Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra C - Yeni Astra H
Arkadaşlar
şu an 2004 Vectra C kullanıyorum genel olarak çok memnunum.
sıfır yeni kasa Astra hatchbak almayı planlıyoruz(otomatik vites + cam tavan).Kullanım olarak , konfor olarak fark var mıdır merak ediyorum?
Ayrıca en önemli kriterlerimden biri aracın yol sesi alıp almaması.Vectra güzel mesela ama Astra nasıldır acaba?
Bayide yol test yapacağım tabi ama forumda iki aracı da bilen arkadaşlarında tecrübe ve bilgilerini almak istedim.
Arkadaşlar
şu an 2004 Vectra C kullanıyorum genel olarak çok memnunum.
sıfır yeni kasa Astra hatchbak almayı planlıyoruz(otomatik vites + cam tavan).Kullanım olarak , konfor olarak fark var mıdır merak ediyorum?
Ayrıca en önemli kriterlerimden biri aracın yol sesi alıp almaması.Vectra güzel mesela ama Astra nasıldır acaba?
Bayide yol test yapacağım tabi ama forumda iki aracı da bilen arkadaşlarında tecrübe ve bilgilerini almak istedim.
bende vectra c, kardesimde astra h 1.3 cdti var kesin olarak sunu söyleyebilirim astra motor sesini daha az içeri veriyor ve vectra c gibi konforlu diyebiliriz bazı özellikleri haric.astra cdti da 6. viteste 180 190 gördüğümde içeride hiç ses olmuyor araba yağ gibi kayıyor.vectra da bu süratlerde ses daha fazla oluyor.yol sesi ikisindede aynı oranda hissediliyor. Ancak vectrayı kullandığımda daha oturaklı bir araba kullandığımı anlıyorum, gerek iç mekan genişliği olsun gerek yol tutus olsun,gerek orta konsolun dizaynı daha bir sürücüsünü sarıyor ve her şeye daha hakim oldugun hissini veriyor.Kısaca astrayı kullanırken cok büyük farklar hissetmessiniz.Attan indim eşşeğe durumu kesinlikle olmaz beklentilerinizi karsılar.
umutkaragun
26-08-2008, 16:25
sonuçta sınıf farkı var ama astra daha güncel bi model, motor ve sürüş konforunda pek bi fark göremezsiniz ancak iç mekan genişliği konusunda vectra daha iyi alan sunuyor bir üst segment olmasından dolayı, paket opsiyonlarını aldığınız zaman astra donanımı vectra c std donanımından üstün hale gelebiliyor ancak fiyatta da üzerine çıkabiliyor vectranın.. bu biraz kullanıcı isteğine bırakılmış bişey..
alt sınıf tam donanımlı mı yoksa bir üst sınıf baz donanım ya da orta donanım paketi mi?? aslında bu soruyu sormak gerekiyor ?
Eğer çok zaruri değilse araç değişikliği için 1-1,5 sene daha beklemenizi tavsiye ederim, Astra'nın yeni modelini alırsınız.
Eğer çok zaruri değilse araç değişikliği için 1-1,5 sene daha beklemenizi tavsiye ederim, Astra'nın yeni modelini alırsınız.
cok mantıklı bir yorum.hem vectranın hemde astranın 1 seneye kalmaz yeni kasaları cıkacak deniyor.biraz daha bekleyip yeni kasa bir araca binmeniz daha mantıklı olur.
Gökhan_55
26-08-2008, 19:00
astra nın yenisi 2010 da gelecekmiş.. bide kriz çıktı amerikada insinga bile ertelendi bence astrada ertelenir.. ve hayatı yarına bırakmamk lazım diye düşünüyorum.. bu arada sessizliğe gelince gerçekten sessiz bir araba en sesvdiğim özelliklerden biride bu zaten.. yol sesi yok denecek kadar az motor seside öyle.. araç içi tıkırtı ise 0...
astra nın yenisi 2010 da gelecekmiş.. bide kriz çıktı amerikada insinga bile ertelendi bence astrada ertelenir.. ve hayatı yarına bırakmamk lazım diye düşünüyorum.. bu arada sessizliğe gelince gerçekten sessiz bir araba en sesvdiğim özelliklerden biride bu zaten.. yol sesi yok denecek kadar az motor seside öyle.. araç içi tıkırtı ise 0...
Pardon ama satışta olan bir aracın nesi ertelenmiş olabilir?
burak loves opel
26-08-2008, 20:38
tabi sınır farkı var.vectradan sonra astra biraz dar gelebilir iç mekan olarak.ama otomatik vites astra almamanızı öneririm.2.0 motor araçlarla aynı seviyede yakıyor.bence zorunlu değilse manuel alın derim.özellikle sedanların süspansiyon sistemi mükemmel.ben olsam sedan alırdım
Şahsi kanaatim Astra H'ların iç hacmi çok verimli kullanılmamış, dar. Ayrıca çok boş geldi bana. Örneğin herhangi bir eşya koymak için göz yok göğüste. Ufak detaylar ama ben önemsediğim için Astra Elegance yerine Vectra Elegance aldım. Donanım farkından ziyade genel detaylara dikkat etmenizi öneririm...
benim bildiğim insignia değilde insignianın bir üst segmenti olarak düşündükleri aracın yapımı ertelendi.gecen gün gazetelerde yazıyordu.
Arkadaşlar
Yılbaşında almak zorundayım , otomatik viteste mecbur.(çünkü şehirden biraz uzaklaşıyorum.Eşimde kullanacak)
Yorumlarınız için teşekkürler.
Gökhan_55
27-08-2008, 13:19
Pardon ama satışta olan bir aracın nesi ertelenmiş olabilir?
2gün önce kayseri opelden duyduğum bilgi bu.. ayrıca arabam.com da da yazıyordu.. insigna için.
2gün önce kayseri opelden duyduğum bilgi bu.. ayrıca arabam.com da da yazıyordu.. insigna için.
Yanlış bilgi vermişler.Insignia Almanya'da satışa çıktı çoktan.
söyle diyim direk..
2007 benzinli leonu arkadaşım "sizin yol sesi bizimkinden az dedi" :)
şirkette 2008 focus kullanan babam "bizim arabada yol sesi 0 focus a göre nebicim araba yapmışlar arızalmı acaba" dedi :D
ayrıca otobanda 170-180kmh yi asla hissettirmiyor.. birde 200km/h de ani şerit degiştirmek zorunda kaldım bizi pişman etmedi :) [yolda egim vardı heralde 200 görmüşüm yoksa görmüyor :) )
Gökhan_55
30-08-2008, 14:33
söyle diyim direk..
2007 benzinli leonu arkadaşım "sizin yol sesi bizimkinden az dedi" :)
şirkette 2008 focus kullanan babam "bizim arabada yol sesi 0 focus a göre nebicim araba yapmışlar arızalmı acaba" dedi :D
ayrıca otobanda 170-180kmh yi asla hissettirmiyor.. birde 200km/h de ani şerit degiştirmek zorunda kaldım bizi pişman etmedi :) [yolda egim vardı heralde 200 görmüşüm yoksa görmüyor :) )
ohh beee sonunda lafına güvenilir dürüst bi adam çıkmış:) sağol kardeş ya
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net