olabilirmi acaba ben öyle düşünüyordum

el freni ayarlanması gerekirdi aracın . yakıt deponun ucra köşesine gidip pompa yakıtı çekemeyebilir ve bu yüzdende çalışmayabilir depolarda yakıtlar çalkalanmasın diye ayırıcılar vardır rampadada en dibe gittiyse yakıt ki gidebilir normaldir benzin pompası yakıtı çekemeyip motoru çalıştırmada zorluk çekebilirsiniz...

İzmiRli
01-06-2009, 21:54
evet olabilir yakıt için söylediğiniz ama el freni ayarını yaptırmıştık yine kaydırıyodu garç garçç gııırrr yapıyordu bi kere rampadayken ben arabanın içindeydim şöfor koltuğunun yanında oturuyordum babamı bekliyordum baktım ses çıkarmaya başladı geri geri başladı kaymaya acayip paniklemiştim ne yapıcağımı şaşırdım yani büyük bi kaldırım taşı vardı oturmak için koymuşlar ona vurdu öyle durdu fazla da hızlanmamıştı :(

Any1sT0pMe
02-06-2009, 00:45
ayarını doğru yapmamıştır yada arka balatalar bitiktir...

İzmiRli
02-06-2009, 00:49
ayarını doğru yapmamıştır yada arka balatalar bitiktir...

hayır bi problem olduğunu sanmıyorum çünkü satarken satın alan adama söyledim ben değişen boya yok ama emin olmak için yetkili servise baktırın hemde yürüyenine baktırın diye yetkili servisi biliyorsunuzdur az çok en ufak yağ kaçağını bile yazar arabada en ufak bi problem olmadığını sadece sağ arka amortisörün yağ kaçırdığını onunda hal olabiliceğini söylemişlerdi:D

Any1sT0pMe
02-06-2009, 00:56
hayır bi problem olduğunu sanmıyorum çünkü satarken satın alan adama söyledim ben değişen boya yok ama emin olmak için yetkili servise baktırın hemde yürüyenine baktırın diye yetkili servisi biliyorsunuzdur az çok en ufak yağ kaçağını bile yazar arabada en ufak bi problem olmadığını sadece sağ arka amortisörün yağ kaçırdığını onunda hal olabiliceğini söylemişlerdi:D

biliyorm servisleri emin ol :) ama kontrol ederken kampanaları söküp balataya bakmaz sen söylemedikçe ;) tmm servisler para gözlü olurlar ancak söylenmeyen şeyede bakmazlar . gene kontrol yapmıştır arkada sadece rekor hortumlarına bakmıştır o esnada arka tekeri çevirim bilyanın durumunu kontrol etmiştir bide amortisöre bakmıştır bence ya fren balatası bitik ya ayarsız yada merkez silindiri bozuktur;)

İzmiRli
02-06-2009, 01:00
biliyorm servisleri emin ol :) ama kontrol ederken kampanaları söküp balataya bakmaz sen söylemedikçe ;) tmm servisler para gözlü olurlar ancak söylenmeyen şeyede bakmazlar . gene kontrol yapmıştır arkada sadece rekor hortumlarına bakmıştır o esnada arka tekeri çevirim bilyanın durumunu kontrol etmiştir bide amortisöre bakmıştır bence ya fren balatası bitik ya ayarsız yada merkez silindiri bozuktur;)

bilemiyorum artıq neyi bozuk :D ama yeni sahibi çok hevesliydi bi an önce satın almak istiyordu o anda karar verip o anda arabayı satın almıştı tamam tamam amortisör yağ kaçırır falan önemli değil o kadar sonuçta sıfır araba almıyorum 01 model araba olur o kadar dedi arabayı aynı gün içinde aldı :D

dtvolkan
02-06-2009, 11:37
güvenmeyin benim accent kayıyordu zor yakaladım bir sefer.