PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burcu Çetinkaya bir ilki başardı!


HAGI
20-06-2008, 12:52
Burcu Çetinkaya bir ilki başardı!


Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı olan 5. Türkiye Rallisi'nde en iyi dereceyi Hamdi Ünal elde ederken, Ford Rallye Türkiye Pilotu Burcu Çetinkaya, bu şampiyonada elde ettiği dereceyle Ford Fiesta Sporting Trophy'yi kazanan ilk Türk kadın pilot oldu..
http://www.ajansspor.com/resim/burcucetinkaya_bayanpilot.jpg
Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki özel seyirci etabından 12 Haziranda startı verilen 5. Türkiye Rallisi, Türk pilotların da yoğun mücadelesine tanık oldu.

Toplam 19 etapta 1263,74 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen 5. Türkiye Rallisi'nde Türk pilotlar arasında en iyi dereceyi, Fiat Punto 1600 ile mücadele eden Hamdi Ünal-Bahadır Gücenmez ikilisi yaptı.

Ünal, 5.30.41.8'lik derecesiyle genel klasmanda 23. sırada yer alırken, ikinciliği ise Ford Fiesta ST yarış otomobiliyle mücadele eden Castrol Ford Türkiye Takımı Pilotu Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi elde etti. Çetinkaya, 5.45.25.3'lük derecesiyle 26. oldu.

Türk pilotlar arasında en iyi üçüncü dereceyi ise aynı takımdan Emre Yurdakul-Can Erkal ikilisi yaptı. Yurdakul, 5.45.57.0'lık derecesiyle genel klasmanda 27'nci sırada yer aldı.

-BURCU ÇETİNKAYA'NIN BAŞARISI-
Şampiyonada yarışan az sayıdaki kadın pilottan birisi olan Burcu Çetinkaya, 5. Türkiye Rallisi'nde elde ettiği dereceyle, 6 ekibin yarıştığı Fiesta Sporting Trophy'de de birinci olma başarısını gösterdi.

Çetinkaya, WRC'de elde ettiği dereceyle Fiesta Sporting Trophy'nin de birincisi olarak, bu şampiyonayı kazanan ilk Türk kadın pilot oldu.

Burcu Çetinkaya'nın ardından takım arkadaşı Emre Yurdakul ikinci, WRC 5. Türkiye Rallisi'nin genel klasmanında 5.45.02.8'lik derece elde eden Alman Muller Wende ise üçüncü oldu.

-TAKIM DİREKTÖRÜ BOSTANCI-
Ford Ralli Sport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı yaptığı açıklamada, Burcu Çetinkaya'nın yakaladığı başarıdan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Çetinkaya'nın Fiesta Sporting Trophy'de birincilik elde eden ilk Türk kadın pilot olduğunu belirten Bostancı, ''Bu çok büyük bir başarı'' diye konuştu.

bugraGT
20-06-2008, 15:33
arabayı iyi süren byanları çok severim :)

helal olsn

TheEye
20-06-2008, 15:42
:D aynen

astraGame
20-06-2008, 16:07
bende aynen katılıyorum

BY_Corsa
20-06-2008, 16:28
Tebrikler, çok güzel

Mel-a-ku
20-06-2008, 20:28
keske boyle bır kız arkadasım olsa,guzel mi desen bence hiç değil, ama iyi otomobil kullansın bana yeter :) bide boyu 1.70 ın altında olmasın :)

forged&carbon
20-06-2008, 20:34
keske boyle bır kız arkadasım olsa,guzel mi desen bence hiç değil, ama iyi otomobil kullansın bana yeter :) bide boyu 1.70 ın altında olmasın :)
bence güzel..:) iyi araba kullanamasa da ben öğretirim :) :D

MBugra
20-06-2008, 20:35
Neden bayan pilotların co-pilotları da hep bayan oluyor? şöyle karı-koca bu işi yapan var mıdır acaba?

halilertekin
20-06-2008, 20:37
burcu çetinkaya gibi bir kız arkadaşın olursa hep sağ koltukta oturursun..:D

HAGI
20-06-2008, 20:45
burcu çetinkaya gibi bir kız arkadaşın olursa hep sağ koltukta oturursun..:D

Ben binmem o arabaya :D

ewo
20-06-2008, 23:44
burcu çetinkaya gibi bir kız arkadaşın olursa hep sağ koltukta oturursun..:D

sağ koltukta oturma düşüncesi pek iç açıcı değilde diğeri süper bi düşünce :D