PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OPEL 1.3 CDTİ Araçlar için CR POWERBOX

ozzyouz
13-03-2008, 18:32
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=8691433

Bu ürün gözüme çarptı 22 HP süper bir rakam... Fakat ne derece memnun kalabilirim acaba ?
ayrıyetten fiyat çokucuz bi haltı çıkmasın??

Mehmet bey sanırım bu işte usta onun görüşlerini alabilirsek çok makbule geçecek

Mel-a-ku
13-03-2008, 20:00
ben denedim bu haftasonu. yardımcı oldular deneme hususunda. ahım şahım bir fark yoktu. tabiki hissediliyor hafif artışlar, ara hızlanmalardaki fark vs ama oyle 22 hp lik bir olayı yoktu. birde bunlar sanırım daha hızlı ve sıkıştırılarak mazot pompalanmasına sebep oluyormuş bu kit. o yuzden hem pompayı bozuyor dıye duydum, hemde daha çok yakıyormuş. ama montajı basıt oldugu ıcın tak çıkar olayı sadece 1 soket.

ozzyouz
13-03-2008, 20:25
bilgi için teşekkürler... peki gerçek güç artışını nasıl sağlayabiliriz yerinden kalkmıyor bizim kız

Mel-a-ku
13-03-2008, 20:32
bilmiyorum. ya aslında o kadar fena da deıldı. yanı bı fark var elbet. birde bizimki easytronic ti. adamın soyledıgıne gore tepkısı daha ıyıymış duz viteslerde.

Mehmet Gazihan
19-03-2008, 23:48
Merhaba beyler..

bu tip ürünler için defalarca yorum yaptık..

üç beş mutlaka güç kazandıracaktır fakat bahsedilen güçler hayal..

box satın alırken güç ölçümü ve müşteri memnuniyeti garantisi arayın..
satıcı firmanın garanti şartlarını iyi inceleyin..

baturalpalp
07-04-2008, 00:32
beyler bi ürün alırken hakkında yazılanları dikkatli okumuyorsunuz. 22 hp güç demiyor, %22 güç artışı diyor. yani corsa 75 hp ise ona %22 daha ekleyin. sonuç 15,5 hp olur. :) bende günlerdir bu ürünü araştırıyorum. hala tam karar veremedim alıp almamaya. aracım astra dizel. 90 beygirden 108-110 a çıkar herhalde. fiyat çok cezbediyor. aynı fiyalara chiptunning olsa onu tercih edeceğim ama yok işte.

GALERİCİ
07-04-2008, 10:23
ben corsaya chip tuning yaptırıyorum 90 hp den 125 hp ye cıkıyor

brqcorsa
07-04-2008, 12:03
bu gittigidiyordaki üründen bu kadar cok hp kazanılacagını sanmıyorum acıkcası.ticari olabilir bu rakamlar.iyice bi arastrmak lazım

baturalpalp
07-04-2008, 12:20
ben inanıyorum. corsada 15 beygir astrada 18 beygir fark ettiriyor. benim takıldığım nokta bu uygulama sadece serilikmi katıyor yoksa vites aralarının uzamasına sebep oluyormu. yani aracım 3500-4000 devirden sonrada devamlı güç üretsin ve kesilmesin istiyorum. bu powerbox bunu yapabiliyormu ondan emin değilim

Ahmetilgaz
07-04-2008, 12:44
ben corsaya chip tuning yaptırıyorum 90 hp den 125 hp ye cıkıyor

Chip Tuning bambaska bir olay, powerboxlarla kiyaslanmaz bence.Artislar cok daha fazla.Verdigi surus keyif de tartisilmaz, uzun vadede motora herhangi bir zarari oluyormu tuning isleminin?

Mel-a-ku
07-04-2008, 13:16
valla bu oksijen sensoruyle oynuyormuş bu cr powerbox. zaten nette ufak bı arastırma yapın. illaki bulursunuz yorumları.

bu konu çok tartısılıyor. tuning işlemi uzun vadede zarar verirmi vs diye.

bakın arkadaslar aracınız fabrika çıkışı bir araca göre çok daha fazla güç üretmeye başlıyor. yani bastırılmış gücü ortaya çıkarılıyor.
şöyle düşünün. 2 sıfır otomobil. aynı marka aynı model. şans faktörünü de ortadan kaldırın(arızalar için). birisinin kullanıcısı agresif, birisi ise oldukça sakin. sizce hangi araç kullanıcısını uzun vadede daha mutlu huzurlu edecektir.

tuning işlemi yaptırdıgınız araç siz o gücü sürekli kullanmıyor olsanız bile, her daim o gücü üretmeye hazır bekleyecektir. daha fazla güç üretecektir.
bunu yukarı paragrafta yazdıklarımla orantılayın. sonucu göreceksiniz.

hem madem tuning yapıyorsun neden gazlamayasın ki. mutlaka ömründen yiyecektir. he belki tahmin edildiği gibi olmaz, 200 bin km de motor yapacagına 190 bin km de yaparsın. ama yinede bir eksisi olacaktır.

GALERİCİ
07-04-2008, 13:23
Chip Tuning bambaska bir olay, powerboxlarla kiyaslanmaz bence.Artislar cok daha fazla.Verdigi surus keyif de tartisilmaz, uzun vadede motora herhangi bir zarari oluyormu tuning isleminin?

en ufak hicbir zararı yok ben bu hafta yaptırmaya karar verdim
yetkili servislede konustum hicbir zorun olmaz dediler

bimmer
07-04-2008, 13:23
araçların stock halleri zaten maximum performans almaya ayarlıdır daha fazla gü almaya çalışmak araca uzun vadede zarar verir...

Mel-a-ku
07-04-2008, 13:25
en ufak hicbir zararı yok ben bu hafta yaptırmaya karar verdim

kanıtlanması güç bir yargı olmuş seninki. nasıl boyle bir kanıya varabılıyorsun ki.

chipten sonra aracın 200 bin km de motor isteyecek ama benimkisi 210 bin km de motor isteyecek ise bu bir zarardır.

Ahmetilgaz
07-04-2008, 13:26
araçların stock halleri zaten maximum performans almaya ayarlıdır daha fazla gü almaya çalışmak araca uzun vadede zarar verir...

Bence araclarin stock hallari maximum degil optimum ayarlardadir. Emisyon, yakit, performans vs.. tuning islemi ile maksimum guc alinabilir, zarar verip vermemesi tartisma konusu.

baturalpalp
07-04-2008, 16:00
Bence araclarin stock hallari maximum degil optimum ayarlardadir. Emisyon, yakit, performans vs.. tuning islemi ile maksimum guc alinabilir, zarar verip vermemesi tartisma konusu.

kesinlikle katılıyorum.

erkan34
07-04-2008, 16:08
arkadaşlar kullanma klavuzunda adamlar boşuna mı yazmış chip tunıng zararlı diye

brqcorsa
08-04-2008, 01:21
önceden ayptırmış arkadaslar da yorumlarını yazarsa daha saglıklı sonuclar olur gibime geliyo.hiç yaptırmış yok mu aracına?

GALERİCİ
08-04-2008, 14:12
kanıtlanması güç bir yargı olmuş seninki. nasıl boyle bir kanıya varabılıyorsun ki.

chipten sonra aracın 200 bin km de motor isteyecek ama benimkisi 210 bin km de motor isteyecek ise bu bir zarardır.

10bin km cok bişey degil buna deger

Ahmetilgaz
08-04-2008, 15:19

Bencede verdigi surus keyfi 10.000 kmde once motor yaptirmaya deger.Chip islemi uygulanmis araclarda sakin kullanimda yakit sarfiyatinda azalma olabilecegi soyleniyor.Test eden arkadaslar varmi?

Mel-a-ku
08-04-2008, 20:22

bunu örnek vermek ıcın yazmıştım. neyse.