Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar size ilginç bir soru...!
Arkadaşlar herkesin görüş ve yorumlarını merak ediyorum bu konuda..Bazıları için aptalca ve gereksiz bir konu gibi gelebilir..Onlar kusura bakmasın:)
Hani bu bazı yolarda hız kesici metal kabartmalar var ya...fosforlu-ışıklı ufak kare şeklinde (tam ismini bilmiyorum) onlara durmaya yakın hızlamı girmek yoksa belli bir hızla mı ( 30-40 gibi) geçmek araç için daha yararlı olur??..Mantığım yavaş girmek diyor ama o zamanda çok sallıyor aracı,,hızlı geçince bir anda geçiyorsun..Tam karar veremedim.Yorumlarınızı bekliyorum.Hadi bakem:D
KA®ANLIK
27-10-2006, 19:16
Aslında çok güzel bir konuya parmak bastın. hergün defalarca ağzımı bozuyorum bu tarz ENGEL diye insanların ve arabaların canına okuyan zımbırtılar yüzünden
Ben kesinlikle resmen durarak geçiyorum.
Arabayı gerçekten YIPRATAN şeyler bunlar. Ön Takımı komple yorduğu gibi "Lastiklerin Çelik Tellerini"de çok fazla yıpratıyor.
Bu nedenlerle ben durarak geçiyorum adeta...
verderveremem
27-10-2006, 19:21
sinir durumuma göre değişiyor sakinsem yavaşça değilsem uçarak geçiyorum.. :D tabiki yavaşça geçmek en iyisi...
ok.şu an kadarki yorumlar yavaş geçmek yönünde..sağolun
Aslında çok güzel bir konuya parmak bastın. hergün defalarca ağzımı bozuyorum bu tarz ENGEL diye insanların ve arabaların canına okuyan zımbırtılar yüzünden
Ben kesinlikle resmen durarak geçiyorum.
Arabayı gerçekten YIPRATAN şeyler bunlar. Ön Takımı komple yorduğu gibi "Lastiklerin Çelik Tellerini"de çok fazla yıpratıyor.
Bu nedenlerle ben durarak geçiyorum adeta...
ya Engin Valikonağı caddesinde var bu metal şeylerden trafik açıkken senin dediğin gibi durmak değil yavaşlamak bile mümkün olmuyor takır tukur geçiyoruz üstünden. :mad:
Valla nasıl geçersen geç de sakın tam üstünde fren yapma, işte o zaman fena..
Bayramın 3.günü Manisa da bi kasisten geçtim.Allah sizi inandırsın yarım metre genişlik ve oldukça yüksek abartmıyorum.Aksilik ya araba da kalabalık o sırada.Daha önce de geçtim o yerden ama boşken.Arkada 4 yetişkin arkadaş ve önde 2 de biz.Yavaş geçtim aslında ama altı bi sürt taaak ! Hatta orda geçenler bile durup baktılar.İçim acıdı harbiden.Biraz ileri çekip durup baktık ama görünen bişey yok.Ertesi günü aracı servise götürdüm.Hemen lifte kaldırıp baktık ki o ses egzos sürtmesiymiş.Orta kısımlarında bi yer izi bile duruyo.Allah'tan bi hasar falan yok.Allah yarattı demicen bi güzel dövücen bu adamları yada mahkemeye verecen.Ayıp be,utanmasalar yola mayın döşeyecekler ... :eek: :( :mad:
M.YILDIZ
27-10-2006, 22:35
Valla nasıl geçersen geç de sakın tam üstünde fren yapma, işte o zaman fena.. çok dogru dıyorsun arkadaslar kasısı son anda farkettıysenız duramayacagınızıda aklınız kesdıyse sakın fren yapmayın dıreksıyon hakımıyetı ve önduzen ıcın en ıysı dırek gecmek
Hız kesici butonlardan kesinlikle yavaş geçiyorum.Kauçuk olanların,çok ciddi zararlar vereceğini sanmıyorum ama döküm olanları tam bir felaket
fcuhadar
28-10-2006, 08:57
Tabiki yavaşlamak en doğrusu ama öyle yerlere koyuyorlarki yavaşlarsan bagaja bir araba sığar valla..:D
arkadaşlar çok doğru bi konuyu açıklık getirmişiniz.mümkün olduğu kadar yavaş geçiyorum bende
eskikasa
28-10-2006, 12:54
freni kasisden önce yapıp bitirmek lazım, frenliyken araba öne meylediyo, daha çok kuvvetle giriyo bence. yavaş geçmek en iyisi, butonlar neyse de tümseklerin bazısında alt taraf asfaltı kazıyo resmen.
bigün kalcam askıda çekip resmini ibreti alem için yayınlayacam belki yapan dingillerin içi parçalanır birazcık.
kabartmalar eskimişse bas gaza yeni takılanlardansa yavaşla (:
weSti555
28-10-2006, 22:04
yavas yavas gecmek en iyisi herhalde
bence de yavaş geçmek en iyisi vede üzerinde fren yapmamak
ah bi görsem yavaş geçcem ama ne levha oluyo nede fosfor, sonuc arkadan gelen arabaya kıvılcım şov :mad:
+1000 fren takımına ve yürüyen aksam ayarlarına büyük zarar.Sadece bu değil.Her çukur için bencede baktın kaçar yok düşüyorsun çukura ,girmeden hemen önce freni bırakmalı.
yavaş geçmek daha mantıklı galiba.. keşke bütün hız kesiciler geniş beton kasis şeklinde olsa, o zaman sadece hızlı geçen arabalara zararı olur ve uygulamada amacına ulaşmış olur..
wallahi benim bildiğim kadarıyla mümkün olduğun ca yavaş geçmek
Experience
29-10-2006, 10:19
Bu kasisleri burdabir de köprü çıkışlarına filan yapıyorlar.Çok tehlikeli oluyor.Köprüden çıkar çıkmaz önünüzde durmuş araba duvarıyla karşılasıyorsunuz...
tuner_rafet
29-10-2006, 10:45
tebrikler! çok doğru bazı arkadaşlarım da aynını yapıyor frenleyerek üstünden geçmek en kötüsü!!!
ALBATROS_09
29-10-2006, 15:40
Bizim kücücük ilçede 2kmlik caddede bi sürü engel var.Sinirimi bozuyo aslında bi yönden iyide kazaları önlüyo bi yandan ,bazı insanlar çok hızlı gidiyo sehir içinde o bakımdan iyi ama dur kalk yapınca yakıtı yaktırıyo,hızlı gecsen ön takım servise gidiyo en iyisi yavaslamak ne yapacaksın ki...
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür.Yorumların hemen hepsi yavaş geçmek yönünde!.Eveeet demekki neymiiiş: Yavaş geçiyormuşuz!:)
ben normal bi hızla gecmeye calısıyorm
bence hız tümseklerinden yawaş geçilmeli ama o dedigin küçük kabartmalardan hızlı çünkü yawaş geçince gerçekten arabayı çok sarsıyo
Keşke herkes doğru düzgün kullansa da bu kasislere hiç gerek kalmasa :(
Kesinlikle Yavas Gecmek Lazim
bence hız tümseklerinden yawaş geçilmeli ama o dedigin küçük kabartmalardan hızlı çünkü yawaş geçince gerçekten arabayı çok sarsıyo
evet arkadaşım bende senin gibi düşündüğüm için tereddütte kalıp bu konuyu açtım ama yorum yapan arkadaşların hemen hepsi yavaş diyor.bir bildikleri vardır herhalde...:D ....... yavaş geçelim biz yavaş......:)
Vectra92
01-11-2006, 09:42
arabayı baban aldıysa ve tüm herşeyine o bakıyorssa hızla geçebilirsin sorun yok.ama tüm herşeyiyle sen ilgileniyorsan ve parası cebinden çıkıyorsa yavaş geçmekte fayda var.
arabayı baban aldıysa ve tüm herşeyine o bakıyorssa hızla geçebilirsin sorun yok.ama tüm herşeyiyle sen ilgileniyorsan ve parası cebinden çıkıyorsa yavaş geçmekte fayda var.
Araç ablamın..Üstüne titriyoruz aracın.Birde aksi gibi acemiyiz.:D Ama şükür,2 ay oldu alalı herhangi bir ciddi sorun yaşamadık.umarım böyle gideriz.
pre_lude
15-03-2007, 11:51
sis kasislerden bahsediosunuz, corluda bi cukura düştüm vallahi jantım yamuldu lastik cıkt hemde 70 yanak lastik 13" düşünün nası bişidi arabnın kafası koptu sandm :D allahtan bişi yok sadece jantla kurtardık.. ayrıca bencede aniden gördüysen yaklasana kadar yapıstır freni ama üstünde bırakmak laızm
kurt_35li
15-03-2007, 12:01
yavasssss
ARACI SALLAMASI ÖNEMLİ DİİL HIZLI GEÇİPTE AMARTSÖRLERİ ZORLAMASIN:mad::banned: ÖNEMLİ OLAN BU
ayıp bu ya nedemek yanı bızler mh arasında okul cıkıslarında son gaz gıdecek degılız ya hız tabelası koy ona uyrız elbet
kasıs olsun mantar olsun hatta boydan yapılan serıtler dahı sınır bozucu
sız kurallara uymazsınız sızın hızınızı kesmelı dercesıne
bu dusunceye sebep olan suruclerı kınıyorum
hızlıkullanmak marıfet degıl kımseye zararvermeden kullanmak marıfet
bunu basarsak ne kasıs nede mantar klamaz sanırım
faithless1905
15-03-2007, 17:11
yawaş geçerim hatta otobüsçüler gibi yaptığımda oluyor eğer yol müsaitse dik girmem önce ön sağ ya da sol tekeri sonra da arka sağ yada sol tekeri geçiririm...ama hızlı giderken son anda fark ettiğim kasisse freni kökler ( kızaklama yapmadan abs yok ya ) yavaşlaya bildiğim kadar yavaşlar öyle geçerim...
Yeni Astra
15-03-2007, 19:21
Milletlerin gelişmişlik seviyeleri kasislerin yüksekliğiyle ters orantılıymış. Bazen öyle kasislere denk geliyorum ki araba boş bile olsa altı sıyırıp geçiyor. Kanunlarımızdaki "tazminat alanı zengin etmez" maddesi bulunmasa hepsini dava edicem sürünsünler...:mad:
Bu kasisleri burdabir de köprü çıkışlarına filan yapıyorlar.Çok tehlikeli oluyor.Köprüden çıkar çıkmaz önünüzde durmuş araba duvarıyla karşılasıyorsunuz...
Antalya dakiler gibi ama çıkışlarındakiler kaldırıldı sanırım bir tek girişlerinde var...
corsaDistorsiyon
15-03-2007, 23:39
Mümkünse duracak kadar yavaşlamak lazım,arabanın canını yiyor bu zımbırtılar!Benden bir tavsiye,üzerinden geçerken debriyaja köküne basın,özellikle önden çekişli arabalar için çok önemli bu husus,ön takımlara herkesin iyi davranması lazım,bilmem anlatabildim mi?:D :D :D
edirneli
15-03-2007, 23:56
ah bi görsem yavaş geçcem ama ne levha oluyo nede fosfor, sonuc arkadan gelen arabaya kıvılcım şov :mad::kop::kop::kop::kop::kop: katılıyorum
ekselans0001
16-03-2007, 20:38
Keşke herkes doğru düzgün kullansa da bu kasislere hiç gerek kalmasa :(
+ sonsuzz aynen katılıyorum :good:
burakttt
17-03-2007, 05:56
+ sonsuzz aynen katılıyorum :good:
budur işte!:good:
corsaDistorsiyon
20-03-2007, 22:10
Ehliyeti olanlar için,10 yılda bir adam gibi,insiyatifsiz ve ayrıntılı bir sağlık taraması yapılsa (ki avrupada bir çok ülkede benzer uygulamalar var) bunlara gerek kalmaz belki de...Ama yollar sanki çok mu düzgün? Her şey birbirine bağlı aslında,Bu ülke düzelmez demek istemiyorum ama,bu işler kitlelerce düzelecek işler...
kurt.ibrahim
20-03-2007, 22:42
Bizim kücücük ilçede 2kmlik caddede bi sürü engel var.Sinirimi bozuyo aslında bi yönden iyide kazaları önlüyo bi yandan ,bazı insanlar çok hızlı gidiyo sehir içinde o bakımdan iyi ama dur kalk yapınca yakıtı yaktırıyo,hızlı gecsen ön takım servise gidiyo en iyisi yavaslamak ne yapacaksın ki...
İşte bu ilçeyede hız tutkunları ve kural tanımazlar yüzünden iki km meseye konmuş bir yığın engel ve onlarca ışıklar konulmuş . Her sene bu kısa mesafede yazın ölümcül kazalar yaşanıyor . Sanki yazın kuralsızlıklar kenti gibi. Bu yorumumdan bunları onayladığım anlamı çıkarılmasın .Ben bunları koyanları değilde kuralsızlıklarından dolayı bunlara sebeb olanları gündeme getirmek istedim.Her geçişte söylenecek ne varsa buna sebep olanlara söylemek lazım. Çoğu zaten bunlara bile aldırış etmiyor.:(
Yapacağımız kurallara uyup üzerlerinden yavaş geçmek.:eek:
GUARDIAN
20-03-2007, 23:27
nasıl geçersen geç sen genede yapanlara benim içinde hayır duası et anladınız siz!!!!!!:mad: :mad: :mad: !!!!! zaten adamlar bunlara harcadıkları parayla çukuları kapatsa bozuk yol kalmazdı. yawaşlayalım diye yapıyolar sözde görmediğin şeye nasıl yawaşlarsın ki kasis war işaret yok.............................................
kurt.ibrahim
21-03-2007, 10:40
nasıl geçersen geç sen genede yapanlara benim içinde hayır duası et anladınız siz!!!!!!:mad: :mad: :mad: !!!!! zaten adamlar bunlara harcadıkları parayla çukuları kapatsa bozuk yol kalmazdı. yawaşlayalım diye yapıyolar sözde görmediğin şeye nasıl yawaşlarsın ki kasis war işaret yok.............................................
Yorum Yok :( :(
getrag84
21-03-2007, 19:38
hız kesme tümseği değil AKS kesme tümseği olanlar war maalesef .ama son zamanlarda birçok yerden kaldırıldılar nedenini anlamadım.belki ab istemiştir.:D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net