PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj havası...

çevik 80
26-10-2008, 13:47
Degerli arkadaşlar bir sorunum vardı.Daha önceki konulardasorunaçözüm bulamadım.Sorun şu:Ağabeyimin 98 vectra GLS aracı debriyaja bastığımız zaman çalışmıyor.Vites değiştirmiyor.Hiç bir vitese geçmiyor.Debriyaj sanki boşta.
Bunun için iki yol denedik olmadı.1.yol aracın motorunun hemen yanındaki küçük parçanın 8-9 luk vidasını gevşetip debriyaja basarak boşluğunu almak istedik olmadı yapamadık.yine debriyaj çalışmadı.2. Yol ise aynı parçadan sisteme bisiklet pompası ile hidrolik yağ bastık debriyaj sertleşti yalnız 10-15 kez pedala bastıktan sonra yine eski haline döndü.Debriyaj boşta sanki.
Araç Osmaniyeden Batmana misafirliğe geldi.tez zamanda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar ayrıca forum ustalarından yardım bekliyorum.

BHP
26-10-2008, 14:25
Degerli arkadaşlar bir sorunum vardı.Daha önceki konulardasorunaçözüm bulamadım.Sorun şu:Ağabeyimin 98 vectra GLS aracı debriyaja bastığımız zaman çalışmıyor.Vites değiştirmiyor.Hiç bir vitese geçmiyor.Debriyaj sanki boşta.
Bunun için iki yol denedik olmadı.1.yol aracın motorunun hemen yanındaki küçük parçanın 8-9 luk vidasını gevşetip debriyaja basarak boşluğunu almak istedik olmadı yapamadık.yine debriyaj çalışmadı.2. Yol ise aynı parçadan sisteme bisiklet pompası ile hidrolik yağ bastık debriyaj sertleşti yalnız 10-15 kez pedala bastıktan sonra yine eski haline döndü.Debriyaj boşta sanki.
Araç Osmaniyeden Batmana misafirliğe geldi.tez zamanda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar ayrıca forum ustalarından yardım bekliyorum.

Öncellikle debriyajın boşalmış, sebebi yağ eksikliği olabilir kaçak olabilir vs. yapacağın şey, denenişsin galiba ama tam net anlamadım, debriyaja hızlıca 15-20 kez basıp çekmen gerekio. Bu işlemi sadece bi defa değil, kontrol ederek debriyaj sertleşene kadar yapman lazım. Hala sertleşmiosa, yağ yok demektir, yağ ekleyip yine aynı işlemi uygulamalısın, hala sertleşmiosa, hava yapmış olabilir. Havasını alıp, tekrar aynı işlemi yaptığında problem bitecektir. Havayı aldıktan sonra yağ eksilirse eklemeyi de unutmayın. Büyük ihtimal sorun kalmayacaktır. Gerekli bilgileri opel garage size yazar.

KaptaN55
29-10-2008, 13:16
aynı sorun bendede yazın oldu geçen gün tekrar oldu.ustaya götürdüm yağa filan baktılar bunun yağla alakası yok dediler.debriyaj bilyaları sıkışıyormuş galiba.vectralarada olabilen bir sorunmuş.sorunu çözmek için arabayı stop edin vitesi 1e takın arabayı öyle çalıştırın.bir süre sürün vites değiştirin arada 5-10dk sonra düzelecektir 2 gün önce kendim uyguladım bizzat :)