PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş Dinamosu

OpeLT
07-10-2008, 11:13
Aracım Combo city plus 1,3 CDTİ 2005 model ....65.000 kmde.

Cumartesi günü ÖZEL servise gittim.. Aracımda olan çalıştırma problemini anlattım.. Aracı çalıştırmak için bazen 5-6 defa marşa basmak zorunda kalıyorum dedim.. Marşa basınca arasıra tırttt diye ses geliyor veya gelmiyor sonuçta araç çalışmıyor dedim.. Acaba yakıttan mıdır, enjektörlerden midir diye sordum ???? onlarda;

Yakıttan değil, enjektörler tıkalı veya problemli olsa her zaman yapar, arabanın çekişi düşer sende böle bilşi yok senin aracının problemi MARŞ DİNAMOSU'ndan veya AKÜ'den dediler.. Veya basınç kaçağı varsa ondanda olabilir, kontrol etmek gerekiyor dediler..

Aracımı çok samimi olmasamda belli bir samimiyet kurduğum (arkadaşımın samimi arkadaşı) ÖZEL servise bugün sabah bıraktım.. kontrol edecekler.. İnşallah marş dinamosunda problem yokturda problem çözülürde masraf çıkmaz... Bir de MARŞ DİNAMOSU tamir olmazmış .. Mutlaka değiştirmek gerekiyormuş.. :D

Eğer MARŞ DİNAMOSU değişirse ÖZEL SERVİSTE fiyat 220-YTL dinamo(ORJİNAL) + 30-YTL işçilik toplam 250-YTL civarı tutar dediler.. Yan sanayi marş dinamosu COMBO lara olmazmış uymazmış..

Ayrıca cumartesi günü YETKİLİ SERVİS de gittim. Dedim bayramda kapalıydınız :) özel servise gitmek zorunda kaldım ve bana marş dinamosunun değişmesi gerekebilir dediler acaba kaç liraya bana malolur bu değişim dedim vee cevappppp KDV ve işçilik dahil ORJİNAL parça 770-YTL :D anam dedim o ne 250 nerdeee 770 nerde ikiside orjinal.. Ayrıca YETKİLİ bana yan sanayi verelim dedi oda 350-YTL miş.. ama garantisi yokmuş.. Tabi bu 770-YTL club card ve 3 yaş indirimi ile 620-YTL kadar düşüyor ama yine de pahalı...

değerli ustalarım merak ettiğim 3 konu var;
1. Özel servis marş dinamosu tamir olmaz dedi , mutlaka değiştirmek mi gerekir...tamiri hakkatten yok mu?
2. Madem combo lara yan sanayi marş dinamosu olmaz neden YETKİLİ servis yan sanayi takalım mı diye soruyor..
3. Özel servisin orjinal dediği parça ile yetkili servisin orjinal dediği parça arasındaki fiyat farkı bu kadar farklı olabilir mi? Sonuçta yetkili servisin yan sanayisi bile özel servisin orjinal parçasından daha pahalı :)

serkancapar
07-10-2008, 11:27
bendede aynı sorun vardı hatta marş dinamosu yandı değiştirdim yine aynı şey devam etti 1 ay böle kullandım sonunda aküde gitti fakat dün 135 ytl ye 72 amperlik bir mutlu akü aldım arabada ne geç çalışma sorunu kaldı ne de başka bişey bence sen sağlam bi yeni akü al daha sonra dinamoya bi baktır

i-tec
07-10-2008, 11:37
yan sanayi verelim diyen yetkili servisin kapısından bile geçmem ben olsam..bendeki problem aracın ilk çalıştırmada 2 kerede alması çoğunlukla, akü değiştim sorun çözülmedi haberin olsun idare ediyorum . akü iyice zayıfladığı zman marşa basınca tırrrt sesi alırsın ..ustalar cevap yazacaktır zaten sana ama dişli kaçırıyor olabilir ve sadece dişli değişimiyle kurtarabilirsin belki..serkanın dediğini uygulamak için bi emanet aküyle dene istersen

i-tec
07-10-2008, 11:47
şikayetvar.com dan alınmıştır.
OPEL Astra Aracımın Marş Dinamosu Yandı! antivestel (http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--0--0-4-292092-.html#)[02 Mayıs 2008, 09:00]
22.02.2008'de gittiğim Uşak Opel Hitit resmi servisinde aracımın genel bakımlarını yaptırdım.
Triger seti, amortisörler, v kayış gergi makarası, arka amortisör vs. gibi aracımın önemli parçalarını değiştirdim.

Oradaki çalışan ustalar, aracımın marş dinamosunda bir sorun olduğunu söylediler. Bunun üzerine ne yapılması gerekiyorsa yapmalarını istedim. Ustalar bunun üzerine marş dinamosunu söküp, bakımını yaparak 30. YTL işçilik yazdılar.

Tekrar tekrar acabalı bir parça olmasın diye ısrar ederek sorunlu parçaların değiştirilmesini istedim. Ustalar artık marş dinamosunun sorun yapmayacağını söylediler.

15.04.2008 tarihinde, aracımın marş dinamosu hararet halinde bir uğultu ile duman yaptı. Korkarak kaputu açtım. Aracımı çektirdim. Marş dinamosunun yandığını anladım.

O gün Hitit servisini arayarak marş dinamosunun kaç YTL olduğunu sordum. 790 YTL+kdv olduğunu söylediler. Arabamın Uşak'a gitmesine imkan da yoktu. İzmir özel Opel servisinde sorunumu çözdüm.

Ancak neden 2 ay kadar önce yetkili servise götürdüğüm halde bu arızanın olacağını söylemediler? İlla yolda kalarak mağdur olmam mı gerekiyordu?

Madem marş dinamosunda sorun vardı; niye daha önce çözemediler? Aracıma Uşak Resmi Hitit servisinde 700 YTL masraf yaptığım halde niye marş dinamosunu halledemediler?

Ayrıca marş dinamosunu söküp, tamir işçilik parası aldıkları halde niye aynı sorundan yolda kaldım? Bakım yaptıkları halde niye marş dinamosu yandı?

İlla yolda kalarak mağdur duruma düşmem mi gerekiyor? Marş dinamosu hayatıma mal olabilirdi. Basık kalarak kırmızı ışıkta durduğum halde garip sesler çıkarak duman dumana yandı. Emniyet şeridine zor geçtim.

Bu parça aracımın motor dişlilerine de zarar verebilirdi. O zaman (http://www.secerken.com/) bunun sorumlusu kim olacaktı?^^

cevap :)

Sayın Yetkili,

Öncelikle Sayın ÇELİK'in başvurusunu firmamıza ilettiğiniz için teşekkür ederiz.

Konu müşterimizin aracının işlemlerini bizzat servis müdürü takip etmiştir.

Müşterimiz ile görüşülerek ilgili tarihte marş motoru arızasının yağlanarak giderildiği ve değişmesine gerek duyulmadığı iletilmiştir.Marş motorunun fiyatının 932 YTL ve marş motoru tamir ücretinin 26,55 YTL olduğu da eklenmiştir.

Müşterimize konu detaylı bir şekilde açıklanmış ve müşterimiz bayinin haklı olduğuna kanaat vermiştir.

Konuyu bu şekilde bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

General Motors Türkiye Ltd. Şti.
Müşteri Hizmetleri
http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--0--0-4-292092-.html

yezocan
07-10-2008, 11:59
özel serviste orjinal olarak verilen fiyat orjinal kutusunda olmayan orjinal parçadır :D:D yani bu parçayı bosch üretiyordur. Bosch kutusunda 220 ytldir. Orjinali GM kutusunda Boschtur. :D umarım anlatabilmişimdir. (Bazı combolarda Hitachide çıkabiliyor)
Marş dinamosunun tamiri açılır bakılır olabiliyorsa yapılır. açıp bakmadan tamiri olmaz diyemeyiz. Yani biz servis olarak marşı söker bu işi yapan marşcıya yollarız. oda tamir eder yollar. tamir olmuyorsa olmaz der bizde yenisini takarız. Yardımcı olabilmişimdir umarım :D

Bu arada Astra H larda marş arızası var. Marş arızası olduğunda garanti süresiniz dolmuş olsa bile değiştirtebiliyorsunuz. Yani bir seri gelen hatalı üretim var. şase numaranızdan hatalı üretim dahilinde olup olmadığına bakıp değişim yapıyorlar.

OpeLT
07-10-2008, 12:07
:D bir kutuya 500 ytl veriyoz haaaaa :D vaybe ne kutuymuş GM kutusu

Yeliz hanım bilgiler için teşekkürler.. Tabi ben yanlış aktarmış olmıyım özel servis tamir olmaz dediğinde başına GENELDE kelimesini sölemişti.. Yani genelde tamir olmayabiliyor değiştirmek gerekiyo demişti.. şimdi söküp bakacaklar zaten.. öğelen doğru beni arayacaklar..
Kısmetse öğleden sonra sonucu bilgi amacıyla yazarım buraya :)

OpeLT
07-10-2008, 17:18
Arkadaşlar aracımı servisten şimdi aldım.. Problem marş dinamosundaymış.. Aracın marş dinamosu değişti.. VALEO marka marş dinamosu takıldı.. Kış bakımı yapıldı (antifiriz kontrol +antifirizli cam suyu ilave +kapıları komle yağlama+genel kontrol)

Özel Servis Toplam fiyat 220(parça) + 40(işçilik) = 260-YTL

yezocan
07-10-2008, 21:51
geçmiş olsun diyelim ozaman :D