Orijinalini görmek için tıklayınız : Ustalar lütfen yardimm...
Gökhan_55
01-12-2008, 11:51
henüz 47 bindeki aracımın sanırım baskı balata bitiyor... araç şimdilik arada bir titreme yapmaya başladı 1. viteste.. bide 3 bin devre yaklaşırken sadece benm gibi huylu insanların anlayacağı türden çok az bir titreşim oluyor... bu durumda bu baskı balata beni ne kadar daha idare eder? ayrıca masraf ne kadar olur... eğer uygun bir fiyat alırsam ankaraya geldiğimde size uğramayı düşünüyorum...
İlginize şimdiden teşekkür ederim..
captain81
01-12-2008, 14:24
dostum motor takozlarındanda yapar titreme,eğer baskı balatadan ise çok göstürmez seni,sende ufak bir test yapsan anlarsın ,el frenini çek 1 viteste hafif gaz vererek kalmaya çalış devir saatin düşüp araba sönüyorsa baskı balatanda sorun yoktur,bu işlemi frene basarakta yapabilirsin,eğer araba devir düşmeyip bağırıyorsa bilki balata kaçırıyor,bunun arasındaki oranla balatanın durumunu öğrenebilirsin,bizde 307 de aynsını yaptı titremeyi,usta böyle yaptı,sonra şanjumanı söktü,sadece baskı balata bilyesi değiştirdik,balatanın üzerindeki tırnakları bile duruyordu araç 90binde,sonra denedik titremeden eser kalmadı,ustaya 100 ytl bilyeyede 40 verdik (araç peugeot 307) serviste balata değişir falan demişlerdi 1250 gibi bir rakam söylediler...
Gökhan_55
01-12-2008, 16:24
dostum motor takozlarındanda yapar titreme,eğer baskı balatadan ise çok göstürmez seni,sende ufak bir test yapsan anlarsın ,el frenini çek 1 viteste hafif gaz vererek kalmaya çalış devir saatin düşüp araba sönüyorsa baskı balatanda sorun yoktur,bu işlemi frene basarakta yapabilirsin,eğer araba devir düşmeyip bağırıyorsa bilki balata kaçırıyor,bunun arasındaki oranla balatanın durumunu öğrenebilirsin,bizde 307 de aynsını yaptı titremeyi,usta böyle yaptı,sonra şanjumanı söktü,sadece baskı balata bilyesi değiştirdik,balatanın üzerindeki tırnakları bile duruyordu araç 90binde,sonra denedik titremeden eser kalmadı,ustaya 100 ytl bilyeyede 40 verdik (araç peugeot 307) serviste balata değişir falan demişlerdi 1250 gibi bir rakam söylediler...
çok teşekkür ederim. hemen o testi bi yapayım...
ya kaldır at şu arabayı ya :D çıkarmadık sorunu kalmadı abovv ne astraymış ya :)
Gökhan_55
01-12-2008, 22:57
ya kaldır at şu arabayı ya :D çıkarmadık sorunu kalmadı abovv ne astraymış ya :)
hadi len:)9 ne arızası çıkarmış bi kere teybi bozuldu o kadar:)9 taş gibi maşallah:)
nadirgoktan
01-12-2008, 23:31
hade canım benim araba bin basar seninkine :P
nadirgoktan
01-12-2008, 23:32
hadi len:) ne arızası çıkarmış bi kere teybi bozuldu o kadar:) taş gibi maşallah:)
teybi bozulan arabadan ne hayır gelir bee
Gökhan_55
01-12-2008, 23:34
teybi bozulan arabadan ne hayır gelir bee
diyene bak hele:))
olm sen nerelerdesin hayırsız adam??
Gökhan_55
03-12-2008, 17:31
sizin söylediğinizi denedim. araba el freni çekik halde arkası oturuyor biraz daha zorlarsam ilerlemeye başlıyor ama bağırma yok.. 3-5 santimlik ilerleyince bu seferde stop ediyor... sizce nedir durum?
Gökhan_55
03-12-2008, 17:49
şuanda sayfada olanlar yardım lütfen..:)
Gökan benim başıma geldi kardeş ama ben olayı abartım titremeler artana kadar gitmedim sonunda dayanamadım baskı balata takım olarak değiştiler 700 ytl istanbulda
opel yetkili servisi 400 ytl işçilik istedi bende başka bi arkadaşa yaptırdım servis 1350 ytl para çekti
Gökhan_55
03-12-2008, 18:04
ergu teşekkür ederim sağol... captain81 isimli ardakşın dediklerine ne diyorsun peki?
ergu teşekkür ederim sağol... captain81 isimli ardakşın dediklerine ne diyorsun peki?
captain 81 için bişey diyemem ama ben mesela sağa yada sola direksiyonu kırıp kalkış yaptığımda da titriyordu ama hafif gazla kalkacaksın rampada zangır zangır titriyordu benim araç araç 1den 2ye geçerken çok hafif bir çarpma sesi geliyordu
captain81
03-12-2008, 18:15
sizin söylediğinizi denedim. araba el freni çekik halde arkası oturuyor biraz daha zorlarsam ilerlemeye başlıyor ama bağırma yok.. 3-5 santimlik ilerleyince bu seferde stop ediyor... sizce nedir durum?
dostum baskı balatan sapasağlam zaten o kilometrede sorun olmaz,baskı balata değiştiren arkadaşlar zaten takım değiştiriyorlar,birinci parça baskı-ikinci parça balata ve üçüncü parça bilyeden oluşuyor,şanjuman söküldüğü zaman hepsini değiştirelim diyorlar ama yazık,titreme sadece bilyedende yapabilir,ben 1 hafta oldu yaptıralı ondan biliyorum,ayrıca takozlardanda olabilir,:)
Ben çok beklemişim benim ustam dedi ki daha erken gelseydin daha ucuza çıkardı benim baskı balata artık sıyrılmaya başlamış o derece durum kötüydüü
Benim araç baskı balatayı sıyırdığında 44,000 deydi buda dipnot olarak yazıyorum
Gökhan_55
03-12-2008, 20:48
arkdaşlar benmkinde henüz öyle bir ses yok 1 den 2 ye alırken filan.. şimdilik sadece 1. viteste sabahları ilk kalkışklarda bi titreme oluyor.. sanırım oda arkdaşın dediği gibi takozdan v.s çünkü çekişte filan hiçbir sorun yok...
nadirgoktan
03-12-2008, 21:59
ne çıktı gökhan baktırdın mı?
Gökhan_55
03-12-2008, 22:53
Hasan ve Vahdettin Beylerin dedklerini uyguladım sanırım baskı balatam sağlam:)
Hadi hayırlısı umarım en az zararla atlatırsın gökhan kardeşim
Gökhan_55
04-12-2008, 15:37
Hadi hayırlısı umarım en az zararla atlatırsın gökhan kardeşim
sağolasın çok teşekkür ederim çok canımı sıkıyordu bu olay aslında.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net