PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : usta elinden yardım lazım...

fellatore
05-07-2008, 14:07
aracımın farlarını açınca yol bilgisayarına ait direksiyon kumanda tuşları çalışmıyor ( aşağı-yukarı hareket fonksiyonu bozuluyor) ancak teyp üzerinden işlemler yapılabiliyor... ara da sırada da klakson çalışmıyor.daha evvelden cim modülü garanti kapsamında değiştirilmişti... yeni çıkan soruna ait herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.kesin çözüm için yapılması gerekeni söylerseniz sevinirim.sevise gidince ön bilgim olsun istiyorum... malumunuz neler neler bozuluverir bir anda yetkili servise girince...

KuTLuHaN06
05-07-2008, 14:57
Aracın dıreksıyondakı beynı bozulmus galıba bızım vectrada aynı sorun war dı cıkma bı dıreksıon la halledılır demıstı servıs arada bı gornasıda calmıor bızımkının kafasına gore

fellatore
05-07-2008, 15:03
opel team den destek bekliyorum...

psicomega
06-07-2008, 16:15
....

fellatore
07-07-2008, 18:58
opel team...yeliz hanım...

GMGermany
07-07-2008, 23:32
Taninan bir hata: Hava yastiginin altinda direksiyonun icinde bulunan platin bozuluyor. Far aciksa kornada calismiyor.

Takata Petri veya Dalphi Metall. Iki cesit üretici var o platini.

Hava yastigi sökülüp bakilmasi gerek hangisi.

Takata Petride icindeki kablolar degisiyor.
Dalphi _Metall ise tümü degismesi gerek.

Araban Garanti kapsaminda mi? Hayir ise Kablo 15 Euro falan(Takata Petri)

Dalphi Metall ise Fiyati aklimda degil.

tansugurler
08-07-2008, 00:56
cım modül tamiri vardır

fellatore
08-07-2008, 19:47
yazılım guncellemesi yaptık...sorun halloldu bir daha yapmaz dediler...inşallah oyledir...ama klasik olarak biz herhangi bir arıza saptamadık dediler...cim modulu mu... platin mi kafam karıştı hepten yahu...enteresan arızalar da hep beni bulur...artık kameraya kaydedecegim bozulursa yine... bu arada araca bagladıgımız performans kutuları da boyle arızaya neden olur mu...kutuyu sokunce servise gitmeden evvel durum biraz toparlandı san ki...gene yaptı ama belirli bir sure sonra duzeldi kendiliğinden...

GMGermany
09-07-2008, 18:38
Technical Service Bulletin No 2262

Sorunlu Arabalar Opel Astra H 2004.....2008
Zafira B 2005....2008

Sorun: degisik elektronik hatalar,Korna calismiyor Farlar acik oldugu zaman,
direksiyon üzerinde bulunan uzaktan Kumanda tuslari calismiyor

Cözüm: Yedek Parca No 62 92 683 GM 93179285 yeni Kablo.
Yalniz Takata Petri Direksiyonlari icin( Üretici Firma)

2008 den sonra üretilen Parcalar sorunsuz.

fellatore
09-07-2008, 18:53
su an normal gorunuyor... bir daha yaparsa bu mesaji da goturecegim yanimda... yardimlar icin simdilik tesekkurler...bu arada simdi aradim servisteki ustayi dediginiz seyin macaristandaki araclar gibi farkli ulke araclarinda da oldugunu bu yuzden farkli direksiyon tiplerine uygun cozumler oldugunu ancak tr ye gelen kablolarda herhangi bir farklilik yaratilmadigi ve bununla sorun cozulemedigi icin korna calisma problemi giderilemedigi icin yeni bir yazilim gonderildigini bunu da benim aracima yuklediklerini soyledi.yani yeni gelen kablo ile su ana aracimda takili olanin soketlerine kadar ayni oldugunu ve de bunun bir cozum olmadigini belirtti... ne derece dogrudur bilmem

redshare
11-07-2008, 16:35
Tam bahsetmis oldugunuz sorun benim 2006 ASTRA H'mda da mevcut.

En son 3 gun once servise goturdum bu yuzden ve bu dorduncu goturusumdu ayni sorundan mutevellit. Bir onceki goturdugumde(ucuncu) YAZILIM GUNCELLEMESI yapildi. Dedim oldu bu sefer galiba, ama yaklasik bir ay sonra tekrarladi ve tekrar goturdum.

Bir kac islem daha yapmislar. GM nin soyledigi sekilde bir calisma yapiliyormus, adim adim. Bu yuzden takipcisi olun, tekrarlarsa yine getirin bir sonraki islemi yapalim dediler. Istanbul Arkas Otomotiv Yetkili Servisine goturmekteyim araci.

Bakalim duzeldi mi? Degilse ne zaman tekrarlayacak hatayi? 2 ay sonra da garantim bitiyor.. Koskoca OPEL bu isi bir cozemedi gitti kisacasi...

Saygilarimla

redshare
22-08-2008, 17:06
Son yazimin ardindan gecti 40 gun ve simdi yine ayni sorun tekrarladi...

2 gun sonra tekrar goturecegim servise...

Cozemiyorlar bir turlu !!!

Varsa sorunu cozulmus olan veya sorunu cozen teknik bir arkadas, lutfen nasil cozuldugunu yazsin.

yezocan
22-08-2008, 17:32
bende yaptırdım ama tekrarlıyor kesin çözüm bizimde bilgimiz dışında