Orijinalini görmek için tıklayınız : Car300-Car400-Cdr500 Modelleri Tape Code Girme!
KA®ANLIK
11-10-2006, 02:37
Aşamalı Bir Şekilde "Tape Code" Girme:
1. Kontağınızı açın...
2. Teybiniz kapalıyken AS tuşuna basılı tutun ve basılı tutarken Teybinizi açın...
3. Ekranda 4 Haneli Şifre girmeniz için bir satır belirecektir... İlk haneyi doldurmak için 1. tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basın.
4. ikinci hane için 2 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.
5. üçüncü hane için, 3 tuşuna istediğiniz sayı gelene kadar basınız.
6. dördüncü hane için 4 tuşuna istediğiniz rakam gelene kadar basınız.
7. "TapeCode"u girdikten sonra, yani ekranda kodunuzun yazdığını gördükten sonra AS tuşuna sinyal sesi gelene kadar basılı tutun
İşlem Tamamdır...
weSti555
11-10-2006, 11:33
cok gerekli olan bilgiler eline saglık :alkis:
ben arabamı 2 el aldım ve kodu sormadım ve bilmiorum.nası örenicem yada bu kod nerde işime yarıcak
saf ca bi soru oldu ama kusura bakmayın artık : )
KA®ANLIK
16-10-2006, 23:12
Akünüzün Kutup başı söküldüğünde teybiniz açılmayacaktır.
CODE isteyecektir. bu CODE da arabanın kullanım kitapçığı ile birlikte CARPASS diye bir kart verilir, bu kartta yazar.
Eğer yoksa yetkili servislere müracat etmeniz gerekiyor...
çok yararlı bilgiler için tşk.
tansugurler
28-10-2006, 00:12
Akünüzün Kutup başı söküldüğünde teybiniz açılmayacaktır.
CODE isteyecektir. bu CODE da arabanın kullanım kitapçığı ile birlikte CARPASS diye bir kart verilir, bu kartta yazar.
Eğer yoksa yetkili servislere müracat etmeniz gerekiyor...slm yetkili servisler herşey demek değil özel servislerde bu konuda iyi ben size anında kodlarınızı bulayım yeterki şasi numara olsunn ayrıca tüm kodlarınızı.
tnng yln
29-10-2006, 20:48
Evet Kodlar Olunca Tum Verileriniz Ve Sifreler Elinize Gecer ...
tnng yln arkadasıma katılıyorum
arkadaşlar teybinin kodunu bilmeyenler veya kaybedenler için söylüyorumm...
ankarada konya sokakta bi elektronikçi var... bizim orjinal teyiplerin code'larını çözüyo... ama bence bu iyi bişey değil çünkü hırsızlar artık code'dan çekinmeyecekler...
Bu orjinal player için geçerli sanırım.Benim arabamınki orjinal değil.Onda da böyle birşey kullanamayız sanırım...:rolleyes:
arkadaşlar ben aracımı 2 el aldım ve car pass e baktığımda radio-teyp code kısmı boş.acaba security code olarakmı gecio.bilginiz varmı?
göksel yılmaz
07-11-2006, 17:49
arkadaşlar benim şası no 224995 teyp kodu 4944 bakalım ne çıkacak
ayrıca bu kodu opel servisinden 15 ytl vererek öğrendim yani servisler hayrına söylemiyor bilginize.
arkadaşlar ben de aracımı ikinci el aldım. akümü değiştirdiğimde aynı sorunla karşılaştım, radyo teybim calışmadı. bende arcın ilk çıkış yaptıgı ankara daki opis bayisine gittim oradan bilgisayara bakıp ücretsiz olarak kadu verdiler, hatda kod girişini bilmediğim için yardımcı olup kodu radyo-teybe girdiler. bazı arkadaşların bu kodu alırken ücret ödemelerine şaşırdım. demek ki uygulama servisten servise değişiyor.
Hocam Cok tesekkurler
Çok işime yaradı
slm yetkili servisler herşey demek değil özel servislerde bu konuda iyi ben size anında kodlarınızı bulayım yeterki şasi numara olsunn ayrıca tüm kodlarınızı.
yardım ederseniz sevinirim. Eksoz yaptırmıştım usta aküyü sökmüş teybim çalışmıyor cod istiyor. ben aracı ikinci el aldım.klavuz vs. yok. aRAÇ OPEL CORSA TEYP CAR 300
4111240
eskikasa
17-11-2006, 11:40
Başıma geldiği için sizlerle paylaşayım; işinize yarayabilir.
Durum ikinci el alınan ve teyp kodu olmayan otomobilimde akü değişimi sonrası radyo dinleyememe sendromu:eek:
Opel TÜRKİYE ye durumu anlatan bir mail gönderipte cevap gelmemesi üzerine sersenişli ikinci mail sonrası tenezzül edip mail ile cevap vererek otomobilimin sıfır km de satışını yapan bayinin telefonunu bildirdiler(sanırım bunu şasi numarasından belirlediler).
Bu bayi ile yaptığım 2 dakikalık telefon görüşmesinde ,otomobilimin şasi numarasının son 6 rakamına göre buldukları ve bana gerekli olan radyo-teyp kodunu öğrenebildim.
Yetkili yada özel servisler bu işi için ücret talep ediyor mu bilmiyorum(telefonda sorduğumda bana bir sorun çıkarmamışlardı) ama elektronikçiler hayrına yapmaz herhelde bu işi...
Şasi numarasının son 6 rakamına göre formülasyon kullanıp bir kod belirlemenin yüzyılın icadı olduğunu düşünmüyorum:Benim otomobilimin şasi numarasının son 6 rakamı 042118 ve teyp kodu 1005
Bir kaç arkadaş daha bu değerleri belirtirse belki işin mantığını çözebiliriz...
Yetkili servis yanlış hatırlamıyosam benden 10ytl aldı o iş için, teyp kilitlenmemişti ama kasetimi yuttuğu için söktürmem gerekiyodu, verdim parasını öğrendim,teybi söktüm ama daha önceden kodun kırılmış olduğunu gördüm. Hiç bişey sormadı meret,direk çalıştı. Aldığımda böyleymiş,biz de kodlu teybimiz var diye seviniyoduk :D
ruhsata bi bakayım o formul olayı mantıklı geldi.
ORDUdrift
25-11-2006, 13:51
paylasım için saol
Yetkili servis yanlış hatırlamıyosam benden 10ytl aldı o iş için, teyp kilitlenmemişti ama kasetimi yuttuğu için söktürmem gerekiyodu, verdim parasını öğrendim,teybi söktüm ama daha önceden kodun kırılmış olduğunu gördüm. Hiç bişey sormadı meret,direk çalıştı. Aldığımda böyleymiş,biz de kodlu teybimiz var diye seviniyoduk :D
ruhsata bi bakayım o formul olayı mantıklı geldi.
teybin üzerinden kod sorma işlemini iptal edebildiğinizi biliyosunuz değilmi??
tansugurler
04-12-2006, 20:35
teybin üzerinden kod sorma işlemini iptal edebildiğinizi biliyosunuz değilmi?? ewt
ilk adım olan "Teybiniz kapalıyken AS tuşuna basılı tutun ve basılı tutarken Teybinizi açın... " kısmını denedim çalışmadı. Sonra motoru çalıştırıp yaptım. Oldu...
arkadaşlar benim şası no 224995 teyp kodu 4944 bakalım ne çıkacak
ayrıca bu kodu opel servisinden 15 ytl vererek öğrendim yani servisler hayrına söylemiyor bilginize.
radyo kodlarını ve diger kodlerı ücret vermeden ögrenmek için araçın ilk çıktıgı bayiiye başvurun söylesinler.bunun için ücret vermek gerekmiyor.olsa benden isterlerdi.kaç kere sordum söylediler.radyo kodunu veriyorlar ama diger kodları telefonla alamadım yetkili servis aracılıgı ile aldım.
Fakat bana verdikleri radyo kodu ile arabadaki radyo çalışmadı.sanırım sonradan takıldı radyo.veya kod degişme durumu varsa degiştirilmiş.
araçı 2.el aldım.
yardım ederseniz sevinirim. Eksoz yaptırmıştım usta aküyü sökmüş teybim çalışmıyor cod istiyor. ben aracı ikinci el aldım.klavuz vs. yok. aRAÇ OPEL CORSA TEYP CAR 300
4111240
herhangi bir servise git şaseden sana kodu söylesinler.araçın ilk satış yapıldıgı yere gidersen diger kod larıda ögrenirsin.
Opel car300 model radio için
kod çözücü programı aşağıdan alabilir.Ben denedim çalışıyor.:good:
http://img258.imageshack.us/img258/3519/car3002ib.th.gif
http://forum.opelclub-by.com/index.php?act=Attach&type=post&id=2399
bu programı ben denedim verdiği sonuç doğru çıkmadı.. hatta daha başka programlarda var onlarıda denedim. sonuç hüsran. servisten öğrendim.
aralık ayında akü değiştirdim tabi radio kodunu bilmiyordum.
radyoyu söküp üzerindeki etikette ve metal kasada (baskı halde)
bulunan seri noyu bu programa yazıp kodu elde ettim.
Birde arkadaşımın 98 model opel corsa arabasında denedim
ikisinde de sonuç başarılı.. (bu programın para ile satıldığını hatırlatırım)
(blaupunkt car 300 model radio)
benim araç ikinci el belki kodu değişmiş olabilir..
kagan-opel
01-02-2007, 14:18
arkadaşlar bu programı bende indirdim. işe yarıyo fakat car 400'ler için bi program yokmu?
Arkadaşlar ben size hemen bir güncel çekeyim... Benim asıl mesleğimin elektronik olmasından dolayı konuyla alakalı bir iki şey söylemek istiyorum. Teybin kodunu öğrenmek isteyen arkadaşlar internetten teybin üst kapağında yazan model numarasını yanına calculator yazarak araştırırlarsa eğer ufak bir programa ulaşacaklar bu programa teybin seri numarası girildiğinde size code yi söylüyo ben denedim işe yarıyor emin olabilirsiniz :D
car 400 yokmu ki bu programın
serseri50
02-03-2007, 18:33
iii de bu kodlar hep farklı farklı mı oluyor
Arkadaşlar biraz daha araştırdım code calculatorler'in marka olarakta çözen programları var örneğin philips programı tüm philips teyp modellerinin code lerini çözebiliyor. Yapmanız gereken arama motorlarını aktif olarak kullanmak .. Keyifli seyirler.
phılıps cdc3 4lu cd okuyucu sıfre gerektıryormu ?
bırde ccr600 ıcın sıfre gerekıyordur galıbada bu ıkı cıhazda sıfır geldı bana ama sıfre ıle ılgılı bısy yok varmı caresı?
muratgunes
07-03-2007, 01:34
ana ünitede gerekiyr cd changere gerekmiyor
car 400 için olanı yok mu bunun
ibocompany
12-03-2007, 19:04
bu kod işi iyi oldu bende teypte 7-8-9-0 tuşları yok o kodu nasıl gircez diye düşünüyodum. hatta bi ara akü değiştirdim o ara takviye bağladılar ben bilmem deyince :)
GOLD MASTER
24-03-2007, 10:56
car 400 için olanı yok mu bunun
car 400 ve car 600 olanı tabiki var şuan elimde ancak foruma eklerim ancak güvenlik açısından ekleme şansım zor herkezin alıp bu programı kullanması hoş olmaya bilir teyp lerin güvenlik açısından resmini ekliyeyim programın burda teyip codu istediginiz zaman burdaki bölüme teyp.in şase nosonu yazarsınız bende sizlere teyp codunu vermiş olurum
http://img185.imageshack.us/img185/17/ddimage0ua7.jpg
diğer arkadaşlar car 300 için olanı paylaşıma koymuşlar, sende car 400 için olanı koysandın iyi olurdu (gerçi ihtiyacım kalmadı ama servise 40 ytl bayılınca kodu verdiler), ihityacı olan arkadaşlar olabilir..
tugcanguler
26-03-2007, 01:30
Selam arkadaşlar.
Benim teypte de aynı sorun var. Servis 30 km uzakta olduğu giçin üşeniyorum. Acaba şasi numarasından dolayı kodu bulabilen bir formül mü var demek istiyorsunuz? Öyle gibi anladım. Eğer öyleyse paylaşacak birisi varsa çok makbule geçer. Benim teybin modelini bilmiyorum ancak, bas treble ayrı olan değil, tek ton düğmesi olan kasetçalarlı model. sanırım giriş modeli.
sevgi ve saygılarımla
tugcanguler
26-03-2007, 01:31
Selam arkadaşlar.
Benim teypte de aynı sorun var. Servis 30 km uzakta olduğu için gitmeye üşeniyorum 3 aydır. Acaba şasi numarasından dolayı kodu bulabilen bir formül mü var demek istiyorsunuz? Öyle gibi anladım. Eğer öyleyse paylaşacak birisi varsa çok makbule geçer. Benim teybin modelini bilmiyorum ancak, bas treble ayrı olan değil, tek ton düğmesi olan kasetçalarlı model. sanırım giriş modeli.
sevgi ve saygılarımla
GOLD MASTER
26-03-2007, 10:25
Selam arkadaşlar.
Benim teypte de aynı sorun var. Servis 30 km uzakta olduğu için gitmeye üşeniyorum 3 aydır. Acaba şasi numarasından dolayı kodu bulabilen bir formül mü var demek istiyorsunuz? Öyle gibi anladım. Eğer öyleyse paylaşacak birisi varsa çok makbule geçer. Benim teybin modelini bilmiyorum ancak, bas treble ayrı olan değil, tek ton düğmesi olan kasetçalarlı model. sanırım giriş modeli.
sevgi ve saygılarımla
teyibin önünden bakarak teyibin hangi seri nolu teyipse onu yaz birde teyibi yerinden çıkartıp teyibin şase nosonu verirsen sana teyibinin 4 haneli teyip codunu verelim
emeğine sağlık işimize yarayacağı kesin
tanselsakaci
15-04-2007, 18:17
kardeşim bende sigortaları söküp takınca kodu istedi. bi türlü ulaşamadım serviste 200 km uzakta. yardımcı olabilirmisin..
GOLD MASTER
16-04-2007, 14:22
kardeşim bende sigortaları söküp takınca kodu istedi. bi türlü ulaşamadım serviste 200 km uzakta. yardımcı olabilirmisin..
bana özelden pm atmışınız teyp kodunu bunu vermişiniz ancak teyp üzerindeki şase nosunu yanlış vermişiniz bu vazyet olmucak teyp in yanına bak demir üzerinde soguk baskı ile yazılmıştır oraya bakacaksın dogru şekilde verirsen sana yardımcı oluruz örnek vereyim resimdeki oldugu gibi yada teyp in yanına bak demir üzerinde soguk damga ile yazılmıştır
http://img245.imageshack.us/img245/364/1pd1je2.jpg
tanselsakaci
18-04-2007, 18:39
kardeşim ilgin için çok sağol. arabanın alındığı servisten telefon ile öğrendim. Sorun kalmadı. Ama yardımın için ayrıca çokı teşekkür ederim..
car 400 teyp yerıne ccrt700 telefonlu teyp baglmak ıstedım ama pınlerı farklı cıktı soketler uymuyor
caresı varmı bunun?
blackeagle1
19-04-2007, 12:30
arkadaşlar blaupunkt car 300 marka opel teybin arka pağlantı şeması varsa göndermeniz mumkunmu teşekkürler.
eline sağlık çok güzel olmuş
elektromax
26-04-2007, 21:53
arkadaşlar hayırlı işler bende teyiçiyim car400 lerde safe 5 yazıyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
GOLD MASTER
29-04-2007, 14:37
arkadaşlar hayırlı işler bende teyiçiyim car400 lerde safe 5 yazıyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
aracıgın kontagını aç teyibi aç safe yazıyor zaten kontagı acık olarak bekle yarım saat yada yarım kırk beş dk sürele bilir kendi kendine onay gelecek göstergede bir zaman sonra bu cizgiler cıkıcak _ _ _ _ sonra kodu radyo kanalın 1 tuşu ile ilk kodu gir sonra radyo kanalın 2 tuşu ile ikinci kodu gir sonra radyo kanalın 3 cü tuşu ile 3 cüncü kodu gir radyo 4 cü tuşla dördündü cü kodu gir AS dügmesine basılı tut bib sesi gelene kadar basılı tut sonra bırak as dügmesini teyip acılacak sonra her hangi bir radyo kanal dügmesine bas ses gelir calmaya başlar bukadar ;)
firstmen
17-05-2007, 10:13
arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ancak akü değişimi sonrası teyp çalışmadı.yukarıda verdiğiniz bilgi doğrultusunda işlem yaptım ama as tuşuna basmama rağmen açamadım.dolayısıyla kodu giremedim.arabam 1996 vectra GLS. ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim.
elektromax
31-05-2007, 16:45
arkadaşlar o öyle olmaz yakınınız bulunan bir teyiçiye gidin o ilgilensin herkes kendi işiyle ugraşsın herkes internetten böyle çözümler bulmaya çalıiırsa olmaz hem malınız zarar görmez hem zamanınız kaybolmaz
ogretmen82
04-06-2007, 13:44
2000 model opel vectra comfortlarda hangi teyp kullanılıyor acaba. car300 mü car400 mü.
arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ancak akü değişimi sonrası teyp çalışmadı.yukarıda verdiğiniz bilgi doğrultusunda işlem yaptım ama as tuşuna basmama rağmen açamadım.dolayısıyla kodu giremedim.arabam 1996 vectra GLS. ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim.
Bende de olmamıştı, ama ilk adım olan "Teybiniz kapalıyken AS tuşuna basılı tutun ve basılı tutarken Teybinizi açın... " kısmını denedim çalışmadı. Sonra motoru çalıştırıp yaptım. Oldu...
2000 model opel vectra comfortlarda hangi teyp kullanılıyor acaba. car300 mü car400 mü.
Bende 2001 comfort modeli var. carr400 model teyp var.
harundal
07-08-2007, 01:41
nasıl iptal edeceez. bir anlatı ver bari???? code sorma işini yani.
harundal
07-08-2007, 02:23
birde teybi açınca safe yazıyor. neettiysem code sorduramadım. anlatılanların hepsini yaptım. AS ye basılı tutup açtım falan. teyp açık 2 gün beklettim. başka yolu varmı bu işin. elbistanda servis yok. tamirciler anlamıyor.
harundal
07-08-2007, 02:32
bende olmadı. herşeyi denedim code sormuyor. safe yazıyor ha bire.
bende olmadı. herşeyi denedim code sormuyor. safe yazıyor ha bire.
motoru çalıştırıp denedin mi?
AS tuşu normalde ne işe yarıyor?...
opis e tlf açtım plakayı söyledim verdiler, giriş yaptım ve şu an çalışıyor
AS tuşu normalde ne işe yarıyor?...
Kimse bilmiyor mu?...
philips car400 teyp şasi no 1304299 kodunu bulabilirmiyiz :help :
Türkiye Opel firması bir iyilik etsede şu Car 300-400-500 ve diğer oto teyplerinin kullanma klavuzunu (Türkçe) buradan yayınlasa. Çünkü ikinci el araç alan bir çok arkadaşın sorunu bu teyp işi olsa gerek. Hem kod girme, hem radyoyu kullanma bilgileri kolayca öğrenilmiş olur. Ne dersiniz.
GOLD MASTER
07-11-2007, 19:01
arkadaşlar opel teyip codları için bana özelden msn atmayınız özelden mesaj atanlara bundan sonra teyip codu verilmeyecektir şuanki özelden gelen mesajlardaki teyip kodunu isteyen arkadaşlara teyip kodlarını kendilerine özel mesajdan son defa verdim bun dan sonra burdaki açılan bölüme teyiplerinizin şase nolarını yazınız burdan verilecek cogu arkadaşlar şase nolarını yanlış yazmış tek herkeze özel mesaj atmak zorunda kalıyorum açık lana yazalım arkadaşlar lütfen işerim yogun isteyen msn adresimdende ulaşabilirler
GOLD MASTER
07-11-2007, 19:02
arkadaşlar opel teyip codları için bana özelden msn atmayınız özelden mesaj atanlara bundan sonra teyip codu verilmeyecektir şuanki özelden gelen mesajlardaki teyip kodunu isteyen arkadaşlara teyip kodlarını kendilerine özel mesajdan son defa verdim bun dan sonra burdaki açılan bölüme teyiplerinizin şase nolarını yazınız burdan verilecek cogu arkadaşlar şase nolarını yanlış yazmış tek tek herkeze özel mesaj atmak zorunda kalıyorum açık alana yazalım arkadaşlar lütfen işlerim yogun isteyen msn adresimdende ulaşabilirler
kursadaydin
18-11-2007, 14:55
Merabalar Kürşad ben. Bende astramın ön göhüsünü sökerken tayp kapandı ve şimdi safe yazısı çıkıyor.ve 3 defa hatalı girdim Teybimin saşe nıosu:GM0400Y2856328 Teyp modeli CAR 400 yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden çok teşekkürler.
GOLD MASTER
19-11-2007, 12:59
msn adresim kaldırdım insan gibi teyip kodu isteyenlere teyip kodunu verelim dedik demekki insanlara iglik yaranmıyor cumartesi günü burdan biri msn sine benim msn mi eklemiş bende kabül ettim benden teyibinin kodunu istedi bende kendisine verdim teyip acıldı usta dedi ve arkasından tşk edecegine küfür edip msn sini kapatıp kaçtı şerefsiz herif bundan sonra teyip kodunu ve burdaki foruma acık alandan teyip kodunu isteyene bile teyip kodunu vermeyecegim herkes saglıcak kalsın.
kursadaydin
19-11-2007, 14:04
yapma beeeee GOLD MASTER, YAP Bİ GÜZELLİK
almanca bi bölüm buldum blapunktla ilgili ama işe yararmı bilmiyorum
https://www.reparatur-service.blaupunkt.de/portal_rtspublisher/manufacturers/blaupunkt/wizard?field_productID=7643103310&field_product=GM-EHU-2A-13154304-AZ
bir arkadaşımın car 400 ünde '' 0 SAFE '' yazıyor yani bu durumda kod girme ekranı gelmiyor ''0'' ın anlamı tüm giriş hakları kullanılmış demekmiş bu durumda ne yapmak gerekiyor ? giriş yapamıyoruz
ilk sayfada söylenenleri yaptım oldu.çok teşekkürler...
halim1903
29-12-2007, 15:01
bir arkadaşımın car 400 ünde '' 0 SAFE '' yazıyor yani bu durumda kod girme ekranı gelmiyor ''0'' ın anlamı tüm giriş hakları kullanılmış demekmiş bu durumda ne yapmak gerekiyor ? giriş yapamıyoruz
kardeşim sen yetkili servise gitmen gerek onlardan yardım iste ücret lkarşılıgında yaparlar galiba kitapcıkta öle yazıyo
ahmetusta61
15-01-2008, 19:45
hertürlü yeyp şifresi açılır :D
dıkkat::::araçve ruhsat fotkopısı olmadan açılmaz :mad:
merhabalar astra 1,6 16V bi araç aldım üzerinde phılıps CCR 600 cd change var fakat kodunu bildiğim halde girmeyi başaramadım kodun nasıl girildiği hakkında bana bilgi verebilecek veya bu olay aynı marka cd çalarda başına gelen varsa yardım edebilirmi??
vectracı
18-01-2008, 11:39
selam arkladaşlar benimde bir derdim var car 400 teyp var ama kodunu bilmiyorum bir proğram varsa yardımcı olursanız veya nasıl çözdüreceğim konusun da yardımcı olursanız sevinirim teyp kodu : Gm 90 506 173 ilginize şimdiden tşkr.
Opelim Net üyeleri bende aracımı 2. el aldım.Aldıktan 2 gün sonra aracımın aküsü bitmiş.Bende aracı akücüye götürüp değiştirdim.Aracı başka bir aküye bağlamalarına rağmen teyp kod istedi.Eski sahibinden kodunu temin ettim fakat oda kod nasıl oluyordu bilmiyordu.Teyp işi ile uğraşan servise götürdüm,bana 1 saat teybi açık bırakmamı kodu isteyeceğini söyledi,ben pek inanmadım.Fakat buradaki Engin arkadaş sayesinde dediklerini yapınca açıldı.Böyle faydalı bilgileri biz Opelcilerle paylaşan herkese çok teşekkürler..
peki arkadaşlar bu tape cod nasıl iptal oluyor ben bilmiyorum,söyleyebilir misiniz...yeni cd çalar takıcam da ,eskisini yine takmak lazım olunca o açıdan sordum...
xXx_SeRcAn_xXx
08-02-2008, 01:02
cok gerekli bilgiler geçen sene ben yapamadım arabayı taa şaşmaza götürdüm saolsun amcam yaptı....
paylaşım için teşekkürler...
Arkadaşlar iyi geceler, forumda oto teybi CAR400 ile ilgili anabölümde konu açılmıştı ama linki buraya açmayı uygun gördüm.
Admin arkadaşlar uygun görürlerse sabit konu olarak değiştirebilirler.
car400 oto teybi ile ilgili Türkçe kullanma klavuzunu içerir kitapcığı tarayıcıdan geçirip buraya çıkardım. Sorunları olan arkadaşlar teypleri ile ilgili bilgileri için sağa sola, servise gitmek zorunda kalmazlar.
Hoşçakalın.....sağlıcakla kalın...... ilgili link aşağıda.......
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/2.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/3.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/4.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/5.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/6.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/7.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/8.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/9.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/12.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/13.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/14.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/15.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/16 (2).jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/16.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/17.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/18.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/19.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/20.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/21.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/22.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/23.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/24.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/25.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/26.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/27.jpg
http://www.konakyani.com/opelkilavuz/28.jpg
Bende aracımın ikinci el aldım sağolsun ilk sahibi çok titiz bir insan aracın kılavuzları car pass kartı servis kartları garanti belgeleri ve aklınıza gelebilecek tüm belgeleri arcala beraber verdi.Benim en çok merak ettiğim konu bu teyp kodlarının nasıl girileceğiydi.Sayenizde bunuda öğrenmiş oldum.
arkadaşlar bende car300 teyip var akü deyişimi sonrası iki aydır safe yazıyor herşeyi denedim amam halen safe yazıyor ne yapmam gerek bana bir akıl veren olursa sevinirim yardımlarınız için tşk.
arkadaşlar bende car300 teyip var akü deyişimi sonrası iki aydır safe yazıyor herşeyi denedim amam halen safe yazıyor ne yapmam gerek bana bir akıl veren olursa sevinirim yardımlarınız için tşk.
arkadaşım, yukarıya koymuş olduğumu CAR400 ile ilgili türkçe kullanım klavuzunun 23. sayfasına (YUKARIDA) bak, orada akünün sökülmesi ve kod girme SAFE yazısı ile ilgili doküman var, dikkatine....
kal sağlıcakla.....:help:
7_mehmet_7
13-03-2008, 18:08
anladığım kadarıyla 10 kez şifre giriş işlemini yapıp şifreyi doğru girmezsen teybin işi bitiyor. Doğru mu acaba? Yani teyp bir daha çalışmıyor mu?:help:
Arkadaşlar, aracınızın bakımlarını yaptırdığınız yetkili servis bu kodları ücretsiz veriyor. Ama başkaları adamı soymaya kalkıyor. Şöyle anlatayım. arabayı aldık. Ekranda safe yazıyo biz onun gitmesini bekliyoruz felan filan. Bir ustaya gittik heyecanla bu olmaz bunda safe yazıyo diye bağırdı.
Neyse tanıdığı bir opel servisi varmış aradı. Adamlar şasi numarası felan istediler verdi. Karşıdan gelen cevap: Kod yok. Almayaya fax çekmemiz gerek 30 YTL lazım. biz de kalsın dedik. Eve geldik araç belgelerini karıştırıken eski servisin telefonunu bulduk. Adamları aradık. Söyleyiverdiler.
anladığım kadarıyla 10 kez şifre giriş işlemini yapıp şifreyi doğru girmezsen teybin işi bitiyor. Doğru mu acaba? Yani teyp bir daha çalışmıyor mu?:help:
Hayır teyp üzerindeki AS düğmesine teyp kapalıyken 2 sn'den fazla basıp basılı tutarak teybi açtıktan sonra bir dıııııııt sesi gelir. bu kod girme işlemine yeniden bşlayabilirsin demek
Bugün aracımın aküsü değişti.Tabi radyom kilitlendi.Kılavuzda anlatıldığı şekilde yapmaya uğraştım ama olmadı.Daha sonra burada tarif edilen gibi yaptım.Ve sonuç başarılı :) Verilen bilgi için çok teşekkür ederim.:good: :good:
OPEL CAR300 açınca 6 SAFE yazıyor. CODE ekranı gelmiyor.
Yani key 6 kez yanlış girilmiş. Beklemeye almıs KEY giremiyorum...
Key bekleme sürelerini bilen varmı.?
Kontagı açmadan teybi açık braktım buğün sabaha kadar düzelirmi acaba.
Bu bekleme süresini sıfırlamanın bir yolu yokmu.?
http://img514.imageshack.us/img514/4400/teypkg8.jpg
OPEL CAR300 açınca 6 SAFE yazıyor. CODE ekranı gelmiyor.
Yani key 6 kez yanlış girilmiş. Beklemeye almıs KEY giremiyorum...
Key bekleme sürelerini bilen varmı.?
Kontagı açmadan teybi açık braktım buğün sabaha kadar düzelirmi acaba.
Bu bekleme süresini sıfırlamanın bir yolu yokmu.?
http://img514.imageshack.us/img514/4400/teypkg8.jpg
Beklemene gerek yok. Teyp kapalıyken AS düğmesine iki saniye bas ve basılı tutarak teybi aç. Bir süre sonra dıııııııt sesi gelir bu kod girme işlemine tekrar başlayabilirsin demek.
Merhabalar ELimde 4 lü CD Changer var Onu Kullanacağım Ama Cod Yok
GMCDC3Y1053584
buna code bulabilirmiyiz
Arkadaşlar Benim arabada CAR300 sanırım teybi sonradan değiştirmişler.
Direksiyon kumandaları nın çalışması için CAR400 mü olması gerekiyor.
Yoksa CAR 300 de de direksiyon kumandaları çalışıyormu.?
CAR400 Olması lazım Bende CCR600 Arıyorum Bendede CAR400 Var Değişmek İçin Birini Bulmam Lazım
Yapma hocam ya eminmisin. Olmadı yarın servisi arayıp sorucam. CCR600 ün 400 den farkı ne.? CAR 400 ü nekadara veriyon peki.
ccr 400 lazımmı ?? lasımmsa satılık var
CCR600 İle CAR400 Farkı CCR cd Changer Kontrol Edebiliyor olması
CAR400 Adından Belli Olduğu Gibi Caset radyo
CCR ise Caset Changer Radyo
Bendeki CAR400 Orjinal Codeli Tamirsiz İstek Olursa Satarız
NO: 90 532 621
Bandrol: 9022 213 96752 04
Bana da bunlardan bir Car400 kodu verirseniz mutlu olurum valla arkadaşlar:help:
BP xxxx - xxxxxxx formatında kodlarınızı verirmisiniz.
hocam bp xxxx-xxxxxxxxxx kod nerde teyp üzerinde mi yoksa araçta mı?
tape kasa üzerinde yazar.
DCD3 Kod Bulma Şansımız varmı
BP xxxx - xxxxxxx formatında kodlarınızı verirmisiniz.
hocam kasa üzerinde şu var: GM0400X2493489 BU OLABİLİR Mİ? bp li kod göremedim
Arkadaşlar uzun aramalar sonucunda CAR 400 diye bir program buldum. Elimde de bir CAR400 var ama nereye ne yazacağım bilmiyorum. yardımcı olur musunuz?
arkadaşım, yukarıya koymuş olduğumu CAR400 ile ilgili türkçe kullanım klavuzunun 23. sayfasına (YUKARIDA) bak, orada akünün sökülmesi ve kod girme SAFE yazısı ile ilgili doküman var, dikkatine....
kal sağlıcakla.....:help:
Arkadaşım öncelikle ilgin için tşk ederim.
lakin benim teyip car 400 degil car300 ve üstelik bunlarıda yaptım car300 bende el kitapcıgı var ama ordakilerde sonuç vermedi safe yazısı bir türlü gitmiyor kontak açık 6 saat beklettim kutup başlarını söküp 12 saat beklettim olmuyor arabayı çalıştırıp denedim codumda var elimde ama hiçbir türlü cade yazısı çıkmıyor :(:cry: :cry: :cry:
teybin üzerinden kod sorma işlemini iptal edebildiğinizi biliyosunuz değilmi??
Nasıl hocam özelden felan gönderin de şunu halledelim dört beş gündür çıldıracağım valla
Nasıl hocam özelden felan gönderin de şunu halledelim dört beş gündür çıldıracağım valla
hocam özelden göndereceginize genelden gönderinde herkes yararlansın biz iki aydır yapamadık
Type:CAR 400 (2F3)
Bandrolün Altında Bir Bandrol Daha: 003 9937 2493489
GM (Metal Baskılı): GM0400X2493489
Ustalar hayrınıza bir el atın şu işe!
Arkadaşım öncelikle ilgin için tşk ederim.
lakin benim teyip car 400 degil car300 ve üstelik bunlarıda yaptım car300 bende el kitapcıgı var ama ordakilerde sonuç vermedi safe yazısı bir türlü gitmiyor kontak açık 6 saat beklettim kutup başlarını söküp 12 saat beklettim olmuyor arabayı çalıştırıp denedim codumda var elimde ama hiçbir türlü cade yazısı çıkmıyor :(:cry: :cry: :cry:
kardeş kutup başını sökmen hiçbi işe yaramaz eproma yazıyor. Zaten voltajı kesildiği için key istiyor.
sadece SAFE mi yazıyor. Yoksa 5 SAFE 6 SAFE gibi rakam mı yazıyor.
Teybi direkt açınca SAFE yazısı çıkar KONTAK açıkken AS ye basılı tutarak açarsan Rakam + SAFE çıkması lazım. Rakamlı safe çıkıktan sonra bekleyeceksin.
bende de car 300 var 6 SAFE deydi kontagı 2 konumunda tam açmadan teybi AS ye basılı tutarak açtım. bi 20 dk bekledikten sonra CODE ekranı geldi girdim düzeldi.
arkadaşlar car-300 radyoyu açtığımda yüksek frekanslı radyolar (super fm metro fm...) cızırtılı çekiyor.Blapkunt radyoların anteni bildiğim kadarıyla arka cama yapışık şekilde.Ankara da bu işi uygun fiyata yaptırabileceğim biyer varmı acaba.. Bilgilendirerseniz sevinirim radyoyu açamaz hale geldim :( Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın
schumi89
07-04-2008, 17:47
ya arkadaşlar bnde bass anfi falan taktırdım teyp söküldü takıldı yanlış kodu girdik falan 7safe yazıo şuan doğru kodu buldum ama code ye girmio 5 dk boyunca basılı tuttum gene girmio 10 dk açık beklettim teybi gittim gene bastım kontak açıkken banamısın demio parçalıcam teybi en sonunda... nası yapcam ben bunu ya bi arkadaş 20 dk bekledim dio basılı tutarak diildir heralde 20 dk dimi :) ?
kontağı 1 konumuna al
as'ye basılı tutarak teybi aç. as'den parmağını kaldırmadan bip sesi gelene kadar bekle
Type:CAR 400 (2F3)
Bandrolün Altında Bir Bandrol Daha: 003 9937 2493489
GM (Metal Baskılı): GM0400X2493489
Ustalar hayrınıza bir el atın şu işe!
6680 0680
6680 0680
teşekkürler ama sattım gitti alıcıya bildireyim
arkadaşlar car-300 radyoyu açtığımda yüksek frekanslı radyolar (super fm metro fm...) cızırtılı çekiyor.Blapkunt radyoların anteni bildiğim kadarıyla arka cama yapışık şekilde.Ankara da bu işi uygun fiyata yaptırabileceğim biyer varmı acaba.. Bilgilendirerseniz sevinirim radyoyu açamaz hale geldim :( Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın
güncel
kardeş kutup başını sökmen hiçbi işe yaramaz eproma yazıyor. Zaten voltajı kesildiği için key istiyor.
sadece SAFE mi yazıyor. Yoksa 5 SAFE 6 SAFE gibi rakam mı yazıyor.
Teybi direkt açınca SAFE yazısı çıkar KONTAK açıkken AS ye basılı tutarak açarsan Rakam + SAFE çıkması lazım. Rakamlı safe çıkıktan sonra bekleyeceksin.
bende de car 300 var 6 SAFE deydi kontagı 2 konumunda tam açmadan teybi AS ye basılı tutarak açtım. bi 20 dk bekledikten sonra CODE ekranı geldi girdim düzeldi.
KARDEŞ SADECE SAFE YAZIYOR numaralı bir safe yazısı çıkmıyor ben halen çözemedim bu olayı :sorry: :cry: :cry: :cry:
eğer 3 deneme yaptıysanız 30 dk kadar beklemeniz gerekiyor. sonra _ _ _ _ şekliden codları gireceğiniz şekilde hazır olur.
Selam
Elinde CDR500 Dump Hex Olan Varmı Bide Bu Cihazın EEpromu Bulamadım Yeri Nerde CAR400 De Buldum Bunda Bulamadım
Bilen Varsa Sevinirim
WiSTaRiA
17-04-2008, 10:27
Merhaba arkadaşlar. Ben 2001 model Astra Hb Elegance aldım. Akü değiştirdim. Radyo ve Cd safe moduna geçti. Radyo kodunu girdim ama cd kodunu bulamıyorum. Opel Servisi de 50 YTL istiyor. Cd kodunu başka türlü bulma imkanım yokmu bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...
WiSTaRiA
18-04-2008, 17:25
ilginize teşekkürler arkadaşlar. Mecburen gittim servisten aldım..
no: 09136106
gm: 400x2564233
yok mu şunun kodunu çözebilecek bir arkadaş
Güncel....
peki bu kodu değiştirebiliyomuyuz?
Arkadaşlar Yanliş Yere Yazmişim Burayada Yazayim Ben 2 El Opel Astra Elegance Aldim Kitapcik Falan Yok Galeriden Aldim Akü Sökülüp Takildi Kasetcalar Kod Istedi Bizde Ilk çiktiği Yer Olan Istanbul Opel Gerçeği Aradik Bayaa Bi Uğraştan Sonra Bize Kasetcalar Kodunu Verdiler Heyacanla Girdik Kodu Ve Kasetçalar çalişti Bide Cd Dinleyelim Dediğimizde Cd Safe Yazdi Onada Ayri Kod Istiyormuş Opel Bayyisine Gittik Bizen 50 Ytl Istediler Tamam Dedik Ruhsatin Fotokobisini Aldilar Biz Sizi Ararik Dediler Ama Telefon Gelmedi Biz Aradiğimizda Bulamadik Dediler Ama Cd Chenger Orjinal Philips Bunu Kodunu Nasil öğrenebilirik Yada Kirdirabilirik Yardimci Olusaniz Sevinirim Herdese şimdiden Teşekkürler
hala güncel.... :mad:
hala güncel.... :mad:
pm attım ilker
pm attım ilker
Mustafa sağol hemşerim :good:
slm yetkili servisler herşey demek değil özel servislerde bu konuda iyi ben size anında kodlarınızı bulayım yeterki şasi numara olsunn ayrıca tüm kodlarınızı.
abi benim cd chenger safe yazıyo teyp calışıyo ben öğrenemedim yardımcı olurmusun nasıl öğreniriz bu cd chenger şifresini aracım 2001 model opel astra elegance şaşi no: W0L0TGF6915082170 LÜTFEN ABİ HİÇ BİYERDE BULAMADIM YARDIMLARINIZI BEKLİYOM
abi benim cd chenger safe yazıyo teyp calışıyo ben öğrenemedim yardımcı olurmusun nasıl öğreniriz bu cd chenger şifresini aracım 2001 model opel astra elegance şaşi no: W0L0TGF6915082170 LÜTFEN ABİ HİÇ BİYERDE BULAMADIM YARDIMLARINIZI BEKLİYOM
şasi derken burda teybin gm no anlatılıyor siz changrin gm sini yazın ama kod denilince teypçileri sevmedikleri marka philips hele changer kodu burdan bulmak imkanız
KURÇENLİ
20-05-2008, 17:54
ruhsatta yazan şasi numaralarımı yollasam sana code verebilecek misin?Orjinal sisteme anfi ve mid-bas bağlattım. fakat öndeki kolonlara bağlantı yapamıyoruz.Kasetçaları sökmemiz gerekiyor.Teyp code u bende olmadıı için bu işlemi yapamadık.Bana yardımcı olursan çok sevinirim.
no: 09136106
gm: 400x2564233
arkadaşlar acil lazım şuna bir el atın lütfen. Motor sesi dinliyorum iki gündür.
aspirin16
05-12-2008, 00:03
Merhabalar
CAR300 teyp var aracımda akünün kutupbaşları sökülünce SAFE moda geçti. Car Pass kağıdındaki şifreyi girdim fakat "7 SAFE" modunda takılı kaldı. ne yapmam gerekli?
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net