Orijinalini görmek için tıklayınız : Performans Buji Aldim çok Memnun Kaldim.
soneryen
12-11-2006, 17:30
Arkadaşlar aşağıdaki sitede bir arkadaş performans bujileri satıyor ve alanların 100'den fazla yorumu var hiç bir kimse olumsuz sonuç yazmamış ve bende yorumlardan etkilenerek ve şöyle hesap ederek zaten bir buji 10 YTL dedim ve aldım ve hemen götürüp taktırdım ve bujileri takar takmaz arabanın çalıştığında rahat çalıştığını ve sesinin değiştini, çekişinin ve kaçışının değiştini hissettim. Size tavsiye ederim. Alın deneyin derim. Ürünün özelliklerini uzun uzun okuyun. Ben aldım kişinin satışlarını incelerseniz benimde aldığımı görürsünüz.
http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=2950588
Ala ala o kadar fark ediyomu yaw.
soneryen
12-11-2006, 17:55
Ala ala o kadar fark ediyomu yaw.
Bende öyle dedim hatta, yorumlara bakınca bana biraz abartıyorlar gibi geldi ama gerçekten hoşuma gitti. Yorumlara baksana bi http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=mustmari
ben şöyle düşündüm hiçbir farkı olmasa bile normaj bujiler ile aynı fiyata geliyor.
konuyla ilgili detaylı yorumlar olursa bende düşünürüm
uzun vadede motora zarar vermesi söz konusumu acaba
bilgisi olanlar yazarsa okudugum kadarıyla uzun süre kullanmış bir kişini yorumu yok
BY_Corsa
17-11-2006, 12:26
uzman yorumuna ihtiyaç var bence?
arkadaş bu bujilerin özelliği nedir..?
soneryen 'in verdiği adreste ayrıntılı bilgieler varmış... Önceki sorumu geri aldım.. :)
soneryen
20-11-2006, 21:47
Bujinin motora zarar vereceğini zannetmiyorum. İlk defa duydum. araştırma yapmak lazım. Şahsen ben olumlu yorumlardan etkilendim ve aldım çok memnun kaldım. Aldıktan sonra ben böyle böyle bir ürün aldım diye bir kaç kişiye sordum bu bujiler piyasada mevcut ama çok pahalı ve bir çok performans hastası kullanıyor. Şuan için arabam çok iyi, bu soğuk havalarda çalışmasını vs. olumlu etkiledi.
ALBATROS_09
20-11-2006, 22:52
Dostum Denizlide satış yeri nerde acaba?
soneryen
21-11-2006, 18:43
Dostum Denizlide satış yeri nerde acaba? İnan bende bilmiyorum. Ben siteden buldum hemen sipariş ettim. Zaten o siteden zaman zaman bir şeyler alıp satıyorum çok iyi oluyor. Bunuda öyle aldım, çok memnun kaldım. Üye olup alabilirsin veya denizlide nerede olduklarını öğrenebilirsin.
spaceghost
22-11-2006, 00:36
arkadaşım bir buji okadar etki emtez.ama kötü buji çok etki eder.ateşleme sisteminde buji ve buji, kabloları çok iyi.buji kablolarının direnci düşük iletimi çok iyi olmalı.bujilerse yakıtı çok iyi ateşleye bilmeli.performans bujilerinde kullanılar iletken malzeme çok kaliteli ve ileti,m güçü çok yüksek olduğundan kolay bir ateşlme sağlıyor ve bu şkilde verimi artırıyor.tabiki çokta bapalı.
anlamadim ben tanesimi 45 =????
soneryen
22-11-2006, 22:34
anlamadim ben tanesimi 45 =????
Tanesi değil 4 tanesi 45 YTL.
Ben şöyle bir hesap yaptım. Bosch bujiler 7-8 YTL civarı. En fazla 10
3 buji 8 YTL x 3 buji = 24 YTL.
30 verip alırım mutlaka bir faydası vardır diye düşündüm ve aldım.
Çünkü sitede bu kadar insan bu kadar olumlu yorumu boşa yapmazlar. Bende diğer 130 kişi gibi memnun kaldım. Birde o sitede 130 satışta %100 olumlu yorum alabilmek çok zor. Çünkü insan oğlunu memnun etmek çok zor. Ben memnun kaldım.
soneryen
22-11-2006, 22:39
arkadaşım bir buji okadar etki emtez.ama kötü buji çok etki eder.ateşleme sisteminde buji ve buji, kabloları çok iyi.buji kablolarının direnci düşük iletimi çok iyi olmalı.bujilerse yakıtı çok iyi ateşleye bilmeli.performans bujilerinde kullanılar iletken malzeme çok kaliteli ve ileti,m güçü çok yüksek olduğundan kolay bir ateşlme sağlıyor ve bu şkilde verimi artırıyor.tabiki çokta bapalı.
Muhakkak bir buji o kadar etki etmez ama sizde ne demişsiniz. Performans bujilerde kullanılan iletken malzemeler çok kaliteli ve gücü yüksek olduğundan kolay bir ateşleme sağlıyor ve bu şekilde verimi artırıyor demişsiniz işte bu bujide öyle bir buji. Adam normal buji satmıyorki performans buji satıyor ama piyasının çok altında. zaten o sitede herşey çok ucuz mesela conserve ayakkabı piyasada 150 ytl adamlar %100 orjinal hiç kullanılmamış, kutusunda 70 YTL'yi satıyor. Birde 5 dakikanızı ayırın buji için yazılan yorumlara bakın. O yorumları kişi kendi ekleme gibi veya herkese bana olumlu yorum yazın gibi birşey yapma durumu yok. Bir satıcıya yorum vermek için muhakkak ki bir şey almanız gerekiyor ve aldığınız ürüne göre yorum yapabiliyorsunuz.
versace_v2
23-11-2006, 16:56
orada farklı fiyatlarda bujiler war... sen hangisininden aldın ??toplam sana maliyeti n oldu ?? bende almayı düşünüyorum... paylaşım için tşkkürler..
bende alacaktım ama yapı kredi koç bank birleşmesi sonusu sanal kartımı kullanamıyorum alamadım. bu bujiler için kabloların değişmesi lazımmı acaba bide buna bakmak lazım....
muratezcan
19-12-2006, 19:01
Merahaba Arkadaşlar,
Bende birkaç ay önce bu bujilerden almıştım ilk başlarda iyi performans veriyordu , fakat birkaç bin (2000-3000 ) km den sonra iyi ateşlemiyor.
Bilgilerinize.
bende alicamda daha alamadim üsenmekten (:
kurt.ibrahim
03-01-2007, 22:10
Merahaba Arkadaşlar,
Bende birkaç ay önce bu bujilerden almıştım ilk başlarda iyi performans veriyordu , fakat birkaç bin (2000-3000 ) km den sonra iyi ateşlemiyor.
Bilgilerinize. Paylaşım için teşekkürler.:alkis:
BY_Corsa
10-01-2007, 15:22
markası Ultrasonic miş sanırım
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=3176104
ayrıca performans bujilerinin normal bujilere nazaran piston tepesini daha fazla aşındırdığını duydum.Ne kadar doğru bilemem..Normal araçlar için gerekli olduğunu düşünmüyorum...
arkadaşlar mekanik ve elektironikte orjinalden şaşmayın derim ben
eger buji takıyorsan ona baglı olarak başka eklentilerde yapmanız gerekir diye düşünüyorum muhakkat bir yerlere zarar veriyodur kullanalara degil teknik ekibe sormak lazım
opel yeni nesil araçlarında kullanıyomu bunu ?? mesela aksini düşünmekte gerek
BY_Corsa
30-01-2007, 13:08
eger buji takıyorsan ona baglı olarak başka eklentilerde yapmanız gerekir diye düşünüyorum muhakkat bir yerlere zarar veriyodur kullanalara degil teknik ekibe sormak lazım
bosch super 4 , arkadaslar tavsiye etmiş, bence en uygunu gibi göründü.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=2132
crazy_pistols
30-01-2007, 16:03
hayılısı olsun..o kadar olumlu sonuç aldıysan ne mutlu..kazasız belasız inşallah
Yok abi durum öyle değil tam.Mesela xenon ve mercekli far kaç yıldır var ama maliyetlerden kaçmak için bazı araçlarda hala kullanılmıyor.
Bazı mekanik parçalarda da durum böyle.En basitinden seri üretim
motorlarda bloğun içindeki pürüzler maliyetten kaçmak için tam
olarak temizlenmiyor.Uğraşıp da motoru rektifiyeye soksan 3bg-5bg
artı bişeyler alabilirsin mesela...
Yok abi durum öyle değil tam.Mesela xenon ve mercekli far kaç yıldır var ama maliyetlerden kaçmak için bazı araçlarda hala kullanılmıyor.
Bazı mekanik parçalarda da durum böyle.En basitinden seri üretim
motorlarda bloğun içindeki pürüzler maliyetten kaçmak için tam
olarak temizlenmiyor.Uğraşıp da motoru rektifiyeye soksan 3bg-5bg
artı bişeyler alabilirsin mesela...
erman yaw ben corsa için söyleyim pek ısınamadım arabaya kullunışlı güzel ama sanki biyeriyle oynasan başka yerden arıza çıkarıcak gibi geliyo bende çok düşündüm buji olayını ama içime sinmedi
tabi senin teorik ve patik olarak bilgin var rahatsın :good:
inşallah bigün gürüşürsek belki beni bu çekimserlikten kurtarırsın
erman yaw ben corsa için söyleyim pek ısınamadım arabaya kullunışlı güzel ama sanki biyeriyle oynasan başka yerden arıza çıkarıcak gibi geliyo bende çok düşündüm buji olayını ama içime sinmedi
tabi senin teorik ve patik olarak bilgin var rahatsın :good:
inşallah bigün gürüşürsek belki beni bu çekimserlikten kurtarırsın
Aman abi bana bulaşma, senin için hayırlı olmaz :).Araba 32.000de bugün servise bıraktım port-polish ve subap boğazlarının biraz da olsa genişletilmesi için.Eğer silindir kapakları müsaitse onlar da taşlanacak.Benimki tamamen kaşıntı yani, senin arabana yazık :D
fark atan bi kaşıntı ben bu corsandan performans beklemiyorum ya ilk defa 14 araba biniyom gerçi çok hissettirmiyo ama biraz görsel bişiyler yapsam yeticek aslında ama insanız yetmiyo işte biraz daha gitsin istiyo aklımda sitilo var iç dizayn olarak çok hoşuma gidiyo yada 318 i bmw direksiyona oturunca düven vermeli araba malesef corsada bu yok
hiç biri olmazsa abimin astraya el koyucam 16 iyi gidiyo valla
ama sana ruhsat işi çıkmasın bu işlemlerden sonra okadar degişiklik
satılık ilanın şöyle olur heralde satılık corsa c aslen 1.4 ama bakmayın 1.6 ya egzoz koklatıyo 1.7 olsa gerek :D
valla seni tebrik etmekten başka bişiy diyemiyorum tutku başka bişiy olsa gerek :good:
selimkocer
03-02-2007, 04:24
bencede fazla kılometre yapmaz bu bujıler
istanbool
03-02-2007, 21:25
performans bujılerın omru zaten kısa olur helekı dızel arabalarda hıc kullanmayın
Dizel arabada buji yok ki?
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
KOMİK
fark atan bi kaşıntı ben bu corsandan performans beklemiyorum ya ilk defa 14 araba biniyom gerçi çok hissettirmiyo ama biraz görsel bişiyler yapsam yeticek aslında ama insanız yetmiyo işte biraz daha gitsin istiyo aklımda sitilo var iç dizayn olarak çok hoşuma gidiyo yada 318 i bmw direksiyona oturunca düven vermeli araba malesef corsada bu yok
hiç biri olmazsa abimin astraya el koyucam 16 iyi gidiyo valla
ama sana ruhsat işi çıkmasın bu işlemlerden sonra okadar degişiklik
satılık ilanın şöyle olur heralde satılık corsa c aslen 1.4 ama bakmayın 1.6 ya egzoz koklatıyo 1.7 olsa gerek :D
valla seni tebrik etmekten başka bişiy diyemiyorum tutku başka bişiy olsa gerek :good:
C'tesi aldım arabayı, özellikle alt devirlerden çok güzel toparlıyor araba, ivmelenmede ciddi bir fark var.2. viteste son süret 80'di 90'a yakın şu anda.Aklında böyle bir düşünce olanlar hiç beklemesin, Opel Team Service'i şiddetle tavsiye ederim...
Arkadaşlar performans buji'nin kısa ömürlü olacağı fikri nereden doğdu bilmiyorum ama bende splitfire platinium bujilerden var, 100.000 mil kullanım süresi var bu bujilerin.Normal bujiler bile 30.000 Km'de değişiyor...
bende bosch dan sordum onada çok iyi diyorlar takımınada 30 ytl dediler kısmet olursa ben alıcam
istanbool
05-02-2007, 21:48
skyeye okdr masraf yap sen 1.4 arabaya gelsın bı 1.6 polo senı gecsın olcak ısmı sımdı bu yanı suankı rakıplerın dogan tofas baska ne olacakki?????????
skyeye okdr masraf yap sen 1.4 arabaya gelsın bı 1.6 polo senı gecsın olcak ısmı sımdı bu yanı suankı rakıplerın dogan tofas baska ne olacakki?????????
Hayrola, drag'e mi katılıyoruz?
istanbool
05-02-2007, 22:13
degılde yanı yapıgın masrafa yazık hakkatende ne takarsan tak "derecelı egzantırık turbo nos" harıc o araba maximum 130 bılemedın 140 beygıre cıkar olcumlerde daha fazla verebılır ama okdr yapmaaz arabanın dısını gayet guzel yapmıssın bırak ole kalsın motorla ne oynuosun gsi mı war altında;););)
degılde yanı yapıgın masrafa yazık hakkatende ne takarsan tak "derecelı egzantırık turbo nos" harıc o araba maximum 130 bılemedın 140 beygıre cıkar olcumlerde daha fazla verebılır ama okdr yapmaaz arabanın dısını gayet guzel yapmıssın bırak ole kalsın motorla ne oynuosun gsi mı war altında;););)
Araba benim keyif benim, istersem bisiklete harcarım...Şu an altımda bu var buna harcıyorum.Zaten 130-140 gibi yapma gibi bir düşüncem de yok, dereceliyi, nos'u geç turbocharger uygulanmadan zaten o güçleri bu arabada elde etmem imkansız. O güçleri istesem zaten satıp başka araba alırdım ki aracımı satılığa çıkardım Colt CZT almak için, sonra vazgeçtim.Her zaman bir üst vardır, o mantıkla gidersek modifiye etmek için bi Supra alana kadar bekliyecez, GSI'lara harcanan paraya da yazık o zaman...
Paramı nasıl harcayacağım konusunda pek karışmasan iyi olur yalnız, ben sana karışıyor muyum?
VeNoM_35
06-02-2007, 00:27
Dostum yukarıda 2. vites 80di 90a yakın şuanda demişsin, bu nasıl oluyo anlamadım. Dişlilerinle oynamadan arabaya istersen turbo tak 2. vitesteki son hızı aynı olur. Açıklayabilirmisin??
C'tesi aldım arabayı, özellikle alt devirlerden çok güzel toparlıyor araba, ivmelenmede ciddi bir fark var.2. viteste son süret 80'di 90'a yakın şu anda.Aklında böyle bir düşünce olanlar hiç beklemesin, Opel Team Service'i şiddetle tavsiye ederim...
erman gördüm serviste arabanı hiç ses yok motorda benimki dizel gibi çalışıyo valla kıskandım araban çok güzel artık o güçlü bir corsa
ama ne yalan söyleyim jantların performansı olmasa onları takmazdın diye düşünüyorum tabi ben estetige sen peformansa bakıyorsun yolda fark atıcan hava filitrenin montajı çok iyi valla herşeyi düşünmüşsün
bide tampon olayını çözdünmü tamamdırr..
Allah kaza bela vermesin
istanbool
06-02-2007, 00:49
Araba benim keyif benim, istersem bisiklete harcarım...Şu an altımda bu var buna harcıyorum.Zaten 130-140 gibi yapma gibi bir düşüncem de yok, dereceliyi, nos'u geç turbocharger uygulanmadan zaten o güçleri bu arabada elde etmem imkansız. O güçleri istesem zaten satıp başka araba alırdım ki aracımı satılığa çıkardım Colt CZT almak için, sonra vazgeçtim.Her zaman bir üst vardır, o mantıkla gidersek modifiye etmek için bi Supra alana kadar bekliyecez, GSI'lara harcanan paraya da yazık o zaman...
Paramı nasıl harcayacağım konusunda pek karışmasan iyi olur yalnız, ben sana karışıyor muyum?
benımde sana karıstıgım yok yanıde bana sacma geldı gunah yani snra dedıgım gıbı bır polo gelırde gecer senı uzulursun
istanbool
06-02-2007, 00:51
Dostum yukarıda 2. vites 80di 90a yakın şuanda demişsin, bu nasıl oluyo anlamadım. Dişlilerinle oynamadan arabaya istersen turbo tak 2. vitesteki son hızı aynı olur. Açıklayabilirmisin??
hiç iste 2,wıtes 80 se 3 130 4 160 5 230 gormesı lazımmm inandırıcı degıl malesef skyeye senın kadranda arıza olmasın:):):):)
VeNoM_35
06-02-2007, 00:55
Öyle bi zorunluluk yok, 2. viteste 80 3. viteste 160 da yapılır yeterki vites oranlarıyla oynansın. Ama oranlarla oynanmadıktan sonra, yapılan güçlendirme işlemi son hızı deiştirmez.
Aynı devride motor eskisine oranla daha fazla güç üretiyorsa neden hız eskisine oranla daha fazla olamasın ki?Turbo olsa zaten çok daha farklı rakamları konuşuyor olurduk...
istanbool
06-02-2007, 00:57
Öyle bi zorunluluk yok, 2. viteste 80 3. viteste 160 da yapılır yeterki vites oranlarıyla oynansın. Ama oranlarla oynanmadıktan sonra, yapılan güçlendirme işlemi son hızı deiştirmez.
ya standart 1,4 106 da 2,wıteste 90 yapıo e sen bukdr mod u bosuna yapmıssın baba o zmn
hiç iste 2,wıtes 80 se 3 130 4 160 5 230 gormesı lazımmm inandırıcı degıl malesef skyeye senın kadranda arıza olmasın:):):):)
O arıza sende olmasın?O gülen suratları bir an önce kaldırmanı tavsiye ederim...
ya standart 1,4 106 da 2,wıteste 90 yapıo e sen bukdr mod u bosuna yapmıssın baba o zmn
Neyi nasıl yapacağımı sana sorduğumu hatırlamıyorum, işine baksana sen.Git kendine nos falan tak...
istanbool
06-02-2007, 01:02
Neyi nasıl yapacağımı sana sorduğumu hatırlamıyorum, işine baksana sen.Git kendine nos falan tak...
bu ne terbıyesızlık kendıne gel senı muattab alıp yorum yapıoruz bırseyden anlıorsun sanıoruz ama yanılmısız malesef kendını rezıl ettın aferın 1600 msj cekmıssın ama forumlarda konusmayı ogrenememıssın
bu ne terbıyesızlık kendıne gel senı muattab alıp yorum yapıoruz bırseyden anlıorsun sanıoruz ama yanılmısız malesef kendını rezıl ettın aferın 1600 msj cekmıssın ama forumlarda konusmayı ogrenememıssın
Yoo sen gelene kadar gayet iyiydi, sende bir problem olmasın?Yazdıklarını bir gözden geçir istersen...Sana profesör ünvanını kim verdi ki sen beni yargılamaya kalkıyorsun.Dediğim gibi sen önüne gelen araca nos takmaya devam et...
istanbool
06-02-2007, 01:10
gel senınkınede takalım belkı ozmn poloları gecersın
:):):):)
gel senınkınede takalım belkı ozmn poloları gecersın
:):):):)
Teşekkürler nos bana ters geliyo, 2 dakkalık heyecan bana göre değil.Ancak sendeki şu Polo takıntısını anlayamadım, bir derdin mi var Polo'larla?Benim kimseyi geçmek ya da kimseyle yarışmak gibi bir derdim yok, sadece kendi arabamla uğraşmayı seviyorum.Senin böyle bir derdin var ise yanından Impreza'lar geçerken ne hissediyorsun merak ediyorum doğrusu...
Arkadaşım bu konuda iddialaşmıyorum, sadece tespitlerimi belirtiyorum.Eğer standard Corsa C twinport aracı olan bir arkadaşın var ise 2. viteste devir kesene kadar max. kaça çıktığını sorarsın hatta sitede Corsa C'si olan diğer arkadaşlara da sorabilirsin.Sonra arzu edersen seni bir gün misafir ederim, beraber bakarız sana da uyarsa...
İyi Forumlar,
istanbool
06-02-2007, 01:22
tekrarrrrrr
tekrarrrrrr
Evet maalesef standard GTI da 120Hp, naaparsın...Ama gel gör ki insanlar hala gidip Opel alıyor, neden acaba?
istanbool
06-02-2007, 01:35
yaaa ewet neden acabaa
kardes senın ehliyetin warmı????? :kop: :kop: :kop: :alkis: :alkis: :alkis: :rock :rock :rock :pon: :pon: :pon:
yaaa ewet neden acabaa
kardes senın ehliyetin warmı????? :kop: :kop: :kop: :alkis: :alkis: :alkis: :rock :rock :rock :pon: :pon: :pon:
Yok valla, yaş kaçtı birader senin? Dediğim gibi o gülen surat vs. leri kaldırsan iyi edersin çünkü zaten çiğnemiş olduğun forum kurallarını ısrarla çiğnemeye devam ediyorsun...
istanbool
06-02-2007, 01:42
birader ?????????
ilginçççç :banned:
istanbool
06-02-2007, 01:43
ben yasımıda werdım mekanımıda ıstersen gelırsın sefakoy ıstanbul
birader ?????????
ilginçççç :banned:
Evet, yazdıklarından 20'li yaşların başında olduğun sonucuna vardım.Üye bilgilerine yazmayı unutmusun da...
ben yasımıda werdım mekanımıda ıstersen gelırsın sefakoy ıstanbul
Hay hay bi çayını içmeye gelirim her zaman...
istanbool
06-02-2007, 01:49
tamamm ıstersen sımdı gel
yada yrn ???
tamamm ıstersen sımdı gel
yada yrn ???
Evet bu saatte çaya çağırdığına göre seninle pek akıllı mantıklı bir konuşma yapamayacağız, senin niyetin başka herhalde.Neyse iyi forumlar...
istanbool
06-02-2007, 01:55
yooo bız hala burda takılıoruz arkadaslarla gel buyur cay hazır yeni demledık
sen bilirsin
yooo bız hala burda takılıoruz arkadaslarla gel buyur cay hazır yeni demledık
sen bilirsin
Eyw, yarın sabah 06:00'da kalkıp işe gidecem, iş güç var malum.Başka zaman inşallah...
istanbool
06-02-2007, 01:58
insallah beklerizzz
istanbool
06-02-2007, 02:05
insallah beklerizzz
,,,,,,,,
çok sakıncalı diyolaglar bunlar bilgilerimize ve yapılan işlere opelim net olarak saygımız var diye biliyodum ama yanılmışım valla
forummu degişiyo acabaa?
Corsacılar karışmış :).. Beyler sakin. Konuşmak karışmak haddime degilde msn adreslerinizi alın uzlaşın kendi aranızda oradan konusun..
ForuMUMUZ da Hic gerek yok..
VeNoM_35
06-02-2007, 03:20
Aynı devride motor eskisine oranla daha fazla güç üretiyorsa neden hız eskisine oranla daha fazla olamasın ki?Turbo olsa zaten çok daha farklı rakamları konuşuyor olurduk...
Çünkü arabanın belirli şanzıman oranları ve belirli bi max devri vardır deilmi, araba güçlendiğinde sen eğer oranlarla oynamazsan yada devir kesiciyi yukarıya taşımazsan sadece devirlenme hızın artar;) Örnek veriyorum aynı şanzımana sahip 100hp ve 200hp corsa olsun, yarış deil de yanyana yürüsünler bunlar, ikiside 4000 devirdeyken aynı hızda gitmezlermi sence?? Eğer bunu anlayabilmişsen zaten hızının artmıyacağını anlamışsındır demektir;)
Çünkü arabanın belirli şanzıman oranları ve belirli bi max devri vardır deilmi, araba güçlendiğinde sen eğer oranlarla oynamazsan yada devir kesiciyi yukarıya taşımazsan sadece devirlenme hızın artar;) Örnek veriyorum aynı şanzımana sahip 100hp ve 200hp corsa olsun, yarış deil de yanyana yürüsünler bunlar, ikiside 4000 devirdeyken aynı hızda gitmezlermi sence?? Eğer bunu anlayabilmişsen zaten hızının artmıyacağını anlamışsındır demektir;)
Üstelemiyim diyodum ama sanırım bazı eksik bilgilere sahipsin, aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim.Yazı Tork hakkında...Özellikle sonuna dikkat et.Bu arada biyerden tanışıyor muyuz, göz kırpıp durmanın özel bir sebebi mi var?
Otomobil ile ilgilenenlerin dillerinden düşürmedikleri bir kelime vardır.
Bu kelime hem çok bilmekle orantılı olarak kullanılır, hem de sahip olunan
aracın değerini arttırır. Bu kelime ‘Tork‘ kelimesidir. Araba dergileri pekçok
parametre yanında bu tork denen şeyi de hiç ihmal etmezler.
Torku şu kadar, torku bu kadar diye konuşulur da konuşulur….
İyi de nedir bu tork?
Arabanız varsa ve araba sizin için bir hobi ise bilmek için veya
havanız varsa ve hava atmak sizin için bir hobi ise hava için
bu yazıyı okuyun.
MKSA sisteminde (metre kilogram saniye amper ) Kuvvet birimi NEWTON'dur
Newton'un tanımı şöyledir:
NEWTON: Kütlesi bir kilogram olan bir cisme 1 m/sn karelik ivme kazandıran
kuvvet bir Newton'dur.
Herhangi bir noktaya uygulanmaya çalışılan kuvvet, o noktaya
dik olarak en yakın noktadan uygulandığında daha etkilidir.
Burada MOMENT kavramı ortaya çıkar.
MOMENT: Bir kuvvetin bir noktaya göre momenti diye; o nokta ile kuvvet
vektörünün arasındaki dikmenin, kuvvet ile çarpımına denir. Aşağıdaki şekilde
f2 kuvvetinin, çemberin merkezine göre momenti: bu kuvvet vektörüne
dik olan k ile f2 kuvvetinin çarpımıdır .
F3 kuvvetinin aynı noktaya göre momenti ise sıfırdır. Neden ?
Çünkü f3 kuvvetinden çemberin merkezine olan dikme yoktur
veya değeri 0'dır bir sayının 0 ile çarpılması sonucu sıfır olur.
Aynı şey f1 ile düşünüldüğünde moment: f1 ile d'nin çarpımıdır.
TORK: Tork veya diğer adı ile dönme momenti: Bir eksen etrafında dönen
bir cisim düşünelim, bir tekerlek gibi… Tork; bu dönen tekerleğin dönme
ekseni ve kuvvetin uygulandığı nokta arasındaki dikme ile kuvvetin çarpımıdır.
http://www.antrak.org.tr/gazete/051999/sekil1.gif
Şekildeki tekerleğin ortasından bir mil geçtiğini ve tekerleğin bu mil etrafında
döndüğünü varsayalım. Tekerleğe tatbik edilen kuvvet F 3 ise teker dönmez.
F 2 ise tekerlek bu kuvvetin dik bileşeni oranında döner. F 1 ise tekerin
dönme eksenine göre momenti tani torku:
Tork = d * F 1'dir d ile uygulanan kuvvet arasındaki açının dik olması
gerekir (momentin tanımı).
Eğer F2 kuvveti yönünde bir kuvvet vektörü söz konusu ise bu kuvvetin
F1 bileşeni ni bulmak gerekir.
Şekilde q açıları eşittir. F1 = F2 .sin q'dur halde buradaki tork
T = d * sin q .F2 olur veya kuvvetin dik bileşeni yerine uygulanan kuvvete
dik olan uzaklığı bulalım. Şekildeki dik olan doğru parçası k olsun
sin q = k/d dir k = d * sin q olur Moment tanımına göre
tork = k * kuvvet T = d * sin q . F 2 olur.Yani ilk formüle bu şekilde de ulaşılır.
Bu formülden görüldüğü gibi ( sin q değeri en fazla 1 olduğu için )
sin q 1 şartını sağlayan kuvvet tatbikinde tork en fazladır.
Sin q = 1 değeri q= 90 derece için geçerlidir. O halde kuvvet dönme
eksenine dik olduğu zaman tork en büyüktür.
q = 180 veya q = 0 derece için sin 0 olduğundan tork 0 olur yani dönme
olmaz. Bu da F3 yönünde çekme veya zıddı olan itme kuvvetidir.
Bu kapı kanadından dik olarak çekilen bir döner kapının neden dönmediğini
açıklar. Tork birimi newton metredir . Niye newton metredir ?
Çünkü; kuvvet ile uzunluğun çarpımıdır da ondan. Bu tork neye yarar.
Arabaya meraklı olanlar torku şu bu diye hava atarlar. Yani ne oluyor.
Araba söz konusu olunca daha doğrusu bir dönme hareketi olunca önemli
olan devir sayısıdır, kıyaslamayı aynı devirde yapmak lazımdır. Aynı devirde
dönen iki motorda tork'u daha büyük olan daha çok yük taşır,
daha iyi yokuş tırmanır. Transmisyon eşit ise daha hızlı gider.
Yani ; ‘Çoksa torkun olmasın korkun‘ denilebilir.
yaa konu nekadar güzeldi gene paramparça laf dalaşı olmuş hiç gerek yok böyle şeylere kim ne iş yapar arabasına ne kadar harcar neden yapar kimseyi ilgilendirmiyor hiç muhalefetlik yapmaya gerek yok ayrıca uzatmayada gerek yok konu hakkında konusulsun lütfen herkesde haddini bilsin coluk cocuk geyik muhabbeti alanı degil burası forum paylasım forumu
SEVİYELİ FORUMLAR
yaa konu nekadar güzeldi gene paramparça laf dalaşı olmuş hiç gerek yok böyle şeylere kim ne iş yapar arabasına ne kadar harcar neden yapar kimseyi ilgilendirmiyor hiç muhalefetlik yapmaya gerek yok ayrıca uzatmayada gerek yok konu hakkında konusulsun lütfen herkesde haddini bilsin coluk cocuk geyik muhabbeti alanı degil burası forum paylasım forumu
SEVİYELİ FORUMLAR
+1000
abi markası niye yok bu bujinin?
istanbool
06-02-2007, 13:32
Üstelemiyim diyodum ama sanırım bazı eksik bilgilere sahipsin, aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim.Yazı Tork hakkında...Özellikle sonuna dikkat et.Bu arada biyerden tanışıyor muyuz, göz kırpıp durmanın özel bir sebebi mi var?
Otomobil ile ilgilenenlerin dillerinden düşürmedikleri bir kelime vardır.
Bu kelime hem çok bilmekle orantılı olarak kullanılır, hem de sahip olunan
aracın değerini arttırır. Bu kelime ‘Tork‘ kelimesidir. Araba dergileri pekçok
parametre yanında bu tork denen şeyi de hiç ihmal etmezler.
Torku şu kadar, torku bu kadar diye konuşulur da konuşulur….
İyi de nedir bu tork?
Arabanız varsa ve araba sizin için bir hobi ise bilmek için veya
havanız varsa ve hava atmak sizin için bir hobi ise hava için
bu yazıyı okuyun.
MKSA sisteminde (metre kilogram saniye amper ) Kuvvet birimi NEWTON'dur
Newton'un tanımı şöyledir:
NEWTON: Kütlesi bir kilogram olan bir cisme 1 m/sn karelik ivme kazandıran
kuvvet bir Newton'dur.
Herhangi bir noktaya uygulanmaya çalışılan kuvvet, o noktaya
dik olarak en yakın noktadan uygulandığında daha etkilidir.
Burada MOMENT kavramı ortaya çıkar.
MOMENT: Bir kuvvetin bir noktaya göre momenti diye; o nokta ile kuvvet
vektörünün arasındaki dikmenin, kuvvet ile çarpımına denir. Aşağıdaki şekilde
f2 kuvvetinin, çemberin merkezine göre momenti: bu kuvvet vektörüne
dik olan k ile f2 kuvvetinin çarpımıdır .
F3 kuvvetinin aynı noktaya göre momenti ise sıfırdır. Neden ?
Çünkü f3 kuvvetinden çemberin merkezine olan dikme yoktur
veya değeri 0'dır bir sayının 0 ile çarpılması sonucu sıfır olur.
Aynı şey f1 ile düşünüldüğünde moment: f1 ile d'nin çarpımıdır.
TORK: Tork veya diğer adı ile dönme momenti: Bir eksen etrafında dönen
bir cisim düşünelim, bir tekerlek gibi… Tork; bu dönen tekerleğin dönme
ekseni ve kuvvetin uygulandığı nokta arasındaki dikme ile kuvvetin çarpımıdır.
http://www.antrak.org.tr/gazete/051999/sekil1.gif
Şekildeki tekerleğin ortasından bir mil geçtiğini ve tekerleğin bu mil etrafında
döndüğünü varsayalım. Tekerleğe tatbik edilen kuvvet F 3 ise teker dönmez.
F 2 ise tekerlek bu kuvvetin dik bileşeni oranında döner. F 1 ise tekerin
dönme eksenine göre momenti tani torku:
Tork = d * F 1'dir d ile uygulanan kuvvet arasındaki açının dik olması
gerekir (momentin tanımı).
Eğer F2 kuvveti yönünde bir kuvvet vektörü söz konusu ise bu kuvvetin
F1 bileşeni ni bulmak gerekir.
Şekilde q açıları eşittir. F1 = F2 .sin q'dur halde buradaki tork
T = d * sin q .F2 olur veya kuvvetin dik bileşeni yerine uygulanan kuvvete
dik olan uzaklığı bulalım. Şekildeki dik olan doğru parçası k olsun
sin q = k/d dir k = d * sin q olur Moment tanımına göre
tork = k * kuvvet T = d * sin q . F 2 olur.Yani ilk formüle bu şekilde de ulaşılır.
Bu formülden görüldüğü gibi ( sin q değeri en fazla 1 olduğu için )
sin q 1 şartını sağlayan kuvvet tatbikinde tork en fazladır.
Sin q = 1 değeri q= 90 derece için geçerlidir. O halde kuvvet dönme
eksenine dik olduğu zaman tork en büyüktür.
q = 180 veya q = 0 derece için sin 0 olduğundan tork 0 olur yani dönme
olmaz. Bu da F3 yönünde çekme veya zıddı olan itme kuvvetidir.
Bu kapı kanadından dik olarak çekilen bir döner kapının neden dönmediğini
açıklar. Tork birimi newton metredir . Niye newton metredir ?
Çünkü; kuvvet ile uzunluğun çarpımıdır da ondan. Bu tork neye yarar.
Arabaya meraklı olanlar torku şu bu diye hava atarlar. Yani ne oluyor.
Araba söz konusu olunca daha doğrusu bir dönme hareketi olunca önemli
olan devir sayısıdır, kıyaslamayı aynı devirde yapmak lazımdır. Aynı devirde
dönen iki motorda tork'u daha büyük olan daha çok yük taşır,
daha iyi yokuş tırmanır. Transmisyon eşit ise daha hızlı gider.
Yani ; ‘Çoksa torkun olmasın korkun‘ denilebilir.
eh ben sana ne dıyeyım skyeye usenmedın bukadar yazı yazdın yanı e madem sen kendıne bilgine bu kadar guvenıyorsun nıe bu kadar polemıge gırıyorsun demekkı emın degılsın bılgılerınden yada hayal alemınde yasıyorsun ama su bır gercek yaptıkların alakasız seyler pıyasada war bı geyıktır donuyor "taslat araba hızlansın" varmı boyle bırsey allah askına araba conta yakar taslatırsın yag kacırır taslatırsın da bu ne alaka sen dıorsunkı taslattım araba hızlandı sakın bu duygu pısıkolojık olmasın?????
bırde bu smile lara fazla takılıyor ınsanlara tehdıt ve hakaret savuruyorsun bence bu yanlıs eger kalıtelı bır opel cıyım dıyorsan boyle galayana gelme derım ben saygılarrr iyi forumlar
eh ben sana ne dıyeyım skyeye usenmedın bukadar yazı yazdın yanı e madem sen kendıne bilgine bu kadar guvenıyorsun nıe bu kadar polemıge gırıyorsun demekkı emın degılsın bılgılerınden yada hayal alemınde yasıyorsun ama su bır gercek yaptıkların alakasız seyler pıyasada war bı geyıktır donuyor "taslat araba hızlansın" varmı boyle bırsey allah askına araba conta yakar taslatırsın yag kacırır taslatırsın da bu ne alaka sen dıorsunkı taslattım araba hızlandı sakın bu duygu pısıkolojık olmasın?????
bırde bu smile lara fazla takılıyor ınsanlara tehdıt ve hakaret savuruyorsun bence bu yanlıs eger kalıtelı bır opel cıyım dıyorsan boyle galayana gelme derım ben saygılarrr iyi forumlar
1-Bu yazıyı yazan ben değilim, alıntıdır.Copy paste denen olay var Allah'a şükür.Teknolojiyi kullanmak şart.
2-Dizele performans bujisi önermiyor musun hala?Yoksa dizellerde buji olmadığını farkedebildin mi?Teknik bilgim var dediğin bu mudur?Dikkat edersen ben kendimi hiç bir konuda senin yaptığın gibi profesör ilan etmedim.Aydınlanmamız açısından bilimsel çalışma ve tezlerini bizlerle paylaşırsan sevinirim.
3-Kapak taşlama konusunda herkes aptal bi sen akıllısın demekki.Demek ki port-polish dediğimiz seri üretimde maliyeti yüzünden uğraşılmayan partiküllerin zımparalanmasının fayda sağladığı da yalanmış...
4-Smile'lar yeri ve zamanında kullanılmak için var, her aklına geldiğinde sayfayı doldurmak için değil.Dolayısı ile gereksiz, yersiz ve yanlış amaçla kullanım durumunda uyarıda bulunmam doğaldır.Gördüğün tehtidleri paylaşırsan sevinirim.
5-Hala bunca hatalı tutumuna rağmen bu tutumunu devam ettirdiğin için muhtemelen sana güle güle.Sitemizin senin ve senin gibi insanlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
6- +NOS
istanbool
06-02-2007, 14:38
dıesel e buji olayı ztn espırıydı ama sen anlayamamıssın ne kdr guzel bır forumdu burası senın yuzunden sogudumm cokbılmıssın ama hıcbırsey bılmıyorsun e ztn o kuvvet egrısını senın cızdıgıne ınanmak aptallık olur ama sunu soyleyım tam bı polemık adamısın ınsanın canı sıkılıyor
istanbool
06-02-2007, 14:40
Bu arada biyerden tanışıyor muyuz, göz kırpıp durmanın özel bir sebebi mi var?
istanbool
06-02-2007, 14:41
o arıza sende olmasın?O gülen suratları bir an önce kaldırmanı tavsiye ederim...
istanbool
06-02-2007, 14:47
bu laflar senın degılmı ???????? ya neyse cocugum ben burda kesıyorum cunku aklı selım konusmuyorsun forumuda mahvedıyorsun mumkunse bu konu kılıtlensın yoksa uzadıkca uzuyor cunku susmasını bılmıyorsun neyse tanısmak tartısmak guzeldı hayırlı gunler ıyı forumlar skyeye
SERKAN_61
06-02-2007, 14:47
istanbool nickli arkadaşş bu tartışmaya katılmak istemezdim aama hala neden tartışmayı sürdürüyorsun anlamadım sakın bu cümlelerimden sen onun avukatımısın gibi bi laf kullanma eğer ortada bi emek bii uğraş varsa ben her zaman onun yanındayımm bu erman abi yada bi başkası olabilir kullandığın cümleler ile karşındaki kişiyi küçük düşürüyorrr seni onun kapak taşlamasıı yapması yada bi başka modifiyee işlemmii yapması seni niye bu kadar alakadar ediyor anlamadım mademm yardımcı olmak istiyorsun düzgün cümlelerle yapabilirsin bunuu ..
emin olkii burdaki bir çok kişiden araba hakkında bir çok bilgiye sahip özellikle corsa hakkındaa
EMEĞE SAYGI DUYALIM LÜTFEN
istanbool
06-02-2007, 15:00
istanbool nickli arkadaşş bu tartışmaya katılmak istemezdim aama hala neden tartışmayı sürdürüyorsun anlamadım sakın bu cümlelerimden sen onun avukatımısın gibi bi laf kullanma eğer ortada bi emek bii uğraş varsa ben her zaman onun yanındayımm bu erman abi yada bi başkası olabilir kullandığın cümleler ile karşındaki kişiyi küçük düşürüyorrr seni onun kapak taşlamasıı yapması yada bi başka modifiyee işlemmii yapması seni niye bu kadar alakadar ediyor anlamadım mademm yardımcı olmak istiyorsun düzgün cümlelerle yapabilirsin bunuu ..
emin olkii burdaki bir çok kişiden araba hakkında bir çok bilgiye sahip özellikle corsa hakkındaa
EMEĞE SAYGI DUYALIM LÜTFEN
skyeye mı??? ya ben kesmeye calısıyorum arkadaslarım ama anlamadıgım sekılde kendısı uzatıyor
Sayın istanbool nickli arkadaşım,
O yazdığım cümlelerin arkasındayım ve hala bir tehdit unsuru görmüyorum.
Gülen suratlarla ilgili tavsiyemin nedeni de yersiz ve zamansız kullanıldığında (aşağılama veya dalga geçme anlamında ve dikkat edersen her nasılsa ben sana karşı hiç kullanmamışım) forum kurallarını çiğnediğinden dolayı senin ceza alacak olmandır.Maalesef tüm bu yanlış tavrına rağmen hala sana karşı korumacı davrandığımın farkına varamamışsın.
Öncelikle bu forumda bu kadar uzun zamandır bulunmama rağmen senin tavrındaki birkaç arkadaş haricinde hiç bir çatışmam olmamıştır, zaten o arkadaşlar da aldıkları cezalardan dolayı hatalarının farkındalar.Ancak çok kısa süredir üye olmana rağmen bakıyorum da sen diğer üyelerle çatışmaya girmekte hiç bir sakınca görmüyor, üstelik kendini modifiye profesörü olarak gördüğünden kimsenin bilgi ve birikimlerine de saygı göstermiyorsun.Bu durumda söyler misin formu kim mahvediyor?Hep söylerim, gibi kimileri gelir, kimileri gider, önemli olan paylaşmaktır.Umarım aklını başına toplayıp bundan sonra tavırlaırna dikkat edersin ve uzun seneler forumumuzun üyesi olarak kalırsın.
İyi Forumlar,
istanbool
06-02-2007, 15:08
tamam arkadasım keselımmm!!!!!!!!! ok,?????
uzatmaaaaa
(sımdı sen bunada cvp yazarsın)
Başlık incelenmeye alınmıştır...
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net