PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa Direksiyon Kilidi Nasıl Açılır ?

muratt06
06-08-2006, 13:00
Selam bütün arkadaşlara. Yeni bir corsa kullanıcısıyım ve bugün kilitlenen direksiyonu bi türlü çözüpte marşı çalıştırmadım. Anahtar bi türlü çevrilmiyor. Yardımınız olursa sevinirim

arifba
06-08-2006, 13:16
corsa da farklımı bilmiyorum ama kilitlenen direksiyon ortalanır yani kilitlenince dönmez ya tam ortalanıp kontak çevrilir. direksiyon en sağda veya en solda ise anahtar dönmez..

barcha
06-08-2006, 13:25
arifin de dediği gibi direksiyonu sağa sola oynatarak anahtar çevrilmiyosa bi uzman çağırmak gerek sanırım..

exilegs
06-08-2006, 13:31
banada oluyo bazen sağ sol yaparken direksiyon biraz hareket ediyo o zaman çevir bi kaçkez dene oluo

KA®ANLIK
06-08-2006, 13:39
anahtarı fazla zorlamadan anahtarı çevirmeye çalışırken direksiyonu sağa sola oynatmaya çalışın kilidin açılması gerekiyor, açılmıyorsa bir servis yardımı almanız yerinde olacaktır.

sandokan_006
12-09-2006, 12:20
Bende de olmuştu Opel Asistanceyi aradım ve yedek anahtarla denememi önerdiler ve sorun çözüldü. Çünkü yeni nesil araçlar da elektronik beyin olduğu için bazen böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.

ZGE38
12-09-2006, 13:03
bence de direksiyonu sağ sol yap. oynatarak açmayı dene. oda olamzsa yedek anahtarla dene...

coRSac
12-09-2006, 13:42
Anahtarı hafif cevirdikten sonra zaten ileri gitmiyor daha fazla, sonra direksiyonu oynatın ve anahtarı biraz daha çevirin hepsi bu..

TheOne
12-09-2006, 16:06
Direksiyonu tam sağa veya tam sola kırıp kilitlediysen zor açılır ama açılır sabırla denemen lazım benim de başıma gelmişti.

setapxxx
12-09-2006, 19:55
bence anahtarın soktuğun yuvanın üzerine çekiç veya ona benzer bi çisimle vur.şaka değil.anca öyle acılır.kontak silindiri iceri girecek sol elinle o silindiri çıkmasını engelle ve anhtarı yuvaya sok aracı calıştır en yakın opel servisine git yakınsan bana gel:).bütün opellerde kronik arıza kontak silindirinin içinde küçük bi parca var ve zamanla o parca aşınıyo onuniçin anahtarı sıkıştırıyo.silindiri yerinden cıkartıp içerisindeki o parcayı söküyosun olay bitiyo.diğer arkadaşlar yakında sizinde başınıza gelecektir.çok müşterim bu yüden yolda kalıyo

gokalp
13-09-2006, 01:54
yok arkadaşlar anahtarı bastırarak çevir direk açılır direksiyonu oynatmayafalan gerekyok