Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabada Alman Mi-japon Mu-fransiz Mi-yerli Mi Buyrun Hep Beraber Oylayalim
soneryen
13-11-2006, 21:05
Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
Siz hangi fikirdesiniz?
spaceghost
13-11-2006, 21:21
arkadaşım fura gittiyseniz kalite far kını görürdünüz.bütün sıtanları dolaştım.tek tek hepsini inceledim.birinci unsur araç güvenliği.japon araçlarının hepsi toyotalar honda hepsi aynı.döşmeleri kaliteli değil.kapı ve diğer saç aksaM çok zayıf.bilerek baktım hepsini kapı sesine.açılıp kapanırken hepsi tebeke sesi verdi.bariz bir malzeme farkı var.tek avantajları ucuz olmaları.başka eksra bir özellik göremedim.
sizlerin fikirlerinide bekliyorum
soneryen
13-11-2006, 21:35
almanların kiler bide subaru :D
Doğru katılıyorum, Arabada ALMAN abicim bana göre, iğneden ipliğe her detayı düşünmüşler ve düşündükleri detayları sırf diğer markalar gibi olsun diye değil kaliteli yapıyorlar. Japon arabasında da SUBARU, Nissan bence diğerleri yaramaz.
BİRDE Araştırma yapın bakın, Araba markasında en çok markası olan ÜLKE yine ALMAN.
MERCEDES, BMW, AUDI, WOLSWAGEN, OPEL, FORD, (Amekinda vardır), CHEVROLET, SEAT, SKODA bunlardan bazıları. Örnekler çoğaltılabilir.
astrammm
13-11-2006, 21:36
motorda kesınlıkle japon derım arkadaslar!!! dıger aksamlarda alman
soneryen
13-11-2006, 21:36
Abi birde aklıma geldi ya SUBARU demişsinde SUBARU alınca birde benzin istasyonu almak gerekir diyenler var. araba manyak birşey ama yakıt meselesi, gerçi ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNÜR
Hangi amaçla aldığınız çok önemli konfor için diyorsanız bence alman, modifiye ve motor diyen adam da zaten koltuğun döşemesine bakmaz gider subaru,mitsubishı alır,
320 ci mı evo 9 mu gelin karar verin?
ooo dalga gecdiginiz anadolu biz tam 30 sene kullandikk.. babam 1976 sifir almis... opelli biri 30 sene kullansinda goreyimm
Eee arkadaş Türk yapımı demiş,var mı başka ?
şu anda mercedesde dahil en kaliteli iç döşemesi kullanılan araç toyota verso dur bir not olarak kalsın arkadaşlar.
zafim2002
14-11-2006, 01:19
Arkadaslar bende Alman Arabasi diyorum.
Hem güvenlik hemde comfor bakimindan tartisilmaz.Japon arabalarindan ve Renaultlardan uzak durun derim.Resmen teneke yigini.CORSA N, sen hic mersedesin ic dösemelerini inceledin mi.Fikrinde yaniliyorsun.Bence Almanyada kullanilan Mersedeslerin herseyini bil kontrol et derim
iscanthere
14-11-2006, 01:45
makina diyince almanlar bu isin ustadi... makina da kalite alman anlamina gelir....
kesinlikle katılıyorum. Konfor ve güvenlikde alman, motor teknolojisinde Japon. Toyota vvti ve hondanın iVtec vtec2.. motorda son teknoloji( verim olarak)
Birde subarunun boxer motoru.
ooo dalga gecdiginiz anadolu biz tam 30 sene kullandikk.. babam 1976 sifir almis... opelli biri 30 sene kullansinda goreyimm
Aynen bizim peder de taksi olarak kullanmış. O zamanlar insanlık varmışda arabaları sağlam yapıyorlarmış. Şimdi servise git kazıklan.:D
Arkadaslar bende Alman Arabasi diyorum.
Hem güvenlik hemde comfor bakimindan tartisilmaz.Japon arabalarindan ve Renaultlardan uzak durun derim.Resmen teneke yigini.CORSA N, sen hic mersedesin ic dösemelerini inceledin mi.Fikrinde yaniliyorsun.Bence Almanyada kullanilan Mersedeslerin herseyini bil kontrol et derim
Tamam mercedes bmw toyota honda fiat renault markalarının iç döşemelerini üreten firma ve bunu yurtdışına ihraç eden firma gebze de tosb da bulunmakta firma bilgi ve telefonlarını bulup buraya yazmaya çalışıcam arayıp hangi firma hangi araca daha iyiy iç döşeme siparişi veriyor bir araştırın bakalım arkadaşlar...en geç cumaya kadar yazmaya çalışıcam çünkü bugün şehir dışına çıkıyorum dönünce bulup yazıcam.
Hatta bas kolonumun kutusunu mercedesin iç döşeme halısı ile kapladım arkadaşım çalışıyorda orda isterseniz birkaç metre var elimde verebilirim...
işçilik mercedes güvenlik volvo güç saab dayanıklılık opel derim.arkadasımda saab 93 aero war 320 ciyi izmitte yaladı yuttu...
abi güvenlikte sağlamlıkda alman arabasından başka araba tanımam
ama hız modifiye dersen subarudan başka çekik gözlü tanımam :D
not vectradan önce subarum vardı :)
ALBATROS_09
14-11-2006, 18:12
GERMAN malı kesinlikle....Daş gibi oluyor kaba tabirle.....
GERMAN STYLE RULEZ:cool: :cool: ................... ÇÜNKÜ ÜRÜNLERİNDE YÜKSEK KALİTE SÜREKLİLİK VE DÜNYA ÇAPINDA GEÇERLİLİK VAR. BKZ:KİA:kop:
Almanların hatunları da arabaları da güzel ... :)
Abi birde aklıma geldi ya SUBARU demişsinde SUBARU alınca birde benzin istasyonu almak gerekir diyenler var. araba manyak birşey ama yakıt meselesi, gerçi ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNÜR
arkadaşım bu çok iyi ya : subaru alınca birde benzin istasyonu almak geekir.........:kop:
güzel espri:)
+3813
biz 1984 model opel rekord'a 16 yıl bindik... su anda 22 yasında araba... 7-8 ay önce sattık... çok sağlam bi araba... bırak 30 yıl binmeyi çok fazla binersin... bizim araba şaseden çürümeye başlamıştı... ama gümrükten çıkmaydı sağ ve sol çamurluk hasarlıydı...üzerindeki boya 16 yıllık ve yen yeni çürümeye başlamıştııı...
bence amerikan... sonra alman... diğerleri yalan
musa motorsa japon demişsin... sebep??? ben hep wolkswagen-audi ne GM nin motorda ilkleri bulduğunu biliyorum
ALBATROS_09
15-11-2006, 18:40
:) :alkis:
Anadol u ise eşşekler yiyo ama ... :kop:
spaceghost
15-11-2006, 21:59
arkadaşlar biz üretemiyoruz ama almanlar herşeyde bir numara.varmı amg 500 gibi m3 gib arbalar.tabi bizee ucuz olduğu için honda ve toyota geliyor.ama performans olsun güç olsun alman. paramız olsa hepimiz sağlam bir alman arabası alırız.ben sahsen performansta olsa konforda olsa alman derim
opel,porsche audi mercedesi tek geçerim .............:D bmw ye gıcığım:D
atacanates
15-11-2006, 22:45
alman
bmw ye gıcığım:D
Aksine ben de hastasıyım ... ;)
Onlar taşıdı bizi bebekken.Babalarımız onlarla hava attı zamanında bunları unutmayalım.Dalga geçmem yani.Bence Turk arabaları bir numara.Anadol'un spor arabası mesela süper.
Tamam mercedes bmw toyota honda fiat renault markalarının iç döşemelerini üreten firma ve bunu yurtdışına ihraç eden firma gebze de tosb da bulunmakta firma bilgi ve telefonlarını bulup buraya yazmaya çalışıcam arayıp hangi firma hangi araca daha iyiy iç döşeme siparişi veriyor bir araştırın bakalım arkadaşlar...en geç cumaya kadar yazmaya çalışıcam çünkü bugün şehir dışına çıkıyorum dönünce bulup yazıcam.
Hatta bas kolonumun kutusunu mercedesin iç döşeme halısı ile kapladım arkadaşım çalışıyorda orda isterseniz birkaç metre var elimde verebilirim...
bahsettiğim firma buyrun.
HP Pelzer Pimsa otomotiv A.S
TOSB-TAYSAD Org. San. Bol.
1.Cadde 14.Yol
Şekerpınar -Gebze
Fazla elektronik detay yanında fazla problemi de getiriyor. Dayanıklılık, sağlamlık ve konforda Alman ok ancak motor konusunda japon derim. Fazla detaylı motorları ve elektronik aksamları olmadıklarından doğal olarak problem de çıkarmıyorlar. Tasarım uzmanı ise Alfa bence...
Alman tabii ki...Fransızlar hep aynı hiç bir ilerleme yok 20 yıl öncede arabaları yol tutmuyordu şimdi de,20 yıl önce malzeme kötüydü şimdi de,20 yıl önce de bi ilerleme yok...Japonlara 1960 lı yıllarda millet bi yerleriyle gülüyormuş şimdi adamlar ortalığı birbirine katıyor honda toyota..Enişte kuzenimin eşi bosch enjektör fabrikasında makine mühendisi adam toyota alacak ...var bi bildiği...
Yapmayın beyler fransızları bukadar da kötülemeyin ilk kim çıkardı 3 tekerlek üstünde giden araçları,ayrıca süspansiyon ayarlı citroenleri düşünün taa 15 -20 sene önce bence süspansiyon aleminin kralıdır citroen,ama pejo ve renoda herhangi bir çığır açan birsey bilmiyorum ben.Arkadaşın teki renolar için teneke yığını demiş kesinlikle katılmıyorum onlar pilastik yığını oldular artık,Anadola gelince bizdede varmış 2 kapılı olanından en sonunda frenleri tutmayıp bayır aşağı gidince babam satığ reno 12 tx almış,allahı var toros reno 12 deyince sağlamlık yönünden rakip tanımam.
şirket arabası citroen berbat..
saxo gts mi ne o güzel birde xsara mı ne varya tek kapı spor olanı o fena değil.
saxo spor versiyonda 106 gti dan iyi diye iyi dedim .
fransız arabaları bence çok kötü çok.
şirket arabası citroen berbat..
saxo gts mi ne o güzel birde xsara mı ne varya tek kapı spor olanı o fena değil.
saxo spor versiyonda 106 gti dan iyi diye iyi dedim .
fransız arabaları bence çok kötü çok.
Olaya hep spor araç cinsinden bakmışşın ayrıca saxo ile 106 karşılaştırman ilginç çünkü iki araç birbirinin tamamen kopyası, yukarıda belirttiğim süspansiyon özelliklerinin hiç biri ne saxo da nede xsarada var.Ayrıca xsaranın yol tutusu kendi selefinde bence en iyisidir.Motorları için hiç birsey diyemem genellikle diğer markaların motorlarını kullanıyorlar.
evet beğenilen pejo gtı motorları nı ford üretmiştir.
ben bahsedilen süspansiyon sistemlerini saymadım çünkü bindiğim en kütük arabalar fransız malı olanlar madem bu kadar iyiler neden reno yada citroen den inince dayak yemiş gibi oluyorum...
fransız ve japonlar elektronik arızasından geçilmiyo...alman arabanın kaputu açtigında huzur buluyosun
Alman olsun da taştan olsun bea ...
ORDUdrift
21-11-2006, 14:03
alman arabası diyorum verdikleri konfor baska hiçbir arabada yok
Arkadaşlar ben de uzun zamandır buna Alman olarak cevap veriyordum ama yavaş yavaş neden japon olmasın diyorum. Kendi sürüş amacıma binaen bence kalite ve işletme maliyeti önemli, o yüzden Honda'nın 10 yıl garanti verebilmesi veya Toyota'nın tüm dünya kalite sistemini alt üst eden bir kalite politikası olması böyle düşündürüyor. Almanlar daha estetik ama senelik giderlerinin daha fazla olduğunu düşünüyorum
motor da japon geriye kalanda Alman.
her şeyde alman, toyota kesinlikle kaliteli değil hele corollanın orta göğsu berbat
gsi_onur
30-11-2006, 00:05
bide anket açsaymışsın güzel olucakmış
New Astra
30-11-2006, 05:16
performans olarak japon, sağlamlik olarak alman weya amerikan.
bence alman fransız ların arabaları çabuk dökülüyo japonlarında yedek parçası pahalı bendce en sağlamı ve uygunu tabiki alman
[quote=soneryen]Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
quote]
tabikide alman
corsa_tolga
30-11-2006, 19:43
[quote=soneryen]Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
+1905
atacanates
30-11-2006, 22:25
almann tabiki yawww gerisi yalan
+9999
herşeyde alman--------- bi milyon km yapsın da subaru mitsubişhi görelim
DEUTSCHE STYLE RULES
M.A.J.O.R
02-12-2006, 20:13
otomobil konusunda almanlar dedinmi duracan orada.üstüne başka laf etmiyecen.işin ehli onlar..(bu benim fikrim tabiki)
TuorAncalime
04-12-2006, 19:12
donanım ve kalite hissinde gözüm kapalı alman. motorda japon (örn: sti,vti v.s.) fransızmı o da ne??:confused: :D
getrag84
14-12-2006, 10:37
alman kesinlikle:good:
Eee arkadaş Türk yapımı demiş,var mı başka ?
:alkis: :good:
crazy_pistols
02-03-2007, 00:48
almandan şaşmam kerdeş...
opeeeeel
05-03-2007, 02:08
alman -fransız
speedy_forever
05-03-2007, 16:37
alman arabası dıyorum ben
japon diyorum.ayrıca güvenli olmadıkları konusuna da katılmıyorum
KentucKy
05-03-2007, 20:03
Alman tabikide.ama hani isveçin Volvo sununda hastasıyım ufaktan ufaktan
:alkis: :good:
en güvenli arba LADA 1 mm. yakın saçtan yapılıyor.Fransızlar güvensiz plastik.Japonlar allmunyum karışımı çok ince bir saç pardon döşemelerde kalitesiz.Ondan sanırım almanlar güvenli. bastımı frene durur(bugün istisna oldu sakarya da duramadı astra yeni kasaklardan nalbura girdi,kaportacı ile karıştırdı galiba)
Terror_Squad
05-03-2007, 22:54
Aslında yerli malı...Parcası bakkalda bile satılıyor sahinlerin...(((: Saka bir yana alman...
Doğru katılıyorum, Arabada ALMAN abicim bana göre, iğneden ipliğe her detayı düşünmüşler ve düşündükleri detayları sırf diğer markalar gibi olsun diye değil kaliteli yapıyorlar. Japon arabasında da SUBARU, Nissan bence diğerleri yaramaz.
BİRDE Araştırma yapın bakın, Araba markasında en çok markası olan ÜLKE yine ALMAN.
MERCEDES, BMW, AUDI, WOLSWAGEN, OPEL, FORD, (Amekinda vardır), CHEVROLET, SEAT, SKODA bunlardan bazıları. Örnekler çoğaltılabilir.
bu markaların hepsi alman mı şimdi:kop: mercedes daimler-benz firması olarak amerikan menşei li. opel gm ye ait, yani o da amerikan menşei li, ford zaten direk amerikan. chevrolet de amerikan firması ve eski daewoo fabrikasını aldıktan sonra bu araçları çıkardılar yani almanya ile alakası yok ve kalite sıfır. seat ispanyol, skoda ise çek lerin ama firmalar vw-audi grubuna ait, lamborgihini de aynen vw-audi ye ait. yani senin anlıycağın %100 alman firması vw-audi ve bmw var, başka da yok:(
ozcivelek
06-03-2007, 01:12
Aslında amerikan diyeceğim ama malum birde benzin istasyonu lazım yanına,Diyemediğim için tabiki alman
Motorun hası..... Virajların babası......... Torkun zirwesi.........
sizce hangi firma demeliyim..............:alkis:
japon derim başka bişey demem!!!!!!
innervision
07-03-2007, 20:04
amerıka ozentısı degıl ama playmountlar buicler unutulmasın
kutluhan23
07-03-2007, 20:10
ben alman derim kesinlikle ama japonlarda övgüyü haketmiyor değil. toyota corolla şu an dünyanın en çok satan modeli
thundercat
07-03-2007, 21:08
almannnnnn
whiteman
20-06-2007, 15:32
Almanlar iş disipliniyle ünlü bir millet ve arabalarının kalitesi ortada bence araba konusunda daha doğrusu motor konusunda almanların üstüne yok
burebista
20-06-2007, 15:48
eski bir atasözü derki; italyan giyin, alman bin, japon dinle
tabikide japon ama japonun honda-toyota-lexus un full olanından alınması gerek bence;)
fastest89
20-06-2007, 17:48
ya japonlar iyi araba yapıyo ama şık görünmüyo çoğu en beyendiğim japon honda dır öbür taraftan almanda iyi araba yapıyo ama o da japon gibi olmuyo ya sanki almanların motorları japonlarınkine göre daha uysalmış gibi geliyor bana bilmem yanılıyormuyum çünkü japon arabalarında her türlü modifikasyon kolayca yapılabiliyor ama alman da öyle değil daha karışık bi sistemi var örnek verirsek 1.6 vtech motor 160 bg güç verirken alman motorları(1.6 olanlar için diyorum) genelde turbo beslemesi olmadan 110 bg in üstüne çıkamıyor
Cartersbjk
20-06-2007, 23:50
Ülke takıntım yok ama marka ise OPEL
Bu kadar üstadın içinde bana fikir yürütmek düşmez ama haddimi aşıp alman diyorum
corsaDistorsiyon
24-06-2007, 03:46
Çin diyorum...:)
34 MRJ 66
25-06-2007, 16:10
tabiki ilk olarak alman amerikan we hondada boş diil yani..italyan ateşinide unutmıyalım arkadaşlar...;)
faithless1905
25-06-2007, 16:13
motorda japon kalite de alman derim
batu-turk
28-06-2007, 15:57
alman olsun varsın pahalı olsun candan önemli mi bizimle aynı fikri paylaşıyor opel yetkilileri :)
By asTRa
28-06-2007, 16:44
kesinlikle alman
bülent58
01-08-2007, 23:36
only the best made in german
only the best made in german
Forumları karıştırdın galiba. opelim.net burası. neyse sağlık olsun :cool:
duman_42
02-08-2007, 10:28
Güvenlik,sağlamlık ve motorda önce Amerikan,sonra Alman sonra da Japon gelir. Ama Japonlar'ın sadece motor konusunda üstün olduğu fikrine katılmamak ta elde değil. Son yıllarda çok önemli gelişmeler elde ettiler.
Bizim 77 Alman ford granada var 84'ten beri hala zevk için biniyoruz. 30 yaşına girdi. 20 sene güneşte durdu, etekleri çürümeye başladığı için boyattık. Motoru hala orjinal, bilhassa uzun yola hoşuma gittiği için onunla çıkıyorum.
Sağlamlık,motor,güvenlik o yaşta bi araba için Almanlar'ın kusursuzluğunu gösteriyor.
30-40 sene binilmiş bi Japon arabası gösterebilirmisiniz?
20-30 senelik varmı bilmiyorum ama ben bir opel senatore binmiştim.. hala aklımdadır o araba. yani insanların "bu külüstüre paramı verdin" diyeceğini bilmesem şimdi çekerim kapıma, ama insan birazda başkalarına yaşıyor..
yalnız araba 84-85 modelden yukarı katiyyen değildi.ama sadece uçak konsolu gibi duran konsoluna bakmak , beşik gibi yaylanışını hissetmek rüya gibi.. Almanların harika araçları var, her bütçeye her zevke göre çeşit çeşit kaliteli araçları var. çürük Japonlar yada tuhaf fransızlar değilde; italyan ve amerikan araçlarıyla kıyas yapılabilirdi. bence o zaman çok daha değişik görüşler olurdu.
kısaca bir örnek verim 2000 model paliomu 8.500 e zor sattım.Fakat 95-96 model opeller vw lere bile daha üstüne değer buluyor.Aradaki fark bariz.Veya bir yana sıfır fransız grande puntoyu koyun öteki yana alman opel cmonu. kullanmanıza gerek yok içine binin farkı anlıyorsunuz.
kesinlikle alman
:alkis:
Allah'ım Alman a binmeyi nasit etti, alman dan indirmesin. ilk arabam tipo slx di, ama satıp edition a binince farkı anladım.
Son 3 ay içerisinde 20 defa sakarya-istanbul gittim geldim, hiçbir japona geçilmedim arkadaşlar( sadece gebze düzlüklerinde civic arkamdan gelmek için uğraşıyordu, bende 140 luk lagunayı yakalamaya çalışıyordum). konforda da alman, motorda da alman, güvenlikte de ALMAN. Alman da ise OPEL... saygılar.
corsa1.012v
05-08-2007, 02:27
alman derim baska bisey demem
Son 3 ay içerisinde 20 defa sakarya-istanbul gittim geldim, hiçbir japona geçilmedim arkadaşlar( sadece gebze düzlüklerinde civic arkamdan gelmek için uğraşıyordu, bende 140 luk lagunayı yakalamaya çalışıyordum).
bak bu süpermiş işteeeee :kop: :kop: :kop: :kop:
20 den fazla arabam oldu. Eger fiatina bakmazsan Alman, fiati kalitesi ile karsilastirirsan japon derim, baska birsey demem.
ben alman derim kesinlikle ama japonlarda övgüyü haketmiyor değil. toyota corolla şu an dünyanın en çok satan modeli
en çok satmasının sebebi corollayı 80'li yıllardan beri ismini değiştirmeden üretmelerinden ileri geliyor. yani şu güne kadar sattıkları corolla sayısı hatrı sayılır bir rakama ulaşmış.
golf ler gibi yanlız fiat konusunda daha makul olabildiğinden dolayı satmaya devam ediyorlar.
model ismi değiştirmemesi de şirket politikasıdır. doğan arabalarının 15 yıl isim değiştirmeden devam etmesi gibi keza reno 12 seriside bu tip bir örnektir.
http://img115.imageshack.us/img115/1403/333fm0.jpg
frtakbal
08-08-2007, 00:55
Kesinliklr alman olmalı.
kısaca bir örnek verim 2000 model paliomu 8.500 e zor sattım.Fakat 95-96 model opeller vw lere bile daha üstüne değer buluyor.Aradaki fark bariz.Veya bir yana sıfır fransız grande puntoyu koyun öteki yana alman opel cmonu. kullanmanıza gerek yok içine binin farkı anlıyorsunuz.
kesinlikle alman
punto yu da fransız yaptın ha artık ne diyim, italyan ateşi bizi yaktı ama seni kavurmuş :kop:
Güvenlik,sağlamlık ve motorda önce Amerikan,sonra Alman sonra da Japon gelir. Ama Japonlar'ın sadece motor konusunda üstün olduğu fikrine katılmamak ta elde değil. Son yıllarda çok önemli gelişmeler elde ettiler.
Bizim 77 Alman ford granada var 84'ten beri hala zevk için biniyoruz. 30 yaşına girdi. 20 sene güneşte durdu, etekleri çürümeye başladığı için boyattık. Motoru hala orjinal, bilhassa uzun yola hoşuma gittiği için onunla çıkıyorum.
Sağlamlık,motor,güvenlik o yaşta bi araba için Almanlar'ın kusursuzluğunu gösteriyor.
30-40 sene binilmiş bi Japon arabası gösterebilirmisiniz?
granada ya binilir abi, hatta 2,8 v6 tek nokta injeksiyonlu bi granada toplamayı gerçekten çok isterim ben, onun zevki bambaşka... ama aslında amerşkan onlar, ne kadar almanya dan buraya gelse de..
20-30 senelik varmı bilmiyorum ama ben bir opel senatore binmiştim.. hala aklımdadır o araba. yani insanların "bu külüstüre paramı verdin" diyeceğini bilmesem şimdi çekerim kapıma, ama insan birazda başkalarına yaşıyor..
yalnız araba 84-85 modelden yukarı katiyyen değildi.ama sadece uçak konsolu gibi duran konsoluna bakmak , beşik gibi yaylanışını hissetmek rüya gibi.. Almanların harika araçları var, her bütçeye her zevke göre çeşit çeşit kaliteli araçları var. çürük Japonlar yada tuhaf fransızlar değilde; italyan ve amerikan araçlarıyla kıyas yapılabilirdi. bence o zaman çok daha değişik görüşler olurdu.
ben senator a da binerdim, eski opeller çok başka, onlarda amerikan ruhu var birazda. harbi gm onlar. şöyle bi mantayla yan yan gitmek falan çok zevkli olur :D
duman_42
09-08-2007, 12:10
Granada 2.0 V6'nın benzindeki tadı çoğu yeni araçta yok,2'de bile rahat patinaj çekiyor orjinal motoruyla..
metal işleri ve mühendislik alman,
elektronik japon,
öpücük fransız ;)
aLman aLman aLman Tek geçerim SağLamLık DayanıkLıLık Güç Performans bekLentiLerin hepsine cevap veriyorr :)
japonyada bile kendi arabalarından çok alman arabaları var
:eek: :eek: :eek: :eek: Kim soyledi o yalani sana!?!?!?!?!?
aLman aLman aLman Tek geçerim SağLamLık DayanıkLıLık Güç Performans bekLentiLerin hepsine cevap veriyorr :)
:good: :good: :good: aynen katılıyorum.
Enver Paşa boşuna Alman sevdalısı bir adam değilmiş 1. Dünya Savaşına Almanların yanında girmişiz gördü tabi Opeli gerçi o zamanlar dikiş makinesi yapmaktan yeni yeni geçiliyordu araba yapımına neyse...
toyota almanya da bile en az sorun çıkaran, müşterisini en çok memnun eden, parasının karşılığını en çok veren araç seçildi, 1 araçla değil 5 ayrı aracıyla ;)
ßide şu var ßu Japonlar acayip takLitci tüm arabaları opelin arabalarının takliti.ßknz yeni corolla yla yeni vectra .. Önden hiçbi farkı yok nerdeyse.
ßide şu var ßu Japonlar acayip takLitci tüm arabaları opelin arabalarının takliti.ßknz yeni corolla yla yeni vectra .. Önden hiçbi farkı yok nerdeyse.
Toyotanın taklitçi olduğuna emin misin? Güncel corollanın ön tasarımının çok benzeri birkaç sene önce toyota camry'de de kullanılmaya başladı.Yani yeni vectra ortada yokken. Kısacası bu tasarım yeni veya taklit değil.
myflower
31-03-2008, 21:18
:alkis: :kop: 1 numarayı almanlar son numarayı cinliler alır kardeşşşşşşşşşşşş
nihatayhan
31-03-2008, 21:20
+ 98765
+98766
:)
fikret_sahin
01-04-2008, 00:11
ben alman derim. adamlar harbiden isi biliyorlar. Ama cok param olsaydi; Amerikandan da vazgecmezdim hani.
taklitcilik japon,orjinallik yaratıcılık alman
korayhayirli
01-04-2008, 00:47
kesinlikle Alman diyorum almandan şaşmayın diyorum ;)
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net