PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ibretlik Mektup Lütfen Sonuna Kadar Oku

yakup
12-07-2008, 01:31
NEDEN BABA

Yıl
2060

kızım 18,

ben 47 yaşındayım...

'Baba bizim bayrağımızda sizin zamanınızda
Ay-yıldız varmış neden

şimdi
haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var?

2 arkadaş okulda tavan arasında eski
bir atlas bulmuştuk, o atlasta

gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye
toprağı imiş, şimdi neden

o
haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz?

Eskiden her mahallede 1–2 cami varken,
şimdi neden her ilde bir cami

var, dedem bahsetmişti daha önce ezan denen bir şey
varmış, günde 5 defa

camilerden okunurmuş şimdi bu çan sesleri ne baba?

Filistinlilerin zamanında topraklarını
parça parça satarak İsrail'in

kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde
okumadınız da, topraklarımızı

sattırıp
şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz? Siz atalarınızdan böyle mi
aldınız bu toprakları?
emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarımız satılırken
siz
uyuyor muydunuz baba?

Baba küçükken herkesin beni Ayşegül diye çağırdığını hatırlar gibiyim

şimdi neden bana Angel diyorlar, beni kulağıma
Angel ismini ezanla sen mi

söyledin?

Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Her
gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri ye! rde coplayarak
demokrasi! mi getirdiler
baba? Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğretiler sanki

Elime geçen gün bir kitap geçti baba, senin gençliğinden kalan. Biz
Ankara'ya taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317
şehit vererek 'Gazi' lik ünvanını kazanmış. Neden şimdi oraya kürdistan
diyorlar baba. Baba hani sizlere kürtlerle
Türkler kardeştir demişler, peki kardeşlerim neden bizi öldürüp
ülkemizde ayrı
devlet kurdular.

Baba o kitapta Atatürk diye birinden de bahsetmişti. O her kimse
1933'te Bursa'da bir nutuk vermiş, ben şimdi bile ne kastettiğini
anlayabiliyorken, sizin gençliğiniz
bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız?

Şimdiki kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına
çuval
geçirmişler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanın donmadı baba? Neden
hesap
sormadınız? Bunları görmezden gelen yöneticilerinize?

O az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain
yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç
olduğun kudret damarlarındaki
asil kanda mevcuttur' demiş. Baba kanınız o kadar bozuk mu ki ülkemizi
bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız?

Baba Türkiyeli ne demek? Biz Türk çocuğu değil miyiz? Soyumuz belli
değil mi bizim?
O kitapta okumuştum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıyordu. Peki, baba ben neden
mutlu değilim? Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden
söylerdiniz?

Baba biz Kurtuluş Savaşı denen bir şey yaşamışız. Kitaba göre
dünyanın gördüğü en
şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan
bu kadar kolay
vazgeçecektiniz de neden o kadar şehit verdiniz?

Hiç mi kitap okumadınız? Hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi
göremediniz ülkemizin peşkeş
çekildiğini? eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde
oturduysanız sizin
o hainlerden ne farkınız kaldı? Allah'ın huzuruna hangi yüzle
çıkacaksınız baba. 'Vatan
sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki
Türklüğünüzden vazgeçtiniz
bari İslam'ın emrine uysaydınız.

Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marşı'mız
varmış. O marşı yanlızca
körü körüne mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış,
demiş ki 'Ey Türk titre ve kendine dön'. Baba ne zaman
titreyeceksiniz? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan
13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi.

Baba sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün.'Ya devlet
başa, ya kuzgun
leşe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Şehit Şahin, bir Sütçü İmam yok
muydu aranızda?
Yazıklar olsun baba sizin gençliğinize!

Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba. Türklüğünüzden
utanmadınız hiç olmazsa
insanlığınızdan utansaydınız baba. Bu vatan göz göre göre altınızdan
kayarken
hiç
olmazsa ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?

HER GÜNÜM CENAZE HER GÜNÜM ŞEHiT

BUNLARIN SEBEBİ BİR İT OĞLU İT

UYAN TÜRK EVLADI UYUMA UYAN

OTUZ KUPONA ALINMADI BU VATAN

ALINTI

PKK'YA ve onun yandaşlarına yani soysuzlaraaaa , yani köpeklere

BİR DAMLA BİLE OLSA DÜŞMANLIĞIN VARSA BU
MESAJI HERKESE İLET

ugurdalkiran
12-07-2008, 01:40
yakup abi sendemi yahuu :D akşama kadar bu mailleri siliyorum kormayın arkadaşlar 2000 yıldır bu devlet yıkılmadı yıkılmazda türk kimliği kaybolmaz selçuklu yıkıldı osmanlıyı kurduk osmanlı yıkıldı türkiye cumhuriyetini kurduk bugun dağlarda aslan gibi hasan tahsinlerimiz var

Feyzullah
12-07-2008, 09:32
yakup abi sendemi yahuu :D akşama kadar bu mailleri siliyorum kormayın arkadaşlar 2000 yıldır bu devlet yıkılmadı yıkılmazda türk kimliği kaybolmaz selçuklu yıkıldı osmanlıyı kurduk osmanlı yıkıldı türkiye cumhuriyetini kurduk bugun dağlarda aslan gibi hasan tahsinlerimiz var

evet yıkılmadı belki yıkılmazda ama;geri dönüp baktığımızda bu mektubun ne kadar anlamlı ne kadar detaylı olduğunu anlamamak için cahil olmak gerekir.birebir doğrudur ve böyle giderse ilerde aynen olacaktır.bir gün böyle bir mektup alırsak şaşırmamak gerekir.

''Ya devlet başa, ya kuzgun leşe'' ne zaman gerçek olursa hasan tahsinler ne zaman hatırlanır ve bir türk titreyip kendine gelirse o zaman işte o zaman bizi kimse yıkamaz

burock2000
12-07-2008, 11:33
Ben ülkeyi bu hale getiren yöneticilerden çok , bu şerefsizleri, vatan hainlerini, vatan toprağını peşkeş çekenleri ısrarla başımıza getirenlerden, 3-4 ay tok gezmek için şerefini oyunu satanlardan korkuyorum. onların sayısı çok daha fazla.

oguz006
12-07-2008, 12:04
Atatürkçüyüz, biz bu devletin asıl sahipleriyiz diye basbas bağıranları gördük ergenekon diye şerefsizce bir devleti yıkma planı çıkarmışlar daha kim bilir kimler satacak oyunu. bir devletin kalesi, duvarı, suru olan askeriyeden böyle şerefzi adamlar çıkarsa bu ülkeyi kürtte yönetr,hıristiyanda, ermenide, abd de yönetir bizde aval aval bakarız.

ugurdalkiran
12-07-2008, 12:23
:good: Atatürkçüyüz, biz bu devletin asıl sahipleriyiz diye basbas bağıranları gördük ergenekon diye şerefsizce bir devleti yıkma planı çıkarmışlar daha kim bilir kimler satacak oyunu. bir devletin kalesi, duvarı, suru olan askeriyeden böyle şerefzi adamlar çıkarsa bu ülkeyi kürtte yönetr,hıristiyanda, ermenide, abd de yönetir bizde aval aval bakarız.

işte yıkılırsa bu devlet bu sinsi hainler yüzünden yıkılır yoksa savaşla işgalle evelallah yıkılmazz

banazlıkasap
12-07-2008, 13:28
paylaşım için teşekkür ler yakup abi

efeeryurt
12-07-2008, 13:32
teşekkürler Yakup abi...

eline sağlık..

korayhayirli
12-07-2008, 13:34
işte yıkılırsa bu devlet bu sinsi hainler yüzünden yıkılır yoksa savaşla işgalle evelallah yıkılmazz
kesinlikle öyle ;) "Atatürkçülük"ün ardına sığınarak yapılanları (Ergenekon) her geçen gün daha iyi öğreniyoruz. Art arda haberler çıkıyor. Dediğin gibi uğur abi böyleleri olmasa ;)

nihatayhan
12-07-2008, 15:32
yakup abi
karıştırdın yine ortalığı:)

yakup
12-07-2008, 15:35
HALA UYUTULDUĞUMUZUN FARKINDA OLMAYAN İNSANLAR VAR

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR
SAHİP OLURSAK BU VATAN BATMAYACAKTIR

ugurdalkiran
12-07-2008, 15:55
HALA UYUTULDUĞUMUZUN FARKINDA OLMAYAN İNSANLAR VAR

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR
SAHİP OLURSAK BU VATAN BATMAYACAKTIR

abi konuyu başka yere çekmeyelim ben savaşla işgalle yok olmayacağımızdan bahsediyorum ama diğer türlü zaten osmanlıdan bu yana borç batağı içindeyiz bunu biliyoruz işte bu yüzden masa başında kaybedebiliriz ama cephede asla

mektup biraz abartı bence o kadarda değil yani

dewilking08
12-07-2008, 16:03
5sene öncesi için kürdistan lafı içinde abartı deniyordu yanlış hatırlamıyorsam.bu sadece bi örnek bu gibi niceleri war...

efeeryurt
12-07-2008, 16:07
Osmanlılar'dan beri, ülkemizi, ordumuzu, imparatorluğumuzu TEK 1 şekilde karışmıştır ve ordumuz imparatorluğumuz batmıştır...

Misyonerler aracılığıyla, Türk'ü Türk'e düşman etmek...!!! yani iç karışıklık..!

bunun yanı sıra, kendi düşüncem, para düşkünü olmamızdandır..

Osmanlı'da bu şekilde tarihe karıştı, padişahlarımız lüks-para düşkünüydü.. ve görüyoruz ki, şuanda yada önceden de başımızda olanlar, önce kendi cebinin hesabını yapıyor.. Memleketin hali, milletin açlığı umurlarında değil...!!!

Tabiri caizse (yanlış anlaşılacağını düşünmüyorum), 1881'de Allah bi deliyi dünyaya yolladı, bu kişi Mustafa Kemal ATATÜRK'tü ve o deli, kimsenin düşünemiceği şeyleri düşünüp TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni yarattı, kurdu...
Atatürk'e, alkolik, hayal perest dediler ama şuan az da olsa huzurluysak, ANLI ŞANLI bi BAYRAĞIMIZ varsa, bu ATATÜRK sayesindedir..

şimdi Allah'a yalvarıp, ülkemize BİR DELİ DAHA vermesini beklicez...!!!

başka türlü bi çözüm düşünemiyorum ve mail'de yazanların olacağından korkuyorum...

burock2000
12-07-2008, 18:05
ne ergenekonu ya bu bir oyun. ah bir de kendilerini de onlar gibi yargılasalar

BAYBARS
13-07-2008, 00:43
:good: Atatürkçüyüz, biz bu devletin asıl sahipleriyiz diye basbas bağıranları gördük ergenekon diye şerefsizce bir devleti yıkma planı çıkarmışlar daha kim bilir kimler satacak oyunu. bir devletin kalesi, duvarı, suru olan askeriyeden böyle şerefzi adamlar çıkarsa bu ülkeyi kürtte yönetr,hıristiyanda, ermenide, abd de yönetir bizde aval aval bakarız.

İnşallah dava sonucu "askeriyeden böyle şerefsizler" gibi terimler kullanmandan dolayı özür dileyebilirsin. O insanlar siyasi torpille veya parayla gelmediler o rütbelere.....
Her gazete haberi gerçek olsaydı biz şimdi AB deydik ve para içinde çoğumuz boğulmuştuk. Ve belki bu satırları yazmıyor olacaktık:)
Ayrıca bize gazetelerda övülen insanlar şerefli olsaydı, ADİL GELİR DAĞILIMI denen bir sonuç olurdu elimizde....Terör denen olayı konuşmazdık hergün...vesaire vesaire.......

Son olarak şunu söyleyeyim, tek gelir kaynağı devlete, millete, askere, vatana sövmek olan insanların ortaya attıkları senaryolara inanmak ve buna bağlı olarak yargıya varmak ya aşırı iyi niyek, ya salık ya da art niyettir.

ytuncay
13-07-2008, 02:11
Türk yıkılmaz diyoruzda;Onca türk devletleri imparatorluklar yıkıldı yenisini kurdu atalarımız.Herseferinde topraklarımız küçüldü.Lokmaları küçük küçük yiyeceksin taktiği yapılıyor.Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

efeeryurt
13-07-2008, 12:26
İnşallah dava sonucu "askeriyeden böyle şerefsizler" gibi terimler kullanmandan dolayı özür dileyebilirsin. O insanlar siyasi torpille veya parayla gelmediler o rütbelere.....
Her gazete haberi gerçek olsaydı biz şimdi AB deydik ve para içinde çoğumuz boğulmuştuk. Ve belki bu satırları yazmıyor olacaktık:)
Ayrıca bize gazetelerda övülen insanlar şerefli olsaydı, ADİL GELİR DAĞILIMI denen bir sonuç olurdu elimizde....Terör denen olayı konuşmazdık hergün...vesaire vesaire.......

Son olarak şunu söyleyeyim, tek gelir kaynağı devlete, millete, askere, vatana sövmek olan insanların ortaya attıkları senaryolara inanmak ve buna bağlı olarak yargıya varmak ya aşırı iyi niyek, ya salık ya da art niyettir.

Sana son derece katılıyorum... Daha hiçbişey bilinmeden, içeri alınan komutanlar, gazeteciler ve önemli kişiler hakkında böle kötü laf sölemek bence biraz saçmalık...

Gündemde olan, halkı etkileyebilcek ATATÜRKÇÜ'leri içeri alıyolar işte, başlarınada bi Ergenekon demişler, hükümetin yancısı medya da, onları ülkeye düşman ediyorlar...

Bugünki gazetelerde var, tabi hükümet yancılarında çıkmamıştır belki, ülkemizde orduya güvenenler hala BİRİNCİ sırada.. yargı-mahkemeler hatta anayasa mahkemesine güvenenler bile orduya güvenenlerin sayısına yetişmiş değiller...

ben bu hükümetten sonra, böyle kadrolaşmalarından sonra, ne hükümete güvenirim, ne onların adamları olan yasaya, mahkemeye...!

KaptaN55
13-07-2008, 12:36

:alkis: :alkis: :alkis:

hubus
15-07-2008, 11:56

ardagozbel
15-07-2008, 12:08
ellerine sağlık yakup abi güzel ve yerinde bir paylaşım teşekkür ederim.

eskikasa
15-07-2008, 13:33
paylaşım için teşekkürler Yakup abi.
allah çocuklarımıza öyle günler göstermesin..

lasthell
15-07-2008, 18:08

kaçırdığınız bir nokta var , abd ve avrupa ergenokcuları desteklermiyor ,desteklediği şu andaki hükümettir ,şu andaki yönetimi desteklemeleri sizce biraz garip değilmi . bu ülkede atatürkçü düşünce dernekleri basılıyor ve terörist muamelesi görüyorlarsa bu içler acısı bir durumdur , evet abd istediğini yavaş yavaş yapmaya başladı bundan 5 yıl önce türkiyede gruplaşmamı vardı ,ama şimdi kutuplaşmalar başladı yazık çok yazık ,itiraf ediyorum benide atsınlar içeriye çünkü bende atatürkçüyüm ve laik ' im , laik rejimi değiştirmek isteyenler ellerini kolarını sallayıp dışarıda gezerken , ataürkün bize emanet ettiği cumhuriyeti korumak istiyenler içeri alınıyor ,ellerinden gelenleri arkasına koymasınlar çünkü bunu başaramıyacaklar , çünkü musatafa kemalin askerleri yani biz gençler sonuna kadar mücadele edicez

oguz006
16-07-2008, 09:13
kaçırdığınız bir nokta var , abd ve avrupa ergenokcuları desteklermiyor ,desteklediği şu andaki hükümettir ,şu andaki yönetimi desteklemeleri sizce biraz garip değilmi . bu ülkede atatürkçü düşünce dernekleri basılıyor ve terörist muamelesi görüyorlarsa bu içler acısı bir durumdur , evet abd istediğini yavaş yavaş yapmaya başladı bundan 5 yıl önce türkiyede gruplaşmamı vardı ,ama şimdi kutuplaşmalar başladı yazık çok yazık ,itiraf ediyorum benide atsınlar içeriye çünkü bende atatürkçüyüm ve laik ' im , laik rejimi değiştirmek isteyenler ellerini kolarını sallayıp dışarıda gezerken , ataürkün bize emanet ettiği cumhuriyeti korumak istiyenler içeri alınıyor ,ellerinden gelenleri arkasına koymasınlar çünkü bunu başaramıyacaklar , çünkü musatafa kemalin askerleri yani biz gençler sonuna kadar mücadele edicez

ben şimdilik her iki tarafıda savunmuyorum kim ak kim kara onuda bilmiyorum ama hiç kimse suçu günahı yokken yargılanamaz. akp ye kapatma davası açıldı laikliği zedeliyo , şeriatı getirmek istiyodediler , ergenekon dediler bir sürü kişiyi göz altına aldılar şimdi bunlar suçsuzmu dünya kadar silah ve evrak kimlerden çıktı bu devletin yargıcı hakimi savcısı vr diyolardı akp ye kapatma davası açılırken bu kadar hırgür çıkmadı peki neden ergenekonda yer gök inledi yaralarımı var acaba???? ayrıca Atatürk ü sonuna kadar savunurum bizde Mustafa Kemal in askerleriyiz başka memleketten gelmedik ama dediğim gibi hiç kimse keyfi yere bu insanları göz altına almadı alamazda bir paşayı göz altına almak ne demek arkadaşlar sıkar biraz ama var bi kabahati ama bekleyip göreceğiz. ( burda da amacım kavga yaratmak değil sadece tartışmak içindi herkesin görüşüne saygım sonsuzdur)

burock2000
16-07-2008, 09:40
ben şimdilik her iki tarafıda savunmuyorum kim ak kim kara onuda bilmiyorum ama hiç kimse suçu günahı yokken yargılanamaz. akp ye kapatma davası açıldı laikliği zedeliyo , şeriatı getirmek istiyodediler , ergenekon dediler bir sürü kişiyi göz altına aldılar şimdi bunlar suçsuzmu dünya kadar silah ve evrak kimlerden çıktı bu devletin yargıcı hakimi savcısı vr diyolardı akp ye kapatma davası açılırken bu kadar hırgür çıkmadı peki neden ergenekonda yer gök inledi yaralarımı var acaba???? ayrıca Atatürk ü sonuna kadar savunurum bizde Mustafa Kemal in askerleriyiz başka memleketten gelmedik ama dediğim gibi hiç kimse keyfi yere bu insanları göz altına almadı alamazda bir paşayı göz altına almak ne demek arkadaşlar sıkar biraz ama var bi kabahati ama bekleyip göreceğiz. ( burda da amacım kavga yaratmak değil sadece tartışmak içindi herkesin görüşüne saygım sonsuzdur)

o paşaları aldıkları gibi keşke meclisteki asıl teröristleri de alsalar ya içeri, yada kendi dokunulmazlıklarını kaldırıp çıksalar ya yargı önüne.

ben istemiyorum sabıkalı adam ülkemi yönetmesin, üniversite okumamış adam ülkemi yönetmesin, yasa çıkarılırken oy verenler arasında olmasın. beni ilkokul mezunu olup daha türkçeyi zor konuşan bir sürü sabıkası olan ama parası olup da oraya girmiş hırbolar temsil etmesin orda, sonra gelip ergenekon mergenekon masalı okumasınlar.

fettullah teşkilatını da aynı şekilde çökertseler ya, hadi diyelim ergenekon var ve amaçları düzeni değiştirmek, hadi gidip cemaatleri bassalar cdlere el koysalar ya. şu an bütün siyasilerden artık nefret etmiş durumdayım ve askerliğimi özlüyorum.

grattis
16-07-2008, 09:45
Hukukçu değilim ama bildiğim bir şey varsa oda, mahkeme suçlu bulana kadar herkes masumdur. Adına ergenekon dedikleri soruşturmada biliyorsunuz kuddusi okkır adındaki bir vatandaşı içeri aldılar. 13 ay içerde neyle suçlandığını bile bilemedi. İçerde ölmesin diye tahliye ettiler ve 5 gün sonra rahmetli oldu. Baş savcı iddaname başlıklarını kabaca sunarken anlaşıldıki kuddusi okkır için takipsizlik kararı verilmiş. Yahu allahtan korkun! Banka diye aldılar adamı 13 ay, ailesi cenazesini bile kaldıramadı parasızlıktan. Adına ergenekon dedikleri soruştırmada gerçek bir suç, darbe vvsvs bulunursa mahkeme gereken gereken cezaları versin tabiki. Ama bu ülkede hak,hukuk ve adalet varsa yok yere rahmetli olan bu adamın hakkınıda bu savcılardan hesap soracak başka savcılarımız vardır. En kötü ihtimallede unutmasınlar bu toprağın altı var, yüce yaradan, varsa bir hukuksuzluk, kul hakkı vsvsv bunun hesabını satır satır sorar. Tek elimizden gelen adaletimize ve yargımıza güvenmek.
Mecliste bildiğim kadarıyla suçunun terörizm olduğu kesinleşmiş insanlar var. Hadi bakalım demokrasi, adalet deyince mangalda kül bırakmayan yöneticilerimiz. Kaldırın dokunulmazlığıda adaletin karşısına çıkın, çıkarın. Nerdeeeeeeeeee .....
Aslında güzel bir laf var herkez layiğini hak eder diye. Demekki biz millet olarak buna layiğiz. Ne denirkii başka...

burock2000
16-07-2008, 09:57
Hukukçu değilim ama bildiğim bir şey varsa oda, mahkeme suçlu bulana kadar herkes masumdur. Adına ergenekon dedikleri soruşturmada biliyorsunuz kuddusi okkır adındaki bir vatandaşı içeri aldılar. 13 ay içerde neyle suçlandığını bile bilemedi. İçerde ölmesin diye tahliye ettiler ve 5 gün sonra rahmetli oldu. Baş savcı iddaname başlıklarını kabaca sunarken anlaşıldıki kuddusi okkır için takipsizlik kararı verilmiş. Yahu allahtan korkun! Banka diye aldılar adamı 13 ay, ailesi cenazesini bile kaldıramadı parasızlıktan. Adına ergenekon dedikleri soruştırmada gerçek bir suç, darbe vvsvs bulunursa mahkeme gereken gereken cezaları versin tabiki. Ama bu ülkede hak,hukuk ve adalet varsa yok yere rahmetli olan bu adamın hakkınıda bu savcılardan hesap soracak başka savcılarımız vardır. En kötü ihtimallede unutmasınlar bu toprağın altı var, yüce yaradan, varsa bir hukuksuzluk, kul hakkı vsvsv bunun hesabını satır satır sorar. Tek elimizden gelen adaletimize ve yargımıza güvenmek.
Mecliste bildiğim kadarıyla suçunun terörizm olduğu kesinleşmiş insanlar var. Hadi bakalım demokrasi, adalet deyince mangalda kül bırakmayan yöneticilerimiz. Kaldırın dokunulmazlığıda adaletin karşısına çıkın, çıkarın. Nerdeeeeeeeeee .....
Aslında güzel bir laf var herkez layiğini hak eder diye. Demekki biz millet olarak buna layiğiz. Ne denirkii başka...

aynen katılıyorum...

lasthell
16-07-2008, 12:27

ankara ticaret odası başkanı sinan aygünün 2 ay önce sohbeni bozlumuş ve tamirci çağırmışlar ,tamirci sohbenin arkasında bir tabanca bulmuş hemen polisi çağırmışlar ve tabancayı teslim etmişler , peki o silah sohben tamircisi tarafından bulunmasaydı ne olucaktı , polisler gelicek ve silahı koyduklarıu yereden alıp sinan aygünün odasından bulduk diye delil olarak sunucaklardı ,işte böyle arkadaşım bunlar hep tezgah yalan dolan , darbeci konutanlara gelince adamlar laik rejim yıkılmasın diye darbe niyetindelerdir bu kesin ,bende darbeye karşıyım ama türkiye cumhuriyetinin rejimini değiştirmek isteyenlere karşı darbe yapılacaksa yapılsın derim , çünkü başka çare yok ,iran da tam 1 gecede islami resim geldi bunuda unutmayalım bunların hepsi oyun ,yalan ,dalavere ama Allah büyüktür bu şerefzilerin hepsinden teker teker hesap sorulur öbür tarafta

efeeryurt
16-07-2008, 12:57
ya birçok kişi paşalara, eski komutanlara laf edip duruyo.. medya diyoki, bunlar Ergenekon'un ele başları, ülkeyi darbeye götürecek adamlar, çökertecekler fln...

Allah aşkına size soruyorum...

Sizce askerlik mertebesinde en üst düzeylere kadar ulaşmış kişiler, askerken mi ülkeyi daha kolay çökertir yada kitlelere hitap eder, yoksa emekli olmuş, artık askeriyede çok da sözü geçmeyen emekliler mi darbe çıkarır?

madem ülkeyi çökertecekler, adamın eline kuvvet varken yapardı, emekli olduktan sora kim sallar sanki...

noldu işte, ilk sayfadaki msjımda da yazmıştım, Atatürkçü'yüm diyen, tarafsız - ülkenin, Türkiye'nin menfaatine çalışan kişileri içeri aldılar.. Neden pki?? ilerde önümüze çıkıpta bu vatan sahipsiz demesinler diye..

ama unuttukları bi konu var, içeri attıkları 3-5 kişi.. ama dışarda 10milyonlar var..! bu vatan için canını verecek olan bizler varız..!

lasthell
16-07-2008, 22:37
ya birçok kişi paşalara, eski komutanlara laf edip duruyo.. medya diyoki, bunlar Ergenekon'un ele başları, ülkeyi darbeye götürecek adamlar, çökertecekler fln...

Sizce askerlik mertebesinde en üst düzeylere kadar ulaşmış kişiler, askerken mi ülkeyi daha kolay çökertir yada kitlelere hitap eder, yoksa emekli olmuş, artık askeriyede çok da sözü geçmeyen emekliler mi darbe çıkarır?

madem ülkeyi çökertecekler, adamın eline kuvvet varken yapardı, emekli olduktan sora kim sallar sanki...

noldu işte, ilk sayfadaki msjımda da yazmıştım, Atatürkçü'yüm diyen, tarafsız - ülkenin, Türkiye'nin menfaatine çalışan kişileri içeri aldılar.. Neden pki?? ilerde önümüze çıkıpta bu vatan sahipsiz demesinler diye..

ama unuttukları bi konu var, içeri attıkları 3-5 kişi.. ama dışarda 10milyonlar var..! bu vatan için canını verecek olan bizler varız..!

grattis
17-07-2008, 09:04

aynen :good::alkis:

BAYBARS
17-07-2008, 11:37
Bir basın bu kadar şerefsiz olamaz. Hergün binlerce iddia ortaya atıyorlar. Ancak hiçbir şerefli insan yargılama olmadan onca insana bu kadar iftira atamaz. Neymiş efendim ergenekon pkk ile bağlantılıymış. Yuh artık......Bu iddiayı ortaya atanların ve inananların PKK'dan hiç bir farkı yoktur benim gözümde. Bir ülke bir dizideki geçen olaylara göre bu kadar karıştırılabilir mi?

Hergün suikast haberleri darbe planları ortaya çıkarıyorlar. Tuncay güner diye birini çıkardılar kilit isim diye; herif hala Amerikada rahatça geziyor ve istediğini söyleyebiliyor. Bİzim hükümet sözcümüz "avrupada PKK cirit atıyor" diyor ama onlara yönelik tek bir adım atılmıyor.
PKK yı finanse eden okadar şerefsiz iş adamı var onlara sırf OY için dokunulmazken bu ülkenin VATANSEVERLERİ ve ordu komutanları gecenin bir yarısında 6000 polisle düzenlenen bir operasyonla tutuklanıyorlar. Bu kadar emek PKK ya harcansa o kadar Asker ve Polisimiz şehit edilir miydi hiç?
Hadi orasını da geçtik PKK lıların bile yatırılmadığı F tipi ceza evlerinde, Ülkenin en şerefli insanları olan işadamları ve ORgeneralleri yatırılıyor.
Örnek paşanın günlüklerinden yola çıktılar güya ama Örnek paşa hala dışarıda.
Yani bu yazıyı yazdığım için beni değil de okuduğunuz için isizi içeri alıyorlar.
Çok şükür Sinan Aygün serbest bırakıldı. Ve diğer şerefli askerlerimiz ve insanlarımızda çıkacaktır. İşte ozaman bu insanlara "şerefsiz" diyen şerefsiz kişi ve yayın kuruluşları inşallah hakettikleri cezaları alacaklardır.

burock2000
17-07-2008, 13:09
Melih gö.çek de bir yandan intikam ve arazi kapmak için odtü binalarını yıkma peşine girdi, ama yok kendisi bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük belediye başkanı ya, hepsinin köküne kibrit suyu, alayı şerefsizler şerefsizi pis herifler.

KaptaN55
17-07-2008, 15:39
asıl teröristler mecliste oturuyor 50 yılına TSKya vermiş şerefli insanları terör örgütü kurmak ve/veya üye olmaktan suçlanıyor:mad:

o o.melih gökçek odtüden intikam almak için yıllardır aynı olan düzeni bir anda kural ihlali var diye yıkmaya kalkıyor:mad:

o aslanlar gibi konuşan rte de sanki kendi partisi bu adamlara dava açmış gibi kükrüyor meydanlarda:mad: bir devletin başbakanı tarafsız bir soruşturmada nasıl olurda isim vererek resmen düşmanlarını içeri aldırır:mad:
bir ülkenin cumhurbaşkanı kapatma davasında araya girip insanları sakinleştirirken neden ergenekon denen saçmalığa gelince hukuk herşeyden üstündür diyor:mad: bugüne kadar cumhurbaşkanlığına sunulan hangi belge onaylanmadı? bugün giriyor ertesi sabah onaylanıp çıkıyor.inceleme yok hiç bişey yok at imzayı geçsin :mad: buldular boş meydan at koşturuyolar ama o meydan da bu milletin at da bu milletin haberleri yok :mad:

hakan_yucel
17-07-2008, 16:00
güzel paylaşım ama Allah korusun...