PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABS ne kadar yararlı

yakup
22-03-2008, 00:14
ABS fren sistemi hakkında bilmediğimiz gerçekler ortaya çıktı.

Birçok sürücü tarafından trafikte seyir halinde iken her derde deva bir sistem olarak bilinen ABS fren sistemi hakkında bilinenlerin bir çoğunun yanlış olduğu ortaya çıktı.
Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde sürücülere ABS fren sistemi hakkında uyarılarda bulunuluyor. ABS fren sisteminin virajlarda ıslak yüzeylerde çakıl ve benzeri malzemeli yollarda daha iyi yol tutuşu sağlamadığı belirtiliyor.

ABS ISLAK YOLDA YARARLI DEĞİL
Bu sistemin hızla virajlara girerken araçların yolda kalmasına yardım etmeyeceği uyarısında bulunan uzmanlar, "ABS'nin ıslak yol yüzeyinde önünüzdeki aracı yakın takip ederken ortaya çıkan bir frenleme durumunda size bir yararı olmayacaktır." diyor.
KABAK LASTİK KAZA NEDENİ
Uzmanlar, iyi bir sürüş için araç lastikleri ile ilgili uyarılarda da bulunuyor. İyi bir sürüş ve frenleme için lastiklerin dış yüzeyini ve stepne dahil tüm lastiklerin havasını mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Kötü bir lastik her zaman kaza sebebi olabilir. Ayrıca kabak lastikler, özellikle yağışlı havalarda direksiyon hâkimiyetini tamamen sürücünün elinden alabilir. Kabak lastikleri değiştirin. Lastikleri 2 ön veya 2 arka şeklinde değiştirin. Her 2 lastiğin de aynı desende olmasına dikkat edin. Unutmayın ki lastik dış derinliklerinde eşit olmayan aşınma oluşması yani, lastiklerden birisinin ötekisine nazaran daha fazla ve normal olmayan biçimde yıpranması ön düzen sisteminde bir arıza olduğunun habercisidir." ifadesini kullanıyor.

EMNİYET KEMERİ SİZİ BOĞMASIN
Emniyet kemerlerinin aracın orta direklerinde bulunan ayarlı tutucularından boyuna göre ayarlanması gerektiğini belirten uzmanlar, "Emniyet kemeri kesinlikle boyun bölgenizin üzerinde olmasın. Bu tip kullanım kaza sırasında boğulmanıza sebep olabilir."uyarısında bulunuyor.

(http://www.haber5.com//haber.php?haber_id=311150)

ftsncr
22-03-2008, 00:58
ABS fren sisteminde frene basıldıgı anda saga ya da sola manevra yapma sansı verir. bununla ilgili bir görüntü ardı bulabilirsem yüklerim. abs de fren mesaafesi daha uzun olabilir. tekerlekler kilitlenmediği için drma mesafesi de uzar.

Abarth
22-03-2008, 09:46
Bazı durumlarda hareket kabiliyeti durma mesafesinden daha önemlidir.

mavilerinsesi
22-03-2008, 10:03
sadece kızaklamayı önleyicidir manevra kabiliyetini arttırır normal frenle abs arasında durma mesafesi aynıdır saedce istediğin yöne manevra kabiliyeti güzel olur ve kızaklamayı önler... saygılar,

Combo Grage
23-06-2010, 20:20
iki senelik konuyu gündeme getirdim ama sürekli merak ettigim bi konu var birden ani bi şekilde basıldıgında sanki dişli parçalar gibi bi ses gelio ve fren yapmıyo fren pedelını geri tepiyor sebebi nedir bunun saygılar..

ilkem07
24-06-2010, 03:04
iki senelik konuyu gündeme getirdim ama sürekli merak ettigim bi konu var birden ani bi şekilde basıldıgında sanki dişli parçalar gibi bi ses gelio ve fren yapmıyo fren pedelını geri tepiyor sebebi nedir bunun saygılar..

Buna ustalar dozlanma diyor , yani aracın tekerleri kaymak istiyor , abs nin mantığı gereği sana kaymadan güveni bir şekilde manevra ve durma mesafesi sağlıyor.

Combo Grage
24-06-2010, 10:48
teşekkürler yni bi zararı yok fren sistemine

bimmer
24-06-2010, 10:51
teşekkürler yni bi zararı yok fren sistemine

abs nin düzenli çalıştığının göstergesidir. problem yok :D

nihatcankoc
29-06-2010, 13:23
sadece kızaklamayı önleyicidir manevra kabiliyetini arttırır normal frenle abs arasında durma mesafesi aynıdır saedce istediğin yöne manevra kabiliyeti güzel olur ve kızaklamayı önler... saygılar,

Yazdıklarınızın hepsi doğru ama normal frenle abs arasında durma mesafesi aynı değildir abs de daha fazladır fren mesafesi

falcon_78
29-06-2010, 13:47
http://www.youtube.com/watch?v=WAR6xo5W_EQ

http://www.youtube.com/watch?v=BRu83Zj_Kfo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2wlgfPfc0kc

okican
29-06-2010, 15:12
hep aynı tartışma.abs kızaklamayı önlediği için hem fren yapıp hem de manevra yaparak kazadan kaçabilirsiniz.
abs fren mesafesini uzatmaz.çünlü hiçbir insan sürekli ve tekerlekleri kilitlemeden limit fren yapamaz.o nedenle genelde kızaklama başlar ve abs siz fren mesafesi uzar.

atakan98
29-06-2010, 16:17
abs fren mesafesini niye uzatsın?zaten amacı daha kısa fren mesafesi

ern1402
29-06-2010, 19:19
Benı suan a kadar 6 kez buyuk kazadan kurtartı abs ama arabaları yakından takııp etmıyordum fakat abs sız bır aracda cokdan tost olmusdum...

athlon2800
29-06-2010, 20:07
Bazı durumlarda hareket kabiliyeti durma mesafesinden daha önemlidir.

Katılarak ekliyorum:
Birçok durumda hareket kabiliyetini yitirmeden yarım metre uzakda durmak, badozlama kayarak gitmekten iyidir.

vectra38
29-06-2010, 22:26
ABS nin kötü yanını aramanın bir faydası yok.ABS nin her türlü faydası var.Kayarak frenlemede manevra yapamazsınız ama ABS li frenlemede normal şekilde manevra yapabiliyorsunuz.
ABS sisteminin hiçbirimize lazım olmaması dileğiyle hepimize iyi sürüşler dilerim.

Qabus
29-06-2010, 23:21
Güzel paylaşım teşşekürler
bence abs varmış diye ıslak zeminde hızlı gitmemiz lazım ve emlit kemerini kesinlikle kısa mesafe olsa bile kullanmammız lazım siye düşünüyorum

falcon_78
29-06-2010, 23:43
karşılaştırma kabak lastik ile dişli yeni lastik karşılaştırması gibi olmuşşş

yeni çıkan iyi arabaların hepsinde bu sistem boşuna standart sunulmazzzz değil mii???