Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabada Alman Mi-japon Mu-fransiz Mi-yerli Mi Buyrun Hep Beraber Oylayalim
soneryen
13-11-2006, 20:05
Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
Siz hangi fikirdesiniz?
spaceghost
13-11-2006, 20:21
arkadaşım fura gittiyseniz kalite far kını görürdünüz.bütün sıtanları dolaştım.tek tek hepsini inceledim.birinci unsur araç güvenliği.japon araçlarının hepsi toyotalar honda hepsi aynı.döşmeleri kaliteli değil.kapı ve diğer saç aksaM çok zayıf.bilerek baktım hepsini kapı sesine.açılıp kapanırken hepsi tebeke sesi verdi.bariz bir malzeme farkı var.tek avantajları ucuz olmaları.başka eksra bir özellik göremedim.
sizlerin fikirlerinide bekliyorum
soneryen
13-11-2006, 20:35
almanların kiler bide subaru :D
Doğru katılıyorum, Arabada ALMAN abicim bana göre, iğneden ipliğe her detayı düşünmüşler ve düşündükleri detayları sırf diğer markalar gibi olsun diye değil kaliteli yapıyorlar. Japon arabasında da SUBARU, Nissan bence diğerleri yaramaz.
BİRDE Araştırma yapın bakın, Araba markasında en çok markası olan ÜLKE yine ALMAN.
MERCEDES, BMW, AUDI, WOLSWAGEN, OPEL, FORD, (Amekinda vardır), CHEVROLET, SEAT, SKODA bunlardan bazıları. Örnekler çoğaltılabilir.
M.YILDIZ
13-11-2006, 20:36
motorda kesınlıkle japon derım arkadaslar!!! dıger aksamlarda alman
soneryen
13-11-2006, 20:36
Abi birde aklıma geldi ya SUBARU demişsinde SUBARU alınca birde benzin istasyonu almak gerekir diyenler var. araba manyak birşey ama yakıt meselesi, gerçi ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNÜR
Hangi amaçla aldığınız çok önemli konfor için diyorsanız bence alman, modifiye ve motor diyen adam da zaten koltuğun döşemesine bakmaz gider subaru,mitsubishı alır,
320 ci mı evo 9 mu gelin karar verin?
ooo dalga gecdiginiz anadolu biz tam 30 sene kullandikk.. babam 1976 sifir almis... opelli biri 30 sene kullansinda goreyimm
Eee arkadaş Türk yapımı demiş,var mı başka ?
Kunteper Canavarı
13-11-2006, 23:53
şu anda mercedesde dahil en kaliteli iç döşemesi kullanılan araç toyota verso dur bir not olarak kalsın arkadaşlar.
zafim2002
14-11-2006, 00:19
Arkadaslar bende Alman Arabasi diyorum.
Hem güvenlik hemde comfor bakimindan tartisilmaz.Japon arabalarindan ve Renaultlardan uzak durun derim.Resmen teneke yigini.CORSA N, sen hic mersedesin ic dösemelerini inceledin mi.Fikrinde yaniliyorsun.Bence Almanyada kullanilan Mersedeslerin herseyini bil kontrol et derim
iscanthere
14-11-2006, 00:45
makina diyince almanlar bu isin ustadi... makina da kalite alman anlamina gelir....
kesinlikle katılıyorum. Konfor ve güvenlikde alman, motor teknolojisinde Japon. Toyota vvti ve hondanın iVtec vtec2.. motorda son teknoloji( verim olarak)
Birde subarunun boxer motoru.
ooo dalga gecdiginiz anadolu biz tam 30 sene kullandikk.. babam 1976 sifir almis... opelli biri 30 sene kullansinda goreyimm
Aynen bizim peder de taksi olarak kullanmış. O zamanlar insanlık varmışda arabaları sağlam yapıyorlarmış. Şimdi servise git kazıklan.:D
Kunteper Canavarı
14-11-2006, 09:19
Arkadaslar bende Alman Arabasi diyorum.
Hem güvenlik hemde comfor bakimindan tartisilmaz.Japon arabalarindan ve Renaultlardan uzak durun derim.Resmen teneke yigini.CORSA N, sen hic mersedesin ic dösemelerini inceledin mi.Fikrinde yaniliyorsun.Bence Almanyada kullanilan Mersedeslerin herseyini bil kontrol et derim
Tamam mercedes bmw toyota honda fiat renault markalarının iç döşemelerini üreten firma ve bunu yurtdışına ihraç eden firma gebze de tosb da bulunmakta firma bilgi ve telefonlarını bulup buraya yazmaya çalışıcam arayıp hangi firma hangi araca daha iyiy iç döşeme siparişi veriyor bir araştırın bakalım arkadaşlar...en geç cumaya kadar yazmaya çalışıcam çünkü bugün şehir dışına çıkıyorum dönünce bulup yazıcam.
Hatta bas kolonumun kutusunu mercedesin iç döşeme halısı ile kapladım arkadaşım çalışıyorda orda isterseniz birkaç metre var elimde verebilirim...
işçilik mercedes güvenlik volvo güç saab dayanıklılık opel derim.arkadasımda saab 93 aero war 320 ciyi izmitte yaladı yuttu...
abi güvenlikte sağlamlıkda alman arabasından başka araba tanımam
ama hız modifiye dersen subarudan başka çekik gözlü tanımam :D
not vectradan önce subarum vardı :)
ALBATROS_09
14-11-2006, 17:12
GERMAN malı kesinlikle....Daş gibi oluyor kaba tabirle.....
GERMAN STYLE RULEZ:cool: :cool: ................... ÇÜNKÜ ÜRÜNLERİNDE YÜKSEK KALİTE SÜREKLİLİK VE DÜNYA ÇAPINDA GEÇERLİLİK VAR. BKZ:KİA:kop:
Almanların hatunları da arabaları da güzel ... :)
Abi birde aklıma geldi ya SUBARU demişsinde SUBARU alınca birde benzin istasyonu almak gerekir diyenler var. araba manyak birşey ama yakıt meselesi, gerçi ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNÜR
arkadaşım bu çok iyi ya : subaru alınca birde benzin istasyonu almak geekir.........:kop:
güzel espri:)
+3813
biz 1984 model opel rekord'a 16 yıl bindik... su anda 22 yasında araba... 7-8 ay önce sattık... çok sağlam bi araba... bırak 30 yıl binmeyi çok fazla binersin... bizim araba şaseden çürümeye başlamıştı... ama gümrükten çıkmaydı sağ ve sol çamurluk hasarlıydı...üzerindeki boya 16 yıllık ve yen yeni çürümeye başlamıştııı...
bence amerikan... sonra alman... diğerleri yalan
musa motorsa japon demişsin... sebep??? ben hep wolkswagen-audi ne GM nin motorda ilkleri bulduğunu biliyorum
ALBATROS_09
15-11-2006, 17:40
:) :alkis:
Anadol u ise eşşekler yiyo ama ... :kop:
spaceghost
15-11-2006, 20:59
arkadaşlar biz üretemiyoruz ama almanlar herşeyde bir numara.varmı amg 500 gibi m3 gib arbalar.tabi bizee ucuz olduğu için honda ve toyota geliyor.ama performans olsun güç olsun alman. paramız olsa hepimiz sağlam bir alman arabası alırız.ben sahsen performansta olsa konforda olsa alman derim
opel,porsche audi mercedesi tek geçerim .............:D bmw ye gıcığım:D
atacanates
15-11-2006, 21:45
alman
bmw ye gıcığım:D
Aksine ben de hastasıyım ... ;)
Onlar taşıdı bizi bebekken.Babalarımız onlarla hava attı zamanında bunları unutmayalım.Dalga geçmem yani.Bence Turk arabaları bir numara.Anadol'un spor arabası mesela süper.
Kunteper Canavarı
16-11-2006, 10:20
Tamam mercedes bmw toyota honda fiat renault markalarının iç döşemelerini üreten firma ve bunu yurtdışına ihraç eden firma gebze de tosb da bulunmakta firma bilgi ve telefonlarını bulup buraya yazmaya çalışıcam arayıp hangi firma hangi araca daha iyiy iç döşeme siparişi veriyor bir araştırın bakalım arkadaşlar...en geç cumaya kadar yazmaya çalışıcam çünkü bugün şehir dışına çıkıyorum dönünce bulup yazıcam.
Hatta bas kolonumun kutusunu mercedesin iç döşeme halısı ile kapladım arkadaşım çalışıyorda orda isterseniz birkaç metre var elimde verebilirim...
bahsettiğim firma buyrun.
HP Pelzer Pimsa otomotiv A.S
TOSB-TAYSAD Org. San. Bol.
1.Cadde 14.Yol
Şekerpınar -Gebze
Fazla elektronik detay yanında fazla problemi de getiriyor. Dayanıklılık, sağlamlık ve konforda Alman ok ancak motor konusunda japon derim. Fazla detaylı motorları ve elektronik aksamları olmadıklarından doğal olarak problem de çıkarmıyorlar. Tasarım uzmanı ise Alfa bence...
Alman tabii ki...Fransızlar hep aynı hiç bir ilerleme yok 20 yıl öncede arabaları yol tutmuyordu şimdi de,20 yıl önce malzeme kötüydü şimdi de,20 yıl önce de bi ilerleme yok...Japonlara 1960 lı yıllarda millet bi yerleriyle gülüyormuş şimdi adamlar ortalığı birbirine katıyor honda toyota..Enişte kuzenimin eşi bosch enjektör fabrikasında makine mühendisi adam toyota alacak ...var bi bildiği...
Yapmayın beyler fransızları bukadar da kötülemeyin ilk kim çıkardı 3 tekerlek üstünde giden araçları,ayrıca süspansiyon ayarlı citroenleri düşünün taa 15 -20 sene önce bence süspansiyon aleminin kralıdır citroen,ama pejo ve renoda herhangi bir çığır açan birsey bilmiyorum ben.Arkadaşın teki renolar için teneke yığını demiş kesinlikle katılmıyorum onlar pilastik yığını oldular artık,Anadola gelince bizdede varmış 2 kapılı olanından en sonunda frenleri tutmayıp bayır aşağı gidince babam satığ reno 12 tx almış,allahı var toros reno 12 deyince sağlamlık yönünden rakip tanımam.
Kunteper Canavarı
18-11-2006, 09:38
şirket arabası citroen berbat..
saxo gts mi ne o güzel birde xsara mı ne varya tek kapı spor olanı o fena değil.
saxo spor versiyonda 106 gti dan iyi diye iyi dedim .
fransız arabaları bence çok kötü çok.
şirket arabası citroen berbat..
saxo gts mi ne o güzel birde xsara mı ne varya tek kapı spor olanı o fena değil.
saxo spor versiyonda 106 gti dan iyi diye iyi dedim .
fransız arabaları bence çok kötü çok.
Olaya hep spor araç cinsinden bakmışşın ayrıca saxo ile 106 karşılaştırman ilginç çünkü iki araç birbirinin tamamen kopyası, yukarıda belirttiğim süspansiyon özelliklerinin hiç biri ne saxo da nede xsarada var.Ayrıca xsaranın yol tutusu kendi selefinde bence en iyisidir.Motorları için hiç birsey diyemem genellikle diğer markaların motorlarını kullanıyorlar.
Kunteper Canavarı
19-11-2006, 01:09
evet beğenilen pejo gtı motorları nı ford üretmiştir.
ben bahsedilen süspansiyon sistemlerini saymadım çünkü bindiğim en kütük arabalar fransız malı olanlar madem bu kadar iyiler neden reno yada citroen den inince dayak yemiş gibi oluyorum...
fransız ve japonlar elektronik arızasından geçilmiyo...alman arabanın kaputu açtigında huzur buluyosun
Alman olsun da taştan olsun bea ...
ORDUdrift
21-11-2006, 13:03
alman arabası diyorum verdikleri konfor baska hiçbir arabada yok
Arkadaşlar ben de uzun zamandır buna Alman olarak cevap veriyordum ama yavaş yavaş neden japon olmasın diyorum. Kendi sürüş amacıma binaen bence kalite ve işletme maliyeti önemli, o yüzden Honda'nın 10 yıl garanti verebilmesi veya Toyota'nın tüm dünya kalite sistemini alt üst eden bir kalite politikası olması böyle düşündürüyor. Almanlar daha estetik ama senelik giderlerinin daha fazla olduğunu düşünüyorum
motor da japon geriye kalanda Alman.
her şeyde alman, toyota kesinlikle kaliteli değil hele corollanın orta göğsu berbat
gsi_onur
29-11-2006, 23:05
bide anket açsaymışsın güzel olucakmış
New Astra
30-11-2006, 04:16
performans olarak japon, sağlamlik olarak alman weya amerikan.
bence alman fransız ların arabaları çabuk dökülüyo japonlarında yedek parçası pahalı bendce en sağlamı ve uygunu tabiki alman
[quote=soneryen]Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
quote]
tabikide alman
corsa_tolga
30-11-2006, 18:43
[quote=soneryen]Arkadaşlar ben araba ALMAN diyorum ve araba ALMAN'ların arabasını gözünüzü kapatın alın diyorum.
+1905
atacanates
30-11-2006, 21:25
almann tabiki yawww gerisi yalan
+9999
herşeyde alman--------- bi milyon km yapsın da subaru mitsubişhi görelim
DEUTSCHE STYLE RULES
M.A.J.O.R
02-12-2006, 19:13
otomobil konusunda almanlar dedinmi duracan orada.üstüne başka laf etmiyecen.işin ehli onlar..(bu benim fikrim tabiki)
TuorAncalime
04-12-2006, 18:12
donanım ve kalite hissinde gözüm kapalı alman. motorda japon (örn: sti,vti v.s.) fransızmı o da ne??:confused: :D
getrag84
14-12-2006, 09:37
alman kesinlikle:good:
Eee arkadaş Türk yapımı demiş,var mı başka ?
:alkis: :good:
crazy_pistols
01-03-2007, 23:48
almandan şaşmam kerdeş...
opeeeeel
05-03-2007, 01:08
alman -fransız
speedy_forever
05-03-2007, 15:37
alman arabası dıyorum ben
japon diyorum.ayrıca güvenli olmadıkları konusuna da katılmıyorum
KentucKy
05-03-2007, 19:03
Alman tabikide.ama hani isveçin Volvo sununda hastasıyım ufaktan ufaktan
:alkis: :good:
en güvenli arba LADA 1 mm. yakın saçtan yapılıyor.Fransızlar güvensiz plastik.Japonlar allmunyum karışımı çok ince bir saç pardon döşemelerde kalitesiz.Ondan sanırım almanlar güvenli. bastımı frene durur(bugün istisna oldu sakarya da duramadı astra yeni kasaklardan nalbura girdi,kaportacı ile karıştırdı galiba)
Terror_Squad
05-03-2007, 21:54
Aslında yerli malı...Parcası bakkalda bile satılıyor sahinlerin...(((: Saka bir yana alman...
Doğru katılıyorum, Arabada ALMAN abicim bana göre, iğneden ipliğe her detayı düşünmüşler ve düşündükleri detayları sırf diğer markalar gibi olsun diye değil kaliteli yapıyorlar. Japon arabasında da SUBARU, Nissan bence diğerleri yaramaz.
BİRDE Araştırma yapın bakın, Araba markasında en çok markası olan ÜLKE yine ALMAN.
MERCEDES, BMW, AUDI, WOLSWAGEN, OPEL, FORD, (Amekinda vardır), CHEVROLET, SEAT, SKODA bunlardan bazıları. Örnekler çoğaltılabilir.
bu markaların hepsi alman mı şimdi:kop: mercedes daimler-benz firması olarak amerikan menşei li. opel gm ye ait, yani o da amerikan menşei li, ford zaten direk amerikan. chevrolet de amerikan firması ve eski daewoo fabrikasını aldıktan sonra bu araçları çıkardılar yani almanya ile alakası yok ve kalite sıfır. seat ispanyol, skoda ise çek lerin ama firmalar vw-audi grubuna ait, lamborgihini de aynen vw-audi ye ait. yani senin anlıycağın %100 alman firması vw-audi ve bmw var, başka da yok:(
ozcivelek
06-03-2007, 00:12
Aslında amerikan diyeceğim ama malum birde benzin istasyonu lazım yanına,Diyemediğim için tabiki alman
Motorun hası..... Virajların babası......... Torkun zirwesi.........
sizce hangi firma demeliyim..............:alkis:
japon derim başka bişey demem!!!!!!
innervision
07-03-2007, 19:04
amerıka ozentısı degıl ama playmountlar buicler unutulmasın
kutluhan23
07-03-2007, 19:10
ben alman derim kesinlikle ama japonlarda övgüyü haketmiyor değil. toyota corolla şu an dünyanın en çok satan modeli
thundercat
07-03-2007, 20:08
almannnnnn
whiteman
20-06-2007, 14:32
Almanlar iş disipliniyle ünlü bir millet ve arabalarının kalitesi ortada bence araba konusunda daha doğrusu motor konusunda almanların üstüne yok
burebista
20-06-2007, 14:48
eski bir atasözü derki; italyan giyin, alman bin, japon dinle
tabikide japon ama japonun honda-toyota-lexus un full olanından alınması gerek bence;)
fastest89
20-06-2007, 16:48
ya japonlar iyi araba yapıyo ama şık görünmüyo çoğu en beyendiğim japon honda dır öbür taraftan almanda iyi araba yapıyo ama o da japon gibi olmuyo ya sanki almanların motorları japonlarınkine göre daha uysalmış gibi geliyor bana bilmem yanılıyormuyum çünkü japon arabalarında her türlü modifikasyon kolayca yapılabiliyor ama alman da öyle değil daha karışık bi sistemi var örnek verirsek 1.6 vtech motor 160 bg güç verirken alman motorları(1.6 olanlar için diyorum) genelde turbo beslemesi olmadan 110 bg in üstüne çıkamıyor
Cartersbjk
20-06-2007, 22:50
Ülke takıntım yok ama marka ise OPEL
Bu kadar üstadın içinde bana fikir yürütmek düşmez ama haddimi aşıp alman diyorum
corsaDistorsiyon
24-06-2007, 02:46
Çin diyorum...:)
34 MRJ 66
25-06-2007, 15:10
tabiki ilk olarak alman amerikan we hondada boş diil yani..italyan ateşinide unutmıyalım arkadaşlar...;)
faithless1905
25-06-2007, 15:13
motorda japon kalite de alman derim
batu-turk
28-06-2007, 14:57
alman olsun varsın pahalı olsun candan önemli mi bizimle aynı fikri paylaşıyor opel yetkilileri :)
By asTRa
28-06-2007, 15:44
kesinlikle alman
bülent58
01-08-2007, 22:36
only the best made in german
only the best made in german
Forumları karıştırdın galiba. opelim.net burası. neyse sağlık olsun :cool:
duman_42
02-08-2007, 09:28
Güvenlik,sağlamlık ve motorda önce Amerikan,sonra Alman sonra da Japon gelir. Ama Japonlar'ın sadece motor konusunda üstün olduğu fikrine katılmamak ta elde değil. Son yıllarda çok önemli gelişmeler elde ettiler.
Bizim 77 Alman ford granada var 84'ten beri hala zevk için biniyoruz. 30 yaşına girdi. 20 sene güneşte durdu, etekleri çürümeye başladığı için boyattık. Motoru hala orjinal, bilhassa uzun yola hoşuma gittiği için onunla çıkıyorum.
Sağlamlık,motor,güvenlik o yaşta bi araba için Almanlar'ın kusursuzluğunu gösteriyor.
30-40 sene binilmiş bi Japon arabası gösterebilirmisiniz?
20-30 senelik varmı bilmiyorum ama ben bir opel senatore binmiştim.. hala aklımdadır o araba. yani insanların "bu külüstüre paramı verdin" diyeceğini bilmesem şimdi çekerim kapıma, ama insan birazda başkalarına yaşıyor..
yalnız araba 84-85 modelden yukarı katiyyen değildi.ama sadece uçak konsolu gibi duran konsoluna bakmak , beşik gibi yaylanışını hissetmek rüya gibi.. Almanların harika araçları var, her bütçeye her zevke göre çeşit çeşit kaliteli araçları var. çürük Japonlar yada tuhaf fransızlar değilde; italyan ve amerikan araçlarıyla kıyas yapılabilirdi. bence o zaman çok daha değişik görüşler olurdu.
kısaca bir örnek verim 2000 model paliomu 8.500 e zor sattım.Fakat 95-96 model opeller vw lere bile daha üstüne değer buluyor.Aradaki fark bariz.Veya bir yana sıfır fransız grande puntoyu koyun öteki yana alman opel cmonu. kullanmanıza gerek yok içine binin farkı anlıyorsunuz.
kesinlikle alman
:alkis:
Allah'ım Alman a binmeyi nasit etti, alman dan indirmesin. ilk arabam tipo slx di, ama satıp edition a binince farkı anladım.
Son 3 ay içerisinde 20 defa sakarya-istanbul gittim geldim, hiçbir japona geçilmedim arkadaşlar( sadece gebze düzlüklerinde civic arkamdan gelmek için uğraşıyordu, bende 140 luk lagunayı yakalamaya çalışıyordum). konforda da alman, motorda da alman, güvenlikte de ALMAN. Alman da ise OPEL... saygılar.
corsa1.012v
05-08-2007, 01:27
alman derim baska bisey demem
Son 3 ay içerisinde 20 defa sakarya-istanbul gittim geldim, hiçbir japona geçilmedim arkadaşlar( sadece gebze düzlüklerinde civic arkamdan gelmek için uğraşıyordu, bende 140 luk lagunayı yakalamaya çalışıyordum).
bak bu süpermiş işteeeee :kop: :kop: :kop: :kop:
20 den fazla arabam oldu. Eger fiatina bakmazsan Alman, fiati kalitesi ile karsilastirirsan japon derim, baska birsey demem.
ben alman derim kesinlikle ama japonlarda övgüyü haketmiyor değil. toyota corolla şu an dünyanın en çok satan modeli
en çok satmasının sebebi corollayı 80'li yıllardan beri ismini değiştirmeden üretmelerinden ileri geliyor. yani şu güne kadar sattıkları corolla sayısı hatrı sayılır bir rakama ulaşmış.
golf ler gibi yanlız fiat konusunda daha makul olabildiğinden dolayı satmaya devam ediyorlar.
model ismi değiştirmemesi de şirket politikasıdır. doğan arabalarının 15 yıl isim değiştirmeden devam etmesi gibi keza reno 12 seriside bu tip bir örnektir.
http://img115.imageshack.us/img115/1403/333fm0.jpg
frtakbal
07-08-2007, 23:55
Kesinliklr alman olmalı.
kısaca bir örnek verim 2000 model paliomu 8.500 e zor sattım.Fakat 95-96 model opeller vw lere bile daha üstüne değer buluyor.Aradaki fark bariz.Veya bir yana sıfır fransız grande puntoyu koyun öteki yana alman opel cmonu. kullanmanıza gerek yok içine binin farkı anlıyorsunuz.
kesinlikle alman
punto yu da fransız yaptın ha artık ne diyim, italyan ateşi bizi yaktı ama seni kavurmuş :kop:
Güvenlik,sağlamlık ve motorda önce Amerikan,sonra Alman sonra da Japon gelir. Ama Japonlar'ın sadece motor konusunda üstün olduğu fikrine katılmamak ta elde değil. Son yıllarda çok önemli gelişmeler elde ettiler.
Bizim 77 Alman ford granada var 84'ten beri hala zevk için biniyoruz. 30 yaşına girdi. 20 sene güneşte durdu, etekleri çürümeye başladığı için boyattık. Motoru hala orjinal, bilhassa uzun yola hoşuma gittiği için onunla çıkıyorum.
Sağlamlık,motor,güvenlik o yaşta bi araba için Almanlar'ın kusursuzluğunu gösteriyor.
30-40 sene binilmiş bi Japon arabası gösterebilirmisiniz?
granada ya binilir abi, hatta 2,8 v6 tek nokta injeksiyonlu bi granada toplamayı gerçekten çok isterim ben, onun zevki bambaşka... ama aslında amerşkan onlar, ne kadar almanya dan buraya gelse de..
20-30 senelik varmı bilmiyorum ama ben bir opel senatore binmiştim.. hala aklımdadır o araba. yani insanların "bu külüstüre paramı verdin" diyeceğini bilmesem şimdi çekerim kapıma, ama insan birazda başkalarına yaşıyor..
yalnız araba 84-85 modelden yukarı katiyyen değildi.ama sadece uçak konsolu gibi duran konsoluna bakmak , beşik gibi yaylanışını hissetmek rüya gibi.. Almanların harika araçları var, her bütçeye her zevke göre çeşit çeşit kaliteli araçları var. çürük Japonlar yada tuhaf fransızlar değilde; italyan ve amerikan araçlarıyla kıyas yapılabilirdi. bence o zaman çok daha değişik görüşler olurdu.
ben senator a da binerdim, eski opeller çok başka, onlarda amerikan ruhu var birazda. harbi gm onlar. şöyle bi mantayla yan yan gitmek falan çok zevkli olur :D
duman_42
09-08-2007, 11:10
Granada 2.0 V6'nın benzindeki tadı çoğu yeni araçta yok,2'de bile rahat patinaj çekiyor orjinal motoruyla..
metal işleri ve mühendislik alman,
elektronik japon,
öpücük fransız ;)
aLman aLman aLman Tek geçerim SağLamLık DayanıkLıLık Güç Performans bekLentiLerin hepsine cevap veriyorr :)
japonyada bile kendi arabalarından çok alman arabaları var
:eek: :eek: :eek: :eek: Kim soyledi o yalani sana!?!?!?!?!?
aLman aLman aLman Tek geçerim SağLamLık DayanıkLıLık Güç Performans bekLentiLerin hepsine cevap veriyorr :)
:good: :good: :good: aynen katılıyorum.
Enver Paşa boşuna Alman sevdalısı bir adam değilmiş 1. Dünya Savaşına Almanların yanında girmişiz gördü tabi Opeli gerçi o zamanlar dikiş makinesi yapmaktan yeni yeni geçiliyordu araba yapımına neyse...
toyota almanya da bile en az sorun çıkaran, müşterisini en çok memnun eden, parasının karşılığını en çok veren araç seçildi, 1 araçla değil 5 ayrı aracıyla ;)
ßide şu var ßu Japonlar acayip takLitci tüm arabaları opelin arabalarının takliti.ßknz yeni corolla yla yeni vectra .. Önden hiçbi farkı yok nerdeyse.
ßide şu var ßu Japonlar acayip takLitci tüm arabaları opelin arabalarının takliti.ßknz yeni corolla yla yeni vectra .. Önden hiçbi farkı yok nerdeyse.
Toyotanın taklitçi olduğuna emin misin? Güncel corollanın ön tasarımının çok benzeri birkaç sene önce toyota camry'de de kullanılmaya başladı.Yani yeni vectra ortada yokken. Kısacası bu tasarım yeni veya taklit değil.
myflower
31-03-2008, 20:18
:alkis: :kop: 1 numarayı almanlar son numarayı cinliler alır kardeşşşşşşşşşşşş
nihatayhan
31-03-2008, 20:20
+ 98765
+98766
:)
fikret_sahin
31-03-2008, 23:11
ben alman derim. adamlar harbiden isi biliyorlar. Ama cok param olsaydi; Amerikandan da vazgecmezdim hani.
taklitcilik japon,orjinallik yaratıcılık alman
korayhayirli
31-03-2008, 23:47
kesinlikle Alman diyorum almandan şaşmayın diyorum ;)
alman tabi yaaa :D german style corsa gelio... yakında
GALERİCİ
01-05-2009, 22:49
:good:almandan şaşmam:good:
karazindan
02-05-2009, 01:39
Nasıl araba seçmek istediğine bağlı.
Spor dersen İtalyan.Motor dersen Japon.Karma dersen Alman.Sadece konfor dersen eski amerikan araçları :)
almanlar kendini kanıtlamış, fazla söze gerek yok...
vectra delisi
03-05-2009, 01:24
Tabikide Alman. Hergestellt in Deutschland...:)
selcukakinci
03-05-2009, 01:30
motor-şanzuman --> JAPON
konfor, güvenlik,eh motorda katıyım --> ALMAN
fransıza bulaşmam. bir kere bulaştım (peugeot partner) araç elimizde kaldı(bütün ön takım pert oldu).
yerli zaten yerli değil. renault, fiat,honda.... neresi yerli. yani yerli diye tabir ettiğimiz araçların güzelide var kötüsüde
serdaralkan
03-05-2009, 12:44
Tabiki Alman derim ve genel kanaatte bu yönde çıkar sanıyorum ama hondalarıda yabana atmamak lazım derim..
ADEMÜÇÜNCÜ
03-05-2009, 12:54
Karosör bakımından Alman araçları, motor ve alt takım dayanıklılık konusunda Japon araçları. Her iki araçları da kullandığım için iyi biliyorum.
Hangi amaçla aldığınız çok önemli konfor için diyorsanız bence alman, modifiye ve motor diyen adam da zaten koltuğun döşemesine bakmaz gider subaru,mitsubishı alır,
bencede..ne amaçla alıcağına bağlı..
şimdi Alman Alman diyoruz da..
S2000 ler Skyline lar RX-8 ler :D EWO lar Subişler daha niceleri bunları yabana atmıyalım :)
burak loves opel
03-05-2009, 13:33
Bu işi Almanlar biliyor.
seamantik
03-05-2009, 14:04
Almanlar bu işin en iyisi.
konfor kalite güvenlik ALMAN arabaları bu hepsini sunuyor
mericalptekin
03-05-2009, 18:47
alman
darkmoon
03-05-2009, 19:24
zaten yerli diye bir şeyimiz yok bu gün yerli diye üretilen araçlarda taşaron yabancı firmaların türkiye fabrikaları bizdeki ucuz işçilikden faydalanıyorlar hepsi bu...
araba dedinmi üç ülke vardır bana göre alman - japon - italyan
alman kaslı kemikli araç yapar konforludur
japon cılız araç yapar ama o cılızlığını teknolijiyle kapatır seri araçlar üretir motorları gayet kaliteli dayanıklıdır.
italyan orta kalite işçiliği düşük araç üretir ama onda tasarım ve performans önde gelir onunda hastaları var adamlar portre gibi araç tasarımı yapıyorlar o yüzden zaten pek çok yabancı firmalar bile italyan firmalara aaçlarını tasarlatıyor.
zevke tercihe göre araba var ama en neticede hepsinin tutturması gereken bir avrupa standartı var bu mühim.
saglamlık hayat kurtaran araba alman derım ama motor modifiye kaldırck en ıyı performansı verıcek tek bır uretıcı war oda japon bu kesındır tartıscak bısey yok bence:D:D
darkmoon
03-05-2009, 20:25
perfromansda işin kıralı bence esas italyan dır... japonda iyi yapar ama motor performans dedinmi italyan tek geçerim zaten bakarsanız performansda en iyi firmalar italyandan çıkar ferrari lamborgini masarati alfaromeo
perfromansda işin kıralı bence esas italyan dır... japonda iyi yapar ama motor performans dedinmi italyan tek geçerim zaten bakarsanız performansda en iyi firmalar italyandan çıkar ferrari lamborgini masarati alfaromeo
sen fabrıka cıkıslıdan bahsedıyosun benım bahsettıgım tunıng :D toyota supra nıssan skylıne honda cıvıs gıbı:D
darkmoon
03-05-2009, 20:34
sen fabrıka cıkıslıdan bahsedıyosun benım bahsettıgım tunıng :D toyota supra nıssan skylıne honda cıvıs gıbı:D
evet o kısım doğru :)
opc line
03-05-2009, 21:29
ben almanlar diyorum cünkü BMW yi onlar üretiyor..:D:D
ben almanları tercih ederim.daha görkemli ve babaç duruyor.japonlar biraz daha basit görünüyor bence...
MetalMorgue
04-05-2009, 02:02
ben direk EVO X diyorum =)
askinaslan
04-05-2009, 10:13
sence M3 mü? yoksa Evo mu? düşünmeden M3 derim.
darkmoon
04-05-2009, 12:41
evo kaç ama 5 mi 6 mi evo 9 mu
m3 sadece evo 2 yi geçer diğerlerini geçemez m5 olmadığı sürece.
Kunteper Canavarı
04-05-2009, 14:19
aslında düşündümde ben hepsine binerim.
almana japona isvec e seve seve fransıza italyanada binerim:):):)
darkmoon
04-05-2009, 15:45
fransıza binmem büyük konışmıyım fransız marketlerde son kullanma tarihi olan ürünler olurya öyle ürünler üretiyor alıyorsun sıfır 5 sene sonra at çöpe atmassan yada satmassan orası burası arızalar vermeye başlıyor akmaya başlıyor kokmaya başlıyor paslanmaya başlıyor arkadaşım gitti ikinci el ikinci araba olarak hobi amaçlı 205 gti 1.9 aldı 5 ay sonra sattı 5 ayda sürdüğü toplasan 1 haftadır onun dışında sanayiden tamirden çıkmadı araba manifoldu zaten yamalı bohçaya dönmüş :D bilmemne sensörü arıza verdi en son conta yakdı
opc line
04-05-2009, 20:14
aslında düşündümde ben hepsine binerim.
almana japona isvec e seve seve fransıza italyanada binerim:):):)
:kop::kop::kop:
2006 nın konusu bu yavv:)
hangisi benim olursa ona binerim..
ustaoglu
05-05-2009, 10:01
Tasarım olarak italyan arabalarının eline kimse su dökemez sanırım. Dayanıklılık ise japonlar gerçekten sağlam araba yapıyolar. Fransız arabalarından en iyisi Renault sevdiğim bi marka. Fakat en iyisi Alman.
darkmoon
05-05-2009, 12:57
valla bana 10 yaşında bir yeri paslanmamış çürümemiş akmayan kokmayan ses gelmeyen fransız gösterin bir şey demem susarım..
bir markayı marka yapan yeni ürettiği araçlar değil tam aksine eski üretipde hayla tıkır tıkır çalışıp yollarda giden araçlarıdır o araçlar çünkü geçmişde yapdıklarımız gelecekde yapıcaklarımızın garantisidir anlamında bir şey.. bakıyorsun mercedesin 30 yaşında arabası maşallah tıkır tıkır gidiyor ne akma var ne kokma ne pas ne çürük tek marşda çalışıyor şimdi adam gözünü kapatır ikinci elde mercedes laır sıfırda alır adama sonsuz bir güven gelir 30 yaşındaki böyleyse der sıfırını düşünemiyroum...
ama ne yazık ki her ülke araçlarında bu dayanıklılık yok bilhassa fransızda sonra italyanlar takip ediyor bu dayanıksızlığı
utku3319
05-05-2009, 15:36
motor japon kasa alaman
motor nası japon ? son 7-8 yıl için "yılın motor ödülleri" neredeyse tamamı bmw nin...
ustaoglu
06-05-2009, 04:19
@umutkaragün
Alman arabaları bildiğimiz gibi hem kaliteli ve konforludur hemde güçle ve dayanıklıdır fakat japonlar da mekanik olarak her zaman almanlar kadar iyi olmuşlardır hatta daha iyi bile oldukları söylenebilir. Honda S2000 kaç yıl üst üste yılın motoru seçildi ki bu 1998 yılında başlayan bir başarıdır. BMW 2008 uluslar arası yılın motoru 3.0lt çift turbo motoru ile bu üdülü almıştır.
Fakat konu ödülden ziyade motorun ömrüdür. Ben istisnalar hariç hiç görmedim ki bir japon arabasından mekanik anlamda şikayet eden. Hepsi gerçekten çok dayanıklıdır. Ama ne var ki kalite ve dizayn olarak almanların gerisindeler.
2008 winners:
International Engine
BMW 3-litre Twin-Turbo (135i, 335i, X6)
Best New Engine
BMW 2-litre Diesel Twin-Turbo (123D)
Green Engine of the Year
Toyota 1.5-litre Hybrid Synergy Drive (Prius)
Best Performance Engine
Porsche 3.6-litre Turbo (911 Turbo, 911 GT2)
Sub 1-litre
Toyota 1-litre (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy)
1-litre to 1.4-litre
Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (Golf, Touran, Tiguan, Jetta)
1.4-litre to 1.8-litre
BMW-PSA 1.6-litre Turbo (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)
1.8-litre to 2-litre
Volkswagen/Audi 2-litre Turbo (A3, A4 Cabrio, A6, TT, Eos, Jetta, Golf GTi, Altea, Leon, Skoda Octavia)
2-litre to 2.5-litre
Subaru 2.5-litre Turbo (Forester, Impreza, Outback, Legacy)
2.5-litre to 3-litre
BMW 3-litre Twin-Turbo (135i, 335i, X6)
3-litre to 4-litre
BMW 4-litre V8 (M3)
Above 4-litre
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
2007 Winners
Best New Engine:
BMW 3-litre Twin Turbo (335i)
Best Fuel Economy:
Toyota 1.5-litre Hybrid Synergy Drive
Best Performance Engine:
BMW 5-litre V10
Sub 1-litre:
Toyota 1-litre
1-litre to 1.4-litre:
Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger
1.4-litre to 1.8-litre:
BMW-PSA 1.6-litre Turbo (MINI Cooper S, Peugeot 207)
1.8-litre to 2-litre:
Volkswagen/Audi 2-litre Turbo FSI
2-litre to 2.5-litre:
BMW 2.5-litre (325, 525, Z4, X3)
2.5-litre to 3-litre:
3-litre to 4-litre:
Porsche 3.6-litre Turbo (911 Turbo)
Above 4-litre:
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
International Engine of the Year 2007:
2006 Winners
Best New Engine:
Best Fuel Economy:
Best Performance Engine:
BMW 5-litre V10
Sub 1-litre:
Honda 1-litre IMA
1-litre to 1.4-litre:
1.4-litre to 1.8-litre:
1.8-litre to 2-litre:
Volkswagen 2-litre FSI Turbo
2-litre to 2.5-litre:
Subaru 2.5-litre Turbo
2.5-litre to 3-litre:
BMW 3-litre Twin Turbo Diesel
3-litre to 4-litre:
BMW M 3.2-litre
Above 4-litre:
BMW 5-litre V10
International Engine of the Year 2006:
BMW 5-litre V10
2005 Winners
Best New Engine:
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
Best Fuel Economy:
Best Performance Engine:
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
Sub 1-litre:
Honda 1-litre IMA (Insight)
1-litre to 1.4-litre:
Fiat-GM 1.3-litre Diesel
1.4-litre to 1.8-litre:
1.8-litre to 2-litre:
Volkswagen 2-litre FSI Turbo (Golf GTi, Audi A3, A4)
2-litre to 2.5-litre:
Honda 2.2-litre Diesel (Accord, CR-V, FR-V)
2.5-litre to 3-litre:
BMW 3-litre Twin-Turbo Diesel (535d)
3-litre to 4-litre:
BMW 3.2-litre (M3)
Above 4-litre:
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
International Engine of the Year 2005:
BMW 5-litre V10 (M5, M6)
2004 Winners
Best New Engine:
Toyota Hybrid Synergy Drive
Best Fuel Economy:
Best Performance Engine:
Mercedes-AMG 65 (S65, CL65)
Sub 1-litre:
1-litre to 1.4-litre:
Honda 1.3-litre IMA (Civic)
1.4-litre to 1.8-litre:
1.8-litre to 2-litre:
Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre:
BMW 2.5-litre (325i, X3, 525i Z4)
2.5-litre to 3-litre:
Mazda RENESIS Rotary (RX-8)
3-litre to 4-litre:
BMW 3.2-litre (M3)
Above 4-litre:
Volkswagen 5-litre V10 TDi (Touareg, Phaeton)
International Engine of the Year 2004:
2003 Winners
Best New Engine:
Best Fuel Economy:
Best Performance Engine:
Mercedes-AMG 55 (CL55, E55, S55, SL55)
Sub 1-litre:
1-litre to 1.4-litre:
1.4-litre to 1.8-litre:
MINI Supercharged 1.6-litre (Cooper S)
1.8-litre to 2-litre:
Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre:
BMW 2.5-litre (325i, 525i, Z4)
2.5-litre to 3-litre:
3-litre to 4-litre:
BMW 3.2-litre (M3)
Above 4-litre:
Volkswagen 5-litre V10 TDi (Touareg, Phaeton)
International Engine of the Year 2003:
2002 Winners
Best New Engine:
BMW 4.4-litre Valvetronic
Best Fuel Economy:
Honda 1-litre IMABest Concept
Sub 1-litre:
Honda 1-litre IMA
1-litre to 1.4-litre:
Honda 1.3-litre IMA
1.4-litre to 1.8-litre:
Toyota 1.8-litre VVTL-i 190
1.8-litre to 2-litre:
Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre:
PSA Peugeot-Citroën 2.2-litre HDi
2.5-litre to 3-litre:
BMW 3-litre
3-litre to 4-litre:
BMW 3.2-litre
Above 4-litre:
International Engine of the Year 2002:
2001 Winners
Best New Engine:
BMW 3.2-litre
Best Fuel Economy:
Honda 1-litre IMA
Best Concept: Saab SVC
Sub 1-litre:
Honda 1-litre IMA
1-litre to 1.4-litre:
Volkswagen Group 1.4-litre TDi
1.4-litre to 1.8-litre:
BMW 1.8-litre Valvetronic
1.8-litre to 2-litre:
Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre:
PSA Peugeot-Citroën 2.2-litre HDi
2.5-litre to 3-litre:
BMW 3-litre
3-litre to 4-litre:
BMW 3.2-litre
Above 4-litre:
Ferrari 5.5-litre
International Engine of the Year 2001:
BMW 3.2-litre
2000 Winners
Best Eco-friendly:
Toyota Hybrid Prius
Best Fuel Economy:
Honda Hybrid 1-litre Insight
Best Concept:
DaimlerChrysler Necar 4
Sub 1-litre:
1-litre to 1.4-litre:
Toyota 1.3-litre VVTi
1.4-litre to 1.8-litre:
Honda 1.8-litre (Accord)
1.8-litre to 2-litre:
Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre:
Alfa Romeo 2.5-litre V6
2.5-litre to 3-litre:
BMW 3-litre TDi
3-litre to 4-litre:
BMW 4-litre V8 TDi
Above 4-litre:
Ferrari 5.5-litre V12
International Engine of the Year 2000:
1999 Winners
Best Eco-friendly:
Toyota Prius Hybrid
Best Fuel Economy:
Volkswagen 1.2-liter TDi
Best Concept:
DaimlerChrysler Necar 4
Sub 1-litre:
Toyota 1-liter
1-liter to 1.4-litre:
Volkswagen 1.2-liter TDi
1.4-liter to 1.8-litre:
Toyota Prius Hybrid
1.8-liter to 2-litre:
Volkswagen 1.9-liter 110PS TDi
2-liter to 2.5-litre:
Audi 2.5-liter V6 TDi
2.5-liter to 3-litre:
BMW 3-liter TDi
3-liter to 4-litre:
BMW 4-liter V8 TDi
Above 4-litres:
BMW 5.34-liter V12
International Engine of the Year 1999:
Toyota Yaris 1-liter
10 yıllık motor ödülleri tarihi bu şekilde.. görünen o ki bmw son yıllarda iyice çoşmuş durumda.. tabi 2 litre ve üzeri kategorilerinde.. zaten sıralı 6 silindir v8 v10 motorlarda üstüne tanınmıyor... küçük hacimli motorlarda da görünen genelde toyota ve hondanın başarısı... hybrid vs gibi alternatiflerde de ödüller toyota ya gitmiş ama liste geneline baktığımda ben en iyi motorların almanlarda olduğunu görüyorum..
mekanik konusunda zaten almanların tartışılmaz üstünlüğü var, iş yakıt ekonomisi olunca japonlar daha başarılı gibi.
türkiye koşullarına gelecek olursak, malesef gelir düzeyinden, bize uygun fiyatlı az masrafı olan- olursa da servis masrafı az olan - az yakan bir araba lazım... aynı zamanda satarken de 2.elde değer kaybetmeyen rağbet gören araba lazım... zaten çoğu tüketici alırken bu kriteri neredeyse öncelikli hale getirmiş durumda... binmek için değil satmak için alıyoruz sanki. neyse bu da ayrı bi konu..
durum bu yani. listeler yukarda..
darkmoon
06-05-2009, 13:17
zaten paran varsa başka markalarda macera aramak yersiz alırsın mercedes yada bmw binersin 10 yıl amaparan varsa işde
Sub 1-litre
Toyota 1-litre (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy)
1-litre to 1.4-litre
Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (Golf, Touran, Tiguan, Jetta)
1.4-litre to 1.8-litre
BMW-PSA 1.6-litre Turbo (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)
1.8-litre to 2-litre
Volkswagen/Audi 2-litre Turbo (A3, A4 Cabrio, A6, TT, Eos, Jetta, Golf GTi, Altea, Leon, Skoda Octavia)
sadece motor sorunum olmasın diyorsanız ilk tercihler bu yönde olmalı ama yol tutuş kalite işcilik iyi servis vs vs bir çok etken var, başta marka tutkunluğu, ve tabi benim ve benim gibi düşünenlere göre de tasarım faktörü var...
ama dediğim gibi 2008 e ait en iyi motorlar bunlar.. aralarında gördüğünüz gibi 207 - 308 - jetta - leon - yaris gibi araçlar da var... yani çok çok para değil bmw ye göre kıyaslanırsa...
ustaoglu
06-05-2009, 14:15
@umutkaragün
Evet sizde haklıymışsınız aynı lislerin her birinde 1.8-2.0 lt arası S2000 de var diğer hacimlerde BMW de var. Hacim güç olarak ve mekanik aksamların dayanıklılığı olarak ben almanlar kadar japonlarında iyi olduğunu düşünüyorum ki dünyada her marka toyota sorunsuzluğunu hedeflemekte. Ama genel olarak bakarsak olaya Almanlar tabii ki daha iyi yapıyolar bu işi. En azından bir araba dayanıklı olduğu gibi konforlu ve güvenli oluyo ayrıca Alman arabaları diğer ülkelerin ürettiği araçlardan nasıl oluyosa daha prestijli...
Ayrıca listeye bakılırsa VW de oldukça iyi...
binek arabada alman , hız arabasında italyan, suw türünde amerikan , çift kabinde japon ağır vasıtada isveç, traktörde hollanda konsepte sınıfa göre böyle arkadaşlar bence ...
Aras_SFİ
06-05-2009, 22:56
alman derim tabiki caponlara karşılık vericek spolar var elbette almanlarda
örnek mi vermek gerekir. audinin S serileri opelin gtc,opc v.b. leri
viper&viper
07-05-2009, 10:32
Hem Alman hem de japon araçlarını çok kullandım. Ara sıra arıza çıkarsalarda BMW MERCERDE ve AUDİ ye lafım yok. Ama ople eski kalitesinde değill.
Uzun süre Mistubishi Galant Super Saloon kullandım. Kullanımı çok rahattı, bu aracı 12 yaşında yaklaşık 200bin km sattık ve komşumuz aldı hala da kullanıyor. Bunu satınca opel Vectra C almıştık 117 binde bu sene sattık inanın Mitsubishi ye göre çok yıpranmıştı. Kullanımı takır tukur olmuştu. Bu surada ikinci arabamız olarak 94 model mazda 323 aldık ve 2006 ya kadar kullandık. Onun da hiçbir önemli sorunu olmadı. Yerine 2006 da Astra CDTI alındı, Allah a şükür onda da sorun yok.
Ama genel kanım şu şekilde. İç mekan, kullanılan malzeme kalitesi ve sac kalınlığı bakımından Alman lar önde. Ancak özellikle motor olarak japonlar inanılmaz uzun ömürlü. Son yıllarda çıkan Mazda6, Accord vb araçlarla kaliteleri daha da arttı. Hani benim için japon da olur alman da.
viper&viper
07-05-2009, 10:33
Bir de Japonların yanlış satış politikaları nedeniyle birçok kaliteli modeli maalesef Türkiye ye gelmiyor. Nedense pek de iyi olmayan modeller Türkiye de. Bunun da Japon imajının Türkiye de kötü olmasının rolü büyük
burak loves opel
07-05-2009, 13:06
Japonlarında tasarımları bazen acayip komik oluyor yani o da var :) Şu Nissanlar, Corollalar, yeni City ler falan :) Hele yeni Avensis'i gördünüzmü bilmiyorum. Dalga geçilmiş resmen.
viper&viper
07-05-2009, 14:00
Avensis gerçekten öyle, hiçbir emek harcanmmış sanki. Ama yeni Mazda6 ve Accord bence gayet güzel
ozgur_dezen
07-05-2009, 17:52
iyi hortlamis konu ha helal ya valla bazi arkadaslarin dedigi gibi (isim vermis olmayim :) ) hepsine binmek lazim
binmeden hangisi iyi hangisi kotu anlasilmazki :)
İLKERNAVDAR
07-05-2009, 18:24
bu konu için söylenen bi kelime var abes falan ama yazayım almanın arabası rusun kadını
clubber220
07-05-2009, 19:06
JAPON.adamlar gidin bakın rakiplerine göre hemen her japon markasının modelının ustun olduğu belli.150 milyarlık bmw ilw accordu kıyaslarsanız bmw denir tabikide.mercedes daha ustun araç olabilir ama fiyatıda japonlara göre pahalı bunuda unutmamak gerekir:)(mercedes sadece örnek)
darkmoon
07-05-2009, 20:29
tabiki ben mazda 6 kasa yeni seriyi gittim galeride bakdım çok iddalı bir araba çok güzel yok yok içine bindinizmi eski aracım bmw olduğu için ve bizim aile genelde mercedesci olduğu için epey mercedesin her versiyonunuda kullanmışlığım olduğu için çok rahat diyebilirimki ben araca oturduğumda kapıyı kapadığımda kendimi japon değilde sanki bir mercedes c kasada gibi hissettim mazda 6 yı ayrı tutarım o konuda..
ozgur_dezen
07-05-2009, 20:55
bu konu için söylenen bi kelime var abes falan ama yazayım almanın arabası rusun kadını
bu arada rus tanklarina da hastayim ben :)
Alayına İsyan, Ölümüne Hacı Muro... :good:
:D :D :D :D :D :D
SERCAN006
13-05-2009, 01:11
bence alman, arabaları dunyada 1. sırada ama ben japon arabalarının motorlarınıda sevıyorum
nadirgoktan
24-05-2009, 00:44
capon caponn. hortlatayım konuyu :D
baycanbb
24-05-2009, 01:25
bi hortlamada benden :) japonun motoru almanın konforu amerikanın herbi haltından korkucan:)
:kop::kop::kop: Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı:D beyaz şahin:D
tabbi şaka bi yana mekanik olarak japon arabaları harikaa özellikle toyata-honda ama kasa olarak sağlam aynı zamanda mekanik olarakta sağlam ve kaliteli olsun istiyorsanız aLman diyorum en önde gelenleride siz biliyorsunuz zaten opel-ford-vw-bmw-mercedes vs.vs.vs:D
kemal erim
01-06-2009, 21:02
Tabikide alaman arabası :)
türküz arkadas biz,tabi türk malı alacaz:D
Performansta italyan, sağlamlıkta alman, konforda fransız.
ahmetcem
03-06-2009, 12:15
rahatlık konfor güvenlik almandı ama şimdi honda toyota ve mitsubishinin konforu ve güvenliği almanların en kralından farkı yok.siz hiç toyotaya nissana motor yapılırken gördünüzmü.yada opellerle karşılıklı arızalarını kıyaslarmısınız.Aydında opel servisleri araç dolu. bide japoncular sadece yag değişimi için ugruyorlar servislere.
blackout_vectra
03-06-2009, 14:08
bende arabamı almadan önce bayaa bi araştırdım,,bencede alman...
Performansta italyan, sağlamlıkta alman, konforda fransız.
aslında performansta ve konforda alman bana göre.
performans olarak, V12 6.3 Biturbo ///AMG varken,
konfor olarak, 7.60Li ve S600 L varken,
kimseye laf düşmemeli diye düşünüyorum :D
Ekleme: Japonlar da performansta çok iyi aslında.
2.0 Evo'ları Ferrari'lerle kapışıyor nerdeyse. Hatta 355'leri 360'ları geçenleri, hatta ve hatta F430'ları geçenleri mevcut :D
rahatlık konfor güvenlik almandı ama şimdi honda toyota ve mitsubishinin konforu ve güvenliği almanların en kralından farkı yok.siz hiç toyotaya nissana motor yapılırken gördünüzmü.yada opellerle karşılıklı arızalarını kıyaslarmısınız.Aydında opel servisleri araç dolu. bide japoncular sadece yag değişimi için ugruyorlar servislere.
hondanın,toyotanın,mitsubishinin almanların en kralı olan mercedes,bmv ve audiden farkı yok mu :confused:
Arkadaşlar, hadi Opel'i Wolkswagen'i Toyota'yla bilem Mazda'yla kıyasladık diyelim. Peki Mercedes'e veya BMW'ye rakip olacak kalitede bir Japon veya Fransız arbası var mı?
mericalptekin
03-06-2009, 17:26
onlar da ülkemizde pek bulunmuyor zaten
burak loves opel
03-06-2009, 17:36
Ölümüne Cadillac :)
Audi Q5 yada Bmw x3 alırdım param olsa.
vectra cosworth
07-06-2009, 21:56
adamların asırlık makinalarını inceledim ....inanamadım makina deyince kesinlikle alman mühendisliği....derim adamlar çok ama çok kaliteli sağlam ve müthiş işler yapıyorlar...
Araba konusuna gelirsek,Tabiki gene ,alman derim yani...mercedes,bmw,audi,opel...ve bunların üzerinede araba tanımam..
adamlar araba yapıyo ,honda gibi veya pug gibi bisiklet tasarlamıyo..
Adanalı Koray
20-06-2009, 16:17
ben olsam audı a4 tek kapı alırım.ALMANLAR MERCEDESİ tüm tüm için AUDI yı kendileri için yapmışlar......
başlıkta yok gerçi ama araba dediğin zaman Amerikan dan ötesi yok.Yakıt ve parça gereği Amerikan dan sonra gelen Alman işi bize daha çok uyuyor sadece.
goker0051
20-06-2009, 22:05
bence kesinlikle alman malı otomobil!
izmirlicem
21-06-2009, 16:22
japonlar iyi kaçıyor performanslı araçlar hem hafif oldukları için hemde motorları iyi,almanlar hantal neden?çünkü güvenliler güvenli olsun hantal olsun number one vectra b2
tabiki alman diyorum almayacağım arabada fransız arabaları
ustaoglu
22-06-2009, 02:51
başlıkta yok gerçi ama araba dediğin zaman Amerikan dan ötesi yok.Yakıt ve parça gereği Amerikan dan sonra gelen Alman işi bize daha çok uyuyor sadece.
Amerikan mı...?
Çok değil, son 15 yılda kayda değer bir araç veya bir teknoloji yaptı mı...?
ben olsam audı a4 tek kapı alırım.ALMANLAR MERCEDESİ tüm tüm için AUDI yı kendileri için yapmışlar......
a4 tek kapıdan kastınız a5 değil mi ?
turgutoprak
22-06-2009, 08:30
japon diyorum başkada bişey demiyorum
Kunteper Canavarı
22-06-2009, 10:41
ben kararımdan dönmem hepsine binerim bu aralar bi fransız bide rus a binesim var.
astra h hb elegance 09 16
27-06-2009, 08:21
yıldız olsun tastan olsun
farukcagsak
27-06-2009, 10:13
yıldız olsun tastan olsun
+w212
alman tek gecerim önünde yıldız varsa digerleriyle kıyaslamam bile...
vectra278
27-06-2009, 10:30
konfor güvenlik alman
güç hız japon
ölümle kalımın arasındaki ince çizgide yerli:D:D:D
ersincura
27-06-2009, 11:28
Bence ülkelere göre arabaları sınıflandırmak yanlıs bi kavram olmus.Önemli olan markadır.hatta markaların bile segmentlerine gore kalitesi değişmekte
sonucta bi bentley marka aracın konforu hic bir modelle karsılastırılmaz pek bilinmez ama amerikan marka lexus marka arablarında elektronik sistemi cok iyidir..He su olabilir almanyadaki markaların kalitesi diğer ülkelere göre iyidir denilebilir.Ben mesela ford dan nefret ediyorum ford alanlarada uzuluyorum hem işcilik olsun hem konfor olsun yalıtım olsun bes para etmez biaraba
farukcagsak
27-06-2009, 11:35
Bence ülkelere göre arabaları sınıflandırmak yanlıs bi kavram olmus.Önemli olan markadır.hatta markaların bile segmentlerine gore kalitesi değişmekte
sonucta bi bentley marka aracın konforu hic bir modelle karsılastırılmaz pek bilinmez ama amerikan marka lexus marka arablarında elektronik sistemi cok iyidir..He su olabilir almanyadaki markaların kalitesi diğer ülkelere göre iyidir denilebilir.Ben mesela ford dan nefret ediyorum ford alanlarada uzuluyorum hem işcilik olsun hem konfor olsun yalıtım olsun bes para etmez biaraba
maybach var? (mercedes) bentley'le karsılastırılabilir. lexus japon sayılır toyota sonucta alman diyince genel manada bmw,audi,mercedes,volkwagen belli baslı konularda kendilerini kantılamıs ve dunyada yeniliklerin oncusu olmus markalar illaki segmentlere gore farklar olur ama her markanın aynı segmentteki araclarını kıyaslaya bilirsiniz tutup da a8 le c serisi kıyaslanmaz tabii ama a4 le kıyaslanır yada s classla m3 kıyaslanmaz ama 7,40 kıyaslanabilir vs. vs.
Alman arabaları her zman diğer rakiplerine göre sağlamlık, konfor gibi etkenlerde üstündür. Japonların motorları da iiidir. Ben her zman alman derim. amerikana gelince eskiden gayet iiilerdi ama son 20yılda tamamen bittiler öle ki bi son nesil amerikan arabasıyla son nesil almana binince arada dağlar kadar fak olduğunu rahatlıkla annayabilirsiniz. iç mekan malzemeleri, işçilik vs alakaları yok. Amerikalılar japon araçalrı sevio herhalde onlardan aldılar bu iç mekan şaheserliğini:D Bu yüzden dünyanın neresine giderseniz gidin mercedes mercedestir, bmw, bmw dir. Audi hele son 10yılda mercedes ve bmw yi yakalayıp geçmiş bi arabadır. Ben alman arabalarına rakip göremiyorum. Zaten bu sene içerisinde otomobil sektöründeki büyük krize rağmen alman araçları satışlarını artırmaya dewam ettiler. Bi tek opel krizden etkilendi o da gm sağ olsun.
farukcagsak
27-06-2009, 14:17
Alman arabaları her zman diğer rakiplerine göre sağlamlık, konfor gibi etkenlerde üstündür. Japonların motorları da iiidir. Ben her zman alman derim. amerikana gelince eskiden gayet iiilerdi ama son 20yılda tamamen bittiler öle ki bi son nesil amerikan arabasıyla son nesil almana binince arada dağlar kadar fak olduğunu rahatlıkla annayabilirsiniz. iç mekan malzemeleri, işçilik vs alakaları yok. Amerikalılar japon araçalrı sevio herhalde onlardan aldılar bu iç mekan şaheserliğini:D Bu yüzden dünyanın neresine giderseniz gidin mercedes mercedestir, bmw, bmw dir. Audi hele son 10yılda mercedes ve bmw yi yakalayıp geçmiş bi arabadır. Ben alman arabalarına rakip göremiyorum. Zaten bu sene içerisinde otomobil sektöründeki büyük krize rağmen alman araçları satışlarını artırmaya dewam ettiler. Bi tek opel krizden etkilendi o da gm sağ olsun.
sözlerinizin tamamına katılmakla beraber audi'nin mercedes kalitesini yakalıyp gectigi konusu tartısmaya acık bi konudur mercedes'in hangi modeli ve donanımıyla audi'nin hangi model ve donanımını kıyasladıgınıza baglı bi konu bu malesef ki audi'de model ve donanım cesitliliği mercedesin cok gerisinde soyle bi dusunuyorum audi de "cls 63amg" gibi bi model yok artı dayanıklık konusu var ki bunun için biraz zaman tanımak lazım kimin ne kadar dayanıklı oldugunu gormek için ben mercedes dısında 1960 modellerden itibaren her modeli halen kullanılan baska model gormedim(tek tuk vardır olanlarda nostalji amaçlı suan andolu da 70 model 115ler oldukça insafsızca kullanılmasına ragmen hizmet vermeye devam ediyor kullanıcılarına 123ler 126lar ve daha digerleri).
audi nasıl? gercekten guzel araclar hiç bi lafım olamaz ama mercedes suan tum markaların kullandıgı benzinli motor dahil bi çok patent haklarını bunyesinde barındıram bir markadır.
Olayı mercedes audi tartışma boyutuna çekmek istemem ama genel olarak hem satışlarda, hem de sorunsuz kullanım, motor mühendisliği vs konusunda audi mercedes ten önde, hatta bmw de mercedes den önde durumda, bu sadece benim fikrim deil almanlarda bu yönde düşünceye sahip. Mercedes bi çok problemli araç çıkardı maalesef son 10yılda özellikle Bi önceki kasa E-serisinde çok şansızlıklar yaşandı yine bi önceki kasa c- serisi de çok başaarılı deildi. Audi de cls amg gibi model yok dersen mercedes de de s3 gibi bi model yok. Sadece tek bi örnek üzerinden tartışmak mantıklı deil kaldı ki ben her zman rs4 ve rs6 yı her türlü amg modellerine tercih ederim. Bmw un m serileri de bence amg lerin ilerisinde bi tek yenii c63 amg başarılı bi otomobil benim gözümde. Mercedes in büyüklüğünü ya da imajını zaten tartışmaya gerek yok.
motor japon kasa alman :D
Son 20 yılda amerikanlar öldü demek haksızlık olur.Magnum' dan Camaro 'sundan Escalade' sine STS inden Yukon' una kadar yıllar sonra da şarap misali değerlenecek üretimler hep var.Sonuçta bende Alman aracına biniyorum ve Alman araçları kalitesiz demiyorum.Ama şu gerçekki hem karakter hemde dayanıklılık açısından Amerikan her zaman başkadır.
Audi konusunda ise katılıyorum.Bir zamana kadar sadece bilenin bindiği ve Türkiye'de geç yükselmiş bir marka.Tertemiz bir Audi80/ B4 kasayı bile birçok daha yeni bmw ile kıyaslamam bile.Heleki quattro olursa..Kaldıki yeni rs leri söylemeye gerek yok.
motor açısından japon derim ne kadar japoncuda olsam alman diyorum çünkü onlar üstün alman teknolojisi ile üretiliyorki zaten arabalar kendini kanıtlamış sınıfının en iyi arabaları...
motor japon kasa alman :D
o zaman en sağlamını elde etmek için iki arac alacaz bir alman birde japon
japon olan aracın motoru iyi deniliyor sökecez motoru alman araca yerleştirecez boylece hem motor hem aksam birinci sınıf olmuş olur
bu alman japon karışımı aracada merto adını koyarız mercedeste "mer"toyotadan "to" oldu sana merto hem motor sağlam hem aksam gerci araba biraz melez oldu ama en iyisi bu oldu galiba :D :D :D
o zaman en sağlamını elde etmek için iki arac alacaz bir alman birde japon
japon olan aracın motoru iyi deniliyor sökecez motoru alman araca yerleştirecez boylece hem motor hem aksam birinci sınıf olmuş olur
bu alman japon karışımı aracada merto adını koyarız mercedeste "mer"toyotadan "to" oldu sana merto hem motor sağlam hem aksam gerci araba biraz melez oldu ama en iyisi bu oldu galiba :D :D :D
en doğru işte bu olur gel gelelim bunlar nasıl birleşecek...
murti2001
10-07-2009, 21:02
benim ilk aracım toyota corolla,ikinci aracım hyundai accent,üçüncüsü de hyundai accent ti babamda ve çevremde de renault var tabi dördüncü aracımda opel vectra hiçbiri dördüncü aracımı yani opel vectrayı tutmaz,her yönüyle Alman aracını tavsiye ederim.
almanlar yapıyo be kardeşimm :) ama bir dahaki arabam volvo olur,isveç yapımı :) şahsen bayılıyorum volvo S40 a
cengiz29
14-07-2009, 05:54
KONUYU BIRAZ INCELEDIM SANIYORSAM COGUNLUK ALMAN DIYOR FAKAT BENDE NEDEN ALMAN SORUSUNA ACIKLIK GETIRECEM,ADAMLAR DUNYA SAVASTAN CIKINCA KAPILARI KAPATTILAR DISARIYA,NE OLDUYSA O DONEMDE OLDU SANIYORUM:banned:
İLKERNAVDAR
14-07-2009, 09:19
dunyanın en ağır sanayisi almanlarındır araba konusunda almanların üzerine yok derim bunu araba ile kısıtmadan açmak gerekirse bugun el aletlerinde bosch markasının alın kullanın eskitebilene helal olsun derim almanlar her yaptığını kaliteli ve sağlam yapıyor kısaca özetlemek gerekirse 'almanın arabası rus'un kadını'
KONUYU BIRAZ INCELEDIM SANIYORSAM COGUNLUK ALMAN DIYOR FAKAT BENDE NEDEN ALMAN SORUSUNA ACIKLIK GETIRECEM,ADAMLAR DUNYA SAVASTAN CIKINCA KAPILARI KAPATTILAR DISARIYA,NE OLDUYSA O DONEMDE OLDU SANIYORUM:banned:
zaten alaman markası Opel'in sitesindeki bu anketten başka sonucun çıkmasını bekleyemezdik :)
fikret_sahin
14-07-2009, 20:42
Performans:Alman
Konfor: Alman
Guvenlik: Alman.
Tasarim/Dizayn: Alman.
Bu saydiklarimin cogu butceye gore Mercedesten BMW ye, Volkwagenden Opele, cogu Alman arabalirinda ust duzeyde musteriyi tatmin edecek kadar var. e daha ne olsun. ben Alman'lari tek gecerim.
he cok param olsaydi, italyan veya Amerikan diyebilirdim.
Erkut 205
15-07-2009, 12:15
Benim oyum japondan yana.Yalnız ben bunu kendi kullanım imkanımın içerisinde yer alan kulvarda değerlendiriyorum.
Mercedes + Audı + Bmw bunları birazdaha üst kesime hitaben tutuyorum.
Bunun dışında bir sınıflandırma yapar isek
Almanlarda;
Opelde astra hb. ,astra sedan
Wv ise jetta , golf
Ford focus hb. , focus sedan.
Japonlarda;
Honda civic
Toyoto corolla
Nissanda eklenebilir ama ben eklemedim.
Japon tercihimin sebebi son 20 yıldır motor olarak çok ciddi çalışmalar içindeler.
Motorlar bu sınıf klasmanında oldukça uzun ömürlü ve sert kullanıma daha çok dayanımlı ve daha çok taviz veriyor sürücüsüne.
Ateşleme sistemlerindeki sorunsuzluk kullanılan işçilik kalitesi aracın parçasal ve elektriksel bağlantıları üzerinde bi kademe daha uzun zaman sağlıyor.
Bunlarında yanında ek olarak motor güçleri olarak iyi değerlere sahipler.Ve gücü yere aktarmakta rakiplerine nazaran daha başarılı oluyorlar.Tabi bunlar sistem olarakta aracın çekişi olarakta özellikle uzun yolda sabit hızlarda ciddi yakıt tasarrufları sağlıyor.
Ben bir fransız kullanıcısı olaraktan fransızlar bu markaların bırakın karşılaştırmayı yarısı bile olamazlar :D
Ama alman japon karşılaştırmasında bence tercih sözkonusu wv ile hondayı görüyorum.
Bu iki markanın ilerliyen yıllarda bu otomobil consepti içindeki modellerine yani avrupadakilere en büyük dezavantajını atmosferikte kalmakla yaşıyacak.;)
Bekleyip görüceğiz artık.
Herkezin tercihleri farklı olabilir ama unutulmaması gereken tekneloji ilerledikçe hata oranı artıyor.Daha sessiz çalışsın,çalıştığını hissetmiyelim,kusursuz çalışsın,herşey otomatik olsun elimizle oturduğumuz yerden kontrol edelim gibi taleplere sunulan firmanın arzı insanla bağdaşıyor.Tabi bununla birlikte yaptıklarıda mutlaka hatasız olmuyor.
Benim için sürücü rahatlığı ve konforu çok çok önemli 1. sırada gelmiyor.Kaldiki artık çoğu honda civic, toyota corolla gibi önde gelen marka ve modelleri oldukça iyi,araç içi plastik, ergonomi,görsellik ve konsol olarak sürücüye tatmin ve memnun edici özellikeriyle oldukça başarılılar.
en doğru işte bu olur gel gelelim bunlar nasıl birleşecek...
onuda opel team yapsın artık :D :D :D
Artık birçok Japon otomobili Almanlar ile boy ölçüşebiliyor,hatta geçebiliyor. Motor ve performans konusunda kuşkusuz japonlar bir adım öndeler. Lexus gibi Japon otomobillerinin bazı modelleri,çoğu Alman otomobillerinden daha donanımlı,daha güvenli,daha kaliteli. Parça sayısı Japon otomobillerinde çok daha yaygın.Modifiye denince akla Japon geliyor.
Bundan sonra araç alacak olsam kesinlikle Alman alırım,ancak Japonları yabana atmayın .. Efsane otomobillerin coğu japonlardan çıkmadır...
Benim araç buna göre en ideal araç.2003 model opel combo.motor isuzu .bir japon klasiği .tükenmez motor derler. Kasa Alman .Yaptığım bir kazada benim aracın el kadar yeri ezilmişti ama eski sw renault arabanın (tank gibi derler) 3 parçası hurdaya çıkmıştı.Önüme atılınca olacağı buydu.Bundan iyisi şamda kayısı.
şuna bak yaww elin mallarını övüyoruz şurda , heralde TÜRK arabaları demek isterdim
Bknz:2009 Nissan Skyline GT-R . :D Porsche hunter. Dünya üzerine Skyline gibi bir araç gelmedi,gelemeyecek :)
kara_büyü
19-09-2009, 10:14
almanlar biliyor bu işi.
atacanates
19-09-2009, 11:04
kesin alman arabası yawww tartışma bile kabul etmez ....
sinan_442
19-09-2009, 18:47
Alamannn :D
Kürşat87
21-09-2009, 18:23
:good::good::good:
Evet bende katılıyorum Motorda Japon Diğer herşeyde Alaman. :D
burak loves opel
21-09-2009, 20:01
Motordada Alman, kasadada Alman, akla gelen her şeyde Alman.
Çekik gözlere, Fransızlara hiç tahammülüm yok. Ben hepsini yaşadım gördüm, Alman'dan gerisi yalan.
Motordada Alman, kasadada Alman, akla gelen her şeyde Alman.
Çekik gözlere, Fransızlara hiç tahammülüm yok. Ben hepsini yaşadım gördüm, Alman'dan gerisi yalan.
aynen
aslında bu soru biraz göreceli
konfor alman
kalite alman
güvenlik isveç (volvo)
ufak motordan performans japon
hız italyan
ama yerli arabaların hakkını yemeyelim keşke zamanında üretime devam edilip geliştirselerdi bugün belki fransızları geçerdik:(:(:(
ETOX - ZAFER diorum başka bişey demiyorum
Alman teknolojisi diyorum.....
baroxian
26-09-2009, 10:58
binmediğim marka kalmadı... bence;
estetik, ayrıntı, genel özellik ve dayanıklılık=alman
motor sıhati, yol tutuşu, ucuz malzeme ve işçilik=japon
murti2001
27-09-2009, 20:34
araba işi almanların,japonlar sadece motora önem veriyorlar,fransızlar cola tenekesinden yapıyorlar ayrıca motorlarıda keza,ama almanlar ikinci dünya savasından sonra seri şekilde tank üretmeye devam ediyorlar...
Kunteper Canavarı
28-09-2009, 12:48
ben rusa binerim abi...
askinaslan
28-09-2009, 21:32
italyanlar bu işin piri.
motorun sorunsuzlugu anlamında ve performans anlamında honda bence
konfor,kalite,sağlamlık acısından alman(vw,opel)
mericalptekin
28-09-2009, 22:07
almanlar çözmüş olayı
merdanozan
29-09-2009, 14:25
bence alman arabası ama fiyatları yüksek olduğu için fransız diyorum
Kunteper Canavarı
30-09-2009, 10:47
rusa bindim pek tutmadım isveç daha iyi.
allah izin verirse değişik ülkelerinkine de binmeyi arzuluyorum.
Osmanlı1299
11-10-2009, 22:11
kesinlikle katılıyorum...
Kunteper Canavarı
16-10-2009, 17:52
en son bi rus malı buldum ona biniyorum çok konforlu.
motoruda sağlam hiç bişey olmuyo valla.
bende almanlardan bmw tercihim eniştem 93 model 325e coupe ile türkiyeye gelmişti beraber urfaya gittik arabanın ibre 220 araca ibre yetmiyordu.o kadar eski olmasına rağmen bizim bu 2004 vectranın yanında sıfır oto kalır.çok çok temiz arabaydı.
forged&carbon
08-11-2009, 02:28
en son bi rus malı buldum ona biniyorum çok konforlu.
motoruda sağlam hiç bişey olmuyo valla.
dyno da kac veriyo :)
rollingde iyiyimdir kanka :) denesek diyorum :)
motorda japon donanım konfor ise alman=)
darkmoon
10-11-2009, 20:51
motorda italyan değişmem asla bakınız lamborgini ferrari masarati bütün performan markaları italyadan çıkar..
konfor rahatlık da alman..
paran azsa japon..
bende alman derim nedeni ise daha bir gösteriş ve emniyet söz konusu olması
calamalka
18-11-2009, 18:24
para çok olursa spor italyan :) o kadar yok isede hepsi aynı gerisi
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net