PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : birkaç soru ve sorun

Mel-a-ku
22-08-2008, 15:12
merhaba, dün corsamı uzun yolda deneme imkanı buldum ve farkettim ki birkaç problemimiz var.

sırasıyla yazıyorum;

Problem 1: düz bir yolda ilerleyebilmek için direksiyonumu sağa kırık halde kullanmam gerekiyor.

Problem 2 : 80 km ve üzeri hızlarda seyrederken frene bastığımda araçta aşırı bir titreme ve yoldan çıkma egilimi gosterıyor.

Problem 3 : 90-100 km hızlarda belirgin bir şekilde hissettiğim bir problemde bu. 90 km hızla sabit gazla ilerlerken araba sürekli burun düşürüp düşürüp kaldırıyor. ama bunu 1 veya 2 kere yapmıyor sürekli yapıyor.

Problem 4: daha once 180 km hızlara çok rahat çıkabildiğim yerlerde 165 civarını pek geçemiyorum.

Problem 5: bu problemden pek emin değilim ama sanki aracın çekişinde de düşüş var. tam mukayese edemiyorum uzun süredir ben kullanmadığım için ama daha once 3. viteste rahatlıkla sehir içinde takılabiliyorken, şu aralar araç sürekli 2. vitesi istiyor.

çözüm:
3 tane doktora gittim herbirinden elde ettiğim reçeteleri birleştirdim. şimdi sunuyorum.

Problem 1 : sağ rot kolu problemli. bu yüzden yapma olasılığı cok yuksekmiş. sol-sağ salıncakta da boşluk varmış. ön düzenci ye gidip bunları kontrol ettirip tamir veya değişikliğe gitmem gerekiyormuş.

Problem 2 : Bunun sebebini 2 usta da disklerin çok fazla aşınmış ve yıpranmış olmasına bağladı. bana da makul geldi bu sebep. çunku elle yokladığımda bariz yamukluklar hissettim. diskler-balatalar değişiyor yani... Acıbadem Sevecen Oto ve Kavacık Michelin bu yorumu getirdi.

Problem 3,4,5 : Arabanın debriyaj komple bitmiş. oyle ki ne çekiş kalmış ne de hız. Altunizade Opel sebebini buna bağladı. yakıtla da alakası olabilirmiş ama debriyajın bitik olduğunu ve oncelikle onu değiştirip problemin devam edip etmemesine gore hareket etmek gerekirmiş. aracın çalışması ve rolantisi ni mükemmel buldu.

Özetle: aracın sağ rot kolu arızalı. sol-sağ salıncaklarda problem var. debriyaj değişecek. ön diskler + balatalar değişecek..

rot-balans ayarını sözüm olduğu için bir servise yaptıracağım. bunun haricinde tahmini maliyeti ne kdr tutar. birde sponsorumuza sorayım.

yezocan
22-08-2008, 15:56
salıncakların orjinalleri çok para oyuzden yan sanayi bi parça takılabilir tabii onunda kalitelisi olmalı tanesi 120 ytl civarında.Rot kolu 40 ytl civarında debriyaj seti 240 ytl ön diskler 120 ytl balatalar 60 ytl dir toplam işçilikte 250 civarı tutar