Orijinalini görmek için tıklayınız : yag bıtıyor
aydinhan
09-07-2008, 11:49
opel vectra 2004 model arabam ılk once bakımı yapıldıgı gun ankara gıdıp gelım ve 3 hafta arabam yattı ızmıte gıtmek ıcın yola cıktıgımda yag ıbresının yandıgını gordum ve yag bıtmıstı tabı uzun bı yuruyusun ardından ılk benzıncıden yag alarak doldurdum ve ertesı gun yıne servıse goturdum baktırdım hersey normal sorun yok.2ay sonra yıne yag bıttı busefer goturdugumde yagkapagının altındakı plastık kesılmıs oldugu ıcın yag fıskırtmıs(evt fıskırrtımıs bellı oluyordu).1 ay oncede butun kontrollerı ben yaptım yagına suyuna vıtamınıne baktım ve bartına dogru yola cıktım korfezi gecerken yıne yag bıttı(bu sefer yurumedım akıllandım yedek yag tasıyom).ama yarım lıtre kodugumda cızgıyı gecmıstı bıle ılk baktıgımda yag 0 dı(dıceksınızkı beklıceksın evt bekledım 10 dk sonra baktım).boyle bır sorun yasayan arkds varsa nasıl bır yol ızledı ltfn soyleyebılırmı acemı olarak gıtmeyek servıse ..hafta sonuda servıse goturcem ınsl buyuk sorunu yokutr.sımdıdde tşklr.(yag akıtmıyor akmıyor hıc bır problem bulamadılar)
ibrahim_67
09-07-2008, 12:00
aracın motor su ilave kabını açıp suyuna baktınmı su nasıl
vectra c ler biraz yağ yakabilir duymuştum ama senin arabanda başka bir sorun olabilir
aydinhan
09-07-2008, 19:56
hocam bakmaya gidiyom simdi suyuna(ama servis bakmazmiydi?) hafta sonu kısmetse goturcem servıse ıyıce bı baksınlar yoksa dagıtcam arabayı.ilgin icin tşklr
bizim vectra c'ler biraz yağ yakar diye biliorum ama seninki yakmayıp içiyor sanki! Servis bir baksın kaçırıyodur bi yerden belki :confused:
Geçmiş olsun, duman atmıyorsa eğer kesin biryerlerden kaçırıyordur, ki lifte kaldırıp bakınca görülür zaten..Normal şartlarda eksiltse bile değişim süresi gelene kadar anca eksiltir, üzerine takviye gerektirmez ...
aydinhan
14-07-2008, 13:42
cumartesı baktırdım servıse OPEL TEAM gıttım tanıstık ALİ usta saolsun ılgılendı baktı sorun yok dedı normalmıs yakması BOR takvıyesıde yaptık deneme amaclı bı ızmıt yaptım haftayada bı canakkale yaparız ıyıce bı deneyım arabayı.ılgınız ıcın saolun arkdaslar.
arkadaslar bectra clerde bı yag eksıltme sorunu var ve bende hep yag sısesıyle dolasyırum sıyah dumanda yok kacak ta yok ama eksıltıyo kronık hastalık bu
beyler bu yağ eksiltme olayından şu motor katkılarından katarak kurtulabilirmiyiz acep ? ( Örneğin bor!)
aydinhan
14-07-2008, 16:10
beyler bu yağ eksiltme olayından şu motor katkılarından katarak kurtulabilirmiyiz acep ? ( Örneğin bor!)
ben koydum sonuc alınca bıldırırım sıkı markaj uyguluyorum arabaya ınsallah faydası olur.
ben koydum sonuc alınca bıldırırım sıkı markaj uyguluyorum arabaya ınsallah faydası olur.
hadi bakalım yunus haberler senden, merakla bekliyoruz :)
benim vecrtada yağ değişim zamanı yaklaşınca eksiltmeye başlıyo izmirde opel servisi vardı adını tam hatırlayamıyorum çiğli organizede olan ordaki usta eksiltiğini gösterdiğinde yağını değiştir demişti...
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net