Orijinalini görmek için tıklayınız : 1917 Canakkale yemek listesi, bir kere okuyun lütfen.
http://img54.imageshack.us/img54/1796/canakkaleyemeklistesi8zy.jpg
efeeryurt
12-09-2008, 00:44
çok güzel paylaşım Yakup abi..
bu yaz Çanakkale'ye gitme fırsatım oldu, gerçekten Şehitliği ve Anıtları gezerken göz yaşlarımı tutamadım..
bence bu ülkede yaşayan, TÜRK'üm diyen ve dediğiniz gibi bu ülkenin nasıl ve ne şartlarla bugünlere geldiğini merak edip, tarihimizi öğrenmek isteyenlerin, İLK BAŞTA Çanakkale'yi gezmelerini ŞİDDETLE tavsiye ediyorum..
Fransız ve İngiliz askerlerinin konservelerinin yanlarında, Türk Askeri'nin ıslatıp yediği çarıklarını görmek, içler acısı...
Bu ülke için şehit olan her Türk Genci için, yattıkları mekan cennet olsun, toprakları bol olsun...
bu yaz Çanakkale'ye gitme fırsatım oldu, gerçekten Şehitliği ve Anıtları gezerken göz yaşlarımı tutamadım..
bence bu ülkede yaşayan, TÜRK'üm diyen ve dediğiniz gibi bu ülkenin nasıl ve ne şartlarla bugünlere geldiğini merak edip, tarihimizi öğrenmek isteyenlerin, İLK BAŞTA Çanakkale'yi gezmelerini ŞİDDETLE tavsiye ediyorum..
Fransız ve İngiliz askerlerinin konservelerinin yanlarında, Türk Askeri'nin ıslatıp yediği çarıklarını görmek, içler acısı...
Bu ülke için şehit olan her Türk Genci için, yattıkları mekan cennet olsun, toprakları bol olsun...
cok güzel paylaşım teşekkür ederiz..inşallah bu sene bende cok gitmek istiyorum bir türlü gidemedim..
Eline sağlık yakup abi. Hüzünlü bir paylaşım.....:(
Mel-a-ku
12-09-2008, 01:47
toplanıp abanta boluya mangala değilde, çanakkaleye gidilmeli.. hepsinin yeri ayrı ama bu organizasyonda mutlaka yapılmalı.
burak loves opel
12-09-2008, 18:29
paylaşım için çok teşekkürler abi.çok güzel bir paylaşım.ama ilginin az olduğuna pekte şaşırmadım.bu vatan lotodan kazanılmadı.lütfen biraz daha duyarlı olalım
efeeryurt
12-09-2008, 19:32
paylaşım için çok teşekkürler abi.çok güzel bir paylaşım.ama ilginin az olduğuna pekte şaşırmadım.bu vatan lotodan kazanılmadı.lütfen biraz daha duyarlı olalım
+1, sitedeki üstteki üye şunu yaptı, alttaki üyeyi kızdıralım vs. gibi başlıklar daha çok ilgi topluyor..
ne yazık...!
punisher
12-09-2008, 21:33
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Ne denebilirki şimdiki hortumcu,dolandırıcı,kalpazan,anasını atasını tanımayan zavallı bir millet oluyoruz.
corsa_gsi_ank
12-09-2008, 22:39
ne mutlu türküm diyene
oraları gitmeyi çok istiyorum ayrıca organizyon işi olabilir güzel olur
ibrahim_67
13-09-2008, 10:06
paylaşımın için teşekkürler yakup abi çanakkaleye bende gitmedim elin yabancısı ülkesinden kalkıp gezmeye geliyor çanakkaleye biz kendi ülkemizde olduğu halde gitmiyoruz ziyarete böyle bir aktivite bencede güzel olur
Feyzullah
13-09-2008, 12:26
cok güzel paylaşım teşekkür ederiz..inşallah bu sene bende cok gitmek istiyorum bir türlü gidemedim..
sakın hayallerini erteleme heleki bu şehitlikse bi yolunu bul kaç sabahtan akşama kadar bitirirsin gezmeyi.ama rehber şart.bende senin gibi düşünüyodum başta nasıl gidecez iş güç falan filan bi pazar dedim kendime hadi ataların seni bekler bir duada sen oku orda diye bi baktım şehitlikteyim... nacizane fikrim...saolasın yakup abi
hakan_yucel
13-09-2008, 15:12
paylaşım için teşekkürler,banada gitmek nasip olmadı ama kesinlikle gidicem.
efeeryurt
14-09-2008, 18:33
bukadar önemli bir konu, arka sayfalarda kaldığı için,
güncel..!
selocan77
14-09-2008, 21:53
Bu değerleri hatırlattığınız için teşekkürler.Çünkü bazı şeyler hiç unutulmamalı.
korayhayirli
14-09-2008, 21:59
ellerine sağlık yakup abi..
çanakkaleye birkaç yıl önce bir geziyle gittim gördüm ve kesinlikle tavsiye ediyorum gidilmesini..
Ozaman ekmek bile bulamayan askerlerimiz bugün camlardan hiç bölünmemiş bütün ekmeği çöpe atanları görse nederlerdi acaba?
emrekoc1978
15-09-2008, 08:55
:good::good:
Ben gidemedim ama eşim işyeri gezisinde gitmişti..Oradan çektiği videolarda görmüştüm..İnternet üzerinde edinebilgiğim kadar bilgi edinmeye çalıştım resimlere baktım - yazılanları okudum videoları izledim..Tabiki canlı canlı görmeden olmaz..Ama en yakın zamanda gideceğim... Gitmeyen arkadaşlara KÜTAHYA daki DUMLUPINAR Şehitliğini görmelerini tavsiye ederim...Yolunuz düşerse oraya on dakikanızı ayırın Lütfen..
BUnlardan oradan bir kaç resim..Netten Buldum..
http://www.dumlupinar.gov.tr/dpinarsehitligi/SBabaOgulAnitiKitabesi.jpg
http://www.dumlupinar.gov.tr/dpinarsehitligi/SehitBabaOgulAniti.jpg
eskikasa
15-09-2008, 09:09
paylaşım için teşekkürler yakup abi.
boğazda yazan dur yolcu yazısının önünden bugün amerikan savaş gemilerinin sorgusuz sualsiz geçebilmesi ne kadar acı.....
Insanlar zamninda yiyecek ekmek bulamazken bizlere bakinki halen yemek seciyor birşeylerinde değerini bilmiyoruz güzel paylaşim
gentleman_
18-11-2008, 21:34
tesekkurler yakup abı herke sbılıyorkı bu konular gozardı edılıyor onun ıcın goz onunde dursun dıye guncellıyelım
Bu ülkenin değerini bilmeyip rahat batıp kuduranlar veya parsel parsel satanlar, bu günlere nasıl gelindiğini, atalarımızın bu topraklar için neler çektiklerini bir bilseler belki kendilerine çeki düzen verirler.
oguz_bio
18-11-2008, 23:48
toplanıp abanta boluya mangala değilde, çanakkaleye gidilmeli.. hepsinin yeri ayrı ama bu organizasyonda mutlaka yapılmalı.
İyi fikir. Bu sene nasip olursa gideceğim inşallah.
demet4863
19-11-2008, 01:34
İyi fikir. Bu sene nasip olursa gideceğim inşallah.
arkadaslar boyle bı organızasyon düzenlersek cok güzel olur ve bunu ben düzenlemeyi cok isterım
3 kez gitme şansım oldu oralara, bi üç kez daha giderim...
arkadaslar boyle bı organızasyon düzenlersek cok güzel olur ve bunu ben düzenlemeyi cok isterım
böyle bir organizasyon 2007 yılında gündeme getirilmişti ancak o dönem başka durumlar yüzünden yapılamamıştı eğer yeterli çoğunluk olursa yapılabilir tabi ki organize etmek isterseniz memnun oluruz..
burakank
19-11-2008, 09:46
o günleri yaşamadan yaşamış gibi bilemeyiz.ancak yaşamamıza rağmen çok etkili bi tarih bizimkisi.kim bilir o savaşan,çoğunlukla aç,ekipmansız,tüm olanakları fazlasıyla ve elinde olmadan kısıtlı olan atalarımızın yaşadıkları onları ne kadar çok etkiliyordu,yaşamadan bizi bile etkiliyorsa.kanlarla sulanan bu topraklara sahip çıkalım,bir çakıl taşı dahi yok bizden başka kimseye.
Kunteper Canavarı
19-11-2008, 11:48
Evet arkadaşlar ama en az Çanakkale kadar önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve Başkumandan Meydan Savaşı'nın kazanıldığı Dumlupınar ve Altıntaş - Zafertepeçalköy'deki Şehitlikler ve Anıtlar da paylaşılmalı ve ziyaret edilmelidir.
Sakarya meydan muharebesi eğer orda yunan püskürtülmese Ankara ya kadar düz ayak ve önüne hiçbir engel koyamazsınız ve Ankara ya çıkan yunanın dönüşü olmazdı bu sebepten en az Çanakkale kadar önemli zaferler ve oralardada şehitlerimiz yatmakta.
Çanakkale deki kadar diğer cephelerdeki şehitlerimizde 4 gözle bizleri beklemekte.
CorsaBig
19-11-2008, 12:01
tesekkürler paylasım için... ilk kez gordugum bir sey bu ve daha bilmediğimiz ne zorluklar çekildi kimbilir o günlerde... allah tüm şehitlerimizden razi olsun... onlar sayesinde özgürüz...
MURATTEKIN
28-11-2008, 11:19
:cry:paylaşım için teşekkürler,gerçektende çok duygulandım gözlerimin yaşlanmaması:cry: elimde değil
selcukakinci
28-11-2008, 11:46
şimdi yemeğin tuzunu beğenmesek sinirleniyoruz. Vatanımızın ne kadar kutsal bir yer olduğunu. vatan için nelerin feda edildiğini , nelerin yaşandığını anlamamız boynumuzun borcudur. birde gidememiş arkadaşlardan ricam, lüfen çanakkaleye gidip, o atmosferi , o müzeleri gezip yaşanan savaşın ne kadar büyük olduğunu görmeleridir.gerçekten her metrekaresi kanlarla alınmış bir yer
nightboy
28-11-2008, 11:51
paylaşım için teşkkürler güzelmiş
Combo_Murat
28-11-2008, 15:06
böyle bir organizasyon 2007 yılında gündeme getirilmişti ancak o dönem başka durumlar yüzünden yapılamamıştı eğer yeterli çoğunluk olursa yapılabilir tabi ki organize etmek isterseniz memnun oluruz..
Opelim.Net olarak böyle bir organizasyon süper olur derim
Sevgili Serkan bunu yönetime istek olarak sunalım derim
Sevgilerle
KaptaN55
28-11-2008, 16:00
ogünlerdeki insanlar salaktı ya hamdolsunu sesli demesini bilmiyordu! işte türk ozamanki insanlar ülkesini vatanını satana batırana 1 kilo makyaj yapıpta sonra ideolojik simgeler takanlara lüx içinde yaşayıp fakire 150ytl asgari ücret verelim diyenlere türk dememde dedirtmem de! 6-7 milyar maaşlarına zam isteyen kimisi anarşist kimisi atatürk düşmanı soytarı kılıklı adamları vekil yapan bu halk yatacak yeriniz mi var! hamdolsun iyiyiz ... iisin! tabi kurmuşsun düzenini amerikaya bişe olsa kaç oraya! bütün bakanlara bakın arkadaşlar hangisi amerikaya gitmemiş çocukları eşi dostu hangisinin düzeni yok orda! bütün planları hazır.görün işte teğeti açlıktan bayılan insanların ölümüyle teğet geçen bi kriz ! sakıp ağalar koçlar %300 karları devam edecek ama ülke biraz sallandımı işçi hemen çıkartılacak.lüx arabalardan yatlardan dairelerden uçaklardan asla vazgeçemezler sadece bu ülkede işçisi çalışanı memuru aç kalacak.ekonomide devrim yaptılar diyen sayın seçmenler karşılaştırın cumhuriyet tarihi borçlarını bakın bakalım devrimi neremize yapmışlar!!!
EVET bende katılırım hhadi çanakkaleye gidelim bir organizasyon düzenlense iyi olur
atomkarinca
28-11-2008, 17:51
ogünlerdeki insanlar salaktı ya hamdolsunu sesli demesini bilmiyordu! işte türk ozamanki insanlar ülkesini vatanını satana batırana 1 kilo makyaj yapıpta sonra ideolojik simgeler takanlara lüx içinde yaşayıp fakire 150ytl asgari ücret verelim diyenlere türk dememde dedirtmem de! 6-7 milyar maaşlarına zam isteyen kimisi anarşist kimisi atatürk düşmanı soytarı kılıklı adamları vekil yapan bu halk yatacak yeriniz mi var! hamdolsun iyiyiz ... iisin! tabi kurmuşsun düzenini amerikaya bişe olsa kaç oraya! bütün bakanlara bakın arkadaşlar hangisi amerikaya gitmemiş çocukları eşi dostu hangisinin düzeni yok orda! bütün planları hazır.görün işte teğeti açlıktan bayılan insanların ölümüyle teğet geçen bi kriz ! sakıp ağalar koçlar %300 karları devam edecek ama ülke biraz sallandımı işçi hemen çıkartılacak.lüx arabalardan yatlardan dairelerden uçaklardan asla vazgeçemezler sadece bu ülkede işçisi çalışanı memuru aç kalacak.ekonomide devrim yaptılar diyen sayın seçmenler karşılaştırın cumhuriyet tarihi borçlarını bakın bakalım devrimi neremize yapmışlar!!!
:good::good::good::good:
Opelim.Net olarak böyle bir organizasyon süper olur derim
Sevgili Serkan bunu yönetime istek olarak sunalım derim
Sevgilerle
valla murat abi benim artık yönetime bişey sunacak yüzüm kalmadı her seferinde bi organizasyon yapalım diyoruz katılım 3-5 kişiyi geçmiyor iptal oluyor tabi ki herkesden katılım beklemek yanlış işi olan hastalığı olan gelemeyecek durumda olanlar olabilir ama üye sayısına bakıyorsun yapılan listelere bakıyorsun durum içler acısı. en basiti geçen hafta karting yapalım dedik ki bir dönem herkes artık bi karting yapalım toplanalım diyordu böyle bir dönemde yapıldı bu organizasyon ama sayı 5 i geçmedi iptal oldu :(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net