PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 krom jant ve kar suyu

emrahaydemir
10-10-2008, 19:22
şimdi arkadaşlar ben 17 inc krom jant aldım hatta arabamın ustundeki 15 ınc ahtapot jant ve lastıgı satmak icin opelim nete konu bile actım.lastıkcıye gıttım gecen 2-5 40 17 lastık alcam dedım adam jantı gosterdedi gosterdım ve adam sakın bunları arabana takma dedı sebebide krom janta kar suyu deyınce krom kaplamayı eritiyomuş eritmese bile kesinlikle sarı renge ceviriyomuş jantı bunun aslı varmıdır yokmudur bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklıyorum

demir-korkmaz
10-10-2008, 19:34
İlginç hiç duymadım vede mantıklı gelmiyor bana,gerçi ben kışın jantları değiştiriyorum,orj.jant ve vakumluları takıyorum ama...

umutkaragun
10-10-2008, 20:28
kim abi onu diyen sana :)...

Mel-a-ku
10-10-2008, 21:04
kromajları oksitlenmiş gibi duran bir krom jant gormuştum. bence bu olabılıyor olabılır. neden dersen, ben kar suyundan çok, karlı havalardaki tuzlamadan olduğunu düşünüyorum..

alperd
10-10-2008, 21:32
o adamın bahsettiği krom jant değildir nikelaj kaplamadır olsa olsa :) krom janta hiçbir şey olmaz.

bende krom egzoz ucu var mesela kirlendiğinde falan egzozcum özel bi temizlik maddesiyle temizleyince ilk günkü gibi oluyor yine zaten egzozcum yıllar geçse senin araban çürüse bile bu egzoz ucu yine böyle kalır merak etme diyordu. bi egzoz ucunu da akvaryuma koymuş öyle duruyor ne pas var ne de solma olayı.

yine egzozdan örnek vericem ama görünüm olarak krom egzozlarla aynı ama çok ucuz egzoz uçları var (benimki 100 liraydı, bunlar 5-10 lira) bunlar 1 sene içinde pas yığınına dönüyor. senin jantcı bu malzemeleri birbirine karıştırmıştır bence :)

bugraGT
10-10-2008, 21:40
benim duydugumda krom jant egilirse flaan düzeltme ihtiamli 0 mıs yani at çöpe

1 tane jantıda kimse satmaz sana kalırsın elinde 3 jantla

savaş
10-10-2008, 22:18
kromajları oksitlenmiş gibi duran bir krom jant gormuştum. bence bu olabılıyor olabılır. neden dersen, ben kar suyundan çok, karlı havalardaki tuzlamadan olduğunu düşünüyorum..
:alkis:

capuli
10-10-2008, 22:30
kolpa bence hemen taktır.bakım malzemeleri war.

Mel-a-ku
10-10-2008, 22:40
benim duydugumda krom jant egilirse flaan düzeltme ihtiamli 0 mıs yani at çöpe

1 tane jantıda kimse satmaz sana kalırsın elinde 3 jantla

bunu bende duymuştum. bir jantcıya sormak gerek..

berkay1
11-10-2008, 00:05
Tamamen katılıyorum

alper a
14-10-2008, 14:16
Krom Malzemeleri Parlatmak için Krem Tarzında Ürünler Var bunları Uygularsanız Hem Tertemiz olur Hemde DIş Etkenlerden Korunmuş olur.

emrahaydemir
14-10-2008, 18:07
ya bazı jantlarda goruyorum benek benek lekeler oluyo ustunde bizimkide ole olmasın karı gorunce?

alper a
14-10-2008, 18:21
Lekeler Oluşuyorda Dedigim Temizlik ürünleriyle Parlatınca Sorun Yok.

önder61
14-10-2008, 18:30
Krom Malzemeleri Parlatmak için Krem Tarzında Ürünler Var bunları Uygularsanız Hem Tertemiz olur Hemde DIş Etkenlerden Korunmuş olur.

bu malzemeler nereden temin edilebilir ?

TanerErbay
14-10-2008, 20:02
Selam arkadaslar

bende de S*Y*N Marka bir "Krom" jant wardi bundan 2,5-3 sene evel. ve ayni sey basima geldi. Yani krom dedigim jant, bilinen süper, garantili jantlardan degil, bizim yerli veya cin mali ALUMINYUM jantin kroma batirilarak bize 1000 YTL cok cok altina satilan jantlar

olayi söyle özetliyeyim, cünkü üreticisinden bizzat duydum

aluminyum iletken olmadigi ve Kroma batirilan ve kromla kaplanmak isteyen maddeye + ve - uc baglanip elektrik yüklenmesi gerektigi icin, ilk bastan BAKIR ile kaplaniyormus.
daha sonradan Bakirin iletkenligi kullanilarak üste saymis oldugum islem yapilip, krom aluminyum jant elde ediliyor.

Hatta verilen garanti sartlarinda, jantin su ile temas etmemesi gerekiyormus.

hatta söyle bir olay olmus. Kapali garajda duran bir aracin üzerindeki su meshur krom jantlardan varmis. normal su borusu apartmanda patlamis ve garaj su altinda kalmis. Kalmis ama 15 cm bir yükseklikte, yani yarisi bile degil. Herneyse suyun cekilmesi filan 1 gün sürmüs. Adam aracini görünce basta pislik zannetmis ama malesef pislik degil, janttin o kisimlarinda Krom kalkmis ve atmis.

bu benim düsüncem, eger KROM jant alcaksaniz, bilinmis bir marka alin (cok para verilcek ama deger) gercek krom alin.

Kimse gercek 17" krom Janti 600 YTL vermez

Benim basima geldi, bende kavga dövüs geri verdim valla
bende sadece sararmaya, yani bakiri cikmaya baslamisti bir tane jant. ayni janttan olan hic bir insanin memnun oldugunu duymadim

Karar ve para yinede sizin

emrahaydemir
15-10-2008, 14:36
Selam arkadaslar

bende de S*Y*N Marka bir "Krom" jant wardi bundan 2,5-3 sene evel. ve ayni sey basima geldi. Yani krom dedigim jant, bilinen süper, garantili jantlardan degil, bizim yerli veya cin mali ALUMINYUM jantin kroma batirilarak bize 1000 YTL cok cok altina satilan jantlar

olayi söyle özetliyeyim, cünkü üreticisinden bizzat duydum

aluminyum iletken olmadigi ve Kroma batirilan ve kromla kaplanmak isteyen maddeye + ve - uc baglanip elektrik yüklenmesi gerektigi icin, ilk bastan BAKIR ile kaplaniyormus.
daha sonradan Bakirin iletkenligi kullanilarak üste saymis oldugum islem yapilip, krom aluminyum jant elde ediliyor.

Hatta verilen garanti sartlarinda, jantin su ile temas etmemesi gerekiyormus.

hatta söyle bir olay olmus. Kapali garajda duran bir aracin üzerindeki su meshur krom jantlardan varmis. normal su borusu apartmanda patlamis ve garaj su altinda kalmis. Kalmis ama 15 cm bir yükseklikte, yani yarisi bile degil. Herneyse suyun cekilmesi filan 1 gün sürmüs. Adam aracini görünce basta pislik zannetmis ama malesef pislik degil, janttin o kisimlarinda Krom kalkmis ve atmis.

bu benim düsüncem, eger KROM jant alcaksaniz, bilinmis bir marka alin (cok para verilcek ama deger) gercek krom alin.

Kimse gercek 17" krom Janti 600 YTL vermez

Benim basima geldi, bende kavga dövüs geri verdim valla
bende sadece sararmaya, yani bakiri cikmaya baslamisti bir tane jant. ayni janttan olan hic bir insanin memnun oldugunu duymadim

Karar ve para yinede sizin

eyvalah kardeşim cok sagol paylaştıgın icin araştırmadan taksaydım jantları mazallah jatları mahvetmiştik.yaza kadar beklicez artık:eek:

TanerErbay
17-10-2008, 18:29
eyvalah kardeşim cok sagol paylaştıgın icin araştırmadan taksaydım jantları mazallah jatları mahvetmiştik.yaza kadar beklicez artık:eek:

bence hic bekleme, cünkü hic alma derim :) illa krom alcaksan iyi bir markaya 2000 YTL den fazla vererek ve ömür boyu garantili al derim. Marka belirtemiyorum reklam olmasin diye

emrahaydemir
20-10-2008, 15:52
bence hic bekleme, cünkü hic alma derim :) illa krom alcaksan iyi bir markaya 2000 YTL den fazla vererek ve ömür boyu garantili al derim. Marka belirtemiyorum reklam olmasin diye
usta jantları aldım 1 aydır odamda duruyo :eek:

eskikasa
20-10-2008, 19:23
bu piyasadakiler krom kaplama değil mi?
kromdan mamul değildir bence :confused:

TanerErbay
20-10-2008, 20:41
usta jantları aldım 1 aydır odamda duruyo :eek:

Hayirli olsun

resim koyarsan sevinirim

gsı osman
21-10-2008, 03:48
3 sene kullandım en ufak renk değişikliği olmadı ayrıca iki kez eyrildi kendim üstüne karton koyarak çekiçle düzelttim sen başkalarının lafına bakma jantın kromu orjinalse hiç birşey olmaz ama boyamaysa yaklaşma

emrahaydemir
21-10-2008, 17:23
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/902481224595329.jpg

emrahaydemir
21-10-2008, 17:28
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/889041224595698.jpg
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/140511224595994.jpg
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/938611224596152.jpg
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/628611224596227.jpg
resimler bunlar arkadaşlar jantların 1 aydır odamda duruyolar ben genede yazı beklicem garanti olsun artı kaputun resımlerınıde koydum yorumlarınızı beklıyorum

TanerErbay
21-10-2008, 19:17
HAyirli olsun Emrah!

ben kendi tecrübelerimden bahsettim, umarim sende olmaz

lastigi takinca daha da güzel olucaktir