PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katalitik Konvektör sorusu(Corsa C)

CengoCenk
10-08-2006, 11:31
Merhaba arkadaşlar.

Aracım 2001 model opel corsa 1.4 16V
Son 1-2 ayda aracın motoru oldukça ses yapıyordu. Sanki dizel araçmış gibi. bunun için son susturucuyu değiştirdim ama fayda etmedi.
En son bir özel servis katalitik konvektörün içindeki filtrelerin dağıldığını ya değişmesi gerektiğini yada iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Hatta benimle aynı model ve yaklaşık aynı km deki bir corsa ile karşılaştırdım ses oldukça farkediyordu. (diğer aracın katalizatörü sağlamdı)

Sorum şu. Katalitik konvektörü çıkartmam sesi azaltır mı? Ben pek düşünmüyorum. Hatta artabileceğinden korkuyorum.

Bu şekilde kullanmam performans, motor ve yakıt açısından kötü bir şekilde sonuçlanır mı?

İptal ettirirsem bana 3-5 beygir dışında başka bir katkısı olur mu?

İptal ettirdiğimde katalitik konvektörün boşluğuna susturucu mu takılıyor? Yoksa manifolt un ordan bir bir bağlantı mı yapılıyor?

Son sorum da daha önce iptal ettiren corsa kullanıcısı arkadaşlara. Katalitik konvektörü iptal ettiren arkadaşların motor arıza ışıkları yanmaya başladı mı? (Böyle bir sorun olabilir dendi de bana)

Birde bunun maliyeti ortalama ne kadardır? Bu haftasonu hallettirmeyi düşünüyorum da.

Yardım ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

NOT: Daha önceki forumda bu konu çok tartışılmıştı. Oldukça çok bilgi vardı, ama onlara ulaşamadığım için yeni topic açmak zorunda kaldım.

fcuhadar
10-08-2006, 11:45
Merhaba mekanik olarak çok fazla bir bilgiye sahip olmamama rağmen sadece bir fikir olarak şunu söyleyebilirimki bana göre aracın orjinalinde olan birparçayı söktükten sonra aynısını veya daha iyisini taktırmazsan uzun vadede zararlı olacağı görüşündeyim.

bkaraman
10-08-2006, 12:24
1.öncelik katalitik konvertör ünü değiştir eğer fiyatı pağlı diyorsan
2 onun yerine bir orta susturucu takabilirsin

kadett
10-08-2006, 13:07
sesin mutlaka artacaktır.
Ancak Cat olmayan arabalardaki ses işte .
Sensörlerini sakın iptal ettirme . Bazen Cat çıkarıldığında nekadar yerine sensörde koysan arıza ışığı VEREBİLİYOR.
Ancak aracın rahatlayacaktır. Buna ek 2001 den bu yana Bu cat bi nebze dolmuştur . Dolayısı ile performansın eskiye nazaran Hissedebileceğin derecede artacaktır.
Bu arada Catını sakın egzaust çuya hediye etme !!!! Biraz pahalı da :)
İleride belki geri takarsın . Hemde temizletmiş olursun.
girişi ve çıkışı aracın Aynı boru ebadına uygun bir orta susturucu taktırt mutlaka .
Çıkan sesin gürültüsü değil çıkan sesin Tokluğu ve tizliği değişecek.
Herhangibir abartı olayın sözkonusu olmayacak.
kolay gelsin

kadett
10-08-2006, 13:10
düzgün mir malzeme ile 100 e yakın gider. Sanayii malzemesi ile ben boruları yenilemiştim artı orta susturucu koydum 40 kaat vermiştim zamanında . Büyük bi olay değil sadece aradan çıkan aparata dikkat et mantıken orjinal yeri nerdeyse oraya birşekilde uygulattır .
Gayet basit

ahmetabaci
10-08-2006, 13:15
katalitik konvektoru değiştirmen en doğrusu eğer yenisi pahalı diyorsan cıkma veya yan sanayi bulabilirsin. sakın olaki yerine boru taktırma daha fazla ses yapar susturucu taktırabilirsin ama benim tavsiyem yenisini taktırman katalitik konvektorun gorevi egsoz dumanlarının çevreye daha az zarar vermesi

CengoCenk
10-08-2006, 13:22
kadett başta olmak üzere tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Çıkma için ortalama fiyat 300-400 diyorlar. Yeni katalitik konvektörün fiyatını sormadım bile :)

O yüzden sanırım iptal ettireceğim. Ve kadett in dediği gibi direkt alırım o parçayı. eve götürüp biblo yaparım :) Bakarsınız bir gün ihtiyaç çıkar.

Susturucu bilgisi içinde teşekkürler. Anladığım kadarıyla düzgün bir orta susturucu takarsak iş hallolabilir. Bu haftasonu bize servis yolu göründü.

Bakalım eğer bulabilirsem opel team e gitmeyi düşnüyorum. Heralde bu konuda iyidirler. Birde adamlara ben opelim. net ten geldim dersen fiyat farkı olur mu?

RespecT
10-08-2006, 14:32
corsa da nasıl bilmiyorum.Ama konverter çıkışında da sensör var ise (ki megane 2 lerde hem katalizör girişinde hemde çıkışında sensör var mesela)
katalizör iptali sonrası arıza lambası yanıyor.ama opel lerde genellikle girişte tek sensör oluyor.İptal işlemi sonucunda aracında rahatlama olacağı kesin belki alt devirlerde biraz zayıflama olabilir.Ses konusunda ise abartı bir artış olmayacak.Katalizör yerine aynı ebatlarda bir susturucuda konulabilir.Bence Team e git.Mustafa abimiz işini bilen kalender biridir.

ahmetabaci
10-08-2006, 15:04
2001 1.4 corsalarda X14XE motor olması gerek o motorlarda tek oksijen sensoru var katalitik konvektorun iptalinde elektriksel bir arıza vermez

CengoCenk
10-08-2006, 15:51
2001 1.4 corsalarda X14XE motor olması gerek o motorlarda tek oksijen sensoru var katalitik konvektorun iptalinde elektriksel bir arıza vermez
Evet X15XE motor var. O halde o konuda rahat olabilirim. Bilgi için teşekkürler.

ahmetabaci
10-08-2006, 15:53
opel de X15XE motor yok yalnız yanlısın var

CengoCenk
10-08-2006, 15:57
Doğru 4 yerine 5 yazmışım. Pardon..
Hem bilgili hem dikkatli arkadaşlardan böyle değerli bilgiler almak gerçekten hoş.
Konu hakkında beklediğimden fazla bilgi aldım.
Sağolun varolun..:))
Herkese teşekkürler.

CengoCenk
14-08-2006, 11:32
Merhaba Dostlar,
Haftasonu katalitik konvektörü iptal ettirmeye gittim. Ve sükutu hayale uğradım. Benim katalitik konvektör manifolta direkt bağlı olduğu için iptal edilemiyormuş.
Mecbur çıkma bir konvektör bulmaya çalışacağım. Arabanın çekişi de iyice düştü ve motor daha önce söylediğim gibi dizel araç gibi ses yapıyor. (gerçi bunda kapitol ün ordaki TOTAL den aldığımve benzin filtresini değiştirdiğimde gördüğüm katran siyahı benzininde etkisi olabilir).
Eğer böyle devam edersem bu katalitik konvektör yüzünden arabanın da bir taraflarının bozulmasını istemiyorum. Ancak aynı zaman da da çıkma bile olsa katalitik konvektöre öle çook para vermek koyuyor açıkçası. Zaten hertürlü zam bana tekabül ediyor birde burdan darbe yemeyeyim. Bu işi en ucuz nasıl hallederim.
Tavsiyesi olan varmı?

KA®ANLIK
14-08-2006, 12:14
Capitol ün ordaki benzinci için bu duyduğum 3. veya 4. şikayet.
o kadar merkezi bi yerde o kadar az iş yapması da zaten düşündürücü....

Bence uzak durun o benzinciden :)

CengoCenk
14-08-2006, 13:22
Ya birde ben birşey soracağım.
Anlamadığım şey katalitik konvektör maniflta bağlı olunca iptal edilemiyor mu? Ciddi bu konuda hiç. bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

CengoCenk
17-08-2006, 11:20
Boşu boşuna katalitik konvektör olaylarına girmişim. Bugün egzosşuya götürdüm arabayı. açtı baktı. Bunun içi daha önce boşaltılmış zaten dedi. Benden önceki sahibi yaptırmış anlaşılan.
Motordan gelen dizel gibi sesi de gittim sordum birmotorcuya. Trigerin ordaki bilyelerden gelebilir trigeri değiştirdiğin yere götür baksınlar dedi.

İşin kötü yanı trigeri izmitte değiştirdim, ben şimdi istanbula taşındım. Gelecek hafta gidip arabaya baktıracağım bakalım. Arabanında çekişi iyicce düştü. Birşeyler var gibi geliyor ama doğru dürüst teşhis koyan yok. Bana "sorun kesin bundan kaynaklı, bunu yaparsak düzelir" diyecek birisi çıkmadı.Ha bire birşeyler değişiyor. sorunlar yine devam ediyor.

Neyse dostlar. Sayenizde baya bir bilgi aldım sağolun varolun.

blaver
18-11-2006, 11:39
slm arkadaşlar ben gürkan taınşma fromlarına kendime tanıtmayı denedim fakat konu kitlenmiş.kısaca kendimi tanıtayım ben izmir 3. sn. ste.sinde çalışan egsozcuyum.size katalitik konvektörle ilgili bilgi vermek isterim.
şimdi şurdan başlayalım.katın ne işe yarıdığından bahsedeyim.katalitik konvektör egsoz gazındaki karbondiyoksit gazını azatmak amacıyla 92 senesinden beri hemen hemen tüm araçlar konuluyor.fakat zaten normal bir egsoz sistemi bile arabayı sıktığı halde bu tür bir filitre aracınızı daha çok sıkacaktır.nedemenk istediğimi göndereceğim resimdende anlıyacaksınız..iptal ettire bilirmisiniz.çift sensörlü araçlar hariç tümünde iptal etire bilirsiniz.çift sensör şudur katalitik konvektörünüzün motor egsoz manifoltunuzundan sonra konulan yani gazın kata girmeden önceki tarafına birde kattan sonraki bir yere konulan diğer sensör vardır .bu tip araçlarda kat iptali yapılamıyor .çünkü arıza lambası yakıyor.artı sensörlarin egsoz gazını ölçüp beyne ona göre bilgi veriyor.eğer siz katı iptal ederseniz beyin yannış değerleri ölçüp fazla yakmanızı sağlıyacaktır.diğer tüm araçlarda gönül rahatlığıyla iptal edeilirsiniz.
şimdi maliyetlerden söz etmek istiyorum.
normalde kat iptali susturucu taıkldığı zaman en fazla 50.00 ytl tutar.
boru konduğu zaman 20.00 ytl. dir
çıkma kat aradığınızda size az buz olmayan 300.00 ytl 500.00 ytl 800.00 ytl gibi astıronomik rakamlar çıkarırlar.
ama bilmenizi isterimki bu rakamları boşuna verirsiniz. okadarda pahalı değildir.
orjinal sıfır katlar bile bu fiatlarda değildir.kısacası pahalı gibi grünen bu malları aldığınız fiyatların yarısı kadardır.
kendi işimden biliyorum :)
birde katalitik konvektör çıkması para ediyor.hemde iyi para. yani şöğle anlatayım. içindeki seramik kilosu 50.00 ytl.dir bu hurda parası olarak otomotivd verilen en yüksek rakamdır.türkiye genelinde ayda ortalama 600 tane taplandığını göz önünde alırsanız.rakamı siz bulun.yani anlıyacağınız egsozun neyi olursa olsun bir egsozcuya gittiğiniz zaman katalitik sorununuz olmasa bile direk olarak kat iptali yapmak isterler.bu sebebpten size yararlı bir kaç bilgi vermek isterim.
katta sorun olduğuna inanıyorsanız.motor soğukken çalıştırın 1 2 dk. içinde çok sıcak hava çıkıyorsa. katınız tıkalı olabilir.
normal sürüşte arabanız kasıyorsa normalden fazla kat tıkalıdır
unutmayınki hiç bir zaman egzossistemi kesik kesik arabayı kasmaz .kat veya egsoz sistemi tıkalıysa her zaman arabayı sıkar.
umarım sizlere yardımcı olabilmişimdirhttp://65.55.130.124/cgi-bin/getmsg/211013bu0.jpg?&msg=25DE3229-9CED-455C-BD20-D64DAB9A9B71&start=0&len=39353&mimepart=3&curmbox=00000000-0000-0000-0000-000000000001&b=18a3b91001bdeeee62866a6d50ed7324&disk=10.1.106.223_d1549&login=blaver35&domain=hotmail%2ecom&hm___sig=cb56c67201c70aec369656c841836d1379233b8fb f69d638

blaver
18-11-2006, 11:40
Ya birde ben birşey soracağım.
Anlamadığım şey katalitik konvektör maniflta bağlı olunca iptal edilemiyor mu? Ciddi bu konuda hiç. bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
cenk oda iptal edile bilir ama çif sensör yoksa.

imagoodman
18-11-2006, 15:32
slm arkadaşlar ben gürkan taınşma fromlarına kendime tanıtmayı denedim fakat konu kitlenmiş.kısaca kendimi tanıtayım ben izmir 3. sn. ste.sinde çalışan egsozcuyum.size katalitik konvektörle ilgili bilgi vermek isterim.
şimdi şurdan başlayalım.katın ne işe yarıdığından bahsedeyim.katalitik konvektör egsoz gazındaki karbondiyoksit gazını azatmak amacıyla 92 senesinden beri hemen hemen tüm araçlar konuluyor.fakat zaten normal bir egsoz sistemi bile arabayı sıktığı halde bu tür bir filitre aracınızı daha çok sıkacaktır.nedemenk istediğimi göndereceğim resimdende anlıyacaksınız..iptal ettire bilirmisiniz.çift sensörlü araçlar hariç tümünde iptal etire bilirsiniz.çift sensör şudur katalitik konvektörünüzün motor egsoz manifoltunuzundan sonra konulan yani gazın kata girmeden önceki tarafına birde kattan sonraki bir yere konulan diğer sensör vardır .bu tip araçlarda kat iptali yapılamıyor .çünkü arıza lambası yakıyor.artı sensörlarin egsoz gazını ölçüp beyne ona göre bilgi veriyor.eğer siz katı iptal ederseniz beyin yannış değerleri ölçüp fazla yakmanızı sağlıyacaktır.diğer tüm araçlarda gönül rahatlığıyla iptal edeilirsiniz.
şimdi maliyetlerden söz etmek istiyorum.
normalde kat iptali susturucu taıkldığı zaman en fazla 50.00 ytl tutar.
boru konduğu zaman 20.00 ytl. dir
çıkma kat aradığınızda size az buz olmayan 300.00 ytl 500.00 ytl 800.00 ytl gibi astıronomik rakamlar çıkarırlar.
ama bilmenizi isterimki bu rakamları boşuna verirsiniz. okadarda pahalı değildir.
orjinal sıfır katlar bile bu fiatlarda değildir.kısacası pahalı gibi grünen bu malları aldığınız fiyatların yarısı kadardır.
kendi işimden biliyorum :)
birde katalitik konvektör çıkması para ediyor.hemde iyi para. yani şöğle anlatayım. içindeki seramik kilosu 50.00 ytl.dir bu hurda parası olarak otomotivd verilen en yüksek rakamdır.türkiye genelinde ayda ortalama 600 tane taplandığını göz önünde alırsanız.rakamı siz bulun.yani anlıyacağınız egsozun neyi olursa olsun bir egsozcuya gittiğiniz zaman katalitik sorununuz olmasa bile direk olarak kat iptali yapmak isterler.bu sebebpten size yararlı bir kaç bilgi vermek isterim.
katta sorun olduğuna inanıyorsanız.motor soğukken çalıştırın 1 2 dk. içinde çok sıcak hava çıkıyorsa. katınız tıkalı olabilir.
normal sürüşte arabanız kasıyorsa normalden fazla kat tıkalıdır
unutmayınki hiç bir zaman egzossistemi kesik kesik arabayı kasmaz .kat veya egsoz sistemi tıkalıysa her zaman arabayı sıkar.
umarım sizlere yardımcı olabilmişimdirhttp://65.55.130.124/cgi-bin/getmsg/211013bu0.jpg?&msg=25DE3229-9CED-455C-BD20-D64DAB9A9B71&start=0&len=39353&mimepart=3&curmbox=00000000-0000-0000-0000-000000000001&b=18a3b91001bdeeee62866a6d50ed7324&disk=10.1.106.223_d1549&login=blaver35&domain=hotmail%2ecom&hm___sig=cb56c67201c70aec369656c841836d1379233b8fb f69d638

saol cok faydalı bılgıler yazmıssın

blaver
18-11-2006, 15:42
nedemek aslında çok daha bilgi var ama yazmaya kalkarsam baya uzun olacağını düşündüm bu arada tüm egsozla ilgili bilgileri sizinle paylaşmak isterim

neonal
18-11-2006, 15:42
Arkadaşlar Katalitik KONVERTÖR'ü iptal ederken bence şu açıdan da düşünmek lazım. Bunu iptal ettirince atmosfere salınan zararlı gazların oranını da artırmış oluyorsunuz. Dünyaya, insanlara doğaya zarar veriyorsunuz. Hatta bence katalizör iptali yapılmış araçların egzos muayenesinden geçirilmemesi lazım.

blaver
18-11-2006, 16:04
avrupada bu dediğin yapılıyor tüfe alamıyor araclar.yani katalitik konvektörsüz araçlar alamıyor.yeni yasalarla bizim ülkemizdede zorunlu hale getirelecek bilginize sunarım.bence katlarınıza çok iyi bakın nede olsa sonradan taktırmak çok pahalı olacağı için .örnek 94 model 740 i nin katalitik konvektörlerinin fiyatı 14,000,00 ytl bilginize sunulur

FCP
18-11-2006, 18:05
blaver çok teşekkürler bilgilerin için..

spaceghost
18-11-2006, 18:37
arkadaşım bu motorlardada iptal oluyor katalitik konvartör.ama ses yapıyor.katalitik konvartörün içini boşaltır kullan.nasıl olsa dağılmış birkere.yakıtta fark ediyor.ama çok bariz bir fark değil.sonrasında çıkma kataizatör bulursan takarsın. bu şekilde kullanırsan aracı çok yakar motor soğumaz egzost subabları zarar görür ve motorda kurum yapar .sen önce boşaltır içini .aracın rahatlasın sonra ararsın çıkma manifolt
k.i.b

mdellal
18-11-2006, 20:44
İptal ettirmek mantıklı gelmiyo bana,bi bildikleri vardır elbet Opel mühendislerinin ...

aksals
18-11-2006, 21:29
blaver,

bende 1.3 cdti combo var bunun katini iptal edebilirmiyim.....:)
cift sensorden kastin lamda sensoru galiba......!

selamlar

spaceghost
18-11-2006, 23:17
arkadaşım zaten dağılmışbudurmda yapacak tek şey içini boşaltmak.gerisini ssonra düşünün.1.3 boşaltmasısn katalizatörünü.boşaltsan ne olacakki.zaten oksijen sensörüde yok sizin araçlarda.astra h 1.3 motorlarda var.sen senin aracının katalizatörünün pek bir zarır olmaz motora zaetn.

coRSac
19-11-2006, 02:34
Benim bildiğiim yeni vectra c lerde ve astra h larda katalitik konvektör iptal edilemiyor.

trilogy
20-11-2006, 11:18
Merhaba,
blaver size nasıl ulaşabilirim, katalizör ve egsozla ilgili sorunum var galiba, izmirdeyim ben de.
ulaşabileceğim tlf verebilirmisin?

blaver
20-11-2006, 11:20
blaver,

bende 1.3 cdti combo var bunun katini iptal edebilirmiyim.....:)
cift sensorden kastin lamda sensoru galiba......!

selamlar
çok rahat edile bilir.hatta çokda iyi olur. disel araçlardaki krum çıkışı enzinli araçlara göre daha fazla buda katın içindeki gözenekleri çok çabuk tıkıyor.sonradanda yerine kat taktırmak çok pahalıya çıkıyor birde disel araçlarda sadece boru taktırın yani düz bor susuturucu taktırmanıza gerek yok sesin artığı falan yok sadece egsozcu daha fazla para kazanmak amacında okadar.

blaver
20-11-2006, 11:21
Merhaba,
blaver size nasıl ulaşabilirim, katalizör ve egsozla ilgili sorunum var galiba, izmirdeyim ben de.
ulaşabileceğim tlf verebilirmisin?
05369674042 numaram bana bu numaradan ulaşa bilirsiniz

blaver
20-11-2006, 11:26
Benim bildiğiim yeni vectra c lerde ve astra h larda katalitik konvektör iptal edilemiyor.
haklısın bu normal şartlarda edilemeyen araç sınıfında olan araçlarda .yannız araçın beyninle oynandığında yanini ikkinçi sönsörün beyinle teması kesildiğinde bu yapıla biliyor biraz masraflı ama modifiye yapılan araçlarda bu gerekli olan bir şart ama ben yinede tavsiye etmiyorum.aklıma şey geldi bir gurbetçinin arabasının eg sozlarını yaptım ona almanyada yapılamaz denmiş sonra iş olunca araç saybi bile inanamadı .sonraki sene yeniden yanıma g eldi hoş eş muhabetten sonra anlattı almanyaya döndüğünde yeniden o servise gitmiş.ordaki usta yapılan işçiliği grünce bunu türke yaptırdın değilmi d emiş siz tü rklerin yapamıyacağı şey yok demiş bu beni hem çok gururlandırdı hemde çok güldürmüştüiyani biz türklerin isteğipte y apamıyacağımız hiç bir şey yok

Babu_
06-05-2008, 16:23
walla blaver sen tam benlik adammışsın deliricez burda çözemedik problemi benim corsa 2002 çift sensörlü ve kat iptali yapmışlar.araba acaip çok yakıyo ve çiğ benzin atıyor.Şimdi çıkma kat arıcam sanırım .Bide servisim sürekli beyine yanlş komut gönderildiğinden beyininde arızalı olabileceğini söyledi.Sence neler olmuş olabilir yardımcı olabilirmsin bana ?

Any1sT0pMe
06-05-2008, 21:12
walla blaver sen tam benlik adammışsın deliricez burda çözemedik problemi benim corsa 2002 çift sensörlü ve kat iptali yapmışlar.araba acaip çok yakıyo ve çiğ benzin atıyor.Şimdi çıkma kat arıcam sanırım .Bide servisim sürekli beyine yanlş komut gönderildiğinden beyininde arızalı olabileceğini söyledi.Sence neler olmuş olabilir yardımcı olabilirmsin bana ?

beyine bişiy olacağını sanmıyorum ancak kat. taktırmak gerek yoksa çiğ benzin ve yakıt artışı devam eder...saygılar....