Orijinalini görmek için tıklayınız : opelİN A TAKINTISI
opelin cogu modelının adlarını A ile bitirdigini biliyodunuz mu
astrA
vectrA
merivA
omegA
corsA
opelin cogu modelının adlarını A ile bitirdigini biliyodunuz mu
astrA
vectrA
merivA
omegA
corsA + frontera
IceBreaker
20-10-2006, 21:36
sadece rastlantıdır heralde
dostlar herşeyin bir nedeni var ,bunlar yıldız isimleridir
weSti555
20-10-2006, 23:54
Omega
Bu "A" konusu benim de daha önce dikkatimi çekmişti...
Acaba nedeni "Adam Opel" olabilir mi?...
Aklıma başka bir şey gelmiyor...
Experience
21-10-2006, 01:17
bu konu neredeyse 15 yıldır ortada dolanır hep ve her 3-4 senede bir de yeni 'A' bitimli modeller eklenmeye devam eder.Ama neden oduğunu bir bilene rastlamadım.Hakan? :)
bu konu neredeyse 15 yıldır ortada dolanır hep ve her 3-4 senede bir de yeni 'A' bitimli modeller eklenmeye devam eder.Ama neden oduğunu bir bilene rastlamadım.Hakan? :)
Dostum Bizim Hoffeld forumlarının altını üstüne getirdim yok
Bu sır perdesini aralayamadığım için çok üzgünüm.:( :cry:
verderveremem
21-10-2006, 09:47
ne sırrı yaw :D
KA®ANLIK
21-10-2006, 10:23
hadi vivaro ile combo ticari araç diye A ile bitmiyor diyelim...
kadett i hangi düşünce ile isimlendirmiş olabilirler ki :)
verderveremem
21-10-2006, 10:42
engincim o da işin gizemli kısmı... insanlar "ulan niye hepsi a ile bitiyo da bu kadett olaya uymuyo" diye kafayı çizsinler die :D
Wallahi bu konuyu seneler önce tespit edip düşünmüştüm ama bi nedene konduramadım.
çünki geleneği bozan isimlerde var: Kadett-Rekord-Senator-Vivaro ama bunlar istisna kabul edilmişte olabilir.
Hatta hoş bi model adı bile gelmişti aklıma:)
Opel Cobra
vardır kesin bi sebebi ama ne?? araştırmaya devam arkadaşlar.. :)
Bu durum sadece Opel için geçerli değil, genelde tüm markaların model uzantıları "a" ile bitiyor. Bu durumun latin kökenli adlar koyma saplantısı ile alakası var. Örnekler.
toyota-corolla (Taç yaprağı)
corona
carina
Nissan primera
Lourel altima
.
.
.
Daha uzar gider liste. Dikkat edin genelde a ile bitirilince daha ağır ve havalı, güven verdiği düşünülüyor herhalde üreticiler tarafından.
KA®ANLIK
22-10-2006, 22:56
albea,
marea,
tempra,
doblo - bu da O ile bitiyor bu da ticari. hakikaten değişik enstantaneler :)
lordlord
23-10-2006, 00:16
Ya insanlar çocuklarına isim koyarken bile kafiyeli şeyler uyduruyo, mesela ben Hakan, abim Kaan... Başkası Vedat, Sedat koyuyo; bunda pek bi gariplik yok, seri üretim mantığında isimler bibirine benziyo... :)
Farkettiyseniz opelin bi çok modelide 5 harfli, bazıları 6...
corsa_tolga
24-10-2006, 11:37
hadi vivaro ile combo ticari araç diye A ile bitmiyor diyelim...
kadett i hangi düşünce ile isimlendirmiş olabilirler ki :)
speedster ve gt de var
dostlar herşeyin bir nedeni var ,bunlar yıldız isimleridir
:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:: alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:
SENaTOR bi tane daha cıktı kaidei bozan :)
HA ha ha HAY
Ben sebebini biliyorum, hiç biriniz bulamamış
ArızA
ArızA
ArızA
ArızA
ArızA ArızA arıza ...
Sonunda benim de arızalanacağım belliydi
:kop:
KA®ANLIK
25-10-2006, 23:14
:D
HA ha ha HAY
Ben sebebini biliyorum, hiç biriniz bulamamış
ArızA
ArızA
ArızA
ArızA
ArızA ArızA arıza ...
Sonunda benim de arızalanacağım belliydi
:kop:
:alkis: :D :kop:
Astra 1.7CDTI
26-10-2006, 01:00
AvrupA
AmerikA
AsyA
AfrikA
AntartikA
AvusturalyA Bunun gibi raslantıdır herhal
mustafagokay
26-10-2006, 11:35
İlginç valla...
:confused:
fikret_sahin
05-10-2008, 17:30
bunun icin opele mail atalim belki onlar mantikli bir aciklama yaparlar.
2006 Yılının Konusu Tekrar Cevap Yazmak Çok Saçma
Ayrıca ßu Konu dün tekrar Açılmıştı Güncel Olarak Oraya Yazsaydınız Daha güzel olurdu...
2006 Yılının Konusu Tekrar Cevap Yazmak Çok Saçma
Ayrıca ßu Konu dün tekrar Açılmıştı Güncel Olarak Oraya Yazsaydınız Daha güzel olurdu...
Dün açılan konu aşağıdaki nedenle kapatılmıştır.
Lütfen arama yapmadan yeni konu açmayınız. Aradığınız birçok cevabın, "Arama" butonunun altında olduğunu unutmayınız.
Siz yazabiliyorsanız buyurun oradan yazın...
O zaman öteki topic'e yazdığımız şeyi buraya kopyalayalım:
Fonotik açıdan uyum göstermesi için yapılmış olabilir bu.. Kolay akılda kalsın diye..
Ama şöyle dikkatimi çeken birşey var: Binekler daha çok -a ekiyle biterken (Astra), Ticariler -o ekiyle bitmiş (Combo).
İtalyanca'da -a son eki dişil (Feminer) özellik katarken, -o erkeklik (masküler) özelliği katar. Örnek:
Roberto: Erkek ismidir.
Roberta: Kız ismidir.
Bravo: Erkeklere "tebrikler" manasında kullanılır.
Brava: Bayanlara "tebriker" manasında kullanılır.
Bambino: Erkek bebek.
Bambina: Kız bebek
Yanılmıyorsam benzer birşey İspanyolca'da da var. Demek ki aslında bu dil kuramı Latince'den geliyor diyebiliriz.
Amigo: Erkek arkadaş
Amiga: Kız arkadaş
Sanırım Opel ürün müdürleri isimleri verirken, binek otomobilleri dişi karakterlerle yaratırken, ağır işçi ticari otomobilleri erkek izlenimiyle pazarlamak istiyorlar.
Corsa1.7DTİ
05-10-2008, 21:33
yıldız isimleri açıklaması yeterliydi bence.
punisher
06-10-2008, 22:38
ben başka bir boyur katayım olaya;Dünyadaki bütün kıtalarda A ile başlayıp A ile bitiyor.Hadi çıkın bakalım işin içinden:D
aLLah aLLA :) enteresan farklı değişik :) ben bu işin başlangıcı nereye dayanıyor merak ettim araştıracağım :)
punisher
07-10-2008, 09:34
o türkçe için öyle... :)
hayır yanılıyorsun bütün dillerde öyle.istersen ingilizcen varsa say bakalım:D yada Almancan yada japoncan varsa say:D A ile başlayıp A ile bitiyor.
İngilizce'de de Europe haricindekilerin hepsi A ile başlayıp A ile bitiyor.Aslında Avrupa da coğrafi açıdan kıta sayılmaz, Asya'nın bir parçasıdır.Siyasi açıdan böyle uygun görülmüş...
hayır yanılıyorsun bütün dillerde öyle.istersen ingilizcen varsa say bakalım:D yada Almancan yada japoncan varsa say:D A ile başlayıp A ile bitiyor.
Europe :D
Okyanusya? (Ocenia)
Bazı kaynaklarda Avustralya kıtası diye geçiyor ama bence doğru bir yaklaşım değil bu.
Kaldı ki, Eğer Avrupa'yı Asyanın bir parçası olarak görürseniz, o zaman da kıtanın adı Eurasia oluyor, gene uymuyor.
punisher
07-10-2008, 23:16
ana kıtalar ve yardımcı kıtalar var diye biliyorum ben avrupa yardımcı kıta statüsünde.5 ana kıta var dünyada benim bildiğim.
AsABi KaRTaL
09-10-2008, 23:02
Neden acaba :S
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net