PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa 1,7DTI 2003 Elektronik arızası

yukselkk
07-08-2006, 13:51
Merhaba Arkadaşlar,
Konu başlığında yazdığım gibi benim otomobilim Corsa 1,7 DTI dır.
Aldıktan kısa bir süre sonra bozuk bir yoldan geçerken elektronik arıza lambası yandı sonra motoru durdurup tekrar çalıştırınca bu lanba yanmamaya başladı.
Seyir halinde yanmayan arıza göstergesi kontakta açık konumda kaldı bir süre.Sonra da normale döndü.Başka bir sebepten dolayı gittiğim Opel Erdemir servisinde Malesef oradaki bir Opel Yetkilisi bu yanan ışığın Elektronik arıza ışığı olmayıp otomobilin bakım zamanı geldiğini haber veren bir ışık olduğunu iddia etti :) ...
Bu beni çok şaşırttı oysa aracın el kitabını okumuş ve yanan arıza lambasının elektronik ile ilgili olduğunu oradan öğrenmiştim(yanan arıza lambasının tarifi;araç ve tam ortasında dikine doğru duran bir vida anahtarı)
Sonuçta sorun kendi kendine halloldu derken uzun bir yola çıktığım bir an yine bozuk bir yolda iken lambamız tekrar gösterdi kendini.Bu sefer tam araç kullanma kılavuzunda belirtilen emarelerde çıktı ortaya.motor çekiş gücü azaldı devir belli bir noktadan sonra sabit kaldı yakıt sarfiyatında artma oldu.Yolda durup aracı 1-2 dakika stop edip tekrar çalıştırdığımızda ışığın bu sefer sadece kontak açıldığında belirdiğini motor çalıştırıldığında ise ışığın yanmadığını gördüm.Bu durumda Opel servislerine ne kadar güvenmeli ve bu aracı kime göstermeliyim?Belki aramızda bu şekilde arıza yaşamış olan arkadaşlarımız vardır.Paylaşıp yardımcı olabilirseniz memnun olurum.İyi bir usta adresi(istanbul avrupa da) de olabilir.Direksiyon titremesinden hiç bahsetmiyorum bile,çünkü aynı servisteki aynı şahıs bu durumu kendisine açtığımda şöyle cevap verdi"yaw bu şikayet genel olarak Tüm opellerde görülen bir problem sadece sizde değil"bu bana biraz acizlik gibi geldi.Yani siz mide ağrınıza bir çözüm bulsun diye gittiğiniz doktordan "bu sizin gibi insanlarda genelde görülür" demesi gibi bişey çözüm yok...bu durumda ne yapmalı...cevaplarınızı çok merak etmekteyim...
Saygılarımla

Yüksel Kamil KARADENIZ

zafer2298
11-08-2006, 00:17
Slm kardeş bendede 1.3 CDTı var ve senin yaşadığın sıkıntının aynısı vardı. Arabanın çekişi düştü ve aynı uyarı lambası yandı ben yakıtı çakko bir petrolden aldım ve sebebi buna bağlamıştım müteakiben yakit filtresini falzan değişitirdim, yakıt borularında tıkanma oldugunu düşünerek boruları temizledim ve yeniden havasını aldım nasıl oldu bilmiyom ama düzeldi bu yaptım işlemlerin faydasımı oldu yoksa geçici bişeymiydi anlmadım ama hallaldu uzun yolda oldumdan servise bile gidemedim çekiş probleminden. Sonra servise gidip bilgisayara bağlatığımda beynin 2 arıza kaydettiğini ama şuanda bişey olmadığını söylediler. Ama bu arızanın gerçek sebebini bende merak ediyorum umarım opelci kardeşlerden konuya aşina birileri vardırda bizi aydınlatır

fcuhadar
11-08-2006, 10:55
Bende sorunun aynısını yaşamasamda benzer sorunlar yaşadım.Ben bu tür elektronik araçlarda satış sonrası hizmet veren servislerin sorunların çoğunda aciz kaldığını düşünüyorum.

yezocan
11-08-2006, 23:52
Avrupa yakasında servis tavsiyesi istemişsin malesef bu konuda yardımcı olamam. Bahsettiğin arıza lambası mekanik arıza lambası.Şu an arıza hakkında bir yorum yapamayacağım ama yarın konu hakkında net bilgilere ulaşıp yardımcı olabilirim. Direksiyon ile ilgili evet bu sorun bir çok corsada var ve direksiyon kutusunun değişmesi gerekiyor. Pahalı bir parça olduğundan dolayı özel servisler bu şartlarda kullanmaktan zarar gelmeyeceğini söylüyorlar. Yetkili servise gitseniz değiştiri ve güzel bir hesap çıkarırlar.

ahmetabaci
12-08-2006, 09:31
bahsettiğiniz lamba emisyon arıza lambası egsoz sisteminde bir arıza olşdugunda yanar egr katalitik konvektor oksijen sensoru depo havalandırma valfı vb. parçaların arızasında yanar. Bakım zamanın geldigini kilometre gostergesi kontok ilk acıldıgında kısa bir sure 3-5 sn INSP yazısı yazar.

Direksiyon kutusu corsaların en buyuk sorunu degiştir 2 ay sonra tekrar aynı. Ancak Aaracın garantisi bittiyse piyasada onun burclarını ve kecelerini degiştiriyorlar daha uzun gidiyor 250-300 ytl gibi bir masraf alıyorlar

corsa_tolga
15-08-2006, 18:24
sürücü koltuğunun altındaki soketler oynadığındada yapıor..

RAINMAN
15-08-2006, 18:27
Merhaba
Bende Tigra var iken o sorunu bende yaşadım.
Sorun AGR denilen parçadan kaynaklanıyor.

aksals
01-09-2006, 22:06
yakittandir bendede oldu gecti....dizelciler yakitlara dikkat....!

kaanaksoy
02-10-2006, 15:00
2003 1.7 dti var bende.bende de benzer sorun var arkadaslar. zaten yazmıstım ama pek bilgisi olan çıkmadı.bende de 100km/h ustune çıktıgımda o arıza ısıgı yanıyor ve araba 120 nin ustune çıkmıyor.arabanın çekişi de hiç iyi değil.1.3 multijet doblo lar bile çok daha ii. birkaç servise gosterdim aa bulamadılar.sanırım gediz patlayacak beni...

Crack
02-10-2006, 15:55
dun aksam on sağ arka sağ parklar yanmıyordu. sigorta kutusuna baktim sağ tarafın sigortası patlamıstı. yedek sigorta olmadığından rastgele bi sigortayı söküp taktım ve calisti. sabah arabayı calistirdim yola cıktım araba cekişten düşmüştü ve elektrik arıza ışığı yanıyodu. viteste iken 3000, boşta ikende 3500 deviri geçmiyodu. sanki turbo calismiyo gibiydi.
actık kaputu "anlıyomuş gibi" turbonun hortumu felan mı cıktı ya da ßiselere ßiseler mi oldu diye ama hersey normal duruyodu. dunku olay aklima geldi 7.5Amperlik bi sigortaydi o da.. taktığım far yuvasından çıkarıp normal yuvasına geri taktım, daha sonra araba normale döndü.
bi keresinde de o sigortaların yerlerini hep kafama gore değiştiriyodum. şimdi servise bi gostermek gerekir öyle değil mi?
ßir de ben neyin sigortasını cıkarmıs olabilirim ki araba o sekilde 3000 deviri gecmedi ve turboyu açmadı ??
ßenim aracta 1.7DTI

alpago
02-10-2006, 16:13
Maalesef opellerin hastalığı bu galiba. Elektrik proplemi de olmasa süper araçlar ama, napalım.

spaceghost
02-10-2006, 21:55
arkadaşım böyle problemleri sizin sandığınız gibi kolay değil. çünkü bu araçlar elektronik kontrollü araç. öyle dışardan bakmayla teşhis koyacak adamın ben daha görmedim araçta böyle bir problem varsa buyrun gelin opel erpaşa arıza cözülmezse bütün masraflarını ben karşılarım..çünkü araç üzerinde bağlantılarda soketlerde bir gevşeklik varsa tabi senin bozuk yolda nasıl gittiğini bilmiyoruz ama vibrasyondan dolayı eilenip arıza ışını yakabilir kontrol edilmesi gerek

M.YILDIZ
03-10-2006, 00:40
anladıgım kadarıyla o yanan lamba ımmobılezir lambası yedek kontagını dene bırde duzelır buyuk bı ıhtımal o kontagı hıc dusurdunmu? yada kontak termınalınde sorun var ama sen yedek kontagı dene

yukselkk
15-12-2006, 10:07
Merhaba
Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sorun hala devam etmekte.Işe servisle gittiğim için sadece hafta sonları aracımı kullanıyorum 1 hafta araç yatınca elektronik arıza ışığı dinlenmiş oluyor :D ve yanmıyor kontağı açtığımda bile ama biraz yol aldımmı hemen hareket halinde yanıyor durup stop edip anahtarı çıkarıp tekrar çalıştırdığımda bazan kontak açıkken ışık yanık kalıyor yada tamamen sönüyor,ama araç çalıştığında sönmüş oluyor.sonra tekrar...E neden bekliyorsun gitsene servise dediğinizi duyar gibiyim.60.000km bakımına şurada 1500 km kaldı.onu da aradan çıkartmak istiyorum.(maddi sıkıntılar ... bilirisiniz.)ancak ii ve çok pahalı olmayan bir usta bulabilirsem gitmeyi düşünüyorum.Şayet varsa bildiğiniz Beylikdüzü civarında paylaşırsanız minnettar kalırım.
Marş basmayan gününüzün olmaması dileğimle.
Yüksel Kamil KARADENIZ

marikan
16-12-2006, 17:40
anladıgım kadarıyla o yanan lamba ımmobılezir lambası yedek kontagını dene bırde duzelır buyuk bı ıhtımal o kontagı hıc dusurdunmu? yada kontak termınalınde sorun var ama sen yedek kontagı dene

immobilezirin kontak terminaliyle alakası var mı? immobilezer kontak terminalinin etrafına geçen bi elektronik aksam...

herkes o lambanın ayrı bi arıza olduğunu yazmış... hangisi doğru???

altona
19-01-2007, 07:26
Sevgili arkadaslar,
Musa kardes'in de belirttigi gibi ustami degistirecegim.Verdiginiz bilgiler,bir sonraki adima geciste faydali olabilir gibi gozukuyor.
Duyarliliginiz icin tesekkurler.

yezocan
19-01-2007, 11:45
arıza lambasının hangi sebeptan yandığı ancak araç test cihazına bağlandığında belli olur. Yani araçtaki her türlü arıza için yanabilecek 2 lamba var. Biri elektronik arıza diğeri mekanik arıza. Yani şu ışık yandı nedendir dendiğinde doğru cevap almak neredeyse imkansız gibi bişeydir.

orhan17
05-04-2007, 17:17
umarım sorununuz halolur corsa67

yukselkk
28-05-2007, 13:40
Konu AnlaŞildi..meĞer Sorun YakitmiŞ...bp Den AldiĞim Yakit Kurum Yapiyor Ve O IŞiĞin Yanmasina Sebep OluyormuŞ...3 Aydir DenedİĞİm Shell V-power Diesel Yakiti Kurumlari Temİzleyİcİ ÖzellİĞİ İle IŞiĞin Hareket Halİnde HİÇ Yanmamasini SaĞarken 1 Hafta Önce De KontaĞi AÇtiĞimda Artik Yanmamasini SaĞladi..yakit Bellİ Oldu,bundan Sonra Shell V-power...

eskikasa
28-05-2007, 15:58
Merhaba
Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sorun hala devam etmekte.Işe servisle gittiğim için sadece hafta sonları aracımı kullanıyorum 1 hafta araç yatınca elektronik arıza ışığı dinlenmiş oluyor :D ve yanmıyor kontağı açtığımda bile ama biraz yol aldımmı hemen hareket halinde yanıyor durup stop edip anahtarı çıkarıp tekrar çalıştırdığımda bazan kontak açıkken ışık yanık kalıyor yada tamamen sönüyor,ama araç çalıştığında sönmüş oluyor.sonra tekrar...E neden bekliyorsun gitsene servise dediğinizi duyar gibiyim.60.000km bakımına şurada 1500 km kaldı.onu da aradan çıkartmak istiyorum.(maddi sıkıntılar ... bilirisiniz.)ancak ii ve çok pahalı olmayan bir usta bulabilirsem gitmeyi düşünüyorum.Şayet varsa bildiğiniz Beylikdüzü civarında paylaşırsanız minnettar kalırım.
Marş basmayan gününüzün olmaması dileğimle.
Yüksel Kamil KARADENIZ
devir düşmesi ve yakıt sarfiyatı artışı yakıt sistemini düşündürdü bana,
benzer bir arıza uno'da yaşadım,aynı şekil devir kaybı oluyodu,durup soğuyunca bi süre normal çalışıyodu problem benzin pompasında çıkmıştı,
emin değilim tabi ama fikir olsun

alper a
26-06-2007, 15:34
Bnmkide Yakıyor Düz YOlda SAbit Gidiyorum 90-100 arası 2-3 dk sonra küt diye Yanıyor lamba :(:(

Mehmet Gazihan
26-06-2007, 23:19
Alper seninki çekiş düşürmüyor ama değilmi ?

alper a
27-06-2007, 09:19
Düşürüyor Maalesef Mehmetcim Kontagı kapat-aç Yola Devam

cinaru
04-03-2008, 11:47
Arkadaşlar,konunun üzerinden uzun bir süre geçmiş ancak ben yeni yaşadığımdan dolayı sizlerle paylaşmak istedim...

Arabamı yeni aldım ,2003 model corsa 1.7 DTI ,aracımı aldıktan hemen sonra İzmir'e gittim ancak yolda o meşhur sarı lamba yandı hepinizin tatbik ettiği gibi bende kontağı kapatıp tekrar açtım ve düzeldi,ancak benim en büyük handikapım ,daha önce kullanmadığım bir araba olduğundan tam anlamıyla çekiş gücü performans gibi özellikler hakkında bilgi sahibi değilim ancak sanırım arabamın çekişi düşük...biraz önce bu konulara hakim bir arkadaşımı aradım bana sanayi ye gitmemi ve aracı bir makinaya bağlatmamı söyledi bu makina aracımın enjektör ve borularını temizleyen özel bir solisyonu motor içinde dolaştırıyormuş ve temizlenmesini sağlıyormuş...daha sonra aldığım yakıta dikkat etmemi söyledi...sizlerinde fikirleri varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

yukselkk
05-09-2008, 15:01
Arkadaşlar Tam "konu çözüldü" sorun yakıtmış demiştim ki öyle olmadığını fark ettim.Malesef ışık yanmaya devam ediyor.

Bu kronik hastalığı çözmek amacıyla harekete geçtim ve sorunun AGR oldugunu öğrendim.
Hemen Anadolu yakasındaki oto sanayi sitesine gidip danıştım.ve Agr temizlenip iptal edildi.Bu işlemi yaptıralı 5 ay oluyor hiç yanmadı.Araçta hiç bir olumsuzluk yaşamadım.
Bilginize

alper a
05-09-2008, 15:42
Egryi İptal Ettirdiginiz İyi olmuş.Artık Motorunuz Kurum Baglamayacak.Benim Problemimde Çözülde Sorun Map Sensöründeymiş Değiştirdik Düzeldi.

mavikilic
09-06-2010, 05:35
egr yi iptal etmek kesin sonuç mudur? arabaya bir zararı olur mu? kardeşim sana ne kadara mal oldu egryi iptal etmek?

beyaz guvercin
12-06-2010, 00:08
bir tane conta kesip takıyorsun masrafı taş çatlasın 5 lira

farkedermi
11-11-2010, 22:49
hocam öyle agr felan degil ben ümraniye civarında oturuyorum ve bende de aynı şekil bir arıza rastladım arabam 100 km üstüne cıkmıyor ve çılgına dönmüştüm nerdeyse arabayı patlatıcaktım yanii ama gezmedim servis eski dizelciler felan kalmadı egr diyorlar baska bir şey demiyorlar sıfırını takıyorum arıza yine yanıyor ben bostancı yan yolda olan ellerinden öperim tüm arkadaş larım OPEL TEAM abi başka servis yalan ve bugun kırmızı bir corsa 1,7 dti gönderdim saolsunlar halletmişler yanii arabamda beyninde sıkıntı vardı şuanda hiç bir problem yok 1,7 dti üstüne araba tanımam abicim bi kere cigeri saglam saygılar