Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar Ekranlı Astra G
arcatera
29-05-2008, 03:09
Kullanıcı Forumdan Ayrıldığı için mesajını silmişdir..
arcatera
29-05-2008, 03:10
Edited...
oooffffff:S:S çok manyak ollmuş yaaaa:S
Çok güzel olmuş. Yalnız şu var ki, adamların ellerinde imkan çok geniş. Biz o ekranı tutuan plasik göüs kaplamasını bile bulamayız buralarda, adamların ellerinin altında tonla seçenek mevcut. Torpido gözüne MiniPC koyanını da gördüm ben.
Bu arada son fotoğraftaki alet ne işe yarar?
salih akın
29-05-2008, 08:59
süper işçilik
mustafa1339
29-05-2008, 09:57
güzel olmuş ama gerçektende adamların elinde imkan var
OPELIM_NET
29-05-2008, 13:10
Evet güzel olmuş bende O orta konsolu bulsam alıp LCD takıcam oraya aynen
arcatera
29-05-2008, 13:18
yok arkadaşlar bu çocuk portekizli ve inanın bununda imkanı yok çocuk forumda yazmış bizim burda hiç renkli ekranlı opel yok diye alman astracıların forumunda bu işlerden buralarda hiç anlayan yok ama yaptırmak istiyorum yazmış sonraki konulardadada fikir vermiş almanlar git omega b nin teybini al senin arabana uyumlu demişler oda gidip ebaydan omega b nin teybiyle renkli ekran almış omega b teybi renkli ekranlı bu arada eski nesil opellerde tek renkli ekranlı teyip eski corsa astralarada uyar o teyip her neyse çocukda servise gidip taktırıyor
en alttaki alet vectralarda standart olan lazer ayna geceleri arkadanki arabanın ışığı keskinse aynanın önünde minik bir göz var algılayıp otomatik aynayı kendi kırıyor ışık gözünü almasın diye yani eski mandallı aynanın otomatiği diye biliriz...
parlayuksel
29-05-2008, 14:39
http://img218.imageshack.us/img218/4970/pict0001ba4.jpg
abi ben orta konsolu buldum da ekranı nasıl buluruz fikri olan varmı
çaresizlik astra cd ye vectra cd ekranı taktım araba profilimdeki araç.
o en son gösterdiği aynanın ordaki sarı ıuşık ne arkadaşlar
parlayuksel
29-05-2008, 18:40
en alttaki alet vectralarda standart olan lazer ayna geceleri arkadanki arabanın ışığı keskinse aynanın önünde minik bir göz var algılayıp otomatik aynayı kendi kırıyor ışık gözünü almasın diye yani eski mandallı aynanın otomatiği diye biliriz...
cevap bu mesajda
helal olsun adama. yapmak isteyince oluyor tabi ama maddiyat ve el becerisi çok önemli. iz yapmaya kalksak çalışmaz :)))
fellatore
29-05-2008, 18:58
bildiğin sarı ışık orta hattaki küllüğü ve vites topuzunu aydınlatıyor ama iyi işe yarıyor... bu arada araca yapıla o kadar işin hepsini bizim elektrikçiler de rahatlıkla yapar siz yeter ki paradan haber verin... bu işle ugraşan tüm elektrikçiler o mallar nasıl tedarik edilir biliyor... bir de hazır cihazları alıp kablolarını birbirine bağlamanın nesi zor bilemiyorum artık... ben bile baglıyorum evde ama bu işi yaparken gerekli olan en önemli bilgi aracın plastik aksamını nasıl kırmadan söküp takacagın... yoksa bi yan keski bi yalıtım bandı azcık da zaman ( ki o bende yok)... abartmayın arkadaşlar bütün araç kabinleri üstündeki plastik kalkınca aynı...evine bilgisayar takan herkes bu işi yapabilir derim ben... ama araclar da güzel olmuş allah var... ki ben ce gereksiz... ne olmuş renkli ise... bu aynı evinde plazma tv si olan bir adamın gidip de mesaisinden otürü dinlenme odasında izlediği 37 ekranlık dünya kupası gibi birşey... gönüller bir olunca samanlık seyraan olur...
arcatera
29-05-2008, 19:18
olay basit ama o kadarda basit değil öyle her elektrikçi yapamaz takmakla almakla bitmiyor bunu sisteme tanıtman ecuları flashlatman lazımki bunuda ancak servisde yapabilirsin flash aletleri makinenin beynine yeni yazılım yükliycek aletler sadece servislerde mevcut bir elektrikçi sadece bağlar ve bağladığıyla kalır teybe arabanın beynine araçları tanıtmadıkdan sonra o ekranda teyipde hiç bir işe yaramaz resimdeki adam dikkat edin boss müzik sistemine kadar tanıttırmış servisde ekranda boss yazıyor
fellatore
29-05-2008, 19:33
olay basit ama o kadarda basit değil öyle her elektrikçi yapamaz takmakla almakla bitmiyor bunu sisteme tanıtman ecuları flashlatman lazımki bunuda ancak servisde yapabilirsin flash aletleri makinenin beynine yeni yazılım yükliycek aletler sadece servislerde mevcut bir elektrikçi sadece bağlar ve bağladığıyla kalır teybe arabanın beynine araçları tanıtmadıkdan sonra o ekranda teyipde hiç bir işe yaramaz resimdeki adam dikkat edin boss müzik sistemine kadar tanıttırmış servisde ekranda boss yazıyorservisteki ustaya ver elli lira bak nasıl tanıyo... dedemi bile tanır valla... para para para... başka lazım olan bişey yok... biz hem bedavaya gelsin hem de en iyisi olsun diyoruz da ondan cuvallıyoruz... ver bakem normalinin iki katı el emegi parası usta aracın başında yatıp kalkıyo mu...
fellatore
29-05-2008, 20:36
bir de bu arada bu tip cihazların hemen hemen hersistemle uyumlu olabilecek şekilde çalışabilmesi için yazılımlar zaten cihazlarda standart... yani bu donanımsal olarak saglanmıs bir destek...ecu dediğimiz sey de nihayetinde bir bilgisayardır ve buna ulaşabilecek şey de gene yazılım destekli bir bilgisyardır... takılan yuvalar da yüzde doksan tüm araclar da aynıdır... aynı lcd monitoru bilgisayara baglamak gibi... işlmecisi ne olursa olsun ekrana baglantı birimi belirlidir ve onu da tak kullan olarak isimlendirirler...bunu yazılımla saglamak esasında cok kolay...onemli olan universal ara birimlere uyumlu cihaz tasarlamak...bunun için de tasarlanmış cihazlar emin ol ki ya o markanın bütün modellerine uyumludur ya da tüm markalara uyumludur... anfiyi nasıl her teybe baglıyabiliyorsan bunn da her sisteme baglayabilrsin... yazılım destegi yeterli...
çok güzel yapmıs
paylaşım için teşekkürler
selcukakinci
29-05-2008, 22:31
hepsi yapılır. çok kolay hatta. problem o parçaları bulmakta. tanıtmalar tech2 diye bir cihaz var.onunla yapılıyor. bu cihaz her yerde var. ama şu parçaları Türkiye de satan bir yer yok işte. teypler araçtan bağımsız çalışsa rahatlıkla bu şeyler yapılır. dvd li bir teyp, orta konsola piyasadan bir lcd ekran. alın size renkli ekran. ama bu sefer araç bilgilerini göremiycez ekranda işte
fellatore
29-05-2008, 23:35
iki ekranlı olarak kullanın aracınızı... diger yol bilisayarı ekranını ellemeyin...ona uygun ayaklar da var...olmadı siz tasarlayın gerekirse...
arcatera
30-05-2008, 03:07
tech2 her servisde var bende servis dedim zaten konuyu saptırmanın bir anlamı yok bu işleri sokak arasındaki elektrikçi yapamaz servis eli değicek hepimizin dediği şey aynı 50 ver 100 ver sonuçda bu işler servisde yapılır aklın yolu bir
sonuçda adamın yapdığıda zor bir şey değil o astra serisine uygun olan omega b leirn teybini almış netten ve omega b nin teybiyle beraber renkli ekranınıda almış ve servisde taktırmış bu kadar basit
arkadaşlar orta konsolu bulmakta lcd yi almakda dert değil fakat vdo 1100 çok para.
http://img218.imageshack.us/img218/4970/pict0001ba4.jpg
abi ben orta konsolu buldum da ekranı nasıl buluruz fikri olan varmı
çaresizlik astra cd ye vectra cd ekranı taktım araba profilimdeki araç.
saati ve tarihi nasıl ayarlıyorsun.
rds yayını üzerinden mi?
parlayuksel
30-05-2008, 14:01
saat için kabloları çakmaklığın arkasına indirdim bir kereye mahsus ayarladım. aküyü çıkarmadıktan sonra ayar bozulmadığı için mesele yok
arcatera
30-05-2008, 20:35
astrayada ama hakketten o ekran çok yakışıklı göstermiş ama o çift teyip kötü durmuş aslında düşünüyorumda astraların zaten öyle fazla ahım şahım bilgisayarlık işi yok oraya çok güzel bir lcd ekranda koyulur oda teybe bağlanır çok şahane olur tabi benim fikrim
bende pocket pc yerleştircem
MerifasT
30-05-2008, 21:03
helal vlla ;)
selcukakinci
31-05-2008, 01:10
konuyu saptırmak değil arkadaşım. yani bu işin kolay kısmı. önemli olan bu parçaları doğru, güvenilir kodları ile ucuza almak. inşallah buluruzda
arcatera
31-05-2008, 11:26
bu aslında şuna benziyor eskiden mesela cruise control takılmıyordu şimdi 100 milyona servisler takıyor bu arz talep meselesi eyerki servislere bu konuda talep yoğunluğu olursa öpe öpe getirtirler ve bence ilerde bu işlemi bütün opel serileri için pek çok servis yapıcak hatta şimdiden yapmamalatı büyük enayilik çok iyi para kazanırlar...
sonuçda şu forumdan 50 kişi çıkıyoras yollarda bu ekranları görüp aa bizde yaptıralım diyicek 5000 kişi çıkar her yerde opel var opel kaynıyor sonuçda
Yani olay bu başlıkta çok şiirilmiş. Adan NCDR 1100 navigasyonlu teyp tkıyor sadece. siz aya çkardınız. haddi bakalım
parlayuksel
05-06-2008, 10:19
isterse 1920 model lambalı radyo taksın, mesele olan emek verip uğraşmak. insanın hevesini niye kırıyorsun. bu site emek ve içimizdekilerin paylaşıldığı bir forum sitesi. yorum yapmanada gerek yok
isterse 1920 model lambalı radyo taksın, mesele olan emek verip uğraşmak. insanın hevesini niye kırıyorsun. bu site emek ve içimizdekilerin paylaşıldığı bir forum sitesi. yorum yapmanada gerek yok
Kimsenin hevesini kırdığımız yok. sadece yapılan şeyin abartıldığını söylüyoruz. sen de biraz daha nazik olabilirsin istersen. eğer istemiyorsan forumda böyle hayt huyt takılıp önüne geleni kendince paylamaya devam et. Ayrıca canımın istediği her konuda da yorum yazarım. İstemediklerime de yazmam. Bunun gerekli veya gereksiz olduğuna da ben karar veririm hemşerim.
Sami Abi teybin modelini verdiğin için çok teşekkür ederim. Gördüm ki ebay.de de çok sayıda mevcutmuş.
Ekranın modelini de biliyorsan yazabilir misin? 1-2 aya kadar taktıracağım.
Bu arada bu ekranın çözünürlüğü baya bir düşük gibi gözüküyor. DVD oynatmıyor sanırım? Bunun için bir çözüm bulabilir miyiz?
Geri görüş kamerası bağlatsak gösterir mi?
Bunu taktırınca eski yol bilgisayarını ne yapacağız satabilir miyiz?
Başka gerekli parçaların listesini yapabilir misin?
Navigasyon haritasında Türkiye var mı? Yok ise nasıl yükletebiliriz?
Telefon bağlantı özelliği var mı bu teybin?
yalcinkara
08-06-2008, 16:08
Olay budur.
Sami Abi teybin modelini verdiğin için çok teşekkür ederim. Gördüm ki ebay.de de çok sayıda mevcutmuş.
Ekranın modelini de biliyorsan yazabilir misin? 1-2 aya kadar taktıracağım.
Bu arada bu ekranın çözünürlüğü baya bir düşük gibi gözüküyor. DVD oynatmıyor sanırım? Bunun için bir çözüm bulabilir miyiz?
Geri görüş kamerası bağlatsak gösterir mi?
Bunu taktırınca eski yol bilgisayarını ne yapacağız satabilir miyiz?
Başka gerekli parçaların listesini yapabilir misin?
Navigasyon haritasında Türkiye var mı? Yok ise nasıl yükletebiliriz?
Telefon bağlantı özelliği var mı bu teybin?
eskı yol bılgısayarını makul fıyata verırsen alırım
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net