PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra fren problemi

hsngnr
02-09-2008, 22:28
İyi günler,aracım 1998 1.6 GL Vectra
1.yolda giderken el fren lambası yanmaya başladı.
2.Frene bastığımda diplememe rağmen eskisi gibi değil yağı eksilmişti 1 kutu fren hidrolik yağı ekledim ama hala eksik görünüyor.
Araba çalışmazken freni pompaladığımda şişme yapmıyor,bu durum bana westenhouse gibi geliyor ama bir bilene sormak lazım,tahmini neye mal olur bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

okican
02-09-2008, 22:34
fren hidroliği neden eksiliyor bulmak lazım.fren merkezi ve boruları kontrol etmek lazım.eklemek işe yaramayabilir.çünkü sistemde hava varsa yağ eklemek sorunu çözmüyor.
fren merkezini kontrol etmek şart.hayati bi konu biliyorsun.ilk fırsatta servis yolu görünüyor.

gentleman_
02-09-2008, 22:34
westenhouse:motor çalışırken kolay fren yapmayı sağlayan ancak motor stop ettirildiğinde frenlerin tutmadığı sistem.

hsngnr
02-09-2008, 22:43
fren hidroliğini doldurduktan sonra arabanın altını iyice kontrol ettim ama yağ sızıntısı göremedim zaten tekerleklerde olsa bariz belli olur.

hsngnr
02-09-2008, 22:47
westenhouse:motor çalışırken kolay fren yapmayı sağlayan ancak motor stop ettirildiğinde frenlerin tutmadığı sistem.

zaten araba çalışmadığı zaman pompalarsan fren şişer yani westenhouse iş yapmaz, ama benim arabada fren şişme yapmıyo yani sanki westenhouse diyaframı bozuk mu ne anlayamadım.

gentleman_
02-09-2008, 22:50
bıran once hıc ıhmale gelmez cunku garaj a gıdın

gentleman_
02-09-2008, 22:53
ısde adresı http://i33.tinypic.com/4j7trm.jpg hakan abı yardımcı olur

hsngnr
02-09-2008, 23:03
ısde adresı http://i33.tinypic.com/4j7trm.jpg hakan abı yardımcı olur

ilgilendiğin için teşekkürler hafta sonuna kadar giderim tekrar teşekkürler...

yezocan
05-09-2008, 13:59
İyi günler,aracım 1998 1.6 GL Vectra
1.yolda giderken el fren lambası yanmaya başladı.
2.Frene bastığımda diplememe rağmen eskisi gibi değil yağı eksilmişti 1 kutu fren hidrolik yağı ekledim ama hala eksik görünüyor.
Araba çalışmazken freni pompaladığımda şişme yapmıyor,bu durum bana westenhouse gibi geliyor ama bir bilene sormak lazım,tahmini neye mal olur bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Aracın fren sistemini test edip hidrolik kaçağını tespit etmek gerek. Fren merkez kaliperlerinden veya üst fren merkezinden kaçırıyor olabilir. Eğer üst merkezden kaçırıyorsa westenhousen içine veriyor olabilir.

savaş
05-09-2008, 15:28
Araç devamlı kullanılıyorsa, bu gibi işler ertelemeye gelmez.

hsngnr
06-09-2008, 13:19
Aracın fren sistemini test edip hidrolik kaçağını tespit etmek gerek. Fren merkez kaliperlerinden veya üst fren merkezinden kaçırıyor olabilir. Eğer üst merkezden kaçırıyorsa westenhousen içine veriyor olabilir.

muhtemelen dediğiniz gibi çünkü arabada herhangi bir sızıntı görünmüyor.fırsat bulunca servise götüreceğim. ilginiz için teşekkürler.