Orijinalini görmek için tıklayınız : vectra b 99 u facelift vectra b2 ye dönüştürmek
arkadaşlar ben vectra b 99 aracımı vectra b2 ye dönüştürmek istiyorum.(dış görünüm olarak değişecek içine dokunulmayacak body kit değişikliği)
bunu yapan arkadaşlardan yardım istiyorum . ( antalyadan bi arkadaşımız yapmıştı yanılmıyosam )
1) farlar değişecek yeni farlar oturmada problem yaşıyomu?
2) ön tampon , arka tampon değişecek
3)marşpiyel takılacak
4) araka stoplar değişecek.
5) arka bagaj kapağı komple değişecekmi yoksa üstüne platik parçamı geliyor ???----- can alıcı soru bu :)
maliyet ne olur acaba
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
imagoodman
04-11-2006, 13:18
senı yakından takıp edecegım:) bende farları degıstırecegım su sıyah golgelı olanlarla ama arkadaslar tamponda 2 cm lık bı bosluk olacagını soyluyorlar.yaptıgın degısıklıklerı buraya yazmayı unutma:D
senı yakından takıp edecegım:) bende farları degıstırecegım su sıyah golgelı olanlarla ama arkadaslar tamponda 2 cm lık bı bosluk olacagını soyluyorlar.yaptıgın degısıklıklerı buraya yazmayı unutma:D
eh işte yavaş yavaş başlıcaz işte sağa sola parçalar için bakıyorum ama dediğim gibi yapan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.
tamponu değiştirmeden farı değiştirirsen boşluk oluyo ve hiçde güzel durmuyo . Ek bişeyler yapılması lazım o boşluk için
imagoodman
04-11-2006, 15:05
eh işte yavaş yavaş başlıcaz işte sağa sola parçalar için bakıyorum ama dediğim gibi yapan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.
tamponu değiştirmeden farı değiştirirsen boşluk oluyo ve hiçde güzel durmuyo . Ek bişeyler yapılması lazım o boşluk için
cıkma parcalar ıcın ankaradan adres ve telefon verebılırım ıstıyorsan.tampon olayında benım ustam bosluk kalmaz ıyı otuturursan dıyor.bakalım sende arastır yazarsın buraya
VecTraTöR
04-11-2006, 15:16
evet antalyadan erdem arkadaşımız yapmıştı bunu tüm sorularınızın cevabı onda :)
cıkma parcalar ıcın ankaradan adres ve telefon verebılırım ıstıyorsan.tampon olayında benım ustam bosluk kalmaz ıyı otuturursan dıyor.bakalım sende arastır yazarsın buraya
adres ve tel verebilirsen iyi olur.
yabancı bir forumdan bu resimleri buldum oradada açıklık gözüküyor
http://img155.imageshack.us/img155/8375/vectrabfar2oa6.jpg (http://imageshack.us)
http://img88.imageshack.us/img88/3287/vectrabfarpr1.jpg (http://imageshack.us)
evet antalyadan erdem arkadaşımız yapmıştı bunu tüm sorularınızın cevabı onda :)
erdem arkadaşımızın tecrübelerini bizimle paylaşmasını bekliyoruz o zaman .Tecrübeleri bize çok yardımcı olacaktır
imagoodman
04-11-2006, 16:14
bosluk cok fazla bellı olmuyor ama sısler ıcın one bı tampon almak lazım:Done almısken arkayada alınır artık:Dozelıne adres ve telefon gonderdım
bosluk cok fazla bellı olmuyor ama sısler ıcın one bı tampon almak lazım:Done almısken arkayada alınır artık:Dozelıne adres ve telefon gonderdım
adres için teşekkürler.
bide şu bagaj olayını çözersem başlıcam parça toplamaya
bildiğim kadarı ile 3.stop lambası yerleride farklı biri üstte biri altta :) değiştirmişken tam olsun dimi :D
biliyorum ama onu değiştirmek taraftarı değilim .belki daha ileride
imagoodman
06-11-2006, 14:37
biliyorum ama onu değiştirmek taraftarı değilim .belki daha ileride
sıtedekı bı arkadasta kayhandı yanılmıyorsam farlarını degıstırmıs bılmıorum baktın mı ama onda tamponlar far arasında hıc bosluk gorunmuyor gayat hos olmus.ustelık sıyah golgelı farlarını satıyormus bı bak ıstersen
Arkadaşlar...
Farlar kesinlikle sorunsuz..ben hem tamponlar hem farları değiştirdim..
Farların sadece soketleri yuvarlak yerıne düzdür onu elektrikçide 5ytl ye halledersiniz toplamı 2 soket. yuvalar ve herşey aynı..
Boşluk olayıda şöyle eger farları takan kişi birazcık kafasını kullanırsa kolayca halleder ben tamponu 1cm yukarı kaldırdım hiç bi sorun yok. yapmanız gereken panjurun altındaki farlara basan tampon kulaklarını alttan besleyerek 1cm kaldırmak ben bunu ortaya bi somun koyarak yaptım ;)
marşbiyeller aynı zaten sadece bi kaç geçme kulak var onları yaptıracaksınız..
Arka tamponlar ise b2 de alttlar biraz şişkin kasıyor ama sorun değil birazcık kastırıyosunuz tamamdır. plaka aydınlatmayı iptal ediyorsunuz :(
Asıl olay stoplarda ve bagaj kapagında başlıyo stoplar için çamurluklar dahi farklı...tam oturmuyo yapanlar var bagaja toz alıyo..bagaj kapagıda tamamen farklı stoplardaki düz hatların devamı için bagaj kapagının komple değişmesi gerekli yoksa o stoplarda bagaj kapagı arasında çirkinlik söz konusu ;)
imagoodman
06-11-2006, 16:07
eyvallah kayhan azına saglık aydınlattıgın ıcın teskurler
KA®ANLIK
06-11-2006, 16:50
bildiğim kadarı ile 3.stop lambası yerleride farklı biri üstte biri altta :) değiştirmişken tam olsun dimi :D
camın siyah kısımları var onun çevresinde, onu da ayarlamak lazım :)
eyvallah kayhan azına saglık aydınlattıgın ıcın teskurler
+100 :alkis:
çok aydınlatıcı oldu teşekkürler. anlaşılan bayağı işlem gerekecek ve ciddi zaman ayırmak lazım :) .
ben de farlardan baslamak ıstıyorum onu bana da solemıs lerdı yanı farlarda boşluk olacagını ama en cok istedigim kanat takmak ;) :rolleyes:
alpervectra-B
09-11-2006, 01:29
siz en iisi üzerine harcıycağınız parayı arabanın üstün koyup bi b2 alın bence astarı yüzünü geçer:)ön tampon,ön far,ön logo,yan marşpier,bagaj kapağı,stoplar,arka tampon,ve 15 jantlarla hiç güzl yakışmıo b1 in jantları b2 body e bilginize bence gerek yoq.yapıcaksanız ufak deişikliklerle bence b1 daha güzel oluyo tek eksiği b2 lerin tampondan dolayı daha alçak durması bence.tabi zevk meselesi herkesin tercihi başka;)bn b1 i daha çok beğeniorum hat olarak.
siz en iisi üzerine harcıycağınız parayı arabanın üstün koyup bi b2 alın bence astarı yüzünü geçer:)ön tampon,ön far,ön logo,yan marşpier,bagaj kapağı,stoplar,arka tampon,ve 15 jantlarla hiç güzl yakışmıo b1 in jantları b2 body e bilginize bence gerek yoq.yapıcaksanız ufak deişikliklerle bence b1 daha güzel oluyo tek eksiği b2 lerin tampondan dolayı daha alçak durması bence.tabi zevk meselesi herkesin tercihi başka;)bn b1 i daha çok beğeniorum hat olarak.
+1000 :) bence b2 yerine b1 gt ye çevirsen daha hoş olur , ben hastayım o kasa gtlerin :) ama tabiki arkadaşların da dediği gibi zevk meselesi :)
+1000 :) bence b2 yerine b1 gt ye çevirsen daha hoş olur , ben hastayım o kasa gtlerin :) ama tabiki arkadaşların da dediği gibi zevk meselesi :)
arkadaşlar haklısınız dün arabayı aldığım tanıdık galericide bir b2 yi tepeden tırnağa inceledim yanına benim arabayı koydum bence b1 kesinlikle daha diri duruyor.
Ben sadece ön tamponu sisli tampanla değiştirmeyi yada tampona sis yeri açtırıp sis leri takmayı düşünüyorum. Farlar mercekli olanla değiştirilebilir ama angel değil sadece mercekli olmalı.
Sonuç olarak b1 e ait parçalarla ( far hariç) body kit yapmaya karar verdim. :):tesk:
vectracı__
09-11-2006, 15:40
sismik arkadasım far ve stoplara bakmak istersen benim arabada üye otoları sj 844 :)
arkadaşlar bence b1 i b2 ye çevirmek saçma. onun yerine gt ye çevir daha iyi. daha harcayacağın parayı üstüne oy b2 al çokta fark yok. ayrıca b2 biraz cılız kalıyo b1 göre. b1 daha kaslı
imagoodman
09-11-2006, 21:41
arkadaşlar bence b1 i b2 ye çevirmek saçma. onun yerine gt ye çevir daha iyi. daha harcayacağın parayı üstüne oy b2 al çokta fark yok. ayrıca b2 biraz cılız kalıyo b1 göre. b1 daha kaslı
gusel dıyorsunda.2.0 vectralar satılıyormukı satacaksın??uyarlamaya verecegın para tas catlasın 1-1.5 mılyar ama B2 almaya kalksan 19 mılyar en az 6-7 mılyar lazım.
gusel dıyorsunda.2.0 vectralar satılıyormukı satacaksın??uyarlamaya verecegın para tas catlasın 1-1.5 mılyar ama B2 almaya kalksan 19 mılyar en az 6-7 mılyar lazım.
bide b2 lerin havalandırma üstündeki düğmeleri değiştirmişler ve tcs iptal düğmesi yoktu belkide tcs de yok.
marikan arkadaşım bence modifiye bir tutkudur ve saçma diildir bence zevktir . hiç bi arkadaşımın ki buna sizde dahilsinizaracına eklenti yaparken acaba bunu satsam bi üstünü alsammı diye düşündüğünü sanmıyorum :). Ama b1 in ön taraftan daha diri olduğunu düşünüyorum
dış facelift i çıkma parçalarla 1 milyara rahatlıkla halledersiniz .
alpervectra-B
09-11-2006, 23:12
bide b2 lerin havalandırma üstündeki düğmeleri değiştirmişler ve tcs iptal düğmesi yoktu belkide tcs de yok.
bence modifiye bir tutkudur ve saçma diildir bence zevktir arkadaşım . hiç bi arkadaşımın aracına eklenti yaparken acaba bunu satsam bi üstünü alsammı diye düşündüğünü sanmıyorum.
dış facelift i çıkma parçalarla 1 milyara rahatlıkla halledersiniz .
ama değicek bişeyler yaparsan farklı olursun dimi.herkeste olanı yaparsan zaten ayrıcalığı kalmaz.ona bin ytl harciyacağına.git bi gt jantı bul ikinci el çıkmacıdan.bide irmscher ön tampon altına yanlara v arkaya spoiler yap oda sana bin ytl civarına mal olur sonra git bi B2 nin yanına çek bakalım gözün hangisine gidicek;)yoksa tabiki satıp bi üstünü almak önemli deil.ben iki yıldır orj.gt body si bulmaya çalışıorum neden?yoksa satıp bi gt alabilirdim aradaki fark 3 max 4bin ytl.ama farklı olsun dedik uraşıos.füme bi gt yapalım die :)
ama değicek bişeyler yaparsan farklı olursun dimi.herkeste olanı yaparsan zaten ayrıcalığı kalmaz.ona bin ytl harciyacağına.git bi gt jantı bul ikinci el çıkmacıdan.bide irmscher ön tampon altına yanlara v arkaya spoiler yap oda sana bin ytl civarına mal olur sonra git bi B2 nin yanına çek bakalım gözün hangisine gidicek;)yoksa tabiki satıp bi üstünü almak önemli deil.ben iki yıldır orj.gt body si bulmaya çalışıorum neden?yoksa satıp bi gt alabilirdim aradaki fark 3 max 4bin ytl.ama farklı olsun dedik uraşıos.füme bi gt yapalım die :)
+1000
bide arabaya kendinden birşeyler katmanın , emek vermenin zevki başkadır değilmi. Böylece işte benim arabam dersiniz.
Bende zamanında fiat bravo vardı ona abart bodykit bulabilmek için ne uğraşmıştım. aracım kızmızıydı sonunda o parçaların araca takıldığı günü hiç unutamam ( tabiki insanların hayran bakışınıda :) ).
Bende düşündüm aslında Kayhan arkaadaşımızın dediğini uygularsam olacağına inanıyorum b1 lere b2 xenonları cok güzel oluyo
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin, işleriniz bittikten sonra bitmiş haliyle fotoğraflarını görebilirsek çok sevinirim.Belki bu şekilde biraz konuyla ilgili fikir sahibi olabilirim.Şimdiden teşekkürler...
Mehmet Gazihan
17-11-2007, 15:35
Şahsen ben modifiyeli arabaya binmekten çok modifiye etmekten zevk alıyorum..
Arabada yapılacaklar asla bitmez..
okadar masraf edecegıne arabayıdegıstır arkadasım
on farlar nekadar da oturtursan oturt 1 cm bosluk verecektır
arka bagaja spoyler takabılırsın..arması ustunde gorunen
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net