PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç temizliği nasıl yapılmalıdır,Araç nasıl yıkanır


AsABi KaRTaL
01-11-2008, 13:49
Araç temizliği denilince aklımıza ilk gelen olay aracın yıkanmasıdır. Tepeden tırnağa yıkanan bir araç temizliğin en büyük parçasıdır evet ama acaba aracımızı düzgün yıkıyor muyuz ?



Öncelikle araç yıkanması için geçerli bazı maddeleri size bir kez daha hatırlatarak konumuza başlayalım;

- Aracınızı güneş ışığında yıkamayınız,

- Aracınızı yıkamak için sabah erken saatleri yada öğleden sonra serin olmasını bekleyin,

- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,

- Aracınızı ılık su ile yıkayın,

- Aracınızı yıkarken yumuşak bir bez kullanın,

- Aracı sık sık suyla ıslatın,

- Aracın tamamını bir seferde yıkamaktan, fırçalamaktan sakının. Aracın üstü, önü, arkası ve yanları olarak ayırdığınız bölgeleri sırasıyla yıkayın,

- Aracınızın cilasını ihmal etmeyin, Oto Şampuan ve bakım ürünlerinin sıkça kullanıldığı Amerika’da araç sahiplerinin yaklaşık %3 ‘ü araçlarını yıkarken kullandıkları sert kimyasal maddeler sahip bulaşık deterjanı gibi otomotiv yıkamak için geliştirilmemiş sabunlarla araçlarına zarar vermekte.



Araçların yılda 2 sefer cilalanması aracın dış yüzey koruması için tavsiye edilirken sürücülerin % 48 ‘i bu tavsiyeye uymamakta.


Gelelim aracımızı nasıl yıkayacağımıza;

öncelikli olarak aracı yıkamadan evvel tekerlek ve jantları yıkamaya, çamurlarını akıtmaya dikkat etmeliyiz. Bu şekilde aracımızın gövdesini ve boyasını tekerlek ve jantlardan çıkabilecek çamur gibi zarara sebebiyet verebilecek maddelerden sakınmış oluruz. Beyaz şerite veya üzerinde beyaz yazıya sahip olmayan lastiklerimizi sert bir fırça ile temizleyebiliriz. Jantımızın tipine göre yumuşak veya sert bir fırçayla jantlarımızı temizledikten sonra gövdeyi yıkamaya başlayabiliriz.


Aracınız için oto şampuanı kullanabileceğiniz gibi boyayı koruyan özel katkılardan da kullanabilirsiniz. Aracın tepesinden yıkamaya başladığınızda size tavsiye edilen yıkama biçimi yıkadığınız alanın işini bir seferde bitirmek, yani hem sabunlamayı hem durulamayı peş peşe yapmak. Tepeyi yıkadıktan sonra aracın yıkayacağınız bölümleri ön, yanlar ve arka olmalı, en az ayda 1 sefer kapı içlerini temizlemelisiniz. Durulama esnasında suyu yukarıdan aracın tüm yüzeyine dağılacak şekilde durulanacak alana tatbik etmelisiniz.


Aracınızı duruladıktan ve yumuşak bir bezle kuruladıktan sonra dilerseniz aracınıza cila yapabilirsiniz. Cila için dikkat etmeniz gereken en büyük husus aracın yüzeyindeki yabancı maddelerden aracınızı kurtarmanız. Bunun için gelişmiş bir araç temizlik ürünü kullanabilirsiniz. Cilayı nasıl kullanmanız gerektiği cilanın üzerindeki kutuda açıklanmıştır, bu uyarıları dikkate alarak aracınızın cilasını yapabilirsiniz. Cila yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan en önemlileri güneş ışınlarından aracınızı sakınmanız ve aracınızın temiz olduğundan emin olmanızdır.

(Alıntıdır)

MahkuM
01-11-2008, 14:40
çok çok teşekkürler abicim
söylediklerini dikkate alıcam
daha önce ben böyle araba yıkamamıştım

_eRAy_
01-11-2008, 18:04
teşekkurler paylaşımın için

Alper-PD
01-11-2008, 18:21
teşekkürler

burak loves opel
01-11-2008, 19:46
Teşekkürler.

sozberk
01-11-2008, 21:27
Güzel paylaşım da araba yıkamaya hiç fırsat olmuyor ki. Genlde benzin aldığım yerde yıkatıyorum. Basınçlı su kullanmamaya çalışıyorım ama olmuyor işte

Mel-a-ku
02-11-2008, 13:56
basınclı su nıye kullanmayacakmışsın? hata 1.. sen basınclı su kullanmadıgın zaman çamuru yuzeyden sökup atamayacaksın. dolayısıyla sonrasında bu camuru sunger yardımıyla cıkarmaya calısırken kaportayı cızeceksın... basınclı suyun ayarı doğru yapılmış ise korkulacak bırsey yoktur

UMUT
03-11-2008, 11:42
ben dışarda yıkatmamaya çalışıyorum, özen gösterilmediği gibi ücretler de bence çok pahalı..
20 YTL civarına almış olduğum susuz araç temizleme köpüğü ve 20 YTL civarına almış olduğum micro fiber araç temizleme bezi ile aracımı temizliyorum...

10 kereden fazla kullandım ve halen tüpte yarıma yakın köpük mevcut... hem su israf etmemiş oluyor hem de bütçeme katkıda bulunmuş oluyorum.

fotoğraflardaki aracım bu şekilde temizlenmiştir.

bekir06
07-12-2008, 11:09
ben arabayı yıkamaya yada yıkatmaya hiç vakit bulamıyorum valla.yakıt aldığım istesyonda bi su tutturuyorum iki dakikada ondan sonra hadi eyvallah.ama artık arabanın içine girince midem bulanmaya başladı :D

kurt_35li
07-12-2008, 23:32
sen arabayı böyle cizilmesin diye özenle yıkarsın itin biri gelir cizer sonra insanda ne heves kalır ne baska bir sey

kurt_35li
07-12-2008, 23:33
paylaşım icin tesekkürler

34_CeyCey_34
08-12-2008, 01:23
20 YTL civarına almış olduğum susuz araç temizleme köpüğü ve 20 YTL civarına almış olduğum micro fiber araç temizleme bezi ile aracımı temizliyorum...

10 kereden fazla kullandım ve halen tüpte yarıma yakın köpük mevcut... hem su israf etmemiş oluyor hem de bütçeme katkıda bulunmuş oluyorum.

fotoğraflardaki aracım bu şekilde temizlenmiştir.[/quote]


Bunu bilmiyodum...araştırıcam çok mantıklı teşekkürler...